收藏 分享(赏)

2019_2020学年高中英语Module4WhichEnglishSectionⅡIntroduction.doc

上传人:a**** 文档编号:423759 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:7 大小:2.31MB
下载 相关 举报
2019_2020学年高中英语Module4WhichEnglishSectionⅡIntroduction.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019_2020学年高中英语Module4WhichEnglishSectionⅡIntroduction.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019_2020学年高中英语Module4WhichEnglishSectionⅡIntroduction.doc_第3页
第3页 / 共7页
2019_2020学年高中英语Module4WhichEnglishSectionⅡIntroduction.doc_第4页
第4页 / 共7页
2019_2020学年高中英语Module4WhichEnglishSectionⅡIntroduction.doc_第5页
第5页 / 共7页
2019_2020学年高中英语Module4WhichEnglishSectionⅡIntroduction.doc_第6页
第6页 / 共7页
2019_2020学年高中英语Module4WhichEnglishSectionⅡIntroduction.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、 Section Introduction & Reading and VocabularyLanguage Points课时作业.单句语法填空1You can count on them to help you, for they are kind.2The key to resolving the unemployment problem lies in creating more job opportunities.3Do you have a minute?Ive got something to tell you.OK, as/so long as you make it short

2、.4The two sides debated with each other about/on/over who was the better for a whole day.5All people, whether they are old or young, rich or poor, have been trying their best to help those in need since the disaster.6Was it when he was playing volleyball on the playground that he got hurt?7The girl

3、ran to tell her teachers that she had been accepted by a key university instantly (instant) she got the notice.8My bicycle and my brothers bicycle look so similar that its hard for me to tell (tell) them apart.9It doesnt matter whether/if you turn right or left at the crossingboth roads lead to the

4、park.10She is an American,but she likes learning Chinese. She says Chinese is as popular (popularity) a language as English.单句改错1In England, its easy to tell a persons class from his speech. fromby2It is difficult for him finish the task within two hours. him后加to3You can take as much books as you li

5、ke. muchmany4He shook me by the hand and we opened a conversation instant. instantinstantly5Nothing in the particular in this store appeals to me. 去掉the.阅读理解CAN YOU IMAGINE HOW HARD IT WOULD BE TO READ SENTENCES LIKE THIS? Every one of us gets so used to punctuation marks that not many of us give th

6、em a second thought. Actually, the ancient Greeks wrote this way. The lack of punctuation marks probably didnt bother good readers, though. As they read, they just put pauses where they fit best. Also at this time, sentences switched directions. A sentence read from left to right. The next one read

7、right to left, and then left to right again, etc. The ancient Romans sometimes punctuated like this: Theyputsomethingthatcanseparatewordsinasentence. The word punctuation actually comes from this idea and the Latin word puncture, which means a dot.When the 5th century arrived, there were just two pu

8、nctuation marks: spaces and points. The spaces separated words while the points showed pauses in reading. Then in the 13th century, a printer named Aldus Manutius tried to standardize punctuation. He always used a period for a complete stop at the end of a sentence. He used a slash (/) to indicate a

9、 short pause. Over time, that slash was shortened and curled, and it became the modern comma(逗号)Since that time, other marks have enlarged the punctuation family. The exclamation mark(感叹号) comes from the Latin word io. It means “exclamation of joy”. The question mark originally started out as the La

10、tin word questio,meaning question. Eventually, scholars put it at the end of a sentence to show a question.Punctuation even keeps changing nowadays. New marks are coming into existence, and old punctuation marks are used in new ways. Take for example the “interrobang”. This 1962 invention combines t

11、he question mark and exclamation mark for times when writers want both. For example, “She did what!?” or “How much did you pay for that dress!?” Obviously, the interrobang is not widely used or recognized yet, but its invention shows that English is not yet finished with its punctuation.【解题导语】本文是一篇说

12、明文。主要介绍了英文中标点符号的起源和发展。1From the first paragraph, we can know that .Agood readers had trouble reading without punctuation marksBa sentence always read from left to right in ancient GreeceCthe ancient Greeks switched the direction of punctuation marksDthe use of punctuation marks can date back to anci

13、ent times解析:选D推理判断题。根据文章第一段最后两句“The ancient Romans sometimes. which means a dot.”可推知,标点符号的使用可以追溯到古代。故答案选D。2The passage is developed by .AtimeBspaceCcomparison Dimportance解析:选A篇章结构题。文章第二、三、四段开头第一句都与时间有关,由此可推知,本文是按照时间顺序来写作的。故答案选A。3We can learn from the passage that .Aancient Romans didnt use any punct

14、uation marksBexclamation and question marks came from LatinCspaces and slashes were already used before the 5th centuryDAldus Manutius first started to use commas解析:选B细节理解题。根据文章第三段第二、四句可知,感叹号和问号都起源于拉丁语。故答案选B。4What can be concluded from the last paragraph?AThe combination of two marks will not work.B

15、It takes time for people to accept new punctuation marks.COld punctuation marks need to be standardized.DPunctuation marks are still changing today.解析:选D细节理解题。根据文章最后一段第一句“Punctuation even keeps changing nowadays.”和最后一句中的“but its invention shows that English is not yet finished with its punctuation”可

16、知,英语中的标点符号至今还在继续变化。故答案选D。.完形填空Sandy Greenberg came from a poor family. He went to Columbia University on a scholarship and there he met his roommate who also was receiving financial 1 .Unfortunately, Sandy had a(n) 2 disease during his second year at Columbia University, and finally he became blind.

