收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx

上传人:a**** 文档编号:424006 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:23 大小:59.04KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第1页
第1页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第2页
第2页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第3页
第3页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第4页
第4页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第5页
第5页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第6页
第6页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第7页
第7页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第8页
第8页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第9页
第9页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第10页
第10页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第11页
第11页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第12页
第12页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第13页
第13页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第14页
第14页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第15页
第15页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第16页
第16页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第17页
第17页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第18页
第18页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第19页
第19页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第20页
第20页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第21页
第21页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第22页
第22页 / 共23页
2020-2021学年高中牛津译林版英语选修六同步练习:综合测评二 WORD版含答案.docx_第23页
第23页 / 共23页
亲,该文档总共23页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、综合测评二(时间:120分钟总分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:Mr Brown is not in at the moment.Can I take a message?W:OK.Hes booked Flight No.BA1279.It leaves at 10.30 a.m. tomorrow.But he must be there at least o

2、ne hour before checking in.1.When will Mr Brown have to be at the airport?A.By 8.30.B.By 9.30.C.By 10.30.答案:BW:Which part of the country are you from?M:Im from the northeast.My home is in Boston and I lived in New York for a while.I lived in Los Angeles for two years before moving here.2.Where is th

3、e man originally from?A.Boston.B.New York.C.Los Angeles.答案:AW:Well,you said you didnt care very much for your job.Have you ever thought of giving it up?M:Not really.You see I have a lot of friends in the office.Im part of the family.3.What do we know about the man?A.He likes his job.B.He wont give u

4、p his job.C.He has a large family to support.答案:BM:For such a small room,I have to pay you 300 a month.Dont you think its a little expensive?W:Well.but its a nice room with modern furniture.And the rent includes electricity.M:I see.Anyway it costs too much.4.What are the speakers doing?A.Checking th

5、e modern furniture.B.Bargaining about the rent of the room.C.Talking about the expense of electricity.答案:BW:Oh,Richard,they look wonderful.M:Er,hang on,theyre not for you.Theyre for my girlfriends mother.Yeah,Im going to stay for the weekend.This is my sort of coming-to-stay present.5.What are the s

6、peakers talking about?A.A present.B.A person.C.A plan.答案:A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。M:Hello,Lily,hows your life?W:Not too bad,thanks.And you?M:Pretty good,thank you.Its nice and

7、hot today,isnt it?W:Yes.Unfortunately,Ive got an exam today.The weather always turns far too hot at the beginning of the exam period,doesnt it?M:Yes,it does.But never mind.Im sure itll go well.How are your parents these days?W:Oh,theyre fine.Still very active and enjoying their retirement.M:Oh,good.

8、Well,I really cant stay any longer.Lily,Ive got to attend a lecture in half an hour.Good luck with the exam!W:Thanks.See you.M:Bye!6.What is the weather like now?A.Its cool.B.Its rainy.C.Its hot.答案:C7.What is the man supposed to do today?A.Attend a lecture.B.Take an exam.C.Visit the womans parents.答

9、案:A8.What do we know about the womans parents?A.They are not very old.B.They have already retired.C.They have nothing to do.答案:B听第7段材料,回答第9至11题。W:Excuse me,but arent you Mr Robert Brown from England?M:Yes,I am Robert Brown.W:Im Wang Yan from Capital Normal University.Im here to meet you.How do you d

10、o?M:How do you do?I would like to introduce you to my family.This is Catherine,my wife.She is a doctor.This is Henry,my son,eleven years old.And this is Linda,my daughter,six years old.W:Hello,everyone! Welcome to China.Did you have a pleasant journey?M:Yes,we did.But we feel a little tired after th

11、e seven-hour flight.W:Dont worry.Ill take you to your hotel.This way,please! The car is waiting over there.9.Where does the conversation most probably take place?A.In a hotel.B.At the airport.C.At the railway station.答案:B10.What is Mr Browns wife?A.A guide.B.A doctor.C.A teacher.答案:B11.How long did

