收藏 分享(赏)

2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc

上传人:a**** 文档编号:409645 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:47 大小:308KB
下载 相关 举报
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第1页
第1页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第2页
第2页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第3页
第3页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第4页
第4页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第5页
第5页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第6页
第6页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第7页
第7页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第8页
第8页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第9页
第9页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第10页
第10页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第11页
第11页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第12页
第12页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第13页
第13页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第14页
第14页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第15页
第15页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第16页
第16页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第17页
第17页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第18页
第18页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第19页
第19页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第20页
第20页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第21页
第21页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第22页
第22页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第23页
第23页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第24页
第24页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第25页
第25页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第26页
第26页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第27页
第27页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第28页
第28页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第29页
第29页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第30页
第30页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第31页
第31页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第32页
第32页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第33页
第33页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第34页
第34页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第35页
第35页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第36页
第36页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第37页
第37页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第38页
第38页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第39页
第39页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第40页
第40页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第41页
第41页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第42页
第42页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第43页
第43页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第44页
第44页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第45页
第45页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第46页
第46页 / 共47页
2019年天津市中考英语试题(word版含解析).doc_第47页
第47页 / 共47页
亲,该文档总共47页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2019年天津市中考英语试卷一、听力理解(本大题共4小题,每小题1分,共20分)A)在下列每小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、C三幅图画找出与你所听句子内容相匹配的图画1(1分)在下列小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、C三幅图画找出与你所听句子内容相匹配的图画A BC2(1分)在下列小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、C三幅图画找出与你所听句子内容相匹配的图画A B C3(1分)在下列小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、C三幅图画找出与你所听句子内容相匹配的图画AB C4(1分)在下列小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择

2、的A、B、C三幅图画找出与你所听句子内容相匹配的图画ABCB) 下面你将听到十组对话,每组对话都有一个问题根据对话内容,从每组所给的A、B、C三个选项中找出能回答所提问题的最佳选项5(1分)Who is the woman looking for?A TomB MikeC Peter6(1分)What does Betty like doing in her free time?A Playing basketballB Listening to musicCPlaying the piano7(1分)When did the girl go to the new museum?A Three

3、 days agoB Two days agoC Yesterday8(1分)What does the man want to eat?A NoodlesB BreadCDumplings9(1分)Whose book is this?A BobsB DavidsCJohns10(1分)Where does the man want to go?A The libraryB The cinemaCThe stadium11(1分)Which festival does the boy like?A ChristmasB May DayC Childrens Day12(1分)How will

4、 the woman get to the train station?A On footB By busC By taxi13(1分)Which is Damings favorite subject?A MathsB HistoryCPhysics14(1分)How long does Bruce play football every day?A An hourB Two hoursCThree hoursC)听下面长对话或独白每段长对话或独白后都有几个问题,从题中所给的A、 B、C三个选项中选出最佳选项15(3分)(1)What is Lingling doing?A Shes coo

5、king the mealB Shes sweeping the floorC Shes making big red lanterns(2)Who is working in the office?A TonyB Linglings motherCLinglings father(3)Why does Tony want to join Lingling?A He is interested in Spring FestivalB He wants lo skate with LinglingC He likes to do homework with Lingling16(3分)(1)Wh

6、en will David travel to Tianjin?A This summerB This autumnCThis winter(2)How high is the Tianjin Eye?A About 50 metresB About 120 metersC About 200 metres(3)Why does Li Ming advise David to visit the Tianjin Eye at night?A The ticket is cheapB The lights are beautifulCThe ride takes two hours二、单项填空(

7、本大题共15小题, 每小题1分,共15分)从下列每小题所给的A、B、C、D 四个选项中,选出一个可以填入空白处的最佳选项17(1分)Im going to have pinic on Sunday()Athe; anBan; theCa; /Dan; /18(1分)We havent got meat for dinner Lets buy_chicken()Asome; someBsome; anyCany; anyDany; some19(1分)The of this activity is to raise money for a new hospital()AsilenceBpurpo

8、seCcultureDlanguage20(1分)We should making a noise in the library()AavoidBpreferCpractiseDenjoy21(1分)Diana I forget new words quickly How can I remember them?Dont worry Its to forget new words! I suggest you read the words and try to use them()ArudeBexcitingCperfectDnatural22(1分)Jenny will get up tha

9、n usual in order to catch the first bus()AearlyBvery earlyCearlierDearliest23(1分)You walk on the wet hill path because you fall and hurt yourself()Amust; might notBmustnt; mightCneednt; needDmust; must24(1分)What is your plan for next weekend, Lingling?I volunteer work in the museum()Awas doingBdidCh

10、ave doneDam going to do25(1分)The Hong KongZhuhaiMacao Bridge in 2018 We are proud of it()Ais completedBis completingCwas completedDcompletes26(1分)The government is setting up nature parks protect pandas()Ato helpBhelpChelpedDhelps27(1分)While the lights to red, a car suddenly appeared round the corne

11、r()AchangeBhave changedCwere changingDwill change28(1分)If you want to join the Music Club the form, please()Ago outBfill outCget upDwarm up29(1分)She was tired she continued her work()AsoBuntilCbutDthat30(1分)Could you tell me for the fruit?By paying over the Internet()Ahow much will I payBhow much I

12、will payChow will I payDhow I will pay31(1分)Will you join in the discussion tomorrow? Maybe Ill have a meeting()AWell, Im not sureBThatll be great!CCertainlyDYoure welcome三、完形填空(本大题共1小题,每小题10分,共10分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、 B、 C、D四个选项中选出最佳选项32(10分)Miss Chan, our class teacher, is my favorite teacher W

13、e are going to(1) this schooland I will miss her very much Miss Chan is very patient Whenever we(2) questions in class she explains to usvery carefully She is also(3) because she cares much about us She often says to us Tellme immediately if you feel unhappy Share your(4) with me and do not just try

14、 to solve itby yourself Miss Clran is very generous(慷慨的)One day, she gave each of us a book, Three Days to See, and told(5) We should read more She once chose our monitor as the most helpfulstudent, and gave him a set of stationery(文具)as a(6) When she is free, she(7) helps us with our studies and we

15、ve made great progress Not only do all of us like Miss Chan, but Miss Chan also likes my class because she thinksall of us are(8) She always says she thinks herself very(9) to be the teacher of my class In fact, Miss Chan is the most thoughtful (体贴的) teacher I have ever met She alwaysthinks about ou

16、r feelings I hope I will go to a high school with (10) as good as Miss Chan(1)A leaveB knowC meetD choose(2)A spellB trainCaskD remember(3)A surprisedB humorousC strangeD kind(4)A chanceB problemC advantageD skill(5)A themByouCusDhim(6)A giftB markC smileD joke(7)A seldomB oftenC neverD hardly(8)A d

