收藏 分享(赏)

2019-2020学年高中英语 Unit 3 Life in the future Section Ⅲ Learning about Language .doc

上传人:a**** 文档编号:417761 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:7 大小:2.30MB
下载 相关 举报
2019-2020学年高中英语 Unit 3 Life in the future Section Ⅲ Learning about Language .doc_第1页
第1页 / 共7页
2019-2020学年高中英语 Unit 3 Life in the future Section Ⅲ Learning about Language .doc_第2页
第2页 / 共7页
2019-2020学年高中英语 Unit 3 Life in the future Section Ⅲ Learning about Language .doc_第3页
第3页 / 共7页
2019-2020学年高中英语 Unit 3 Life in the future Section Ⅲ Learning about Language .doc_第4页
第4页 / 共7页
2019-2020学年高中英语 Unit 3 Life in the future Section Ⅲ Learning about Language .doc_第5页
第5页 / 共7页
2019-2020学年高中英语 Unit 3 Life in the future Section Ⅲ Learning about Language .doc_第6页
第6页 / 共7页
2019-2020学年高中英语 Unit 3 Life in the future Section Ⅲ Learning about Language .doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Section Learning about Language & Using Language.单句语法填空1. _(absorb) in the novel,I didnt hear the phone call from my father.2. Greatly _(touch) by the teachers words,he did a lot of things to help classmates.3. _(hear) the bell,the students began to enter the classroom.4. _(desert) by his parents wh

2、en he was a child,he was pessimistic about the future.5. _(divide) into three groups,the students began to discuss the topic left over last time.6. _(support) by his brothers,he could continue his study in the university.7. _(found) in 1636,Harward is one of the most famous universities in the Unite

3、d States.8. _(judge) from the number of cars,there were many people at the meeting.9. When _(complete),the museum will be open to the public.10. _(drive) by a greater demand for vegetables,farmers have built more green houses.答案1Absorbed2.touched3.Hearing4.Deserted5Divided6.Supported7.Founded8.Judgi

4、ng9completed10.Driven.完成句子1. _,such a chance might never come again.一旦失去,这样的机会可能永远不会再来了。2. _,these seeds can grow fast.如果种在肥沃的土壤里,这些种子就能长得快。3. _,the dictionary has been popular with readers ever since it came out two years ago. 由于被三位语言专家编辑,这本字典自从两年前上市以来就一直受到读者欢迎。4. _,we jumped and cheered with joy.

5、沐浴在阳光中,我们高兴得欢呼雀跃。5. _ in a new movie, Andy has a chance to become famous.由于别人给他提供了一部新电影里的重要角色,安迪有机会出名了。6. There is clear evidence that children who take music lessons develop a better memory _ who have no musical training.这里有明显的证据,与那些没受过音乐训练的孩子相比,上音乐课的孩子有更好的记忆力。7. When_in whatever form, all of us re

6、act both mentally and physically.当暴露在压力之下时,不管以什么形式,我们所有的人都会从精神和身体上作出反应。8. _,he has enjoyed fame all over the world.由于献身于科学研究事业,他在全世界享有盛名。答案1Once lost2Grown in rich soil3Edited by three language experts4Bathed in the sunshine5Offered an important role6compared with those7exposed to stress8Devoted to

7、his science research. 阅读理解What will man be like in the futurein 5,000 or even 50,000 years from now?We can only make guesses,of course,but we can be sure that he will be different from what he is today,for man is slowly changing all the time.Let us take an obvious example.Man,even five hundred years

8、 ago,was shorter than he is today.Now,on average,men are about three inches taller.Five hundred years is relatively a short period of time,so we may assume that man will continue to grow taller.Again,in the modern world we use our brains a great deal.Even so,we still make use of only about 20% of th

9、e brains capacity.As time goes on,however,we shall have to use our brains more and more,and eventually we shall need larger ones!This is likely to bring about a physical change to the head,in particular,the forehead will grow larger.Nowadays our eyes are in constant use.In fact,we use them so much t

10、hat very often they become weaker and we have to wear glasses.But over a very long period of time it is likely that mans eyes will grow stronger.On the other hand,we tend to make less use of our arms and legs.These,as a result,are likely to grow weaker.At the same time,however,our fingers will grow

11、more sensitive because they are used a great deal in modern life.But what about hair?This will probably disappear from the body altogether in course of time because it does not serve a useful purpose any longer.In the future,then,both sexes are likely to be bald.Perhaps all these give the impression

12、 that in the future man will not be a very attractive creature to look at!This may well be true.All the same,in spite of all these changes,future man will still have a lot in common with us.He will still be a human being,with thoughts and emotions similar to our own.1The passage mainly tells us that

13、 _Amans life will be different in the futureBfuture man will look quite different from usCman is growing taller and uglier as time passesDmans organs functions will be on the wane2The change in mans size of forehead is probably because _Ahe/she makes use only 20% of the brains capacityBhis/her brain

14、 has grown larger over the past centuriesCthe other 80% of his/her brain will grow in due timeDhe/she will use his/her brain more and more as time goes on3Which of the following is TRUE about a human being in the future?AHe is hairless because hair is no longer useful.BHe has smaller eyes and wears

15、better glasses.CHis fingers grow weaker because he doesnt have to make use of them.DHe thinks and feels in different ways.4It is implied that _Ahuman beings will become less attractive in the futureBless use of a bodily organ may lead to its degenerationChuman beings hope for a change in the future

