收藏 分享(赏)

2019-2020学年人教新课标高中英语必修二讲义:UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES 2-1 WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:433893 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:17 大小:1.96MB
下载 相关 举报
2019-2020学年人教新课标高中英语必修二讲义:UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES 2-1 WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共17页
2019-2020学年人教新课标高中英语必修二讲义:UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES 2-1 WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共17页
2019-2020学年人教新课标高中英语必修二讲义:UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES 2-1 WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共17页
2019-2020学年人教新课标高中英语必修二讲义:UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES 2-1 WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共17页
2019-2020学年人教新课标高中英语必修二讲义:UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES 2-1 WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共17页
2019-2020学年人教新课标高中英语必修二讲义:UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES 2-1 WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共17页
2019-2020学年人教新课标高中英语必修二讲义:UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES 2-1 WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共17页
2019-2020学年人教新课标高中英语必修二讲义:UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES 2-1 WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共17页
2019-2020学年人教新课标高中英语必修二讲义:UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES 2-1 WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共17页
2019-2020学年人教新课标高中英语必修二讲义:UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES 2-1 WORD版含答案.doc_第10页
第10页 / 共17页
2019-2020学年人教新课标高中英语必修二讲义:UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES 2-1 WORD版含答案.doc_第11页
第11页 / 共17页
2019-2020学年人教新课标高中英语必修二讲义:UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES 2-1 WORD版含答案.doc_第12页
第12页 / 共17页
2019-2020学年人教新课标高中英语必修二讲义:UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES 2-1 WORD版含答案.doc_第13页
第13页 / 共17页
2019-2020学年人教新课标高中英语必修二讲义:UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES 2-1 WORD版含答案.doc_第14页
第14页 / 共17页
2019-2020学年人教新课标高中英语必修二讲义:UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES 2-1 WORD版含答案.doc_第15页
第15页 / 共17页
2019-2020学年人教新课标高中英语必修二讲义:UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES 2-1 WORD版含答案.doc_第16页
第16页 / 共17页
2019-2020学年人教新课标高中英语必修二讲义:UNIT 2 THE OLYMPIC GAMES 2-1 WORD版含答案.doc_第17页
第17页 / 共17页
亲,该文档总共17页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 2The Olympic Games导语水果姐Katy Perry为本届奥运会主唱了英文宣传曲Rise。在激励人心的旋律中,出现众多大牌体育明星的精彩画面,其中还有一位中国人的身影飞人刘翔。整个歌曲前半段突出的是奥运冠军的荣耀,后半段则集中展现体育人的泪水与艰辛。注:听音填词RiseI wont just surviveOh, you will see me thriveCant write my storyIm beyond the archetypeI wont just_conformNo matter how you shake my coreCause my roots,

2、they run deep, ohOh, ye of so little faithDont doubt it, dont_doubt_itVictory is in my veinsI know it, I know itAnd I will not negotiateIll fight it, Ill fight itI will transformWhen, when the fires at my feel_againAnd the vultures all start circlingTheyre whispering,“youre out of time.”But still, I

3、 riseThis is no mistake, no accidentWhen you think the final nail_is_in;_think againDont be surprised, I will still riseI must stay consciousThrough the menace and chaosSo I call on my angelsThey say.Oh, ye of so little faithDont doubt it, dont doubt itVictory is in your veinsYou know it, you know i

4、tAnd you will not negotiateJust fight it, just fight_itAnd be transformed,奋斗我不只是挣扎存活噢,你将看到我茁壮生长没有成功故事我也不是什么典范也不会乖乖服从命运的剧本无论你多么努力去动摇我我的信念早已深深扎根不要怀疑不要怀疑不要缺失心中的信念胜利早已流淌在血液中我早知道 我早知道而且我也决不妥协我会奋斗到底勇往直前凤凰涅槃改变自我当烈焰再次环绕脚旁天上的秃鹰盘旋它们低声细语“你时间不多了”但我依然如朝阳般升起这不是什么错误也不是什么偶然当你觉得你即将走到尽头请三思不要太意外,我还会升起我必须保持神志清醒克服各种威胁和混

