1、 品句填词1He answered our questions in English but with a thick _(口音)答案:accent2_(比较) Tom with other athletes, you will find that Tom has the perfect body shape for a swimmer.答案:Comparing3It is _(显而易见的) that she is very clever because she can work out such a difficult problem.答案:obvious4Her letter was so
2、 _(令人困惑的) that I could hardly make any sense of it.答案:confusing5The customers made a number of rude _(评论) about the goods on sale.答案:remarks6All _(种类) of goods for daily use are available in the shopping mall.答案:varieties7Chinese _(不同) greatly from Japanese in pronunciation, so it is difficult to le
3、arn this language well.答案:differs8To my delight,the students worked very hard and were making progress _(不断地;持续地)答案:steadily9The students majoring in medicine must study the _(结构) of the human body.答案:structure10Early _(定居者) from Europe settled on the coast of the Pacific Ocean and built some houses
4、.答案:settlers 单句改错1Nothing can make this possible for lost time to be made up._答案:thisit2He was standing there with a confusing look on his face._答案:confusingconfused3In common to many other boys, he likes computer games._答案:towith4Their embarrassing situation seems to be similar with ours that we ha
5、d before._答案:withto5He likes to make rude remark about others appearance, which is very impolite._答案:remarkremarks 课文语法填空British English 1._(difference) from American English in many ways. The most obvious way is in the vocabulary. Sometimes, the same word has a 2._(slight) different meaning, which
6、can be 3._(confuse)Besides, there are some differences in grammar,spelling and pronunciation between the two varieties, 4._ sometimes makes people from different places have 5._(difficult) in understanding each other. Despite the differences, they still have much 6._ common, and communications acros
7、s the Atlantic 7._(develop) steadily, which has led to them 8._(move) closer. Though there seem to be many “Englishes” and people speak English with different 9._(accent), users of English will all be able to understand each other, 10._ they are.答案:1.differs2.slightly3.confusing4.which5difficulty6.i
8、n7.have developed8.moving9accents10.wherever 单句语法填空1The _(confuse) directions on the bottle made me not take the medicine.答案:confusing2_ the two boys, we found that Tom is more careful. But _ with Toms brother, Tom is less careful.(compare)答案:Comparing;compared3(2016浙江卷6月)In many ways, the education
9、 system in the US is not very different _ that in the UK.答案:from4The rain made it more difficult for us _(finish) the work on time.答案:to finish5We should put aside our differences and discuss the things we have _ common.答案:in6It doesnt make much of _difference whether you go to Beijing by plane or b
10、y train, because both are very convenient.答案:a7My brother likes playing football after school _ I like playing volleyball.答案:while8As far as I know, it was the car accident due to drunk driving that led to his _(kill)答案:being killed9I saw them whisper to each other; _(obvious), they didnt want to be
11、 heard by others.答案:obviously10You can imagine what great difficulty I had _(express) these ideas in simple English.答案:expressing 阅读理解AIn Asia, there are many places for people to go to teach English.Most of the teachers are young and sociable, and there are a lot of parties there.Korea is usually t
12、he place where most people go, because they have the most benefits and highest salaries by working only twenty hours a week.Japan is also a good choice, but only if you stay there for a long time will you save some money.China is a new rising star and lots of people are going there.Like Japan,the pa
13、y is quite good,but the cost of living in China is much cheaper.You can save a sizable amount and complete all your loans back home.Besides,Chinese people are enterprising(有进取心的) and you can learn a lot from them.The Middle East offers very high salaries and great packages for teachers, all of which
