收藏 分享(赏)

2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:八年级上册 Units 9~10.doc

上传人:a**** 文档编号:403605 上传时间:2025-11-30 格式:DOC 页数:9 大小:39KB
下载 相关 举报
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:八年级上册 Units 9~10.doc_第1页
第1页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:八年级上册 Units 9~10.doc_第2页
第2页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:八年级上册 Units 9~10.doc_第3页
第3页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:八年级上册 Units 9~10.doc_第4页
第4页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:八年级上册 Units 9~10.doc_第5页
第5页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:八年级上册 Units 9~10.doc_第6页
第6页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:八年级上册 Units 9~10.doc_第7页
第7页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:八年级上册 Units 9~10.doc_第8页
第8页 / 共9页
2019年浙江省杭州市中考英语复习同步训练:八年级上册 Units 9~10.doc_第9页
第9页 / 共9页
亲,该文档总共9页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、八年级上册Units 910一、完形填空阅读下面短文,掌握大意,然后从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。(2019浙江绍兴中考)My son Daniel began surfing at the age of 13.After school each day he put on his wet suit and waited to be challenged by threetosixfoot waves. Daniels love for the ride was tested one 1 afternoon.“Your sons been in an accident,”

2、the lifeguard(救生员) reported to my 2 Mike over the phone hurriedly. “ 3 he came up to the top of the water, the point of the board was headed toward his eye.”Mike rushed our son to the hospital. He 4 26 stitches(缝线) from the corner of his eye to the bridge of his nose.I was 5 home from a meeting whil

3、e Daniels eye was being stitched. Mike drove 6 to the airport after they left the doctors office. He greeted 7 at the gate while Daniel was waiting in the car. Daniel? I questioned. I remember thinking the 8 must have been terrible that day.“Hes been in an accident, but hes going to be fine.”Mike co

4、mforted me.I ran to the car. My son reached out both arms, crying, “Oh, Mom, Im so glad youre home.” I sobbed(抽泣) in his arms, telling him how 9 I felt about not being there when the lifeguard called.“Its okay, Mom,” he said. “Ill be fine. The doctor said I can go back in the water in eight days.” W

5、as he 10 ? I wanted to tell him that he wasnt allowed to go near water again until he was 35, but 11 I controlled myself. He kept asking me to let him go back on the 12 for the next seven days. One day after I 13 “No” to him for the 100th time, he beat me at my own game.“Mom, you taught us never to

6、14 what we love.”I gave in. Back then Daniel was just a boy with deep 15 for surfing. Now he is among the top 25 surfers in the world.1A.unusual Bboring Camazing Drelaxing2A.brother Buncle Chusband Dfather3A.If BWhen CUnless DThough4A.avoided Bchanged Creceived Ddiscovered5A.flying Bdriving Cboating

7、 Dwalking6A.suddenly BhappilyCcomfortably Ddirectly7A.her Bthem Cus Dme8A.waves BdreamsCclouds Dsuggestions9A.brave Blucky Cawful Dproud10A.busy Bcrazy Cfriendly Dpolite11A.instead Balready Ceven Doften12A.plane Bbed Cboard Dchair13A.posted Boffered Cthrew Drepeated14A.find out Bgive upChand out Dpi

8、ck up15A.love Bfear Csadness Dregret二、阅读理解阅读下面材料,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。(2019浙江嘉兴中考)Have you ever been in a conflict(冲突)? Do you know how to solve it? Conflict resolution is a peaceful way of trying to solve a conflict. Both sides in the conflict explain what they think happened to cause it. The p

9、erson who listens to both sides is called the mediator(调解人)After both sides tell what they think happened to cause the conflict, they discuss ways to solve it. They try to come up with a “resolution” that both sides agree to. They cannot be angry during the communication. Everyone should use good li

10、stening and attending skills while talking. If voices get too loud or it appears that someone is angry, the mediator will speak up and have them treat each other with respect. After different suggestions are shared in how to mediate the conflict, it is time for discussing the best solution(解决办法)Here

11、 is an example of how conflict resolution works step by step in a school playground setting:Someone says a student pushed him on the football field.The person who was accused as the “pusher” says it was actually an accident.The person who was pushed gets the mediator.The mediator takes the two perso

