1、湖北省恩施州清江外国语学校2019-2020学年高二英语上学期期末考试试题考试时间:120分钟 满分:150分第一部分:听力(共两节,满分30分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节 (共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt? A. 19.15. B. 9.15. C. 9.18.答案:B1. How does the
2、man advise the woman to get to the hotel?A . By underground B. By taxi C. By bus2. How much does one ticket cost?A. 0.7 B. 4.3 C. 5.03. What is the woman unsatisfied with?A. The plot B. The special effects. C. The acting 4. Where are the speakers?A. At a store B. At a hotel C. At a clinic5. What doe
3、s the woman plan to do?A. Draw some pictures. B. Make an advertisement. C. Buy something on sale.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A,B,C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. What does the woman ask
4、 the man to do?A. Fix her computer. B. Buy her a printer. C. Have lunch together.7. When does the conversation take place?A. In the afternoon. B. In the morning. C. In the evening.听第 7 段材料,回答第 8、9 题。8. What will the man do on his birthday?A. Go out for a meal. B. Go to see a film. C. Work on his ter
5、ms work.9. What is the relationship between the speakers?A. Brother and sister. B. Teacher and student. C. Classmates 听第 8 段材料,回答第 10 至 12 题。10. Whats the good news?A. A new gym opened. B. A yoga class started C. A new cafe opened.11. When will the speakers go to the gym?A. On Friday. B. On Sunday.
6、C. On Saturday.12. What does the speakers decide to do first?A. Meet for lunch. B. Go to the gym. C. Make an exercise plan.听第 9 段材料,回答第 13 至 16 题。13. What are the speakers discussing?A. Their close friends. B. A television program. C. The preparation for a test.14. Why is the man watching TV?A. He h
7、as already finished studying. B. He is taking a break from studying.C. He wants to get information for a paper. 15. Who did the best in the last test?A. Elizabeth. B. The woman speaker C. Kevin. 16. Why does the man stop the woman calling Elizabeth?A. He doesnt think she is helpful. B. He prefers to
8、 study on his own.C. He doesnt want to trouble her.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. What did Sally do for her pen-friend?A. She offered her some advice. B. She taught her how to write.C. She helped her to keep a diary.18. Why did Sally dad ask her not to send her book to a publisher?A. There were too man
9、y books of this kind. B. He thought the book was too simple.C. Their response might make her disappointed.19. How did Sally contact the publisher?A. She made a call.B. She sent an email.C. She paid a visit.20. How did Sallys mum feel after answering the companys phone?A. Very excited.B. Extremely wo
10、rried.C. Quite anxious.第二部分:阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AA man who broke his neck outdoors in freezing conditions survived lying in snow for nearly 20 hours thanks to his dog, who kept him warm through the night and barked for help. The Michigan man, named
11、 only as Bob, was alone when he left his farmhouse on New Years Eve to collect firewood. Predicting a journey of only several metres, Bob was wearing just long jeans, a shirt and slippers when he went outside, despite the temperature being around -4C. However, he slipped and broke his neck. I was sc
12、reaming for help but my nearest neighbour is about a quarter mile away and it was 10:30 pm, but my Kelsey came. said Bob. Kelsey is Bobs five-year-old Golden Retriever. She kept Bob warm by lying on top of him,and kept him awake by licking(舔)his hands and face. Bob said:She kept barking for help but
13、 never left my side. She kept me warm and awake. I knew I had to persevere through this and that it was my choice to stay alive. By morning my voice was gone and I couldnt yell for help, but Kelsey didnt stop barking. She was letting out this screeching howl that alerted my neighbour. He found me at