17、 But 3 for Sandy, something else also happened to himhis roommate would 4 his textbooks to him, every night after he lost his sight.As a result, Sandy went on to 5 with honors. He went off to study at the University of Oxford. He was still quite poor, but he had managed to 6 about five hundred dolla

18、rs as he went along.His roommate 7 went on to graduate school. One day, Sandy got a 8 from him. His former roommate said, “Sandy, Im really 9 I really dont like being in graduate school, and I dont want to do this.”“Well, what do you want to do?” Sandy 10 .His roommate told him, “Sandy, I really lov

19、e to 11 . I have a high school friend who plays the guitar. And we would really like to 12 our hand at the music business. But we need to make a promo record (宣传唱片), and in order to 13 that I need $500.”Sandy took all his life savings without 14 and sent it to his roommate. Well, his roommate was th

20、e 15 famous singer, Art Garfunkel, and he 16 up with another musician, Paul Simon. That $500 17 them make a record that finally became The Sound of Silence.How we are able to deal with 18 in our lives will be influenced by how we deal with others 19 the way. What we get will depend a lot on what we

21、20 . And thats the end of the story of doing well by doing good.【解题导语】桑迪在哥伦比亚大学上学时得到过室友无私的帮助。后来,室友遇到困难,桑迪毫不犹豫地伸出了援手,帮助室友实现了梦想。这篇文章告诉我们一个人生道理:回报取决于付出,助人者人助之。1A.aid BadviceCcrisis Dpressure解析:选A根据前面讲的桑迪是靠奖学金上的大学以及句中的also可知,他的室友也很穷,也接受经济“资助”。2A.eye BearCnose Dbone解析:选A根据第三空前的“he became blind”可知,此处指桑迪上大

22、二时“眼睛”得了病。3A.finally BluckilyCsadly Dexcitedly解析:选B由下文可知,虽然桑迪失明了,但他的室友每天晚上都会给他读课本。相对于失明的不幸,这是不幸之中的幸事,故用luckily。4A.lend BofferCread Dreturn解析:选C由上下文可知,桑迪失明了,所以他的室友应该是每天晚上给他“读”课本。5A.survive BresearchCleave Dgraduate解析:选D根据下一句讲的桑迪到牛津大学继续深造可推知,桑迪在室友的帮助下完成了学业并以优异的成绩“毕业”了。6A.save BlendCshare Dborrow解析:选A根

23、据下文中的“Sandy took all his life savings”可知,尽管桑迪的生活依然很贫困,他还是设法“积攒”了大约500美元。7A.never BstillCeither Dalso解析:选D根据该段最后的“I really dont like being in graduate school”可知,桑迪的室友“也”进入了研究生院学习。8A.message BcallCcard Dreport解析:选B根据下文对话的情节可知,此处指桑迪接到了前室友的“电话”。9A.unhappy BunhealthyChomesick Dlonely解析:选A根据该空后的内容可知,他的室友很

24、“不开心”。10A.suggested BansweredCasked Dlaughed解析:选C根据该空前引号中的问句可知,此处应填asked。11A.work BsingCdance Dtravel解析:选B根据下文他的室友说要录制一张宣传唱片可知,他的室友非常喜欢“唱歌”。12A.wave BwashCtry Dclean解析:选C此处指他们很想在音乐界一试身手。try ones hand意为“初试身手,一试身手”。13A.win BdoCprove Dearn解析:选B此处指为了去“做”那件事(指录制一张宣传唱片),他们需要500美元。14A.permission Badmission

25、Chesitation Dexpectation解析:选C根据上文可知,在桑迪最困难的时候,室友帮助了他,故此处应指桑迪毫不犹豫地拿出自己所有的积蓄,寄给了室友。without hesitation意为“毫不犹豫地”。15A.other BsimilarCformer Dlater解析:选D此处指桑迪的室友就是“后来”著名的歌手Art Garfunkel。16A.teamed BcameCshowed Dset解析:选A上文中,阿特加芬克尔在电话中对桑迪说:“我有个高中时的朋友是弹吉他的。我们俩很想在音乐界一试身手。”由此可以看出,此处指他与另一位音乐家成立了一个组合。team up with

26、 (sb.)意为“(与某人)结成一队”。17A.saw BhelpedChoped Dlet解析:选B由上文可知,那500美元“帮助”他们制作出一张唱片。18A.interests BopportunitiesCdifficulties Dfeelings解析:选C联系阿特加芬克尔和桑迪的互助经历,作者发表议论。此处指在生活中应对困难的能力与我们如何待人有很大的关系。19A.across BinCby Dalong解析:选D此处指一直以来我们如何待人影响着我们在生活中应对困难的能力。along the way意为“在过程中;在生活道路上”,符合语境。20A.take BgiveClike Dl

27、earn解析:选B此空与句中的get相对应。本句意为:我们所得到的在很大程度上取决于我们所付出的。这就是作者要通过这样一个故事来说明的人生道理。.短文改错Three weeks ago I bought the electronic dictionary at a shop.But I hadnt used it for several day when I found it didnt work.So I went to the shop, but only to be told that the problem could not be solved unless it was sent

28、back the factory where it was made. Then I did like I was told without any delay.Unfortunately, the factory promised to repair the dictionary and sent it back in a week. Two weeks has past, but I havent yet received one. I have no idea why things are like this. Im looking forward to receive my dicti

29、onary as soon as possible.答案:Three weeks ago I bought electronic dictionary at a shop. But I hadnt used it for several when I found it didnt work. So I went to the shop, only to be told that the problem could not be solved unless it was sent back the factory where it was made.Then I did I was told without any delay. ,the factory promised to repair the dictionary and it back in a week. Two weeks has ,but I havent yet received .I have no idea why things are like this. Im looking forward to my dictionary as soon as possible.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1