收藏 分享(赏)

云南省昆明市2013高考英语 阅读理解冲刺练兵(5).doc

上传人:a**** 文档编号:433563 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:5 大小:48.50KB
下载 相关 举报
云南省昆明市2013高考英语 阅读理解冲刺练兵(5).doc_第1页
第1页 / 共5页
云南省昆明市2013高考英语 阅读理解冲刺练兵(5).doc_第2页
第2页 / 共5页
云南省昆明市2013高考英语 阅读理解冲刺练兵(5).doc_第3页
第3页 / 共5页
云南省昆明市2013高考英语 阅读理解冲刺练兵(5).doc_第4页
第4页 / 共5页
云南省昆明市2013高考英语 阅读理解冲刺练兵(5).doc_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2013昆明市高考英语(阅读理解)冲刺练兵(5)及答案解析1If your boss asks you to work in Moscow this year, hed better offer you more money to do soor even double that depending on where you live now. Thats because Moscow has just been found to be the worlds most expensive city for the second year in a row by Mercer Human Res

2、ources Consulting.Using the cost of living in New York as a base, Mercer determined Moscow is 34.4 percent more expensive including the cost of housing, transportation, food, clothing, household goods and entertainment(娱乐).A two-bedroom flat in Moscow now costs $4,000 a month; a CD $24.83, and an in

3、ternational newspaper $6.30, according to Mercer. By comparison, a fast food meal with a hamburger(汉堡包) is a steal at $4.80.London takes the No.2 place, up from No.5 a year ago, thanks to higher cost of housing and a stronger British pound relative to the dollar. Mercer estimates(估算) London is 26 pe

4、rcent more expensive than New York these days. Following London closely are Seoul and Tokyo, both of which are 22 percent more expensive than New York, while No.5 Hong Kong is 19 percent more costly.Among North American cities, New York and Los Angeles are the most expensive and are the only two lis

5、ted in the top 50 of the worlds most expensive cities. But both have fallen since last years studyNew York came in15th, down from 10th place, while Los Angeles fell to 42nd from 29th place a year ago. San Francisco came in a distant third at No. 54, down 20 places from a year earlier.Toronto, meanwh

6、ile, is Canadas most expensive city but fell 35 places to take 82nd place worldwide. In Australia, Sydney is the priciest place to live in and No. 21 worldwide.72. What do the underlined words “a steal” in Paragraph 3 mean? A. An act of stealing.B. Something delicious. C. Something very cheap D. An

7、act of buying.73. London has become the second most expensive city because of _. A. the high cost of clothingB. the stronger pound against the dollar C. its expensive transportationD. the high prices of fast food meals74. Which city is the third most expensive on the list? A. Tokyo.B. Hong Kong.C. M

8、oscow.D. Sydney.75. Which city has dropped most on the list in North America? A. New York.B. Los Angeles.C. San Francisco.D. Toronto.答案 72.C 73.B 74.A 75.D*结束 (第*篇)Its not easy being a teenager(13至19岁青少年)nor is it easy being the parent of a teenager. You can make your child feel angry, hurt, or misu

9、nderstood by what you say without realizing it yourself. It is important to give your child the space he needs to grow while gently letting him know that youll still be there for him when he needs you.Expect a lot from your child, just not everything. Except for health and safety problems, such as d

10、rug use or careless driving, consider everything else open to discussion. If your child is unwilling to discuss something, don t insist he tell you what s on his mind. The more you insist, the more likely that he ll clam_up. Instead, let him attempt to solve (解决) things by himself. At the same time,

11、 remind him that youre always there for him should he seek advice or help. Show respect for your teenager s privacy (隐私). Never read his mail or listen in on personal conversations.Teach your teenager that the family phone is for the whole family. If your child talks on the family s telephone for to

12、o long, tell him he can talk for 15 minutes, but then he must stay off the phone for at least an equal period of time. This not only frees up the line so that other family members can make and receive calls, but teaches your teenager moderation (节制). Or if you are open to the idea, allow your teenag

13、er his own phone that he pays for with his own pocket money or a parttime job.语篇解读本文向父母们介绍了一些教育青少年的可行的做法。1The main purpose of the text is to tell parents _.A. how to get along with a teenagerB. how to respect a teenagerC. how to understand a teenagerD. how to help a teenager grow up解析写作意图题。全文都是作者向父母