14、 6 :30 p. m. on New Years Day. Bobs neighbour eventually discovered him after hearing Kelseys howls and called the emergency services. When Bob arrived in hospital, his core temperature was below 21C. I was surprised to find out that I didnt have any frost bite said Bob, I am sure it was because of
15、Kelseys determination to keep me warm and safe. And to the surprise of doctors, Bob made a quick recovery from his neck injury. I am so thankful for my two heroes, Bob said. Kelsey kept me warm, alert, and never stopped barking for help. Dr Colen saved my life and ability to move. They are truly her
16、oes and I will be eternally grateful.21. Why did Bob wear very little when he went outside?A. He was alone and poor. B. He had no enough clothes.C. The firewood was near his farmhouse. D. The temperature outside wasnt low.22. How did Kelsey keep Bob warm?A. By licking his hands and face. B. By makin
17、g use of her own body.C. By lifting Bob on top of her. D. By keeping barking all the time.23. Which of the following has the closest meaning to alerted underlined in Paragraph 3?A. Warned. B. Visited. C. Confused. D. Frightened.BFuturologists are making a lot of predictions about our future life and
18、 they are predicting how we will travel, work and live in the next 30 years. By 2048, some futurologists foresee that some talking buildings will appear in our life. By the middle of the century, its believed that buildings will be able to talk to people through various sensors when the heating need
19、s to be turned on. As a result, there will be no switches. Instead, a lot of networks will appear, which can be compared to a human nervous system. In the next 30 years, buildings will be made from concrete plastics and shape-changing materials. All of them can heal themselves at that time. As archi
20、tects (建筑师) are racing to develop the worlds tallest buildings, there will be a need for new kinds of elevators, through which vehicles could even travel into the buildings. German engineers have already started working on such technology called Multi. By mid-century, scientists believe that buildin
21、gs will be miles tall. Some of them may be very large and they can function as small cities. By comparison, at present, the worlds tallest building, the Burj Khalifa in Dubai, measures 829. 8 metres high. As the future building can rise through the clouds, their windows will be replaced by virtual s
22、creens. In this way, people can choose any view as they like. At height extremes, a London Spaceport is also likely to come into being by 2048 as the space industry develops very quickly. There is a huge cost advantage going to space from as high a base as possible, so a spaceport is very likely to
23、be over 10km and even as much as 30km, using carbon-based materials.24. How will the heating system be controlled in the future?A. Through the net. B. Through mobiles.C. Through sensors. D. Through switches.25. Whats the possible advantage of Multi?A. Seeing the beautiful scenery. B. Allowing vehicl
24、es to travel into buildings.C. Connecting the earth with the space. D. Making it possible to build high buildings.26. What is the best title for the text?A. Be the Best-Buildings with Carbon-based MaterialsB. The Higher the Building, the BetterC. Smart Buildings in the Next 30 YearsD. More Functions
25、, Less CostCPlays are an important part of British culture. The West End theatre district in London is the best place to watch a professional play, but acting also takes place in every school and village hall and the country. There are over 2,500 non-professional drama groups in the UK today and the
