收藏 分享(赏)

2020届高考艺考英语复习作业:必修一UNIT 3 TRAVEL JOURNAL WORD版含解析.DOC

上传人:a**** 文档编号:403759 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:6 大小:150KB
下载 相关 举报
2020届高考艺考英语复习作业:必修一UNIT 3 TRAVEL JOURNAL WORD版含解析.DOC_第1页
第1页 / 共6页
2020届高考艺考英语复习作业:必修一UNIT 3 TRAVEL JOURNAL WORD版含解析.DOC_第2页
第2页 / 共6页
2020届高考艺考英语复习作业:必修一UNIT 3 TRAVEL JOURNAL WORD版含解析.DOC_第3页
第3页 / 共6页
2020届高考艺考英语复习作业:必修一UNIT 3 TRAVEL JOURNAL WORD版含解析.DOC_第4页
第4页 / 共6页
2020届高考艺考英语复习作业:必修一UNIT 3 TRAVEL JOURNAL WORD版含解析.DOC_第5页
第5页 / 共6页
2020届高考艺考英语复习作业:必修一UNIT 3 TRAVEL JOURNAL WORD版含解析.DOC_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考资源网() 您身边的高考专家基础巩固根据提示词填空1He worked hard and finally got a good result in the final exam.(finally)2Li Hua is a young man with great determination.(determine)3John is very reliable if he promises to do something he will do it.(rely)4He is busy organizing a conference to be held next week with his a

2、ssistants.(organize)5He prefers to surf the Internet rather than do anything else.(prefer)6The disadvantage of the material is that it fades in the strong sunlight.(advantage)7I want to know more details so youd better tell me it slowly.(detail)8The trip is scheduled to start on December 21 in New Y

3、ork City.(schedule)9You must take medicines with boiled water.(boil)10On Sunday mornings my father went to work as usual.(usually)能力提升 .阅读理解Thirty million people visit Paris every year and when you are standing in a queue at the Louvre waiting to have a look at the Mona Lisa,it is possible to think

4、that each and every one of them is in the same room as you.But it is possible to see the iconic sites of the City of Lights without falling into the crowded tourists.My favourite way to enjoy Paris is to take enough money to last a visit of at least two months.I did this when I was 20.I lived in a p

5、oor hotel on Rue St.Jacques around the corner from the Sorbonne and the Jardin du Luxembourg.Surviving on 100 francs a day,I ate baguettes,tomatoes and a jar of mayonnaise.I drank my short blacks while standing at the counter of cafes.I walked everywhere,down the citys grand avenues and up its hidde

6、n old alleyways.I loved every single povertycovered moment of that Winter.Ive been back several times since for shorter trips.Each time,Paris offers new joys and discoveries.An increasingly popular way to get that true Parisienne (巴黎女子的) touch to your trip is to rent an apartment.Brisbane author Ner

7、ida Newtown loved the“at home”feeling when she and her family realized a longterm dream by living in Paris for a few months.If you cant manage a longer stay,never fear.Jodie Minuses excitable account of her whirlwind trip to the City of Lights shows how you can get the most out of Paris in a short t

8、ime.Jenny Stevens managed to show a firsttime visitor much of Paris.But now its over to you:Share your secrets and passions about Paris.1The text is mainly to tell readers_.Awhere to visit in ParisBsome tips on how to visit ParisCthe writers experience of visiting ParisDthe introduction of Paris解析:C

9、主旨大意题。从整篇文章,尤其是最后一段的最后一句可知,作者只是在与他人分享自己旅游巴黎的一些经历或者秘诀,而并不是提出旅游建议。故答案选C。2Those who want to get tips on short trips in Paris had better contact“_”Athe Mona LisaBJodie MinusCJenny Stevens Dthe writer解析:C细节理解题。根据文章最后一段可知Jodie Minus可以提供一些短时间内在巴黎旅游的建议,Jenny Stevens只是提供关于第一次到巴黎旅游的一些建议。3According to the text

10、,“the City of Lights”should refer to“_”Athe city of ParisBthe hotel the writer ever lived inCa famous tourist attraction in ParisDthe name of a Paris street解析:A猜测词义题。由文章第二段和最后一段“the City of Lights”所出现的语境可知,它并不是指作者所参观的景点或者所住的旅店,而是巴黎的另一种称呼。故答案选A。4When the writer visited Paris at the age of 20,he _.Ali

11、ved on 100 dollars a dayBstayed in Paris for two monthsCdidnt get used to the food thereDreally had a good time there解析:D事实细节题。由文章第三段可知,作者那一次在巴黎呆了至少是两个月,但也可能是两个多月;他每天的消费是100法郎而不是100美元;从作者的描述来看,没有明确指出作者是否习惯那里的饭菜;第三段最后一句表明作者玩得非常高兴。故答案选D。.完形填空A Heroic DriverLarry works with Transport Drivers,Inc.One mo

12、rning in 2009,Larry was _1_ along 165 north after delivering to one of his _2_.Suddenly,he saw a car with its bright lights on._3_ he got closer,he found _4_ vehicle upside down on the road.One more look and he noticed _5_ shooting out from under the _6_ vehicle.Larry pulled over,set the brake and _

