收藏 分享(赏)

2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:402594 上传时间:2025-11-30 格式:DOCX 页数:19 大小:62.44KB
下载 相关 举报
2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共19页
2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共19页
2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共19页
2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共19页
2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共19页
2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共19页
2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx_第7页
第7页 / 共19页
2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx_第8页
第8页 / 共19页
2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx_第9页
第9页 / 共19页
2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx_第10页
第10页 / 共19页
2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx_第11页
第11页 / 共19页
2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx_第12页
第12页 / 共19页
2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx_第13页
第13页 / 共19页
2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx_第14页
第14页 / 共19页
2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx_第15页
第15页 / 共19页
2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx_第16页
第16页 / 共19页
2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx_第17页
第17页 / 共19页
2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx_第18页
第18页 / 共19页
2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(三) WORD版含解析.docx_第19页
第19页 / 共19页
亲,该文档总共19页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、高考模拟卷(三)第一部分听力(略)第二部分英语知识运用(共两节,满分35分)第一节单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)请认真阅读下面各题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。21.There are also people who object to fairy stories on the grounds they are not objectively true,and that giants,witches,two-headed dragons etc do not exist.A.that B.whatC.which D.when答案A解析考查同位语从句的连接

2、词。句意为:也有人反对童话故事,理由是它们在客观上不真实,巨人、女巫、双头龙等不存在。分析句子结构可知,空格后的同位语从句用来解释说明grounds的具体内容,从句中不缺成分且意义完整。因此本题选A。22.Though scientists get closer to understanding why we age, the reason for different aging rates among individuals remains only understood.A.concretely B.thoroughlyC.vaguely D.flexibly答案C解析考查副词词义辨析。c

3、oncretely具体地;thoroughly彻底地;vaguely含糊地,茫然地;flexible灵活的。句意为:尽管科学家对人类衰老的原因有了更深的了解,但对于个体衰老速度不同的原因,人们仍知之甚少。故C项正确。23.The expert points out the phenomenon that cream goes bad faster than butter its structure rather than its chemical composition.A.lives up to B.gets down toC.comes down to D.stands up to答案C解

4、析考查动词短语辨析。句意为:专家指出,奶油变质的速度快于黄油的这种现象,归根结底是因为它的结构,而不是它的化学成分。live up to符合;get down to着手;come down to归根结底;stand up to经得起,根据题意,故选C。24. you need any help,feel free to contact me.Thank you for your kindness.A.May B.WillC.Shall D.Should答案D解析考查if引导的虚拟语气。句意为:如果你需要帮助,请随时与我联系。谢谢你的好意。此处是省略if的虚拟语气,如果省略if则将助动词shou

5、ld提前。故选D。25.Oh,my God! Whats wrong with you?I was going the normal speed limit when a truck appeared in front of me and I didnt have time to stop.A.between the lines B.around the clockC.out of the blue D.over the moon答案C解析考查习惯表达。句意为:天啊,你怎么了啊?我当时正以正常速度行驶,突然一辆卡车冲到我的前面,我没有足够的时间踩刹车了。between the lines字里行

6、间;around the clock全天24小时;out of the blue出其不意地;over the moon狂喜。故选C。26.They will fly to Chicago, they plan to stay in for two or three days.A.where B.there C.which D.when答案C解析根据句子结构可知, they plan to stay in for two or three days 是一个非限制性定语从句,句中stay in后面缺一个宾语,所以用which或者that代指前面的Chicago,但是非限制性定语从句的引导词不能用t

7、hat,故选C。27.Either side seems to have a(n) position;there are still many uncertainties on this issue.A.ambiguous B.delicateC.explicit D.confidential答案A解析考查形容词辨析。句意为:双方似乎都有一个模糊的立场;在这个问题上仍然有许多不确定性。ambiguous模糊的;delicate精美的;explicit明确的;confidential 机密的。故A选项正确。28.How did you enjoy the game?I was impressed

8、 by the energy and shown by the players.A.qualification B.commitmentC.investment D.privilege答案B解析考查名词。句意为:你觉得这场比赛怎么样?球员们表现出的活力和奉献精神给我留下了深刻的印象。qualification资格;commitment奉献,承诺;investment投资;privilege特权。结合句意可知答案为B。29.She felt totally hopeless about the future one day she learned about a charity which pr