26、y are an active part of community life. People from all walks of life take on acting roles in addition to their regular jobs. They do it for fun, for the love of acting and as a way to meet new people.Not everyone in a drama club is a skilled actor, but enthusiasm(热情) is considered tobe more importa
27、nt than talent. Friends, family members and neighbors enjoy getting together to watch the final performance and tell the people they know to “break a leg(祝演出成功)”. Its a great way of bringing people together. Also, in many rural parts of Britain, the non-professional theatre is the only chance that p
28、eople have to see plays for miles around.Many people get a taste of acting at school. Every school puts on a play at least once per year, usually at Christmas, and parents love coming to watch their children perform. Ask many British persons and theyre sure to have happy memories of being in their s
29、chools Christmas play, whether they played the role of Mary or Joseph or perhaps even a sheep or a monkey.Another Christmas theatre tradition is the pantomime(童话剧). Pantomimes are a type of the musical comedy for families. The audience is encouraged to take part in the performance singing along with
30、 music and shouting at the actors. Pantomimes are really fun to watch, especially for children.British people love going to the theatre, professional or not, and many of them also enjoy performing. If you have the chance, go and see a play in the UK.27. In the writers opinion, what is more important
31、 for an actor in a drama club?A. talent. B. support from family. C. professional training.D. enthusiasm.28. According to the article, what is special about pantomimes?A. All the performers are professional child actors.B. The audience is allowed to play some small roles in them.C. The audience is en
32、couraged to take part in the performances.D. The musical comedy is always about family life.29. From the passage, we know that most Britain people _.A. greatly enjoy acting roles in plays.B. have good memories of their schools.C. have no interest in plays.D. watch plays only in the West End theatre
33、district in London.30. What can we infer from the passage?A. Everyone in a drama must be a skilled actor.B. Plays are very popular among British people.C. In Britain, acting can only take place in theatres.D. The writer doesnt think the pantomime is good for children to watch.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据
34、短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Four Habits to Help You SucceedNobody would like to experience failure. We all want to succeed. For those who have tried and failed, success seems difficult to understand. _31_ Know your values.Finding your values is in line with creating motivation. 32 Pick a
35、handful of things and write them down. Remind yourself of your values every day and reflect on whether you are honoring those values through your work. 33 Choose one goal to start something large enough that will give you a sense of achievement, while adjusting well to your values. If you want to ac
36、hieve your goal, focus is the key here. 34 If you perform many tasks at a time, you might never finish your projects because they will take far too long. Set a time for success. Set a date for success. Know when you hope to realize your goal. 35 By setting a time limit, you are making the process re
37、alistic Dont give up because of failure Failure cant be avoided when you take risks. By its very definition, the desire to succeed means you are risking failure. Many people tend to give up far too early. Dont fall into this trap! Use failure. Treat it as a good thing, and go on. A. Make the right d
