收藏 分享(赏)

四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:439871 上传时间:2025-12-02 格式:DOC 页数:28 大小:119KB
下载 相关 举报
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第1页
第1页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第2页
第2页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第3页
第3页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第4页
第4页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第5页
第5页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第6页
第6页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第7页
第7页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第8页
第8页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第9页
第9页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第10页
第10页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第11页
第11页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第12页
第12页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第13页
第13页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第14页
第14页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第15页
第15页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第16页
第16页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第17页
第17页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第18页
第18页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第19页
第19页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第20页
第20页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第21页
第21页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第22页
第22页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第23页
第23页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第24页
第24页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第25页
第25页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第26页
第26页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第27页
第27页 / 共28页
四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析).doc_第28页
第28页 / 共28页
亲,该文档总共28页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、四川省成都七中2019-2020学年高二英语下学期期末考试试题(含解析)注意事项:1. 答第 I 卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2. 选出每小题答案后,用 2B 铅笔把答题卡上所对应题目的答案标号框涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号框。不能答在本试卷上,否则无效。第卷第一部分 听力(共两节,满分 30 分)第一节(共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读

2、一遍。1. What is the man probably concerned about?A. Getting stuck in the traffic.B. How to get to the stadium.C. Getting to their seats on time.2. What happened when the man parked on the street?A. His car was stolen.B. He got a ticket.C. Someone crashed into his car.3. Why did the woman sleep in so l

3、ate?A. She fell sick last night.B. She had to finish her homework.C. She was watching TV very late.4. What will the man do tomorrow afternoon?A. Play a basketball game.B. Watch a basketball game.C. Go to the dentist.5. What will the man do on Saturday?A. Stay at home.B. Go somewhere with Mary.C. Tak

4、e the womans place at work.第二节(共 15 小题;每题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料, 回答第 6、7 题。6. What does the man think of the girls question?A. It isnt important.B. It neednt to be answere

5、d.C. Its difficult to answer.7. What does the man say about the ocean and the sky?A. They are related.B. They look exactly the same.C. They have nothing to do with each other.听第 7 段材料, 回答第 8 至 10 题。8. In how many different ways did the man contact the woman?A. Two. B. Three. C. Four.9. What happened

6、 five minutes ago?A. The woman turned on her phone.B. The man left a message for the woman.C. The woman got back from lunch.10. What does the woman imply about her interview?A. It was the fast one. B. It went pretty well. C. She didnt get the job.听第 8 段材料, 回答第 11 至 13 题。11. How many grapes were in t

7、he bunch?A. 20. B. 30.C. 50.12. According to the woman, why do Japanese people like perfect fruit?A. They like to eat it for breakfast.B. They turn it into drinks.C. They like to give it as a g 讥13. What does the woman think of the grapes?A. It is not wise to buy them.B. They are worth buying.C. She

8、d go on a trip to Japan for them.听第 9 段材料, 回答第 14 至 17 题。14. Where will the film be made?A. In the speakers neighborhood.B. In another part of the city.C. In a nearby city.15. What does the man want to do?A. Call the movie director.B. Write a letter to the mayor.C. Watch the movie being made.16. Wha

9、t happened last time a movie was made?A. The man had to move out for a while.B. The mans guests couldnt find hotel rooms.C. The man had to reschedule his meeting.17. How does the woman feel about the film shooting?A. It will cost the city a lot of money.B. It will take a long time to make.C. It will

10、 be good for the local economy.听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。18. What is this talk mainly about?A. The way the pyramids were built.B. The history of the pyramids.C. Ways to protect the pyramids.19. How were the workers paid?A. In gold. B. With jewels and food. C. With food, clothes, and housing.20. Why di

11、d guards need to live near the pyramids?A. To prevent tourists from damaging them.B. To make sure the builders were busy.C. To stop people from stealing things inside.第二部分 阅读理解(共两节,满分 40 分)第一节(共 15 小题,每小题 2 分,共 30 分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C 和 D)中,选出最佳选项。AMaps Special Edition, 25This book was already

12、popular in our childrens department and has been made even better with this special edition, which includes 16 new maps. The collection of 68 maps takes you through 58 countries and six continents. It is packed with illustrated information, which includes famous historical figures, local dishes, fes

13、tivals, wild animals and landmarks. Each page is a work of art to revisit, because each time you look you will notice something new.Doodle World Map Pillowcase, 14.99This 100% cotton, machine-washable world map pillowcase features lots of wonderful illustrations, including animals, the seven wonders

14、 of the modern world and interesting facts, such as the first solo round the world hot air balloon, the route of the Trans-Siberian Railway and the world record migration of the humpback whale. It comes with wash-out pens so you can wash off the old design and colour it in all over again, and again.

15、 Perfect for sleepovers.Atlas of Dinosaur Adventures: Step Into a Prehistoric World, 20Palaeontology meets cartography in this atlas (地图册) that is perfect for any dinosaur-obsessed child. It is by the award-winning team behind Atlas of Animal Adventures and Lucy Leather lands inky illustrations, whi

16、ch makes the book a joy to look at. It covers the Triassic, Jurassic and Cretaceous periods and includes maps on the shifting continents and fossil finds. On every page you meet a different creature and discover its behaviours, hunting techniques, defence tactics and migration patterns.Usborne Atlas

17、 and Jigsaw Europe, 9.99You get two gifts in one here. This 300-piece jigsaw of Europe comes with a 32-page picture atlas, so you can see and discover the continent in more detail with the maps and learn more about the countries as you are building the puzzle. Beautiful illustrations of animals, lan

18、dmarks and attractions cover every centimetre of the jigsaw, making it challenging (but not too hard) to put together for children age 5+.1. All the four superbly illustrated atlases are perfect presents for _ .A. geologistsB. childrenC. adultsD. parents2. If a kid is obsessed by the remote past, wh

19、at may he be interested in?A. Maps Special EditionB. Doodle World Map PillowcaseC. Atlas of Dinosaur AdventuresD. Usborne Atlas and Jigsaw Europe3. Which of the following is TRUE about these atlases?A. All of them serve to explore the world.B. All of them contain widely acknowledged landmarks.C. The

