收藏 分享(赏)

2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx

上传人:a**** 文档编号:423218 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:65 大小:1.43MB
下载 相关 举报
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第1页
第1页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第2页
第2页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第3页
第3页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第4页
第4页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第5页
第5页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第6页
第6页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第7页
第7页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第8页
第8页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第9页
第9页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第10页
第10页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第11页
第11页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第12页
第12页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第13页
第13页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第14页
第14页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第15页
第15页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第16页
第16页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第17页
第17页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第18页
第18页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第19页
第19页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第20页
第20页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第21页
第21页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第22页
第22页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第23页
第23页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第24页
第24页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第25页
第25页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第26页
第26页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第27页
第27页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第28页
第28页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第29页
第29页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第30页
第30页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第31页
第31页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第32页
第32页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第33页
第33页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第34页
第34页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第35页
第35页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第36页
第36页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第37页
第37页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第38页
第38页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第39页
第39页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第40页
第40页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第41页
第41页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第42页
第42页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第43页
第43页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第44页
第44页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第45页
第45页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第46页
第46页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第47页
第47页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第48页
第48页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第49页
第49页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第50页
第50页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第51页
第51页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第52页
第52页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第53页
第53页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第54页
第54页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第55页
第55页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第56页
第56页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第57页
第57页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第58页
第58页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第59页
第59页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第60页
第60页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第61页
第61页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第62页
第62页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第63页
第63页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第64页
第64页 / 共65页
2022版高考英语 3-2-1精品系列 专题19 阅读理解 新闻报告类.docx_第65页
第65页 / 共65页
亲,该文档总共65页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、3年高考2年模拟1年原创专题19 阅读理解新闻报告类(教师版)【考点定位】 2022考纲解读和近几年考点分布时事新闻类阅读材料在近年高考中屡屡涉及。这类材料往往语言地道,内容时新。 一、材料特点 广告类阅读题的五大特点 1. 材料特点:大家知道,刊登广告是要钱的,为了节省费用,人们在拟写广告时往往都希望用最少的篇幅表现最大量的信息,这就决定了广告类材料通常具有以下特点:信息量大,用词简练,形式灵活。 2. 内容特点:综观近几年的高考英语阅读理解题,其中广告类阅读题内容主要涉及的是与人们生活息息相关的信息,如产品宣传、服务介绍、招生招聘等。 3. 形式特点:做广告的主要目的就是要让受众了解并记住

2、广告内容,并为广告上所刊登的内容(产品或服务等)买单。为了达到这一目的,人们在设计广告时往往会做到:标题醒目,重点突出,条理清楚。 4. 用词特点:广告类阅读材料的用词有以下“三多”特点:一是人名、地名、专有名词多;二是生词多;三是缩略词、省略句多。 5. 命题特点:广告类阅读是近几年高考英语阅读理解最常考的题材,在阅读理解的选材中占有很大的比重命题者的目的是要考查考生提取信息和处理信息的能力,所以命题的题型多是以获取信息为主的细节理解题。 【考点pk】 名师考点透析考点一、细节事实理解。一篇文章必然是由许多具体的细节、具体的内容构成的,所有这些信息以某种顺序(时间、空间、情感变化等)排列起来

3、,来进一步解释或阐释主题,体现文章的主旨大意。细节理解题目主要考查学生对文章具体事实和细节的理解能力,属于表层理解题范畴,难度较小,但在整个阅读理解题中所占比例最大,细节理解题多从文章的某个具体事实或细节出发来设计题目。此类题通常根据文章具体内容来设问,也常使用下列方式来提问1.Which of the following statements is(not) true/correct?2.Which of the following is not mentioned?3.All of the following are true except.4.According to the passa

4、ge,when/where/why/how/how/what/which,etc.?1.直接事实题 在解答这类问题时要求学生抓住题干文字信息,采用针对性方法进行阅读,因为这类题的答案在文章中可以直接找到。 如:A giant dam was built many years ago to control the Colorado River in the U.S.This dam was built to protect the land and houses around the river.This huge dam is in the Black Canyon.It is possibl

5、e to drive a car from one side of the river to the other on a road,which is on the top of the dam.This dam is so big that there is an elevator inside.The elevator goes down forty-four stories from the road to the bottom.There is enough concrete in this dam to build a highway from New York to San Fra

6、ncisco.Thousands of people worked on this dam for five years.This huge dam was called Boulder Dam when it was finished in 1936.Later it was renamed Hoover Dam in honor of a president of the United States.Hoover Dam,one of the highest dams in the world,is situated between the states of Arizona and Ne

7、vada.Q:Hoover Dam lies_ .A.between Arizona and NevadaB.in the Black CanyonC.between New York and San FranciscoD.both A and BInvited by Mr.Ye Huixian,host of the well-received TV programme“Stars Tonight”,Miss Luo Lin,Miss Asia of 1991,appeared as the guest hostess on the Shanghai TV screen last Sunda

8、y.Born in Shanghai and taken to Hongkong when she was only six years old,Luo Lin has never dreamed of being Miss Asia.Her childhood dream was to be an air hostess.Before she took part in the competition,she had been an airhostess in Cathay Airline for seven years.However, it still took her three mon

9、ths to learn the art of walking on the stage,dancing,singing,making-up and other proper manners,designed by the Asia TV Station.“Its really a hard job for me.I wont enter for such competition any more.Anyhow,I am quite lucky.I am also glad to have had more chance to work for the social welfare since

10、 I won the title.This time,in Shanghai,Id love to make a deep impression on my TV audience,”said Luo Lin with a sweet smile.Q:Which of the following is NOT true?A.Luo Lin is a native of Shanghai.B.Luo Lin moved to Hongkong with her parents.C.Luo Lin won the title of Miss Asia in 1991.D.Asia TV Stati

11、on helped Luo Lin to become Miss Asia.【解析】A、C和D项都可在原文找到答案,而B项原文所给的是:taken to Hongkong可判断不是moved to Hongkong with her parents,因此选B。 考点二、主题理解或写作意图推断。一、主旨阅读理解题考查的内容1.短文的标题(title,headline);2.短文或段落的主题(subject);3.中心思想(main idea);4.作者的写作目的(purpose)。二、此类题的设问方式1.What would be the best title for the text?2.Wh

12、at does the second paragraph mainly discuss?3.What is the passage mainly about?4.The main purpose of announcing the above events is_.考点三、推理推断。推理题要求考生根据文章提供的事实和线索进行逻辑推理,推断出作者没有提到或者没有明说的事实或者可能发生的事实。这类题旨在考查学生透过词语的字面意义去理解作者的言外之意或弦外之音的能力,属于深层理解题。此类题的设问常常包括infer,imply,suggest,conclude 等词,这类题的设问方式主要有:1.We

13、can infer from the Passage that_.2.What can be inferred from the Passage?3.Which of the following can be inferred from the Passage?4.It can be inferred from Paragraph 3 that_.5.The author suggests in this paragraph that_.6.The writer implies that_.7.It can be inferred that_.8.It can be concluded fro

14、m the Passage that_.9.On the whole,we can conclude that_.10.From the text we can conclude that_.11.After reading the Passage we may conclude that_.12.What conclusion can be drawn from the Passage?13.The author is inclined to think that_.14.When the writer talks about,what he really means is that_.15

15、.Whats the writers attitude/feeling towards.?16.In the writers opinion,.假如题干中有具体线索,根据具体线索找到原文相关句(一句或几句话),然后做出推理;2.假如题干中无线索,如It can be inferred from the passage that.;It can be concluded from the passage that.等,先浏览一下4个选项,排除不太可能的选项,然后根据最可能的选项中的关键词找到原文相关句,作出推理;3.如果一篇文章中其他题都未涉及文章主旨,那么推理题,如infer,conclude

16、题型,可能与文章主旨有关,考生应该定位到文章主题所在位置(如主题句出现处);假如其他题已经涉及文章主旨,那么要求推断出来的内容可能与段落主题有关,如果如此,应该找段落主题所在处;如果不与段落主题有关,有时与全文或段落的重要结论有关,这时可以寻找与这些结论相关的原文叙述。考点四、词义、句义猜测。词义猜测阅读理解题考查对文中关键词语的理解。在阅读理解题中,所考查的词或短语的意义往往不停留在字面上,要根据语境来判断。1.定义法。如:Annealing is a way of making metal softer by heating it and then letting it cool very

17、 slowly.句子给予annealing 以明确的定义,即 “退火”。It will be very hard but also very brittlethat is,it will break easily.从后面的解释中我们可以了解到brittle 是“脆”的意思。The herdsman,who looks after sheep,earns about 650 yuan a year.定语从句中 looks after sheep 就表明了 herdsman 的词义为“牧人”。2.同位法。如:They traveled a long way and at last got to a

18、 castle,a large building in old times.同位语部分a large building in old times 给出了 castle 的确切词义,即“城堡”。We are on the night shiftfrom midnight to 8 a.m.this week.两个破折号之间的短语很清楚地表明night shift 是“夜班”的意思。3.对比法。如:She is usually prompt for all her class,but today she arrived in the middle of her first class.but一词表

19、转折,因此but 前后的意思正相反。后半句的意思是“她今天第一节上了一半才来”,因此反向推理,可得出她平时一向“准时”的结论。4.构词法(前缀、后缀、复合、派生等)。如:Perhaps,we can see some possibilities for next fifty years.But the next hundred?possibility 是 possible 的同根名词,据此可以判断定 possibility 意思是“可能性”。5.因果法。如:The lack of movement caused the muscles to weaken.Sometimes the weakn

20、ess was permanent.So the player could never play the sport again.从后面的结果“永远不能再运动”中,可以推测 permanent 的意思为“永远的,永久”。【三年高考】【三年高考】 10、11 、12高考试题及其解析2022高考英语试题新闻报道类 2022天津卷 Berninger and her colleagues conducted a study that looked at the ability of students to complete various writing tasksboth on a compute

21、r and by hand. The study, published in 2022, found that when writing with a pen and paper, participants wrote longer essays and more complete sentences and had a faster word production rate. In a more recent study, Berninger looked at what role spelling plays in a students writing skills and found t

22、hat how well children spell is tied to how well they can write. “Spelling makes some of the thinking parts of the brain active, which helps us access our vocabulary, word meaning and concepts. It is allowing our written language to connect with ideas.” Berninger said.Spelling helps students translat

23、e ideas into words in their mind first and then to transcribe (转换) “those words in the mind into written symbols on paper or keyboard and screen,” the study said. Seeing the words in the “minds_eye” helps children not only to turn their ideas into words, says Berninger, but also to spot (发现) spellin

24、g mistakes when they write the words down and to correct them over time. “In our computer age, some people believe that we dont have to teach spelling because we have spell checks,” she said. “But until a child has a functional spelling ability of about a fifth grade level, they wont have the knowle

25、dge to choose the correct spelling among the options given by the computer.”48. Which of the following best shows the role of spelling? A. Spelling improves ones memory of words. B. Spelling ability is closely related to writing ability. C. Spelling benefits the translation from words into ideas. D.

