收藏 分享(赏)

2019年人教高考英语一轮练习题:选修6U1含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:407987 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:7 大小:70.50KB
下载 相关 举报
2019年人教高考英语一轮练习题:选修6U1含答案.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019年人教高考英语一轮练习题:选修6U1含答案.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019年人教高考英语一轮练习题:选修6U1含答案.doc_第3页
第3页 / 共7页
2019年人教高考英语一轮练习题:选修6U1含答案.doc_第4页
第4页 / 共7页
2019年人教高考英语一轮练习题:选修6U1含答案.doc_第5页
第5页 / 共7页
2019年人教高考英语一轮练习题:选修6U1含答案.doc_第6页
第6页 / 共7页
2019年人教高考英语一轮练习题:选修6U1含答案.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2019年人教高考英语一轮练习题:选修6U1含答案一、阅读理解。Got big plans for Friday night? Thats OK, we dont either.Guess well all have to make do by watching the celestial(天空的) show that will take place that night.First, there will be a full moon. Thats always fun, but this one will be a little more special. Its known as a “

2、snow moon”. The name comes from the fact that the heaviest snows usually fall during February, according to The Old Farmers Almanac.But if thats not special enough, theres also an eclipse(月食) that night. Itll be a penumbral lunar eclipse, meaning its a partial eclipse that leaves sections of the moo

3、n darkened by the earths shadow. No, it wont be as spectacular as those “blood moon” eclipses. Itll be subtler. The level of darkness it reaches during the eclipse may or may not be apparent;it just depends on where you are when you view it.In North America, the eclipse begins at 5:34 pm. ET and end

4、s at 9:53 pm. ET, according to the astronomy website EarthSky. The eclipse will be at its height around 7:44 pm. ET.If thats still not enough, lets throw in a comet(彗星) to the nights festivities.Comet 45P (it has a much longer name, but we wont burden you with it here) is visible as it flies by the

5、earth. The comet will get within 7.4 million miles of the planet as it makes its closest approach this weekend, according to Universe Today.Comet 45P will be most visible a couple of hours after the eclipse, so look to the skies again around 3 am. ET Saturday and find the greenishblue light with a t

6、ail. And dont forget, a total bigtime solar eclipse will streak across the United States on August 21st.【解题导语】本文是说明文,介绍了星期五晚上将会发生的天文现象。1According to the text, what can be viewed on Friday night?AA blood moon.BA total solar eclipse.CA partial lunar eclipse.DA comet without a tail.C解析:细节理解题。根据第四段第二句可知

7、,星期五晚上将会出现月偏食,故选C项。2If you want to see Comet 45P, you will need to Await around 7:44 pm. ETBstay up until 9:53 pm. ETCwake up before 3:00 am. ETDstart watching at 5:34 pm. ETC解析:细节理解题。根据倒数第二段中的“so look to the skies again around 3 am.ET Saturday”可知,要想看到45P彗星,你需要在凌晨三点之前起床。3The author writes the text w

8、ith the purpose of Aintroducing basic astronomy to the mediaBsharing new discoveries with astronomy researchersCpromoting astronomical events among science studentsDinforming average readers of recent celestial phenomenaD解析:写作意图题。通读全文可知,文章介绍了星期五晚上将会发生的几个天文现象,因此作者的写作目的是介绍这些现象给读者。二、单句语法填空1The local go

9、vernment has taken some effective measures, _ (aim) at cutting down the cost during the tough economy.答案:aimed/aiming2The present situation is very complex, so I think it will take me some time to figure_ its reality.答案:out3Im writing a letter, expecting your newspaper to appeal to the public _ (pay

10、) more attention to environmental protection.答案:to pay4The boys made an attempt _ (leave) for camping but were stopped by their parents.答案:to leave5The book written by Mr. Jackson appealed to people in all walks of life, _ (make) it the bestseller in England.答案:making6Without your timely help, I cou