14、 is tax free.However, you must be a certified teacher and have a few years experience if you want to teach there.Most of the people who tend to teach there are older and more conservative,_so they dont expect a party scene.Italy and Spain are two beautiful countries where you can try your fortune.Fa
15、shion industry in Milan would love to hire wellknown Englishspeaking people to work with international models and designers.Tourism is another industry in these countries,where English knowledge is useful.Moreover, by teaching in Europe you have the ability to travel every weekend to a new country a
16、nd visit a new culture besides a good salary.Europe has a lot to offer.Teaching English overseas is a really rewarding experience.It is a great way for people to see a new place,and these countries and places are great places for you to go if you are interested.【解题导语】本文介绍了一些适合做英语外教的国家或地区。1Why does s
17、aving money in Japan take more time?AIt offers a lower salary.BIts cost of living is higher.CIt offers fewer English classes.DYou have to pay a lot of tax.B解析:推理判断题。根据第二段中的“Like Japan, the pay is quite good, but the cost of living in China is much cheaper.”可推知在日本教英语需要较长的时间才能积攒到钱的原因是那里的生活成本太高。2What d
18、oes the underlined word “conservative” (in Para.3) probably mean?AKnowledgeable.BUnfriendly.CUnsociable.DBoring.C解析:词义猜测题。根据第三段最后一句中的“.so they dont expect a party scene.”这一因果关系可知年纪大的人不太爱交际,所以不愿意参加一些社交活动。故C项符合题意。3The common thing among the countries and areas mentioned is that _Athey all offer a good
19、 salaryBEnglish teachers only work 20 hours a weekCteaching experience is not quite necessaryDthey offer chances to meet with famous modelsA解析:推理判断题。文章介绍到的每一个国家或地区都提到给予很高的报酬,因此答案为A;选项B中涉及的是韩国;选项C的错误在于中东地区对老师的学位和教学经验有要求;选项D的错误在于只有在提到米兰时才说到有机会与著名模特或服装设计师共事。4What is the purpose of the passage?ATo expla
20、in the benefits of teaching English abroad.BTo teach how to enjoy yourself when you teach English abroad.CTo compare the places where English teaching is popular.DTo recommend some places to those who want to teach English abroad.D解析:写作意图题。根据文章第一句话“In Asia, there are many places for people to go to
21、teach English.”以及每一段中提到的适合教英语的国家或地区可知答案为D。B(2019福建泉港一中高二期中)One spring, when I was 10, during one of my fathers layoffs(失业), I could tell my mother was unhappy.I decided to cheer her up by buying her a special Mothers Day gift.One day after school I rode my bike to the Agins,which, I learned years la
22、ter,was known for its highend fashions and styles.I introduced myself to Sylvia Agins,telling her I was looking for a Mothers Day present.“Do you think shed like a purse?”she asked.“I thought she might,” I told her.She took out an Italian handbag made of leather.She asked me what I thought, and I to
23、ld her that my mom would like it.“How much money do you have?” she asked.“Twelve dollars,” I said.“Youre in luck,” she told me.“Its only $11.You have a dollar left over for the card.” She giftwrapped the purse and thanked me for my business, and I rode off home with the package under my arm.When my
24、mother opened the gift the next Sunday morning, she asked in an accusing tone,“Where did you get this?”“I bought it at the Agins.It cost me $11,” I said.My mother was shocked into silence.It wasnt until many years later,when I learned that the purse was worth several hundred dollars,that I appreciat
25、ed just how wonderful Sylvia Agins had been to me.I always felt bad that I never had a chance to properly thank her.“You know,my son,what really amazes me to this day,” my mother said.“Letting you have the purse for just a few dollars was unbelievable enough.But the fact that she let you leave the s
26、tore with a dollar for the card was a touch of kindness that Ill never forget.”【解题导语】因为想逗因父亲失业而心情低落的母亲开心,作者决定送母亲一个特别的母亲节礼物。了解情况后的店主Sylvia Agins将价值几百美元的钱包以11美元的价格出售给了作者,并给他余一美元来给母亲买卡片。这一暖心举动让作者和他的母亲感动不已。5The author bought his mother a purse to _Amake his mother happyBsurprise his motherCshow his abil