38、ecision. B. Pick a goal and focus on it. C. The more focused you are on one goal, the higher chance you have of success. D. Keep it realistic, while not giving yourself too much time. E. I have made a list of four habits to help you set goals and realize them.F. Sit and think what you value most.G.
39、Push yourself to be courageous, and take that next step.第三部分 语言运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。Yesterday I was walking along a busy road when I noticed a young man standing near the pedestrian crossing, selling toys. Usually I would 36and hurry past s
40、uch sellers before being approached to buy something. But I found this young man was_37, so I stood for some time without crossing the street. I wanted to see 38he sold his toys. 39, a young mother with a small child came by and the child was 40by one of the toys in a large box that made a noise. Th
41、e young mother asked for the41and it was charged only one dollar. She42a 10-dollar note from her purse and told the young man that she was giving him 10 dollars and wanted the 43 back. I was wondering how he was going to give it back. He told the young mother to put the money in the bag44his neck an
42、d take out 45change he owed her. She then out her hand into the bag and took out the balance while I was46her like a hawk(鹰).I realized that this young man depended on 47people not to cheat him. There was no 48of him knowing if someone took out more than they should have done. I was so 49by how this
43、 disabled man believed in people that I bought a toy from him I didnt50at all.He said it cost one dollar and I, too. told him that I had only a 10-dollar note. He told me to do the 51thing. So I put my 10 dollars in his 52. I put my hand in, but didnt take any change. I hope he will find that he has
44、 more 53than he should when he gets home. As I walked down the street, I saw another kid walking with his father,54I gave him the little toy. Then, I walked on, hoping that two people would have a 55smile on their faces that day.36. A. ignore B. look C. stop D. help37. A. patient B. honest C. blind
45、D. strange38. A. why B. whether C. when D. how39. A. Frequently B. Shortly C. Finally D. Quietly40. A. attracted B. annoyed C. caught D. driven41. A. bargain B. reason C. credit D. price42. A. searched for B. pulled out C. picked up D. put forward43. A. note B. toy C. change D. deal44. A. exposed to
46、 B. dropping from C. carried on D. hanging around45. A. wherever B. whatever C. however D. whoever46. A. watching B. treating C. checking D. following47. A. begging B. demanding C. trusting D. encouraging48. A. point B. way C. chance D. doubt49. A. suspected B. confused C. touched D. influenced50. A
47、. need B. know C. value D. store51. A. oppositeB. good C. equal D. same52. A. hand B. bag C. box D. pocket53. A. money B. delight C. confidence D. pressure54. A. but B. or C. so D. for55. A. ready B. polite C. gentle D. broad第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Nicotine is a kind
48、of chemical. It is one of the most harmful and widely available legal 56 ( drug) in the world. Its harmful both to smokers and the people who 57 (expose) to smoke, especially children. So it is necessary 58 (stop) smoking. Though giving up smoking is tough, it is not 59 (possible). Considering these
49、 areas such as your health and those 60 will benefit from your quitting, you will make up your mind and stick to it, Cigarettes are 61 (high) effective at delivering nicotine throughout your body, so when you stop smoking, you might experience anxiety, headaches and so on. Please dont be _62_ (disap
50、point), you should realize it may take more than one attempt to stop smoking. If youve tried quitting on your own but are still struggling, think about 63 ( get) professional help. Besides, your family and friends can be extra support. Let them know your goal and ask them to help you by not smoking
