1、课时跟踪练(二) Warming Up & Reading Language Points一、全练语言点,基稳才能楼高.单词拼写1I visited the old house whose roof (屋顶) was covered with grass the other day. 2Youd better not walk into the room with muddy (泥泞的) boots on your feet.3The concept (概念) of learning English gave me much help.4What he learned at universit
2、y is not relevant (有关的) to his job.5He volunteered to teach in a remote (遥远的) mountain village.6He tried to adjust (使适应) himself to the new living environment.7They are expected to participate (参加) in the concert.8The rent is high, but otherwise (其他方面) the house is satisfactory.9. It was a privilege
3、 (殊荣) to be invited here. 10They have made all the arrangements (安排) for the conference.选词填空the other day, hear from, dry out, be dying to, be relevant to, it is a privilege, dry up, stick out1I hear_from my cousin every two months.2Helen borrowed my book the_other_day,_saying that she would return
4、it soon. 3John hung up his wet wash in order to dry it out. 4I am_dying_to know where you are from.5The delay of the airline is_relevant_to the volcanic eruption. 6The river dried_up soon due to the drought.7With a branch sticking_out,_the tree almost blocked the alleyway (胡同)8It_is_a_privilege to h
5、ave been admitted into a famous university.课文语法填空Jo is a young Australian woman who worked as a volunteer teacher in Papua New Guinea for two years. She thought it wonderful to hear 1.from her friend, Rosemary,who was dying to hear all about her life there. The high school 2.where she worked was a b
6、ush school, whose classrooms were made of bamboo and grass. The other day when Jo was showing the boys the 3.weekly (week) chemistry experiment, the mixture was bubbling 4.before she knew it.The boys who had never come across anything like this before were so frightened 5.that they started jumping o
7、ut of the windows.Jo wondered if chemistry was 6.relevant(relevance) to the kids, she tried to make a difference to the boys lives.Last weekend Jo went with another teacher to visit a village which was the home of one of the boys, Tombe. When they arrived, Tombes mother, who 7.was_pulling (pull) wee
8、ds in her garden, started crying “ieee ieee” and his father led them into his house, a low bamboo hut with grass 8.sticking (stick) out of the roof.There being no windows and the doorway being just big enough to get through, the hut was so dark inside that it took time for her eyes 9.to_adjust (adju
9、st). After dinner, Jo noticed a can standing upside down on the grill over the fire 10.to_be_heated_(heat) to dry out the leftover food.串点成篇微表达我姐姐到了遥远的(remote)山村去参加(participate)志愿者活动,要不然(otherwise),她就会在一家公司做文秘工作(paperwork)了。妈妈担心她是否适应(adjust to)独自生活在遥远的小山村。在姐姐看来,做志愿者工作是一件荣耀的事情(a privilege)。我羡慕她,但是我很长
10、时间没有收到(hear from)她的信了,我十分渴望(be dying to)去看望她。My_sister_went_to_a_remote_village_to_participate_in_the_voluntary_activity,_otherwise_she_would_do_some_paperwork_in_a_company._Mother_is_worried_whether_she_could_adjust_to_living_in_the_mountainous_village_alone._In_my_sisters_opinion,_it_is_a_privileg
11、e_to_do_voluntary_work._I_admire_her,_but_I_havent_heard_from_her_for_a_long_time,_so_I_am_dying_to_visit_her.二、勤练高考题型,多练自能生巧.完形填空On Mothers Day, I was expecting my grown children to come back home and spend the day with me.Fifteen years earlier, I was a single mom with two children, a _1_ job and a
12、 long commute (通勤路程). So I had to shop for groceries and plan for the next week on weekends. _2_, I went shopping on Sunday. When I _3_ to the cashier that the store was really quiet that day, she replied, “Its always _4_ on Mothers Day. You must be the only _5_ out there shopping.” I know she was _
13、6_ telling the truth and she did not mean to _7_ me. Needless to say, all I could do was to finish paying and get to my car. I hadnt _8_ realized it was Mothers Day. My children were too young to know it. How _9_ I really was!I was excited to see my _10_ soon. I decided to treat myself to an ice tea
14、 and _11_ to the sandwich shop next door. It was _12_except for a mom and her son ahead of me._13_ this was a single mom, celebrating Mothers Day with her son in the sandwich shop. When she finished _14_, I handed the cashier a $20 bill and said, “This is my treat. Happy Mothers Day!” The cashier wa
