收藏 分享(赏)

2019年英语新同步浙江专用必修五精练:UNIT 1 单元加餐练(一)~(二) 完形阅读组合练 WORD版含解析.doc

上传人:a**** 文档编号:404563 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:7 大小:44.50KB
下载 相关 举报
2019年英语新同步浙江专用必修五精练:UNIT 1 单元加餐练(一)~(二) 完形阅读组合练 WORD版含解析.doc_第1页
第1页 / 共7页
2019年英语新同步浙江专用必修五精练:UNIT 1 单元加餐练(一)~(二) 完形阅读组合练 WORD版含解析.doc_第2页
第2页 / 共7页
2019年英语新同步浙江专用必修五精练:UNIT 1 单元加餐练(一)~(二) 完形阅读组合练 WORD版含解析.doc_第3页
第3页 / 共7页
2019年英语新同步浙江专用必修五精练:UNIT 1 单元加餐练(一)~(二) 完形阅读组合练 WORD版含解析.doc_第4页
第4页 / 共7页
2019年英语新同步浙江专用必修五精练:UNIT 1 单元加餐练(一)~(二) 完形阅读组合练 WORD版含解析.doc_第5页
第5页 / 共7页
2019年英语新同步浙江专用必修五精练:UNIT 1 单元加餐练(一)~(二) 完形阅读组合练 WORD版含解析.doc_第6页
第6页 / 共7页
2019年英语新同步浙江专用必修五精练:UNIT 1 单元加餐练(一)~(二) 完形阅读组合练 WORD版含解析.doc_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、单元加餐练(一)(二) 完形阅读组合练加餐练(一)完形阅读组合练.完形填空In 1896, 17yearold Einstein went to Zurich to study physics. There he met Marits, a girl from Hungary. They studied in the same class and the same interest in physics brought the two together and they became good _1_. Before long, they _2_ in love with each other

2、. In 1903, when Einstein was 24, he _3_ Marits, who was four years older than he. _4_ their marriage, Einstein _5_ himself to the research of the great theory of relativity (相对论). _6_ her husband more help, Marits gave _7_ her own work, and became a good wife and _8_. She tried her best to encourage

3、 him _9_ possible. She was sure that her husband _10_ succeed. They often discussed the theory while _11_ outside or sitting together in the room. They _12_ did that in their letters when one of them was _13_ from home.In 1914, the Einsteins moved to Berlin and _14_ down there. At that time, Einstei

4、ns theory _15_ to be correct and he became _16_ all over the world.Marits was very _17_ her husband with his success. But it was not long _18_ the First World War _19_. Marits as well as her two sons, who were _20_ holiday in Switzerland, couldnt come back to Berlin any longer. The war not only stop

5、ped Einsteins work but also broke up the warm, happy family. In 1919, Einstein and Marits had to get divorced (离婚)1A.pairsBcouplesCfriends Dclassmates解析:选C由空前句意“对于物理方面同样的兴趣使得他们两个人走到一起”以及下文“不久,他们相爱了”可知,他们成为了好朋友。2A.got BfellCbecame Dturned解析:选Bfall in love with sb.的意思是“爱上某人”,其他三个动词不与in love with连用。3A.

6、marrying BmarriesCmarried Dmarried with解析:选C表示“和某人结婚”,应用marry sb.,marry后不加介词with,排除D项;由空前的时间状语从句可知,此处应是主句的谓语动词,排除A项。又因本文的时态是过去时,排除B项。故选C。4A.Since BForCWith DAfter解析:选Dafter their marriage意为“他们结婚以后”。5A.gave BofferedCforced Ddevoted解析:选Ddevote oneself to sth.的意思是“投身于某事”。give, offer和force都不与oneself to

7、sth.搭配。6A.Giving BTo giveCGiven DTo have given解析:选B由下文可知,为了给丈夫更多的帮助,玛丽兹做出了下面的决定。此处为动词不定式作目的状语且只需要用动词不定式的一般式。7A.off BoutCup Din解析:选C为了给丈夫提供更多的帮助,玛丽兹“放弃”了自己的工作。give up“放弃”,符合句意。give off“发出(光和热等)”;give out“发出;分发”;give in“屈服”。8A.cook BmotherCfriend Dassistant解析:选D由上下文可知此处指玛丽兹是爱因斯坦的妻子和助手(assistant),其他几个选