51、around or offering you a cigarette. You can also ask for 64 (they) encouragement and let them remind you 65 your goal when sticking is difficult.第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节 应用文写作(满分15分)假定你是李华,昨天在学校的英语演讲比赛中荣获第一名。请你给外教Smith先生写一封信,感谢他给你的指导。内容包括:1. 表达感激之情;2. 简介比赛情况;3. 描述获奖时的心情。注意:1. 词数80左右; 2. 可以适当增减细节,以使行文连贯
52、。第二节 读后续写(满分25分)阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。Jatin and his younger sister, Mary, lived with their parents in a poor neighborhood. Their mother was very sick and their father was struggling to find a job, and they had only a little money with which to buy food. As they had not paid the rent for seve
53、ral months, the landlord was breathing down their necks(盯着他们) One day, Jatin took Marys shoes to a shoe repairman to be fixed, but he lost them on the way home. It wasnt until he got home that he realized he had lost the shoes. He was afraid that his parents would be angry and upset, so he begged hi
54、s sister to keep it secret. Mary agreed and the two decided to share Jatins running shoes. Marys school hours were in the morning, so she would wear them first. After school, she would rush back and give them to Jatin. He could then run to his school, which began in the afternoon. Although he ran as
55、 fast as he could, Jatin often arrived late and was warned by the school. A long distance race was going to be held for the boys in the city. When Jatin learned that the third prize was a new pair of shoes, he decided to take part. He ran home excitedly and promised his sister that he would win her
56、the new shoes. The day of race arrived. Jatin had a strong start, but halfway through the race he began to get tired and his legs began to ache. Getting more and more exhausted he thought only of Mary and his promise to her. Dreaming of the new shoes, he would win for his sister gave him strength, a
57、nd he stayed right behind the two fastest runners, determined to finish third. Suddenly, as the finish line drew near, another runner collided(碰撞)with Jatin from behind and Jatin crashed to the ground. 注意:1. 所续写短文的词数应为150左右; 2. 应使用至少5个短文中标有下划线的关键词语; 3. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好; 4. 续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语
58、。Paragraph1:Jatinlookedupandhesawtheotherboysrushingahead._Paragraph2:Filledwithpleasure, Jatinwalkedhomeinnotime. _答案与解析第一部分:听力(共两节,满分30分)【答案】1-5. ABABC 6-10. ABBCA 11-15. CACBA 16-20. CACBA第二部分:阅读理解(共两节,满分35分)A【答案及解析】在寒冷的室外,鲍勃因为去很近的地方拿柴火,所以穿的衣服很少,不小心滑倒在地,幸亏他的狗凯尔西一直在他身边吼叫,最后才挽回了自己的生命。21. C细节理解题。根据文
59、中第二段Predicting a journey of only several metres, Bob was wearing just long jeans, a shirt and slippers.可知,由于木柴离农舍很近,因此Bob穿的很少就出门了。故选C。22. B 细节理解题。根据文中第三段She kept Bob warm by lying on top of him.可知,Kelsey躺在Bob身上,用自己的身体给主人保暖。故选B。23. A词句猜测题。根据划线词所在语境She was letting out this screeching howl.可知,Kelsey的叫声
60、是为了引起人们的注意,故可推测alert意为“警告,使警觉,使意识到”和A 项意思相近。故选A。B【答案及解析】本文介绍未来学家对我们的未来生活做了大量的预测,他们预测我们未来30年将如何旅行、工作和生活。到2048年,一些未来学家预测一些会“说话”的建筑物将出现在我们的生活中。24. C细节理解题。根据第二段By the middle of the century, its believed that buildings will be able to talk to people through various sensors when the heating needs to be tu
61、rned on.(到本世纪中叶,人们相信,当需要供暖时,建筑物将能够通过各种传感器与人“交谈”。)可知,未来供热系统通过传感器来控制,故选C。25. B推理判断题。根据第二段最后两句As architects (建筑师) are racing to develop the worlds tallest buildings, there will be a need for new kinds of elevators, through which vehicles could even travel into the buildings. German engineers have alrea
62、dy started working on such technology called Multi.(因为建筑师正竞相开发世界上最高的建筑,会产生新型电梯的需求,通过这种电梯,车辆甚至可以进入建筑物。德国工程师已经开始研究这种被称为Multi的技术。)可知,Multi的优点是能够让车辆进入楼房,故选B。26. C主旨大意题。从首段第二句话和每段首句可以推断最佳答案为C,未来30年的智能建筑:会“说话”,高入云霄且有虚拟屏幕窗户,运用太空碳基材料等,故选C。C【答案及解析】这篇文章主要讲了英国的戏剧。戏剧是英国文化的重要组成部分。问许多英国人,他们肯定会对在学校的圣诞话剧中扮演玛丽或约瑟夫,或