12、ns to a quieter place, away from others to talk.The mediator calms them down and lets them know he understands their feelings.Each person describes what happened.The mediator repeats what he heard, so it is clear to everyone.The mediator asks for ideas to solve the problem.The two persons offer thei

13、r own solutions.The two persons have a discussion and come to an agreement.The mediator makes sure the persons follow the solution.The mediator offers praise for solving the problem.Conflict resolution can be used in many environments. It encourages people to tell what really happened, to share thei

14、r feelings, and to work together peacefully to solve the problem. It offers people workable steps to reach an agreement with the help of a mediator.1According to the passage, if two students have had a fight, they had better Acall the policeBget a mediatorCask parents for ideasDdescribe the fight to

15、 teachers2In conflict resolution, the mediators job is to Adescribe what really happened to both sidesBhelp both sides reach an agreement in a proper wayClisten to both sides and then punish the trouble makerDwrite down what both sides have explained in the communication3The underlined words “was ac

16、cused” in this passage might mean “ ” in Chinese. A被惩罚 B被轻视C被指责 D被否定4The writer gives the example in the passage in order to Ashow how a mediator works in a football matchBhelp us know the importance of a mediator in daily lifeCshow how conflict resolution is used in different environmentsDhelp us c

17、learly understand the workable steps in conflict resolution三、语法填空阅读下面短文,在空白处填入一个适当的词,或填入括号中所给单词的正确形式。(2019浙江金华中考改编)Pablo and I were walking home from playing football. On the way, I told him that our school needed 1. football team. At once, Pablo suggested, “Why not run for(竞选) class president so th

18、at you can set one up?”“Who would want 2. (I)?” I asked, surprised at the idea.Pablo made a list of the reasons: I was the 3. (good) student of all in sports and lessons; I was 4. (friend) to everybody. When I told him running for president would be much work, he 5. (promise) that he would help me.I

19、 did run, and Pablo did help me. 6. , we made posters to hang in the hallway. Next, Pablo helped me write a speech about why Id make a good class president.The big day came. I gave my speech in front of the whole grade, promising my classmates that 7. they chose me, I would start a football team.As

20、Pablo and I nervously waited 8. the results, I was told that my speech was so successful 9. I was the right person to be class president.Now we went 10. (happy) to Coach Simpson and asked how I could start our new football team.参考答案一、 【主旨大意】 这篇短文给我们讲述了作者的儿子Daniel喜欢冲浪,在经历了一次意外的事故之后,Daniel并没有放弃他喜爱的事情,

21、作者也没有阻止他,最后Daniel成了世界上排名前25的冲浪者之一。1A句意:Daniel对这项运动的热爱在一个不寻常的下午受到了考验。unusual 不寻常的;boring令人厌烦的;amazing令人吃惊的;relaxing令人放松的。根据下文Your sons been in an accident. He 4 26 stitches from the corner of his eye to the bridge of his nose.可知,在那个下午,Daniel在冲浪的时候出了事故,所以那个下午不同寻常,故应选A。2C句意:“你的儿子出事了。”救生员在电话中匆忙地对我的丈夫Mik

22、e报告说。brother 兄弟;uncle 叔叔;husband 丈夫;father父亲。根据下文Mike rushed our son to the hospital.(Mike把我们的儿子速送到了医院),由此我们可以知道Mike是作者的丈夫,故应选C。3B句意:当他来到水面上的时候,滑板的尖冲向了他的眼睛。if 如果;when当时候;unless除非,如果不;though虽然,尽管。根据句意可知,这里叙述Daniel出的事故,当他来到水面的时候,滑板的尖扎了他的眼睛。因此应选B,when引导时间状语从句。4C句意:从眼角到鼻梁他缝了26针。avoid 避免;change改变;receive

23、 收到;discover发现。根据句意可知,这句话说的是Daniel受伤,缝了26针,故A、B、D的意思都不合适,应选C。5A句意:当Daniel的眼睛在缝针的时候,我从一场会议上飞回了家。fly 飞;drive 开车;boat坐船;walk走路,步行。根据下文Mike drove 6 to the airport after they left the doctors office.可知,作者的丈夫开车去机场接她,由此我们可以知道作者是坐飞机回家,故选A。6D句意:在他们离开了医生的办公室之后,Mike直接开车去了机场。suddenly 突然;happily开心地;comfortably舒适