17、ifficultB carelessC unableD excellent(9)A luckyB sillyC angryD worried(10)A starsB touristsC teachersD scientists四、阅读理解 (本大题共3小题,每小题 2分,共 30分)阅读下面的材料.从每小题所给的 A、 B、 C、 D四个选项中选出最佳选项33(10分)Dear Lucy, How are you? It has been a month since my family left Hong Kong for England and we are fine England is

18、very different from Hong Kong The weather is terrible and it rains a lot The buildings are funny They are in rows and not high I love them because the rooms are much larger Im having a wonderful at my new school and my new home! Mum and Dad are happy with their new jobs But my brother Jack doesnt li

19、ke moving to England because he misses his friends so much Ive made lots of new friends at school My teachers are really nice too and my English has improved a lot After school, we can take part in relaxing activities such as sport, watching films or playing computer games Theres a park near the sch

20、ool where I often go with the other students at the weekend We are travelling back to Hong Kong for the summer holiday I will visit you and bring you a present! Write back soon!LoveSandy(1)Where did Sandys family live before? A Hong KongB SydneyC New YorkD London(2)Sandy loves the buildings in Engla

21、nd because their rooms are A cheaperB warmerC newerD larger(3)How many people are there in Sandys family? A 2B 4C 6D.8(4)Who does not like moving to England? A DadB MumC JackD Sandy(5)What is the letter mainly about? A Sandys summer holidayB Sandys parentsC Sandys new classmatesD Sandvs new life34(1

22、0分)One day,Toms teacher, Miss Mak, held a class meeting There will be a flag day next Saturday Does anyone want to join this meaningful event (活动)? asked Miss Mak Tom was inierested in raising money for homeless children but he was not brave enough to talk to the strangers, so he kept quiet in his s

23、eat Tom you havent sold flags before, said Miss Mak suddenly Would you like to have a try?Tom was hesitant(犹豫的),but he finally nodded On the flag day,Tom and Angela sold flags in a busy street Excuse me, Could you please buy ? said Angela softly to the first person she met The man smiled and put fiv

24、edollar coin into Angelas collection bag Then she said thanks and put a flag under his shoulder I did it! said Angela happily Its your turn now Feeling nervous Tom began to shake Soon, he saw a young lady walking towards him The lady was smiling and holding a few coins in her hand She asked, Are you

25、 selling flags for Fund for the Homeless Childred? Toms face became red and said yes Then the lady made the donation(捐赠) and Tom gave her a flag You made it! laughed Angela In the next couple of hours, Angela and Tom sold flags quickly and bravely Al last, their collection bags were so heavy that th

26、ey had to hold them with both arms They felt very proud(1)Why did Tom keep quiet in his seat? A He had other plansB He didnt like Miss MakC He was not interested in the activityD He was not brave enough to talk to the strangers(2)When Miss Mak asked Tom to have a try, he finally A laughedB noddedC r

27、efusedD cried(3)Where did Tom and Angela sell flags? A In a busy streetB In their schoolC In a tall buildingD In a small garden(4)How much did the first man pay Angela for the flag? A Five dollarsB Ten dollarsC Fifteen dollarsD Twenty dollars(5)How did Tom and Angela feel after they sold the flags?

28、A BoredB ShyC ConfidentD Sad35(10分)There are many ways to help improve your health like eating healthy food taking exercise and getting medical help But the easiest and cheapest way to improve your health is just to sleep eight hours or more every night The general sleeping rule is that the younger

29、you are The longer sleep you need But regardless of(不管)age, some people need to sleep more while for some a few hours is enough The problem with sleep is that more and more people in the world are not sleeping enough According to the World Health Organization over half the people in the world may be

30、 sleepdeprived Having less sleep not only makes people feel tired but also causes accidents In the United States alone, sleepy drivers cause at least 100,000 traffic accidents a year Also sleep problems can cause medical problems such as high blood pressure(血压) Why are so many people sleepdeprived?

31、Part of the reasons may be cultural In the American culture, people put a higher value on work than on sleep In fact, peopele who sleep a lot are usuallv seen as lazy Also, you can sometimes hear some people say proudly that they dont have much time to sleep they only sleep four or five hours a nigh

32、t It seems that the less you sleep, the more work youll do How do we teach these people to learn the value of sleep? Perhaps they may listen to the advice of Dr James Maas an expert(专家) in sleep He says ,Sleep is like a credit (信用卡) card When you sleep less you are only borrowing time You always hav

33、e to pay it back The more hours you dont sleep, the more hours you shouldt sleep to pay back the hours on your sleep credit card For those who value work more than sleep, they should listen to what a famous person once said Dont think you will be doing less work because you sleep during the night Th

34、at is a foolish(愚蠢的) idea which is held by people who have no imagination You will be able to do more(1)According to the writer, the easiest and cheapest way to improve health is to A eat healthy food every dayB take excrcisc as much as possibleC get medical help whenever necessaryD sleep eight hour

35、s or more every night(2)What does slecepdeprived mean in Paragraph 2? A Having a good sleepB Excited about sleepC Having less sleepD Interested in sleep(3)According to Dr James Maas what is sleep like? A An hourB A reportC A credit cardD A piece of paper(4)What do the words of the famous person mean

36、 in Paragragh 5? A Sleeping during the night is foolishB Sleeping during the night is helpfulC People have no courageD People always do less work(5)What is the best title of the passage? A The Value of SleepB The Value of StudyC The Ways of Eating LessD The Ways of Making Money五、补全对话(本大题共1小题,每小题5分,共

37、5分)根据对话内容,从方框内选择恰当的句子将对话补充完整(选项中有两项是多余的)36(5分)根据对话内容,从方框内选择恰当的句子将对话补充完整A Are they yours?B Where are you going?C Have you lost anything?D Tony is looking for his glovesE Look! Heres my name Tony!F When do people often lose things?G Theyre greenA: Tony Youre in a hurry(1) B: Hello Ms Li Im going to th

38、e Lost and Found Office A: (2) B: Yes Ive lost my gloves A: What colour are they? B: (3) My aunt gave me as a birthday present A: Look! l found a pair on the floor just now (4) B: Let me see Oh Theyre mine (5) Thank you Ms Li A: Youre welcome! Look at this nice watch Is it yours too, Tony? B: No it

39、isnt A: Please be careful with your things B: OK I will六、完成句子(本大题共5小题,每小题2分,共10分)根据所给中文意思完成句子,每空限填一词37(2分)根据所给中文意思完成句子,每空限填一词他拿出相机开始拍照He took out his camera and started 38(2分)根据所给中文意思完成句子,每空限填一词上周,我的朋友大卫带着一本新书到我家来访Last week my friend David with a new book39(2分)根据所给中文意思完成句子,每空限填一词火车再一次晚点 , the train