12、Mr Browns flight last?A.7 hours.B.70 hours.C.17 hours.答案:A听第8段材料,回答第12至14题。W:Excuse me,sir.M:Yes?W:I was wondering if you could help me.M:Well,Ill try.W:I need to find out where the town centre is.M:You turn to the right and then go straight on.W:All right,thanks.Er.I wonder if you could tell me som

13、ething about the castle in the town.like.where it is.M:Um,well,its actually very far from here.Go along the High Street and then you cross over the bridge and its on the other side of the river.W:I see.Could you tell me a bit more about it?Is it interesting?Is it old?M:Im not really sure.Ive never a

14、ctually been there myself.I think its quite old,about 500 years old.And its one of the famous tourist attractions of the town.W:I see.Do you happen to know when its open?M:Im not sure actually.W:Well,thank you.M:Youre welcome.12.Where is the woman going?A.To the High Street.B.To the town centre.C.To

15、 the town hospital.答案:B13.Whats the relationship between the two speakers?A.Friends.B.Student and teacher.C.Strangers.答案:C14.What does the woman want to know?A.The information about an old castle.B.The length of the bridge.C.The history of the town.答案:A听第9段材料,回答第15至17题。M:Good Lord! Whats the matter?

16、W:I am having some trouble with a customer.Hes really upset and keeps shouting at me.M:Do you have any idea what he might be so unhappy about?W:Well,he says hes lost his patience because his pizza takes too long.Its only been in the oven for ten minutes.M:All right! Ill have to ask him to calm down

17、at once.W:Hope itll be a great help.He is making all the other customers feel uneasy and nervous.M:OK.Just make sure that we get him his food as soon as possible.W:Im very sorry about the trouble.15.Whats the possible relationship between the two speakers?A.Salesman and customer.B.Teacher and studen

18、t.C.Boss and employee.答案:C16.What happened to the woman?A.She was fired by her boss.B.She made a big mistake.C.A customer was rude to her.答案:C17.What does the man plan to do?A.Call the police.B.Talk to the customer.C.Argue with the customer.答案:B听第10段材料,回答第18至20题。Email is an amazing communication too

19、l,but if used wrongly,it can waste time and leave the receiver puzzled.Here are some tips for effectively managing the email messages you send and receive.Firstly,ask yourself why you are sending this email.Is it the best way to communicate?And if you decide to use email,make your subject clear enou

20、gh so that your readers know exactly what your message is about.The best way to do this is to use a subject heading that summarizes your message.For example,“Meeting with the big boss on Monday” is unclear,while“Meeting with President Obama on Monday” is better because it gives the receiver a clear

21、idea of your message at one glance.Secondly,make sure your email doesnt have more than two pages.Use A-B-C to break the body of your email message into parts to ensure its simple.Lastly,when you are angry with someone,wait for a whole day before sending the email.The chances are you would have coole

22、d down by then and would replace your angry email with a more professional one.18.What should the subject heading of your email be like?A.It should be clear.B.It should be general.C.It should be interesting.答案:A19.How can you keep your email simple?A.By writing more than two pages.B.By glancing at i

23、t once more.C.By breaking it into parts with marks.答案:C20.What should you do with the email when you are angry?A.Wait until your anger disappears.B.Send it out immediately.C.Write a common email.答案:A第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。AAn elderly carpenter was

24、ready to retire.He told his employer,a contractor,of his plans to leave the house-building business and live a more leisurely life with his wife enjoying his extended family.He would miss the paycheck,but he needed to retire.They could get by.The contractor was sorry to see his good worker go and as

25、ked if he could build just one more house as a personal favor.The carpenter said yes,but with time it was easy to see that his heart was not in his work.He resorted to shoddy workmanship and used inferior materials.It was an unfortunate way to end his career.When the carpenter finished his work and

26、the contractor came to inspect the house,he handed the front-door key to the carpenter.“This is your house,” he said,“my gift to you.” What a shock!What a shame!If he had only known he was building his own house,he would have done it all so differently.Now he had to live in the home he had built non

27、e too well.So it is with us.We build our lives in a distracted way,reacting rather than acting,willing to put up less than the best.At important points we do not give the job our best effort.Then with a shock we look at the situation we have created and find that we are now living in the house we ha