9、ovided micro loan to women to start business.A.until B.onceC.unless D.when答案A解析句意:她对未来感到彻底绝望了,直到有一天她听说有家慈善机构提供小额贷款给自主创业的女性。until直到才,引导时间状语从句。30.Hey! Everyone in the office was at the dinner party in honor of Mr Charles except you.What happened?I after Mike,my colleague.He was badly ill.A.have looked

10、 B.was lookingC.would look D.had looked答案B解析考查时态。句意为:嘿,办公室除了你所有人都在为查理斯先生庆祝的晚宴上。发生了什么事?我当时正在照顾麦克,我的同事。他病得很厉害。通过上文可知下文说的是在过去某个时间点(别人参加晚宴时)正在发生的事情,故用过去进行时态,选B。31. making decisions,the human brain cannot be compared with the computer because in the long process of evolution the slow pace of life didnt r

11、equire such an ability of the human brain.A.On behalf of B.In contrast toC.In salute to D.In terms of答案D解析考查介词短语辨析。句意为:在做决定方面,人类的大脑无法与计算机相比,因为在漫长的进化过程中,生活的缓慢节奏并不需要人类大脑有这样的能力。on behalf of代表;in contrast to相比之下;in salute to向致敬;in terms of按照,在方面。故选D。32.I came across an old school friend in China Town la

12、st week, at his funny hairstyle.A.surprised B.surprisingC.being surprised D.having surprised答案A解析考查非谓语动词。句意为:上个星期我在唐人街遇到一位老同学,他的滑稽发型让我很惊讶。此处是形容词短语作状语,用来形容主语的状态,主语为I指人,而surprised用来修饰人,表示“对感到惊讶”。故选A。33.Mike is looking for another job because he feels that nothing he does his boss.A.serves B.satisfiesC

13、.promises D.supports答案B解析serve为服务;satisfy使满意;promise许诺;support拥护。句意为:迈克正在寻找另一份工作,因为他感觉他所做的任何事都不能使老板满意。由句意可知答案选B。34.Home is somebody notices when you are no longer there.A.that B.whenC.how D.where答案D解析考查表语从句。句意为:家是一个当你不在的时候别人会注意到(你不在)的地方。where在此处引导表语从句,意为“地点,场所”。35.What a waste of time to watch such

14、a boring match! .Why not switch the channel?A.Its no big dealB.With your permissionC.My feelings exactlyD.Youve got to be kidding答案C解析考查情景交际。Its no big deal没什么大不了的;With your permission在你允许的情况下;My feelings exactly我也这么认为,我的感觉也是这样;Youve got to be kidding你一定在开玩笑。句意为:看这么无聊的比赛,真是浪费时间!我也这么认为,为什么不换个频道?故选 C。

15、第二节完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。When I was small,I spoke with a stutter(结巴).If I had a cent for every time I was 36 ,I could have potentially retired at twelve.Its not easy being a kid,and its especially difficult when youre 37 .The biggest fear for most Americans is

16、 public speaking,so imagine being a stuttering child having to 38 a paragraph from Charlottes Web 39 the entire class looks,listens,and laughs.Its 40 .That all 41 for me in the eighth grade when I decided to 42 my anxiety by 43 to read each and every time.My hand was always the first to go up and st

17、ayed up for most of the class.I chose to be in complete 44 of what and when to read.If kids laughed,Id usually have a witty one-liner to 45 ,which would finally shut them up.From then on,I never again looked at my stuttering as a(n) 46 challenge.Fast forward to 2012 and Im a comic.When I 47 in comed

18、y,my goal was simply to make the audience 48 .But after each show,Id get feedback(反馈) on how my comedy helped educate them to understand and 49 those who also suffered from a speech disorder.I was 50 .Until seeing my routine,theyd never considered the 51 a person who stutters faces on a daily basis.