11、ldnt _ (finish) the task ahead of time.答案:have finished7On the one hand, I am dying for the job; _ the other hand, I am not willing to give up my present one.答案:on8My father smokes heavily; as _ consequence, he coughs frequently, which makes the whole family worried.答案:a9In the far south _ (lie) Ste

12、wart Island, the largest of New Zealands many smaller islands.答案:lies10My father encouraged me in painting, but he never loved to see any of my works _ (exhibit) in public.答案:exhibited三、完形填空。For me,two of the loveliest words in English are “Life persists”I _1_ them years ago as a college student,sit

13、ting in the library,_2_,working on a paper.Out of nowhere,those words came _3_ off the page in a quote(引语):“In the midst of death life persists,in the midst of _4_ truth persists,in the midst of darkness light persists.”Suddenly I wasnt unhappy and impatient any more.Then I _5_ my granddad.I loved t

14、o talk with him.And I was _6_ to hear what hed think of it.He had poor hearing,so I had to _7_ it a few times,but once he _8_ it,he laughed.“All I can say to that is totally _9_,” he said on the phone.I told him how glad I was,after a long winter,to finally see spring and _10_ to find that quote.“Wh

15、y is that?” he asked.“Well,spring is a sure _11_ that life persists.And it just makes me _12_.”He laughed again,and then _13_ his lovely voice,he recited for me his _14_“spring time” words:“The desert shall rejoice(高兴),and _15_ as the rose does.even with joy and singing.”Many years later,_16_ my hus

16、band and I drove across a desert with many wildflowers and blooming(盛开的)cactuses,I could _17_ hear my granddad laughing:“The desert shall rejoice.”Life persists,and so do we,in the silence of _18_ and the blooming of cactuses;and in the dead of _19_ and the green of spring.Spring _20_ us that were a

17、live forever.1A.looked for Bhappened onCpicked out Dmade up2A.bored BconcentratedCtired Dconfused3A.running BdancingCrushing Dmoving4A.fear BaccusationCsuspicion Duntruth5A.called BvisitedCconsulted Dinformed6A.patient BconfidentCupset Ddesperate7A.copy BprintCrepeat Drecite8A.got BmadeCundertook Dm

18、anaged9A.puzzlement BscepticismCagreement Ddisapproval10A.practically BespeciallyCobviously Dnaturally11A.way BinspirationCremark Dsign12A.astonished BenergeticCmerry Dalive13A.in BwithCof Dbeyond14A.impressive BsuperbCclassical Dfavorite15A.exist BflowerCsurvive Dsow16A.after BwhenCuntil Dalthough1

19、7A.hardly BalwaysCalmost Dmostly18A.journeys BwordsCworld Ddesert19A.winter BspringCsummer Dautumn20A.convinces BassuresCreminds Dstrikes【解题导语】本文是一篇夹叙夹议的文章,讲述的是作者有感于春天的活力,从偶然读到的一段话联想到生命的意义与坚持。生命长存于漫漫沙漠的植物中,长存于冬去春来的绿意中。冬去春来,生命依然长存,而我们也要继续前行。1B根据语境可知,几年前坐在大学的图书馆里作者偶然遇到这两个单词“Life persists”。happen on“偶然

20、遇到或发现”,符合语境。pick out“挑选,辨别出”;make up“编造”。2A根据下文中的“Suddenly I wasnt unhappy and impatient any more”可知,作者当时在图书馆里的心情是很烦闷的。故选bored“厌倦的,烦闷的”。3B这两个词突然从书页上的引语中跃入作者的眼帘。dancing在此形象生动地描述了这两个词所富含的美好活力以及作者遇到它们的偶然性。4D在死亡中,生命依然坚持;在谎言中,真理依然长存;在黑暗中,光明依然永驻。根据句中的death与life, darkness与light的对应关系可知,此处应填truth的反义词。untruth

21、“虚假,不真实”,符合语境。accusation“控告”;suspicion“怀疑”。5A根据下文中的“on the phone”可知,作者给爷爷打电话。call“(给)打电话”,符合语境。visit“看望,拜访”;consult“咨询”;inform“告知”。6D根据语境及上文中的“I loves to talk with him”可知,作者很想听到爷爷(对这句话)是怎么看的。desperate“极想,渴望”。patient“耐心的”;upset“不安的”。7C根据上文中的“He had poor hearing,so I had to”和下文中的“a few times”可知,爷爷的听觉不