40、was late40(2分)根据所给中文意思完成句子,每空限填一词很高兴收到你的来信Its great to you41(2分)根据所给中文意思完成句子,每空限填一词奶奶喜欢缝制衣服而不是去服装店里买Grandmother likes making clothes buying them in the shops七、任务型阅读(本大题共1小题,每小题5分,共5分)阅读下面短文,根据短文内容完成句子42(5分)阅读下面短文,根据短文内容完成句子Friends are an important part of our lives We spend time with them, have fun

41、togetherand share our opinions, feelings and even secrets Life would be boring without friends Friends influence who we are help us learn, support(支持)us in good and bad times and care for us even when we are not happy Often we have many happy moments with our friends We need someone to share things

42、with to make them more enjoyable Being lonely for long periods of time is not a great feeling That is why it is important to spend time making friends and nurturing (维持),a close group of friends It is important to have a friend to talk to,whether(不论) it is about a sad or happy subject In good times,

43、 it is wonderful to be able to celebrate with someone It is also important to have someone support you if you have just had an unpleasant experience Friends arc important pillars(中心人物)of support Friends teach us important lessons No two persons are the same As time goes by, we learn to respect one a

44、nothers differences This acceptance of others differences is important as we meet more and more people in our lives, such as new family members, neighbours and new friends(1)Life without friends(2)Being lonely for long periods of time (3)It is important to have a friend to talk to, whether (4)You ne

45、ed someone to support you if (5)No two persons are the same, so we should 八、综合填空(本大题共1小题,每小题10分,共10分)根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整每空限填一词43(10分)The villagers in Mhangeni, Africa faced a very big challenge(挑战)They didnt have a school for their kids Then the village elder thought of an (1)i He said that

46、there was an old, abandoned (废弃的)farmhouse It could be changed into classrooms after cleaning and furnishing(装设备)it All the villagers were (2)p with his suggestion and started the project immediately The parents repaired the broken walls Some villagers (3)d the house into three classrooms by using p

47、ieces of wood The others helped make desks and chairs for the students Still, there was much more work to do But the rains were coming They had to (4)s working for the school as it was now the best time for them to plant So the children of Mhangeni decided to finish the house by (5)t They had to hur

48、ry as summer had ended and other schools had already opened They didnt want to delay(耽搁) their studies Every day they were busy with cutting the grass and clearing the bushes(灌木) The news about the project (6)s and many people knew it Two teachers who worked for the countrys Department of Education

49、arrived to help out and two foreign visitors were also touched (感动) by the childrens (7)a They donated money for them to buy textbooks and stationery After 10 days of hard work, the new school was (8)r The kids were very happy but a bit worriedthey were behind in their studies Besides(除之外)this, they

50、 also faced many (9)d There were not enough classrooms to hold all the students And two or three students had to share one book However, the children are happy to study in school(10)e in their new school which they helped to build Though their school might not be modern, their dream of having a scho

51、ol near their homes has come true九、书面表达(本大题共15分)44(15分)假如你是晨光中学的学生李华,平时坚持用英语写日记请根据以下要点,描述你星期三放学乘地铁回家路上看到的事情,并表达自己的想法(l) 一个男孩不舒服,开始呕吐,一位穿着漂亮的女士帮着擦拭地面,男孩表达感谢(2)地铁到站,有人挤向座位,有人下不去车,有人因此争吵(3)你认为参考词汇: 开始呕吐 begin to vomit挤向座位 push towards the seat争吵 have a quarrel要求:(1)词数:80100个(2)日记格式和开头已给出,不计入总词数(3)要点齐全,

52、行文连贯,可适当发挥Wednesday When I took the underground back home from school, I noticed 2019年天津市中考英语试卷参考答案与试题解析一、听力理解(本大题共4小题,每小题1分,共20分)A)在下列每小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、C三幅图画找出与你所听句子内容相匹配的图画1(1分)在下列小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、C三幅图画找出与你所听句子内容相匹配的图画A BC【分析】略【解答】A【点评】略2(1分)在下列小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、C三幅图画找出与你

53、所听句子内容相匹配的图画A B C【分析】略【解答】B【点评】略3(1分)在下列小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、C三幅图画找出与你所听句子内容相匹配的图画AB C【分析】略【解答】A【点评】略4(1分)在下列小题内,你将听到一个或两个句子并看到供选择的A、B、C三幅图画找出与你所听句子内容相匹配的图画ABC【分析】略【解答】C【点评】略B) 下面你将听到十组对话,每组对话都有一个问题根据对话内容,从每组所给的A、B、C三个选项中找出能回答所提问题的最佳选项5(1分)Who is the woman looking for?A TomB MikeC Peter【分析】略【解答

54、】A【点评】略6(1分)What does Betty like doing in her free time?A Playing basketballB Listening to musicCPlaying the piano【分析】略【解答】B【点评】略7(1分)When did the girl go to the new museum?A Three days agoB Two days agoC Yesterday【分析】略【解答】C【点评】略8(1分)What does the man want to eat?A NoodlesB BreadCDumplings【分析】略【解答】C

55、【点评】略9(1分)Whose book is this?A BobsB DavidsCJohns【分析】略【解答】A【点评】略10(1分)Where does the man want to go?A The libraryB The cinemaCThe stadium【分析】略【解答】B【点评】略11(1分)Which festival does the boy like?A ChristmasB May DayC Childrens Day【分析】略【解答】B【点评】略12(1分)How will the woman get to the train station?A On foot

56、B By busC By taxi【分析】略【解答】C【点评】略13(1分)Which is Damings favorite subject?A MathsB HistoryCPhysics【分析】略【解答】A【点评】略14(1分)How long does Bruce play football every day?A An hourB Two hoursCThree hours【分析】略【解答】A【点评】略C)听下面长对话或独白每段长对话或独白后都有几个问题,从题中所给的A、 B、C三个选项中选出最佳选项15(3分)(1)What is Lingling doing?A Shes coo

57、king the mealB Shes sweeping the floorC Shes making big red lanterns(2)Who is working in the office?A TonyB Linglings motherCLinglings father(3)Why does Tony want to join Lingling?A He is interested in Spring FestivalB He wants lo skate with LinglingC He likes to do homework with Lingling【分析】略【解答】C

58、C A【点评】略16(3分)(1)When will David travel to Tianjin?A This summerB This autumnCThis winter(2)How high is the Tianjin Eye?A About 50 metresB About 120 metersC About 200 metres(3)Why does Li Ming advise David to visit the Tianjin Eye at night?A The ticket is cheapB The lights are beautifulCThe ride tak

59、es two hours【分析】略【解答】A B B【点评】略二、单项填空(本大题共15小题, 每小题1分,共15分)从下列每小题所给的A、B、C、D 四个选项中,选出一个可以填入空白处的最佳选项17(1分)Im going to have pinic on Sunday()Athe; anBan; theCa; /Dan; /【分析】我打算周日去野餐【解答】本题考查冠词have a picnic野餐,固定搭配on Sunday在周日,固定搭配句意:我打算周日去野餐故选:C【点评】此类题目,先分析句意,结合语法结构,便可得出正确答案18(1分)We havent got meat for di

