收藏 分享(赏)

2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:文章出处类2 WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:452092 上传时间:2025-12-07 格式:DOCX 页数:7 大小:19.07KB
下载 相关 举报
2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:文章出处类2 WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共7页
2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:文章出处类2 WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共7页
2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:文章出处类2 WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共7页
2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:文章出处类2 WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共7页
2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:文章出处类2 WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共7页
2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:文章出处类2 WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共7页
2021届高三英语二轮复习阅读拆分训练:文章出处类2 WORD版含解析.docx_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高三阅读专项拆分训练文章出处类【2】【1】 Welcome to Harvard University Housing (HUH) and thank you for choosing to live with us. To help you make a smooth transition, please read the information below on planning your arrival.International Students Consider unlocking your phone prior to leaving your home country. This

2、 will enable you to use a SIM card from a company such as campus SIMS or US Mobile in your phone after you arrive.Driving If you plan on bringing a moving van or truck it will not fit under the overpasses on Soldiers Field Road and Memorial Drive. Parking arrangements for trucks and vans must be mad

3、e in advance as well.Furniture Most HUH units have no furniture. You need to bring, buy, or rent a bed, other furniture, and household items. If you want to stock up on groceries and some household items as soon as you arrive, please find information about Grocery Shopping by selecting it from the d

4、rop-down menu.Where is this text most likely from?A.A website.B.A guidebook.C.A magazine.D.A recipe.【答案】A【解析】 根据最后一段If you want to.by selecting it from the drop-down menu.可知,如果你想在到达后立即购买食品杂货和一些家庭用品,请从下拉菜单中选择有关“食品杂货购物”的信息。由此可推知,这篇文章可能来自一个网站。故选A。【2】 As we know, Julian Beever is an international well-k

5、nown sidewalk chalk artist. Beever creates drawings that look completely three-dimensional when seen from the correct angle. Now, in his book, Pavement chalk artist: The three-dimensional drawings of Julian Beever, the artist shares some of his most fascinating and humorous pieces. Here are a few ex

6、amples youll find in the book. Philadelphia eagle In Pennsylvania, Beever created Philadelphia eagle a huge drawing with an eagle landing successfully on an American national flag. Meeting Mr. Frog It was created in Salamanca, Spain, and is about a realistic-looking frog sitting on a Lily pad. Along

7、 with an introduction about his background, Beever includes a description of the techniques he used and the challenges he overcame with every drawing. He shares information about his time at home in the UK, and abroad; there is a fun story to back up each piece of art. Payment chalk artist: The thre

8、e-dimensional drawings of Julian Beever is surely worth a look. And another look. This 112-page hardcover book is available now from Firefly Books at a list price of $ 29.95.We can infer that the text is _.A. a book reviewB.a description of street artC.an advertisement for a new bookD.an introductio

9、n to an artist【答案】C【解析】 文章介绍了著名的画家Julian Beever,然后通篇介绍他的新书内容、价格以及去哪里可以购买到此书,由此判断本文是一篇介绍书的广告。故选C。【3】How Your Money Helps Membership activities made a contribution of over 3 million to the Museum last year. Your support plays a vital role, thank you. In 2015 Members responded to an appeal to acquire t

10、he Stoney Waterloo Album. Through their extraordinary generosity, and that of the American Friends of the British Museum, the Museum secured this historic album in 200th anniversary year of the Battle of Waterloo. Visit info.museum.org.uk. The British Museum is a museum of the citizenits collection

11、is for the whole of the UK. Last year 3 million visitors saw British Museum objects on display in museums and galleries across the UK. Visit citizen.britishmuseu.org to learn more. One of the most ambitious building developments in the British Museums historythe World Conservation and Exhibitions Ce

12、ntrewas completed with the support of our Members. Visit buildings.british.org.uk. The Portable Antiquities Scheme (PAS), managed by the British Museum, recently announced the discovery of a significant Viking store of valuables in Oxfordshire. The PAS offers the only mechanism for recording such fi

13、nds, which are made publicly available on its online database at finds.org.uk.This passage is most probably from _.A. an announcement about the British MuseumB.a science magazine about the British MuseumC.the homepage of the British MuseumD.a newspaper advertisement on the British Museum【答案】C【解析】 根据

14、第二段中的Visit info.museum.org.uk.以及第三段中的Visit citizen.britishmuseu.org to learn more.和第四段、第五段最后出现的关于获取这些大英博物馆更多信息的网站地址,可推测本文很可能出自大英博物馆的网站首页。故选C。【4】 Monster Zoo Monster Zoo is one of the largest zoos in the world, covering more than 15 km squares. It is home to more than 50 species of rare and native an

15、imals. The zoo is located 70 km from the city New South Australia. Monster zoo was founded in 1983 as a breeding area (繁殖区). Officially open to the public in October 1993, Monster Zoo is now home to more than 500 animals. Opening Hours Monster zoo is open daily from 9: 30 am to 5: 00 pm with last en

16、try at 3: 00 pm. The zoo is open every day of the year, including Christmas Day and all public holidays. The exception to this is if the forecast temperature for Monster Zoo is 40 degrees or above, it will be closed. Tickets Child (4-14 years old): AU $ 28.50 Adult (15 years old and over): AU $ 51.7

