收藏 分享(赏)

2020-2021学年英语人教选修6课后习题:UNIT 2 SECTION Ⅰ— WARMING UP PRE-READING READING & COMPREHENDING WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:420802 上传时间:2025-12-01 格式:DOCX 页数:5 大小:76.54KB
下载 相关 举报
2020-2021学年英语人教选修6课后习题:UNIT 2 SECTION Ⅰ— WARMING UP PRE-READING READING & COMPREHENDING WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共5页
2020-2021学年英语人教选修6课后习题:UNIT 2 SECTION Ⅰ— WARMING UP PRE-READING READING & COMPREHENDING WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共5页
2020-2021学年英语人教选修6课后习题:UNIT 2 SECTION Ⅰ— WARMING UP PRE-READING READING & COMPREHENDING WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共5页
2020-2021学年英语人教选修6课后习题:UNIT 2 SECTION Ⅰ— WARMING UP PRE-READING READING & COMPREHENDING WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共5页
2020-2021学年英语人教选修6课后习题:UNIT 2 SECTION Ⅰ— WARMING UP PRE-READING READING & COMPREHENDING WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家Unit 2Poems主题语境:人与社会文学、艺术与体育Section Warming Up,Pre-reading,Reading & Comprehending课后篇巩固提升一、写作词汇预习Reading部分的词汇,完成下列小对话或语段。1.Is your companys head office in Shanghai?Yes,and we have (部门) all over the world.答案branches2.Tom cant play football this afternoon.He says he has to do his homew

2、ork at home.What a pity.It seems that he always has (无尽的) homework to do.答案endless3.We (用完)gas.Im afraid we cant go much farther.I know theres a gas station ahead.I think it will last till we get there.答案are running out of4.Sit down,please.(别紧张).Whats your name,please?Alice.答案Take it easy5.The poem

3、does not convey any (具体的)information.The poet wrote it in an (抽象的) way (尤其),so many of us dont know what the poet meant.答案concrete;abstract;in particular二、阅读词汇预习Reading部分的词汇,写出画线部分的汉语意思。I visited a nursery 1. with a famous poet yesterday.After I entered the nursery,I saw a cottage 2. on the left.The

4、re was a tall tree in front of the cottage,with some sparrows 3. on the branches.There were some pictures with diamond 4. patterns 5. on the wall on the right.I also saw the children reciting the nursery rhymes 6. aloud.How happy they were!答案1.托儿所2.小屋3.麻雀4.菱形5.图案6.押韵的词三、根据括号内的提示,将下列句子补充完整1.随着电子商务日益发

5、展,我们已经习惯了网上购物。(with 的复合结构) e-business ,we have been used to shopping online.答案With;increasingly developing2.他没有通过驾驶考试的原因是缺少定期的训练。(reason 的从句)The reason he didnt pass the driving test is he was lack of regular practice.答案why;that3.这是一次非常特殊的经历,真的值得一试。(worth 的用法)This is a very special experience,and it

6、s really .答案worth a try4.她的钱已经用完了,她的耐心也要耗尽了。(run out of/run out)Her money and her patience .答案has been run out of;is also running out5.这个国家只用了20年就变成了一个先进的工业强国。(be transformed into)In only 20 years the country an advanced industrial power.答案has been transformed into 四、阅读理解A(2019全国高考)My Favourite Book

7、sJo Usmar is a writer for Cosmopolitan and co-author of the This Book Will series (系列) of lifestyle books.Here she picks her top reads.MatildaRoald DahlI once wrote a paper on the influence of fairy tales on Roald Dahls writing and it gave me a new appreciation for his strange and delightful worlds.

8、Matildas battles with her cruel parents and the bossy headmistress,Miss Trunchbull,are equally funny and frightening,but theyre also aspirational.After DarkHaruki MurakamiIts about two sistersEri,a model who either wont or cant stop sleeping,and Mari,a young student.In trying to connect to her siste

9、r,Mari starts changing her life and discovers a world of diverse “night people” who are hiding secrets.Gone GirlGillian FlynnThere was a bit of me that didnt want to love this when everyone else on the planet did,but the horror story is brilliant.Theres tension and anxiety from the beginning as Nick

10、 and Amy battle for your trust.Its a real whodunit and the frustration when you realise whats going on is horribly enjoyable.The StandStephen KingThis is an excellent fantasy novel from one of the best storytellers around.After a serious flu outbreak wipes out 99.4% of the worlds population,a battle

11、 unfolds between good and evil among those left.Randall Flagg is one of the scariest characters ever.1.Who does “I” refer to in the text?A.Stephen King.B.Gillian Flynn.C.Jo Usmar.D.Roald Dahl.答案C解析代词指代题。根据文章标题以及第一段中的“Jo Usmar is a writer for Cosmopolitan and co-author of the This Book Will series of

12、 lifestyle books.Here she picks her top reads.”可知,文章中的“I”指的就是Jo Usmar。2.Which of the following tells about Mari and Eri?A.Cosmopolitan.B.Matilda.C.After Dark.D.The Stand.答案C解析细节理解题。根据After Dark中的“Its about two sistersEri,a model who either wont or cant stop sleeping,and Mari,a young student.”可知,Afte

13、r Dark讲的是Eri和Mari的故事。3.What kind of book is Gone Girl?A.A folk tale.B.A biography.C.A love story.D.A horror story.答案D解析细节理解题。根据Gone Girl中的“There was a bit of me that didnt want to love this when everyone else on the planet did,but the horror story is brilliant.”可知,Gone Girl讲的是恐怖故事。B(2019天津高考,改编)I mu

