收藏 分享(赏)

2020-2021学年人教版英语必修3习题:UNIT 3 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:421423 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:5 大小:27.96KB
下载 相关 举报
2020-2021学年人教版英语必修3习题:UNIT 3 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共5页
2020-2021学年人教版英语必修3习题:UNIT 3 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共5页
2020-2021学年人教版英语必修3习题:UNIT 3 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共5页
2020-2021学年人教版英语必修3习题:UNIT 3 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共5页
2020-2021学年人教版英语必修3习题:UNIT 3 SECTION Ⅱ— LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、SectionLearningaboutLanguage,UsingLanguage,SummingUp&LearningTip课后篇巩固提升一、单句填空1.Was it in 1969 the American astronaut succeeded landing on the moon?Quite right.答案that;in 2.I find important that we practice reading English aloud every morning.答案it3.I hadnt got any money me,so I left the bookstore with

2、out buying that book.答案with4.He said that doing part-time jobs did no good to students,but few shared (he) view.答案his5.He found his son (surround)by letters and papers and (look) very worried.答案surrounded;looking6.Taking tests can be stressful for students.Like any other skill,learning to manage tes

3、t anxiety needs practice and (patient).答案patience二、用下列方框内所给短语的适当形式填空take a chanceas forin ragsa large amount oftake ones orderfor the first time1. cooking,my husband does more than me in our daily life.答案As for2.In the early part of the 1800s,the Americans made use of natural rubber .答案for the first

4、 time3.The young man is a lazy person and begs for some money to make a living.答案in rags4.My son worked hard in a big company and as a result he earned money.答案a large amount of5.As soon as his friends sat down at a table,he asked the waiter to .答案take his order6.We should get well prepared for the

5、project;in other words,we shouldnt on it.答案take a chance三、翻译句子1.至于我的过去,我不想告诉任何人。答案As for/to my past,I dont want to tell anyone about it.2.你认识那个穿得破破烂烂的人吗?答案Do you know the man in rags?3.这的确是非凡的成就。答案It is indeed a remarkable achievement.4.他给我们做了一次关于礼貌的演讲。答案He gave us a lecture/speech about good manner

6、s.四、阅读理解ARobinsonCrusoe is a famous novel written by Daniel Defoe.The book tells the story of a man who is shipwrecked(遭遇海难的).He spends 28 years on an island near Venezuela.The book tells the story of everything that happens to Robinson Crusoe.He hopes someone will rescue him,but he has been there f

7、or so long on his own that he also begins to fear being rescued.Robinson Crusoe was published in 1719.Most experts believe the story is based on the life of Alexander Selkirk,who was a Scottish sailor.On an expedition(探险) in 1704,Selkirk had an argument with his ships captain.Selkirk thought the shi

8、p was not safe and was about to fall apart.When the ship stopped at a remote island to get fresh water,Selkirk got off.He tried to get the other crew members to leave with him,but nobody would.The ship then sailed away without him.Selkirk spent four years and four months on his own on the island,kno

9、wn as Aguas Buenas.Selkirk was finally rescued by a ship that visited the island in 1709.The ships captain was grateful to Selkirk because he provided food for the crew when they arrived.Now archaeologists think they have found the remains of Selkirks camp on Aguas Buenas.They found two deep holes t

10、hat would have held wooden posts.The archaeologists say this is evidence that Selkirk built a shelter there.The post holes are near a fresh water stream.They are located quite high up,which would have meant that Selkirk was able to watch out for the ships coming close to the island.The most interest

11、ing evidence,the archaeologists say,is part of a piece of equipment used by sailors to navigate(导航).Historians believe Selkirk was a navigator,so the instrument could have belonged to him.RobinsonCrusoe was published ten years after Selkirk was rescued.Most experts think Daniel Defoe heard and read

12、stories about Selkirk,which inspired him to write the book.1.Why did Selkirk choose to land on the remote island?A.Because he had quarrels with the crew members.B.Because the captain ordered him to get fresh water.C.Because he wanted to go on an adventure there.D.Because he thought the ship he was o

13、n was in danger.答案D解析细节理解题。根据第二段的最后一句“Selkirkthoughttheshipwasnotsafeandwasabouttofallapart.”可知,塞尔扣克认为他乘坐的船不安全,所以就中途下了船,来到了一个偏远的小岛上。2.We can infer from the text that the ship that visited Aguas Buenas in 1709.A.lost its way while sailingB.lacked fresh water upon arrivalC.was being navigated by Selki