20、y all have multiple purposes.D. They are all made of unique materials.【答案】1. B 2. C 3. A【解析】这是一篇应用文。文章介绍了能送给孩子们的四幅精美的地图册。【1题详解】推理判断题。根据第一段中This book was already popular in our childrens department and has been made even better with this special edition, which includes 16 new maps. 这本书在我们的儿童部已经很受欢迎,并

21、且在这个特别版中做得更好,其中包括16幅新地图。第二段中This 100% cotton, machine-washable world map pillowcase features lots of wonderful illustrations, including animals, the seven wonders of the modern world and interesting facts这款100%纯棉、可机洗的世界地图枕套上有很多精彩的插图,包括动物、现代世界七大奇迹和有趣的事实第三段中Palaeontology meets cartography in this atla

22、s (地图册) that is perfect for any dinosaur-obsessed child. 在这个地图集古生物学和地图学相融合,对任何痴迷恐龙的孩子是完美的。最后一段中Beautiful illustrations of animals, landmarks and attractions cover every centimetre of the jigsaw, making it challenging (but not too hard) to put together for children age 5+.美丽的动物、地标和景点的插图覆盖了拼图的每一厘米,对于5

23、岁以上的孩子来说,把它们拼在一起很有挑战性(但不是太难)。可知,这四幅精美的地图册是送给孩子们的完美礼物。故选B项。【2题详解】推理判断题。根据第三段中It covers the Triassic, Jurassic and Cretaceous periods and includes maps on the shifting continents and fossil finds. 它涵盖了三叠纪、侏罗纪和白垩纪,还包括了大陆移动和化石发现的地图。可知,如果一个孩子沉迷于遥远的过去,他会对恐龙冒险地图集感兴趣。故选C项。【3题详解】细节理解题。根据第一段中The collection of

24、 68 maps takes you through 58 countries and six continents. 68张地图带你穿越58个国家和6个大洲。第二段中This 100% cotton, machine-washable world map pillowcase features lots of wonderful illustrations这100%棉,可机洗的世界地图枕套上有很多精彩的插图。第三段中It covers the Triassic, Jurassic and Cretaceous periods and includes maps on the shifting

25、 continents and fossil finds. 它涵盖了三叠纪、侏罗纪和白垩纪,还包括了大陆移动和化石发现的地图。最后一段中This 300-piece jigsaw of Europe comes with a 32-page picture atlas, so you can see and discover the continent in more detail with the maps and learn more about the countries as you are building the puzzle. 这个300块欧洲拼图附有32页的图集,所以你可以看到

26、和发现大陆更详细的地图,并且当你在构建拼图,你能了解更多国家。可知,这些地图都是为了探索世界。故选A项。BI became a magician by accident. When I was nine years old, I learned how to make a coin disappear. Id read The Lord of the Rings and ventured into the adult section of the library to search for a book of spellsnine being that curious age at which

27、 youre old enough to work through more than 1,200 pages of fantasy literature but young enough to still hold out hope that you might find a book of real, actual magic in the library. The book I found instead taught basic sleight-of-hand technique, and I dedicated the next months to practice.At first

28、 the magic wasnt any good. At first it wasnt even magic; it was just a tricka bad trick. I spent hours each day in the bathroom running through the secret moves in front of the mirror. I dropped the coin over and over, a thousand times in a day, and after two weeks of this my mom got a carpet from t

29、he hardware store and placed it under the mirror to muffle the sound of the coin falling again and again.I had heard my dad work through passages of new music on the piano, so I knew how to practiceslowly, deliberately, going for precision rather than speed. One day I tried the illusion in the mirro

30、r and the coin vanished. It did not look like a magic trick. It looked like a miracle.One of the lessons you learn very early on as a magician is that the most amazing part of a trick has nothing to do with the secret. The secret is simple and often dull: a hidden piece of tape, a small mirror, a du

31、plicate playing card, diversion of the audiences attention. In this case, the secret was a series of covert ( 暗 中 的 ) technique to hide the coin behind my hand in the act of opening it, a dance of the fingers that I learned so completely I didnt even have to think. I would close my hand, then open i

32、t, and the coin would vanish not by skill but by real magic.4. What book did the author intend to find in the library when he was nine years old?A. A book teaching people how to make a coin disappear.B. The second book of The Lord of the Rings.C. A book on how to become a magician.D. A book of real

33、magic.5. The underlined word “muffle” probably means _.A cleanB. punishC. lowerD. kill6. What did the author learn from his dad playing the piano?A. Without music, life is of no value.B. Practice makes perfect.C. Great liars are also great magicians.D. No pains, no gains.7. Which of the following is

34、 not mentioned as a magician trick?A. Carrying out skillful hand moves.B. Using real magic to create miracles.C. Hiding some stage tools inside the coat.D. Guiding the audience to focus on something unimportant.【答案】4. D 5. C 6. B 7. B【解析】这是一篇记叙文。文章讲述了作者变成魔术师是偶然的,并且具体讲述了自己九岁时学习如何让硬币消失的经历。【4题详解】细节理解题。

35、根据第一段中“Id read The Lord of the Rings and ventured into the adult section of the library to search for a book of spells”(我读过指环王,然后冒险进入图书馆的成人区域,寻找一本讲咒语的书)并结合第一段中“still hold out hope that you might find a book of real, actual magic in the library.”(仍然抱有希望在图书馆找到一本讲真实魔法的书)可知作者九岁的时候打算在图书馆里找到一本真正的魔法书。故选D项。

36、【5题详解】词义猜测题。根据第二段中“I dropped the coin over and over, a thousand times in a day”我一次又一次扔下硬币,一天一千次练习。结合下句“my mom got a carpet from the hardware store and placed it under the mirror to muffle the sound of the coin falling again and again.”我妈妈从五金店买了一块地毯,并将其放在镜子下,以消除硬币一次又一次掉下来的声音。可知因为我每日反复持续几周的练习产生了很多声音,因