15、s _15_ for a moment and the woman searched my face to see if she _16_me.Wayne Dyer once _17_the power of kindness. He said studies showed that not only do the giver and receiver of an act of kindness _18_, but an observer benefits in exactly the same way. The mom and her son felt _19_ because she ha
16、d been honored and received an unexpected _20_. I felt good because I felt I had honored that part of me that wasnt honored all those years ago.语篇解读:作者讲述了发生在母亲节的一个小故事,分享了自己与人为善的经历。1.A.routineBdemandingCwellpaid Dmiserable解析:选Bdemanding意为“要求高的,费力的”。根据上下文可知,作者是位单亲母亲,且只能在周末才有空购买食品,为家人安排好下一周的伙食,可见非常辛苦。2
17、A.As usual BSeldomCOccasionally DFor once解析:选A从上一句的“on weekends”可知,作者通常(As usual)在周日去商店购物。3A.reported BexplainedCcommented Dsuggested解析:选Ccomment意为“发表意见;评论”,此处是指作者在付款时和收银员闲聊。4A.classic BcrowdedCspecial Dquiet解析:选D从上文的“the store was really quiet that day”可找到暗示。收银员说,通常在母亲节那天,商店总是非常安静(quiet)。5A.custome
18、r BmotherCparent Ddriver解析:选B由于店里顾客很少,又是母亲节,所以收银员说作者是那天唯一前来购物的母亲(mother)。6A.simply BdeliberatelyCproudly Dpolitely解析:选A收银员只是(simply)在回答作者的问题,并非有意要伤害(hurt)作者。因为在母亲节,多数母亲都会和家人一起庆贺,而不会外出购物。7A.warn BdiscourageChurt Dremind解析:选C参见上题解析。8A.just BstillCever Deven解析:选D从上文可知,作者甚至(even)没有意识到那天是母亲节,她是在听了收银员的话以后
19、才意识到的。9A.defeated BaloneCstubborn Dwarmhearted解析:选Balone意为“孤单的;孤独的”。作者的孩子太小而不懂得母亲节的意义,也没有其他人给作者送来母亲节礼物,所以她感到非常孤单。10A.children BhusbandCfriends Dneighbors解析:选A作者外出购物,很想尽早回家见到孩子们(children)。11A.rode BdroveCwalked Descaped解析:选C从下文的“next door”可知,这家三明治店就在附近,所以她是走(walk)过去的。12A.clean BexcellentCelegant Demp
20、ty解析:选D除了一对母子在这家店以外,没有其他顾客,所以店里很空(empty)。13A.Luckily BObviouslyCFortunately DSadly解析:选Bobviously意为“显而易见”,作者从自己的经历推断,店里的这位母亲显然(obviously)也是位单亲母亲。14A.ordering BparkingCeating Dpacking解析:选Aorder意为“点餐”,从下文可知,在这位母亲选好要购买的食品后,作者把钱递给收银员来替她买单。15A.encouraged BgratefulCconfused Dembarrassed解析:选C作者主动替别人买单,这一举动让
21、收银员非常困惑(confused)。16A.remembered BrecognizedCmet Dknew解析:选D同样,这位母亲也很迷惑,盯着作者看,不知道是不是认识(knew)作者。17A.passed on Btalked aboutCasked for Dlooked back解析:选B根据下文的said可找到暗示。韦恩戴尔曾经说过(talked about)善举的作用。18A.benefit BinterestCunderstand Dlearn解析:选Abenefit意为“得益;受益”。句意:善行不仅能使给予者和接受者受益匪浅,同样也能让旁观者收获良多。19A.unsatisfi
22、ed BunderstandableCgood Danxious解析:选C因为收到了作者的礼物,这位母亲和孩子感到很高兴(good)。20A.surprise BsympathyCinvitation Dgift解析:选D作者主动替这位母亲买单,这位母亲收到了一份意想不到的礼物(gift)。.语法填空It seems that the old tradition of children getting a bedtime story before sleeping is disappearing in Britain. A new study shows that around a third
23、 of parents do not read bedtime stories to their children. The study by Littlewoods. com also finds that up _1_ 50 percent of children would prefer to watch TV or play computer games than read a story. Researchers further discovered that five percent of British children under seven do not even own _
24、2_ book. Parents came up with _3_(vary) reasons why they did not read to their little children. The researchers questioned hundreds of parents, thirteen percent of _4_ blamed a lack of time. Besides, some parents said their children were simply not interested.The researchers _5_ (work) with British
25、pop star Natasha Hamilton to try and change this since last month. They have launched a bedtime storywriting _6_ (compete) for children under seven. Ms Hamilton said, “Im really excited to see all the different story ideas and cant wait to see _7_ the kids come up with. _8_ (choose) a winner is not
26、going to be easy.” She spoke about her own joy _9_ a mother in reading bedtime stories, saying, “I have three kids. I know just how enjoyable reading bedtime stories to my kids is.” A spokesman from L said, “We appreciate how important _10_ is for parents and kids to spend quality time together, and
27、 bedtime stories are a great way to do this.”语篇解读:为了让更多的家长为孩子读睡前故事,英国一家网站与流行歌手Natasha Hamilton联手举办了故事大赛。1to此处是up to .的固定表达,意为“多达”。2a此处用不定冠词表泛指。3various此处需填形容词,various意为“各种各样的”。4whom根据句子结构可知,此处是“数词ofwhom”引导的非限制性定语从句。5have worked根据句中时间状语since last month可知,此处应用现在完成时。6competition此处需填名词competition,表示“比赛”。7whatwhat引导宾语从句,并在从句中作宾语。8Choosing此处用所给动词的动名词形式,在句中作主语。9as根据下文Hamilton说的话“I have three kids .”可知,她是以一位母亲的身份来分享自己的经验的,故此处填as,表示“作为”。10it此处用it在句中作形式主语,真正的主语是to spend quality time together。