60、nner Lets buy_chicken()Asome; someBsome; anyCany; anyDany; some【分析】我们晚饭没有肉了我们买些鸡肉吧【解答】句意:我们晚饭没有肉了我们买些鸡肉吧some和any都意为一些,some用于肯定句,any用于否定句和疑问句第一句中有havent为否定句,用any,第二句是肯定句,用some故选:D【点评】了解各选项的含义及用法,根据语境作答19(1分)The of this activity is to raise money for a new hospital()AsilenceBpurposeCcultureDlanguage【分

61、析】这个活动的目的是为一个新建的医院筹集资金【解答】silence沉默;purpose目的;culture文化;language语言根据句意可知是活动的目的为一个新建的医院筹集资金故选:B【点评】了解各选项的含义,根据语境作答20(1分)We should making a noise in the library()AavoidBpreferCpractiseDenjoy【分析】在图书馆我们应该避免制造噪音【解答】考查动词词义辨析,根据题目意思,在图书馆我们应该避免制造噪音需要填入一个动词,与后文的making a noise相匹配,意思是避免制造噪音,用avoid doing sth表示避

62、免做某事,即,avoid making a noise故选:A【点评】结合固定搭配,时态,人称等作出正确选择21(1分)Diana I forget new words quickly How can I remember them?Dont worry Its to forget new words! I suggest you read the words and try to use them()ArudeBexcitingCperfectDnatural【分析】戴安娜我很快就会忘记生词我怎么能记住它们?不要担心忘记新单词是很自然的!我建议你读这些单词并试着使用它们【解答】rude粗鲁的

63、;exciting兴奋的;perfect完美的;natural自然的上文说我很快就会忘记生词我怎么能记住它们?,故下文说不要担心忘记新单词是很自然的!我建议你读这些单词并试着使用它们故选:D【点评】此题需要熟悉选项意思,并结合语境确定答案22(1分)Jenny will get up than usual in order to catch the first bus()AearlyBvery earlyCearlierDearliest【分析】为了赶上头班车,珍妮将比平时起得早【解答】句意:为了赶上头班车,珍妮将比平时起得早根据句中的than可知用比较级,是与平时相比较故选:C【点评】tha

64、n为比较级的标志词23(1分)You walk on the wet hill path because you fall and hurt yourself()Amust; might notBmustnt; mightCneednt; needDmust; must【分析】禁止在湿湿的山路上走,因为你可能会摔跤且伤到你自己【解答】考查情态,根据题目意思,禁止在湿湿的山路上走,因为你可能会摔跤且伤到你自己第一空需要填入一个情态动词,表示禁止,用musnt第二空需要填入一个情态动词,表示可能,用might故选:B【点评】结合固定搭配,时态,人称等作出正确选择24(1分)What is your

65、 plan for next weekend, Lingling?I volunteer work in the museum()Awas doingBdidChave doneDam going to do【分析】玲玲,你下周末打算干什么?我要去博物馆做义工【解答】根据问题中的时间状语为next weekend,可知询问下周末的打算,故用一般将来时态回答其结构为will +动词原形或者is/am/are going to +动词原形对照选项故填入am going to be故选:D【点评】本题考查一般将来时态注意其结构为will +动词原形或者is/am/are going to +动词原形

66、25(1分)The Hong KongZhuhaiMacao Bridge in 2018 We are proud of it()Ais completedBis completingCwas completedDcompletes【分析】港珠澳大桥于2018年完工我们为它感到骄傲【解答】本题考查动词时态及语态根据时间状语in 2018可知,应该使用一般过去时,且港珠澳大桥和complete为被动关系,故使用一般过去时的被动语态一般过去时的被动语态结构:was/were+过去分词本题的主语是the Hong KongZhuhaiMacao Bridge,第三人称单数,用was故选:C【点评】

67、此类题目,先分析句意,结合语法结构,便可得出正确答案26(1分)The government is setting up nature parks protect pandas()Ato helpBhelpChelpedDhelps【分析】政府正在建立自然公园来帮助保护熊猫【解答】根据该空处在句中做目的状语,故填入动词不定式在句中做目的状语,故填入to help故选:A【点评】本题考查动词不定式作目的状语27(1分)While the lights to red, a car suddenly appeared round the corner()AchangeBhave changedCwe

68、re changingDwill change【分析】当灯变红的时候,一辆汽车突然在拐角处出现【解答】change 转变,是动词原形,have changed已转变是现在完成时的谓语形式, were changing 正转变时过去进行时谓语形式,will change 将转变是将来时的谓语形式由题干当灯变红的时候,一辆汽车突然在拐角处出现可知,空格时正转变,用were changing,因此答案应是were changing故选:C【点评】本题考查过去进行时的用法,在熟知所供词的含义基础上,根据句意,从而判断出正确答28(1分)If you want to join the Music Clu

69、b the form, please()Ago outBfill outCget upDwarm up【分析】如果你想要加入音乐俱乐部,请填好表格【解答】考查动词短语,根据题目意思,如果你想要加入音乐俱乐部,请填好表格需要填入一个动词短语,表示填入,用fill out故选:B【点评】结合固定搭配,时态,人称等作出正确选择29(1分)She was tired she continued her work()AsoBuntilCbutDthat【分析】她很累,但是她继续她的工作【解答】so 因此,表示因果;until 直到引导时间状语; but但是,表示转折;that 引导从句,在句子中没有实在

70、意义 根据句子的意思,能判断出是转折,所以用but故选:C【点评】知道每个连词的意思并在句子中如何中的作用30(1分)Could you tell me for the fruit?By paying over the Internet()Ahow much will I payBhow much I will payChow will I payDhow I will pay【分析】您能告诉我我将要如何支付这些水果吗?通过互联网付款【解答】考查宾语,根据题目意思,您能告诉我我将要如何支付这些水果吗?通过互联网付款需要填入一个宾语从句,前文有Could you tell me,后面部分即是宾语

71、从句,要用陈述语序,根据题干意思,是询问付款的方式用特殊疑问词 how我将如何付款,用陈述语序,就是how I will pay故选:D【点评】结合固定搭配,时态,人称等作出正确选择31(1分)Will you join in the discussion tomorrow? Maybe Ill have a meeting()AWell, Im not sureBThatll be great!CCertainlyDYoure welcome【分析】你明天来参加讨论么?我不确定也许我明天要开会【解答】本题考查情境对话Well, Im not sure我不确定;Thatll be great太

72、棒了!Certainly当然了Youre welcome不用谢分析语境,后面说我可能有个会议此处则应该表示不确定故选:A【点评】此类题目,分析句意及选项的意义,便可选出正确答案三、完形填空(本大题共1小题,每小题10分,共10分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、 B、 C、D四个选项中选出最佳选项32(10分)Miss Chan, our class teacher, is my favorite teacher We are going to(1)Athis schooland I will miss her very much Miss Chan is very patien