27、ity of making moneyDthank his mother for buying him a bikeA解析:细节理解题。根据第一段中的“.my mother was unhappy.I decided to cheer her up by buying her a special Mothers Day gift.”可知,作者想送给妈妈一个特别的母亲节礼物让她开心,故选A。6Why was the authors mother shocked into silence?AShe wasnt expecting a gift from her son.BThe purse was
28、 bought from the Agins.CThe author bought a card to go with the purse.DThe Agins charged so little money for the purse.D解析:细节理解题。根据“I bought it at the Agins.It cost me $11,I said.My mother was shocked into silence.”可知,妈妈被钱包如此低的价格吓到了,故选D。7Sylvia Agins behavior shows that _Ashe is good at making money
29、Bshe is kind and thoughtfulCshe knows how to choose presentsDshe is critical and meanB解析:推理判断题。根据倒数第二段中的“when I learned that the purse was worth several hundred dollars,that I appreciated just how wonderful Sylvia Agins had been to me”及最后一段最后一句可知,Sylvia Agins把价值几百美元的钱包便宜卖给了作者,而且还给作者留下买卡片的钱,说明她很善良,很体
30、贴,故选B。8Which of the following can be the best title for the passage?AAn Unforgettable EventBA Priceless Mothers Day GiftCA Considerate MotherDA Kindhearted Shop OwnerB解析:标题归纳题。根据第一段中的“I decided to cheer her up by buying her a special Mothers Day gift.”和倒数第二段中的“when I learned that the purse was worth
31、 several hundred dollars, that I appreciated just how wonderful Sylvia Agins had been to me”及最后一段可知,文章主要讲的是作者想给妈妈买母亲节礼物,店主Sylvia Agins以特价便宜卖给作者一个钱包,这个钱包包含着她的善意,因此是无价的,故选B。 七选五If you learn a new language, you will expand your horizon(视野) and improve your intellect at the same time. Whether you want t
32、o pick up a new hobby, communicate better with a new friend or challenge your intellect, mastering a new language will most definitely be an advantage to you.1_ Be openminded and flexible to understand a culture that is different from your own. Break the language barriers. Though we may have differe
33、nt native tongues, we are all the same by nature. Language is all connected.Many careers consider it an advantage if you are fluent in a second language. 2._ In a global market, youll be very useful for your company or organization if you are multilingual.3_ Learning a new language is a good way to
34、improve brain function. Learning a foreign language has been shown to improve critical thinking skills, creativity and flexibility of the mind. As a result, students who learn a new language have been shown to do better in other subjects.4_ Aside from hotels and typical tourist sites, it is good to
35、speak at least some of the local language. You get more out of your trip and you will be able to benefit from the entire cultural experience.You gain much more in picking up another language. So register for a language class or study in your spare time.5._AYour language skills will prove quite valua
36、ble.BLearning a foreign language does have a lot of benefits.CDont make the classic mistakes when learning a new language.DTravel lovers are encouraged to study a language while touring abroad.ELearning a foreign language isnt difficult.FIn learning a foreign language we are also learning to appreci
37、ate cultural diversity.GYour study of language can also increase your creativity and improve your intelligence.【解题导语】文章主要介绍了学习外语的好处和途径。1F解析:根据下句Be openminded and flexible to understand a culture that is different from your own.可知本句涉及文化,故上句一定和文化有关,F选项中appreciate cultural diversity与下文相符,故选F项。2A解析:根据co
38、nsider it an advantage及youll be very useful for your company or organization if you are multilingual可知外语很有用,很有价值。3G解析:根据下文Learning a new language is a good way to improve brain function. Learning a foreign language has been shown to improve critical thinking skills, creativity and flexibility of the mind.可知学习外语也能提高你的智力和创造力,故选G。4D解析:根据下文Aside from hotels and typical tourist sites, it is good to speak at least some of the local language.可知此处鼓励旅游爱好者学外语。5B解析:根据上文You gain much more in picking up another language.可知学习外语确实有很多益处。