63、者甚至是绵羊或猴子有美好的回忆。另一个圣诞节剧院的传统是哑剧。哑剧是家庭音乐喜剧的一种。观众被鼓励参加表演-伴随着音乐唱歌和对演员大喊大叫。看哑剧真的很有趣,尤其是对孩子们来说。如果你有机会,去英国看一场戏剧。27. D考查细节理解。根据Not everyone in a drama club is a skilled actor, but enthusiasm(热情) is considered to be more important than talent.不是每个人都在一个戏剧俱乐部是一个熟练的演员,但热情(热情)被认为是比人才更重要。可知,故选D。28. C考查细节理解。根据The
64、audience is encouraged to take part in the performance singing along with music and shouting at the actors.观众被鼓励参加表演-伴随着音乐唱歌和对演员大喊大叫。可知,故选C。29. A考查细节理解。根据British people love going to the theatre, professional or not, and many of them also enjoy performing.英国人喜欢去剧院,无论专业与否,很多人也喜欢表演。可知,故选A。30. B考查推理判断。
65、根据Plays are an important part of British culture.People from all walks of life take on acting roles in addition to their regular jobs.Another Christmas theatre tradition is the pantomime戏剧是英国文化的重要组成部分。各行各业的人在他们的日常工作之外还会扮演一些角色。另一个圣诞节剧院的传统是哑剧。可知,戏剧在英国人中很受欢迎。故选B。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)【答案及解析】31E文章衔接题根据上文
66、Nobodywouldliketoexperiencefailure.Weallwanttosucceed. Forthosewhohavetriedandfailed,successseemsdifficulttounderstand.没有人愿意经历失败,我们都想成功,对于那些尝试过但失败了的人来说,成功似乎很难理解。可知此处应填Ihavemadealistoffourhabitstohelpyousetgoalsandrealizethem这里我列出四个可以帮助你设立目标并达到它们的习惯故选E 32F细节理解题根据后文 Pickahandfulofthingsandwritethemdow
67、n选一些东西,然后把它们写下来可知此处应填Sitandreflectonwhatyouvaluemost要坐下来想一想一生中重要的是什么故选F 33B段落理解题根据后文Chooseonegoaltostartsomethinglargeenoughthatwillgiveyouasenseofachievement,whileadjustingwelltoyourvalues选择一个目标,开始一件足够大的事情,这会给你一种成就感,同时很好地适应你的核心价值观 可知此处应Pickagoalandfocusonit选择一个目标并专注于它故选B 34C联系上文题根据上文Chooseonegoalto
68、startsomethinglargeenoughthatwillgiveyouasenseofachievement,whileadjustingwelltoyourvalues选择一个目标,开始一件足够大的事情,这会给你一种成就感,同时很好地适应你的核心价值观 可知此处应填Themorefocusedyouareononegoal,thehigherchanceyouhaveofsuccess你越专注于一个目标,你成功的机会就越大故选C 35D推理判断题根据本段首句 Set a date for success设定一个成功的日期根据后文Bysettingatimelimit,youarem
69、akingtheprocessrealistic可知通过设置一个时间限制,您可以使过程变得现实此处应填Keepitrealistic,whilenotgivingyourselftoomuchtime要现实一些,然而不要给自己太多时间故选D第三部分 语言运用(共两节,满分45分)第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)【答案】36-40. ACDBA 41-45. DBCDB 46-50. ACBCA 51-55. DBACD【解析】本文主要讲述了作者在街上观察并且帮助一个失明的卖玩具的年轻人的故事。 36. A.ignore忽视;B.look看;C.pause暂停;D.help帮助。
70、通常我会忽略这些,在卖家上来推销要卖的东西之前快步走过去。故选A。37. A.patient耐心的;B.honest诚实的;C.blind失明的,盲目的;D.strange奇怪的。但我发现这个年轻人是失明的,所以我站了一段时间没有过马路。故选C。38.A.why为什么;B.whether是否;C.when什么时候;D.how如何。我想看看他是如何卖掉他的玩具的。故选D。39. A.Frequently频繁地;B.Shortly立刻,马上;C.Finally最后;D.Quietly安静地。很快,一个年轻的母亲带着一个小孩走过,孩子被大箱子里一个玩具发出的声音所吸引。故选B。40. A.attra
71、cted吸引;B.annoyed打扰,干扰;C.caught抓住;D.driven驱使。很快,一个年轻的母亲带着一个小孩走过,孩子被大箱子里一个玩具发出的声音所吸引。故选A。41. A.bargain讨价还价;B.reason原因;C.credit学分;D.price价格。年轻的母亲问价格,它只收取一美元。故选D。42. A.searched for寻找;B.pulled out掏出;C.picked up捡起;D.put forward提出。她从钱包里掏出一张10美元的钞票,并且告诉年轻人她给了他10块钱,想把零钱换回来。故选B。43. A.note便条;B.toy玩具;C.change零钱
72、;D.deal交易。她从钱包里掏出一张10美元的钞票,并且告诉年轻人她给了他10块钱,想把零钱换回来。故选C。44. A.exposed to暴露于;B.dropping from从落下;C.carried on进行,开展;D.hanging around闲逛,围绕。他叫年轻母亲把钱放在绕在他脖子上的袋子里,拿出他应该给她的零钱。故选D。45. A.wherever无论哪里;B.whatever无论什么;C.however无论如何;D.whoever无论谁。他叫年轻母亲把钱放在绕在他脖子上的袋子里,拿出他应该给她的零钱。故选B。46. A.watching观看;B.treating对待;C.c
73、hecking核查;D.following跟随。然后她把手伸进袋子里拿出余额时,我像鹰一样在注视着她。故选A。47. A.begging乞求;B.demanding要求;C.trusting信任;D.encouraging鼓励。我意识到这个年轻人依靠信任的人们不会欺骗他。故选C。48. A.point点;B.way方法;C.chance机会;D.doubt怀疑。他没有办法知道是否有人拿走了超过他们应该拿的零钱。故选B。49. A.suspected怀疑;B.confused困惑;C.touched感动;D.influenced影响。我非常感动这个残疾人如此相信人们,以至于我买了一个我根本不需要
74、的玩具。故选C。50. A.need需要;B.know知道;C.value价值;D.store储存。我非常感动这个残疾人如此相信人们,以至于我买了一个我根本不需要的玩具。故选A。51. A.opposite相反的;B.good好的;C.equal平等的;D.same相同的。他让我做同样的事。故选D。52. A.hand手;B.bag包;C.box盒子;D.pocket钱包。所以我把我的10美元放在他的包里。故选B。53. A.money钱;B.delight高兴;C.confidence自信;D.pressure压力。我希望他回家后会发现他比他应得的钱还多。故选A。54. A.but但是;B.