73、t Whenever we(2)Cquestions in class she explains to usvery carefully She is also(3)Dbecause she cares much about us She often says to us Tellme immediately if you feel unhappy Share your(4)Bwith me and do not just try to solve itby yourself Miss Clran is very generous(慷慨的)One day, she gave each of u

74、s a book, Three Days to See, and told(5)CWe should read more She once chose our monitor as the most helpfulstudent, and gave him a set of stationery(文具)as a(6)AWhen she is free, she(7)Bhelps us with our studies and weve made great progress Not only do all of us like Miss Chan, but Miss Chan also lik

75、es my class because she thinksall of us are(8)D She always says she thinks herself very(9)Ato be the teacher of my class In fact, Miss Chan is the most thoughtful (体贴的) teacher I have ever met She alwaysthinks about our feelings I hope I will go to a high school with (10)C as good as Miss Chan(1)A l

76、eaveB knowC meetD choose(2)A spellB trainCaskD remember(3)A surprisedB humorousC strangeD kind(4)A chanceB problemC advantageD skill(5)A themByouCusDhim(6)A giftB markC smileD joke(7)A seldomB oftenC neverD hardly(8)A difficultB carelessC unableD excellent(9)A luckyB sillyC angryD worried(10)A stars

77、B touristsC teachersD scientists【分析】本文说的是一位热爱学生、关心学生、学生非常喜欢的好老师陈老师文章描述了她和蔼可亲,对学生耐心细致,课下经常帮助学生学习,对学生慷慨、体贴等优秀品质【解答】1 A考查动词leave 离开; know知道;meet 遇到;choose选择根据语境可知,我们将要毕业(离开学校),我会非常想念她的故选A2 C考查动词spell 拼写;train 培训;ask 询问; remember记得根据上文Miss Chan is very patient可知,陈老师非常耐心不管我们什么时候在课上提问题,她都非常认真地对我们解释故选C3 D考

78、查形容词,surprised 吃惊的;humorous 幽默的; strange 奇怪的; kind和蔼的(仁慈的)根据语境可知,她对我们也很好,因为她很关心我们故选D4 B考查名词chance 改变;problem问题;advantage 优点;skill技能根据语境可知,把你的困难跟我分享,不要只是自己来解决故选B5 C考查代词them 他们(她们;它们);you 你(你们);us 我们;him他根据语境可知,有一天她给我们一本书假如有三天的光明,并且告诉我们应该读更多书故选D6 A考查名词gift 礼物; mark 分数(记号);smile 微笑; joke笑话根据语境可知,有一次她把我

79、们的班长选为最热心助人的学生,并给他一套玩具作为礼物故选A7 B考查副词seldom很少;often 经常; never 从不; hardly几乎不根据语境可知,当她有空的时候,她经常帮助我们学习,我们取得很大进步故选B8 D考查形容词difficult困难的;careless粗心的;unable不能;excellent精彩的极好的)根据语境可知,我们不但都喜欢陈老师,而且陈老师也喜欢我们,因为她认为我们都很好故选D9 A考查形容词lucky幸运的;silly 傻的;angry生气的;worried担心的根据语境可知,她常说,她很幸运做我们的老师故选A10 C考查名词stars 星星;tour

80、ists游客; teachers老师;scientists科学家根据语境可知,我希望我会进入一所能够有像陈老师一样的老师的学校故选C【点评】首先要仔细阅读短文,掌握大意,然后结合具体的选项做出选择,结合选出的选项再读短文,从中找出最符合短文的选项,就可以确定正确答案四、阅读理解 (本大题共3小题,每小题 2分,共 30分)阅读下面的材料.从每小题所给的 A、 B、 C、 D四个选项中选出最佳选项33(10分)Dear Lucy, How are you? It has been a month since my family left Hong Kong for England and we

81、are fine England is very different from Hong Kong The weather is terrible and it rains a lot The buildings are funny They are in rows and not high I love them because the rooms are much larger Im having a wonderful at my new school and my new home! Mum and Dad are happy with their new jobs But my br

82、other Jack doesnt like moving to England because he misses his friends so much Ive made lots of new friends at school My teachers are really nice too and my English has improved a lot After school, we can take part in relaxing activities such as sport, watching films or playing computer games Theres

83、 a park near the school where I often go with the other students at the weekend We are travelling back to Hong Kong for the summer holiday I will visit you and bring you a present! Write back soon!LoveSandy(1)Where did Sandys family live before?AA Hong KongB SydneyC New YorkD London(2)Sandy loves th

84、e buildings in England because their rooms areDA cheaperB warmerC newerD larger(3)How many people are there in Sandys family?BA 2B 4C 6D.8(4)Who does not like moving to England?CA DadB MumC JackD Sandy(5)What is the letter mainly about?DA Sandys summer holidayB Sandys parentsC Sandys new classmatesD

85、 Sandvs new life【分析】文章是Sandy写给Lucy的一封信,信中主要介绍可Wendy一家从香港搬家到英国之后的情况【解答】(1)A 细节理解题根据文章第一段中It has been a month since my family left Hong Kong for England and we are fine我的家人离开香港去英国已经一个月了,我们很好可知Sandy之前居住在香港故选B(2)D 细节理解题根据文章第二段中I love them because the rooms are much larger可知Sandy喜欢英国的建筑物是因为房间很大故选D(3)B 推理

86、判断题根据文章第三段中Mum and Dad are happy with their new jobs But my brother Jack doesnt like moving to England because he misses his friends so much可知Sandy家中有爸爸、妈妈、哥哥和Sandy四个人故选B(4)C 细节理解题根据文章第三段中But my brother Jack doesnt like moving to England because he misses his friends so much但我弟弟杰克不喜欢搬到英国,因为他太想念他的朋友了

87、,可知Sandy的哥哥Jack不喜欢搬到英国故选C(5)D 主旨大意题根据It has been a month since my family left Hong Kong for England and we are fine的家人离开香港去英国已经一个月了,我们很好可知文章在讲述Sandy搬家到英国之后的新生活,故选D【点评】阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解根据所给问题选择正确选项完成试题34(10分)One day,Toms teacher, Miss Mak, held a class meeting There will be a flag

88、 day next Saturday Does anyone want to join this meaningful event (活动)? asked Miss Mak Tom was inierested in raising money for homeless children but he was not brave enough to talk to the strangers, so he kept quiet in his seat Tom you havent sold flags before, said Miss Mak suddenly Would you like

89、to have a try?Tom was hesitant(犹豫的),but he finally nodded On the flag day,Tom and Angela sold flags in a busy street Excuse me, Could you please buy ? said Angela softly to the first person she met The man smiled and put fivedollar coin into Angelas collection bag Then she said thanks and put a flag