26、 Spelling slows down finding exact words to express ideas.49. What does “minds eye” in Paragraph 5 mean? A. Window. B. Soul. C. Picture. D. Imagination.50. What conclusion could be drawn from the passage? A. Computers can help people with their choice of words. B. Spell checks can take the place of

27、spelling teaching. C. Handwriting still has a place in todays classrooms. D. Functional spelling ability develops fast in the fifth grade.【解题导语】随着现代科技的发展,书写渐渐被人们忽视。但是Virginia Berninger的研究表明,书写在现代教学中应该占有一席之地。 2022四川卷 DIn a recent announcement, Harvard and the Massachusetts Institute of Technology(MIT

28、) said that they have joined forces to offer free online courses in an effort to attract millions of online learners worldwide.Beginning this fall, a number of courses developed by teachers at both universities will be offered online through a new $60 million program, known as edX.“Anyone with an In

29、ternet connection anywhere in the world can use our online courses,” Harvard President Drew Faust said during a meeting to announce the plan.MIT has offered a program called OpenCourseWare for ten years that makes materials from more than 2,000 classes free online. It has been used by more than 100

30、million people. In December, the school announced it also would begin offering a special certificate, known as MITx, for people who complete certain online courses. Harvard has long offered courses to a wider population through a similar program.The MITx will serve as the foundation for the new lear

31、ning platform.MIT President Susan Hockfield said more than 120,000 people signed up for the first MITx course. She said Harvard and MIT hope other universities will join them in offering courses on the opensource edX platform.“Fasten_your_seatbelts,” Hockfield said.Other universities, including Stan

32、ford, Yale and CarnegieMellon, have been experimenting with teaching to a global population online.The HarvardMIT program will be monitored by a notforprofit(非盈利的)organization based in Cambridge, to be owned equally by the two universities. Both MIT and Harvard have provided $ 30 million to start th

33、e program. They also plan to use the edX platform to research how students learn and which teaching methods and tools are most successful.53. According to this text, edX is _.Aa part of the free MIT OpenCourseWareBa free computer program by MIT and HarvardCa HarvardMIT platform of free online course

34、sDa free program online for universities worldwide54. What is said about online education in the text?AUniversities have been trying online courses.BAbout 2,000 online courses have been offered.COver 100 million people have finished courses online.DStanford and Yale together have courses similar to

35、edX.55. The underlined part in the text probably means“_”AGet ready for the difficultiesBGet ready for this educational changeCGet prepared to complete the online coursesDGet prepared to make materials for the edX courses56. What can be said about MITx according to the text?AIt is first offered as p

36、art of the edX learning program.BIt is another free MITHarvard online learning program.CIt is a standard to recognize online learners achievement.DIt is a new kind of free online course of Harvard and MIT.55. B句意理解题。此句的字面意思为“系好安全带”。结合文章的意思可知是为这些大学在网上开设免费课程这一教育变革做好准备。故答案为B。56. C细节理解题。根据第三段“In Decembe

37、r, the school announced it also would begin offering a special certificate, known as MITx, for people who complete certain online courses.”可知MITx是承认修完课程的证书。故答案选C。阅读下列四篇短文,从每小题后所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。 2022陕西卷 AWhat brings a nation together? Of the four choicesshared values, language, history, and rel

38、igion, its shared values. In our latest poll(民意调查),seven out of 16 countries chose values as the greatest factor(因素)bringing a nation together, and six preferred language. Both choices scored high in the poll, suggesting that our values and how we express them are closely linked. Still, history was

39、not forgotten in some countries, particularly in Mexico and Russia. Even Canada and the United States chose national histories as the secondmost important factor uniting their people. The biggest surprise? Not one country picked religion as its top choice.Respect your elders In most countries, the o

40、ldest generation considered values more important to a nation than did those who are under 45 years old.Do you speak Canadian?Language scored lower in Canada than in all other countries polled, perhaps because the country speaks two official languages, French and English.Church and stateMost people

41、polled do not connect their religious beliefs to their national pride. Religion ranked last in 13 countrieswith France scoring it at 1%, the lowest of all.46According to the poll, what was the most important factor in bringing a nation together? ALanguage. BValues.CHistory. DReligion.47In which coun

42、try did language score the lowest in their national pride? ACanada. BMexico.CFrance. DAmerica.48According to the charts, shared values and language were considered equally important in _.AAustralia BBrazilCChina DIndia 2022全国卷 DADDIS ABABA, EthiopiaOne of the worlds most famous fossils(化石)the 3.2 mi

43、llionyearold Lucy skeleton (骨骼) unearthed in Ethiopia in 1974will go on an exhibition tour abroad for the first time in the United States, officials said Tuesday.Even the Ethiopian public has only seen Lucy twice. The Lucy on exhibition at the Ethiopian National Museum in the capital, Addis Ababa, i

44、s a_replica while the real remains are usually locked in a secret storeroom. A team from the Museum of National Science in Houston, Texas, spent four years discussing with the Ethiopians for the US. tour, which will start in Houston next September.“Ethiopias rich culture of both the past and today,

45、is one of the best kept secrets in the world,” said Joel Bartsch, director of the Houston museum.The sixyear tour will also go to Washington, New York, Denver and Chicago. Officials said six other US. cities may be on the tour. But they said plans had not yet been worked out.Traveling with Lucy will

46、 be 190 other fossils.Lucy, her name taken from a Beatles song that played in a camp the night of her discovery, is part of the skeleton of what was once a 3 1/2foottall apeman(猿人)53The author writes this text mainly to _.Aintroduce a few US. museumsBdescribe some research workCdiscuss the value of

47、an apemanDreport a coming event54What do the words “a replica” in Paragraph 2 refer to?AA painting of the skeleton.BA photograph of Lucy.CA copy of the skeleton.DA written record of Lucy.55How many cities has Lucys US. tour plan already included?AFour.BFive.CSix.DEleven.56What was the skeleton named

48、 after?AAn apeman. BA song.CA singer. DA camp.54. C指代题。结合第二段的“while the real remains are usually locked in a secret storeroom”中的real,可知这个词的含义是“复制品”。A“骨骼的绘画”;B“露西的照片”;D“露西的书面记录”,均与上下文语境不符。55. B推理判断题。从文章的“The sixyear tour will also go to Washington, New York, Denver and Chicago.”提到了四个城市,再结合前面的“which w

49、ill start in Houston next September.”可知是五个城市。56. B细节理解题。根据最后一段的第一句话“Lucy, her name taken from a Beatles song that played in a camp the night of her discovery”可知露西的名字来源于一首披头士乐队的歌曲,故选B。A“猿人”;C“歌手”;D“营地”;均与原文信息不符。2022江苏卷 AWhat Would You Want Most on a Desert Island?This months survey shows people world

50、wide have a natural understanding of what they would need most if left alone on a desert island: Another person. And one they know well.Respondents (调查对象) in all 16 countries surveyed said their spouse (配偶) or partner would be their first choice to have with them. Perhaps this makes sense: An MP3 pl

51、ayer cant help you find drinking water, your dog cant help you start a fire and who knows if George Clooney or Penelope Cruz has taken courses in wilderness survival training? Lets just hope the SOS sign you two build gets spotted sooner rather than later!“My husband, of course!George Clooney wouldn

52、t think Im as pretty as my husband does!” Roseane, 42, Brazil“My MP3 player. I would not want my loved ones, including my pet, to be left alone like this.” CoCo, 28, China“My partner should be there to listen to me complain about the fact that we are left alone on an islandprobably due to some error

53、 he made.” Julia,25,JordanSpouse/Partner82% of the South African women surveyed would most want their husband/partner with them, while just 45% of the Indian women surveyed agreed.Clooney/Cruz27% of Russian men surveyed would want a celebrity (名人) along. Only 2% of the Mexican men agreed. Less than

54、18% of women worldwide chose this option.MP3 PlayerThis was second choice overall, particularly among Malaysian men, with 32% saying theyd most want an MP3 player with their favorite songs. Just 5% each of Australian and American men agreed.Dog In France, 28% of respondents older than 45 would most

55、want to be left alone with their dog, while not a single Russian or Malaysian in that age group surveyed would most want Fido along.56. According to the survey, people left alone on a desert island would most want their_.A. MP3 player B. dog C. spouse / partner D. celebrity57. Which of the following

