收藏 分享(赏)

培根筑基21--课下全面练选择性必修一Unit 5(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版2019).doc

上传人:a**** 文档编号:451994 上传时间:2025-12-07 格式:DOC 页数:8 大小:220.50KB
下载 相关 举报
培根筑基21--课下全面练选择性必修一Unit 5(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版2019).doc_第1页
第1页 / 共8页
培根筑基21--课下全面练选择性必修一Unit 5(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版2019).doc_第2页
第2页 / 共8页
培根筑基21--课下全面练选择性必修一Unit 5(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版2019).doc_第3页
第3页 / 共8页
培根筑基21--课下全面练选择性必修一Unit 5(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版2019).doc_第4页
第4页 / 共8页
培根筑基21--课下全面练选择性必修一Unit 5(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版2019).doc_第5页
第5页 / 共8页
培根筑基21--课下全面练选择性必修一Unit 5(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版2019).doc_第6页
第6页 / 共8页
培根筑基21--课下全面练选择性必修一Unit 5(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版2019).doc_第7页
第7页 / 共8页
培根筑基21--课下全面练选择性必修一Unit 5(练习)-【培根筑基】2022年高考英语一轮复习全面过(人教版2019).doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、选择性必修第一册Unit 5Working the Land.阅读理解2021四川省成都市高三模拟Climate change is perhaps the key issue of our time. Often, however, it is presented to us as being so abstract that it seems impossibly distant. For those of you looking for something a little more concrete, a new report suggests that the effects of

2、climate change may significantly affect coffee.The report, put out by The Climate Institute, describes the effects of climate change on various coffeegrowing nations and the resultant effects on the plants and those who grow them.Coffee Arabica plants, which produce 70% of all commercial coffee, can

3、 be adversely affected by even a halfdegree change in typical weather conditions. This sensitivity to temperature puts the plant at increased risk of the effects of climate change.In Central America the average temperature has risen by a full degree Celsius since 1960. In Ethiopia the average temper

4、ature has increased by 1.3 degrees. This increase is enough to have notable effects on the plants. In Tanzania the productivity per hectare of coffee has fallen by half since the 1960s due to changes in temperature.Indeed, studies claim that by 2050 the area of the world suitable for growing coffee

5、will be cut by half. Coffee production is likely to then be pushed to higher elevations (海拔) to take advantage of lower temperatures, but this will not be enough to make up for lost lowland areas.Coffee is the second most traded goods by developing nations, and the inability of producer nations to e

6、xport it could cause dramatic chain reactions in their economies. Millions of people make a living in the production, processing, transport, and sale of coffee; their livelihoods would stand to take a blow as growing areas decrease and prices rise.As the temperature keeps rising, your cup of coffee

7、will become much more expensive, and it may also carry an aftertaste bitterer than usual, for all those workers in the coffee belt left without the means to make a living as conditions worsen. Not only that, but the economic effects will cost the West millions in increased foreign aid.1What does the

8、 underlined word “adversely” in Paragraph 3 most probably mean?AslightlyBtemporarilyCharmfully Dgradually2Why will people have to grow coffee in highland areas?ATo adapt to the change of temperature.BTo increase the quality of the products.CTo reduce the cost of coffee production.DTo get access to w

9、ater supply more easily.3What conclusion can we draw from the last two paragraphs?AThe rich will get richer and the poor poorer.BSmall changes may have large effects in general.CDeveloped countries ought to aid poor countries.DCoffee trade will eventually disappear in the world.4How does the author

10、feel about the future of coffee production?ACautious. BWorried.CUnconcerned. DHopeful.完形填空2021山东省泰安市高三模拟I was 17 years old. Along with a dozen other boys I had made a long trip to Iowa in order to see a college that I was thinking of _1_. While the trip had been _2_ for the most part, now that I was

11、 there I was feeling depressed, alone, and isolated. I was missing my _3_ and I was also missing the Appalachian mountains and the forests of my home. I loved _4_ the leaves turned a thousand shades of green in the Spring and then _5_ a sea of red, gold, and orange in the Fall.Here in Iowa everythin

12、g was _6_. The grass looked burnt and brown. All that I could _7_ was a mixture of corn, mud, and pigs. I walked outside the dormitory of the college and sat on an old stump. I closed my eyes and _8_ being back home again. When I finally opened them, however, I saw something that touched my _9_. It

13、was a Prairie Sunset. It seemed to _10_ the sky from horizon to horizon. Gold, red, purple and pink clouds all _11_ together in a picture painted by Heavens own hand. It was so huge that it took my breath away. It made our mountain sunsets seem _12_ by comparison. I realized that this place too had

14、its own special beauty. This place too was a part of natures _13_.Over the years to come I learned something else. Each of us has a special beauty _14_.Each of us has our own _15_ talents and abilities.1A.assisting BattendingCvisiting Dquitting2A.fun BhardCnovel Dtiresome3A.chance BschoolCfamily Dgo

