收藏 分享(赏)

2020秋高中英语 Unit 1 Art Section 2训练与检测(含解析)新人教版选修6.doc

上传人:a**** 文档编号:448274 上传时间:2025-12-06 格式:DOC 页数:7 大小:370KB
下载 相关 举报
2020秋高中英语 Unit 1 Art Section 2训练与检测(含解析)新人教版选修6.doc_第1页
第1页 / 共7页
2020秋高中英语 Unit 1 Art Section 2训练与检测(含解析)新人教版选修6.doc_第2页
第2页 / 共7页
2020秋高中英语 Unit 1 Art Section 2训练与检测(含解析)新人教版选修6.doc_第3页
第3页 / 共7页
2020秋高中英语 Unit 1 Art Section 2训练与检测(含解析)新人教版选修6.doc_第4页
第4页 / 共7页
2020秋高中英语 Unit 1 Art Section 2训练与检测(含解析)新人教版选修6.doc_第5页
第5页 / 共7页
2020秋高中英语 Unit 1 Art Section 2训练与检测(含解析)新人教版选修6.doc_第6页
第6页 / 共7页
2020秋高中英语 Unit 1 Art Section 2训练与检测(含解析)新人教版选修6.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 1Section .阅读理解AHe lived his whole life as a poor man.His art and talent were recognized by almost no one.He suffered from a mental illness that led him to cut off part of his left ear in 1888 and to shoot himself two years later.But after his death, he achieved world fame.Today, Dutch artist Va

2、n Gogh is recognized as one of the leading artists of all time.Now,150 years after his birth on March 30,1853,Zundert, the town of his birth,has made 2003 “The Van Gogh Year” in his honor.And the Van Gogh Museum in Amsterdam,home to the biggest collection of his masterpieces, is marking the annivers

3、ary with exhibitions throughout the year.The museum draws around 1.3 million visitors every year.Some people enjoy the art and then learn about his life.Others are interested in his life, which then helps them understand his art.Van Gogh was the son of a pastor.He left school when he was just 15.By

4、the age of 27, he had already tried many jobs including an art gallery salesman and a French teacher.Finally in 1880, he decided to begin his studies in art.Van Gogh is famed for his ability to put his own emotions (情感) into his paintings and show his feelings about a scene.His style is marked by sh

5、ort, broad brush strokes (绘画笔法)“Instead of trying to reproduce exactly what I have before my eyes, I use color more freely, in order to express myself more forcibly,” he wrote in a letter to his brother in 1888.Van Gogh sold only one painting during his short life.He relied heavily on support from h

6、is brother, an art dealer who lived in Paris.But now his works are sold for millions of dollars.His portrait of Dr.Gacher sold for $89.5 million in 1990.It is the highest price ever paid for a painting.“I think his paintings are powerful and the brilliant color in them are attractive to people,” sai

7、d a Van Goghs fan.文章大意:梵高是一个生命短暂而艺术长久的画家。作品就是他的肉体和灵魂,为了它,甘愿冒失去生命和理智的危险。梵高的一生一直与苦难相伴,而他最终以令人惋惜的自了方式来告别他热爱的世界。他那敏感的心理和激情的创作成就了他艺术的辉煌。1All through his life Van Gogh _C_.Adepended on his brother Bworked hard on art studiesCwas not recognized by peopleDexpressed himself in paintings解析:细节理解题。 由第一段前两句“He l

8、ived his whole life a poor man.His art and talent were recognized by almost no one.”可知,梵高活着的时候没有得到人们的认可。故C项正确。2One of the characteristics of Van Goghs paintings is _D_.Athe likeness between his paintings and the realityBthe short time for him to complete a paintingCthe various styles mixed togetherD

9、the special strokes he made解析:细节理解题。 由第四段第二句“His style is marked by short,broad brush strokes (绘画笔法)”可知D项正确。3The selling of his paintings is considered to be the most successful because _A_.Amore and more people like his paintingsBpeople can understand him through his paintingsC1.3 million people vi

10、sit his painting museum every yearDZundert has made 2003 “The Van Gogh Year”in his honor解析:推理判断题。因为越来越多的人喜欢梵高的作品,所以其才得以以高价出售,大获成功。故A项正确。4We can infer from the text _C_.Ahis powerful art came from his poor lifeBhis fellow townsmen regret treating him unfairlyCall his paintings were drawn in the last