14、提出的一些建议:第一段说要给孩子一定的空间;第二段说对孩子要有期望但是不能期望一切,要让孩子自己去解决问题,教孩子在遇到问题时,向父母求助;第三段说要教育孩子和家人分享电话。由此可见,文章的写作目的是给家长提建议,如何教育青少年子女。答案D2What does the phrase “clam up” in Paragraph 2 probably mean ?A. become excitedB. show respectC. refuse to talk D. seek help解析猜测词义题。由第二段内容可知,如果孩子不愿意讨论一些事情,不要去勉强他。你越是催促他,他就越不愿意说。短语“

15、clam up(拒不开口)”与“refuse to talk”同义。答案C3What should parents do in raising a teenager according to the text?A. Not allow him to learn driving or take drugs.B. Give him advice only when necessary.C. Let him have his own telephone.D. Not talk about personal things with him.解析推理判断题。第二段中的“At the same time,

16、remind him that youre always there for him should he seek advice or help”一句表明B项的陈述符合文章的内容。答案B*结束 (第*篇)A few years ago,Paul Gerner began to gather a group of architects in Las Vegas to ask them what it would take to design a public school that used 50 percent less energy, cost much less to build and

17、obviously improved student learning. “I think half of them fell off their chairs, ”Gerner says.Gerner manages school facilities (设施) for Clark County, Nevada,a district roughly the size of Massachusetts. By 2018,143,000 additional students will enter the already crowded publiceducation system. Gerne

18、r needs 73 new schools to house them. Four architecture teams have nearly finished designing primary school prototypes (样品) ;they plan to construct their schools starting in 2009. The district will then assess how well the schools perform, and three winners will copy those designs in 50 to 70 new bu

19、ildings.Green schools are appearing all over, but in Clark County,which stands out for its vastness, such aggressive targets are difficult because design requirements like more natural light for students go against the realities of a desert climate. “One of the biggest challenges is getting the righ

20、t site orientation(朝向) ,” Mark McGinty, a director at SH Architecture, says. His firm recently completed a high school in Las Vegas. “You have the same building, same set of windows, but if its orientation is incorrect and it faces the sun, it will be really expensive to cool.”Surprisingly, the man

21、responsible for one of the most progressive greendesign competitions has doubts about ideas of ecofriendly buildings. “I dont believe in the new green religion,” Gerner says.“Some of the building technologies that you get are impractical. Im interested in those that work. ”But he wouldnt mind if som

22、e green features inspire students. He says he hopes to set up green energy systems that allow them to learn about the process of harvesting wind and solar power. “You never know whats going to start the interest of a child to study math and science,”he says.语篇解读创造性思维是我们每个人都应该有的,但是一切应该从实际出发,不切实际的想法也就

23、如同空中楼阁。本文所涉及的主人公Gerner想创办一所绿色学校的想法遭到了很多人的质疑,他的设计要求连他自己也开始怀疑。4How did the architects react to Gerners design requirements?A. They lost balance in excitement.B. They showed strong disbelief.C. They expressed little interest.D. They burst into cheers.解析推理判断题。从第一段的最后一句:“I think half of them fell of thei

24、r chairs,”(一半人惊得从椅子上掉下来)推知:建筑师们对他的设计高度怀疑。答案B5Which order of steps is followed in carrying out the project?A. AssessmentPrototypeDesignConstruction.B. AssessmentDesignPrototypeConstruction.C. DesignAssessmentPrototypeConstruction.D. DesignPrototypeAssessmentConstruction.解析事实细节题。本题也可称作排序题。做题的关键是抓住时间顺序

25、或其他次序。本文从绿色环保学校的设计(第一段),完成样品(第二段),评估(第三段)到建设(第四段)说明了建筑这所学校的难度。从而选择答案D。答案D6What makes it difficult to build green schools in Clark County?A. The large size.B. Limited facilities.C. The desert climate.D. Poor natural resources.解析事实细节题。第三段.such aggressive targets are difficult because design requiremen

26、ts like more natural light for students go against the realities off a desert climate.说明:在克拉克建筑绿色学校最大的困难就是沙漠性气候问题。答案C7What does Gerner think of the ideas of green schools?A, They are questionable. B. They are out of date.C. They are advanced. D. They are practical.解析推理判断题。根据最后一段Surprisingly,the man responsible for one of the most progressive greendesign competitions has doubts about ideas of ecofriendly buildings.“I dont believe in the new green religion,”Gerner says.可以推测,Gerner对建立此学校持有怀疑态度。答案A 。*结束

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1