收藏 分享(赏)

2019-2020学年高中英语 Unit 1 Festivals around the world Section Ⅲ Using Language课时作业 新人教版必修3.doc

上传人:a**** 文档编号:417501 上传时间:2025-12-01 格式:DOC 页数:8 大小:2.42MB
下载 相关 举报
2019-2020学年高中英语 Unit 1 Festivals around the world Section Ⅲ Using Language课时作业 新人教版必修3.doc_第1页
第1页 / 共8页
2019-2020学年高中英语 Unit 1 Festivals around the world Section Ⅲ Using Language课时作业 新人教版必修3.doc_第2页
第2页 / 共8页
2019-2020学年高中英语 Unit 1 Festivals around the world Section Ⅲ Using Language课时作业 新人教版必修3.doc_第3页
第3页 / 共8页
2019-2020学年高中英语 Unit 1 Festivals around the world Section Ⅲ Using Language课时作业 新人教版必修3.doc_第4页
第4页 / 共8页
2019-2020学年高中英语 Unit 1 Festivals around the world Section Ⅲ Using Language课时作业 新人教版必修3.doc_第5页
第5页 / 共8页
2019-2020学年高中英语 Unit 1 Festivals around the world Section Ⅲ Using Language课时作业 新人教版必修3.doc_第6页
第6页 / 共8页
2019-2020学年高中英语 Unit 1 Festivals around the world Section Ⅲ Using Language课时作业 新人教版必修3.doc_第7页
第7页 / 共8页
2019-2020学年高中英语 Unit 1 Festivals around the world Section Ⅲ Using Language课时作业 新人教版必修3.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Section Using Language.单词拼写1English is a worldwide(世界性的) language, so it is important for us to learn it well.2I cant think of his namecan you remind(提醒) me?3I could understand her being angry, but Ill still never forgive(原谅) her the way she treated me afterwards.4If you want to take apart the TV se

2、t, you will have to get permission(允许) from your parents.5Behave yourself; dont make a fool(愚人) of yourself.6Go and say sorry to your mom, Dave.Id like to, but Im afraid she wont be happy with my apologies(道歉)7Bill wiped(擦去) the tears from his face and apologized to another boy.8He broke down and we

3、pt(哭泣) when he heard the news.9It is obvious(明显的) that they are looking forward to the arrival of Cherry Blossom Festival.10He was more in sorrow(悲伤) than in anger when he knew they had broken up.语法填空1The teacher apologized to his students for arriving late.解析:句意:这位老师因为迟到而向学生们道歉。apologize to sb for

4、sth“因某事向某人道歉”。2My grandfather is such a forgetful person that he has to be_reminded(remind) of many things,even his daily meals.解析:句意:我爷爷非常健忘,很多事都需要被提醒,甚至每日的三餐。remind sb of sth“提醒某人某事”。3Whats wrong with him?The picture he came across set off his memory of a sad story in his childhood.解析:句意:他怎么了?他偶然看

5、到的这张照片使他想起了童年的伤心事。set off“出发;引发”。4David hasnt come yet.I think he will turn up soon,for he means what he says.解析:句意:大维还没有来。我想他很快会出现,因为他说到做到。turn up“出现;到场”。5It is obvious that reading in the sun does great harm to your eyes.解析:句意:很明显在太阳下读书对你的眼睛有害。分析句子可知that.to your eyes为主语从句。需用it在句中作形式主语。6He is an ho

6、nest man; he always keeps hisword.解析:句意:他是个诚实的人;他一直很守信。keep ones word“守信用”,符合题意。7We held(hold) our breath when our teacher read the final list.解析:句意:当我们的老师宣布最后的名单时,我们都屏住了呼吸。hold ones breath“屏住呼吸”。根据句意用一般过去时。8She wiped(wipe) the chair with a cloth and let me sit down.解析:句意:她用一块布擦了擦椅子,让我坐下。and前后时态应一致,

7、故用一般过去时。9(四川高考改编)You must be careful with the camera.It costs!解析:句意:你千万当心这个相机。它价格不菲!此处表示“必须”,所以用must。10(天津高考改编)Tom had to turn down the invitation to the party last weekend because he was too busy.解析:句意:上个周末,因为太忙,汤姆不得不拒绝了参加聚会的邀请。turn down“拒绝”。.阅读理解The name Christmas is short for“Christs Mass”A Mass