11、10 years of his lifeDmost of his paintings are kept in the museum of his hometown解析:推理判断题。通读全文可知,梵高在1880年投身于绘画艺术,1890年开枪自杀,由此可推断,他的作品都创作于他生命中的最后十年。故C项正确。BStreet art is a very popular form of art that is spreading quickly all over the world.You can find it on buildings,sidewalks, street signs and tra

12、sh cans from Tokyo to Paris, from Moscow to Cape Town.Street art has become a global culture and even art museums and galleries are collecting the works of street artists.Street art started out very secretly because it was illegal to paint on public and private property without permission.People oft

13、en have different opinions about street art.Some think it is a crime and others think it is a very beautiful new form of culture.Art experts claim that the street art movement began in New York in the 1960s.Young adults painted words and other images on walls and trains.This colorful style of writin

14、g became known as graffiti.Graffiti art showed that young people wanted to rebel against society.They traveled around cities to create paintings that everyone could see.In many cases, they had trouble with the police and the local government.Street artists do their work for different reasons.Some of

15、 them do not like artists who make so much money in galleries and museums.They choose street art because it is closer to the people.Some artists try to express their political opinion in their work.They often want to protest (抗议)against big firms.Others like to do things that are forbidden and hope

16、they dont get caught.Advertising companies also use street art in their ads because it gives people the impression of youth and energy.Today, the Internet has a big influence on street art.Artists can show their pictures to an audience all over the world.Many city residents, however, say that seeing

17、 a picture on the Internet is never as good as seeing it alive.The street art movement lives with the energy and life of a big city.There, it will continue to change and grow.文章大意:本文主要介绍了街头艺术的起源和发展。5Whats the main idea of the first paragraph?_D_AStreet art has a long history.BStreet art is a new for

18、m of culture.CStreet art can be found in art museums.DStreet art is popular around the world.解析:段落大意题。第一段第一句话为主题句,其后介绍了街头艺术无处不在,从东京到巴黎,从莫斯科到开普敦,在大楼、人行道、路标等地方都能发现街头艺术。这表明街头艺术在全世界都很受欢迎。6Where did the street art movement take place?_C_AIn Tokyo.BIn Paris.CIn New York.DIn Moscow.解析:细节理解题。 由第三段第一句“Art ex

19、perts claim that the street art movement began in New York.”可知,街头艺术运动始于纽约。7Which of the following statements is TRUE according to the passage?_A_AGraffiti artists often had trouble with the police and the local government in the 1960s.BMost art experts think painting on walls and trains is a crime.C

20、Street art started out secretly because few people liked it.DIt is illegal for street artists to travel around big cities.解析:细节理解题。根据第三段最后一句“In many cases,they had trouble with the police and the local government.”可知,在20世纪60年代,涂鸦艺术家经常与警察和当地政府发生冲突。8Why do some advertising companies use street art in

21、their ads?_A_ABecause it impresses people with youth and energy.BBecause it is the fastest way to introduce a new product.CBecause it helps them save much money.DBecause it is cheap.解析:细节理解题。根据第四段最后一句“Advertising companies also use street art in their ads because it gives people the impression of yo

22、uth and energy.”可知应选A项。.七选五根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Five simple things that are actually complexThe proof for “112” is over 300 pages long._1.D_ In the early 20th century, Bertrand Russell wanted to prove that mathematics worked, so he decided to start with the simplest concept and p

23、rove 112.However, it took the mathematician and philosopher 372 pages of complex sums.Defining the word “the” is really difficult.The word “the” is one of the most common words in English._2.G_ For example, why do we say, “I have the flu”, but not “I have the headache”?In the Oxford English Dictiona

24、ry, there are almost two dozen different ways the word can be used in a sentence correctly.Yawning.Some people say we yawn to keep us alert by taking in oxygen.However, various experiments have shown that yawning actually cools down the brain._3.E_ As for why yawning is contagious (感染性的),no one know

25、s that either.Left and right have been confusing philosophers for years.Would you explain the concept of left and right in terms of your relative position to a wellknown landmark (地标性建筑)?_4.C_ Its a question that has been puzzling philosophers for years because,without a point of reference, its diff

26、icult to define what left and right actually are._5.B_Youd think that the reason we enjoy things is because it feels good in some way, but its only half the story.Theres a famous experiment where wine experts were fooled into thinking a cheap bottle of wine was an outstanding one just by switching t

