1、高考资源网() 您身边的高考专家Section CUsing Language ()课后篇巩固提升基础训练.单词拼写1.Doctors in the hospital say they have implanted an (人工的) heart into a 46-year-old woman.答案artificial 2.We can p that human beings will have a wonderful future eventually.答案predict3.The f said that theres a possibility of snow tonight.答案fore
2、cast4.You will be asked to fill in a form with details of your birth and (职业).答案occupation5.Now you have an o to develop a greater understanding of each other.答案opportunity.单句语法填空1.Next Friday I will go to another concert where they (play) something by Mozart at that time.答案will be playing2.What are
3、 you doing,Jack?Make a model plane.I (show) it in the science class at 10 oclock tomorrow morning.答案will be showing3.What will you do tomorrow evening?I (watch) my favourite program at eight oclock tomorrow evening.答案will be watching4.Please dont call me between 8:00 and 10:00 tomorrow.I (have) my c
4、lasses then.答案will be having5.Mr Smith will not be able to attend the meeting tonight because he (have) an appointment then.答案will be having6.I (fly) to the United States at 10 oclock next Friday.答案will be flying.完成句子1.对于将来要发生什么做出预测是很难的。It is difficult to what will happen in the future.答案make predic
5、tions2.我预测,在未来将有越来越多的机器人进入到我们的家庭。 that more and more robots will go into our homes.答案I predict3.在那里,我们将有机会和著名的科学家合影。We will to take photos with famous scientists.答案have the opportunity4.明天下午两点不要来看我,那时我将在做化学实验。Dont call on me at 2 tomorrow afternoon because I a chemical experiment then.答案will be doin
6、g5.我们不知道在遥远的将来我们的世界会是什么样子。We dont know what our world will be like .答案in the distant future能力提升.完形填空A story spread around that a 13-year-old boy fell into a river of sewage(下水道)and was saved by rescuers.The boy,Phil,was 1 more than 12 hours in the citys dangerous underground sewage system.It is 2 wi
7、th waste liquids and other waste materials,which were poisonous.Phil had been playing at a public park with other3 during a family gathering on Sunday.At one point,the children were on pieces of wood that 4 an opening leading to the sewage system.One of the wooden boards 5.The boy fell about eight m
8、eters down and landed in fast-moving waste water.The other children6 told adults what had happened.The adults then called an emergency telephone line for help.Rescuers immediately began 7 Phil underground.They set cameras on floatation devices,which they put into the sewage system.Rescuers finally8
9、Phil after seeing images of handprints on a pipe.A crew of sanitation(卫生系统)workers hurried to the 9 and opened a hole.The first thing they heard was “Help!”The crew lowered down a10 rope to Phil.The boy held onto the rope while workers 11 him up.By the time workers found Phil,about 700 meters of pip
10、es had been 12 during a 12-hour period.Phil was found less than two kilometers from where he fell in.He was taken to a 13 for a full physical examination and to be reunited with his 14.More than 100 people took part in the15 of Phil.Phil was able to find a small area of breathable air and waited the
11、re until he was found.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一个13岁的男孩掉入下水道系统,最终在卫生系统救援人员的帮助下得救的故事。1.A.keptB.hiddenC.trappedD.shut答案C解析根据前句“A story spread around that a 13-year-old boy fell into a river of sewage and was saved by rescuers.”可知,男孩Phil被困超过了12小时。2.A.filledB.facedC.comparedD.occupied答案A解析结合常识可知,下水道内充满脏水。f
12、ill充满;face面对;compare对比;occupy占据。3.A.visitorsB.kidsC.strangersD.parents答案B解析根据后句“At one point,the children were on pieces of wood that an opening leading to the sewage system”可知,Phil在一个公园和其他的小孩一起玩。4.A.carvedB.fixedC.connectedD.covered答案D解析孩子们在木板上玩,木板覆盖着通向下水道的入口。carve雕刻;fix修理;connect连接;cover覆盖。5.A.bro
13、keB.sankC.existedD.survived答案A解析根据后句“The boy fell about eight meters down”可知,这里指的是“其中一块木板破了”。break破碎;sink下沉;exist存在;survive存活。6.A.seriouslyB.eventuallyC.quicklyD.exactly答案C解析根据常识可知,其他孩子赶快(quickly)告诉大人发生的事。seriously严重地;eventually最终;quickly快地;exactly确切地。7.A.searching for B.caring aboutC.turning toD.ca
14、lming down答案A解析这里指“救援人员立即开始寻找(search for)Phil”。 search for寻找;care about关心;turn to求助于;calm down冷静下来。8.A.liftedB.stuckC.foundD.caught答案C解析根据“after seeing images of handprints on a pipe”可知,救援人员最后找到Phil,下文“By the time workers found Phil”给出了提示。9.A.waterB.areaC.blockD.street答案B解析这里指“一组卫生系统的人匆忙赶到那片区域(area)
15、”。10.A.thinB.shortC.looseD.long答案D解析上文提到8米深,所以需要用很长(long)的绳子。11.A.pulledB.packedC.pickedD.waked答案A解析根据上文提到的绳子可知,他们把Phil拉(pulled)了上来。12.A.judgedB.selectedC.removedD.inspected答案D解析此处指在12个小时内检查了大约700米的管道。13.A.parkB.schoolC.hospitalD.club答案C解析根据“a full physical examination”可知,Phil被带到医院进行全身检查。14.A.friend
16、sB.familyC.classD.relatives答案B解析根据上文提到的“to be reunited with”可知,此处指他和家人(family)团聚。15.A.struggleB.gameC.rescueD.adventure答案C解析根据语境可知,这里指的是超过100人加入这次救援Phil的活动中。.语法填空Chinas first artificial intelligence(AI) textbook for high school students 1. (bring) out last week,following a plan by central government
