收藏 分享(赏)

2019届高考一轮英语人教版分块专练题:选修7 UNIT 1 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:427185 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:8 大小:366KB
下载 相关 举报
2019届高考一轮英语人教版分块专练题:选修7 UNIT 1 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共8页
2019届高考一轮英语人教版分块专练题:选修7 UNIT 1 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共8页
2019届高考一轮英语人教版分块专练题:选修7 UNIT 1 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共8页
2019届高考一轮英语人教版分块专练题:选修7 UNIT 1 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共8页
2019届高考一轮英语人教版分块专练题:选修7 UNIT 1 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共8页
2019届高考一轮英语人教版分块专练题:选修7 UNIT 1 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共8页
2019届高考一轮英语人教版分块专练题:选修7 UNIT 1 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共8页
2019届高考一轮英语人教版分块专练题:选修7 UNIT 1 WORD版含解析.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、选修7 Unit 1 高考试卷分块专练.阅读理解A(2018石家庄高三联考)In the course of our lives, someone with whom we got acquainted by accident often inspires us.Early one morning, I opened the window to find that the sun was splashed everywhere. The sunshine warmed my face, making it comfortable. I started to play my beloved vi

2、olin. My mind was quite focused, my spirit firm, and my mood entirely free of worry. When I was playing the climax to the piece, a sound from next door got my attention.I was fascinated and had a special idea: “How wonderful if we played together!” I began to play pieces by Beethoven with my neighbo

3、r, one piece after another. We played together so well that I was curious about how she or he looked. However, I couldnt figure out why the violinist next door never responded when I knocked on the door. I was extremely disappointed.A year later, I took part in a violin competition. At the event, I

4、made a new friend, whose name was Rita. This girl, who was my age, was deaf and dumb, but she had played the violin for eight years! I saw Rita carefully walk onto the stage. She put the violin between her neck and shoulder and began to perform. “The melody is so familiar!” I said to myself. It was

5、unbelievable that a girl who was deaf and dumb could play such marvelous music. The audience warmly applauded her. What was even harder to believe was that the girl was my neighbor. It was fate that we should meet and become friends.Ritas story made me realize that life is not always sunny or poetic

6、; sometimes there are violent storms and setbacks. However, no matter what you suffer, believe in yourself and strive. You can succeed.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。作者的邻居是位聋哑姑娘,但她却能用小提琴演奏出美妙的乐曲。作者通过这个故事告诉我们:有志者,事竟成。1Why was there no response every time the author knocked on his neighbors door?AHis neighbor had mo

7、ved away.BHis neighbor meant to decline him.CHis neighbor was hearingchallenged.DHis neighbor was too excited to respond.解析:选C细节理解题。根据第四段中的“It was unbelievable that a girl who was deaf and dumb could play such marvelous music.”并结合全文内容可知,作者的邻居就是这位聋哑女孩,她听不到敲门声所以无法回应。故C项正确。2What is the message conveyed

8、 in the last paragraph?ANothing is impossible to a willing heart.BHappiness exists in acceptance.CA fall in the pit, a gain in your wit.DSmile to life, and youll get a smile back.解析:选A推理判断题。根据最后一段中的“However, no matter what you suffer, believe in yourself and strive. You can succeed.”可推知,最后一段主要表达的是“有

9、志者,事竟成”。故A项正确。3The author wrote this text mainly to_.Aintroduce his neighbor RitaBvalue his friendship with RitaCspeak highly of Ritas violin skillsDshow the inspiration he got from Rita解析:选D写作意图题。根据第一段并结合最后一段内容可知,本文旨在告诉读者作者从邻居聋哑女孩Rita那里得到的启示。故D项正确。BMy cellphone rang while I was working on my comput

10、er. I looked at the phone and saw it was my 17yearold son, Tom. I quickly picked it up. “Mom, I got a 71 on the test. I did it.” With those few words, I could feel my heart start to pound.Living in New York State, students cannot graduate from high school unless they pass at least five exams: one in

11、 English, one in science, two in history and one in math. For most students, who work hard, attend class, and do their homework, it isnt that hard. But for Tom, who is dyslexic (朗读困难的), it is such a real challenge that some teachers have feared he would never be able to even attempt, never mind achi