90、 under his shoulder I did it! said Angela happily Its your turn now Feeling nervous Tom began to shake Soon, he saw a young lady walking towards him The lady was smiling and holding a few coins in her hand She asked, Are you selling flags for Fund for the Homeless Childred? Toms face became red and

91、said yes Then the lady made the donation(捐赠) and Tom gave her a flag You made it! laughed Angela In the next couple of hours, Angela and Tom sold flags quickly and bravely Al last, their collection bags were so heavy that they had to hold them with both arms They felt very proud(1)Why did Tom keep q

92、uiet in his seat?DA He had other plansB He didnt like Miss MakC He was not interested in the activityD He was not brave enough to talk to the strangers(2)When Miss Mak asked Tom to have a try, he finallyBA laughedB noddedC refusedD cried(3)Where did Tom and Angela sell flags?AA In a busy streetB In

93、their schoolC In a tall buildingD In a small garden(4)How much did the first man pay Angela for the flag?AA Five dollarsB Ten dollarsC Fifteen dollarsD Twenty dollars(5)How did Tom and Angela feel after they sold the flags?CA BoredB ShyC ConfidentD Sad【分析】学校组织为了无家可归的孩子进行义卖活动,Tom很想参加,但又害怕跟陌生人说话最终,他还是

94、跟Angela组队一起出发卖旗子了【解答】1D 细节理解题根据Tom was inierested in raising money for homeless children but he was not brave enough to talk to the strangers可知,Tom对给无家可归的孩子募捐有兴趣,但是Tom是不够勇敢去跟陌生人说话故选:D2 B 细节理解题根据Tom was hesitant(犹豫的),but he finally nodded可知,Tom有些犹豫,但最终点头了故选:B3A 细节理解题根据 On the flag day,Tom and Angela

95、sold flags in a busy street可知,在卖旗子那天,Tom和Angela在一条繁华的街道上卖旗子,故选:A4A 细节理解题根据 The man smiled and put fivedollar coin into Angelas collection bag可知,那个男士微笑着把5美元放进了Angela的募捐袋故选:A5C 推理判断题根据文章最后一段可知,他们勇敢而快速地卖了很多旗子,同时也很为自己感到骄傲,可以推断出,他们也更有自信了故选:C【点评】做题时首先对原文材料迅速浏览,掌握全文的主旨大意其次,细读题材,各个击破掌握全文的大意之后,细细阅读材料后的问题,弄清每

96、题要求后,带着问题,再回到原文中去寻找、捕获有关信息35(10分)There are many ways to help improve your health like eating healthy food taking exercise and getting medical help But the easiest and cheapest way to improve your health is just to sleep eight hours or more every night The general sleeping rule is that the younger yo

97、u are The longer sleep you need But regardless of(不管)age, some people need to sleep more while for some a few hours is enough The problem with sleep is that more and more people in the world are not sleeping enough According to the World Health Organization over half the people in the world may be s

98、leepdeprived Having less sleep not only makes people feel tired but also causes accidents In the United States alone, sleepy drivers cause at least 100,000 traffic accidents a year Also sleep problems can cause medical problems such as high blood pressure(血压) Why are so many people sleepdeprived? Pa

99、rt of the reasons may be cultural In the American culture, people put a higher value on work than on sleep In fact, peopele who sleep a lot are usuallv seen as lazy Also, you can sometimes hear some people say proudly that they dont have much time to sleep they only sleep four or five hours a night

100、It seems that the less you sleep, the more work youll do How do we teach these people to learn the value of sleep? Perhaps they may listen to the advice of Dr James Maas an expert(专家) in sleep He says ,Sleep is like a credit (信用卡) card When you sleep less you are only borrowing time You always have

101、to pay it back The more hours you dont sleep, the more hours you shouldt sleep to pay back the hours on your sleep credit card For those who value work more than sleep, they should listen to what a famous person once said Dont think you will be doing less work because you sleep during the night That

102、 is a foolish(愚蠢的) idea which is held by people who have no imagination You will be able to do more(1)According to the writer, the easiest and cheapest way to improve health is toDA eat healthy food every dayB take excrcisc as much as possibleC get medical help whenever necessaryD sleep eight hours

103、or more every night(2)What does slecepdeprived mean in Paragraph 2?CA Having a good sleepB Excited about sleepC Having less sleepD Interested in sleep(3)According to Dr James Maas what is sleep like?CA An hourB A reportC A credit cardD A piece of paper(4)What do the words of the famous person mean i

104、n Paragragh 5?BA Sleeping during the night is foolishB Sleeping during the night is helpfulC People have no courageD People always do less work(5)What is the best title of the passage?AA The Value of SleepB The Value of StudyC The Ways of Eating LessD The Ways of Making Money【分析】本文是一篇人物故事类阅读,主要介绍了睡眠

105、对健康的重要性,以及强调了工作比睡眠更重要的想法是错误的【解答】(1)D 细节理解题,根据原文But the easiest and cheapest way to improve your health is just to sleep eight hours or more every night,但是最简单又最便宜的改善健康的方法就是每天晚上睡眠时间8个小时或者更多故选D(2)C 短语猜测含义题,根据原文Why are so many people sleepdeprived?为什么有如此多的人缺少睡眠? Part of the reasons may be cultural In th

106、e American culture, people put a higher value on work than on sleep一部分原因可能是文化性的在美国文化里,人们把工作看得比睡眠更重要,可知 sleepdeprived的意思就是缺少睡眠故选C(3)C 细节理解题,根据原文,Perhaps they may listen to the advice of Dr James Maas an expert(专家) in sleep He says ,Sleep is like a credit (信用卡) card可知Dr James Maas认为睡眠就像一个信用卡故选C(4)B 细节

107、理解题,根据原文Sleep is like a credit (信用卡) card When you sleep less you are only borrowing time You always have to pay it back 睡眠就像一个信用卡,当你睡的更少,你只是在借用时间,你总是要还回去的The more hours you dont sleep, the more hours you shouldt sleep to pay back the hours on your sleep credit card你不睡眠的时间越多是为了返还在你睡眠信用卡的时间可知晚上的睡眠是很有

108、用的故选B(5)A 主旨大意题,根据原文 But the easiest and cheapest way to improve your health is just to sleep eight hours or more every night但是最简单又最便宜的改善健康的方法就是每天晚上睡眠时间8个小时或者更多结合全文,也提到了睡眠和工作谁重要的问题,也明确指出睡眠更重要,故选A【点评】考查英语知识的综合运用,答题前一定要弄懂全文,然后再动手解答问题答题过程中,注意联系前后文,结合短文内容,完成各小题的解答五、补全对话(本大题共1小题,每小题5分,共5分)根据对话内容,从方框内选择恰当