8、项不符合要求。9A.whatever BwheneverChowever Dwherever解析:选B句意:不管什么时候只要有可能,玛丽兹都尽力去鼓励他。10A.must BmightCshould Dwould解析:选D玛丽兹相信自己的丈夫将来“会(would)”成功,而不是“必须(must)”“可能(might)”或“应该(should)”成功。11A.walked BwalkingCwent Dcoming解析:选B当从句主语与主句主语一致,且从句谓语部分含有be动词时,从句中的主语和be动词可一起省略。本句省略they were,因此选择walking。12A.even BneverC

9、seldom Dsometime解析:选A由上文可知他们总是一起讨论问题,此处用even表示程度进一步加深,即“他们甚至在信中也讨论问题”。13A.beyond BoffCout Daway解析:选D由上文(in their letters)可知此处是在说他们其中的一个不在家的时候。词组be away from home意思是“不在家”。14A.put BsettledClived Dsat解析:选Bsettle down意为“定居”。而put down意为“放下”,sit down意为“坐下”,均与句意不符,排除A、D两项;live一般不与down连用。15A.seemed Bappeare

10、dCproved Dlooked解析:选Cseem意为“好像”;appear意为“好像;出现”;prove意为“后来被发现是;最终显现为”;look意为“看;看起来”。根据短文的意思可知,爱因斯坦的理论最终证明是正确的。16A.happy BpleasedCsatisfied Dfamous解析:选Dhappy意为“幸福的;快乐的”;pleased意为“高兴的”;satisfied意为“满意的”;famous意为“著名的”。此处指爱因斯坦在当时享誉全世界。17A.proud of Bpraised forCpleased with Dworried about解析:选Abe proud of意

11、为“为而骄傲或自豪”;be praised for意为“为受到称赞”;be pleased with意为“对感到满意”;be worried about意为“对担忧”。由上下文来看,玛丽兹是为丈夫的成功感到自豪。18A.when BbeforeCsince Das解析:选B句式It is not long before .意为“不久就”。19A.appeared Btook placeCoccurred Dbroke out解析:选Dappear意为“出现”;take place意为“发生”,用来指有计划地发生;occur意为“出现”;break out意为“发生;爆发”,多用来指战争、火灾等

12、。此处指第一次世界大战的爆发,因此选择D项。20A.in BatCon Dfor解析:选Cbe on holiday意为“在度假”,表示度假的状态。.阅读理解Do you suppose Darwin, one of the greatest scientists of all time, really did foolish experiments? Or did he do experiments that were so simple and basic that other people just thought they were foolish?Sometimes, people

13、think they already know the answer to a question or the solution to a problem. Sometimes, they really do know an answer or a solution, but without thinking they are important. Charles Darwin didnt settle for (满足于) just thinking he knew something. And he believed all things could be important however

14、 simple they seemed to be.Suppose you drop sheets of paper that are of exactly the same size and shape. If you drop them at the same time in the same place, they will fall in the same way. Now make one of the sheets of paper into a tight little balt and let it drop along with the other sheets. What

15、happens? You have done an experiment that is so simple that you might think it couldnt be worth anything.But this simple experiment is important. It explains part of our presentday understandings of physics that were worked out long ago by Galileo and Newton. And these understandings set aside some

16、of ancient Greek physics.Scientists sometimes stop to look at very simple things and to think very hard about them. Even the simplest idea, which we might think is foolish, can shake the foundations of science. 语篇解读:最简单的事情都可能动摇科学的根基,我们要留意身边的每一件事,哪怕它非常简单。1The passage tells us that Charles Darwin _.Aw

17、as a great English scientistB.always liked doing the experiments that others thought difficultCthought even the simplest thing was importantDdidnt get on well with others解析:选C推理判断题。短文并没有说Charles Darwin是哪个国家的科学家,可排除A项;由第一、二段可知别人认为Darwin的许多实验太简单不值得做,可排除B项;文中没有论述Darwin与别人相处的事情,可排除D项。由第三段中“he believed a