17、 2. (include) AI courses in primary and secondary school.The nine-chapter textbook,3. (name) “Fundamentals of Artificial Intelligence”,was written by outstanding 4. (scholar) from well-known schools nationwide,under the joint efforts by the research center for MOOC at East China Normal University an
18、d AI startup SenseTime.It includes the history of AI and how the technology can be applied in areas such as facial recognition,auto driving and public security.“The textbook focuses not only on basics of AI,but on 5. (practice) use of AI in daily life,” said Chen Yukun,a professor at East China Norm
19、al University,6. is also a contributor to the book.Up till now,about 40 high schools across the country 7. (undertake) the task of being the first group of AI high education pilot program 8. introducing the textbook in the curriculum.“The AI sector is facing a talent shortage 9. (global).The publica
20、tion of the book is 10. breakthrough as it takes AI technology out of the ivory tower and makes it part of high school learning,” said Lin Dahua,a professor at the Chinese University of Hong Kong.答案与解析【语篇解读】本文是一篇说明文。本文介绍了国内发行的高中生适用的首本人工智能教科书。1.was brought考查时态、语态和主谓一致。根据时间状语last week可知,此处要用一般过去时;主语te
21、xtbook是单数,与bring out是被动关系,故用被动语态,且谓语用单数形式。2.to include考查非谓语动词。这里是不定式作后置定语,用来说明被修饰词plan的内容。3.named考查非谓语动词。name与句子主语是逻辑上的动宾关系,故用过去分词作后置定语。4.scholars考查名词单复数。定语“from well-known schools nationwide”说明编写者是来自国内著名学校的不止一位学者,故用scholar的复数形式。5.practical考查形容词。空处修饰名词use,应用形容词形式,故填practical。6.who考查定语从句。空处引导非限制性定语从句
22、,且先行词指人,空处在从句中作主语,故只能用who。7.have undertaken考查时态和主谓一致。时间状语Up till now表示“直到现在”,常与现在完成时连用。且句子主语是复数形式,故填have undertaken。8.by考查介词。此处介词by后接动词-ing短语表示方式,作状语。9.globally考查副词。此处修饰整个句子,需用副词作状语。globally意为“全世界地”。10.a考查冠词。本句表示“出版首本AI教材是一个突破”,breakthrough是可数名词,根据语境可知,此处表示泛指,故其前应用不定冠词a。.概要写作阅读下面短文,根据其内容写一篇60词左右的内容概
23、要。Your Robot Teacher of the FutureWill your job be done by a robot in the future?Bank of England economists predict that almost half of all UK jobs are under threat of automation.Those most at risk involve repetitive manual labour,such as factory positions.But could even the venerable profession of
24、teaching soon have to compete against powerful electronic educators?At first glance,teaching might seem to be unaffected to replacement by robots.Teachers use a range of soft skills that machines find hard to replicate.They judge pupils needs and adapt feedback accordingly.They adapt materials to ma
25、ke them more attractive and effective.And they provide pastoral care:looking out for students who lag behind or disrupt the class.Nonetheless,some believe the future of education will be technological.In an interview with Business Insider magazine,futurist Thomas Frey predicts that “By 2030 the larg
26、est company on the Internet is going to be an education-based company that we havent heard of yet.”He thinks that “bots”online robot teacherswill make education so efficient that students will be able to compress an entire undergraduate degree into six months of learning.A bot learns what your “inte
27、rests” and “reference points” are,“and it figures out how to teach you in a faster and faster way over time,”according to Frey.Whether or not such incredible speeds will be reached,over the last decade there has been a huge increase in online learning platforms.Companies such as Udemy and Khan Acade
28、my produce courses that allow millions to learn at home for free at their own pace.But there are limitations.Without the face-to-face stimulation of a classroom environment,the overwhelming majority of students fail to complete online courses.How to sustain motivation to learn is one more skill that
29、 online teachers will need to master.Indeed,Frey admits there is some way to go:“Nobody has quite cracked the code for the future of education.”What do teachers themselves think about this?Professor Donald Clark from Derby University in the UK thinks that we should welcome change,even though people
30、will lose their jobs.“Artificial intelligence will destroy jobsso why not use it for a social good such as learning?”he asked.参考范文The article introduces the possibility of a robot teacher in the future.(要点1)Though robots may replace humans in factories,it is possible that teaching will be done by ro
31、bots.(要点2)Teachers use soft skills such as feedback and personal care at classrooms.However,online robot teachers will know a learners weaknesses and strengths,so they provide efficient teaching.(要点3)Companies like Udemy and Khan Academy provide free courses online but students lack motivation to finish their lessons.Anyway,AI is welcomed to do good to learning.(要点4)- 5 - 版权所有高考资源网