28、ve built.If we had realized that we would have done it differently.Think of yourself as the carpenter.Think about your house.Each day you hammer a nail,place a board,or erect a wall,build wisely.It is the only life you will ever build.Even if you live it for only one more day,that day deserves to be

29、 lived graciously and with dignity.The plaque on the wall says,“Life is a do-it-yourself project.” Your life tomorrow will be the result of your attitudes and the choices you make today.21.What did the carpenter plan to do after retirement?A.Enjoy family happiness.B.Switch to another field.C.Start h

30、is own business.D.Build a house of his own.答案:A解析:细节理解题。根据第一段中“He told his employer,a contractor,of his plans to leave the house-building business and live a more leisurely life with his wife enjoying his extended family.”可知答案。22.How did the contractor plan to deal with the house he asked the carpen

31、ter to build?A.He planned to sell it to one of his customers.B.He planned to send it to the carpenter as a gift.C.He planned to fill it with his favorites.D.He planned to send it to his partner.答案:B解析:推理判断题。根据第三段中“This is your house.my gift to you.”可知答案。23.What can we know about the last house the c

32、arpenter built?A.It was of low quality.B.It did not satisfy the contractor.C.It was perfect in workmanship and materials.D.It was the best of all the houses he had built.答案:A解析:推理判断题。根据第二段中“He resorted to shoddy workmanship and used inferior materials.”可知答案。24.What does the story intend to tell us?A

33、.We should focus on the future life.B.We should react to life rather than act.C.We should build our houses in life.D.We should always do our best.答案:D解析:主旨大意题。根据本文的故事可知,这个木匠一生都干活很认真,在退休前的最后一次却偷工减料,但这却是老板送给他的退休礼物。这说明了一个人必须一直尽力做事,活好每一天。BAfter having more than a few acquaintances (相识的人) online,it might

34、 come a blow to keen social networkers like Barack Obama,or even Facebook founder Mark Zuckerberg himself.According to a research,the average person has in fact twice as many online friends as physical ones.Users of social-networking sites have on average 121 online friends as compared with physical

35、 ones.The study also claims that people tend to be more open,confident and honest with their virtual friends than their “real” ones.“For most people,the Internet is a way of keeping in touch with loved ones and friends,but for people who are isolated(隔离的) due to illness,it plays a more vital role,an

36、d can often act as a lifeline,” says Helen Oxley,a psychologist at Wythenshawe hospital.“People with illnesses often rely on the Internet to facilitate(促进) friendships,since they blog and use networking sites as a way of dealing with their illness.It can foster(培养) a sense of social connection for t

37、hose who frequently feel isolated,which is important to psychological well-being.”In wider society,the ways in which friendships are formed are changing,with people recognizing that they can develop deep and meaningful connections with others that theyve never met,and may never meet.About 1 in 10 pe

38、ople have either met their best friends online,or believe they can make lifelong friends on the Web.The findings highlight how social introductions are also changing.Only five percent would ask for someones phone number,while 23 percent are now likely to ask for an email address or a full name with

39、the intention of adding the person to their social network.At the same time,however,a questionnaire completed by 4,427 suggests that 20 percent of parents believe their childrens education is affected by surfing the Net.They think their children are doing poorly at the school due to the amount of ti

40、me they spend on non-educational websites.25.The underlined word “it” in Para. 1 most probably refers to .A.people spending too much time surfing the NetB.people relying on the Internet to connect with friendC.people having more online friends than real onesD.people making meaningful connections wit

41、h strangers答案:C解析:代词指代题。根据第一段的“After having more than a few acquaintances (相识的人) online”可知此处应是指虚拟的朋友比真正的朋友还多这件事。26.We can infer from the text that.A.sick people can recover more quickly by surfing the NetB.students get important information onlineC.students who surf the net always perform not so wel

42、lD.people tend to trust their virtual friends more than their real ones答案:D解析:推理判断题。通读全文,并根据文章的第五、第六段和第二段的关键句“The study also claims that people tend to be more open,confident and honest with their virtual friends than their real ones”可判断应选D项。27.What percentage of parents believe that the Internet ha