56、 is true about George Clooney?A. He has been trained in wilderness survival.B. He may not be able to help you survive.C. He does not think Roseane is beautiful.D. He is the choice of most South African women.58. The survey results are analyzed in terms of the respondents_.A. sex, age and nationality

57、 B. race, nationality and sexC. marriage, age and race D. age, sex and marriage2022高考英语试题(2022湖北卷)CIn todays throw away society, dealing with the citys growing mountain of waste is an inereasing challenge for the city countil(市议会)。 Recently. Edinburgh is faced with the problem of dssposing of(处理)abo

58、ut250,000Million tons of waster a year . Despite different ways to dispose of much of it in a green manner-largely through encouraging recycling-its aging facilities such as the Powderhall landfill do not have the ability to deal with it. The European Union(EU) has issued a new policy, regulating ho

59、w such mountains of waster are to hr disposed of. The five councils (Edinburgh. East Lothian. West Lothian. Midlethian and Borders) face fine around $18million a year from 2022 it they dont inerease recycling levels and rely less on landfill. With this in mind, the coumlls got together with the idea

60、 of building a lage incinerator plant (垃圾焚烧厂)to burn half of the waste produced in their districts. But the plan fell apart after the change of target levels by a new UK government waste policy which required that no more than 25% of the citys waste should be disposed of in this way by 2025.After th

61、e plan was abandoned, a private company which already transported millions of tons of the citys wast by train to a landfill site near Dunbar, offered an alternative soution when it suggested opening a huge waste site near Portobello.Since Powderhall is supposed to close in 2022, it seemed necessary

62、for the members of the Edinburgh Council to accept the suggestion. But soon they turned it downafter 700 local objections reached thembecause it would have meant hundreds of lorries a day making loud noise through heavily populated areas.That still leaves eth council with a problem. By 2022,only50%o

63、f 1995 levels of waste will benllewed to be sent to landfill. Even if recveling large are met, there will still be a large amount of rubbish to be burnt up. Due build an Edinburgh and Midlothian councils have now decided to work together to build an ineinerator plant as time to find a solution is fa

64、st running out.59. The main way of handling waste in a green manmer in Edinburgh is .A. recyeling B. restoring C. burying D. burning60. The five councils worked out a plan to build an incinerator plant to .A. reduce the roast of burying waste B. meets the EU requirements C. speed up waste recycling

65、D. tempter landfill sites 61. The city council of Edinburgh rejected the suggestion to open a huge landfill site near Portobello because .A. a name from a private company B. the comelier was not interested in it C. it was not supports by EUD. the local poodle was waist it 62. What is the final dream

66、 an Edinburgh and Midlothian Country? A. To open a new landfill nearby B. To close the powder hall landfill in 2022C. To set up a plan for burning wasteD. To persuade people to deduce their waste.(2022山东卷)DSince the 1970s, scientists have been searching for ways to link the brain with computers. Bra

67、in-computer interface(BCI) technology could help people with disabilities send commands to machines.Recently, two researchers, Jose Millan and Michele Tavella from the Federal Polytechnic school in Lausanne, Switzerland, demonstrated(展示)a small robotic wheelchair directed by a persons thoughts.In th

68、e laboratory, Tavella operated the wheelchair just by thinking about moving his left or right band. He could even talk as he watched the vehicle and guided it with his thoughts.“our brain has billions of nerve ceils. These send signals through the spinal cord (脊髓)to the muscles to give us the abilit

69、y to move. But spinal cord injuries or other conditions can prevent these weak electrical signals from reaching the muscles,” Tavella says. “Our system allows disabled people to communicate with external world and also to control devices.”The researchers designed a special cap for the user. This hea

70、d cover picks up the signals from the scalp(头皮) and sends them to a computer. The computer interprets the signals and commands the motorized wheelchair. The wheelchair also has two cameras that identify objects in its path. They help the computer react to commands from the brain. Prof. Millan, the t

71、eam leader, says scientists keep improving the computer software that interprets brain signals and turns them into simple commands. “The practical possibilities that BCI technology offers to disabled people can be grouped in two categories: communication, and controlling devices. One example is this

72、 wheelchair.”He says his team has set two goals. One is testing with real patients, so as to prove that this is a technology they can benefit frotn. And the other is to guarantee that they can use the technology over long periods of time.71.BCI is a technology that can A. help to update computer sys

73、tems B. link the human brain with computersC. help the disabled to recover D. control a persons thoughts72. How did Tavella operate the wheelchair in the laboratory?A. By controlling his muscles. B. By talking to the machine.C. By moving his hand. D. By using his mind.73. Which of the following show

74、s the path of the signals described in Paragraph 5?72.D 【解析】考查细节理解。由第三段中的“In the laboratory,Tavella operated the wheelchair just by thinking about moving his left or right hand.”可知,Tavella是通过他的思维来控制轮椅的。故选D。73.C【解析】考查事实排序。由第五段可知,信号从the scalp发出,然后被a specialcap接收,接着传到了a computer,然后传到轮椅,由此可知C项正确。74.B【解析

75、】考查细节理解。根据最后一段中的“One is testing with real patients, so as to prove that this is a technology they can benefit from. ”可知,这项测试是为了证明这项技术对病人是有用的( useful)。75.C【解析】考查主旨归纳。文章向我们介绍瑞士BCI研究中心的一个新技术的工作原理以及给残疾人带来的帮助。(2022广东卷)D In a world with limited land, water and other natural resources (资源), the harm from t

76、he traditional business model is on the rise. Actually, the past decades has seen more and more forests disappearing and globe becoming increasingly warm. People now realize that this unhealthy situation must be changed, and that we must be able to develop in sustainable (可持续的) ways. That means grow

77、th with low carbon or development of sustainable products. In other words, we should keep the earth healthy while using its supply of natural resources. Today, sustainable development is a proper trend in many countries. According to a recent study, the global market for low-carbon energy will becom

78、e three times bigger over the next decades. China, for example, has set its mind on leading that market, hoping to seize chances in the new round of the global energy revolution. It is now trying hard to make full use of wind and solar energy, and is spending a huge amount of money making electric c

79、ars and high-speed trains. In addition, we are also seeing great growth in the global markets for sustainable products such as palm oil (棕榈油),which is produced without cutting down valuable rainforest. In recent years the markets for sustainable products have grown by more than 50%. Governments can

80、fully develop the potential of these new markets. First, they can set high targets for reducing carbon emissions (排放) and targets for saving and reusing energy. Besides, stronger arrangement of public resources like forests can also help to speed up the development. Finally, governments can avoid th

81、e huge expenses that are taking us in the wrong direction, and redirecting some of those expenses can accelerate the change from traditional model to a sustainable one.The major challenge of this century is to find ways to meet the needs of growing population within the limits of this single planet.

82、 That is no small task, but it offers abundant new chances for sustainable product industries.41. The traditional business model is harmful because of all the following EXCEPT that _. A. It makes the world warmer B. it consumes natural resources C. it brings severe damage to forests D. it makes grow

83、th hard to continue42. What can we infer from Paragraph 2? A. China lacks wind and solar energy. B. China is the leader of the low-carbon market. C. High-speed trains are a low-carbon development. D. Palm oil is made at the cost of valuable forests.43. To full develop the low-carbon markets, governm

84、ent can _. A. cut public expenses B. forbid carbon emission C. develop public resources D. encourage energy conservation44. We can learn from the last paragraph that businesses have many chances to _. A. develop sustainable products B. explore new natural resources C. make full use of natural resour

85、ces D. deal with the major challenge45. What is the main purpose of the passage? A. To introduce a new business model. B. To compare two business models. C. To predict a change of the global market. D. To advocate sustainable development.【文章大意】传统的发展模式破坏自然环境、浪费自然资源,导致全球气候变暖。只有可持续发展才是长久之路。文章就传统发展模式的弊端

86、进行了阐述之后,重点讨论了可持续性发展的必要性和可能性。41.【答案】B细节理解题。根据常理可知,B项不是传统经济模式的危害,因为无论哪一种模式都是要消耗自然资源的。其他几项在第一段中都可以找到。因此,正确答案是B项。2022高考英语试题(2022高考英语上海春季卷C)A 69-year-old grandmother with no teeth of her own has eventually won a long legal battle to stop a Scottish regional council(政务委员会)adding fluoride(氟化物)chemical to t

87、he public water supply.In a case which has already cost the taxpayer 1,000,000, the judge ruled that it was beyond the powers of the local authority to add the chemical to the water in order to reduce tooth decay. At her home last night Mrs Catherine fluoride to public drinking water made it into so

88、me kind of dirty soup. “Where would it stop? she asked. “They might come up with the idea of putting drugs into the water to keep the unemployed quiet. It was a horrible poison, she said, that could have caused al kinds of diseases, including cancer.The judge, however, concluded that there was no ev

89、idence to suggest that the inclusion of fluoride in the water supply would have had a negative effect on pulpier health. Although the chemical might serve as an efficient and convenient means of achieving a beneficial effect on the dental health of consumers generally, he said, and its use was great

90、ly favored by the dental profession, he could also understand why some members of the public, Mrs McColl in particular, might be passionately opposed to the action of the Water Authority in assuming the right to improve public well-being without consulting t77he public in the first case. The Authori

91、tys legal duty to provide “wholesome water for public consumption which was both safe and pleasant to drink ,did not, he said, extend to their right to safeguard public health by chemical means.72Mrs McColll felt so strongly about the fluoride issue that she eventually .Atook the local council to co

92、urtBhad a physical fight with the judgeCurged the authority to apologizeDspent much money removing the chemical73According to what the judge said in the passage, adding fluoride to the water .Awasnt proved to be harmfulBwas the duty of the local authority Cwas strongly poised by dentistsDwas surely