37、此妈妈买来一块地毯放在镜子下面来减少硬币掉落在镜子上的声音,因此“muffle”意为消除。A. clean清理;B. punish惩罚;C. lower降低;D. kill杀死。C项“lower”降低切合题意。故选C项。【6题详解】推理判断题。根据第三段中“I had heard my dad work through passages of new music on the piano, so I knew how to practiceslowly, deliberately, going for precision rather than speed.”(我曾听过爸爸在钢琴上演奏新音乐,

38、所以我知道该如何练习慢慢地,刻意地追求精确而不是速度)可知作者从爸爸那里学到了一个道理:熟能生巧。A. Without music, life is of no value. 没有音乐,生命是没有价值的;B. Practice makes perfect. 熟能生巧;C. Great liars are also great magicians. 伟大的说谎者也是伟大的魔术师。D. No pains, no gains.不劳无获。通过翻译语境可知B项Practice makes perfect.“熟能生巧”切合文意。故选B项。【7题详解】细节理解题。根据第一段中“The book I foun

39、d instead taught basic sleight-of-hand technique”(我发现这本书却教了一些基本的手法)以及最后一段中“The secret is simple and often dull: a hidden piece of tape, a small mirror, a duplicate playing card, diversion of the audiences attention.”(秘诀很简单,而且常常很乏味:隐藏的胶带,小镜子,重复的扑克牌,转移了观众的注意力)可知B项“Using real magic to create miracles.”

40、用真正的魔法创造奇迹在文中并未提及。故选B项。CDolphins are universally regarded as some of the cleverest creatures in the world. In captivity ( 圈养), they can be trained to complete complex tasks such as jumping through hoops and somersaulting through the air.But their intelligence doesnt stop there. In a recent study of

41、cetaceans (鲸目动物)-a group of animals that includes dolphins and whales-researchers created a list of intelligent behaviors observed in 90 different cetacean species, reported the Guardian. For example, the smartest cetaceans hunt in groups, share knowledge through mimicry (模仿) and even care for each

42、others children. Some even consider their behavior to be human-like.“There is the saying that it takes a village to raise a child seems to be true for both whales and humans,”Michael Muthukrishna of the London School of Economics, co-author of the study, told the Guardian.However, cetaceans dont jus

43、t use their brain power for survival. The study suggests that dolphins might even gossip. Thats because some species greet each other with specific whistles, just as humans greet each other by name, the Guardian reported. Sometimes, a group of dolphins whistles the “name” of a dolphin that isnt ther

44、e. Could they be speaking about their “friend” behind its back?For the researchers, dolphin small talk is a big deal. As they found that the most social cetaceans also have the largest brains, they argue that cetacean intelligence developed to meet the demands of complex social groups.Known as the “

45、cultural brain hypothesis (假设),” it had only been used to explain the intelligence of humans and other primates (灵长目动物). The new study aimed to find a common pathway for the evolution of intelligence among biologically different species.“It is interesting to think that whale and human brains are dif

46、ferent in their structure but have brought us to the same patterns in behavior, ” Luke Rendell, a biologist at the University of St Andrews, told the Guardian.Indeed, we still have a lot to learn about our intelligent ocean-dwelling neighbors. “We don t have to look at other planets to look for alie

47、ns,” Muthukrishna told the Guardian, “because we know that underwater there are these amazing species with so many parallels to us in their complex behaviors.”8. The recent study was intended to _.A. learn more about intelligent creatures of the seaB. explain the intelligence of humans and cetaceans

48、C. create a list of intelligent behaviors of different cetacean speciesD. see whether the intelligence of different species evolved in the same way9. The implied meaning of the underlined part in Paragraph 3 is that _.A. villagers have the responsibility to raise any child in the villageB. like huma

49、n beings, whales even help raise each others babiesC. cetaceans have social behaviors very similar to human beingsD. it is not easy for one villager to take care of his or her own child10. It can be inferred from the passage that _.A. it is unnecessary to look for aliens and do research into themB.

50、some cetaceans have the same intelligence as human beingsC. both dolphins and whales greet each other with specific whistlesD. both dolphins and whales have a lot in common with humans in behaviors11 What is the best title for this passage?A. Aliens living underwaterB. A study of intelligent dolphin

51、sC. Intelligent creatures of the seaD. Reasons for the intelligence of sea creatures【答案】8. D 9. B 10. D 11. C【解析】本文是一篇说明文。主要介绍了研究者发现在海洋下面生活着类人智商的群居动物,如海豚和鲸,它们的大脑为我们研究智力的进化提供了参考。【8题详解】细节理解题。根据倒数第三段中“The new study aimed to find a common pathway for the evolution of intelligence among biologically diff

52、erent species.”这项新的研究旨在寻找生物不同物种之间智力进化的共同方式。可知这项研究的目的是为了发现不同物种的智力是否以相同的方式进化。故选D项。【9题详解】词义猜测题。根据第二段中“the smartest cetaceans hunt in groups, share knowledge through mimicry (模仿) and even care for each others children.”最聪明的鲸类动物成群结队地狩猎,通过模仿来分享知识,甚至照顾彼此的孩子。并结合第三段“There is the saying that it takes a villag

53、e to raise a child seems to be true for both whales and humans” 俗话说“养一个孩子需要一个村庄”对鲸鱼和人类都是如此。可知划线处意在表明像人类一样,鲸鱼甚至帮助抚养彼此的婴儿。故选B项。【10题详解】推理判断题。根据第二段中“For example, the smartest cetaceans hunt in groups, share knowledge through mimicry (模仿) and even care for each others children. Some even consider their b

54、ehavior to be human-like.” 最聪明的鲸类动物成群结队地狩猎,通过模仿来分享知识,甚至照顾彼此的孩子。有些行为甚至被认为是和人类很相似。结合倒数第二段中“It is interesting to think that whale and human brains are different in their structure but have brought us to the same patterns in behavior”有趣的是,鲸鱼和人脑的结构不同,但却使我们的行为模式相同。可知海豚和鲸鱼与人类在行为上有很多共同点。故选D项。【11题详解】主旨大意题。根据