5、乱所以我呼唤了我的天使们天使们说不要缺失心中的信念不要怀疑不要怀疑胜利早已流淌在血液中你早知道你早知道而且你也绝不妥协你会战斗到底勇往直前凤凰涅槃改变自我词海拾贝1negotiate /ngiet/ vt.谈判,商议2transform /trnsfm/ vt. 改变,使变形3conscious /kns/ adj. 意识到的4menace /mens/ n. 威胁;恐吓Section Warming Up & Reading Comprehending第一步:热身发散思维,了解世界文化遗产1Look at the pictures and write the names of the fol

6、lowing sports.Askating Btable_tennis_(pingpong)Cswimming DdivingEbasketball Frunning2Can you match the cities with the Olympic Games?(1)The 29th Olympics Beijing(2)The 30th Olympics London(3)The 31th Olympics Rio_de_Janeiro(4)The 32th Olympics Tokyo第二步:速读了解教材课文(P9)主题和段落大意Skim the text and fill in th

7、e blanks about the main idea of the passage.The passage tells us the similarities and differences about the modern and ancient Olympic Games.第三步:细读把握教材课文(P9)关键信息Read the text carefully and choose the best answer according to the text.1Why did Pausanias come to China from Ancient Greece?ATo watch the

8、 presentday Olympic Games.BTo find out about the presentday Olympic Games.CTo take part in the presentday Olympic Games.DTo work as a volunteer for the 2008 Olympic Games.答案:B2Which of the following cant be included in the Summer Olympic Games?ARunning races. BSwimming.CSailing. DSkiing.答案:D3Why do

9、so many countries compete for hosting the Olympic Games?ABecause it can bring in lots of money to the host country.BBecause it can make the host country win more medals.CBecause its a great responsibility and a great honour.DBecause it can make the host country stronger.答案:C4Which word can best desc

10、ribe Pausanias feeling?ADisappointed. BAngry.CSad. DSurprised.答案:D【难句透析素养提能】Analyze the following difficult sentences in the text.1Pausanias, who was a Greek writer about 2,000 years ago, has come on a magical journey on March 18th,2007 to find out about the presentday Olympic Games.句式分析此句为主从复合句。who

11、引导非限制性定语从句,who在从句中作主语;“to find out ”为不定式作目的状语。尝试翻译大约2_000年前的一位希腊作家,帕萨尼亚斯穿越到2007年3月18日作了一次魔幻旅行,来获悉当代奥运会的情况。2I lived in what you call “Ancient Greece” and I used to write about the Olympic Games a long time ago.句式分析句中what you call “Ancient Greece”是由what引导的名词性从句,在句中作介词in的宾语,其中what在从句中作call的 宾语。尝试翻译 我生活

12、在你们所称的“古希腊”,我曾经写过很久以前奥林匹克运动会的情况。3Ive come to your time to find out about the presentday Olympic Games because I know that in 2004 they were held in my homeland.句式分析to find out about. Olympic Games为动词不定式作目的状语; because I know that in 2004 in my homeland为 原因状语从句,且状语从句中又含有that in 2004 they were held in

13、my homeland 宾语从句, 作动词know的宾语。 尝试翻译现在我来到你们这个时代,想了解当代奥运会的情况,因为我知道2004年奥运会是在我的祖国举行的。词语积累Greek/rik/adj.希腊(人)的;希腊语的n希腊人;希腊语magical/mdkl/adj.巫术的;魔术的;有魔力的find out查明,弄清presentday adj.当前的,现在的volunteer/vlnt/n.志愿者;志愿兵adj.志愿的;义务的vt.& vi.自愿(to do)Greece/gris/n.希腊used to do sth.过去常常做某事be/get used to doing sth.习惯于