8、is a kind of church service.Christmas is a religious festival.It is the day we celebrate as the birthday of Jesus.There are special Christmas services in Christian churches all over the world.But many of the festivities of Christmas do not have anything to do with religion.Exchanging gifts and sendi

9、ng Christmas cards are the modern ways of celebrating Christmas in the world.The birth of Jesus had a story:In Nazareth,a city of Galilee,the virgins name was Mary,who was engaged to Joseph.Before they came together,she was found with child of the Holy Spirit.Her husband Joseph planned to put her aw

10、ay secretly.While he thought about these things,Gabriel,an angel of the Lord appeared to him in a dream and told him not to be afraid to take Mary as wife.Mary will bring forth a son,and he shall call his name,Jesus,for he will save his people from their sins.Joseph went up out of Galilee,out of the

11、 city of Nazareth,into Judea,to the city of David,which is called Bethlehem,because he was of the house and the lineage of David,to be registered with Mary,his engaged wife.So it was while they were there that the days were completed for her to be delivered.And she brought forth her firstborn son,an

12、d wrapped him in cloth;and laid him in a manger,because there was no room for them in the hotel.Christmas is the feast of the birth of Jesus,on 25th December every year.But nobody knows the actual birthday of Jesus.And the Christmas has become popular when Christmas cards appeared in 1846 and the co

13、ncept of a pleasant Santa Claus was first made popular in the nineteenth century.文章大意:圣诞节风靡全球,那么我们在每年欢度圣诞节的时候,是否知道圣诞节的起源呢?本文就告诉了我们这个问题的答案。1The first paragraph suggests that Christmas has nothing to do with D.AreligionBchurch serviceCJesus Dpeoples crimes解析:细节理解题。依据文章第一段可知,“圣诞节”这个名称是“基督弥撒”的缩写,弥撒是教会的一

14、种礼拜仪式,圣诞节是一个宗教节,我们把它当作耶稣的诞辰来庆祝。所以圣诞节跟人们的犯罪无关,答案为D项。2From the second paragraph we can know C.Aall the services in Christian churches are the same in the worldBall the festivities of Christmas are related to religionCthe ways of celebrating Christmas have been changing over timeDpeople began to send g

15、ifts and Christmas cards since the appearance解析:推理判断题。依据第二段第一句可知A选项错误;依据第二段第二句可知B选项错误;依据第二段第三句可知交换礼物,寄圣诞卡并非是圣诞节出现伊始的庆祝方式,故排除D项;依据第二段第三句的“the modern ways of celebrating Christmas”可知答案为C项。3Why was Jesus placed in the manger after his birth?BABecause his mother was feeding horses then.BBecause there wa

16、s no place for them in the hotel then.CBecause angels wanted to give him a miserable experience.DBecause his mother was looked down upon by others then.解析:细节理解题。依据文章倒数第二段最后一句可知答案为B项。4From the passage we can know A.Athe actual time when Jesus was born is still unknownBthe accurate time when Jesus was

17、 born is on 25th December,1846CSanta Claus first appeared in the eighteenth centuryDthe real place where Jesus was born is Nazareth解析:细节理解题。依据文章最后一段第二句可知A项正确,B选项与其不相符;而圣诞老人是在19世纪出现的,C项错误;依据倒数第二段可知耶稣的诞生地是Bethlehem,所以D项错误。.完形填空阅读下面的短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项。As Christmas is coming, ther

18、e are presents to be bought, cards to be sent, and rooms to be cleaned. Parents are 1.A with difficult jobs of hiding presents from 2.B young children. If the gifts are large, this is sometimes a real 3.C. On Christmas Eve, young children find the 4.B almost unbearable. They are torn by the wish to

19、5.A up late so that they will not miss the fun. The wish for gifts usually proves stronger. But though children go to bed early, they often lie 6.D in bed for a long time, hoping to get a short 7.C at Father Christmas.Last Christmas, my wife and I 8.D managed to hide a few large presents in the stor

20、e room. I 9.A the moment when my son, Jimmy, would ask me where the new bike had come from, but 10.C he did not see it.On Christmas Eve, it took the children hours to go to sleep. It must have been early 11.A when my wife and I went quietly into their room and began 12.A stockings. Then I 13.C the b

21、ike for Jimmy and left it beside the Christmas tree. We knew that we would not get much 14.B that night, for the children were sure to get up early. At about 5 oclock the next morning, we were 15.A by loud sounds coming from the childrens room they shouted excitedly! 16.D I had time to get out of be

