收藏 分享(赏)

2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Information Technology Section Ⅲ Writing WorkshopViewing Workshop & Reading Club习题(含解析)北师大版必修第二册.docx

上传人:a**** 文档编号:425304 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:4 大小:19.12KB
下载 相关 举报
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Information Technology Section Ⅲ Writing WorkshopViewing Workshop & Reading Club习题(含解析)北师大版必修第二册.docx_第1页
第1页 / 共4页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Information Technology Section Ⅲ Writing WorkshopViewing Workshop & Reading Club习题(含解析)北师大版必修第二册.docx_第2页
第2页 / 共4页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Information Technology Section Ⅲ Writing WorkshopViewing Workshop & Reading Club习题(含解析)北师大版必修第二册.docx_第3页
第3页 / 共4页
2020-2021学年新教材高中英语 Unit 4 Information Technology Section Ⅲ Writing WorkshopViewing Workshop & Reading Club习题(含解析)北师大版必修第二册.docx_第4页
第4页 / 共4页
亲,该文档总共4页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 4 Information TechnologySectionWritingWorkshop,ViewingWorkshop&ReadingClub一、完成句子1.We can (探索未知世界) by reading books.2.She was absent from the meeting.(那是因为她病了).3.In the past few years,China has made (了不起的成就).4.The discussion (变得生动) when he joined.5.(记录下) your workouts every day.二、阅读理解AFuturologi

2、sts(未来学家) predict that life will probably be very different in 2050 in all the fields of activity,from entertainment to technology.First of all,it seems that TV channels will have disappeared by 2050.Instead,people will choose a programme from a “menu(菜单)” and a computer will send the programme dire

3、ctly to the television.Today,we can use the World Wide Web to read newspaper stories and see pictures on a computer thousands of kilometresaway.By 2050,music,films,programmes,newspapers and books will come to us by computer.We will also be able to see,smell and touch the things that we see on televi

4、sion.In transport,cars will run on new,clean“gas” and they will go very fast.Cars will have computers to control the speed of the car and there wont be any accidents.Today,many cars have computers that tell drivers exactly where they are.By 2050,the computer will control the car and drive it to wher

5、e you want to go.Space planes will fly all over the world and people will fly from Los Angeles to Tokyo in just two hours.In technology,robots will have replaced people in factories.Many factories already use robots.Big companies prefer robotsthey do not ask for pay rises or go on strike,and they wo

6、rk 24 hours a day.By 2050,we will see robots everywherein factories,schools,offices,hospitals,shops and homes.Last but not least,medicine technology will have conquered many diseases.By 2050,we will be able to help blind and deaf people see again and hear again.Scientists will be able to produce clo

7、nes of people and decide how they look,how they behave and how much intelligence they have.1.Some big companies prefer robots to human workers,because human workers .A.often ask for more payB.can work 24 hours a dayC.are not clever enoughD.are often late for work2.It can be implied in the passage th

8、at by 2050 .A.people will live more healthily and longerB.computer will control the speed of carsC.people can read newspapers through a computerD.there will be no people working in factories3.What is the authors attitude towards peoples life in future?A.Doubtful.B.Sad.C.Happy.D.Worried.BThirteen-yea

9、r-old Kaylee has a lot of friends532,actually,if you count up both her Instagram followers and online friends.And she spends a lot of time with them.But is it possible that Kaylees online friendships could be making her lonely?Thats what some experts believe.Connecting online is a great way to stay

10、in touch,theysay.However,some experts worry that many kids are so busy connecting online that they might be missing out on true friendships.Could this be true?During your parentschildhoods,connecting with friends usually means spending time with them in the flesh.Kids played Scrabble around a table,

11、not Words With Friends on their phones.When friends missed each other,they picked up the telephone.Friends might even write letters to each other.Today,most communication takes place online.A typical teen sends 2,000 texts a month and spends more than 44 hours per week in front of a screen.Much of t

12、his time is spent on social media platforms.In fact,in many ways,online communication can make friendships stronger.“Theres definitely a positive influence.Kids can stay in constant contact,which means they can share more of their feelings with each other,”saysKatie,co-author of TheAppGeneration.Oth

13、er experts,however,warn that too much online communication can get in the way of forming deep friendships.“If we are constantly checking in with our virtual worlds,we will have little time for our real world friendships,”saysRosen,a professor at California State University.Rosen also worries that to