14、做某事be used to do sth.被用来做某事time n(常用复数)时代,时期in ancient times在古代homeland/hmlnd/n.祖国;本国Good heavens!天哪!how often多久一次every four years每四年;每隔三年(every fourth year)regular/rejl/adj.规则的;定期的;常规的basis/bess/n.(pl. bases)基础;根据on the regular basis定期地on the basis of以为基础athlete/lit/n.运动员;运动选手athletic adj.体育运动的reac

15、h the agreed standard 达到统一的标准be admitted as作为被接受admit/dmt/vt.& vi.(admitted, admitted)容许;承认;接纳together with和,连同连接两个并列成分作主语时,谓语动词的数与前面的成分保持一致,有类似用法的还有with, along with等。I see.(口语)我明白了。compete against. for为同竞争(compete with. for)compete in参加比赛compete for为比赛slave/slev/n.奴隶nowadays/nadez/adv.现今;现在not only

16、. but (also).不仅而且play a role in在中扮演角色;起作用(play a part in)gymnastics/dmnstks/n.(pl.)体操;体能训练athletics/letks/n.(pl.)体育运动;竞技house此处为及物动词,意为“供给(某人)住处”。stadium/stedm/n.(露天大型)体育场(pl. stadiums/stadia)gymnasium (gym)/dmnezm/(/dm/) n体育馆;健身房as well也;又;还host/hst/vt. 做东;主办;招待n主人as a matter of fact (in fact)实际上;事

17、实上responsibility/rspnsblt/n.责任;职责take responsibility for为负责to the east of London在伦敦以东olive/lv/n.橄榄树;橄榄叶;橄榄枝;橄榄色wreath/ri/n.花圈;花冠;圈状物replace/rples/vt.取代;替换;代替(take the place of)motto/mt/n.(pl. mottos或mottoes)座右铭;格言;警句the schools motto校训ones motto某人的座右铭swift/swft/adj.快的;迅速的swifter是swift的比较级。swift强调“快而

18、迅速”;fast强调“速度快”;rapid强调“反应灵敏”;quick强调“时间短”。AN INTERVIEWPausanias, who was a Greek writer about 2,000 years ago 【1】, has come on a magical journey on March 18th, 2007 to find out about the presentday Olympic Games 【2】. He is now interviewing Li Yan, a volunteer for the 2008 Olympic Games.【1】who was a

19、 Greek writer about 2,000 years ago是who引导的非限制性定语从句,修饰Pausanias。【2】动词不定式短语to find out.作目的状语。P:My name is Pausanias. I lived in what you call “Ancient Greece” 【3】 and I used to write about the Olympic Games a long time ago. Ive come to your time to find out about the presentday Olympic Games because I

20、 know that in 2004 they were held in my homeland 【4】. May I ask you some questions about the modern Olympics?L:Good heavens! Have you really come from so long ago? But of course you can ask any questions you like. What would you like to know?【3】what you call “Ancient Greece”是what引导的名词性从句,作介词in的宾语。此句

21、相当于I lived in the place that/which you call “Ancient Greece”。【4】because I know that.是because引导的原因状语从句,从句中又含有一个that引导的宾语从句。P:How often do you hold your Games?L:Every four years. There are two main sets of Games the Winter and the Summer Olympics 【5】, and both are held every four years on a regular ba

22、sis. The Winter Olympics are usually held two years before the Summer Games. Only athletes who have reached the agreed standard for their event 【6】 will be admitted as competitors. They may come from anywhere in the world.【5】the Winter and the Summer Olympics是two main sets of Games的同位语。【6】who have r

23、eached the agreed standard for their event是定语从句,修饰athletes。其中过去分词agreed作定语,修饰standard。P:Winter Games? How can the runners enjoy competing in winter? And what about the horses?L:Oh no! There are no running races or horse riding events. Instead there are competitions like skiing and ice skating which

24、need snow and ice 【7】. Thats why 【8】 theyre called the Winter Olympics. Its in the Summer Olympics that you have the running races 【9】, together with swimming, sailing and all the team sports.【7】which need snow and ice是which引导的限制性定语从句。【8】“Thats why.”中why引导表语从句。【9】“Its in the Summer Olympics that you