75、or或者;C.so因此;D.for由于。当我走在街上,我看见另一个孩子和他的父亲在街上走着,所以我把小玩具给了他。故选C。55. A.ready准备好的;55. B.polite有礼貌的;C.gentle温柔的;D.broad广泛的,宽阔的。然后,我继续往前走,希望两个人在那天都有一个灿烂的微笑。故选D。第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)【答案及解析】1 drugs;考查名词复数句意:尼古丁是一种化学物质它是世界上危害最大和使用范围最广播的合法药物之一分析句子可知,是之一,所以要用复数故填drugs 2 areexposed;考查谓语动词的时态句意:它对吸烟者和暴露于烟雾中的人,
76、尤其是儿童,都是有害的分析句子可知,sbbeexposedto为固定搭配,意为某人暴露于中,主语是thepeople,是复数,因此填areexposed 3 tostop;考查固定句式句意:所以戒烟有必要的Itis+adj+todosth为固定句式,it为形式主语,真正的主语是后面的动词不定式所以本空格填tostop 4 impossible;考查语境及形容词作表语句意:尽管戒烟很困难,但也并非不可能分析句子可知,前后两句是转折关系,根据句意可知,本空意为不可能的,故填impossible 5who;考查定语从句的关系词句意:考虑到这些方面,如你的健康和那些从你戒烟中受益的人,你会下定决心并坚
77、持下去分析句子可知,本句是定语从句,其中 thepeople是先行词,在定语从句中做主语,指人要用who,故填who 6highly;考查副词作状语句意:香烟在全身释放尼古丁方面非常有效分析句子可知,本空在句中修饰形容词effective,修饰形容词要用副词,因此要用副词highly 7 disappointed;考查形容词作表语句意:不要失望,你应该意识到戒烟可能需要多次尝试分析句子可知,本空在句中作系动词be的表语,作表语,修饰人,此空要用disappointed,故填disappointed 8 getting;考查非谓语句意:如果你已经尝试过自己戒烟,但仍在努力,那就考虑寻求专业帮助t
78、hinkabout其中的about为介词,后面要跟动词的ing形式,故填getting 9their;考查人称代词句意:你也可以得到他们的鼓励分析句子可知,本空在句中作定语,修饰名词encouragement根据语境可知,是指得到家人和朋友的鼓励,因此要用他们的(their),故填their 10of;考查固定搭配句意:当你坚持戒烟有困难时,让他们提醒你记得你的目标remindsbofsth为固定搭配,意为提醒某人某物,因此填of第四部分 写作(共两节,满分40分)第一节 应用文写作(满分15分)【参考范文】DearMr.Smith, Imwritingtotellyouthegoodnews
79、: IwonthefirstplaceintheschoolsEnglishSpeech Contest!Thankyouforyourguidance,withoutwhichIcouldnthavedoneit. Twenty studentsparticipatedinthecontestyesterdayafternoon.Theyallgaveremarkable performancesandmadeamazingspeeches.Whenitwasmyturn, IfeltalittletensebutIsoon calmeddown.ThenIbeganmyspeech, cl
80、earlyandfluentlyexpressingmyideaasyou toldme. WhenIfinished, Iheardtheaudienceswildapplause. Whenmynamewascalledoutforthefirstplace,Istoodindisbelief.Ineverhadsuchhighexpectation!Thankyouagainforyourhelp. IwishIcouldlearnmorefromyou. Yourssincerely, LiHua第二节 短文续写(满分25分)【参考范文】Paragraph1:Jatinlookedup
81、andhesawtheotherboysrushingahead. Refusingtogiveupatthiscrucialpoint, Jatinclenchedhisteeth, jumpedtohisfeetandranasfastashecould. Finally, hewasthefourthonetodashacrossthefinishline. Jatincouldnthelpsobbingatthethoughtoflettinghissisterdown. Butmuchtohissurprise, therunnerwhocollidedwithhimwasdisqu
82、alifiedforbreakingtheruleandJatinwonthethirdprize. Jatinfeltoverjoyedandrelievedduringtheawardceremony, holdingtheshoesclosetohischest.Paragraph2:Filledwithpleasure,Jatinwalkedhomeinnotime.Hecouldnotwaittoseehissisterandsharethegoodnews.Onhisarrival, JatinfoundMarywaswalkingaboutoutsidenervouslyandanxiously.Mary,seewhatIhavegotforyou. Jatinsaidexcitedly, takingtheprizeoutofhisbagwithhistremblinghands. TheinstantMarysawtheshoes,herfacelitup.SothrilledwasshethatshethrewherselfatJatin.Thankyou!Jatin.Tearsofjoywelledupintheireyesasthebrotherandthesisterhuggedtightlytogether.