1、UNIT 4 BODY LANGUAGESectionUsingLanguage,AssessingYourProgress&VideoTime课后训练提升一、单句语法填空1.These trees have a (tend) to grow in the dry mountains.答案tendency2.They waited with (anxious) for the news of her safe arrival.答案anxiety3.He felt so (embarrass) about the mistake he had made.答案embarrassed4.She wa
2、s deeply ashamed her behaviour at the dancing party.答案of5.bothers us that they havent been telling us the truth.答案It6.We think that we will be adjusted the new environment as soon as possible.答案to7.He is able to distinguish one variety of tea another one.答案from8.You never know how she is going to re
3、act the news.答案to9.It looked as if he (come) back from outer space.答案had come10.I had forgotten all about it because I had been so occupied other things.答案with二、完成句子1.你适应学校生活了吗?Have you the school life?答案adjusted yourself to2.我想去拜访我的老师,顺便问他一些问题。I want to and ask him some questions.答案call on my teach
4、er3.把你一个人留在家里你介意吗?Do you mind alone at home?答案being left4.他们停下,惊讶地盯着他。They stopped and in amazement.答案stared at him5.他焦虑地等着弟弟归来。He was waiting for his brothers return .答案with anxiety三、阅读理解(2019湖北黄冈高二上学期期末)We smile because we are happy,and we frown because we are sad.Recent studies suggest that our e
5、motions are driven by their related facial expressions.This February psychologists at the University of Cardiff in Wales found that people whose ability to frown is lessened by botox injections(肉毒杆菌注射) are happier,onaverage,than people who can frown.The researchers administered an anxiety and depres
6、sion questionnaire to 25 females,half of whom had received botox injections to stop frowning.Thebotox injected people reported feeling happier and less anxious in general.In a related study,scientists at the Technical University of Munich in Germany scanned botox injected people with FMRI machines w
7、hile asking them to copy angry faces.They found that the botox subjects had much lower activity in the brain circuits(回路) involved in emotional processing and responsesin the amygdala(杏仁体),hypothalamus(下丘脑) and other parts of the brainas compared with controls who had not received treatment.The conc
8、ept works the opposite way,too.People who frown during an unpleasant procedure report feeling more pain than those who do not,according to a study published in May 2008 in TheJournalofPain.Researchers applied heat to the forearms of 29 participants,who were asked to either make unhappy,neutral or re
9、laxed faces during the procedure.Those who exhibited negative expressions reported being in more pain than the other two groups.No one yet knows why our facial expressions influence our emotions as they seem to.The associations in our mind between how we feel and how we react may be so strong that o
10、ur expressions simply end up strengthening our emotionsthere may be no evolutionary reason for the connection.Evenso,our faces do seem to communicate our states of mind not only to others but also to ourselves.“Ismile,so I must be happy,”Grob says.1.What can we know about the result of the study fro
11、m paragraph 2?A.The ability to frown should be stopped by injection.B.Fewer frowns make people happier.C.Women love to frown and feel sad.D.Half women have no ability to feel happy.答案B解析细节理解题。根据第二段中的“ThisFebruarypsychologistsattheUniversityofCardiffinWalesfoundthatpeoplewhoseabilitytofrownislessened