25、 have.”为强调句,强调了地点状语in the Summer Olympics。P:I see. Earlier you said that athletes are invited from all over the world. Do you mean the Greek world? Our Greek cities used to compete against each other just for the honour of winning. No other countries could join in, nor could slaves or women 【10】!L:N

26、owadays any country can take part if their athletes are good enough. There are over 250 sports and each one has its own standard. Women are not only allowed, but play a very important role in gymnastics, athletics, team sports and.【10】“nor/neither连系动词be/助动词/情态动词主语”结构表示“也不这样”。nor为否定副词,在句首引起倒装。P:Pleas

27、e wait a minute! All those events, all those countries and even women taking part 【11】! Where are all the athletes housed?L:For each Olympics, a special village is built for them to live in, a main reception building, several stadiums for competitions, and a gymnasium as well.【11】women taking part是独

28、立主格结构,这样显得语言简练。P:That sounds very expensive. Does anyone want to host the Olympic Games?L:As a matter of fact, every country wants the opportunity. Its a great responsibility but also a great honour to be chosen 【12】. Theres as much competition among countries to host the Olympics as to win Olympic

29、medals 【13】. The 2008 Olympics will be held in Beijing, China. Did you know that?【12】“Its a great responsibility. to be chosen.”中,it为形式主语,真正的主语为to be chosen。【13】在句子“Theres as much. as to win Olympic medals.”中,包含“as much不可数名词as”结构,其意思是“和(程度上)一样多”(much表示程度)。第一个as为副词,第二个as是连词,常用于引导比较状语从句,从句中常省略与主句相同的成分

30、。P:Oh yes! You must be very proud.L:Certainly. And after that the 2012 Olympics will be held in London. They have already started planning for it. A new village for the athletes and all the stadiums will be built to the east of London. New medals will be designed 【14】 of course and.【14】will be held,

31、 will be built, will be designed均是一般将来时的被动语态,指“将要被”。P:Did you say medals? So even the olive wreath has been replaced 【15】! Oh dear! Do you compete for prize money too?L:No, we dont. Its still all about being able to run faster, jump higher and throw further. Thats the motto of the Olympics, you know

32、 “Swifter, Higher and Stronger.”P:Well, thats good news. How interesting! Thank you so much for your time.【15】has been replaced是现在完成时的被动语态,其构成是:have/has been done。课文翻译采访帕萨尼亚斯是大约2 000年前的一位希腊(Greek)作家,他于2007年3月18日作了一次魔幻(magical)旅行,来获悉当代奥林匹克运动会的情况。现在他正在采访一位2008年奥林匹克运动会的志愿者(volunteer)李燕。帕:我叫帕萨尼亚斯。我生活在你们

33、所说的“古希腊(Greece)”。我曾经写过很久以前奥林匹克运动会的情况。现在我来到你们这个时代,想了解有关当代奥运会的情况,因为我知道2004年奥运会是在我的祖国(homeland)举行的。我可以问你几个有关现代奥林匹克运动会的问题吗?李:天啊!你真的来自那么久远的年代?但是当然你可以问你想问的任何问题。你想知道什么呢?帕:你们的奥运会多久举行一次?李:每四年一次。奥运会主要有两种:冬季奥运会和夏季奥运会。这两种运动会都是定期(on a regular basis)每四年举行一次。冬季奥运会通常在夏季奥运会的前两年举行。只有达到他们各自项目统一标准的运动员(athlete)才会被接受(adm

34、it)参加奥运会。选手可以来自世界上任何一个地方。帕:冬季奥运会?冬天运动员怎么可能赛跑啊?又怎么可能赛马呢?李:噢,不!冬奥会并不包括跑步和骑马比赛,但是有像滑雪和滑冰这类需要冰雪的比赛项目,所以才叫它冬季奥运会。跑步、游泳、帆船和所有团体项目是在夏季奥运会上进行的。帕:我明白了。你之前说邀请来的运动员来自世界各地。你指的是希腊世界吗?我们希腊各个城市之间曾经为了赢得荣誉而彼此竞争。别的国家不能参加,奴隶(slave)和妇女也不能参加!李:现在(nowadays)只要它们的运动员达到了参赛的标准,任何国家都能参赛。总共有250多个运动项目,每个项目都有自己的标准。妇女不仅被允许参加,而且她们