22、d, Jimmy came 17.C into our bedroom on his new bike, and his sister, May, 18.B close behind, pushing her new baby carriage. Even the baby arrived, he moved on his 19.A and knees into the room bringing a large balloon behind him. Suddenly, it burst. That woke us up 20.B. The day had really begun with

23、 a bang.文章大意:圣诞节是给孩子们送礼物的节日,作者描述了去年过圣诞节的详细情况。1A.facedBcoveredCpleased Dfilled解析:be faced with“面临”;be covered with“覆盖”;be pleased with“高兴”;be filled with“充满”。根据题意可知,圣诞节来了,父母面临许多困难的工作。2A.sad BcuriousCworried Dquiet解析:父母要把圣诞礼物藏好,以免被好奇心重的小孩子发现。3A.question BmatterCproblem Dbusiness解析:如果有时候礼物较大,把它藏好还真是一个难

24、题。而question多指问题。4A.interest BexcitementCparents Dpresents解析:unbearable“难以忍受的”。由此可知,圣诞前夕孩子们的兴奋劲儿简直令人难以忍受。5A.stay BwakeCget Dstand解析:stay up“熬夜,晚睡”。6A.asleep BstillCsick Dawake解析:有时候尽管孩子们上床早,但还是睡不着。lie awake“醒着躺在床上”。7A.stare BglareClook Dwatch解析:因为孩子们想看一眼圣诞老人。8A.hopefully BbusilyChurriedly Dsuccessful

25、ly解析:manage to do sth.表示“(成功地)完成了某事”。hopefully“充满希望地”;busily“繁忙地”;hurriedly“匆忙地”。9A.feared BlikedChated Dexpected解析:我还担心儿子会问我那辆新自行车是从哪里来的。10A.possibly BunluckilyCfortunately Dsadly解析:但是幸运的是他没有看到它。11A.morning BmidnightCdaybreak Devening解析:圣诞前夕,孩子们入睡十分晚,所以我们(父母)只能是到了第二天凌晨才有时间把礼物放好。12A.filling Bmending

26、Csewing Dwearing解析:传说圣诞老人把礼物藏在袜子里送给别人,因此我们等孩子们入睡以后,急忙去把东西往袜子里面装。13A.pulled BdraggedCpushed Drode解析:我把给吉米的车子推到圣诞树旁。pull相当于drag,表示“费力地拖、拉、拽”。“骑”不合适,因为那辆车应该是儿童车。14A.work BsleepCmoney Dtalk解析:当这一切忙完,已经是大半夜了,而且第二天孩子们会起得很早,因此我们知道这一晚不可能会睡很久。15A.woken BfrightenedCshocked Dtroubled解析:被吵闹声弄醒。16A.When BAfterCU

27、ntil DBefore解析:我还没来得及起床,孩子们就冲进房间里来了。“还没来得及就”用before表示。17A.running BlaughingCriding Djumping解析:根据下文的“on his new bike”,可知吉米骑着自行车进入房间。18A.ran BfollowedCjumped Dmoved解析:梅跟在后面。19A.hands BlegsCfeet Dhead解析:甚至连宝宝都来了。他爬进了我们的房间。on ones hands and knees表示“手脚并用地爬”。20A.suddenly BcompletelyChappily Dnearly解析:气球爆炸

28、声使我们完全地清醒过来。.短文改错假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌的以下作文。文中共有10处错误,每句中最多有两处。错误涉及单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏词符号(),并在此符号下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错词下面划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。The winter holiday is coming,which made me excited.I have been looking forward at relaxing myself

29、.Id like to go skating,climb mountains and see several movie.I think I can play the basketball with my classmates.How a wonderful time Ill have during the winter holiday!However,my parents think different.They dont want me go out.They are afraid Ill be knocked down by a truck,fallen off a tree,or fi

30、ght with others.Besides,they are afraid I will lose my way.I hate being treated like a bird keeping in a cage.To get more freedom,so I will try to persuade them.答案:The winter holiday is coming,which me excited.I have been looking forward relaxing myself.Id like to go skating,climb mountains and see

31、several .I think I can play the basketball with my classmates. a wonderful time Ill have during the winter holiday!However,my parents think .They dont want me go out.They are afraid Ill be knocked down by a truck, off a tree,or fight with others.Besides,they are afraid I will lose my way.I hate being treated like a bird in a cage.To get more freedom,so I will try to persuade them.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1