19、Imagine the fear of talking on a telephone.Imagine the fear of ordering food at a restaurant.Stuttering is still one of the great 52 .Ive been stuttering for forty years and still cant explain it. 53 ,I,just like any person who stutters,have my good days and bad days and everything in between.Whethe

20、r its a big nose or ugly toes,we all have 54 that each of us should 55 ;if not,how can we possibly expect understanding and support from others?语篇解读从小口吃的作者学会了勇敢面对自己的不足,也努力影响他人来理解和接纳身体有缺陷的人。36.A.looked into B.made fun ofC.looked after D.made use of答案B解析根据下文中的“the entire class looks,listens,and laughs

21、.”可知,如果每被嘲笑一次,我就得到一美分的话,估计我在十二岁的时候赚的钱就够养老了。make fun of取笑,符合语境。look into调查,观察;look after照顾,打理;make use of使用,利用。37.A.sympathetic B.differentC.ashamed D.desperate答案B解析根据文章首句可知,我和别人不同。different不同的,有区别的,符合语境。sympathetic同情的;ashamed羞愧的;desperate绝望的,极度渴望的。38.A.write B.selectC.record D.read答案D解析根据上文中的“The bi

22、ggest fear for most Americans is public speaking.”可知,此处指口吃的孩子要当着全班同学的面朗读(read)夏洛特的网当中的一段。39.A.as B.in caseC.though D.now that答案A解析参考上题解析。as意为“当的时候”,符合语境。40.A.impossible B.uneasyC.lonely D.unusual答案B解析口吃的孩子要当着全班同学的面朗读夏洛特的网当中的一段,在大庭广众之下暴露自己的弱点会让人很不舒服,uneasy意为“不舒服的,不安的”,符合语境。41.A.changed B.disappearedC

23、.returned D.settled答案A解析根据上下文语境可知,当我决定通过主动要求朗读来缓解焦虑时,事情有了变化(change)。42.A.share B.ignoreC.relieve D.employ答案C解析根据上下文语境可知,我主动要求朗读的目的是缓解焦虑。relieve缓解,减轻,符合语境。43.A.appearing B.pretendingC.preparing D.volunteering答案D解析参考上题解析。volunteer自愿,主动要求,符合语境。44.A.control B.stateC.support D.satisfaction答案A解析根据上下文语境可知,

24、我选择做自己的主人翁,自己控制(control)朗读内容和时间。45.A.show up B.cut outC.shoot back D.break down答案C解析如果同学们取笑我,我就用机智的俏皮话顶回去,让他们闭嘴。shoot back顶回去,还击,符合语境。show up到场;cut out裁剪,停止;break down失败,损坏。46.A.interesting B.significantC.confusing D.delicate答案B解析根据上文可知,我不再把自己的口吃看作是很大的挑战。significant有意义的,重大的,符合语境。delicate微妙的,精巧的。47.A

25、.accomplished B.set outC.acted D.started out答案D解析根据上下文语境可知,最开始从事(start out)喜剧的时候,我只是单纯地想要逗笑(laugh)观众。48.A.laugh B.promiseC.applaud D.think答案A解析参考上题解析。49.A.remember B.respectC.recognize D.receive答案B解析根据understand可知,表演之后,我通过反馈得知我的喜剧不仅为观众带来了欢乐,还起到了教育意义,人们通过观看我的喜剧学会理解和尊重有语言障碍的人。respect尊敬,敬重,符合语境。remembe

26、r记得,回想起;recognize认出,识别;receive收到,得到。50.A.put through B.cared forC.blown away D.depended on答案C解析根据下文“Until seeing my routine,theyd never considered.”可知,得知人们在看我的表演之前,从来没有为有语言障碍的人考虑过时,我很惊讶。blow away使某人大吃一惊,给留下深刻印象,符合语境。put through实行,接通;care for照料,喜欢;depend on依赖,相信。51.A.challenges B.opportunitiesC.dilem

27、mas D.consequences答案A解析根据第三段最后一句和倒数第三段中的“Imagine the fear of talking on a telephone.Imagine the fear of ordering food at a restaurant.”可知,口吃的人每天都面对挑战。challenge挑战,符合语境。opportunity机会;dilemma进退两难的窘境;consequence结果,后果。52.A.findings B.unknownsC.adventures D.worries答案B解析根据下文中的“Ive been stuttering for forty