35、还在体操(gymnastics)、竞技(athletics)和团体等比赛项目中起着非常重要的作用.阅读理解AThey are the worlds fittest people. But even Olympic athletes have had their share of difficult, heartbreaking or embarrassing (令人难堪的) moments.1904 Olympics, St Louis, USAAmerican Fred Lorz crossed the finish line of the Olympic marathon (马拉松赛跑)

36、with a time of 3 hours and 13 minutes. He had beaten the second runner by 15 minutes. Lorz looked happy and fresh, and smiled for the photographers. Just before they gave him the gold medal, the race officials arrived and took away the medal, and Lorz was banned (禁止) from races for a year. Then an o

37、fficial told the truth. He had travelled by car for 11 miles of the marathon!1908 Olympics, London, EnglandThe Italian Dorando Pietri was one of the unluckiest marathon runners. When he arrived in the stadium, he was very tired. The people were cheering, but Pietri couldnt continue. He fell down and

38、 got up again four times. Finally, around seven metres from the finish line, he fell down again and didnt move. Worried officials ran over and picked him up. He crossed the finish line and won the gold medal. But a few hours later the Olympic officials had to take it away from him again. They said h

39、e couldnt be the winner because Olympic officials had helped him cross the line.2000 Olympics, Sydney, AustraliaEric Moussambani of Equatorial Guinea became one of the most loved athletes of the 2000 games. His race was the 100metre freestyle swim. He jumped into the pool and started swimming. After

40、 the first 50 metres he was very tired. He went more and more slowly and almost stopped in the middle of the pool. The officials worried that he was drowning (淹死). But Moussambani continued and finished the race with a time of 1 minute and 52 seconds, the slowest in the history of the Olympics. Stil

41、l, Moussambani was happy. He had never swum in a pool of that size before.【语篇解读】本文是应用文。文章介绍了三名未获得奥运会奖牌的运动员。1Lorz s gold medal was taken away at the 1904 Olympics because _.Ahe broke the rulesBofficials made a mistakeCofficials picked him up halfwayDhe beat the second runner badly答案与解析:A细节理解题。根据1904

42、Olympics, St Louis, USA中的He had travelled by car for 11 miles of the marathon 可知,弗雷德洛茨被取消比赛名次是因为他在马拉松比赛中违反规定乘坐汽车完成比赛。2What happened to Pietri at the 1908 Olympics?AHe broke a world record.BHe finally won the gold medal.CHe fell down after finishing the race.DHe received help as he crossed the finish

43、 line.答案与解析:D细节理解题。根据1908 Olympics, London, England中的Worried officials ran over and picked him up. He crossed the finish line and won the gold medal可知,道多兰多佩特里在别人的帮助下跨过了终点。3How did people look at Moussambani?AThey felt sorry for him.BThey thought highly of him.CThey showed no interest in him.DThey ha

44、d mixed feelings about him.答案与解析:B细节理解题。根据2000 Olympics, Sydney, Australia中的Eric Moussambani of Equatorial Guinea became one of the most loved athletes of the 2000 games 可知,人们对艾瑞克姆萨巴尼这种坚持不懈的精神给予了高度评价。4Why did Moussambani feel happy at the 2000 Olympics?AHe was still alive.BHe finished the race alone

45、.CHe achieved a personal best time.DHe got the chance to take part in the race.答案与解析:D推理判断题。根据2000 Olympics, Sydney, Australia 中的Still, Moussambani was happy. He had never swum in a pool of that size before 可知,能有机会参加奥运会,并在这么大的游泳池里游泳让艾瑞克姆萨巴尼感到很高兴。BWhile you might not realize it, the environment where

46、 you sleep can make a great difference in the actual quality of sleep that you get every night. With a few simple lifestyle changes, you can create a healthy sleep environment that helps improve your sleep quality.Go to bed and get up at the same time every day, even on weekends, holidays and days o

47、ff. Studies show that people who do so are more rested than those who sleep irregularly (不规律地)Go to sleep only when you start to feel sleepy. If you dont fall asleep within about 15 minutes, get up and do something relaxing. Go back to bed when you are tired.Pay attention to what you eat and drink.