13、7_ the fire extinguisher (灭火器)Two good bursts from the extinguisher and the fire was put out.The man who had his bright lights on _8_ and told Larry he had _9_ an emergency call.They _10_ heard a womans voice coming from the wrecked (毁坏的) vehicle._11_ the vehicle,they saw that a woman was trying to

14、get out of the broken window.They told her to stay _12_ until the emergency personnel arrived,_13_ she thought the car was going to _14_.Larry told her that he had already put out the fire and she should not move _15_ she injured her neck.Once fire and emergency people arrived,Larry and the other ma

15、n _16_ and let them go to work.Then,Larry asked the_17_ if he was needed or _18_ to go.They let him and the other man go.One thing is _19_Larry went above and beyond the call of duty by getting so close to the burning vehicle! His _20_ most likely saved the womans life.语篇导读本文是一篇记叙文,主要介绍了司机Larry在路上遇到

16、着火的汽车,积极救人的故事。1A.walking BtouringCtraveling Drushing解析:C考查动词辨析及语境理解。walk走路;tour旅行;travel旅游,行进;rush冲。根据下文中Larry pulled over可知他沿着公路行驶。故选C。2A.passengers BcolleaguesCemployers Dcustomers解析:D考查名词辨析及语境理解。根据首句Larry works with Transport Drivers,Inc.可知他是送货司机,由此推断他应该是在给客户送完货后回去的路上。3A.Since BAlthoughCAs DIf解析:

17、C考查连词辨析及语境理解。根据语境判断当他走近的时候,他又发现了另一辆汽车。as“当时候”。4A.each BanotherCthat Dhis解析:B考查代词辨析及语境理解。根据前句“Suddenly,he saw a car with its bright lights on”,可知当时有一辆开着亮灯的车,由此判断他又发现一辆损毁的汽车。5A.flames BsmokeCwater Dsteam解析:A考查名词辨析及语境理解。根据第一段末句“the fire was put out”可知当时汽车是着火了。flame火苗;smoke烟;water水;steam蒸汽。故选A。6A.used B

18、disabledCremoved Dabandoned解析:B考查形容词辨析及语境理解。根据第二段中“a womans voice coming from the wrecked vehicle”,可知汽车是毁坏了的,used用过的;disabled 残废的;removed被移除了的;abandoned被遗弃的。故选B。7A.got hold of BpreparedCtook charge of Dcontrolled解析:A考查动词辨析及语境理解。根据后句可知他下车灭火。get hold of拿起;prepare准备;take charge of负责;control控制。故选A。8A.ca

19、me down Bcame throughCcame in Dcame over解析:D考查动词辨析及语境理解。根据“and told Larry he had _9_ an emergency call”可知,那个司机走了过来和Larry说话。come down下来;come through经历;come in进来;come over走过来。故选D。9A.returned BreceivedCmade Dconfirmed解析:C考查动词辨析及语境理解。根据下文可知这个司机打了电话报警。return归还;receive a call接到电话;make a call打电话;confirm确认。

20、故选C。10A.then BagainCfinally Deven解析:A考查副词辨析及语境理解。根据语境判断他们听到车内有人发出的声音。then那时;again再,又;finally终于;even甚至。故选A。11A.Starting BParkingCPassing DApproaching解析:D考查动词辨析及语境理解。根据上文可知汽车着火了,情况很危险,由此推断Larry离汽车远,由此判断走近了才看到车内的那位女士。12A.quiet BstillCaway Dcalm解析:B考查形容词辨析及语境理解。根据本段末句“she should not move”可知,Larry让这名女士不要

21、动。quiet 安静的;still不动的;away远离的;calm沉着的;故选 B。13A.for BsoCand Dbut解析:D考查连词辨析及语境理解。根据后句可以推断这位受困的女士想从汽车里出来,而Larry不让她动,怕她伤到脖子,这两句话之间是转折关系。14A.explode Bslip awayCfall apart Dcrash解析:A考查动词辨析及语境理解。根据后句内容判断这位妇女害怕汽车会爆炸。explode爆炸;slip away溜走;fall apart 崩溃;crash坠毁,摔碎;故选A。15A.as if BunlessCin case Dafter解析:C考查短语和介

22、词辨析及语境理解。as if 好像;unless除非;in case万一;after在以后,根据上文可知Larry害怕她脖子会受伤,前后句之间是假设关系。16A.stepped forward Bbacked offCmoved on Dset out解析:B考查动词短语辨析及语境理解。step forward走上前去;back off后退;move on继续;set out出发,根据后句内容可以推断他们为了不妨碍警察救人,都退到后面。17A.woman BpoliceCman Ddriver解析:B考查名词辨析及语境理解。根据上文“Once fire and emergency people

23、 arrived”可知是救援的警察赶到现场。故选B。18A.forbidden BreadyCasked Dfree解析:D考查形容词辨析及语境理解。根据后句可知警察让他离开了,由此判断Larry询问警察他是否离去。19A.for certain Bfor considerationCreported Dchecked解析:A考查短语辨析及语境理解。for certain确定;for consideration 以供参考;report报道;check核实;根据后文可知选A。20A.patience BskillsCefforts Dpromise解析:C考查名词辨析及语境理解。patience耐心;skill技能;effort努力;promise承诺; 故选C。根据上文可知Larry努力挽救了别人的性命。高考资源网版权所有,侵权必究!

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1