28、 years and still cant explain it.”可知,结巴仍然是一个解释不了的现象(unknown)。53.A.Therefore B.OtherwiseC.Instead D.Nevertheless答案D解析根据上下文语境可知,前后两个句子为转折关系。然而(nevertheless),我和其他口吃的人一样每天过着平淡的日子。54.A.illnesses B.anxietiesC.imperfections D.failures答案C解析根据上文“Whether its a big nose or ugly toes”可知,每个人都应该接纳(accept)自己的不足之处(

29、imperfection)。imperfection不完美,瑕疵,符合语境。55.A.accept B.expectC.believe D.entertain答案A解析参考上题解析。第三部分阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AAfrica Finance Corporation(AFC) is an African-led international finance institution established in 2007 to bridge Africas infrastructure(基础设施)

30、 investment gap through the supply of debt and equity finance,project development,and technical and financial advisory services.AFC has invested over USD 4.5 billion in infrastructure projects in 28 countries across Africa,with a focus on power,transport,telecommunications,heavy industries and natur

31、al resources.AFC is looking to appoint,for a period of 5 years (renewable),a new CEO.This individual who will be based in Lagos,Nigeria,will oversee all strategic and business aspects of the institution.This CEO will have responsibility for the day-to-day leadership,strategy,operational management,a

32、nd growth of the AFC and will guide the organization as it moves into the next phase of its development.The CEO must possess excellent diplomatic and leadership skills,a natural capacity for investment & fundraising and a proven capability to manage shareholders(股东).Female candidates are particularl

33、y welcome as they are currently under-represented at this level.Candidates should have the professional experience and standing to command the respect and trust of members of the business and governmental community and will have.Experience in complex infrastructure and project financingExperience in

34、 originating,executing and managing equity and loan and guarantee transactionsExperience in other aspects of managing a world-class financial institution like asset and liability management,risk management and environmental and social managementExperience in emerging market financing and investments

35、 in AfricaStrong analytical and communication skillsApplicants are requested to send a detailed CV,cover letter,and references to AFC.Applications that meet the criteria must arrive by email no later than midnight on May 31st,2019.语篇解读本文是一篇AFC公司招聘新CEO的信息。56.What can we learn about the AFC?A.It has f

36、ew female staff.B.Its CEO is substituted every five years.C.It will have been established for twelve years in 2019.D.It provides service for projects across the world.答案C解析细节理解题。根据第一段第一句“Africa Finance Corporation(AFC) is an African-led international finance institution established in 2007.”可知,截止到20

37、19年,AFC成立了十二年了。57.What is the purpose of this passage?A.To display the personal qualities necessary to work in the AFC.B.To tell about the detailed information about the AFC.C.To raise capital for an infrastructure project.D.To seek to employ a CEO.答案D解析写作意图题。根据文章第二段以及后文内容可知,这篇文章的目的是为AFC公司招聘一名CEO。BI

38、 know that I shouldnt feed my two daughters,who are eight and twelve,dinner at 730.Its too late.And so,as few weeks ago,faced with yet another late meal,my younger daughter fell into one of those anger situations.Annoyed at a perceived inequity in housework distribution,she put forcefully my glass o

39、f soda onto the counter,somewhat splattering(飞溅) the liquid onto the floor and me.She told me,“Youre not being nice!Youre being a stupid old parent who knows nothing!”Shortly after this,I came across a study in which men and women stuck pins into dolls as a measure of their annoyance with their spou

40、ses(配偶).The researchers found that the subjects were more likely to stick in lots of pins when their glucose(葡萄糖) level was low.I was interestedthe findings seemed to explain my experience with my kids,and offered a clear solution:eat regularly,enhance self-control.The study got a lot of attentionst

41、ories on the “Today” show,ABC News,NPR,and lots of newspapers around the world.The Ohio State psychologist Brad Bushman,who led the study,says,“With less glucose the brake on self-control is weakened.”But do we really know what we think we know about blood sugar and the brain?For years,the Universit

42、y of Pennsylvania psychology researcher Robert Kurzban has been watching the glucose theory store positive press.He finds this deeply frustrating.“Its a very entertaining idea,” he says,“but as a scientist I feel like we should think about whether it is correct.”Kurzban and scientists dont deny that