48、Dont go to bed either hungry or stuffed. Your discomfort might keep you up. Avoid caffeine (咖啡因) 6 hours before you sleep. Having a cup of coffee within a few hours of bed time can keep you awake for hours when you are trying to sleep. Coffee isnt the only product containing caffeine. Avoid chocolat

49、e and tea, too. Also limit (限制) how much you drink before bed to prevent trips to the toilet at night.Many people turn on the TV before they go to bed. TV influences your natural sleep habits by making you stay up longer than you usually would, especially if you are watching something exciting. Inst

50、ead of turning on the TV, read a book. Light reading before bed can help you fall into a deep sleep quickly.If you suffer from serious sleep problems, go to your doctor. Your doctor will help treat the problem or may advise you to see a sleep specialist.【语篇解读】语篇类型是说明文,主题语境是健康的生活方式。如果你想过健康幸福的生活,睡个好觉是

51、必不可少的。相比睡眠时间长短,睡眠质量有时更为重要。5What should you do to make sure you have a good sleep at weekends according to the text?AGet up a bit later than usual.BGo to bed at a regular time.CWatch some relaxing TV programs.DAvoid drinking coffee or tea in the day.答案与解析:B细节理解题。根据第二段Go to bed and get up at the same

52、time every day, even on weekends, holidays and days off可知,作者建议睡眠要有规律,每天在同一时间睡觉和起床的人休息得会更好,即便是周末也应该这样。6What does the author advise you to do if you cant fall asleep after lying in bed for 15 minutes?ATo drink some water. BTo do some light reading.CTo listen to light music. DTo get up and relax.答案与解析:

53、D细节理解题。根据第三段If you dont fall asleep within about 15 minutes, get up and do something relaxing可知,作者认为:如果你在床上15分钟内睡不着,干脆起床做些放松的事,等自己累了再回到床上睡觉。7What does the underlined word “stuffed” in Paragraph 4 mean?AHaving slept too much. BHaving eaten too much.CFeeling too sad. DFeeling too fired.答案与解析:B词义猜测题。第四

54、段主题句是Pay attention to what you eat and drink,后面分别讲述睡觉前该如何吃、喝。Dont go to bed either hungry or stuffed. Your discomfort might keep you up这两句是讲睡觉前该怎样吃:睡觉时既不要饿着,也不要吃得太饱。饿着或者吃得太饱,身体不舒服,都会让你睡不着。由此可知,画线单词stuffed的意思是“吃饱的”。8What does the text mainly talk about?AWhat to do before going to bed.BThe importance

55、of sleeping well.CHow to improve your sleep quality.DThe relationship between sleep and lifestyle.答案与解析:C主旨大意题。本文就如何改善睡眠质量提供了一些方法。CI have recently begun my year abroad working as an English language teacher in Italy and for my first lessons I was asked to prepare a speech about my life in the UK. Th

56、en the students asked me questions to find out more and many of them asked, “Do you play any sports?” to which I replied, “Yes, I play netball.” Each time, they were astounded as none of the students had heard of netball!Netball is very popular in the UK, Australia and New Zealand. It is a team spor

57、t which is similar to both basketball and handball. There are seven players on each team. Players must throw the ball to one another and the goal of the game is to pass the ball to the “Goal Shooter” who can throw the ball into the net to score a goal. However, the key parts of netball are that you

58、cannot bounce (使弹跳) the ball and you cannot move your feet when you have the ball. This is called the footwork rule and it can be quite difficult to learn for young children playing the game! A full match lasts for one hour and in a single match often about 100 goals are scored, which shows what a f

59、astpaced and exciting game netball is!Netball is usually played by women and girls. However, at many universities, there are mixed netball leagues in which teams must have both men and women players. In the UK, there are many different ways of trying to encourage people to play netball. One such way