109、的句子将对话补充完整(选项中有两项是多余的)36(5分)根据对话内容,从方框内选择恰当的句子将对话补充完整A Are they yours?B Where are you going?C Have you lost anything?D Tony is looking for his glovesE Look! Heres my name Tony!F When do people often lose things?G Theyre greenA: Tony Youre in a hurry(1)B B: Hello Ms Li Im going to the Lost and Found

110、Office A: (2)C B: Yes Ive lost my gloves A: What colour are they? B: (3)G My aunt gave me as a birthday present A: Look! l found a pair on the floor just now (4)A B: Let me see Oh Theyre mine (5)EThank you Ms Li A: Youre welcome! Look at this nice watch Is it yours too, Tony? B: No it isnt A: Please

111、 be careful with your things B: OK I will【分析】A:托尼,你这么匆忙你要去哪里啊?B:你好李小姐我打算去失物招领处A:你丢失了什么东西吗?B:是的,我丢了我的手套A:他们是什么颜色的?B:他们是绿色的我阿姨给我买的一个生日礼物A:看!我刚才发现在地上有一双,它们是你的吗?B:我看看嗯,它们是我的,看,上面有我的名字托尼!谢谢你,李小姐A:不客气,看看这个漂亮的手表,托尼,这也是你的吗?B:不,它不是A:请保管好你的物品B:好的,我会的【解答】细节理解题1B 根据下文Im going to the Lost and Found Office我打算去失物招

112、领处,可知应该要问Where are you going?2C 根据 下文Yes Ive lost my gloves是的,我丢失了我的手套 可知上文用了一个一般疑问句,问是否丢了东西,即Have you lost anything?3G 根据前文What colour are they?问颜色,可知答语是回答颜色,即Theyre green4A 根据答语 Let me see Oh Theyre mine可知问了是否是你的,即Are they yours?5E 根据Theyre mine可知后文需要证实的句子,用Look! Heres my name Tony!看,上面有我的名字托尼!【点评

113、】此题是补全对话,此类题型的解答,可以将整个文段首先浏览一遍,大概理解意思答题过程中,根据所提供的答语或是后文进行作答,同时,做题过程中也可以使用排除法,将选项带到文章中逐一的作答,答完后注意通读检查是否符合逻辑,语义顺畅六、完成句子(本大题共5小题,每小题2分,共10分)根据所给中文意思完成句子,每空限填一词37(2分)根据所给中文意思完成句子,每空限填一词他拿出相机开始拍照He took out his camera and startedtakingphotos【分析】他拿出相机开始拍照He took out his camera and started taking photos【解答

114、】这里叙述一件过去的事情,用一般过去时态时,结合中文提示,空缺处需要描述出拍照,take photos,而前面有started结合它的用法有started doing sth表示开始做某事,即要用taking photos故答案是 taking photos【点评】此题考查汉译英,在熟知每个汉语的英语翻译的基础上,根据语法结构,组合句子,便可得出正确答案38(2分)根据所给中文意思完成句子,每空限填一词上周,我的朋友大卫带着一本新书到我家来访Last week my friend Davidcameroundwith a new book【分析】Last week, my friend Dav

115、id came rounf with a new book【解答】根据句中的Last week,可知事情发生在过去,用一般过去时汉语句子的意思是我的朋友大卫带着一本新书到我家来访英文句子已经给出my friend David以及with a new book没有给出的是来访且是两个单词,故用短语come round故答案是came round【点评】此题考查汉译英,在熟知每个汉语的英语翻译的基础上,根据语法结构,组合句子,便可得出正确答案39(2分)根据所给中文意思完成句子,每空限填一词火车再一次晚点Onceagain, the train was late【分析】Once again, th

116、e train was late【解答】本题考查汉译英对照中英文,可知,此处缺少表示再一次的短语,once again再一次,符合语境故答案为:Once again【点评】此类题目,需要熟记单词,便可得出正确答案40(2分)根据所给中文意思完成句子,每空限填一词很高兴收到你的来信Its great tohearfromyou【分析】Its great to hear from you【解答】本题考查汉译英对照中英文,此处缺少表示收到来信的短语hear from收到来信,符合语境不定式符合to后面跟动词原形故答案为:hear from【点评】此类题目,需要熟记单词,便可得出正确答案41(2分)根

117、据所给中文意思完成句子,每空限填一词奶奶喜欢缝制衣服而不是去服装店里买Grandmother likes making clothesinsteadofbuying them in the shops【分析】奶奶喜欢缝制衣服而不是去服装店里买Grandmother likes making clothes instead of buying them in the shops【解答】这里叙述一件奶奶喜好,用一般现在时,根据题干意思奶奶喜欢缝制衣服而不是去服装店里买,空缺处缺少了而不是, 结合后文用的buying可知空缺处有一个空格是介词,需要用短语instead of,表示而不是故答案是ins

118、tead of【点评】此题考查汉译英,在熟知每个汉语的英语翻译的基础上,根据语法结构,组合句子,便可得出正确答案七、任务型阅读(本大题共1小题,每小题5分,共5分)阅读下面短文,根据短文内容完成句子42(5分)阅读下面短文,根据短文内容完成句子Friends are an important part of our lives We spend time with them, have fun togetherand share our opinions, feelings and even secrets Life would be boring without friends Friend

119、s influence who we are help us learn, support(支持)us in good and bad times and care for us even when we are not happy Often we have many happy moments with our friends We need someone to share things with to make them more enjoyable Being lonely for long periods of time is not a great feeling That is

120、 why it is important to spend time making friends and nurturing (维持),a close group of friends It is important to have a friend to talk to,whether(不论) it is about a sad or happy subject In good times, it is wonderful to be able to celebrate with someone It is also important to have someone support yo

121、u if you have just had an unpleasant experience Friends arc important pillars(中心人物)of support Friends teach us important lessons No two persons are the same As time goes by, we learn to respect one anothers differences This acceptance of others differences is important as we meet more and more peopl

122、e in our lives, such as new family members, neighbours and new friends(1)Lifewould be boringwithout friends(2)Being lonely for long periods of timeis not a great feeling(3)It is important to have a friend to talk to, whetherit is about a sad or happy subject(4)You need someone to support you ifyou h

123、ave just had an unpleasant experience(5)No two persons are the same, so we shouldlearn to respect one anothers differences【分析】本文介绍的是朋友的重要性,以及如何与朋友相处【解答】(1)would be boring细节理解题根据第一段最后的句子Life would be boring without friends,没有朋友,生活将是很无聊的,可确定此处要填写would be boring故答案为would be boring(2)is not a great feel

124、ing细节理解题第三段最后的句子Being lonely for long periods of time is not a great feeling,意思是长时间的寂寞不是一种好的感觉根据这个句子判定此处应该填写is not a great feeling答案为is not a great feeling(3)it is about a sad or happy subject细节理解题根据文中的句子 It is important to have a friend to talk to,whether it is about a sad or happy subject,有一个朋友去聊天