27、he labels.Their enjoyment of the product wasnt based on appreciation of wineit was based on the fact that they were told it was good wine.AWhat you feel may not be the truth.BWe enjoy things for reasons other than enjoyment.CBut what if you were talking to one who couldnt see?DWe all know that one p

28、lus one equals two, but do you know why?EIn fact, there is no universally agreed theory for why we actually yawn.FMaybe youd refer to the move of the Earth or something comparably huge.GMost of us have probably never stopped to think about how strange a word it actually is.文章大意:本文是一篇说明文。文章列举了五件让人琢磨不

29、透的简单事。解析:1根据本段标题可知,本段是介绍“关于112的论证有300多页”。D项中的“one plus one equals two”符合本段内容。2根据本空后的例子可知,同样是在说生病。但是有的时候用the,有的时候不用the,所以说the“这个词实际上非常奇怪”,只是因为它太常见了。所以“大部分人从来没有想过这回事”。3本空前两句分别介绍了关于打哈欠的两种不同理论,由此可推测“实际上,关于我们为什么打哈欠现在还没有一个一致同意的理论。”本空后一句中的“no one knows that either”也提示了大家还不知道为什么会打哈欠、打哈欠为什么会传染。4根据本空前的内容可知,我们

30、有时会以自己与某一地标性建筑的相对位置来定义左右,“但是如果我们是同一个盲人交谈呢”,又该如何定义左右呢?这也是如何定义左右困扰了哲学家很多年的原因。5根据本段列举的例子及最后一句“Their enjoyment of the product wasnt based on appreciation of wineit was based on the fact that they were told it was good wine.”可知,“我们喜欢一样东西除了它能带给我们愉悦,还有其他的原因。”.语法填空阅读下面材料,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Sugar sculp

31、ture blowing is _1.a_Chinese folk art where artists blow and sculpt hot sugar to create 3D _2.figures_(figure)The finished sculptures not only look good, but also have a good taste,_3.making_(make) them popular among children.The main raw material for sugar sculpture blowing is malt sugar(麦芽糖)The ma

32、lt sugar _4.used_(use) in sculpture blowing has to be heated to high temperatures.It can only be used after several processing procedures, _5.which_include the sorting and cooking of the malt sugar followed by the firing and melting of it.“Blowing” can _6.be divided_(divide) into two methodsone uses

33、 molds (模子);the other does not, and involves sugar figures taking shape through a _bination_(combine) of blowing air into the processed malt sugar and the artists flexible hand skills.The complex process may explain _8.why_there are fewer people making sugar sculptures.To preserve and promote this _

34、9.traditional_(tradition) craftsmanship, the government of Hebei Province founded a sugar figure art organization in 2011, which _10.consisted_(consist) of over 50 artists recognized as the inheritors (继承人) of the technique.文章大意: 本文是一篇说明文。文章介绍了一种中国民间艺术吹糖雕。解析:1考查冠词。吹糖雕是一种中国民间艺术,艺术家们吹制并雕刻热糖来创造三维人物。文中泛

35、指“一种中国民间艺术”,Chinese的首字母发音是辅音音素,所以填a。2考查名词复数。吹糖雕是一种中国民间艺术,艺术家们吹制并雕刻热糖来创造三维人物。“三维人物”是复数意义,用名词复数,所以填figures。3考查非谓语动词。完成的糖雕不仅好看,而且有很好的味道,使它们受到孩子们的欢迎。“好看和很好的味道”和“使得”之间是主谓关系,用现在分词作状语,所以填making。4考查非谓语动词。“麦芽糖”和“使用”之间是被动关系,用过去分词作定语,所以填used。5考查非限制性定语从句。 “.include the sorting and cooking of the malt sugar foll

36、owed by the firing and melting of it.”是一个非限制性定语从句,先行词是processing procedures,关系词在从句中作主语,指物,而that不能引导非限制性定语从句,所以填which。6考查语态。“吹”可以被分为两种方法。“吹”和“分成”之间是被动关系,用被动语态,所以填be divided。7考查名词。介词through之后,用名词,且空格前有a,所以填combination。8考查宾语从句。这个复杂的过程也许可以解释为什么制作糖雕的人越来越少。 “.there are fewer people making sugar sculptures.”是一个宾语从句,根据句意可知填why。9考查形容词。该空修饰名词craftsmanship,用形容词,所以填traditional。10考查时态。表示发生在过去的事情,用一般过去时,所以填consisted。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1