55、最后一段中“we still have a lot to learn about our intelligent ocean-dwelling neighbors.” 关于我们聪明的海洋生物邻居,我们还有很多要学习的知识。并结合最后一句“we know that underwater there are these amazing species with so many parallels to us in their complex behaviors.” 我们知道,水下有这些神奇的物种,它们的复杂行为与我们有许多相似之处。结合全文理解,可知全文介绍了研究者发现在海洋下面生活着类人智商的群

56、居动物,如海豚和鲸,它们的大脑为我们研究智力的进化提供了参考。C项Intelligent creatures of the sea“海洋中的智慧生物”切合文意。故选C项DOne of a doctors most valuable tools is his nose. Since ancient times, medics have relied on their sense of smell to help them work out what is wrong with their patients. Fruity odors (气味) on the breath, for example

57、, let them monitor the condition of diabetics (糖尿病病人).But doctors can, as it were, smell only what they can smelland many compounds characteristic of disease are odorless. To deal with this limitation, Hossam Haick, a chemical engineer at the Technion Israel Institute of Technology in Haifa, has dev

58、eloped a device which, he claims, can do work that the human nose cannot.The idea behind Dr. Haicks invention is not new. Many diagnostic “breathalysers” already exist, and sniffer dogs, too, can be trained to detect illnesses such as cancer. Most of these approaches, though, are disease-specific. D

59、r. Haick wanted to generalize the process.As he describes in ACS Nano, he and his colleagues created a series of electrodes made of carbon nanotubes (纳米碳管). Each of these had one of 20 organic films laid over it. Each film was sensitive to one of a score of compounds known to be found on the breath

60、of patients suffering from a range of 17 illnesses, including Parkinsons disease, multiple sclerosis, and bladder cancer. When a film reacted, its electrical resistance changed in a predictable manner. The combined changes produced an electrical fingerprint that would be diagnostic of the disease a

61、patient was suffering from.To test their invention, Dr. Haick and his colleagues collected 2,808 breath samples from 1,404 patients who were suffering from at least one of the diseases. Its success varied. It could distinguish between samples from patients suffering from gastric cancer and bladder c

62、ancer only 64% of the time. At distinguishing lung cancer from head and neck cancer it was, though, 100% successful. Overall, it got things right 86% of the time. Not perfect, but a useful aid to a doctor planning to conduct further investigations. And this is only the first model. Slightly adjusted

63、, its success rate would be expected to improve.12. How useful is nose to doctors?A. They can smell what other people cant.B. They could tell which diseases are odorless.C. They diagnose illness through their sense of smell.D. They will apply new device to helping with diagnosing illness.13. What is

64、 the most special aspect of the new invention?A. It can help detect more than one disease.B. It is made of a series of electrodes.C. It works through analyzing patients electrical fingerprints.D. It can be used to help diagnose cancers.14. What can we infer about the device?A. Its the first inventio

65、n by using principle of sense of smell.B. It will be a useful tool in diagnosing lung cancer.C. Its success rate differs from patient to patient.D. It can successfully tell Bladder cancer from other cancers.15. What is the best title for this passage?A. High Tech in diagnosing illnessB. A new way in

66、 diagnosing illnessC. Diagnosing illness can be easyD. Diagnosing illness by smell【答案】12. C 13. A 14. B 15. D【解析】这是一篇说明文。医生通过嗅觉来诊断病人所患的疾病,但是有许多疾病特有的化合物是没有气味的。为了解决这一限制,海法以色列理工学院的化学工程师Hossam Haick开发了一种设备来帮助诊断病人所患的疾病。【12题详解】细节理解题。根据第一段中One of a doctors most valuable tools is his nose. Since ancient tim

67、es, medics have relied on their sense of smell to help them work out what is wrong with their patients. 医生最有价值的工具之一是他的鼻子。自古以来,医生就依靠他们的嗅觉来帮助他们找出病人的问题所在。可知,他们通过鼻子的嗅觉来诊断疾病。故选C项。【13题详解】细节理解题。根据第三段中Most of these approaches, though, are disease-specific. Dr. Haick wanted to generalize the process. 可知,然而,这

68、些方法中的大多数都是针对特定疾病的。Haick博士想把这个过程一般化。这项新发明最特别的地方是它可以帮助检测不止一种疾病。故选A项。【14题详解】推理判断题。根据最后一段中At distinguishing lung cancer from head and neck cancer it was, though, 100% successful. 在区分肺癌和头颈癌方面,这项研究是100%成功的。由此判断出,这个设备将成为诊断肺癌的有用工具。故选B项。【15题详解】主旨大意题。根据第一段中One of a doctors most valuable tools is his nose. Sin

69、ce ancient times, medics have relied on their sense of smell to help them work out what is wrong with their patients. 医生最有价值的工具之一是他的鼻子。自古以来,医生就依靠他们的嗅觉来帮助他们找出病人的问题所在。以及第二段中To deal with this limitation, Hossam Haick, a chemical engineer at the Technion Israel Institute of Technology in Haifa, has deve

70、loped a device which, he claims, can do work that the human nose cannot. 为了解决这一限制,海法以色列理工学院的化学工程师Hossam Haick开发了一种设备,他声称这种设备可以完成人的鼻子无法完成的工作。可知,本文主要介绍了海法以色列理工学院的化学工程师Hossam Haick开发了一种嗅觉设备来帮助诊断病人所患的疾病,因此本文的标题选项D“嗅觉诊断疾病”符合题意。故选D项。第二节 (共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。The

71、ability to think creatively is not a gift everyone possesses naturally, so it must be developed as a skill. Here are some tips to help you develop creative and critical thinking abilities.Step outside your comfort zoneStepping outside of your comfort zone is an easy way to expand your creative and c

72、ritical thinking skills. This can mean reading a book or an article that is completely unrelated to any previous studies, or even having a difficult conversation with someone youre close to. _16_. We all grow from discomfort.Stay healthyYour mind is in the best shape when your body is. Coupling exer

73、cise with a healthy diet can clear the mind and allow for creativity. _17_. Some people are easily distracted by a messy office or a dark room. Most people are the most awake when they are in clean, healthy, and organized environments._18_.This is a common technique used by journalists and writers s