60、 is called “Back to Netball”, which encourages women who have not played netball since they were at school to rediscover their love for the sport! Walking netball is another form of the sport aimed at older women and those who want to exercise in a gentler way. So, why not watch a video of netball o

61、nline and then have a go for yourself?【语篇解读】语篇类型是说明文,主题语境是体育活动。作者向我们介绍了在英国流行的一种运动篮网球。9What does the underlined word “astounded” in Paragraph 1 probably mean?AWorried. BSurprised.CDisappointed. DProud.答案与解析:B词义猜测题。根据该词后面的内容as none of the students had heard of netball 可知,当作者提及这种运动时,学生们都很惊讶,不知道作者说的是什么。

62、10What is hard for young kids playing netball?AThrowing the ball into the net.BSticking to the end of the match.CKeeping still while passing the ball.DThrowing the ball to another person.答案与解析:C细节理解题。根据第二段you cannot move your feet when you have the ball. This is called the footwork rule and it can b

63、e quite difficult to learn for young children playing the game 可知,对于小孩子来说,最难掌握的技术就是拿到球后传球时,不能移动脚的位置。11Why is netball said to be an exciting game?AMany matches are held each year.BIt has both men and women players.CIt can be played by people of all ages.DMany goals can be scored during the game.答案与解析

64、:D细节理解题。根据第二段A full match lasts for one hour and in a single match often about 100 goals are scored, which shows what a fastpaced and exciting game netball is可知,一个小时的时间就能投进100个球,说明这是项节奏很快且激动人心的比赛项目。12What is the last paragraph mainly about?AThe popularity of netball.BThe development of netball.CThe

65、different mixed netball leagues.DThe ways to encourage people to play netball.答案与解析:D段落大意题。最后一段的there are many different ways of trying to encourage people to play netball 体现了本段的主旨。.七选五Im sure we all know that exercise is great for our health. But sometimes finding that motivation (动力) to work out c

66、an be a little difficult. So, in this post, Im going to share my top four reasons for working out. _1_ Whenever I move to a new city to study or work, I look for exercise classes to do. You meet likeminded people, and you can support each other during a difficult workout. _2_ Exercise makes you feel

67、 confident (自信的)We all know the physical advantages of exercise on our bodies but we dont always talk about the mental (心理的) ones. _3_ This new confidence might even help in your social or work life.Exercise helps to reduce stress (压力)Going for a run can help you forget the problems and worries of d

68、aily life. _4_ It makes me feel less worried and it also helps me to sleep those important eight hours the night before a big exam.Finally, exercise makes us feel strong and healthy!Every day, the 20 minutes in the gym get easier, the weights feel lighter and you feel a great sense of achievement. _

69、5_So, next time youre feeling down or stressed, put your trainers on and get some exercise. It might not be easy but I promise youll feel so much better once you ve finished!AExercising is sociable.BExercise can change your mind.CDuring exams, I always spend an hour a day in the gym.DWhen the class

70、finishes, you all share a collective feeling of happiness!EWhen you work out, your body produces something that makes you happy.FIts a great feeling doing something you couldnt do before through hard work.GExercise might give you a feeling of confidence from being comfortable with your body.主题语境:人与社

71、会体育【语篇解读】本文是说明文。运动有助于健康,但坚持运动的动力从何而来呢?1答案与解析:A本空需填入一个小标题,符合本文小标题特征的选项有A项和B项。A项中的sociable与下文meet likeminded people以及support each other在意义上保持一致。2答案与解析:DD项中的the class与上文exercise classes构成复现关系。3答案与解析:GG项中的a feeling of confidence与本部分小标题中的feel confident相呼应,且是下文This new confidence的指代对象。4答案与解析:C本空所描述的行为产生了下文It makes me feel less worried . before a big exam 所说的影响。5答案与解析:FF项说明通过努力做到以前做不到的事情给人一种很棒的感觉,与上文a great sense of achievement提到的成就感在语意上保持一致。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1