93、beneficial to the public74Form the passage we learn that people like Mrs McColl are more concerned about .Athe improvement of their personal healthBthe problem of unemployment in their communityCthe chemicals to be used for the improvement of water qualityDtheir right to be informed of the authoriti

94、es decisions( 2022高考英语陕西卷B) Brave Frenchman Found Half-way Around the World(NEW YORK) A French tourist highly praised for rescuing a two-year-old girl in Manhattan said he didnt think twice before diving into the freezing East River.Tuesdays Daily News said 29-year who left the spot quickly after th

95、e rescue last Saturday.He lifted the little girl out of the water after she fell off the bank at the South Street Seaport museum. He handed the girl to her father, David Anderson, who had dive in after him.“I didnt think at all,” Duret told the Daily News. “ It happened very fast. I reacted very fas

96、t.”Duret, an engineer on vacation ,was walking with his girlfriend along the pier(码头)when he saw something falling into the water .He thought it was a doll, but realized it was a child when he approached the river. In an instant, he took off his coat and jumped into the water.When he reached the gir

97、l, she appeared lifeless, he said. Fortunately, when she was out of the water, she opened her eyes.Anderson said his daughter slipped off the bank when he was adjusting his camera. An ambulance came later for her, said Duret, who was handed dry clothes from cookers. Duret caught a train with his gir

98、lfriend shortly after.The rescue happened on the day before he left for France. Duret said he didnt realize his tale of heroism he was leaving the next morning.“I dont really think Im a hero,” said Duret. “Anyone would do the same ting.”50. Why was Duret in New York? A. To meet his girlfriend B. To

99、work as an engineerC. To spend his holiday D. To visit the Andersons.51. What did Duret do shortly after the ambulance came? A. He was interviewed by a newspaperB. He asked his girlfriend for his dry clothesC. He went to the hospital in the ambulanceD. He disappeared from the spot quickly52. Who div

100、ide after Duret into the river to save the little girl? A. David Anderson B. A passer-by C. His girlfriend D. A taxi driver.53. When was Duret most probably found to be the very hero? A. The day when he was leaving for home.B. A couple of days after the girl was rescued C. The first day when he was

101、in New York D. The same day when he was interviewed. (2022高考英语四川卷D)Somali pirates(海盗) robbed three Thai fishing ships with 77 sailors on board nearly l,200 Miles off the Somali coast,the farthest-off-shore attack to date,an officer said Tuesday.Pirates have gone farther south and east in answer to i

102、ncreased patrols(巡逻)by warships off the Somali shore. The robbing of the three ships Sunday was about 600 miles outside the normal operation area for the international force,said a spokesmanThe spokesman said the attack so far out at sea was a clear sign that the international patrols against pirate

103、s were having a “marked effect on pirate activity in the area”“Once they start attacking that far out,youre not even really talking about the Somali basin or areas of water that have any connection with Somalia,” said an officer,Roger Middleton“Once youre that far out,its just the Indian Ocean,and i

104、t means youre looking at trade going from the Gulf to Asia,from Asia to South Africa.” This is the farthest robbing to dateThey are now operating near the Maldives and India,”said another officer The three ships-the MV Prantalay l l,12,and l 4had 77 members on board in totalAll of them are Thai, the

105、 spokesman saidBefore the Sunday robbing,pirates held l l ships and 228 sailorsPirates have increased attacks over the past year in hopes。f catching more dollar payments. Because of increased patrols and defenses on board ships,the success rate(率)has gone down,though the number of successful attacks

106、 has stayed the same year over year.53.The pirate attack reported in the text happened Afar out in the Indian Ocean Bin the normal patrol areaCnear the Somali, coastDin the south of Africa54According to the text, which can best describe the situation of the pirate problems?AMore goods on board are l

107、ost.BPirate attacks happen in a larger area now.CThe number of attacks has stayed the same these years.DPirate attacks are as serious as before along the Somali coast. 55Which is true about the warship patrols according to the text?AThe patrols are of little effect.BThe patrols are more difficult.CM

108、ore patrols are quite necessary even in Asia.DThe patrols only drive the pirates to other areas.56How many sailors were held by the pirates up to the time of the report?A228. B77. C383. D305.( 2022高考英语大纲全国I卷B) EDGEWOOD - Every morning at Dixie Heights High School, customers pour into a special exper

109、iment: the districts first coffee shop run mostly by students with special learning needs. Well before classes start, students and teachers order Lattes, Cappuccinos and Hot Chocolates. Then, during the first period, teachers call in orders on their room phones, and students make deliveries. By clos

110、ing time at 9.20 a.m., the shop usually sells 90 drinks. “Whoever made the chi tea, Ms. Schatzman says it was good, Christy McKinley, a second year student, announced recently, after hanging up with the teacher. The shop is called the Dixie PIT, which stands for Power in Transition. Although some of

111、 the students are not disabled, many are, and the PIT helps them prepare for life after high school. They learn not only how to run a coffee shop but also how to deal with their affairs. They keep a timecard and receive paychecks, which they keep in check registers. Special-education teachers Kim Ch

112、evalier and Sue Casey introduced the Dixie PIT from a similar program at Kennesaw Mountain High School in Georgia. Not that it was easy. Chevaliers first problem to overcome was product-related. Should schools be selling coffee? What about sugar content? Kenton County Food Service Director Ginger Gr

113、ay helped. She made sure all the drinks, which use non-fat milk, fell within nutrition (营养) guidelines. The whole school has joined in to help. Teachers agreed to give up their lounge (休息室) in the mornings. Art students painted the name of the shop on the wall. Business students designed the paychec

114、ks. The basketball team helped pay for cups.59. What is the text mainly about? A. A best-selling coffee. B. A special educational program. C. Government support for schools. D. A new type of teacher-student relationship.60. The Dixie PIT program was introduced in order to . A. raise money for school

115、 affairs B. do some research on nutrition C. develop students practical skills D. supply teachers with drinks61. How did Christy McKinley know Ms. Schatzmans opinion of the chi tea? A. She met her in the shop. B. She heard her telling others. C. She talked to her on the phone. D. She went to her off

116、ice to deliver the tea.62. We know from the text that Ginger Gray . A. manages the Dixie P1T program in Kenton County B. sees that the drinks meet health standards C. teaches at Dixie Heights High School D. owns the schools coffee shop【答案】BCCB( 2022高考英语山东卷C)Rae Armantrout, who has been a poetry prof

117、essor at the University of California San Diego(UCSD) for two decades, has won the 2022 Pulitzer Prize in the poetry category for her most recent book, “Versed”.“Im delighted and amazed at how much media recognition that the Pulitzer brings, as compared to even the National Book Critics Award, which

118、 I was also surprised and delighted to win,” said Armantrout.“For a long time, my writing has been just below the media radar, and to have this kind of attention, suddenly, with my 10th book, is really surprising.”Armantrout, a native Californian, received her bachelors degree at UC Berkeley, where

119、she studied with noted poet Denise Levertov, and her masters in creative writing from San Francisco State University. She is a founding member of Language Poets, a group in American poetry that analyzes the way language is used and raises questions to make the reader think. In March, she won the Nat

120、ional Book Critics Circle Award for “Versed.” “This book has gotten more attention,” Armantrout said, “but I dont feel as if its better.”The first half of “Versed” focuses on the dark forces taking hold of the United States as it fought the war against Iraq. The second half looks at the dark forces

121、casting a shadow over her own life after Armantrout was diagnosed with cancer in 2022.Armantrout was shocked to learn she had won the Pulitzer but many of her colleagues were not. “Rae Armantrout is a unique voice in American poetry,” said Seth Lerer, head of Arts and Humanities at UCSD. “Versed”, p

122、ublished by the Wesleyan University Press, did appear in a larger printing than her earlier works, which is about 2,700 copies. The new edition is scheduled to appear in May.66. According to Rae Armantrout, _.A. her 10th book is much betterB. her winning the Pulitzer is unexpectedC. the media is sur

123、prised at her worksD. she likes being recognized by her readers67. Which of the following is true of Rae Armantrout?A. She published a poetry textbook.B. She used to teach Denise Levertov.C. She started a poets group with others.D. She taught creative writing at UC Berkeley.68. What can we learn abo

124、ut “Versed”?A. It consists of three parts.B. It is mainly about the American army.C. It is a book published two decades ago.D. It partly concerns the poets own life.69. Rae Armantrouts colleagues think that she _.A. should write moreB. has a sweet voiceC. deserves the prizeD. is a strange professor7

125、0. What can we learn from the text? A. About 2,700 copies of “Versed” will be printed.B. Cancer made Armantrout stop writing.C. Armantrout got her degrees at UCSD.D. “Versed” has been awarded twice.【答案】BCDCD【两年模拟】 11、12名校模拟题及其答案2022名校模拟【2022唐山高三期末】DurbanCanada Monday became the first country to pull

126、 out of the historic Kyoto Protocol (京都议定书), inescapably scarring the global anti-climate change effortsThe Kyoto Protocol, which set different duties for all countries to cut emissions (排放), states that different countries should reduce their collective greenhouse emissions accordingly However, the

127、 United States refused to sign the protocol in 2022, and is the only developed country that has not agreed to sign itThe move has cast a shadow over the global community, and has made some other developed nations hesitate to cut their emissionsTo add fuel to the fire, Canada, became the first to cal

128、l it quits, with the deadline of the first commitment period (2022-2022) approachingThe biggest concern at this moment is whether other developed countries would follow suitOver the past four years, a drama has unfolded among developed countries over the emissions cuts and offering support to their