12、eve.We were honest with him about his trouble, letting him know that there was nothing to be ashamed of. Some people learn differently. If he was willing to work, we would help him find a way to do as much as he could in his academic career. All that was standing in his way was this math test. He ha

13、d taken it three times and did better each time, but he continued to fail. He was starting to get a bit tired of me saying this was a marathon not a sprint (冲刺). My heart broke each time we would get the failing results.“Mom, thanks. I love you. Thanks for believing I could do this.”For one of the f

14、ew times in my life, I really had nothing left to say. For that one brief moment I knew, really, really, knew that everything we did to help our son achieve what he wanted was worth it.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。作者的儿子Tom患有朗读困难症,所以学习不好,而纽约的高中要求学生通过五门考试才能毕业,作为母亲,作者想尽一切办法使Tom相信他自己可以做到。经过努力Tom终于通过了考试。4What does th

15、e underlined word“pound” in Paragraph 1 probably mean?ASink suddenly.BBeat wildly.CAche violently. DBreak totally.解析:选B词义猜测题。根据第一段中的“Mom, I got a 71 on the test. I did it.”并结合下文内容可推断,作者的儿子有朗读困难症,数学考了三次都没及格,这次他考了71分,通过了考试,故作者应该会感到非常激动,心怦怦直跳。故pound应意为“(心脏)剧烈地跳动”,即beat wildly。故答案选B。5According to the te

16、xt, Tom was weak in _.AEnglish BscienceChistory Dmath解析:选D细节理解题。根据第三段中的“All that was standing in his way was this math test. He had taken it three times and did better each time, but he continued to fail.”可知,Tom不擅长数学,考了三次都没有及格。故答案选D。6How did the writer feel when she wrote this text?AShe felt proud a

17、nd satisfied.BShe felt surprised and bitter.CShe felt grateful and relaxed.DShe felt worried and anxious.解析:选A推理判断题。根据最后一段最后一句“For that one brief moment I knew, really, really, knew that everything we did to help our son achieve what he wanted was worth it.”可推断,作者对儿子最后通过考试很满意,也为儿子感到骄傲。故答案选A。7What ca

18、n be the best title for the text?AA Mothers Love That Made the GradeBA Student Who Struggled for a DiplomaCFailure Is the Mother of SuccessDLife Is Not a Sprint but a Marathon解析:选A标题归纳题。纵观全文可知,作者的儿子Tom患有朗读困难症,所以学习不好,而纽约的高中要求学生通过五门考试才能毕业,作为母亲,作者想尽一切办法使Tom相信他自己可以做到。经过努力Tom终于考了71分通过了考试。由此可推断,是母亲的爱使Tom获

19、得了成功。A项符合文章主旨,适合做标题。故答案选A。CChildren should start learning Shakespeare at the age of four before they are faced with the difficulty with the language, says a study published recently.Lessons should begin before pupils start secondary school, because many teenagers begin to dislike the plays, says the

20、 report. All pupils should also see at least one performance of a Shakespeares play.The recommendations have been made in a Royal Shakespeare Company (RSC) document, contemplating why school children show less and less interest in drama.The RSC has warned that children_are_being_turned_off_Shakespea

21、re_because_of_the _way_they_are_taught_in_schools_and_a_lack_of_opportunities_to_see_plays_performed_live. Jacqui OHanlon, the head of education at the RSC, said, “Weve seen teachers working extremely well in class. Theres been a lot of success with 4yearolds. With primary school kids, there isnt a

22、fear factor because theyve never heard of him. What we do with children from the age of 8 is to unfold the story piece by piece and show them the key moments of drama.”Shakespeare is compulsory in secondary school. Pupils between the ages of 11 and 14 must study at least one play.An educator who is

23、in charge of Englands exams said a review of the primary school courses would be a chance to decide if it should be taught to younger pupils. And as part of the RSC task, more courses will be developed to help teachers lead lessons on plays.Tamsin Greig, the actress, who won an Olivier Award for her

24、 performance in Shakespeares Much Ado About Nothing last year, said, “Give children the chance to play with words, ideas and stories, and boredom will have no place.”语篇解读:本文主要论述了孩子们应该在四岁时就开始接触莎士比亚的戏剧,建议孩子在上初中之前就开始学习莎士比亚的作品。8What can we learn from the first two paragraphs?ASecondary schools dont offe