14、st have always known reading was very important because the first memories I have as a child deal with books.There was not one night that I dont remember mom reading me a storybook by my bedside.I was extremely inspired by the elegant way the words sounded.I always wanted to know what my mom was rea

15、ding.Hearing mom say,“I cant believe whats printed in the newspaper this morning,” made me want to grab it out of her hands and read it myself.I wanted to be like my mom and know all of the things she knew.So I carried around a book,and each night,just to be like her,I would pretend to be reading.Th

16、is is how everyone learned to read.We would start off with sentences,then paragraphs,and then stories.It seemed an unending journey,but even as a six-year-old girl I realized that knowing how to read could open many doors.When mom said,“The C-A-N-D-Y is hidden on the top shelf,”I knew where the cand

17、y was.My progress in reading raised my curiosity,and I wanted to know everything.I often found myself telling my mom to drive more slowly,so that I could read all of the road signs we passed.Most of my reading through primary,middle and high school was factual reading.I read for knowledge,and to mak

18、e As on my tests.Occasionally,I would read a novel that was assigned,but I didnt enjoy this type of reading.I liked facts,things that are concrete.I thought anything abstract left too much room for argument.Yet,now that Im growing and the world I once knew as being so simple is becoming more complex

19、,I find myself needing a way to escape.By opening a novel,I can leave behind my burdens and enter into a wonderful and mysterious world where I am now a new character.In these worlds I can become anyone.I dont have to write down what happened or what technique the author was using when he or she wro

20、te this.I just read to relax.Were taught to read because its necessary for much of human understanding.Reading is a vital part of my life.Reading satisfies my desire to keep learning.And Ive found that the possibilities that lie within books are limitless.4.Why did the author want to grab the newspa

21、per out of moms hands?A.She wanted mom to read the news to her.B.She was anxious to know what had happened.C.She couldnt wait to tear the newspaper apart.D.She couldnt help but stop mom from reading.答案B解析细节理解题。根据文章第二段第一二句“I always wanted.read it myself.”得知“作者更想知道发生了什么事”。故选B项。5.According to Paragraph

22、 3,the authors reading of road signs indicates .A.her unique way to locate herselfB.her eagerness to develop her reading abilityC.her effort to remind mom to obey traffic rulesD.her growing desire to know the world around her答案D解析推理判断题。根据文章第三段最后两句话“My progress in reading raised my.we passed,”可知作者在阅读

23、上的进步增加了她的好奇心,想知道一切,包括路边的指示牌上的信息。故选D项。6.What was the authors view on factual reading?A.It would help her update test-taking skills.B.It would allow much room for free thinking.C.It would provide true and objective information.D.It would help shape a realistic and serious attitude to life.答案C解析推理判断题。根

24、据文章第四段第二句中的“read for knowledge”和第四句“I liked facts,things that are concrete.”得知作者眼中的“factual reading”是知识,是事实等具体的东西。正是C选项所说的“真实的,客观的信息”。故选C项。7.What could be the best title for the passage?A.The Magic of ReadingB.The Pleasure of ReadingC.Growing Up with ReadingD.Reading Makes a Full Man答案C解析主旨大意题。通读全篇可

25、知,作者从儿时的阅读经历写起,逐步写到了小学、初中、高中以及成人后的阅读经历,C项中的“Growing Up”与其相对应,故选C项。五、语篇填空November 21 is United Nations World Television Day.TV is one of the greatest 1. (invent) of the 20th century.We mostly had to rely on the radio or newspapers to know 2. was going on in the world.But after television arrived,the

26、world seemed a lot 3. (small).It brought information right to our home.People were able to communicate better,address issues faster and become aware 4. things happening around the world by watching the news.We all have at least one TV memory that will last a lifetime.5. there is undoubtedly a bad si

27、de to TV.It could be said to have destroyed communication as much as it enhanced(加强) it.In the days before television,a typical family would have played games or just chatted with each other after their evening meal.But since then,sitting around the TV in silence 6. (become) a regular evening activi

28、ty.Still,the United Nations 7. (say) that TV continually invites people 8. (explore) beyond their living rooms and that is undoubtedly true.But sometimes,this “exploration” is at the expense of 9. (ignore) the people closest to us.Although television is indeed a brilliant tool,lets not forget about

29、the people sitting next to us on the couch.After all,what good is watching something 10. (interest) if you dont want to share your opinions on it?答案1.inventions2.what3.smaller4.of5.But6.has become7.says8.to explore9.ignoring10.interesting六、短文改错Dear Editor,Im a Senior 3 student.I often quarrel with m

30、y mother about if I can watch TV after school.My mother insists that Senior 3 students are heavy burdened with school work and watch TV will definitely affect my study.She also thought it is bad for my eyes if I watch TV too often.But I really dont agree her opinion.I think its relaxed to watch TV a

31、fter a day of hard work.And it also keeps me informed of which is happening both at home and abroad.I do believe in it is helpful to my study.So I just cant persuade my mother.Would you please give me some advices?Yours,Liu Hong答案第二句:ifwhether第三句:heavyheavily;watchwatching第四句:thoughtthinks第五句:agree后加with第六句:relaxedrelaxing第七句:whichwhat第八句:去掉in第九句:SoBut第十句:advicesadvice- 5 - 版权所有高考资源网

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1