43、s a bad effect on their children?A.About 5 percent.B.About 10 percent.C.About 20 percent. D.About 23 percent.答案:C解析:细节理解题。根据文章最后一段的“At the same time,however,a questionnaire completed by 4,427 suggests that 20 percent of parents believe their childrens education is affected by surfing the Net”可知应选C项。

44、28.In the next part,the author will probably discuss .A.how children make use of the Internet to studyB.how children learn about the world through the NetC.how parents feel about their childrens studiesD.how much time children spend on the Internet答案:D解析:推理判断题。文章的最后一段主要介绍父母们不同意孩子们接触网络,和孩子的功课会受网络影响,由

45、此推断文章往下应继续讨论孩子的教育与网络的问题。CThe meaning of silence varies among cultural groups.Silences may be thoughtful,or they may be empty when a person has nothing to say.A silence in a conversation may also show stubbornness,uneasiness,or worry.Silence may be viewed by some cultural groups as extremely uncomfor

46、table;therefore attempts may be made to fill every gap (间隙) with conversation.Persons in other cultural groups value silence and view it as necessary for understanding a persons needs.Many Native Americans value silence and feel it is a basic part of communicating among people,just as some tradition

47、al Chinese and Thai persons do.Therefore,when a person from one of these cultures is speaking and suddenly stops,what may be implied (暗示) is that the person wants the listener to consider what has been said before continuing.In these cultures,silence is a call for reflection.Other cultures may use s

48、ilence in other ways,particularly when dealing with conflicts among people or in relationships of people with different amounts of power.For example,Russian,French,and Spanish persons may use silence to show agreement between parties about the topic under discussion.However,Mexicans may use silence

49、when instructions are given by a person in authority rather than be rude to that person by arguing with him or her.In still another use,persons in Asian cultures may view silence as a sign of respect,particularly to an elder or a person in authority.Nurses and other care-givers need to be aware of t

50、he possible meanings of silence when they come across the personal anxiety their patients may be experiencing.Nurses should recognize their own personal and cultural construction of silence so that a patients silence is not interrupted too early or allowed to go on unnecessarily.A nurse who understa

51、nds the healing (治愈) value of silence can use this understanding to assist in the care of patients from their own and from other cultures.29.What does the author say about silence in conversations?A.It implies anger.B.It promotes friendship.C.It is culture-specific.D.It is content-based.答案:C解析:推理判断题

52、。根据第一段最后两句内容可推断出,在谈话过程中的沉默通常与文化密切相关,具有文化特异性。30.Which of the following people might regard silence as a call for careful thought?A.The Chinese.B.The French.C.The Mexicans.D.The Russians.答案:A解析:细节理解题。根据第二段内容可知,中国人与很多美国人一样,认为沉默是交流过程中的基本构成部分,谈话中出现沉默通常暗示听者需要仔细考虑。31.What does the author advise nurses to d

53、o about silence?A.Let it continue as the patient pleases.B.Break it while treating patients.C.Evaluate its harm to patients.D.Make use of its healing effects.答案:D解析:细节理解题。根据最后一段最后一句内容可知,作者建议护士们充分利用沉默的治愈价值来帮助护理病人。32.What may be the best title for the text?A.Sound and SilenceB.What It Means to Be Sile

54、ntC.Silence to Native AmericansD.Speech Is Silver;Silence Is Gold答案:B解析:主旨大意题。通读全文内容可知,文章主要说明沉默具有文化特异性,在不同的文化中,沉默表达的含义和作用各不相同。因此B项最具概括性。DTheres nothing sadder than reading about a lost child in the newspaper or seeing the story of a child gone missing on the news.Fortunately for us as parents there

55、is a way to avoid this type of tragedy through GPS tracking for children.Global positioning system technology can make it so that we need not worry about our children being lost as much as we used to in the past.GPS systems for kids are small devices that can be worn like a pager (呼机),implanted in a

56、 watch or attached to the childs clothing or backpack.It will then deliver information to you about the childs location at all times providing you with peace of mind.The GPS systems can be programmed to send information in intervals as short as 15 seconds.You can imagine how much more relaxed you wo

57、uld be when youre able to log your computer at any time and know within several yards exactly where your child is.Some of the GPS kids units even have a panic button that the child can push to send an immediate alert in case of an emergency.This notification will go both to you and to the GPS tracki