12、bybotoxinjectionsarehappier,onaverage,thanpeoplewhocanfrown.”可知,研究结果发现少皱眉让人更快乐。故选B项。2.Whatdidscientistsdointherelatedstudies?A.Theyaskedtheparticipantstofrownorsmile.B.Theycopiedtheexpressionsoftheparticipants.C.Theyaskedtheparticipantstostaynegative.D.Theyexposedtheparticipantstoheat.答案D解析细节理解题。根据第
13、四段第三句“Researchersappliedheattotheforearmsof29participants,whowereaskedtoeithermakeunhappy,neutralorrelaxedfacesduringtheprocedure.”可知,科学家在相关研究中让参与者接触热量。故选D项。3.Whatdoesthepassagetalkabout?A.Facialexpressionsinfluenceouremotions.B.Facialexpressionsaredrivenbyemotions.C.Whypeoplefeelhappyorfrown.D.Boto
14、xinjectionsareusefulandmeaningful.答案A解析主旨大意题。根据第一段“Wesmilebecausewearehappy,andwefrownbecausewearesad.Recentstudiessuggestthatouremotionsaredrivenbytheirrelatedfacialexpressions.”可知,我们微笑是因为我们快乐,我们皱眉是因为我们悲伤。最近的研究表明,我们的情绪是由相关的面部表情驱动的。结合文章主要内容说明人们的表情也会影响人们的心情。故选A项。四、完形填空(2019福建师范大学附属中学高一上学期期末)Daily ran
15、dom(随意的) acts of kindness can begin with two words,“Good morning!” Its 1how two words expressed from the heart can 2 the outcome of a day,any day for that matter.During my daily visit to a local store,Ive befriended an employee who occasionally seems to be3 lack of sleep.However,he does his best to
16、offer a good 4.Ive made it a(n) 5 to greet him with a “Good morning” each day and most 6,mean it.Ill even ask what hes doing and stop to listen to his story.Equally important is a 7 smile that shows,“Its good to see you.Im glad youre working today.”Over the last few weeks,this young man has started
17、giving me free coffee refills for no reason.When I asked him why,hesaid,“Its because you are always nice to me.I8 it.” During my weekly Friday Breakfast Group,I shared how 9 I was to get “free” coffee just by saying “Good morning”.I10 all of them to try it,for a day,a week or a month.One day I found
18、 him in low11.My morning greetings didnt 12 for once and neither did my smile.“Comeon.It cant be that bad.Your times coming.” I comforted him,13 those words of assurance(保证) didnt 14me.Try as I might to blow it off,I couldnt shake the thought.Why wait for someone else to make a(n) 15 when I could do
19、 it myself?I noticed a gift shop just a stones16away.Twenty minutes later,I returned to the store and presented this young man with a 17.“See,I told you good things would come your way.” He looked 18,but finally he smiled.The next day my “Good morning” greeting was met with one cheerful hello from a
20、 most grateful employee.Hesaid,“Thankyou.I was having a bad day and you went out of your way to19 it.” I was trying to think of something else to say.“What goes around comes around,doesnt it?”The act of kindness,even if it begins with two simple words,can20easily.I can tell you they will change your
21、 life for the better.1.A.unknownB.strangeC.amazingD.impossible答案C解析句意:令人惊讶的是,两个字从内心传达出来,可以有改变人们一天的结果。unknown“不知道的,未知的”;strange“奇怪的”;amazing“令人惊奇的”;impossible“不可能的”。故选C项。2.A.changeB.designC.judgeD.simplify答案A解析见上题解析。3.A.operatingonB.recoveringfromC.concentratingonD.sufferingfrom答案D解析句意:在每天光顾当地一家商店时,我