43、 hunger affects mood.This is obvious,they say.But it doesnt prove that glucose fuels self-control,or that low glucose causes a failure of self-control.Kurzban told me,the brain rarely runs short of glucose.Although it uses more calories than most other organs,the brain doesnt consume that much energ

44、ya little more than ten calories an hour.In a study published in 2012,the Northwestern University social psychologist Daniel Molden found that mental activity doesnt consume extra glucose.To be fair,even the supporters of the glucose idea agree that self-control is multifaceted(多方面的) and not only re

45、gulated by glucose.But to Molden,giving so much weight to glucose can lead to incorrect strategies for activating self-control in real life.It minimizes the fact that humans,with their big,complex brains,have a unique ability to direct their own behavior and override(不顾) their own impulses(冲动).“You

46、cant throw fuel at self-control problems,” he says.“Talking about motivation,helping people focus,thats not easy,but it can work.It is much more effective than giving people snacks.”语篇解读此前有研究表明,血糖低会降低自控能力,但宾夕法尼亚大学的心理学研究专家罗伯特库尔茨班认为这个理论并不靠谱,与此相关的另一位研究者丹尼尔莫顿指出,人类的自控能力与血糖的关系不大。58.The authors younger dau

47、ghter behaved badly because she .A.considered the author not cleverB.felt she had been unfairly treatedC.didnt thought the author was friendly to herD.was very full but the author continued to feed her dinner答案B解析细节理解题。根据第一段中的“Annoyed at a perceived inequity in housework distribution,she put forcefu

48、lly my glass of soda onto the counter”可知,作者的小女儿发脾气是因为对家务的分配感到不满。59.What can be learned from the third paragraph?A.Kurzban doubts the glucose theory.B.Kurzban finds the glucose theory interesting.C.Brad Bushman wins fame on the glucose theory.D.Brad Bushmans theory doesnt deserve attention.答案A解析推理判断题

49、。根据第三段中的“Its a very entertaining idea, he says,but as a scientist I feel like we should think about whether it is correct.”可知,库尔茨班对葡萄糖理论持怀疑态度。故选A项。60.The underlined part in Paragraph 4 probably means “the brain ”.A.is fairly short of glucoseB.seldom lacks glucoseC.rarely interacts with glucoseD.work

50、s well without glucose答案B解析句意理解题。根据第四段中的“Although it uses more calories than most other organs,the brain doesnt consume that much energya little more than ten calories an hour.”可知,大脑耗能并不多,由此可推知画线部分意思是:大脑很少会耗尽葡萄糖。故选B项。CAt the end of the last ice age,around 11,700 years ago,Earths climate began warmin

51、g rapidly.As the planet heated up,its vast glaciers(冰川) fell back.Almost immediately afterwards volcanic activity surged.That was nothing new.The geological record has plenty of evidence of big glacial withdrawals that are followed by more frequent volcanic eruptions.This,at least,is the case for re

52、ally big climatic swings.What has been less clear is whether more modest changes in ice cover might also affect the rate of eruptions.Given that humans are busy warming the planet,and therefore shrinking the few,relatively small glaciers that still exist,this question matters.It would be good to kno

53、w if more volcanic eruptions might be another consequence of global warming.In a paper just published in Geology,Graeme Swindles,a geographer at the University of Leeds,suggests that it willeventually.The fine details of how glaciers are linked to volcanic eruptions are unknown.But volcanologists th

54、eory is that the weight of large ice sheets presses the crust(地壳) and mantle(地幔) below.That closes up channels within the rock through which magma(岩浆) travels towards the surface.It also leaves less room for surface water to make its way down into the rocks,where,as steam,it can increase the pressur

55、e within magma spaces.Remove the ice,by contrast,and those processes go into reverse.Dr.Swindles and his colleagues studied layers of ash from Icelandic volcanoes that were deposited over Iceland and northern Europe during the relatively mild period since the end of the ice age,as well as volcanic d

56、eposits from Iceland itself.Their analysis revealed an unusual period between 5,500 and 4,500 years ago when no ash from Icelandic volcanoes found its way to Europe,and when the deposit record from Iceland suggests that no major eruptions took place.When Dr.Swindles compared the volcanic record with