58、ng service so that authorities can be alerted.For small children the GPS tracking device can be as small as a watch or pager and will run on batteries for up to 24 hours before needing to be recharged.For older children you can even place a device in their cars to monitor their driving habits and wh

59、ere they are driving.Personal GPS units for kids are not cheap and the smaller the device the higher the price.Can you really say that anything is too expensive when discussing the safety and well-being of your children?In addition to the cost of the device,you will also need to pay a fee to the GPS

60、 tracking service.In the world we live in sometimes it is difficult to be safe and these GPS kids systems can provide many parents with added peace of mind.33.According to the passage,what can we learn about GPS systems for kids?A.They are devices which can help children recognize the direction.B.Th

61、e bigger devices of GPS units for kids cost more.C.They are small devices through which parents can know where the child is.D.Children can send information through GPS systems for kids only once a day.答案:C解析:细节理解题。根据第二段前两句的内容可知,专为孩子设计的GPS系统是一种小型设备,父母可以借助该系统了解自己孩子的位置。34.The underlined word “notificat

62、ion” in the third paragraph probably means “”.A.signalB.planC.letterD.machine答案:A解析:词义猜测题。结合上一句中的内容以及本句后半部分中的内容可推知,画线词在此处的意思相当于“signal(信号)”,这个信号可以同时发给父母及GPS追踪服务系统。35.According to the last paragraph,we can infer GPS systems for kids .A.are very cheap for ordinary peopleB.should be made smaller in siz

63、eC.need more advanced batteriesD.are good value for money答案:D解析:推理判断题。根据最后一段中的“Can you really say that anything is too expensive when discussing the safety and well-being of your children?”可推知,尽管这个专为孩子设计的GPS系统的花费很高,但是与孩子的安全相比,仍然是物有所值。第二节(共5小题;每小题2.5分,满分12.5分)阅读下面短文,从短文后的选项中选出可以填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项

64、。Question:I found a new job in the nearby town last week.36 But my sons dont want to leave,because they have established a good friendship with our neighbours children.I am really puzzled about how to explain our moving plan to them.And there is only three weeks left.Will you please tell me some goo

65、d advice?Answer:Congratulations on your new position!37 It frequently causes them to feel unsafe.But dont worry.There are many things you can do to make the moving experience less frightening for your children.Involve them from the very beginning.Tell your children as soon as you know youre moving.3

66、8 Explain why youre moving in terms they can understand.This will remove a lot of the fear and confusion they may be feeling.Be sure to answer their questions as fully as you can.39If you approach the coming move as an exciting adventure for the entire family,it will help to calm your childrens fear

67、s.If possible,show them the new house and let them spend some time exploring it.Help them imagine where their furniture and toys will go.Show them the yard and help them imagine all the fun they will have there.Talk about all the fun things the family will do there.Let them help.If you give your chi

68、ldren an active role in the move,they are much more likely to accept it and even grow excited about it.Let them pack some of their own things.40 If there are old toys you dont plan to take,let the kids help decide which of them should be taken or given away.A.What to do on moving day.B.Make the move

69、 an adventure.C.Dont tell them at the last minute.D.Moving can upset children of any age.E.This will help them feel a part of the move.F.My wife and I are considering moving there next month.G.If youre driving to your new home,make the trip exciting!答案:3640 FDCBE第三部分语言运用(共两节,满分30分)第一节(共15小题;每小题1分,满分

70、15分)阅读下面短文,从各题所给的A、B、C、D四个选项中选出可以填入空白处的最佳选项。The car,running along the well-lit road now sank in darkness.I broke the 41 on purpose,for fear that the driver was too tired to drive.“When do you go back home in the evening?” “9 oclock after this 42.” “Then when do you come out in the morning?” I 43 ano

71、ther question.“9 oclock,toojust as if I worked at an office.” His 44 surprised me,because every time I ride a taxi,what I 45 from the driver are only complaints that they have to work from morning till night,its hard to earn money,theyre often 46 by the police,or that their leaders are seated lazily