25、r lessons on Shakespeare.BChildren at the age of four have more abilities to do things.CEarly contact and learning help students better understand Shakespeares plays.DLanguage is a problem for all children in learning Shakespeare and acting well.解析:选C细节理解题。根据第一段提到的“小孩子四岁时就应该开始学习莎士比亚的戏剧”以及第二段提到的“学生们在

26、上中学之前就应该开始学习莎士比亚的课程”可知,前两段均在鼓励学生尽早接触莎士比亚的作品,故选C项。9What does the underlined part in the fourth paragraph imply?AProper guidance is necessary in learning Shakespeare.BShakespeare was once childrens favorite lesson.CShakespeare becomes out of date for children.DSchool children always like new things an

27、d popular food.解析:选A句意理解题。画线部分句意为:孩子们对莎士比亚失去兴趣是因为他们在学校受教育的方式以及缺少机会去看莎士比亚戏剧的现场表演。因此说明“孩子们学习莎士比亚需要学校的指导(guidance)以及观看演出的机会”,A项“适当地引导孩子学习莎士比亚是必要的”符合句意,故选A项。10Which of the following is TRUE?AShakespeare is compulsory in primary school.BChildren between 11 and 14 must be taught acting.CChildren aged 8 sh

28、ould be taught to write stories.DTamsin Greig once acted in a Shakespeares play.解析:选D细节理解题。根据最后一段第一句“Tamsin Greig, the actress, who won an Olivier Award for her performance in Shakespeares Much Ado About Nothing .”可知,她曾经出演过莎士比亚的戏剧,故选D项。11What would be the best title for the passage?ATeach Children S

29、hakespeare at an Early AgeBA Great Dramatist ShakespeareCA Compulsory Lesson in Secondary SchoolDTeach Children to Read from the Age of Four解析:选A标题归纳题。纵观全文,本文主要论述了孩子们应该在四岁时就开始学习莎士比亚的戏剧,虽然在初中时莎士比亚戏剧为必修课,但是建议孩子在上初中之前就开始学习莎士比亚的作品,全文主要提倡“teach children Shakespeare at an early age”,即在早些时候就开始教孩子们学习莎士比亚的作品

30、,故选A项。D(2018厦门高三检测)A study by the British government has discovered the mental wellbeing of the countrys teenage girls has worsened.The survey, which included 30,000 14yearold students in 2005 and 2014, showed 37 percent of girls with psychological stress, up from 34 percent in 2005. British boys st

31、ress level was actually seen to fall over the same time period, from 17 percent to 15 percent. The reports authors pointed out the “appearance of the social media age” could be a major contributing factor for increasing stress among teenage British girls.“The adolescent years are a time of rapid phy

32、sical, cognitive and emotional development,” Pam Ramsden, a lecturer in psychology at the University of Bradford in the United Kingdom, wrote in a blog post. “Teenagers interact with people in order to learn how to become competent adults. In the past, they would engage with parents, teachers and ot

33、her adults in their community as well as extended family members and friends. Now we can also add social media to that list of social and emotional development.”Throughout adolescence, girls and boys develop characteristics like confidence and selfcontrol. Since teenage brains have not completely de

34、veloped, teens dont have the cognitive awareness and impulse control to keep from posting inappropriate content. Furthermore, this content can easily be circulated far and wide with disastrous implications.“Social media can also feed into girls insecurities about their appearance,” Ramsden said. “Th

35、ese sites are often filled with images of people with body type unattainable to the normal person. However, these images and the messages tied to them creep into social standards.”“Social media allows girls to make comparisons among friends as well as celebrities and then provides them with solution

36、s such as extreme dieting tips and workouts to reach their goals,” Ramsden said.“Concerns about body image can negatively impact their quality of life preventing them from having healthy relationships and taking up time that could be better spent developing other aspects of their personalities.”语篇解读

37、:本文是一篇科普说明文。英国政府一项研究发现,英国女生的心理健康变得越来越糟;分析表明,社交媒体时代的出现是英国女生心理压力加大的主要因素。12How does the survey tell us the negative impact of social media?ABy making experiments.BBy raising a question.CBy making comparisons.DBy analyzing causes and effects.解析:选D写作手法题。通读全文可知,文章第一、二段分析了社交媒体对女生的影响造成的结果:女生的心理压力比男生大,心理越来越不