18、ll things could be important however simple they seemed to be”可推出答案为C。2The author of the passage tries to _.Aconvince us that Charles Darwin, Galileo and Newton are the greatest scientists in the worldBdraw the conclusion that basic sciences are simple thingsCprove that two sheets of paper, with the

19、 same size and shape, will fall at the same speedDdraw our attention to everyday happenings around us解析:选D主旨大意题。短文的最后一段点明最简单的事情都可能动摇科学的根基,意在告诉我们要留意身边的每一件事,哪怕它非常简单。3Which of the following is TRUE?ADarwin really did foolish experiments.BAccording to some people, Darwin did foolish experiments.CIt is b

20、elieved by all the people that things could be important though they seemed to be simple.DGalileo and Newton worked out ancient Greek physics.解析:选B细节理解题。短文第一段第二句“Or did he do experiments that were so simple and basic that other people just thought they were foolish?”明确告诉我们,有些人认为Darwin做了愚蠢的实验。加餐练(二)写

21、作强化增分练.应用文写作假设你是李华。你的美国笔友Susan最近收到了某所大学的录取通知书,但由于经济原因准备放弃入学资格。请根据以下要点给她写一封信,劝说她不要放弃:1上大学的重要性;2.如何解决所面临的困难。注意:1.词数80左右;2信的开头已给出,但不计入总词数;3可适当增加细节,以使行文连贯。Dear Susan,I am sorry to hear that you have decided not to go to college. Yours,Li Hua参考范文:Dear Susan,I am sorry to hear that you have decided not to

22、 go to college. I am writing to try to persuade you not to do that. The reasons are as follows.First, education has a longlasting influence on our future. No one can ignore the fact that welleducated people usually perform better in their career and enjoy a better life. Second, we all meet certain d

23、ifficulties in our lives and what we should do is take up the challenges and try to overcome them. Third, you can apply for a student loan or take parttime jobs to earn some money. Of course I will try my best to help you too.In short, I hope you can accept the offer from that college.Yours,Li Hua.读

24、后续写阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。I worked from the time I was four and raised seven children,_all of them college graduates. It seemed Id done everything Id ever wanted to do in my life, but I had one regret. I was born in 1898, the oldest of five kids. Papa couldnt spare me to go to school, so I wo

25、rked in the fields with him till I was 21 years old.Everywhere I went, I learned some hard lessons about what happens to a man who even cant read the_alphabet. People cheat you out of wages. They sell you a ticket to one city, take your money and hand you a ticket to somewhere else.By 1928, Id been

26、wandering for nine years. I met a woman named Elzenia. We fell in love, married and moved to Dallas, where I got work fixing roads for the city. When Amelia, the oldest of our seven children, first went_to_school,_I took my wife aside. “Elzenia,” I said. “I dont want the kids to know I cant read or

27、write.”In 1938, one day my boss called me in. “George,” he said. “No one knows those machines as you do. Id like to promote you.” But my thrill and surprise were cut short when he said, “Fill out this application and well get you a raise.” I couldnt admit_the_truth. I thanked him and walked out of h

28、is office. I did stay right where I was, until I turned 65 and my boss made me retire. But I didnt stop working. For the next 25 years, I lived a happy life, but it still seemed to me like something was missing.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。P

29、aragraph 1A young fellow handed me a piece of paper. It was information about Paragraph 2The young man drove me to an old building. 参考范文:Paragraph 1A young fellow handed me a piece of paper. It was information about adult education classes. People can learn to read and write. Now Im 98. I thought of

30、 my friends and neighbors and what they might think if they found out I couldnt read. After all these years, my secret would be out. But all my life Ive wanted to read. It is high time for action.Paragraph 2The young man drove me to an old building. I knew it well it was where all my children had go

31、ne_to_school. I looked into the classroom to get a look at who I would be going to school with the next day. The students all looked like babies to me. There was a lady in her fifties but most of the rest were in their twenties or thirties. I went back to the school the next day. Id been inside the

32、building so many times before with my children. That old building looked the same, and it smelled the same. But this time it was different because this time it was going to be my school. First came learning the_alphabet,_then words. In three months, I could read. It was not very exciting, but I loved it.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1