24、地;directly直接地。根据文意可知,Mike和Daniel离开医生办公室之后直接去机场接作者,故应选D。7D句意:当Daniel在汽车里等的时候,他在门口问候了我。her 她;them 他们;us 我们;me我。根据文意可知,作者的丈夫开车去机场接她,所以这里应该是向她问候,此处为第一称的口吻。故应选D。8A句意:我想起来那天的浪头一定很可怕。wave 浪;dream 梦想;cloud云;suggestion建议。根据上文After school each day he put on his wet suit and waited to be challenged by threetos

25、ixfoot waves.可知,Daniel喜欢冲浪,挑战36英尺高的浪头。而那天Daniel出事了,说明那天的浪头很可怕,故应选A。9C句意:我在他的怀抱里抽泣,告诉他救生员在打电话的时候我不在场,我感觉是多么糟糕。brave 勇敢的;lucky幸运的;awful可怕的,糟糕的;proud骄傲的。根据句意可知,Daniel出事了,而作为母亲,作者没有在场,所以她感到很糟糕,故应选C。10B句意:他疯了吗?我想告诉他直到他35岁的时候他才能被允许再次靠近水。busy 忙碌的;crazy疯狂的;friendly友好的;polite有礼貌的。根据上文Ill be fine. The doctor

26、said I can go back in the water in eight days.可知,Daniel想八天后就再去冲浪,而下句I wanted to tell him that he wasnt allowed to go near water again until he was 35.告诉我们,作者是想让他到35岁的时候才能再去冲浪,所以作者认为Daniel的这个想法很疯狂,故选B。11A句意:但是相反,我控制住了我自己。instead 相反;already 已经;even甚至;often经常。根据句中but表示转折可知,作者没有把她的想法说出来,而是控制住了自己,所以这里表示相

27、反的情况,故选A。12C句意:在接下来的七天里他不断地请求我让他玩冲浪板。plane 飞机;bed床;board滑板;冲浪板;chair椅子。根据文意可知,这里是Daniel请求作者的同意,让他去冲浪,所以这里是go back on the board(冲浪板),故选C。13D句意:一天,在我重复说“不”一百次之后,他用我自己的游戏规则说服了我。post 邮寄;offer 提供;throw 扔掉;repeat重复。根据句中的for the 100th time可知,作者一直拒绝Daniel的请求,所以是重复说“不”,故选D。14B句意:妈妈,你教我们永远不要放弃我们所爱的东西。find out

28、发现,查明;give up放弃;hand out分发;pick up拾起,捡起。根据文意可知,Daniel用作者教给他的道理来说服作者,也就是不要放弃自己喜爱的事情,故应选B。15A句意:后来Daniel还是那个喜欢冲浪的男孩。love喜爱;fear害怕;sadness伤心;regret后悔。根据上文My son Daniel began surfing at the age of 13.After school each day he put on his wet suit and waited to be challenged by threetosixfoot waves. Daniel

29、s love for the ride.可知,Daniel非常喜爱冲浪,这里呼应文章的开头,故应选A。二、 【主旨大意】 本文主要讲述遇到冲突时,如何解决冲突,并通过举例,具体描述调解人解决冲突的过程,以此强调解决冲突的重要性。1B细节理解题。从第一段可得知冲突调解是一个解决冲突的平和方法,倾听冲突双方的人叫做调解人,所以最好是找调解人。2B细节理解题。最后一段最后一句It offers people workable steps to reach an agreement with the help of a mediator.提示,通过调解人的帮助使冲突双方通过可行的解决办法达成一致。3C词义猜测题。根据后文 as the “pusher”可得知,the person 是推人的一方,所以是被指责的一方。4D主旨大意题。从第三段的Here is an example of how conflict resolution works step by step in a school playground setting可得知答案为D。三、1.a2.me3.best4.friendly5.promised6.First7.if8.for9.that10.happily

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1