38、健康;第三到六段详细说明了社交媒体对女生造成影响的表现、缘由。据此可知,本文是通过分析影响的起因和影响的结果来告诉我们社交媒体对女生产生的负面影响。故选D。13What is Ramsdens attitude toward the images with fine body shape?ASupportive. BIndifferent.CCritical. DConcerned.解析:选C观点态度题。根据最后一段最后一句可知,Ramsden对关注身材是持批评态度的。故选C。14According to the last paragraph, it is necessary for teen

39、agers _.Ato get rid of the bad effects of social mediaBto follow the celebrities exampleCto be concerned about their body imageDto make comparisons among friends解析:选A推理判断题。通读最后一段可知,该段主要阐述了社交媒体对青少年尤其是女生造成的负面影响,包括在朋友之间形成攀比心理、把时间浪费在过度关注身材上等;据此可以判断,青少年应当消除社交媒体的负面影响。故选A。15What does this text mainly tell

40、us?AThe wellbeing of teenagers in Britain.BThe social medias negative effect on teenagers.CThe development of teenagers in Britain.DHow to interact with teenagers in Britain.解析:选B主旨大意题。通读全文可知,本文主要论述了社交媒体对英国青少年尤其是女生的负面影响,包括在朋友中形成攀比心理、过度关注身材而忽视其他能力的发展,形成心理压力等,B项最能概括文意。故选B。.阅读七选五Should We Get Rid of Ca

41、sh?When it comes to money, many people still think of the paper bill in their wallets. For years, cash (or paper currency) has played an important role in our daily activity._1_The idea first came up when he read a statistic report about currency distribution released by the US Treasury, the departm

42、ent in control of the central bank. _2_ On the other hand, border states like Florida and California, which were heavily involved in drug trafficking (贩毒), see an ever increasing need for large bills.Rogoff argues that most big bills in circulation were being used for one of two purposes. Profitmoti

43、vated crimes such as illegal gambling, drugs, prostitution, loan sharking, the fencing of stolen merchandise take up a major part. Tax evasion (逃税) by people who arrange to receive cash income and dont report it also contribute to its popularity._3_However, the total amount of cash issued by governm

44、ent is still booming. The government dont know where it goes. _4_ But they are happy to know that its popular, because they make money by making money about $70 billion a year. It is unlikely that they can enjoy such benefit though. If taken into account the human cost, the enforcement cost, the tax

45、 loss, these visible profits will be easily offset._5_ Heres a typical opinion: “The day we go cashless, the government will be able to track your every move. This is nothing more than a call for dictatorship.”AHe strongly urged the government to do something about it.BThey dont know whos using it.C

46、There are other people who see cash very differently.DThe problem is that it also aids crime.EBut Harvard professor Ken Rogoff is now appealing to the government to put it into extinction.FHe noticed that some regions, like the Midwest, had almost no demand for the $100 bills.GBut its popularity is

47、slowly decreasing as we have more ways to pay, according to Harvard professor Ken Rogoff.语篇解读:本文是一篇议论文。文章以“金钱”为切入点,主要讨论了是否应该取消现金的问题。1选E空格前提到现金在我们的日常活动中起重要作用,再结合第二段第一句中的“The idea first came up when he read a statistic report”可以判断,空格处应指但是有人认为应该取消现金。E项承上启下,符合语境。故E项正确。2选F空格前提到Rogoff读过一份货币流通的统计报告;空格后提到另一

48、方面,一些涉及大量贩毒的边境地区需要大面额纸币,故空格处应介绍Rogoff从报告中获取的关于不需要大面额现金的信息。F项“他注意到一些地区,像中东,几乎不需要100美元面额的钞票”,符合语境。故F项正确。3选A该段介绍了大面额钞票的两种非法用途:非法获取高额利润和逃税。据此可以判断,空格处应为Rogoff对此的看法。A项“他强烈要求政府对此采取措施”承接上文,符合语境。故A项正确。4选B根据空格上一句“The government dont know where it goes.”可知,政府不知道这些钱去哪了;据此可以判断,B项“他们也不知道谁在使用这些现金”与上句相呼应,都是政府的表现。故B项正确。5选C根据空格下一句可知,本段陈述的是对于现金的另外一个观点;据此可判断,C项“也有人对现金有不同看法”,符合语境。故C项正确。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1