129、developing partnersThe Umbrella Group, consisting of Japan, Canada, Australia, the United States and other developed countries, hesitated and even backed away from their positions under certain excusesThe first one quoted by Canadian Environment Minister Peter Kent is that emission cuts damage the e

130、conomyStill another is requiring China and India to have the same duty of cutting emissions as developed countriesActually, if emissions in developed countries could fall to the levels in developing countries, it would greatly help the fight against global climate changeIn sum, any irresponsible act

131、ion, in the anti-climate change campaign should be a cause for blameIt is widely hoped that the United States and Canada will see reason and join the rest of the world community in supporting the Kyoto Protocol1Which of the following serves as the best title of the passage?ACanada Decides to Quit th

132、e Kyoto ProtocolBCanada and the US Refuse to Cut EmissionsCDeveloped Countries Hesitating to Cut EmissionsDDeveloping Countries Supporting the Kyoto Protocol2According to the passage, _ have refused to follow the Kyoto ProtocolACanada and Australia BJapan and CanadaCthe US and Canada DChina and Indi

133、a3People now are most worried _Awhether the US and Canada will return to the negotiation tableBwhether developing countries will refuse to cut emissionsCwhether China and India will carry the same duty as CanadaDwhether more developed countries will do the same as Canada【2022哈师大附中高三期中】 Beijing;(13,

134、July)China sent up a new data relay satellite, Tianlian I -02, on Monday at the Xichang Satellite Launch Centre in South-western Sichuan provinceThe new satellite will promote the countrys satellite communication network for space docking (对接)The satellite was launched on a Long-March-SC carrier roc

135、ket at 11:41 pm, sources at the centre told Xinhua News AgencyThe satellite separated from the rocket 26 minutes after its launch and was then successfully delivered into a geostationary transfer orbit (地球同步转移轨道).Developed by the China Academy of Space Technology under the China Aerospace Science an

136、d Technology Corporation, the satellite is the countrys second data relay satelliteThe first, Tianlian I -01, was launched on April 252022The two satellites will form a network to improve communications between Chinas spacecraft and bases on Earth, according to the centreThey will also be used to he

137、lp the nations first space docking, scheduled for the second half of this yearAs planned, China will launch space module Tiangong-I , which was designed as a platform that will dock with an unmanned spaceship, Shenzhou, for the countys first space-docking mission this yearTwo more Shenzhou spaceship

138、s will dock with Tiangong-I next year, and one will be manned by two or three astronauts, according to China Manned Space Engineering Office, which was the main user of the Tianlian I series data relay satellitesThe new satellite can cover a greater area to track and command the countrys space vehic

139、les in low-Earth orbits, such as manned spacecraft and remote sensing satellites, from a higher position m outer spaceOnly three satellites of this kind are needed to form a global communication network, and China has two now Pang Zhihao, a researcher and deputy editor-in-chief of Space Internationa

140、l, saidThe satellite could also equip astronauts with real-time communications, which will benefit the county s future manned space flights, he said1What is the main purpose to send up Tianlian I -02 ?ATo test the function of a Long-March-SC carrier rocketBTo carry some astronauts into space to do s

141、ome researchCTo send more information and clearer pictures to mobile phones on the earthDTo promote the countrys satellite communication network for space docking2Which of the following is TRUE according to the news report?AShenzhou is a manned spaceshipBTiangong- I will dock with three Shenzhou spa

142、ceships next yearCthe satellite is of great importance to Chinas space explorationDchinas first a06 docking will be done in the second half of next year.3The best title of the passage could be _AChina Launched a New Space Shuttle.BChinas Plan for Space Exploration.CChinas Progress m Chinas Space Exp

143、loration.DNew Satellite Helps Chinas Space Exploration.【答案与解析】神州7号,天宫系列,中国的航天取得令世人瞩目的成绩,多颗卫星的发射使得中国的太空探索如虎添翼。【湖南雅礼中学2022届高三月考试卷四】Chinese media and Internet users on Monday decried(谴责)a lack of morals in society after a toddler was struck twice by two different vans and left bleeding on the road as m

144、ore than a dozen bystanders did nothing to help the seriously injured girl.The incident, captured by a surveillance camera and aired by Southern Television Guangdong (TVS), showed the two-year-old girl was knocked down and run over by a white van on a narrow market street on the afternoon of Oct. 13

145、, in Foshan City of Guangdong Province.The driver fled the scene of the accident, leaving the girl to bleed on the sidewalk. Over the next six minutes, more than a dozen people walked by the girl, yet not one individual did anything to help her. The girl was then hit a second time by another van bef

146、ore an elderly trash collector came to her aid and brought the attention of the girls mother, according to the video and eyewitnesses.Doctors said that the girl, who was put on life support after being hospitalized, remains in a deep coma. The girls parents, who are migrants living in the city, are

147、now with her.Police said the drivers of both vehicles have been arrested. However, the apathy of the bystanders shown in the video has shocked the public, as Internet forums have seethed with anger, and people are questioning the morality of society.High moral standards were once triumphed as nation

148、al pride in China where individuals known for selflessly helping others were adored by the public.But in recent years, the perception(观念)of a decline of morals has become a hot topic as profit and materialism are perceived to be affecting societys values.On Sept. 2. an 88-year-old man in central Chi

149、na collapsed, his face striking the pavement. Yet, no one came to his aid, and he ended up choking to death on the blood from his nose.Some have linked the absence of good Samaritans (模范人物)to a previous case in which a man trying to help an elderly woman who fell was accused of harming her.A strong

150、chorus of opinion on the Internet says laws should exempt(免除)Samaritans from liability(责任), yet laws themselves cannot solve societys morality dilemma.Cao Lin, a China Youth Daily commentator, said in a signed article published on Monday that the worry of liability should not be an excuse for not he

151、lping, and this case exposes the decline of humanity in Chinese society.61. According to the passage, what would happen if someone helped others selflessly in the past?A. He/she would be condemned by the public.B. He/she would be awarded by the government.C. The public would feel proud of him/ her a

152、nd thus showed love and respect for him/ herD. He/she would have to worry about liability.62. Which of the following is TRUE about this passage?A. Nobody helped the girl who was struck twice by two different vans.B. The toddler died immediately after she was hit a second time.C. High moral standards

153、 were once regarded as national pride in China.D. Journalists from TVS captured the incident by using a camera.63. In recent years, societys values is believed to be affected by . A. peoples perceptionsB. profit and materialismC. the apathy of bystandersD. the morals of society64. According to Cao L

154、in, what is the fundamental reason for not helping the girl?A. The worry of liability.B. Lack of laws that exempt Samaritans from liability.C. The decline of humanity in society.D. The other two cases mentioned in the article-the case or an 88-year-old man and the case where a man trying to help an

155、elderly woman who fell was accused or harming her.65. Where is the article most probably taken from?A. A fashion magazine.B. A news report.C. A science fiction.D. An education column.63. B. 细节理解题。根据第七段“But in recent years, the perception(观念)of a decline of morals has become a hot topic as profit and

156、 materialism are perceived to be affecting societys values.”可知,人们认为今天的社会价值观受到了利润和物质主义的影响,故选B项。64. C. 推理判断题。根据最后一段“Cao Lin said that the worry of liability should not be an excuse for not helping, and this case exposes the decline of humanity in Chinese society”可推断人们见死不救的根本原因在于社会人道主义的下滑,故选C项。65. B. 推

157、理判断题。文章第一段提出全文主题,随后围绕此主题进行报道,此符合新闻的写作特点,且根据文中内容的时事性可推断该文是一篇新闻报道,故选B项。【2022届黑龙江佳木斯一中第四次调研】BEIJING Nov. 28 (Xinhuanet) - Premier Wen Jiabao on Sunday pledged(保证) central and local government funds to provide and improve school bus services in the wake of the traffic accident that killed 19 preschool c

158、hildren and sparked national outrage(愤恨).He urged relevant departments of the State Council to rapidly formulate safety regulations for school coaches, and said China will accelerate the setting up of standards on design and production. Central and local governments will share the costs on providing

159、 more school buses that meet safety requirements, the premier said.However, Wen said a lot of local governments have failed to meet the rapidly increased demand for safe school buses or established sound management systems. Officials will face investigations into their responsibility if tragedies su

160、ch as the one in Gansu occur again, he warned.Yuan Guilin, an education professor at Beijing Normal University who is known for his research into rural education, has proposed that all school buses should be equipped with black boxes, adding that it is achievable and affordable. The government shoul

161、d also improve the wages and benefits for drivers to prevent them from taking extra jobs and often driving while tired, he said. Given that some authorities complain that they are short of money, Yuan suggested they be allowed to sell advertising space on school buses.Gan Yuanchun, who participated

162、in a campaign to promote school bus safety, said the central government should encourage the use of smaller school buses in rural areas, as roads in remote countryside areas are not as wide as in cities. Students parents should also be able to get involved in deciding how school buses are managed, h

163、e added.In rural areas, especially in western parts, many children are struggling to receive quality preschool education because public kindergartens are scarce and most private ones often do not have qualified teachers or hardware.60. Which of the following would be the best title of the passage?A.