17、5 Family / Mini Group: AU $ 132.75Where does this text most probably come from?A.A health newspaper.B.An animal book.C.A travel website.D.A fashion magazine.【答案】C【解析】 推理判断题。本文主要介绍了Monster动物园的有关事宜,包括历史、门票、营业时间等信息,所以这篇文章最有可能来自一个旅游网址。故选C。【5】 You know the feelingyou have left your phone at home and feel

18、 anxious, as if you have lost your connection to the world. Nomophobia (无手机恐惧症) affects teenagers and adults alike. The findings of our study suggest that users regard smartphones as their extended selves and get attached to the devices, said Dr. Kim Ki Joon. People experience feelings of anxiety an

19、d unpleasantness when separated from their phones. Meanwhile, an American study shows that smartphone separation can lead to an increase in heart rate and blood pressure. So can being without your phone really give you separation anxiety? Professor Mark Griffiths, psychologist and director of the In

20、ternational Gaming Research Unit at Nottingham Trent University, says it is what is on the phone that countsthe social networking that creates Fomo (fear of missing out).Where can you probably find the above passage?A. In a research report.B.In a popular science magazine.C.In a science textbook.D.In

21、 a fashion brochure.【答案】B【解析】 本文主要讲述了当今社会的许多人成为了手机控及其原因,有的人只要手机不在身边就会出现无手机恐慌症,感到焦虑不安,好像与世界失去了联系,这是因为智能手机是人们存储、分享和访问他人,与朋友联系的一种工具。由此可知,本文极有可能来自一本流行科学杂志。故选B。【6】 The Danish lifestyle concept of hygge means many indescribable feeling of comfortable things to many people. Now, join us in visiting some of

22、 the best hygge places. 1. Manhausen (Manshausen, Norway) Adventure-seeking people neednt look further than Manhausen, a 55-acre island escape in Norways Grotoya strait.The baby sitting service is also available. Get more information here. 2. Cedar Lakes Estate (Port Jervis, New York) Occupying 500

23、bucolic acres, this turn-of-the-century summer camp now houses a host of luxury, lodge-style cabins. Get more information here. 3. Soho Farmhouse (Oxfordshire, England) This Oxfordshire countryside members-only club offers up a British version of hygge. Get more information here. 4. Salt House Inn (

24、Provincetown, Massachusetts) This charming coastal town now boasts a 19th-century-shingled cottage turned hotel. Get more information here.Where is this text most probably taken from?A.A magazine.B.A brochure.C.A textbook.D.A website.【答案】D【解析】 根据文章中多次出现的Get more information here.可推知,这篇文章最有可能是来自于某个网站

25、。故选D。【7】 Adopting (领养) a new pet should be an exciting and rewarding experience. But just as all families are different, so are all pets. Learn what to consider before you find your new furry family member. All pets require their owners time, so Theisen, an expert in pet care, says how much time you

26、 can give to the pet is the top thing to consider. If you adopt a 4-year-old cat, shes not going to need the same amount of care as a 9-week-old dog, says Theisen. Some dogs, like Dalmatians and Terriers, can be loud and noisy and demand a more active lifestyle and room to be outside; they might not

27、 fit as well in close living situations as more inactive pets. The Humane Society of the United States encourages potential owners to research books and websites and talk to other pet owners when considering adopting a new pet. Theisen says that potential owners should go beyond the first impression

28、 of loveliness and watch how the animals interact with them.Where is the passage most probably coming from?A. A guidebook.B.A fashion magazine.C.A Life magazine.D.An entertainment newspaper.【答案】C【解析】 推理判断题。本文主要介绍了领养宠物的注意事项,应选自于家庭生活方面的杂志。故选C。【8】 Geng Yingying is a healthy 21-year-old student. She vol

29、unteered to donate (捐赠) her body for medical research and education because she wants to leave something to the world after her death. Geng is one of a growing number of young Chinese who have registered (注册) as voluntary body donors in recent years. The number of registered volunteers for body and

30、organ donations was over 2,610 in Gansu by November 20, compared with just 80 in 2014, according to the statistics released by the local Red Cross Society. Zhan Haibing is a postgraduate student in the School of Public Health at Lanzhou University. He refers to cadavers (遗体) as silent teachers. Sile

31、nt teachers have played an irreplaceable role in medical education and research. They can give medical students a real understanding of human bodies, Zhan said. Chinas body donation program started in the early 1980s. Yuan said the traditional belief, lack of knowledge on donation procedures, and fa

32、ilure to obtain support from families of the donors are three main reasons that have long slowed donations. As the laws and the overall environment for donation continue to improve, and peoples attitudes on funeral customs are gradually changing, body donations have become more acceptable. People are showing more respect and understanding to the donors.Where can you most probably read the passage?A. In a storybook.B.In a science fiction.C.In a newspaper.D.In an advertisement.【答案】C【解析】 通读全文可知,文章主要介绍了中国遗体捐赠的现状,应该出自一份报纸。故选C。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1