74、uffering from writers block. Its an easy tool to get the creative juices flowing. Open up a laptop, or grab a notebook and pen, and just start writing. Just let your mind take you wherever it wants to go. _19_.Take a breatherEveryone may reach points where they get stuck on an idea and cant get past

75、 it. Dont let this discourage you, and dont blame yourself. That sort of thinking will make you disheartened and distracted, which will only make you even more frustrated. _20_. Co outside for some fresh air, take a walk, eat a meal, or call a friend. Distraction, in moderation, can be very rewardin

76、g.A. Write freelyB. Keep an open mindC. Instead, take a short breakD. Keep your spirits high at work and even during the holidaysE. This is a great way to explore your thoughts and expand your creativityF. Your work environment can also greatly affect the way the brain functionsG. Anything making yo

77、u a bit uncomfortable probably benefits you more than it harms you【答案】16. G 17. F 18. A 19. E 20. C【解析】这是一篇说明文。创造性思考的能力并不是每个人与生俱来的天赋,所以必须把它作为一种技能来培养。文章提出了一些建议可以帮助你发展创造性和批判性思维的能力。【16题详解】根据后文We all grow from discomfort.可知我们都是从不适中成长起来的。由此可知,本句是在说明让你感觉不舒服的事情也是对你有好处的。故G选项“任何让你感到有点不舒服的事情,对你来说可能利大于弊”符合上下文语

78、境,故选G。【17题详解】根据后文Some people are easily distracted by a messy office or a dark room. Most people are the most awake when they are in clean, healthy, and organized environments.可知有些人很容易被凌乱的办公室或黑暗的房间分散注意力。大多数人在干净、健康、有序的环境中最清醒。由此可知,本句是在说明工作环境对大脑的影响。故F选项“你的工作环境也会极大地影响大脑的运作方式”符合上下文语境,故选F。【18题详解】本空为本段小标题,

79、结合后文中Open up a laptop, or grab a notebook and pen, and just start writing. Just let your mind take you wherever it wants to go.可知打开笔记本电脑,或者拿起笔记本和笔,开始写东西。要让你的思想带你去它想去的地方。由此可知,本段是在说明自由发挥式的写作,让你的思想带你去它想去的地方。故A选项“自由写作”符合上下文语境,故选A。【19题详解】结合上文Open up a laptop, or grab a notebook and pen, and just start wr

80、iting. Just let your mind take you wherever it wants to go.可知打开笔记本电脑,或者拿起笔记本和笔,开始写东西。要让你的思想带你去它想去的地方。由此可知,本句为最后一句,承接上文,说明这种自由式的写作方式所带来的好处可以探索你的想法和扩展你的创造力。故E选项“这是一个探索你的想法和扩展你的创造力的好方法”符合上下文语境,故选E。【20题详解】根据后文Go outside for some fresh air, take a walk, eat a meal, or call a friend. Distraction, in moder

81、ation, can be very rewarding.可知出去呼吸点新鲜空气,散散步,吃顿饭,或者给朋友打电话。适度的分散注意力是非常有益的。由此可知,本句是在强调要出去走走,休息会儿。故C选项“相反,休息一会儿”符合上下文语境,故选C。第三部分 英语知识运用(共两节,满分 45 分)第一节:完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C 和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项, 并在答题卡上将该项涂黑。Before I turned 10, I lost my parents. My siblings (兄弟姐妹) le

82、ft Hyderabad after my relatives _21_ them, but I insisted on slaying back to continue my _22_. And I began to deliver newspaper to _23_ myself. I would be up every morning by 5 a. m. and _24_ five kilometers to the newspaper office. By 6 a. m., I would be _25_ my copies of the Urdu Daily. The area I

83、 was _26_ for spanned 3 kilometers. After distributing the _27_. I would rush home, quickly eat and be off to high school.One wintry morning in 1945. I got home after my _28_ to find a boy of my age at my doorstep. He _29_ himself as Afzal and said his father wanted to see me.I was greeted at the do

84、or by Afzals mother, Nazeem. Afzals father, Mr. Kader, _30_ us as Nazeem served me tea and snacks. Nazeem gently asked me about my daily _31_ . I told her about my morning job and school. They were _32_ that I had to walk so much in one day. Later, as I was about to leave, Mr. Kader _33_into another

85、 room, and when he reappeared, he was _34_ a new bicycle. “This is for you!” he said.It took a few seconds for this act of kindness to _35_. I didnt realize that _36_ were rolling down my face. Mr. Kader said, “Your newspaper editor is a friend of mine. He gave me your _37_, so I knew you lived clos

86、e by. Then Afzal told us more about you.”I bowed, _38_ shook hands with them and left. The _39_ brought convenience to my life and taught me a life-long lesson: Help should always be need-based. Never try to _40_ a person who is dying of thirst.21 A. abandonedB. comfortedC. betrayedD. adopted22. A.

87、trainingB. careerC. educationD. relationship23. A. occupyB. supportC. improveD. please24. A. cycleB. walkC. driveD. wander25. A. collectingB. publishingC. sellingD. buying26. A. famousB. helpfulC. responsibleD. suitable27. A. copiesB. filesC. brochuresD. books28. A. studiesB. deliveriesC. effortsD.