15、al4A.when BhowCwhy Dwhether5A.became BfloodedCdrew Dsurrounded6A.easy BbeautifulCflat Drough7A.hear BtouchCtaste Dsmell8A.cared about Bprepared forCdreamed of Dthought over9A.body BsoulCface Dpain10A.fill BcoverCseparate Dblock11A.folded BsankCescaped Dflowed12A.tiny BpaleCsplendid Dweak13A.change B

16、punishmentCcreation Dreflection14A.as well Bin additionCfor sure Din between15A.extra BuniqueCpossible Dreasonable.读后续写阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。2021浙江三校高三模拟In 2000, when I was around seven years old, all my family were coming back from a Tball game, which was our usual weekend adventure, but un

17、like every other weekend, a surprise was waiting for us in our driveway two adult geese and a small goose. Obviously startled by our return, the adults flew away in panic, with their baby, too young to fly, left in place, tiny and delicate.Hours passed one after another, and night eventually fell. H

18、owever, with it also came a deep chill and a fear of watchful animals. It was apparent that the gosling needed protection, warmth, and food to make it to the morning, so we had to help it, and we brought him onto our back yard.We all pretty much slept with one eye open till morning came. And then an

19、other morning. And still another. Each morning, we would try to drive the goose away to his parents, who kept coming back to our yard. He wouldnt go to them, though, and neither would they come close enough to claim him. We kept this up for five days, but no luck. Realizing the young goose had clear

20、ly decided we were his family by then, we had to give him a name, calling the little guy Peeper, because he would often follow us around the yard making a peeping (唧唧叫) noise, nonstop. Besides, we decided that Peeper was a boy. I dont know why; it just felt right.A year passed and we settled into a

21、routine.Peeper slept on our back yard each night and, in typical goose fashion, used it as a latrine (公共厕所). My dad would spray off all the goose droppings daily. Part of this ceremony included Dad throwing Peeper up into the air so he could flap its wings and flew a loop (圈) around the house, and t

22、hen came back again once the porch was clean.Days turned into weeks, and weeks turned into months.注意:1.续写词数应为150左右;2请按如下格式作答。Before we knew it, the little thing had grown into a big bird with two powerful wings. _It came as a total surprise to me when, in 2019, an adult goose made his way back to my

23、 family home._选择性必修第一册Unit 5Working the Land.阅读理解【语篇解读】这是一篇说明文。文章主要讲了一份新的报告表明,气候变化的影响可能会显著影响咖啡。到2050年,世界上适合种植咖啡的面积将减少一半。咖啡产业的变化会对社会造成很多影响。1答案与解析:C词义猜测题。下文“This sensitivity to temperature puts the plant at increased risk of the effects of climate change.”说这种对温度的敏感性增加了植物受到气候变化影响的风险。由此推断出,上文的意思是阿拉比卡咖啡的

24、产量占所有商业咖啡的70%,在典型的天气条件下,即使气温只上升了半度,也会对其产生不利影响。“adversely”意思是有害的,A. slightly. 轻微地;B. temporarily.临时地;C. harmfully. 有害地;D. gradually. 逐步地。故选C。2答案与解析:A推理判断题。答案定位在第五段“Coffee production is likely to then be pushed to higher elevations to take advantage of lower temperatures, but this will not be enough t

25、o make up for lost lowland areas.(咖啡生产很可能会被推到更高的海拔,以利用更低的温度,但这将不足以弥补失去的低地地区。)”由此推断出,人们要在高地地区种植咖啡是为了适应温度的变化。故选A。3答案与解析:B推理判断题。答案定位在倒数第二段“Coffee is the second most traded goods by developing nations, and the inability of producer nations to export it could cause dramatic chain reactions in their econo

26、mies.(咖啡是发展中国家的第二大贸易商品,而生产国无法出口咖啡,可能会在其经济中引发巨大的连锁反应)”和最后一段“Not only that, but the economic effects will cost the West millions in increased foreign aid.(不仅如此,其经济影响还将使西方国家在增加对外援助方面损失数百万美元。)”由此推断出,这些小的变化也可能产生大的影响。故选B。4答案与解析:B推理判断题。答案定位在第一段“a new report suggests that the effects of climate change may s

27、ignificantly affect coffee.(一份新的报告表明,气候变化的影响可能会显著影响咖啡。)”和第五段“Indeed, studies claim that by 2050 the area of the world suitable for growing coffee will be cut by half.(事实上,研究表明,到2050年,世界上适合种植咖啡的面积将减少一半。)”由此推断出,作者对咖啡生产的未来很担忧。故选B。.完形填空【语篇解读】本文是夹叙夹议文。作者参观了自己正考虑就读的大学,但是起初对于那里的风景感到失望,但后来为那里的落日震撼,由此感叹,每个地方

28、、每个人都有独特的美。1答案与解析:B考查动词词义辨析。句意:为了参观一所我正考虑就读的大学,我和其他十几个男孩长途跋涉来到爱荷华州。A. assisting辅助;B. attending出席,上(大学等);C. visiting参观;D. quitting离开,放弃。作者去爱荷华州是为了考查自己想要就读的大学。故选B。2答案与解析:A考查形容词词义辨析。句意:虽然这趟旅行大部分都很有趣,但现在我在那里却感到沮丧、孤独和孤立。A. fun有趣;B. hard困难;C. novel新奇的,异常的;D. tiresome讨厌的。根据句意、分析本句结构可知,本句与后半句“I was feeling