14、days kids might mistake the “friends” on the social media for true friends in life.However,in tough times,you dont need someone to like your picture or share your tweet.You need someone who can keep your secrets and hold your hand.You would like to talk face to face.4.What is the purpose of the firs

15、t paragraph?A.Tosummarise the text.B.To tell about true friends.C.To bring up a discussion.D.To encourage online dating.5.What is Katies attitude towards online communication?A.Worried.B.Optimistic.C.Confused.D.Unconcerned.6.What view does Rosen hold?A.Its wise to turn to friends online.B.Its easier

16、 to develop friendships in reality.C.Social media helps people stay closely connected.D.Busy online communication may affect real world friendships.7.Where can you find the former generations approach of communication?A.In paragraph 6.B.In paragraph 5.C.In paragraph 4.D.In paragraph 3.三、语篇填空In many

17、places like Britain and Italy,if you leave the house without your wallet,youll be in a tough situation all day.But in China,you can enjoy your day just 1.a smartphone.The other day,I set out 2.(see) how far a phone would get me in the countrys capital.Admittedly,I was surprised to discover how 3.(co

18、nvenience) it was.I used my phone to call a taxi to meet my Chinese friend,Gu Yu,4. would guide me to get around Beijing.We paid for breakfast by 5.(scan) a QR code on the window of a restaurant selling jianbing,one of Chinas most popular street breakfasts.My purchase cost 6 yuan and 6.(take) just a

19、 few seconds.At a nearby coffee shop,7.(it) owner scanned a QR code on my phone.As we sipped our coffee,Gu Yu paid her household water bill.She used the same simple process to pay other bills and even her rent.We also paid by phone for movie tickets,takeout food and to shop for goods for 8.(deliver)

20、.I have known from Gu Yu that from tiny street stands to large chains,9. huge number of people accept mobile payments,10.(most) through popular apps Alipay and WeChat.四、选词创境运用下列写作词汇,自己创设一个语境,形成一个小语段。enable,have an effect on,be addicted to,convenience,do harm to,focuson,opinion,concernedSectionWritin

21、gWorkshop,ViewingWorkshop&ReadingClub一、1.explore the unknown world2.Thats because she was ill3.amazing achievements4.came alive5.Keep track of二、1.A细节理解题。根据第三段的“Bigcompaniespreferrobotstheydonotaskforpayrisesorgoonstrike,andtheywork24hoursaday.”可知,有些大公司喜欢用机器人是因为机器人不要求加薪,也不去罢工,而且它们每天工作24小时。由此可推知人类工人是与

22、此相反的,再结合选项可知应选A项。2.A推理判断题。根据最后一段中的“.medicinetechnologywillhaveconqueredmanydiseases.”可知,未来人们会更健康、更长寿。3.C观点态度题。作者在叙述未来生活各个领域的变化时,给予了积极的评价,如clean,injusttwohours,prefer,conquer等词汇的应用,体现了作者积极乐观的态度。因此选C项。4.C写作意图题。第一段提到13岁的Kaylee有很多朋友(包括一些网友),接下来第二段第一句设问她这样的网络友谊是否会让她觉得孤独。由此判断第一段是为了引出下文对于这一话题的讨论,故C项正确。5.B观

23、点态度题。根据第五段Katie说的话“孩子们可以保持联系,这意味着他们能彼此分享更多的情感”以及句中的“positiveinfluence”可知,她对网络友谊是持乐观肯定态度的,故B项正确。6.D推理判断题。根据第六段Rosen说的话“我们很少有时间维持真正的友谊”可知,她认为忙碌的网络交流可能会影响我们真实世界的友谊,故D项正确。7.D推理判断题。根据题干中的关键词“formergenerations”,寻查文章可发现文章第三段提到的是父辈的交友方式,故D项正确。三、1.with2.to see3.convenient4.who5.scanning6.took7.its8.delivery9

24、.a10.mostly四、With the development of information technology,the Internet hasagreatereffecton peoples life.On one hand,itenables us to do things more quickly,and brings us much more convenience as well.But on the other hand,itdoesharmto some teenagershealth.They become so addictedto it that they cant focuson what they are supposed to do,which makes their parents and teachers concerned.In my opinion,we should use it in a proper way.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1