88、tasks29. A. regardedB. behavedC. consideredD. introduced30. A. wantedB. invitedC. joinedD. left31. A. workB. routineC. dealsD. burdens32. A. shockedB. confusedC. embarrassedD. disappointed33. A. spunB. brokeC. disappearedD. escaped34. A. mendingB. sendingC. designingD. wheeling35. A. sink inB. get i

89、nC. set upD. take up36. A. thanksB. smilesC. apologiesD. tears37. A. nameB. identityC. secretD. address38. A. gentlyB. gratefullyC. kindlyD. firmly39. A. newspaperB. conversationC. bicycleD. job40. A. feedB. helpC. treatD. choose【答案】21. D 22. C 23. B 24. B 25. A 26. C 27. A 28. B 29. D 30. C 31. B 3

90、2. A 33. C 34. D 35. A 36. D 37. D 38. B 39. C 40. A【解析】【分析】这是一篇记叙文。通过作者被Mr. Kader帮助的经历,告诉我们帮助别人要考虑别人的需要,做到“雪中送炭”。【21题详解】考查动词词义辨析。句意:被亲戚收养后,我的兄弟姐妹离开了Hyderabad(海得拉巴,印度南部一城市),但我仍坚持留下来继续我的学业。A. abandoned抛弃;B. comforted安慰;C. betrayed 背叛;D. adopted 收养 采纳。根据第一个句子I lost my parents和第二句可知,作者失去父母,作者的兄弟姐妹也跟着亲戚

91、离开了,因此作者兄弟姐妹们是被作者的亲戚收养了。故选D。【22题详解】考查名词词义辨析。句意:被亲戚收养后,我的兄弟姐妹离开了Hyderabad(海得拉巴,印度南部一城市),但我仍坚持留下来继续我的学业。A. training培训,训练;B. career职业;C. education教育,学业;D. relationship关系。根据本段最后一句作者发完报纸,吃完饭后就匆匆赶往学校可知,作者仍然继续自己的学业。故选C。【23题详解】考查动词词义辨析。句意:我开始送报纸来养活自己。A. occupy占据;B. support支持,养活;C. improve提高,改善;D. please取悦。根

92、据本句可知,作者是通过送报纸来维持生活的。故选B。【24题详解】考查动词词义辨析。句意:我每天早上五点就起来,走5公里到报社。A. cycle骑自行车;B. walk走路;C. drive开车;D. wander闲逛。根据第三段 I had to walk so much in one day可知,作者是走路去报社的。故选B。【25题详解】考查动词词义辨析。句意:到早上六点时,我会领取好乌尔都日报。A. collecting收集,领取;B. publishing出版;C. selling卖;D. buying买。根据作者的时间进度,作者起床后走路去报社,领完报纸后再拿去送报纸。故选A。【26题

93、详解】考查形容词词义辨析。句意:我负责的片区跨度有3公里。A. famous著名的;B. helpful有帮助的;C. responsible负责的;D. suitable合适的。根据常识,报童都有自己负责的区域。故选C。【27题详解】考查名词词义辨析。句意:分送完报纸后,我跑回家,匆匆忙忙吃完饭,然后去学校。A. copies分数;B. files文档;C. brochures小册子;D. books书籍。根据前文 my copies of the Urdu Daily可知,这里指派送完作者自己的报纸份数。故选A。【28题详解】考查名词词义辨析。句意:1945年冬天的一个早上,我送完报纸回到

94、家,结果却发现有为和我年纪相仿的男孩在我家门口。A. studies学习;B. deliveries发货,派送;C. efforts努力;D. tasks任务。本句的deliveries与结合第二段的distribute词性不同,但意思相近,属于同源复现。结合语境,可知作者送完报纸后回到家中。故选B。【29题详解】考查动词词义辨析。句意:他介绍说他叫Afzal,并且说他的父亲想见我。A. regarded当作;B. behaved行为;C. considered认为;D. introduced介绍。根据男孩的名字Afzal可知,因为作者与该男孩互不相识,因此男孩先作了自我介绍。故选D。【30题

95、详解】考查动词词义辨析。句意:当Nazeem为我端上茶和甜点时,Afzal的父亲也加入我们。A. wanted想要;B. invited邀请;C. joined加入;D. left离开。根据下文They were shocked可知Mr.Kader过来找招呼我,加入我们的谈话。故选C。【31题详解】考查名词词义辨析。句意:Nazeem温和地问我的一日常。A. work工作;B. routine常规;C. deals交易;D. burdens负担。根据下一句I told her about my morning job and school.可知,Nazeem在问作者一天的日常。故选B。【32题

96、详解】考查形容词词义辨析。句意:了解到我每天得走这么长的路,他们感到很震惊。A. shocked感到震惊的;B. confused困惑的;C. embarrassed尴尬的;D. disappointed失望的。根据本句walk so much可知,当他们听到作者每天走的路太漫长了,因此感到十分很震惊。故选A。【33题详解】考查动词词义辨析。句意:后来,正当我要离开时,Mr. Kader消失不见,去了另一间屋子,当他再一次出现时,他推着一辆新自行车。A. spun旋转;B. broke打破;C. disappeared消失;D. escaped逃离。根据下文的reappeared可知,Mr.K

97、ader先消失后重现。故选C。【34题详解】考查动词词义辨析。句意:后来,正当我要离开时,Mr. Kader 消失不见,去了另一间屋子,当他再一次出现时,他推着一辆新自行车。A. mending修理;B. sending送;C. designing设计;D. wheeling旋转,推动。根据This is for you.可知,Mr. Kader送作者一辆新的自行车。首先,可以排除A和C。B项,Mr.Kader正在送一辆新的自行车,不符合语境。故选D。【35题详解】考查动词短语辨析。句意:我几秒钟才理解这善良的举动。A. sink in完全被理解;B. get in加入;C. set up成立

98、;D. take up占据 从事。作者对Mr. Kader送自己新自行车的举动感到震惊,以至需要点时间才缓过神来。故选A。【36题详解】考查名词词义辨析。句意:我没有意识到自己的眼泪从脸颊流下。A. thanks感谢;B. smiles微笑;C. apologies道歉;D. tears眼泪。根据本句 were rolling down my face可知,在脸上流下的只能是眼泪,此处是感动的眼泪。故选D。【37题详解】考查名词词义辨析。句意:他给我你的地址,所以我了解到你就住在附近。A. name名字;B. identity身份;C. secret秘密;D. address地址。根据下句so

99、 I knew you lived close by可知,Mr. Kader了解到作者住在哪,说明作者的报纸编辑给他作者的地址。故选D。【38题详解】考查副词词义辨析。句意:我鞠了一躬,十分感恩地和他们握手,然后离开了。A. gently温柔地;B. gratefully感激地;C. kindly善良地;D. firmly坚定地。作者收到Mr. Kader的新车,而这正是他急需的,因此十分感激。故选B。【39题详解】考查名词词义辨析。句意:这辆自行车给我带来了便利,还教会我一个影响我终身道理,帮助应该建立在对方的需求上。A. newspaper报纸;B. conversation对话;C. b