72、,enjoying the fruits.But this driver told me,“I find it 47 to be a section chief as I was before.I like driving just for 48.Its fortunate that I hardly drive 49 a passenger.So I earn two or three thousand yuan a month with ease.Yes,I never 50 an empty taxi.If it goes southward,I go northward.If it g

73、oes along a highway,I turn into a narrow street.”His words showed his 51 with his life and the pride he 52 in his job.Such feelings are so rare among people nowadays as oxygen in high mountains.As an ancient saying goes,“Neither joy in material 53 nor grieve(悲痛)over personal setbacks.” How many peop

74、le nowadays can show high ideals by 54 living and go far with a calm mind? I couldnt help feeling 55 when finding such a state of mind in a stranger on a cold night.41.A.windowB.stillnessC.silenceD.quietness答案:C解析:too. to.表示“太而不能”,选 C项,“我”有意打破沉默,以免司机因为疲劳而出问题。42.A.nightB.tripC.cycleD.process答案:B解析:这个

75、故事发生在晚上,司机说他送完“我”这趟就回家,由此判断选B项,表示“出行”。A项“夜晚”,C项“循环”,D项“过程”都不符合语境。43.A.threw outB.gave awayC.made upD.led to答案:A解析:问了第一个问题之后,“我”接着对他发问。用throw out表示“随口说出”。B项“赠送,泄露”,C项“编造,虚构”,D项“导致,造成”。44.A.characterB.confidenceC.attitudeD.easiness答案:D解析:从这个司机的回答看,他不像别的出租车司机那样辛苦,他如此自在,这让“我”感到十分诧异。这里用easiness表示“自在,自如”。

76、45.A.sufferB.requestC.benefitD.hear答案:D解析:“我”每次坐出租车的时候,从司机那儿听到的都是抱怨,说他们要从清早工作到深夜这里用hear表示“听见,听到”。46.A.detectedB.orderedC.finedD.seized答案:C解析:赚钱很难,而且经常被警察罚款。从语境和选项看,出租车司机应是被警察“罚款”,所以选C项。47.A.excitingB.disappointingC.tiringD.amazing答案:C解析:从后面的叙述可知,这个司机觉得他原先那种日子很无聊,让人觉得很厌烦,因此选C项。48.A.freedomB.pleasureC

77、.hobbyD.company答案:B解析:从前面的叙述可推知,这个人觉得当出租车司机很惬意:他每天不用早起,不用晚归,而且自己每个月能赚到足够的钱。49.A.withoutB.withC.behindD.beside答案:A解析:这里用hardly. without的双重否定表示肯定的含义:很幸运,我几乎从来没有拉过空车。50.A.followB.admireC.envyD.meet答案:A解析:从下文叙述可知选A项,他从来不跟在跑空车的出租车后面。这样的车向南开,他就开车往北去。51.A.intelligenceB.satisfactionC.competitionD.honesty答案:

78、B解析:从前文这个司机的叙述看,他很满意自己开出租车的生活,因此选B项。52.A.madeB.heldC.caughtD.took答案:D解析:从搭配看,这里用 take pride in表示“以自豪”。53.A.gainsB.concernsC.supportsD.loss答案:A解析:就像一句老话所说的,“不以物喜,不以己悲”,不以物质的收获为喜,不以个人的挫折为痛苦。54.A.specialB.happyC.simpleD.original答案:C解析:就像这个司机这样的境界,过一种简单而有思想的生活。simple与前面的high相对,符合语境。55.A.angryB.contentC.

79、dangerousD.curious答案:D解析:此情此景,不禁让“我”感到好奇。A项“愤怒的”,B项“满意的”,C项“危险的”都不符合语境。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。How many of us can really ever thank our mothers for what 56. do for us?I am now 40 years old,so its been a lot of years that Ive had my moms loving 57.(guide) and direction

80、 behind me pushing me 58.(gentle) when I need it.When I was ill,Mom would take care of me unconditionally.When I had a terrible dream,she would never yell at me for 59.(steal) into her bed.When I graduated from college,she took pride 60. me as I walked across that stage.When life would get me down,s

81、he would tell me that its always dark before the dawn.Shes always been my 61. (great) support keeping me up when life tried 62.(defeat) me.She never told me that anything was impossible or that I set my goals too high.With a gentle guiding hand she got me back on the right track if I faltered (摇晃).A