57、 the climate literature,he found that the absence of eruptions was preceded by a big change in atmospheric circulation patterns about 6,100 years ago.That would have encouraged Icelands glaciers to advance.When conditions changed again a thousand years later,this time to favor glacial withdrawals,vo

58、lcanic activity picked up after a few hundred years.Based upon these findings,Dr.Swindles argues that even minor increases and decreases in glacier cover probably do affect volcanic activity,although with a fairly interval of perhaps five or six hundred years.The modern world is already recovering f

59、rom its own miniature glaciation,the “Little Ice Age”,which lasted from about 1500 to 1850.Combine that with yet more glacial melt,caused this time by human-driven warming,and the centuries ahead may be noticeably fiercer than those of the recent past.语篇解读利兹大学地质学家格雷姆斯温德斯博士在最新发表的文章中认为,轻微的冰川变化最终也可能会影响

60、火山爆发的频率。61.What can we infer from Paragraph 1?A.Volcanoes tend to erupt more frequently in the absence of glaciers.B.Natural disasters are becoming more frequent and destructive.C.Before the last ice age,there were seldom volcanic eruptions.D.Frequent volcanic eruptions have melted many glaciers.答案A

61、解析推理判断题。根据第一段中的“The geological record has plenty of evidence of big glacial withdrawals that are followed by more frequent volcanic eruptions.”可知,冰川退却后火山爆发更加频繁,故A项正确。62.Dr.Swindles study is mainly to figure out whether .A.small changes in glaciers produce an effect on volcanic activityB.global warmi

62、ng is primarily caused by volcanic eruptionsC.big climate changes will cause more volcanic explosionsD.volcanic records and climate literature are authentic答案A解析细节理解题。根据第二段第二句可知,斯温德斯博士的研究主要是要弄清楚轻微的冰川变化是否也会引起火山的爆发。63.According to Paragraph 3,the connection between glaciers and volcanic eruptions is .

63、A.rock B.waterC.pressure D.temperature答案C解析细节理解题。根据第三段中的“the weight of large ice sheets presses.It also leaves less room.it can increase the pressure.”可知,冰川和火山喷发的主要联系是“压力”。64.According to Dr.Swindles study,what will probably happen after hundreds of years?A.There will be an ice age after the Earth c

64、ools down.B.Volcanoes will break out even more fiercely.C.Volcanic eruptions will be under control.D.There will be no glaciers on the Earth.答案B解析细节理解题。根据最后一段最后两句可知,随着地球温度不断升高,冰川消融,几百年后,火山爆发的局势更加严峻。DAt 88,I remain a competitive runner.The finish line of my life is drawing close,and I hope to reach it

65、 having given the best of myself along the way.Ive been training my body to meet the demands of this final stretch.But,I wonder,should I have asked more of my mind?If I didnt exercise,I would release the hungry beasts that seek their elderly prey on couches,but not in the gym.The more I sweated,the

66、more likely it was my doctor would continue to say,“Keep doing what youre doing,and Ill see you next year.” My mind,on the other hand,seems less willing to give in to discipline.I have tried Internet “brain games”,solving algebraic problems flashing past and changing the route of virtual trains to a

67、void crashes.But these never approach my determination to remain physically fit as I move deeper into old age.Despite having many friends in their 70s,80s and 90s,Ive been far too slow to realize that how we respond to aging is a choice made in the mind,not in the gym.Some of my healthiest friends c

68、arry themselves as victims abused by time.Other friends,many whose aching knees and hips are the least of their physical problems,find comfort in their ability to accept old age as just another stage of life to deal with.I would use the word “heroic” to describe the way they cope with aging.One such

69、 friend recently called from a hospital to tell me a sudden brain disease had made him legally blind.He interrupted me as I began telling him how terribly sorry I was: “Bob,it could have been worse.I could have become dead instead of blind.”Despite all the time I spend lifting weights and exercising

70、,I realized I lack the strength to have said those words.It suddenly struck me that Ive paid a price for being a “gym rat”.If there is one characteristic common to friends who are aging with a graceful acceptance of lifes attacks,it is contentment.Aging had to be more than what I saw in a mirror.But