14、rkD.was running out of food upon arrival答案D解析推理判断题。根据第四段的第二句“TheshipscaptainwasgratefultoSelkirkbecauseheprovidedfoodforthecrewwhentheyarrived.”可推知,1709年来到阿瓜斯布耶纳斯岛的这艘船缺食物,所以对塞尔扣克提供食物很是感激。3.How could Selkirk see ships that might rescue him,according to archaeologists?A.By asking the crew members on t

15、he ships.B.By sending messages to the ships captains.C.By watching from his shelter high on the island.D.By using a piece of equipment used to navigate.答案C解析细节理解题。根据第五段中的“ThearchaeologistssaythisisevidencethatSelkirkbuiltashelterthere.Thepostholesarenearafreshwaterstream.Theyarelocatedquitehighup,wh

16、ichwouldhavemeantthatSelkirkwasabletowatchoutfortheshipscomingclosetotheisland.”可知,考古学家认为塞尔扣克通过建在高处的居所来观察经过的船只。4.The author wrote the text to.A.explain the origin of RobinsonCrusoeB.promote sales of RobinsonCrusoeC.criticise Alexander Selkirks deedsD.praise Daniel Defoe for his writing inspiration答案

17、A解析推理判断题。根据文章的整体内容尤其是第二段的内容可推知,本文主要讲述了世界名著鲁滨孙漂流记的故事原型。B“Getting late for a meeting,I need to run.” he said,as he put his coat over the shoulder and rushed out of the house.As he drove away,she came running down the stairstwo at a time.“Wait,wait,” she shouted,but he had already left.“He forgot to gi

18、ve me a goodbye kiss,” she said in a low,sad voice that shook under the weight of the hurt.She called him and said,“You left without giving me a kiss.”“I am sorry,sweetheart,” he said,his voice shaking.“It is okay,” she said,trying to be all grown-up as she cut the call.She ate her breakfast quickly

19、,put on her shoes,picked up her schoolbag and started to walk out of the door.Her shoulders were slumped(耷拉)and her eyes were filled with tears.As she climbed down the steps,a car came to a stop outside the house.He got out of the car.She ran to him.“I am sorry I forgot,” he said,as he picked her up

20、 and hugged her.She said nothing.Her jaw ached from smiling.Fifteen years later,no one would remember he was late for a meeting,but a little girl would never ever forget that her father drove all the way back home just to kiss her goodbye!What is more important,work or family? Some parents always pu

21、t work before everything.But some put family first.Remember,the company will run the same without you and your colleagues may forget you soon after you leave.But you are everything to your children.5.The girl ran down the stairs fast to.A.go to school on timeB.go to a meeting on timeC.get a goodbye

22、kissD.say goodbye to her father答案C解析细节理解题。根据第二段中的“Heforgottogivemeagoodbyekiss,.thehurt.”可知,女孩快速跑下楼梯是因为想要得到父亲的一个告别吻。6.How did the girl probably feel after she cut the call?A.Frightened.B.Disappointed.C.Worried.D.Angry.答案B解析推理判断题。根据第三段中的“Hershoulderswereslumped(耷拉)andhereyeswerefilledwithtears.”可推知,挂

23、断电话后,女孩的情绪很低落。7.It can be inferred from the passage that.A.the girl is 15 years old nowB.the father lost his job that dayC.the father drives the girl to school every dayD.the father was late for the meeting that morning答案D解析推理判断题。根据第五段中的“Fifteenyearslater,noonewouldrememberhewaslateforameeting.”可推知,

24、那一天女孩的父亲开会迟到了。8.The passage is meant to suggest that parents .A.put their children firstB.pay less attention to workC.work hard to support the familyD.keep a balance between work and family答案A解析主旨大意题。通读全文及最后一段中的“Someparentsalwaysputworkbeforeeverything.Butsomeputfamilyfirst.Butyouareeverythingtoyour

25、children.”可知,文章主要想建议家长应该把家庭、孩子放在首位。五、短文改错One day King Arthur saw a happy beggar and wondered why the beggar was so happy,because that the king didnt feel happy though she could have whatever he wanted.From this we can see that ones happiness doesnt depend on if he is rich or poor.Happy is just a sta

26、te of mind.As long as one thinks hes satisfying,he is happy.There are many different opinion about happiness.To some,happiness is being surround by their family members and friends.To others,happiness meant achieving success in something,such as meet a goal.To those who have been injured,happiness can simply mean a day without suffering,or just alive.答案第一句:删除because后面的that 第一句:shehe第二句:ifwhether 第三句:HappyHappiness第四句:satisfyingsatisfied第五句:opinionopinions第六句:surroundsurrounded第七句:meantmeans第七句:meetmeeting第八句:在alive前加being

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1