164、 Premier Wen promised to guarantee school bus safety.B. School bus safety can not be guaranteed in some rural places.C. Some experts offer some suggestions concerning school bus safety.D. School bus services should be improved in no time.A考查文章的标题。本文是一篇新闻报道,因此文章的标题应在主题句中。61. Which way can not be used

165、 to promote school bus safety?A. To set up standards on design and production of school buses.B. To improve the wages and benefits for drivers.C. To equip school buses with black boxes.D. To encourages the use of bigger school buses in rural areas.D考查细节理解。根据文章的内容只有D与文意相悖,因为文章提到the central government

166、 should encourage the use of smaller school buses in rural areas,故D错误。62. It can be inferred from the passage that .A. If some tragedies occur again, relevant departments of the State Council should take responsibility completely.B. Currently, the central government has established sound management

167、systems to guarantee school bus safety.C. The local government can deal with the problem of lacking money by some means.D. Central and local governments will share the costs on building more modern schools in rural areas. So although at the moment your child can leave education once theyre 16, its w

168、orth thinking carefully about the benefits of carrying on.What options are available after 16?Education after16 doesnt just mean staying at school full-time: your child can stay at school, go to college, or take up an apprenticeship or a part-time training course. They can earn money and learn new s

169、kills at the same time if they want to.The main qualifications available are:Diplomas: providing the background for a range of careersVocational qualifications: for young people who already know what career they want to follow and need training for specific jobsA levels: offered as specific mainly a

170、cademic subjectsInternational Baccalaureate: offering a wider range of subjects than A levelsWhat financial help is available?If your child continues in education after 16 and your household income is less than 30,810 a year, your child should be eligible (符合条件的)for up to 30 a week to help with thei

171、r costs. It wont affect any benefits you get as an individual or as a family, and the money will be paid directly into your childs bank account. This money is known as Education Maintenance Allowance (EMA).62The following are requirements for a family to apply for EMA, except .AThe child is over 16.

172、BThe child is in education.CThe child is one of the top studentsDThe annual income is less that 30,810.63What kind of people is the passage intended for?AChildren around the age of 16.BParents whose children are about 16.CTeachers whose students are about 16.DGovernment officials whose job is about

173、teenagers.61. C细节理解题。由文章第一部分第五段“or a part-time training course. They can earn 【2022届福建漳州市三校第二次联考】DBEIJINGThe handsome face and muscular figure of Lin Dan make him an ideal candidate for the big screen.However, the Chinese badminton superstar says any speculation about a career in the entertainment i

174、ndustry will have to wait until his on-court career ends.“Right now, Im just focused on the 2022 Olympic Games. I will not think about the possibility of acting as long as Im still able to play the sport,” said 27-year-old Lin during a press conference on Sunday organized by razor (剃刀) brand Gillett

175、e.The reigning(占优势)Olympic and world champion is determined to hold on until the 2022 London Olympics, even though he achieved a grand slam(大满贯)by winning the Asian Games in Guangzhou. “I will try my best and hold on to play the 2022 Olympic Games,” said Lin, who won the MVP Award at the Asian Games

176、 thanks to his mens single title and his overwhelming popularity with fans and the media.“I know it will be a tough two years. I know rising stars and old foes will come up and pose bigger threats during my preparation. But Im ready to accept the challenge,” Super Dan said.The Asiad title was the on

177、ly major crown missing from Lins glittering resume, which includes one Olympic title and three consecutive world crowns.He said the pressure going into the Asiad was even greater than that at the 2022 Beijing Games.“I know lots of people expected me to pick up the title. There was big pressure on me

178、,” said Lin, who was upset by Indonesias Hidayat Taufik in the Doha final four years ago. “So when I did it, I felt more excited than when I won the Olympic title.”【文章大意】本文是一篇新闻报道。文章报道了羽毛球运动员林丹的基本情况。有人预测他将从事娱乐活动,可他明确表态,在退役之前不会参与任何表演活动。广州亚运会获得大满贯后,他准备好参加2022年伦敦奥运会,尽管面临很多挑战。68. From the passage we can

179、 know that_.A. Lin Dan is fond of actingB. Lin Dan will work on entertainment and badminton at the same timeC. Lin Dan has decided to take up badminton all his life.D. Lin Dan wont consider join in the entertainment industry before he retires69. We can infer that _.A. many athletes are afraid of the

180、 new opponent(对手)B. Lin Dan will achieve his grand slamC. Lin Dan is prepared to face the 2022 Olympic GamesD. Lin Dan beat Indonesias Hidayat Taufik in 2022【答案】C【命题立意】考查判断推理。【解题思路】根据文章第五段中的“I will try my best and hold on to play the 2022 Olympic Games”可知,林丹准备好面对2022年奥运会。【易错点拨】此题易错选B。B项错误的原因是:时态错误。文

181、章内容指出:he achieved a grand slam(大满贯)by winning the Asian Games in Guangzhou.此处achieved表明已经获得大满贯。70. Which can probably replace the underlined word “speculation” in Paragraph 2?A. observation B. prediction C. contribution D. consideration【答案】B【命题立意】考查推测词义。【解题思路】根据文章中“will have to wait until his on-cou

182、rt career ends”可知,那些都是对将来的推测,不是事实。所以选B。71. Which statement is NOT true?A. Lin Dan has won all kinds of titles of badminton.B. The 2022 London Olympic Games had brought the biggest pressure to Lin Dan.C. Lin Dans success is partly due to the popularity with fans and the media.D. Every year more new c

183、hallengers will appear to compete with Lin Dan.2022名校模拟(山东省济南市2022年4月高三模拟考试英语)The high-protein, low-carbohydrate(碳水化合物) diets many people turn to for weight loss might have potentially harmful long-term effects on the colon, a small study indicates.In the study, UK researchers found that a protein-h

184、eavy, low-carb diet created certain changes in the colon that could contribute to colon cancer risk. The study itself does not show whether high-protein diets really raise the risk of any colon diseases, but the findings raise that possibility.Diets relatively high in protein and lower in carbs have

185、 been shown to help heavy people lose weight. “People should not be discouraged from losing weight,” Dr Flint said. However, he added, they should make sure that any weight loss plan includes adequate amounts of fiber and a high protein intake over months to years might have ill effects on the colon

186、.The findings are based on 17 overweight men who followed three short-term diets: a one-week menu plan to keep their weight; a four-week high-protein diet with reasonable amounts of carbohydrates; and a four-week high-protein diet low in carbs.On average, the study found when the men were on the hig

187、h-protein diets, they had higher levels of substances known as N-nitroso compounds(亚硝基化合物) and other metabolites(代谢物) that have been linked to cancer. And when they were on the high-protein, low-carb diet, they had lowered amounts of fiber-originated compounds thought to be protective against cancer

188、.Exactly what those changes might mean for a persons health is not clear, But Flint said that the findings suggest that people should be cautious about consuming too much protein and too little fiber over a long period. In general, experts recommend that adults get about 28 grams of fiber per daytho

189、ugh its not known whether thats enough for someone on a high-protein weight-loss diet.71What is the best title of the text?APlan a Healthy DietBTake Care of Your ColonCHow to Lose WeightDHow to Protect against Cancer72The underlined word “colon” in Paragraph 1 probably refers to “ ”.Aan organBintell

190、igenceCa habitDbehaviour73The study shows that high-protein, low-carb diets may .Aaffect your moodBlower cancer risksCharm your bodyDkeep your figure74It can be inferred from the text that .Awe shouldnt take the study seriouslyBweight problems are hard to solveCit is better to follow a low-carb diet

191、Dpeople should be cautious to lose weight75The author is intended to .Aadvise how to lose weightBintroduce a scientific findingCdescribe a research processDtalk about healthy diets【文章大意】本篇为一篇新闻报道。研究发现目前流行的减肥饮食高蛋白、低碳水化合物,在减肥的同时可能会对身体器官带来不良影响,从而可能提高患癌症的几率。74【答案】D【命题立意】推理判断题。难度较大。【解题思路】根据最后一段中的“suggest

192、 that people should be cautious about consuming too much protein and too little fiber.,”可知答案为D。75【答案】B【命题立意】主旨大意题。难度中等。【解题思路】本篇文章是新闻报道,文章开头往往是导语,也是重点内容,因此,作者写这篇文章的目的就是介绍这项新的科学发现。故选B。(福州市2022届高三年级第一次质量检查) Last weekend,20,000 people gathered in the state of Georgia to watch students from 28 countries

193、compete with robots they built. More than ten thousand students and more than five hundred robots took part in the competition. The students and their robots competed at the FIRST Championship at the Georgia Dome in Atlanta. FIRST is the short way of saying the organizations complete name:For Inspir

194、ation and Recognition of Science and Technology. Almost 1.700 high school teams entered a level of competition called LUNACY. In January, the organization sent supplies for robots to each team. The teams had six weeks to build robots that could compete in the LUNACY game. The playing area had six ro

195、bots, three on each team. Each robot had another vehicle, or trailer(拖车),connected to it. The robots had to pick up 1arge balls and throw them into the trailers of opposing robots. The robots were moving on a surface where they could slide. An alliance(联盟)of teams from California,Illinois and Michig

196、an won the LUNACY competition. A second competition involved building a robot that could travel on uneven surfaces,move objects with unusual shapes and resist physical stress. Another competition was for younger students,aged from 9 to 14.They had to design. build and program robots to explore the E

197、arths climate. American inventor Dean Kamen started FIRST in 1989. The organization holds robot competitions around the world. It offers programs that help young people learn more about science, technology,engineering and mathematics,which build life skills. Many companies provide support to the org

198、anization. Mister Kamen says the goal is about more than building robots. He says the student competitors showed they could deal with difficult technological problems.And.1le says that is good news because the world needs creative thinkers to help with increasingly complex problems in the future.64T

199、he Robot Competition was organized by_Athe state of GeorgiaBan organization named FIRSTCAmerican inventor Dean KamenDsome companies from California65The robots in the LUNACY game are able to_Atravel on uneven surfacesBexplore the Earths climateCthrow balls into the trailersDmove objects with differe

200、nt shapes66The main purpose of FIRST is to_Aattract more companies to support themBhelp students under 8 to be interested in scienceCteach students how to build robots on the spotDhelp young people learn science as well as life skills67The underlined word that in the last paragraph refers toAthe goa