71、 rather than undertaking a fundamental change in the way I face aging,I felt the place to begin would be to start small.A recent lunch provided a perfect example.Ive always found it extremely difficult to concentrate when Im in a noisy setting.At this lunch with a friend in an outdoor restaurant,a l

72、andscaper began blowing leaves from underneath the bushes surrounding our table.Typically,after such a noisy interruption,I would have snapped,“Lets wait until hes finished!” then fallen silent.When the roar(吼叫) eventually faded,my roar would have drained(消耗) the conversation of any warmth.It troubl

73、ed me that even a passing distraction (分心) could so easily take me from enjoying lunch with a good friend to a place that gave me no pleasure at all.I wanted this meal to be different.My years in gyms had taught me to shake off pains and other distractions,never permitting them to stop my workout or

74、 run.I decided to treat the noise this way.I continued talking with my friend,challenging myself to hear the noise,but to hold it at a distance.The discipline was so familiar to me in the gymthis time applied to my mindproved equally effective in the restaurant.It was as though I had taken my brain

75、to a mental fitness center.Learning to ignore a leaf blowers roar hardly equips me to find contentment during my passage into ever-deeper old age.But I left the lunch feeling I had at least taken a small first step in changing behavior that stood in the way of that contentment.Could I employ that sa

76、me discipline to accept with dignity the inevitable decline awaiting me like the finish line? Hoping that contentment will guide me as I make my way along the path yet to be traveled.语篇解读本文是一篇记叙文,作者在88岁的时候仍然经常到健身房里锻炼,希望自己可以坦然地面对人生终点。但是朋友的话让他感觉自己需要在精神上要做出适当调整来接受变老的事实。65.The authors question in Paragr

77、aph 1 implies that .A.he has never believed the necessity of mind trainingB.he has realized he should mentally prepare for agingC.he feels regret for not sharpening his thinking skillsD.he feels unsatisfied with the result of the brain games答案B解析推理判断题。根据第一段最后两句“Ive been training my body to meet the

78、demands of this final stretch.But,I wonder,should I have asked more of my mind?”可知,到晚年的时候,“我”在身体上已经做好了准备,但是在精神上还没有准备好。故B项正确。66.The author uses his friends as examples to .A.stress aging is an unavoidable stage of life to faceB.indicate that people see life from many different anglesC.prove its signi

79、ficant to be surrounded with positive friendsD.show its important to take health seriously in a sensible way答案A解析推理判断题。根据第四段内容和第五段第一句可知,“我”的朋友坦然接受自己年老,庆幸自己没有死去而仅仅是眼睛看不见了,这让“我”意识到“我”可能没有勇气直面老去这个事实。故A项正确。67.What can we learn from the authors friend mentioned in Paragraph 4?A.He fears that his illness

80、will become worse.B.He takes physical illnesses as they come.C.He needs to find a way through those hardships.D.He sees life as a series of disappointments.答案B解析推理判断题。根据第四段内容可知,“我”的朋友告诉“我”脑部疾病让他看不见了,同时还可能会让他死亡。而“我”却没有勇气说这样的话,说明“我”的朋友很平静地接受疾病。故B项正确。68.After that recent lunch,the author realized that

81、.A.distractions were not uncommon in everyday lifeB.the restaurant was not an ideal place for eatingC.his roar had spoiled the friendly conversationD.he had made small changes to adapt to aging答案D解析推理判断题。根据倒数第二段内容可知,作者在这顿午餐以后,对变老有了更深的理解,在行为习惯上做出了小小的改变。故D项正确。69.Whats the authors attitude towards exer

82、cising in the end?A.Doubtful. B.Indifferent.C.Positive. D.Ambiguous.答案C解析观点态度题。根据第八段第一句可知,作者多年来在健身房里的锻炼教会了他摆脱痛苦和其他分心的事情。这说明他对锻炼持积极的态度。故C项正确。70.Which of the following could be the best title for the passage?A.Old Age Curse and BlessingB.The Secret to Aging WellC.Benefits of Regular ExerciseD.Never To

83、o Old to Learn答案B解析标题归纳题。本文是一篇记叙文,作者在88岁的时候仍然经常到健身房里锻炼,希望自己可以坦然地面对人生终点。但是朋友的话让他感觉自己需要在精神上要做出适当调整来接受变老的事实。故B项正确。第四部分任务型阅读(共10小题;每小题1分,满分10分)请认真阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。Unless you are like Nasty Gals founder Sophia Amoruso,the passwords you use to access your email and the end