16、lifeDfuture life is always predictable答案与解析本文对未来人会变成什么样子进行了分析和想象。1B主旨大意题。由第一段可知本文主要介绍了未来人类的外貌可能会出现的变化。C项只是其中的一个方面。2D细节理解题。由第二段最后两句说人类将越来越多地使用大脑,最终大脑变大,前额变大可知答案。3A正误判断题。第五段指出人类的头发可能会消失,因为“.it does not serve a useful purpose any longer.”,即头发失去作用。4B推理判断题。从未来人类身体变化可以看出,经常使用的器官,如大脑、手指将变得发达,而不常用的器官如头发、四肢会

17、退化。.七选五Are you happy?Happiness is important in our life. _1_ Are you happy?Do you want to be happy every day?Follow me,and you will lead a happy life._2_ Every morning when you wake up and look at yourself in the mirror,what do you do?If you want to be happy in the hours that follow,please say “You

18、are the best!” to yourself.Dont always think that you are worse than other students.You are actually powerful and can give yourself even more power.You have the potential (潜能) to be the best in the world.Just believe in yourself?Smile. _3_ Are you often unhappy because of the frustrations (挫折) in yo

19、ur life?Do you always drop your head when you are in trouble?If you want to walk out of the shadow and be happy,please smile.Smile at yourself.And keep on smiling.A smile can make you strong,and a smile can also make you happy.Talk to others.A single life is always dull and boring. _4_ Talk to your

20、friends or your family.Talk to them about your feelings,your interesting stories and also your troubles.Open your heart to the world,and you will find the world is more colorful than you imagined.It is not hard to be happy. _5_ Remember to be confident to smile all the time,and to communicate with o

21、thers.Wish you a happy life!ABe confident.BDo your best.CIt can make us energetic and optimistic.DWhen you meet difficulties,what do you do?EDont live in a world where you are the only citizen.FIf you want to get what you want,you first choose to be happy.GHappiness is close to you as long as you ke

22、ep doing the above three things every day.答案与解析本文是说明文。文章介绍了如何让自己快乐。1Cenergetic and optimistic是快乐对人重要的原因它可以让人积极、乐观。2A由下文的say “You are the best!”和Just believe in yourself!可知,拥有快乐的生活首先要有自信。3D下文“遇到挫折常常不开心或遇到麻烦会垂头丧气”是对D项“人们遇到困难会如何做”的举例。4E由本段作者建议“Talk to others.”和“A single life is always dull and boring”可

23、知,人不能活在自己一个人的世界里,要学会与他人交流。5GG项中的the above three things指代上文作者建议人们自信、微笑、与他人交流这三件事。作者认为快乐并不难找,只要你坚持上面提到的三件事,快乐就离你很近。.语法填空(2017年高考课标全国卷)There has been a recent trend in the food service industry toward lower fat content and less salt. This trend, which was started by the medical community(医学界) _1_ a met

24、hod of fighting heart disease, has had some unintended side _2_ (effect) such as overweight and heart diseasethe very thing the medical community was trying to fight.Fat and salt are very important parts of a diet. They are required _3_ (process) the food that we eat, to recover from injury and for

25、several other bodily functions. When fat and salt _4_ (remove) from food, the food tastes as if it is missing something. As _5_ result, people will eat more food to try to make up for that something missing. Even _6_ (bad), the amount of fast food that people eat goes up. Fast food_7_ (be) full of f

26、at and salt; by _8_ (eat) more fast food people will get more salt and fat than they need in their diet.Having enough fat and salt in your meals will reduce the urge to snack(吃点心)between meals and will improve the taste of your food. However, be _9_ (care) not to go to extremes. Like anything, it is

27、 possible to have too much of both, _10_ is not good for the health.答案与解析本文是一篇说明文。文章讲述了对于食物中的脂肪和盐分,人们的态度不一。脂肪和盐分对于健康来说是必不可少的,但如果人们摄入过多的脂肪和盐分,自身的健康将会受到损害。1as考查介词。句意:这一趋势最初始于医学界作为一种对抗心脏病的方法。as表示“作为,以身份”,故填as。2effects考查单复数。分析语境可知作者表达的意思是“一些不为人知的副作用”,根据前文的some可知“side effect”(副作用)有很多,故填effects。3to proces

28、s考查不定式。句意:他们被要求加工食物。require表示“要求”,require sb. to do sth.表示“要求某人做某事”,被动形式为“sb. be required to do sth.”(某人被要求做某事)。故填to process。4are removed考查被动语态。句意:当脂肪和盐分从食物中被去掉。分析可知fat and salt和move之间是被动关系,脂肪和盐分是两种东西,且是被人们去掉,所以用被动语态。故填are removed。5a考查冠词。固定短语as a result表示“结果”。句意:结果,人们将吃更多的食物去弥补损失的东西。故填a。6worse考查比较级。

29、句意:更糟糕的是,人们所吃快餐的数量增加了。故填worse。7is考查主谓一致。句意:快餐食物中满是脂肪和盐。fast food的意思是“快餐”,表示一类食物,为不可数名词,谓语动词用单数形式。故填is。8eating考查动名词。句意:通过吃更多的快餐,人们将在饮食中摄入超过需求量的脂肪和盐。根据前文中的by可知此处应该填名词、动名词,所以填eating。9careful考查形容词。句意:然而,注意不要走极端。分析语境可知be后面应该用形容词作表语,故填careful。10which考查非限制性定语从句。句意:像任何东西一样,很可能摄入过多的脂肪和盐,对健康没有好处。分析可知which is not good for the health为非限制性定语从句,先行词是前面的整句话。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1