201、l of building robotsBthe students ability to deal with technological problemsCthe goal of the student competitorsDsomething about technological problems(浙江省温州市2022年高三第一次适应性测试) When editors considered the possible demand forAutobiography(自传)of Mark Twain,they kept their expectations within 7,500 copi

202、es. However,the book reached the No.7 on The New York Times best-seller list published on Nov.28.On Friday afternoon it was No.4 on the BN.com best-seller list. It is a hit across the country.1anding on best-seller lists and going back to press six times,for a total of 275,000 so far. The publisher

203、cannot print copies quickly enough,leaving some bookstores and online retailers(零售商)hopeless without copies just as the holiday shopping season begins. Its frustrating,said Rona,the owner of the BookMark. In this age of instant books,why does it take so long to reprint it? Kris,an owner of a booksto

204、re said:It was sold right out. Theres a lasting love affair with Mark Twain,especially around here. Anybody within a stones throw of the Mississippi River has a Twain attachment. Mr. Ingrain said:Im sure every bookseller in the world is saying.I should have been sharper. I should have thought this o

205、ne through more carefully. Earlier this week,the book was sold out at a handful of bookstores. Some booksellers said they had been told,much to their disappointment,that they would not receive reorders until mid-December or even January. Many booksellers said the book has a holiday-gift quality,whic

206、h has a unique story behind its publication. Twain ordered that the book be published a century after his death. It is more political than his previous works,being flank,funny,angry and full of memories from his childhood. Its literary,but not too tough to read. The content,itself,is very readable.

207、It can be easily picked up and read without the worry of continuity(连贯性). Ive only had a chance to look at it. but from what I did see,it looked like the kind of book you would never finish,and you would never even think of reading from the beginning to the end. said Mr. Ingram of Prairie Lights. It

208、s the kind of book you would read a little bit every day of your life. He was a wonderful showman. And he was cool. Lets face it. Thats part of it. Mr. Kettmann said. We feel Americas kind of excited about a literary icon. said Ms. Dahne. Theres something very sweet about the fact that people are in

209、terested in a 736-page scholarly book about Mark Twain.”45.We can find this article in a_. A. newspaper B. brochure C. novel D. guidebook46. I should have been sharperhere means that booksellers_. A. should raise the price of the book B. were not smart enough to notice the situation C. should print

210、more copies of the book D. were quite clear about the situation47. Autobiography of Mark Twain is a book that_. A. will be easily put down once read B. is hard for us to understand C. is only suitable to be a holiday gift D. should be read in small bites48.The article intends to tell us_. A. America

211、ns like reading books very much B. Mark Twains autobiography is well received C. many booksellers are crazy about Mark Twain D. the business of American bookstores is good 【解题导语】 本文是一则报道,马克吐温自传受到人们的追捧,登上了纽约时报畅销书榜单第七名。45.A文章出处题。从全文可知,这是一篇介绍马克吐温自传畅销的新闻报道,所以文章最有可能来自于报纸,答案选A项。(郑州市2022年高中毕业班第二次质量预测) Octo

212、ber 15th is Global Handwashing Day. Activities are planned in more than twenty countries to get millions of people in the developing world to wash their hands with soap. Experts say people around the world wash their hands but very few use soap at so-called critical moments. These include after usin

213、g the toilet, after cleaning a baby and before touching food. Global Handwashing Day is the idea of the Public Private Partnership for handwashing with soap. The goal, they say, is to create a culture of handwashing with soap. The organizers say all soaps are equally effective at removing disease-ca

214、using germs(细菌).They say the correct way to wash is to wet your hands with a small amount of water and cover them with soap. Rub it into all areas,including under the fingernails. Then, wash well under running water. Finally, dry your hands with a clean cloth. The Partnership says soap is important

215、because it increases the time that people spend washing. Soap also helps to break up the dirt that holds most of the germs. And it usually leaves a pleasant smell, which increases the chances that people will wash again. It also says that washing hands with soap before eating and after using the toi

216、let could save more lives than any medicine. It could help reduce cases of diarrhea(痢疾), which is the second leading cause of child deaths, killing more than one and a half million children a year. by almost half.63.What does the author intend to tell us in the passage?A. To keep healthy by washing

217、hands.B. To wash hands with soap.C. To take action to wash hands.D. To wash hands often.64.Which of the following is the right way to wash hands?a. Washing hands well under running water.b. Covering hands with soap.c. Drying hands.d. Rubbing hands with soap.e. Wetting hands.A. aebed B. edabcC. acbde

218、 D. ebdac65.Which fact cant explain why soap is important?A. It gives people a longer handwashing time.B. It helps to remove a lot of germs from hands.C. It attracts people to do more handwashing.D. It gets all people into the habit of washing hands.66.According to the last paragraph,diarrhea is a d

219、isease that_.A. kills half of the kids in the developing countries a yearB. causes the greatest number of child deathsC. can be prevented to some degree by washing hands with soapD. cant be cured without washing hands65.D 细节理解题。根据倒数第二段可知。肥皂的重要性有三点:一是增加洗手的时间;二是帮助清除细菌;三是肥皂的香味儿增加人们洗手的几率。因此可排除D项。66.C推理削

220、断题。根据最后一段可知,痢疾是造成儿童死亡的第二大原因,使用肥皂洗手可使痢疾患者的人数几乎减少一半。由此可推知用肥皂洗手在某种程度上可避免痢疾的发生。(哈师大附中 东北师大附中 辽宁省实验中学2022年高三第一次联合模拟考试) The best way to experience the Web,entail,photos,video and other features. All of the built-in programs on iPad were designed from the ground up to take advantage of the large multi-touc

221、h screen and advanced capabilities of iPad. And they work in any onentation. So you can do things with these programs that you cant do on any other device. Safari iPad is the best way to experience the Web. View whole pages in portrait or landscape on the large multi-touch screen. And let your finge

222、rs do the surfing. All iPad models come with buih-in Wi-Fi.and safari can make iPad connected to the Web via high-speed Wi.-Fi. And when youre away from a Wi-Fi network,you should choose iPad with Wi-Fi+3G. which will make you surf the Internet anywhere,and sign up for access to 3G data service.Emai

223、l Theres nothing like the mail program on iPad. With a split. Screen view,and expansive onscreen keyboard. It lets you see and touch your email in ways you never could before. PhotosPhotos A vivid LED-backlit IPS display(显示器)makes viewing photos on iPad extraordinary. Open albums with a tap Flip thr

224、ough your pictures one by one. Or play a slideshow and share your photos.Multitasking You can do just about anything on your iPad. With multitasking,you can do even mole, Be more productive as you work,have more fun as you play, or do a little of both.Find My IPad You keep all sorts of valuable data

225、 on your iPad. If you happen to misplace it,Find My iPad helps you locate it on a map,remotely set a passcode lock,display a message,and more. A magical and revolutionary product at an unbelievable price. Starting at$499,get your own iPad at the nearest Appie retail store,at a reseller(with 0.05prod

226、uct tax),at the Apple online store or in a shopping centre.(1)According to the passage. which description about iPad is True?A. Every iPad can make you surf the Internet anywhere.B. If you want to write email, you need an extra keyboard.C. iPad can make you run more than one program.D. Each iPad wil

227、l cost You only$499.(2)You can get an iPad at the following stores at the same price except_.A. the Apple retail store B. a resellerC. a shopping mall D. the Apple online store(3)If you lost your iPad. what can you do?A. Nothing could be done.B. Report it to the 3G service company to lock the iPad.C

228、. Report it to the police.D. Find it via one of its features.(东北三校2022年高三第一次联合模拟考试) BEIJINGAlarmed by the overreaching ambitions of many Chinese provinces to grow at all costs,Chinas top economic chief is calling on officials to calm down and spare a thought for the environment. Zhang Ping, who head

229、s Chinas National Development and Reform Commission, the central economic planning agency, said only five or six of Chinas 30 provinces are targeting annual economic growth of 8 percent or 9 percent. The remaining provinces are aiming for growth rates of more than 10 percent this year, with some wan

230、ting to double economic output in the coming five years. China has a planned energy supply of about 4 billion cubic tons of coal equivalent(等量的)for the next five years, and this is not enough to meet demands for economic growth to double, he was quoted as saying on the news portal Sina. corn. Beijin

231、g is increasingly concerned with the ambitions of Chinese provinces across the country to chase high growth despite the central governments urgent request for a mote modcrate and sustainable(可持续的)pace of expansion. Years of rapid economic growth have taken a toll on Chinas environment, with Beijing

232、trying to remove some of the damage now. It has an annual growth target of 7 percent for the next five years,well down from 1ast years 10 percent. Zhang said Beijing has asked local governments to take into account the supply of energy, environment, water and land to set more reasonable growth targe

233、ts.60.Which of the following statements is True according to the passage?A. The supply of the coal in China is not sufficient for the next five years.B. Zhang Ping is an expert and economic chief from www.sina. corn.C. Few Chinese provinces are aiming for economic growth rates of less than 10.D. Man

234、y Chinese provinces are alarmed by Beijing.61.The underlined phrase taken a toll on in the sixth paragraph means_.A. improved B. done damage to C. restored D. attached importance to62.The general idea of the whole passage can be that_.A. Chinas economy is increasing at a fast speedB. Chinas top chie

235、f lays more emphasis on the environmentC. economic high growth should go hand in hand with environmental concernD. all Chinese provinces should slow down their economic growth rates63.What could be the best title for the news?A. Economic Development B. Energy SupplyC. Environment D. Sustainable Deve