125、儿是很重要的,不管你谈的是难过的还是快乐的话题因此应该填写it is about a sad or happy subject故答案为it is about a sad or happy subject(4)you have just had an unpleasant experience细节理解题根据文中的句子 It is also important to have someone support you if you have just had an unpleasant experience可以确定此题答案是you have just had an unpleasant experi

126、ence这话的意思是如果你刚刚有一个不愉快的经历,你需要有人来支持你故答案为you have just had an unpleasant experience(5)learn to respect one anothers differences细节理解题文章说No two persons are the same As time goes by, we learn to respect one anothers differences,没有两个人是相同的随着时间的流逝,我们学会尊重别人的差别,因此看出此处要填写learn to respect one anothers difference

127、s故答案为learn to respect one anothers differences【点评】这道题比较简单,都是文中的直接信息只要认真读原文,都能够很容易地找出答案八、综合填空(本大题共1小题,每小题10分,共10分)根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词,使短文意思完整每空限填一词43(10分)The villagers in Mhangeni, Africa faced a very big challenge(挑战)They didnt have a school for their kids Then the village elder thought of an (1)ide

128、a He said that there was an old, abandoned (废弃的)farmhouse It could be changed into classrooms after cleaning and furnishing(装设备)it All the villagers were (2)pleasedwith his suggestion and started the project immediately The parents repaired the broken walls Some villagers (3)dividedthe house into th

129、ree classrooms by using pieces of wood The others helped make desks and chairs for the students Still, there was much more work to do But the rains were coming They had to (4)stopworking for the school as it was now the best time for them to plant So the children of Mhangeni decided to finish the ho

130、use by (5)themselvesThey had to hurry as summer had ended and other schools had already opened They didnt want to delay(耽搁) their studies Every day they were busy with cutting the grass and clearing the bushes(灌木) The news about the project (6)spreadand many people knew it Two teachers who worked fo

131、r the countrys Department of Education arrived to help out and two foreign visitors were also touched (感动) by the childrens (7)actionsThey donated money for them to buy textbooks and stationery After 10 days of hard work, the new school was (8)readyThe kids were very happy but a bit worriedthey were

132、 behind in their studies Besides(除之外)this, they also faced many (9)difficultiesThere were not enough classrooms to hold all the students And two or three students had to share one book However, the children are happy to study in school(10)especiallyin their new school which they helped to build Thou

133、gh their school might not be modern, their dream of having a school near their homes has come true【分析】非洲Mhangeni的村民面临一个严重的问题他们村子没有学校,他们一起努力给孩子们建了一所学校,虽然学校很简陋,但是孩子们还是很开心能在学校学习【解答】1 idea;考查名词;分析语境,此处表示:村子里的老者想出来一个主意i开头的单词,idea意见,想法符合语境故答案为:idea 2pleased;考查形容词;分析语境,此处表示:所有的村民对他的建议很满意,并开始开始了这个工厂p开头的单词,p

134、leased满意的,be pleased with对满意符合语境故答案为:pleased3 divided;考查动词;分析语境,此处表示:有一些村民用一些木板把房子分成几个教室d开头的单词,divide分开,divideinto把分成符合语境根据语境,需要使用一般过去时,divide的过去式为divided故答案为:divided4 stop;考查动词;分析语境,此处表示:他们不得不停止工作,因为现在对他们来说,是最好的种植的时间s开头,stop停止,stop doing停止做符合语境had to后面接动词原形故答案为:stop5 themselves;考查反身代词;分析语境,此处表示:所以,

135、Mhangeni的孩子们决定自己完成这个房子,themselves他们自己,符合语境故答案为:themselves6 spread;考查动词;此处意思为:关于这个项目的消息传播出去,很多人都知道它了s开头,spread传播,符合语境根据语境,此处需要用一般过去时,spread的过去式是spread故答案为:spread7 actions;考查名词;分析语境,此处表示:而且,两个外国游客也被孩子们的行动感动了a开头的词,action行动,可数名词,此处表示孩子们的行动,用可数名词的复数形式故答案为:actions8 ready;考查形容词;分析语境,此处表示:经过10天的努力工作后,新学校已经准

136、备好了r开头的词,ready准备好的符合语境故答案为:ready9 difficulties;考查名词;分析语境,此处表示:除此之外,他们还面临了很多困难d开头,difficulty困难,可数名词,前面有many,此处需要用名词复数形式difficulty的复数形式是difficulties故答案为:difficulties10 especially;考查副词;分析语境,此处表示:然而,孩子们很开心在学校里学习尤其是在他们帮助建的新学校里e开头的词,especially尤其符合语境故答案为:especially【点评】此类题目,需要分析语境,并且需要熟记单词,再结合语法结构,便可得出正确答案九

137、、书面表达(本大题共15分)44(15分)假如你是晨光中学的学生李华,平时坚持用英语写日记请根据以下要点,描述你星期三放学乘地铁回家路上看到的事情,并表达自己的想法(l) 一个男孩不舒服,开始呕吐,一位穿着漂亮的女士帮着擦拭地面,男孩表达感谢(2)地铁到站,有人挤向座位,有人下不去车,有人因此争吵(3)你认为参考词汇: 开始呕吐 begin to vomit挤向座位 push towards the seat争吵 have a quarrel要求:(1)词数:80100个(2)日记格式和开头已给出,不计入总词数(3)要点齐全,行文连贯,可适当发挥Wednesday When I took th

138、e underground back home from school, I noticed 【分析】高分句型一:She helped him clean the floorhelp sb do sth帮助某人做某事这句话意为:她帮助他打扫干净地面高分句型二:If all of us can do in this way,our world will be more beautifulIf引导的条件状语从句,遵循主将从现原则,即主句用一般将来时,从句用一般现在时态这句话意为:如果我们所有人都这样做,我们的世界将会变得更加美好【解答】Wednesday When I took the under

139、ground back home from school, I noticed two things around me(开篇点明题意) The first thing I met is about a boyThe boy didnt feel wellHe began to vomitA beautiful girl saw the boyShe helped him clean the floor【高分句型一】Then the boy thanked her for helpingThe second thing is about the undergroundWhen the unde

140、rground got to the stationa lot of people pushed towards the seatSo some people couldnt get off the undergroundSome had a quarreel because of this(介绍碰到的两件事情) In my opinion,The girl did a good thing and we appreciated her action in this societyAs for the undergroundIt shows your quality thereIf you wait in a line,others will get off the underground easilyIf all of us can do in this way,our world will be more beautiful【高分句型二】(表达自己的观点结尾)【点评】在解答写作这类试题时,要根据短文的中心思想考虑如何开头、展开和结尾,设想几个承上启下的连词,将主要句型、关键词语草草记下,形成提纲,写时切忌结构分散,废话连篇,严重跑题

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1