100、icycle自行车;D. job工作。根据brought convenience to my life可知,Mr. Kader送的新自行车给作者带来了方便。故选C。【40题详解】考查动词词义辨析。句意:永远不要喂饱一个口渴之人。A. feed喂饱;B. help帮助;C. treat对待,治疗;D. choose选择。根据上一句,帮助别人必须建立在了解别人需求的基础上,因此对于一个“口渴”之人,我们不能给予他食物,去喂饱他的肚子,而应该给予对方水。故选A。【点睛】完形填空最常见的解题技巧就是同词复现。比如本题的第4小题,解题的线索词是第三段的I have to walk so much的wal

101、k。不过,也不是说每一个上下文相同词都正确选项,有时也可能是陷阱。因此,必须根据上下文的语境来科学判断。第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于 3 个单词)或括号内单词的正确形式。Chinese tech companies caught the spotlight at the Mobile World Congress in Barcelona, Spain, as they presented 5G phones and creative solutions, _41_ (hope) to bring Chinese in

102、novations to the world stage.It _42_ (estimate) that more than 2,400 companies from over 200 countries and regions participated at the event, more than 360 of _43_ came from china.Huawei Technologies Co. _44_ (launch) its first 5G foldable smartphone ahead of the congress, the worlds _45_ (large) te

103、lecom industry gathering. The phone is seen as dealing a major blow to its rivals, Apple Inc and Samsung Electronics Co. It took more than three years for the company to perfect the folding phones hinge (合叶), the most _46_ (challenge) technical component.Combining 5G, the foldable screen, artificial

104、 intelligence and a brand-new interface, the company hopes that Mate X will be the first key for consumers _47_ (open) the door to 5G smart living. Mate X is quite impressive, _48_ a sound design showcasing Huaweis technological breakthroughs against its _49_ (compete).It will, _50_, take some time

105、for most consumers to get their hands on such foldable screens.【答案】41. hoping 42. was estimated 43. which 44. had launched 45. largest 46. challenging 47. to open 48. with 49. competitors 50. however【解析】本文是一篇新闻报道,介绍了在西班牙巴塞罗那举行的世界移动通信大会上,中国科技企业的创新成果大放异彩,特别是华为公司推出的全球首款5G可折叠智能手机备受瞩目。【41题详解】考查非谓语动词。句意:在

106、西班牙巴塞罗那举行的世界移动通信大会上,中国科技公司备受瞩目,它们展示了5G手机和创意解决方案,希望将中国的创新带到世界舞台上。分析句子结构可知此处使用非谓语动词,they与hope之间是逻辑上的主谓关系,表示主动,用现在分词作状语,故填hoping。【42题详解】考查固定句式和时态。句意:据估计,来自200多个国家和地区的2400多家公司参加了本届大会,其中360多家来自中国。it is estimated that表示“据估计”,文章第一句话中的“caught”表明陈述的是过去的事情,应该用一般过去时,故填was estimated。【43题详解】考查非限定性定语从句。句意同上,此处为非限

107、定性定语从句,关系词指代先行词more than 2,400 companies(指物),并在从句中作介词of的宾语,故填which。【44题详解】考查时态。句意:华为技术有限公司在全球最大的电信行业大会召开前推出了首款5G可折叠智能手机。根据语境可知“推出首款5G可折叠智能手机”发生在“巴塞罗那世界移动通信大会召开”之前,也就是过去的过去,应该用过去完成时,故填had launched。【45题详解】考查形容词最高级。句意同上,根据句意并结合语境可知,世界移动通信大会是全球最大的电信行业大会,应该用形容词最高级修饰,故填largest。【46题详解】考查形容词。句意:该公司花了三年多的时间来

108、完善可折叠手机的合叶,这是最具挑战性的技术部件。修饰名词technical component用形容词,此处用的是最高级形式the most challenging,故填challenging。47题详解】考查非谓语动词。句意:该公司将5G、可折叠屏幕、人工智能和全新界面结合在一起,希望Mate X将成为消费者打开5G智能生活大门的第一把钥匙。当被修饰词前有序数词修饰时,常用不定式作后置定语,故填to open。【48题详解】考查介词。句意:Mate X相当令人印象深刻,其音效设计展示了华为领先于竞争对手的技术突破。分析句子结构可知此处需要填介词,根据句意可知此处表示“具有”,故填with。【

109、49题详解】考查名词的数。句意同上,作介词against的宾语用名词,根据句意可知此处表示“竞争对手”,competitor是可数名词,此处表示不止一个对手,应该用复数形式,故填competitors。【50题详解】考查副词。句意:然而,对于大多数消费者来说,要买到这款5G可折叠智能手机还需要一些时间。根据句意可知“华为推出了全球首款5G可折叠智能手机”与“消费者要买到这款手机还需要一些时间”之间是转折关系,空后有逗号,故填however。第四部分 写作(共两节;满分 35 分)第一节 短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)51.假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请

110、你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言错误,每句中最多有两处。每次错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用()划掉。修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1. 每处错误及其修改均仅限一词;2. 只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。Nowadays, many people express themselves, exchange ideas and deliver information by WeChat, make it increasingly popular in

111、 recent years.There are a number of reasons WeChat to be known. To begin with, WeChat is a relative cheap way of communication, that cuts down a great deal of the cost of making a phone call. Next, WeChat is to the taste of the majority of people. Its various function are loved widely. Furthermore,

112、convenience also accounts for their popularity. Therefore, problems exist at the same time. Our identity can be revealed when we use WeChat. As a result, we can be in the trouble. Moreover, it may make communication with others face to face even little.Every coin has two sides. WeChat is no exceptio

113、n. But there is no doubt that WeChat will improve as time went by.【答案】1. make making2. reasons 后面加 for3. relative relatively4. that which5. function functions 6. their its7.Therefore However8去掉 in 后的 the9. little less10. went goes【解析】【分析】这是一篇说明文。近年来,微信在我们的生活中越来越受欢迎。文章阐述了使用微信的优点和缺点。【详解】1. 考查非谓语动词。句意:

114、如今,许多人通过微信表达自己,交换思想,传递信息,使它近年来越来越流行。分析句子结构可知,句中已经有三个并列的动词express, exchange和deliver作谓语,make it increasingly popular in recent years与前一句之间没有连词,而且是逗号,所以make应该用非谓语动词形式,根据主语many people和make之间是主动关系,故要用现在分词作状语。故将make改为making。2. 考查固定短语。句意:微信被熟知有很多原因。(the)reasons for意为“的原因”。故在reasons和WeChat之间加for。3. 考查副词。句意:

115、微信是一种相对便宜的沟通方式。句中修饰形容词cheap(便宜的)应该用副词,relative(相对的)为形容词词性,它的副词形式为relatively(相对地)。故将relative改为relatively。4. 考查定语从句。句意:首先,微信是一种相对便宜的沟通方式,它大大降低了打电话的费用。根据句子结构可知该句为非限制性定语从句,that不引导非限制性定语从句。从句先行词为WeChat,为物,且从句中缺主语,故应用关系代词which引导。故将that改为which。5. 考查名词。句意:它的各种功能广受喜爱。function意为“功能”,是可数名词,function前有various修饰,

116、意为“各种功能”,所以应用function的复数形式,即functions。故将function改为functions。6. 考查代词。句意:此外,方便也是它受欢迎的原因。根据上文可知,本句中受欢迎的应该是WeChat,WeChat是物且为单数形式,应用its(它的)代替,their意为“它们的”,不符合指代关系。故将their改为its。7. 考查副词。句意:然而,问题同时存在。本句的上文在说WeChat的优点,本句的下文在说使用WeChat的问题,故本句应该起到转折的作用。therefore意为“因此”,表示因果关系,不可以,需要更改的词汇位于句首,且用逗号与句子其他部分隔开,故应用how

117、ever,意为“然而”,表示转折关系。故将Therefore 改为 However8. 考查固定短语。句意:结果,我们可能会遇到麻烦。in trouble意为“处于困境,惹麻烦”,为固定短语。故去掉 in 后的 the。9. 考查副词比较级。句意:而且,它可能使与其他人面对面的交流变得更少。even意为“甚至”,用在比较级前,加强语气,表示程度,故后面应接比较级,little(少许)的比较级为less(更少)。故将little 改为 less。10. 考查时态。句意:但毋庸置疑,随着时间的流逝,微信会有所改善。根据句意,as time _ by是对客观事实的描述,故应用一般现在时,time为不

118、可数名词,应用go的第三人称单数形式goes。故将went 改为 goes。第二节 书面表达(满分 25 分)52.假定你是李华,你校最近正在网上选拔学生参加 2020 年中美青年大使线上交流项目,帮助美国青年使者更好地了解中国的历史文化。请写一封电子邮件申请参加该项目。内容包括:1. 介绍自己的优势;2. 参加意图;3. 希望获准。注意:词数 100 左右,可以适当增加细节,以使行文连贯。中美青年大使线上交流项目 Sino-American Youth Ambassadors online ProgramDear Sir or Madam,_Yours sincerely,Li Hua【答案

119、】Dear Sir or Madam,ImLi Hua, a Senior Two student. I have read your advertisement for volunteers of the Sino-American Youth Ambassadors online Program. Im writing to apply for participation in this activity.I consider myself a qualified candidate for the several reasons. First of all, a good command

120、 of English will make it possible for me to communicate with fore 驴 members fluently. Besides, Im an outgoing person and have rich experience in voluntary jobs, which can help get along well with American friends in the program.I would like to present the long history and diverse culture of China to

121、 our friends and also learn more about America and its people.I would appreciate it if you could consider my application and accept me as a member of the program. Looking forward to your early reply.Yours sincerely,Li Hua【解析】【分析】这是一篇提纲类作文。要求考生用英语写一电子邮件申请参加2020 年中美青年大使线上交流项目。【详解】第一步:审题体裁:提纲类作文时态:根据提示

122、,时态应为一般现在时。结构:总分法要求:介绍自己的优势、参加意图;希望获准。第二步:列提纲 (重点词组)advertisement;apply for;participation;qualified;command;fluently;get along with;diverse第三步:连词成句1. ImLi Hua, a Senior Two student. I have read your advertisement for volunteers of the Sino-American Youth Ambassadors online Program. 2. Im writing to

123、apply for participation in this activity.3. I consider myself a qualified candidate for the several reasons.4. First of all, a good command of English will make it possible for me to communicate with foreign members fluently.5. Besides, Im an outgoing person and have rich experience in voluntary job

124、s, which can help get along well with American friends in the program.6. I would like to present the long history and diverse culture of China to our friends and also learn more about America and its people.7. I would appreciate it if you could consider my application and accept me as a member of th

125、e program.8. Looking forward to your early reply.第四步:连句成篇1.表文章结构顺序:First of all, Firstly/First, Secondly/Second And then, Finally, In the end, At last2.表并列补充关系:What is more, Besides, Moreover, Furthermore, In addition As well as, not onlybut (also), including,3.表转折对比关系:while, meanwhile, However, On

126、the contrary, but, Although+clause(从句), In spite of+n/doing,On the one hand,On the other hand Some,while others,as for, sothat 4.表因果关系:Because, As, So, Thus, Therefore, As a result 连句成文,注意使用恰当的连词进行句子之间的衔接与过渡,书写一定要规范清晰。【点睛】文章结构合理,思路清晰,使用了恰当的连接词及词组使行文连贯,如“First of all,Besides,which,also”,也运用了一些高级词汇和表达

127、,如“apply for;participation;qualified;fluently;get along with;diverse”以及定语从句Im an outgoing person and have rich experience in voluntary jobs, which can help get along well with American friends in the program.、状语从句I would appreciate it if you could consider my application and accept me as a member of the program.等,增加了文章的亮点,体现了学生较高的英语学科素养。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1