236、lopment【一年原创】 原创试题及其解析(文章选自China Daily,题目原创)XIAN - Chinas conservation work for the endangered crested ibis(朱鹮)is facing new challenges, including an increasing death rate due to inbreeding(同系繁殖), and the conflict between the need to expand natural habitats and local communities economic interests,

237、bird experts have warned.The crested ibis, once widespread in Japan, China, Russia and the Korean Peninsula, almost became extinct in the first half of the 20th century.Before 1981, when seven crested ibis were accidentally found in Yangxian county, in Northwest Chinas Shaanxi province, academics th

238、ought the species had been extinct in China for almost 17 years.Due to the huge effort put into species protection since 1981, the number of crested ibis in China has risen to an estimated 1,617, including 997 in the wild, the State Forestry Administration said at a meeting on crested ibis protectio

239、n in Xian on Monday.However, although the ibis population exceeds 1,000, the birds are still not free from the threat of extinction, said Fang Shengguo, director of the State Conservation Center for Gene Resources of Endangered Wildlife at Zhejiang University.Ornithologists used inbreeding in the ea

240、rly stages of protection so that numbers of the precious birds could increase quickly, but that method had consequences, Fang said.Studies have proved that as a result of inbreeding, crested ibis have the lowest genetic diversity of all endangered birds, Fang said. It means a high death rate and mor

241、e physical defects for hatched chicks. The government should collect genetic information from all crested ibis and establish a genetic database as soon as possible, then design a scientific mating plan for the species, Fang said.So far, about 90 percent of crested ibis live in Shaanxi province, and

242、fewer than 140 ibis live in three zoos in other parts of the country, including Beijing Zoo, according to Liu Dongping, an assistant researcher at the National Bird Banding Center of China, which is affiliated to the Chinese Academy of Forestry.The bird has lost the ability to migrate, he said, addi

243、ng that if an unexpected natural disaster occurred in Shaanxi province or an infectious disease spread through the area, the ibis population could be greatly reduced.Experts also warned that the increased population of ibis, whether in the wild or in captivity, requires a larger and more varied natu

244、ral habitat.Rampant hunting, the massive loss of habitat caused by deforestation and the overuse of pesticides, which killed aquatic(水生的) insects on which the ibis feed, are believed to be the main reasons for the sharp reduction in the ibis population before 1981.So, in 1983, a State-level natural

245、reserve was set up in Shaanxi province to protect the bird. But the struggle for living space between human and animal has never stopped, said Lu Baozhong, deputy director of the Shaanxi Crested Ibis Conservation Station.For example, ibis often look for loaches in farmers rice fields. Sometimes thei

246、r claws trample the rice seedlings. In another case, villagers discovered some land with abundant mineral resources which happened to be a habitat for ibis, said Lu, who has devoted 30 years to ibis protection.A long-term win-win solution for ibis and local communities needs to be developed, one tha

247、t would provide ecological compensation for local residents, Lu said.49.Whats the best title for the passage?AThe Rare Bird in ChinaBNew Problems for the Crested IbisCThe Way to Save the Crested IbisDThe Reason for the Crested Ibiss Extinction50. Which of the following statement is TRUE ?AThe creste

248、d ibis is a native of China.BBefore 1981, the crested ibis was extinct in China.CThe crested ibis is now free from the threat of extinction.DMost of the crested ibis are in Shaanxi province.51. Which of the following can best explain the underlined word “Ornithologists”?Athe persons who study the bi

249、rdsBthe persons in the State Forestry AdministrationCthe persons who keep the birdsDthe persons who kill the birds52. Why did the experts adopt the way of inbreeding to protect the crested ibis?ATo increase the death rate.BTo increase the number of the crested ibis.CTo get more physical defects for

250、hatched chicksDTo have the lowest diversity of the endangered bird.53.What may be the reason for the reduction in the population of the crested ibis before 1981?AinbreedingBeconomic developmentCover huntingDsandstorm54.What can we learn from the passage?ADue to our great efforts, the crested ibis li

251、ves in the wild well.BScientists will choose a better habitat for the crested ibis.CThe problems of the crested ibis have not been solved now.DThe government has established a genetic database of the crested ibis.HONG KONGDisney officially opened its newest theme park in Hong Kong,its first step int

252、o the lucrative(有利的) China market.The ceremony opening of the US $3.5-billion park kicked off with a traditional Chinese lion dance in the forecourt of Sleeping Beauty Castle.The Hong Kong government,which chipped in 1.8 billion Hong Kong dollars of the construction cost and owned a half-share of eq

253、uity in the project,is hoping the park will spur(鼓励) local tourism and bring in more than 100 billion dollars over the next 40 years.The attraction and its two resort hotels are surrounded by mountains on lush Lantau Island,just 30 minutes away by subway from bustling central Hong Kong.It looks much

254、 like the first Disneyland in California,with a Space Mountain thrill ride,a classic Cinderella Carousel and a pink Sleeping Beauty Castlewhich Disney predicts will be one of the most photographed buildings in Asia.Hong Kongs government says the attraction will help turn this global financial capita

255、l into Asias best family holiday spot.Disney hopes the parkthe 11th in its global empirewill be a magnet for increasingly wealthy Chinese tourists,who have a reputation for being big-spenders.Michael Eisner,Disneys chief executive officer(CEO),said China and Disneyland will be a perfect match becaus

256、e they both value families.“You go to the park and you see mothers,daughters and kids and grandparents.The family unit in China is unbelievably strong.Its not just Hong Kong,its the Chinese mainland,”Eisner said.1.The news story is mainly about_.A.the opening of Hong Kong DisneylandB.the cost of bui

257、lding Hong Kong DisneylandC.the reason of building Hong Kong DisneylandD.the development of Disney global empire2.The underlined phrase “kicked off” in paragraph 2 probably means_.A.startedB.hitC.removedD.ended3.Which of the following statement is NOT true?A.Building HK Disneyland has cost HK govern

258、ment 1.8 billion HK dollars.B.HK Disneyland is expected to earn over 100 billion dollars over the next 40 years.C.So far twelve Disneyland theme parks have been built worldwide.D.It takes half an hour to reach HK Disneyland from city center by subway.4.We can infer from the text that_.A.Sleeping Bea

259、uty Castle is among the most photographed buildings in AsiaB.Hong Kong has turned into Asias best family holiday spotC.Chinese tourists are well known for spending too much moneyD.Both Chinese and Americans value the importance of family units【考点预测】 2022高考预测预测一 高考阅读理解所选材料通常都是国外网站上的地道的英语文章,然后经过命题专家整合

260、、改编而成。文章主要介绍国内外的文化风俗、历史名胜、人文地理、著名人物等。预测二 文章的篇幅较短,词数多为280330,兼顾多种体裁,通常有记叙文、说明文、议论文、应用文等,要求考生充分利用所给信息,回答文章提出的问题。通常文章难度不大,关键是考查考生高效处理信息的能力,还要求考生对文章有更深层次的理解。但是题目并不容易,很容易出错。全国卷的命题逐渐向地方自主命题卷,尤其是新课标地区的试卷看齐,不断增加词汇量和文章长度,向新课标过渡。预测三 题目设置灵活多样,通常以细节理解题为主,推理判断题为辅,兼顾猜测词义、句意题及目的意图题和主旨大意题。这种命题特点要求考生更好地了解文章中的有用信息,提高

261、阅读速度。【母题特供】每个专题最典型试题Somali pirates(海盗) robbed three Thai fishing ships with 77 sailors on board nearly l,200 Miles off the Somali coast,the farthest-off-shore attack to date,an officer said Tuesday.Pirates have gone farther south and east in answer to increased patrols(巡逻)by warships off the Somali

262、shore. The robbing of the three ships Sunday was about 600 miles outside the normal operation area for the international force,said a spokesmanThe spokesman said the attack so far out at sea was a clear sign that the international patrols against pirates were having a “marked effect on pirate activi

263、ty in the area”“Once they start attacking that far out,youre not even really talking about the Somali basin or areas of water that have any connection with Somalia,” said an officer,Roger Middleton“Once youre that far out,its just the Indian Ocean,and it means youre looking at trade going from the G

264、ulf to Asia,from Asia to South Africa.” This is the farthest robbing to dateThey are now operating near the Maldives and India,”said another officer The three ships-the MV Prantalay l l,12,and l 4had 77 members on board in totalAll of them are Thai, the spokesman saidBefore the Sunday robbing,pirate

265、s held l l ships and 228 sailorsPirates have increased attacks over the past year in hopes。f catching more dollar payments. Because of increased patrols and defenses on board ships,the success rate(率)has gone down,though the number of successful attacks has stayed the same year over year.53.The pira

266、te attack reported in the text happened Afar out in the Indian Ocean Bin the normal patrol areaCnear the Somali, coastDin the south of Africa54According to the text, which can best describe the situation of the pirate problems?AMore goods on board are lost.BPirate attacks happen in a larger area now

267、.CThe number of attacks has stayed the same these years.DPirate attacks are as serious as before along the Somali coast. 55Which is true about the warship patrols according to the text?AThe patrols are of little effect.BThe patrols are more difficult.CMore patrols are quite necessary even in Asia.DT

268、he patrols only drive the pirates to other areas.56How many sailors were held by the pirates up to the time of the report?A228. B77. C383. D305.【文章大意】文章报道索马里海盗最近袭击了三艘泰国渔船并控制了船上的77名海员,而袭击地点已远离索马里海域,这表明海盗袭击范围扩大,打击海盗也就更加困难。53A细节理解题。由文中第四段的信息Once youre that far out,its just the Indian Ocean,and it means youre looking at trade going from the Gulf to Asia,from Asia to South Africa可知,最近报道的这次海盗袭击已经远离索马里海域,发生在印度洋。65

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1