22、结识了一位员工,他偶尔似乎是睡眠不足。operateon“操作”;recoverfrom“恢复”;concentrateon“专注于”;sufferfrom“遭受”。故选D项。4.A.chanceB.serviceC.jobD.day答案B解析句意:然而,他还是尽力为大家提供好的服务。chance“机会”;service“服务”;job“工作”;day“天,日子”。句子主语he指代店员、服务员,所以他提供的是服务,故选B项。5.A.taskB.dutyC.experienceD.point答案D解析句意:我坚持每天用“早上好”来问候他,最重要的,我就是想表达这个意思。makeitapointt
23、odosth“坚持做某事,重视做某事”,固定搭配,故选D项。6.A.importantlyB.ridiculouslyC.obviouslyD.unexpectedly答案A解析见上题解析。7.A.shyB.weakC.sincereD.calm答案C解析句意:同样重要的是真诚的微笑,表明“很高兴看到你”。shy“害羞的”;weak“虚弱的,弱的”;sincere“真诚的,忠诚的”;calm“冷静的,平静的”。设空处修饰smile,结合全文,发自内心的微笑是作者所提倡和坚持的,故选C项。8.A.appreciateB.ignoreC.rememberD.stress答案A解析此处表达:“我”很
24、感激你总是对我这么友好。appreciate“感激,欣赏”;ignore“忽略,忽视”;remember“记住,记得”;stress“强调,加强”。故选A项。9.A.fortunateB.successfulC.ashamedD.puzzled答案A解析句意:在我的每周五早餐团中,我分享了我是多么幸运,只要说“早上好”,我就能喝上“免费”咖啡的事。fortunate“幸运的”;successful“成功的”;ashamed“害羞的”;puzzled“困惑的”。作者喝上了免费的咖啡,这是幸运的事,故选A项。10.A.remindedB.challengedC.beggedD.allowed答案B
25、解析句意:我强烈建议他们所有人尝试一天,一周或者一个月。remind“提醒”;challenge“向(某人)挑战,(尤指在对方不情愿时)强烈建议(某人做某事)”;beg“乞求,乞讨”;allow“允许”。设空句中主语是I,作者已经在做这件事,所以他是建议别人去做,故选B项。11.A.voicesB.spiritsC.powerD.position答案B解析句意:有一天,我发现他情绪低落。voice“嗓音”;spirits“精神状态,情绪”;power“力量,能力”;position“位置”。由下文的“Icomfortedhim”可知,这个店员情绪低落,inlowspirits“情绪低落,心情不
26、好”,故选B项。12.A.appearB.respondC.workD.fail答案C解析句意:我的早上问候这次没有立刻起作用,我的微笑也没有作用。appear“出现”;respond“回复,反应”;work“起作用,奏效”;fail“失败,未做,不及格”。通过下文可知,在作者问好和微笑后,店员仍然情绪低落,作者去了礼物商店买礼物送给这个店员,所以是问候没有起作用,故选C项。13.A.forB.butC.orD.and答案B解析句意:我安慰他,但那些保证的话并不让我满意。设空处的前后句是转折关系,故选B项。14.A.protectB.attractC.annoyD.please答案D解析见上题
27、解析。protect“保护”;attract“吸引”;annoy“使恼怒”;please“使满意,使高兴”。故选D项。15.A.decisionB.offerC.differenceD.suggestion答案C解析句意:当我自己能做到的时候,为什么还要等别人来改变呢?makeadifference“有影响,起作用”,故选C项。16.A.shapeB.distanceC.throwD.weight答案C解析句意:我注意到只是一箭之遥的一家礼品店。shape“形状”;distance“距离”;throw“投掷的距离”;weight“重量”。astonesthrow表示“一箭之遥”,固定用法,故选
28、C项。17.A.letterB.smileC.stoneD.gift答案D解析句意:二十分钟后,我回到店里,送给这个年轻人一份礼物。letter“信件”;smile“微笑”;stone“石头”;gift“礼物”。上文作者去的是礼物商店,故选D项。18.A.guiltyB.confusedC.disappointedD.surprised答案D解析句意:他看起来很惊讶,但最后他笑了。guilty“有罪的,愧疚的”;confused“困惑的”;disappointed“失望的”;surprised“吃惊的”。故选D项。19.A.observeB.fixC.makeD.buy答案B解析句意:我度过了
29、糟糕的一天,你所做的改变了它。observe“观察”;fix“修理,校正”;make“制作”;buy“买”。故选B项。20.A.spreadB.continueC.formD.copy答案A解析句意:善举,即使它从两个简单的词开始,也很容易传播。spread“传播”;continue“继续”;form“形成”;copy“复制”。故选A项。五、语篇填空(2019山东聊城高二上学期期末)On the southern border of Beijing is a large field 1.(occupy) by a huge “starfish”,a structure with six arm
30、s.Its the Beijing Daxing International Airport.The new airport,2. consists of a main terminal,a supporting service building and a parking lot,3.(cover) an area of about 1.4 million square metres.The new airport is expected 4.(ease) pressure on the Beijing Capital International Airport.Its5.(efficien
31、t) for the passengers than any other large airport terminal of 6.same size in the world.“The terminal was designed to shorten the walking 7.(distant) for passengers.76 percent of luggage could be checked automatically 8. the help of self-service bag-drop machines,” said GuoYanchi, 9.(add) that it is
32、 less than an eight-minute walk,from the centre to the furthest boarding gate.The Beijing Daxing International Airport is opening the south gate of the capital and will help 10.(gradual) shift Beijings non-capital functions to neighbouring locations.答案1.occupied2.which3.covers4.to ease5.more efficient6.the7.distance8.with9.adding10.gradually