22、灵,所以作者不得不多次重复(repeat)这句话。copy“抄写”;print“打印”;recite“背诵”。8A但是一旦作者的爷爷明白(got it)了,他就笑了起来。make it“获得成功,准时到达”。9C根据上文中的“laughed”和下文中作者的爷爷所背诵的语句与该句话的主题的一致性可知,作者的爷爷对这句话所表达的主题是完全同意的。puzzlement“疑惑”;scepticism “怀疑”;agreement“赞同,同意”;disapproval“反对,不赞成”。10B作者告诉爷爷她在漫长的冬天过后,最终看到春天,特别是偶然发现这句引语,自己是有多高兴。especially“特别,

23、尤其”,符合语境。practically“实际地,差不多”;obviously“明显地”;naturally“自然而然地”。11D春天就是一个可信的迹象,它表明生命是长存的。sign“迹象,征兆”符合语境。inspiration“鼓舞人心的人(或事物)”。12C根据上文中的“I wasnt unhappy”,下文中的“rejoice(高兴)”“joy”及文章的主题可知,这句话使作者感到开心(merry)。astonished“震惊的”;energetic“精力充沛的”。13A作者的爷爷又笑了笑,然后用他那悦耳的嗓音为作者背诵了他最喜欢的语句。in.voice是固定搭配,表示“以的嗓音”。14D

24、参见上题解析。impressive“给人印象深刻的”;superb“极佳的,质量极高的”;classical“经典的”;favorite“最喜欢的”。15B沙漠应该高兴,像玫瑰一样盛开。根据空后的“as the rose does”可知,flower“开花”符合语境。16B多年后,当作者和丈夫驱车穿越一个有很多野花和盛开的仙人掌的沙漠时,她几乎又听到了爷爷笑着说“沙漠应该高兴”。分析句子结构可知,空处在此引导时间状语从句,且在从句中作时间状语,故选when。17C参见上题解析。almost“几乎,差不多”,符合语境。18D根据空后的“the blooming of cactuses.”和上文中

25、的“a desert with many wildflowers and blooming(盛开的)cactuses”及“The desert shall rejoice”可知,生命长存,同样的,我们也要坚持。生命长存于寂静的沙漠(desert)中和盛开的仙人掌里。19Ain the dead of winter“在隆冬,在严冬”。空前的dead形象地表现出了冬季万物萧条的景象,与春季的绿意及万物复苏的景象形成鲜明的对比。20C春天提醒我们,我们永远充满活力。convince“使相信”;assure“使确信”;remind“提醒”;strike“突然想到”。四、单句改错1Beijing was

26、 quite different from that I had expected. _ 答案:thatwhat2Does the young man standing there have possession of the company?No. The company is in possession of his father._ 答案:in后加the3He is always very rude, that is why people tend to avoid him. _ 答案:thatwhich4For the one thing, you must make a promis

27、e; for another, you should act at once. _ 答案:去掉the5There was a time when he had nothing to do, wandering aimless in the street all the day. _ 答案:aimlessaimlessly五、单元语法虚拟语气()1(2019安徽马鞍山二中、安师大附中联考)Had the weather been more favorable, the crops _ (grow) still better now.答案:would/might/could grow2(2019湖

28、南怀化模拟) Sorry,I am too busy now. If I _ (have) time,I would certainly go for an outing with you.答案:had3(2019天津七校联考)I was ill that day; otherwise I _ (take) part in the sports meet.答案:would have taken4(2019江苏扬州中学月考)He _ (intend) to return today, but he postponed the trip due to the unpleasant weather.答案:had intended5(2019江苏启东中学阶段检测)Ive been told Jimmy is here waiting for me.If you _ (come) earlier, you would have met him. He just left half an hour ago.答案:had come

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1