82、 simple thank-you will never be enough for the kindness and love she 63.(show) to me over the years.My mom deserves more than 64.(flower),candies or other gifts.There isnt a gift in the world 65. could ever express my thanks for everything she has done for me over the years.答案:56.they57.guidance58.g

83、ently59.stealing60.in61.greatest62.to defeat63.has shown64.flowers65.that/which第四部分写作(共两节,满分40分)第一节(满分15分)假如你是王华,最近你在浏览(browse)一个美国中学网站时,看到一位名叫Stephen的中学生的留言,他计划在寒假期间到中国的一些文化特色鲜明的地方去旅游,希望能有一名中国学生做他的导游。你对此很感兴趣,请根据以下要点提示写一封e-mail给他,介绍你的相关情况。词数100词左右,可适当发挥。1.如何得知他的愿望;2.希望做他的导游;3.打算如何给他做导游;4.期盼他的回复。参考范文

84、Dear Stephen,Recently,while browsing a senior high school website of the USA,I saw the message you posted on it.I know you have planned to travel to China and need a student to serve as your guide.I am writing to apply for the job.Ill show you around many places of interest and introduce a large num

85、ber of old buildings,traditional customs,special cultural activities to you.You will have a deeper impression of these places.And Ill also invite you to play and talk with the local people to learn more about their life.I think I can help you with your communication well.All in all,I hope you will b

86、elieve in me and my excellent ability of guiding.Looking forward to your immediate reply.Yours,Wang Hua第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。I got out of the car and walked up to my daughter Laurens school.Id promised to do something for her eighth birthday.I knew Lauren loved the book.Id d

87、iscovered it a year earlier,not long after she was diagnosed with a language-based learning disordera fancy way of saying shes dyslexic.That morning at breakfast Id asked Lauren again,“Are you sure thats the book you want me to read?” She looked up from her breakfast and said,“Yes,Mommy,Im sure.Mrs

88、Small said to have you read my favorite book and Thank You,Mr Falker is my favorite.”Thank You,Mr Falker is by the childrens book author Patricia Polacco. Its about her own struggles in school.She could draw well but could not read.She was teased and bullied and felt terrible about herself until the

89、 fifth grade,when her teacher,Mr Falker,realized she had a learning disability and taught her to read.The book ends with her running into Mr Falker years later and telling him shes now a writer and artist,thanks in large part to how he changed her life.Lauren started this school yearthe second grade

90、not being able to read.But that didnt seem to get in her way.She was full of opinions and not afraid to express them.She told imaginative stories.And like the young Patricia Polacco,she was quite the artist.Her teachers assured my husband and me that eventually Lauren would learn to read,and we beli

91、eved them.I signed in at the office and took my time walking to her classroom.Was it a good idea to read Laurens class a story about a dyslexic girl?Would describing the ways the author had been bullied as a child give my daughters classmates permission to torment (折磨) her?I began to read.I came to

92、the part where the girl is bullied by her classmates.I could hardly imagine what it would be like if her classmates said those cruel things to Lauren.Finally I reached the part where the adult Patricia runs into her old teacher.注意:续写词数应为150左右。Paragraph 1:Lauren stood up,looked at her classmates and

93、said,“I have what she hasParagraph 2:Lauren is now in the fourth grade.参考范文Lauren stood up,looked at her classmates and said,“I have what she hasdyslexia.I am just like Patricia Polacco.But Im a good artist and thats probably why my brain is taking longer to read.I am very smart and I am going to gr

94、ow up to be a writer,like Patricia Polacco.” No embarrassment or hesitation in her voice,just confidence and pride.I stopped and looked up.The kids sat cheerfully.The book had reached them like all good stories shouldin the heart.I knew something beautiful and amazing had just happened.Lauren is now

95、 in the fourth grade.Her classmates have never given much thought to her dyslexia other than to help her when she needs it.She loves to write stories.Her spelling is creative,but that doesnt stop her from putting all the stories she dreams up down on paper.Someday,Lauren hopes to thank Patricia Polacco in person,which she predicts will likely happen at a writers conference.23

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1