1、高考资源网() 您身边的高考专家Section Reading and Thinking(1)1.BrainstormingHow did you feel on your first day of senior high school?anxious,excited,annoyed,nervous,shocked,frightened,homesick,worried,glad,delighted,disappointed,awkward,etc.2.PredictingRead the title,look at the pictures and predict what the text
2、 is probably about?It is about Han Jings first impressions about her first day of senior high school.1.Choose the best answer according to the text.(1)Why was Han Jing worried this morning?A.No one would talk to her.B.She was worried about her class.C.She didnt want to go to senior high school.D.She
3、 was not good at making experiments.(2)Which of the following is wrong according to the passage?A.Her teachers are friendly.B.She is confident about her future.C.She misses her friends from junior high school.D.She still feels awkward.(3)How does Han Jing feel about her senior high schools life?A.Di
4、fficult. B.Frightened. C.Confident. D.Awkward.答案(1)A(2)D(3)C2.Fill in the blanks according to the text.FIRST IMPRESSIONSMain ideaPara.1Han Jing went to her (1)senior high school this morning,anxious.Para.2The class was difficult, but her teacher and classmates were (2)friendly and helpful.Para.3They
5、 had a (3)chemistry class in the science lab.Para.4Han Jing is very (4)confident about her tomorrow.1.Thinking:What kind of person do you think Han Jing is?She is not outgoing,but she works hard and is confident about her senior high school life.2.Whats your first impression about your first senior
6、high school day?The answer is open.语言现象感知.单词理解体会句中加黑单词的词性和含义Miss Williams shouldnt miss the chance.v.错过,失去.词块积累写出下列词块的含义1.senior high school高中2.at last终于;最终3.make a good first impression留下初次好印象4.a little nervous有点紧张5.in the science lab在科学实验室6.concentrate on集中精力于7.leave.alone不打扰;不惊动8.feel awkward感到尴尬
7、.句式欣赏1.主语谓语宾语宾语补足语I found most of my classmates and teachers friendly and helpful.(宾语为most of my classmates and teachers ;friendly and helpful为宾语补足语)2.what引导的感叹句What a day (it is)!(1)Whata/an形容词单数可数名词主语谓语!What a fine day it is!(2)What形容词不可数名词主语谓语!What fine weather it is!(3)What形容词可数名词复数主语谓语!What kin
8、d women they are!ADear Mom and Dad,Camp is great!I have met a lot of new friends.Jim is from California,Eric is from Iowa,and Tony is from Missouri.We have a great time together,swimming,boating,hiking,and playing tricks on other campers! Every night,we go to another tent secretly and try to scare o
9、ther campers by making scary noises.Its so funny to see them run out screaming! Now,dont worry,Mom.Im not going to get caught like I did last year.One thing that is different from last year is how many bugs(昆虫) there are! I have at least 100 mosquito bites and about 25 ant bites.Every time I go outs
10、ide,horseflies(牛虻) chase me,too! Other than all these bugs,Im having the best time!Love,TylerDear Tyler,Are you sure you are okay? All of those bugs sound awful! Have you used all of the“Itch-Be-Gone” cream I got you? How about the “Antsk Awful” lotions(护肤液) for the ant bites? You and your aunt Ethe
11、l have always seemed to attract those nasty fire ants.Now Tyler,I am very happy that you have met some new friends and that you are having fun together.However,you MUST stop trying to scare other campers.Remember,honey,some campers may be scared easily.I want you to apologise for any anxiety you may
12、 have caused them and start being the nice,polite boy that I know you are.Do you hear me,Tyler? Please be careful.I want you to come here safely.Love,Mom【语篇解读】第一封信是孩子在外出露营期间写给父母的。根据孩子信中所说的问题,在第二封信中母亲给孩子正确的引导。1.Why did Tyler write the letter to his parents?A.To describe his interesting camp experienc
13、es.B.To express his regret about scaring others.C.To ask his parents for advice about camping.D.To tell his parents about his sufferings at camp.答案A推理判断题。通过第一封信中孩子的描述,可以看出他是给父母描述了露营的情况。2.The underlined word “chase” in the first letter probably means “ ”.A.fly away B.get rid ofC.put up with D.run aft
14、er答案D词义猜测题。由第二段可以看出,在他每次外出时,都会有牛虻追逐他。3.Tylers mother advises him to .A.buy more lotion for the bitesB.return with a few friendsC.avoid scaring other campersD.turn to the police when in trouble答案C细节理解题。由第二封妈妈的回信中第二段中的“you MUST stop trying to scare other campers”可知,妈妈让他不要吓唬别人。BThis year some twenty-th
15、ree hundred teenagers(young people aged from 1319) from all over the world will spend about ten months in US homes.They will attend US schools,meet US teenagers,and form impressions of the real America.At the same time,about thirteen hundred American teenagers will go to other countries to learn new
16、 languages and gain a new understanding of the rest of the world.Here is a two-way student exchange in action.Fred,nineteen,spent last year in Germany with Georges family.In turn,Georges son Mike spent a year in Freds home in America.Fred,a lively young man,knew little German when he arrived,but aft
17、er two months study the language began to come to him.School was completely different from what he had expectedmuch harder.Students rose respectfully when the teacher entered the room.They took fourteen subjects instead of the six that were usual in the United States.There were almost no outside act
18、ivities.Family life,too,was different.The fathers word was law,and all activities were around the family rather than the individual.Fred found the food too simple at first.Also,he missed having a car.“Back home,you pick up some friends in a car and go out and have a good time.In Germany,you walk,but
19、 you soon learn to like it.”At the same time,in America,Mike,a friendly German boy,was also forming his idea.“I suppose I should criticize American schools,” he said.“It is far too easy by our level.But I have to say that I like it very much.In Germany we do nothing but study.Here we take part in ma
20、ny outside activities.I think that maybe your schools are better in training for citizens.There ought to be some middle ground between the two.”【语篇解读】本文介绍了一种不同国家青少年参与的交换生活动。通过此活动可以感受到不同国家之间的文化差异。4.The whole exchange program is mainly to .A.help teenagers in other countries know the real AmericaB.sen
21、d students in America to travel in GermanyC.let students learn something about other countriesD.have teenagers learn new languages答案C细节理解题。根据第一段第二、三句话“They will attend US schools.American teenagers will go to other countries.”说明这个计划是让年轻人了解其他国家的文化等知识,故C正确。5.What is particular in American schools?A.Th
22、ere is some middle ground between the two teaching buildings.B.There are a lot of outside activities.C.Students usually take 14 subjects in all.D.Students go outside to enjoy themselves in a car.答案B细节理解题。根据文章最后一段倒数第三句“Here we take part in many outside activities.”可知,在美国的学校里有很多的户外活动,故B正确。6.What did M
23、ike think after experiencing the American school life?A.A better education should include something good from both America and Germany.B.German schools trained students to be better citizens.C.American schools were not as good as German schools.D.The easy life in the American school was more helpful
24、 to students.答案A推理判断题。根据文章最后一句“There ought to be some middle ground between the two.”可知,他认为要从两种教育体系中找出好的方面,并把二者结合在一起。故A正确。7.Whats Mikes attitude towards American education?A.Praise. B.Regret.C.Ignore. D.Accuse (指责).答案D观点态度题。根据最后一段中“It is far too easy by our level.”可推断,他认为美国的教育太容易了,故持批评的态度,故D项正确。高考资源网版权所有,侵权必究!