29、depressed, alone, and isolated”表转折关系,这趟行程大部分都很有趣。故选A。3答案与解析:C考查名词词义辨析。句意:我想念我的家人,我也想念我家乡的阿巴拉契亚山脉和森林。A. chance机会;B. school学校;C. family家人;D. goal目标。作者想念家人。故选C。4答案与解析:B考查连接词用法。句意:我喜欢看树叶在春天变成一千种不同的绿色,然后在秋天变成一片红色、金色和橙色的海洋。这里how表示“方式”,作者亲眼目睹过春天山林里,叶子是如何呈现千种深浅不一的绿色,又眼见过它们如何在秋天变成五彩斑斓的海洋。故选B。5答案与解析:A考查动词词义辨析

30、。句意见上。A. became变成;B. flooded淹没;C. drew描绘;D. surrounded包围。此处指树叶在秋天变成五彩斑斓的海洋。故选A。6答案与解析:C考查形容词词义辨析。句意:在爱荷华这里,一切都很单调。A. easy容易的;B. beautiful美丽的;C. flat平的,单调的;D. rough粗糙的。通过上文对家乡美景的描述,可知作者做出对比,这里的一切都是平淡和单调的。故选C。7答案与解析:D考查动词词义辨析。句意:我能闻到的只有玉米、泥土和猪的混合气味。A. hear听到;B. touch触摸;C. taste品尝;D. smell闻到。作者起初对此地心生厌

31、弃,所以能闻到的只有玉米、泥土和猪的混合气味。此处为嗅觉感触。故选D。8答案与解析:C考查动词短语辨析。句意:我闭上眼睛,梦见又回到了家。A. cared about关心;B. prepared for为做准备;C. dreamed of梦想;D. thought over仔细考虑。作者起初对此地失望,再一次想到了家乡。故选C。9答案与解析:B考查名词词义辨析。句意:然而,当我最终睁开眼睛时,我看到了一些触动我灵魂的东西。A. body身体;B. soul灵魂;C. face脸;D. pain痛苦。作者看到五彩斑斓的云布满天空,感受到了心灵的震颤,触动了灵魂。故选B。10答案与解析:A考查动词

32、词义辨析。句意:它似乎从地平线到地平线布满了天空。A. fill装满,填满;B. cover覆盖;C. separate分离;D. block封锁。这里指云彩漫布天际。故选A。11答案与解析:D考查动词词义辨析。句意:金的、红的、紫的、粉的云彩,在上帝亲手绘制的一幅画里,一起流动。A. folded折叠;B. sank下沉;C. escaped逃避;D. flowed流动。这里是指云彩瞬息万变,像是在一幅画里四处流动(flow)。故选D。12答案与解析:A考查形容词词义辨析。句意:相比之下,这让我们的山景显得渺小。A. tiny渺小的;B. pale苍白的;C. splendid辉煌的;D.

33、weak虚弱的。根据上文It was so huge that it took my breath away(它太大了,我简直无法呼吸)可知,此处与huge表对比,故选A。13答案与解析:C考查名词词义辨析。句意:这个地方也是大自然创造的一部分。A. change改变;B. punishment惩罚;C. creation创造;D. reflection发射。根据上文对于落日的描述,可知这个地方的美也是来自自然的造化。故选C。14答案与解析:A考查副词短语辨析。句意:我们每个人也都有独特的美。A. as well也,同样;B. in addition此外;C. for sure确定,毫无疑问地

34、;D. in between在中间,进退两难。此句为作者在目睹爱荷华州落日之后生发的感慨,风景很美,我们每个人亦如是。故选A。15答案与解析:B考查形容词词义辨析。句意:我们每个人都有自己独特的天赋和能力。A. extra额外的;B. unique独特的;C. possible可能的;D. reasonable合理的。根据上文作者对于爱荷华州的落日的描述,这个地方有它独特的美,此处推而及人,每个人同样都有独特的美。故选B。.读后续写参考范文:Before we knew it, the little thing had grown into a big bird with two powerf

35、ul wings. One day, when Dad threw Peeper into the air, he just flew away and didnt come back. With night falling, all of us became increasingly worried. We looked for him, called his name, and even peeped like him, anxiously expecting his return. But the special buddy never appeared again. Suddenly

36、losing the special companion, everyone was very, very sad. It took a long time before we accepted the fact that he was missing. Meanwhile, we could only pray he found his parents and went off on his natural way. Twenty years passed, and Peeper became a fond memory for my family.It came as a total su

37、rprise to me when, in 2019, an adult goose made his way back to my family home. He did all of the same things Peeper used to do in Peepers old ways, and much to my surprise, he even responded to the name Peeper. It became clear to me that my old best friend had returned, 20 years later. This experience has been as meaningful to me as anything in my life. Looking beyond our reach high in the sky, birds have feelings like human beings, so do many other living things. We human beings should learn to get along well with them. We need each others care and protection.8原创精品资源学科网独家享有版权,侵权必究!

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1