84、less other accounts you need for work arent filled with intention.With increasing security requirements,its likely your word/number combinations are becoming even less memorable.But new research suggests it may not be long before you wont need to memorize passwords.“Brainprint”,published in Neurocom

85、puting,reveals that the brains reaction to certain words could be a unique identifying codelike a fingerprintthat could eventually replace passwords.In a small experiment,the researchers measured the brains signals of 45 volunteers as they read through a list of 75 acronyms such as FBI and DVD.The w

86、ord-recognition response differed so much between each participant that a second experiment using a computer program could identify each one with 94% accuracy.Its not enough to feel totally secure,but promising enough to hint at the future of securing sensitive information.The advantage of using suc

87、h a biometric system(生物识别系统) is that it can be used for continuous verification(验证),New Scientist points out.Passwords or fingerprints only provide a tool for one-off identification.Continuous verification could in theory allow someone to interact with many computer systems at the same time or even

88、with a variety of intelligent objects,without having to repeatedly enter passwords for each device.As Hollywood has illustrated,its simply a matter of cutting off a finger to steal that persons identity.“Brainprints,on the other hand,are potentially cancellable,” said Sarah Laszlo,assistant professo

89、r of psychology and linguistics at Binghamton University and co-author of the study,“So,in the unlikely event that an attacker was actually able to steal a brainprint from an authorized user,the authorized user could then reset their brainprint.”Until now,brain signals have been a challenge to under

90、stand.This experiment leaped over the obstacle by focusing on the brainwaves from the specific area that reads and recognizes words.The signal is therefore clearer and easier to measure.The problem,so far,is that the brain signal is still not as accurate as scanning someones fingerprint,and initiall

91、y requires sticking diodes(二极管) on your head in order to get a read.Thats OK,according to Zhanpeng Jin,assistant professor at Binghamton University and co-author of the study,because brainprint isnt going to be mass-produced any time soon.He says the researchers foresee its use at places such as the

92、 Pentagon,where the number of authorized users is small,and they dont need to be continuously verified the way you do to access your mobile device or email.Better keep your memory sharp,at least a little while longer.Present situationChances are that your passwords are becoming more 71. to remember.

93、One experimentA small experiment shows that the word-recognition response differed a great deal between each participant,virtually 72. brainprint a promising future.73. of using such systemYou can use it to 74. the device continuously without having to repeatedly enter passwords.The authorized user

94、could “reset” their brainprint in the face of 75. because brainprints are potentially cancellable. Brain signals are now clearer and easier to measure by focusing on the brainwaves from the specific area.76. of using such systemThe brain signal is 77. accurate than scanning someones fingerprint.But

95、thats OK because brainprint is only going to be used on a small 78. ,such as at places like the Pentagon.ConclusionsMaybe there is no need for you to memorize passwords in the near future as brainprintlike a fingerprintcould eventually take the 79. of passwords.It is 80. to keep your memory sharp at

96、 least for a short period of time!语篇解读设定密码一直是确保安全的好举措。本文提出并分析了一款新的更加安全可靠的生物识别系统方法:Brainprint(脑部扫描)。71.答案difficult/hard解析根据第一段第二句“With increasing security requirements,its likely your word/number combinations are becoming even less memorable.”提炼得出答案,less memorable意为“更不容易记住”。72.答案ensuring解析根据第四段“Its n

97、ot enough to feel totally secure,but promising enough to hint at the future of securing sensitive information.”概括可得出答案。73.答案Advantages/Benefits解析根据第五段第一句“The advantage of using such a biometric system(生物识别系统) is that it can be used for continuous verification(验证).”中的原词advantage可知答案,本题也可用其同义词benefits

98、,注意首字母大写。74.答案verify/identify解析根据第五段第一、二句“The advantage of using such a biometric system(生物识别系统) is that it can be used for continuous verification(验证).tool for one-off indentification.”中的verification和identification转换得出答案。75.答案attackers解析根据第六段最后一句“So,in the unlikely event that an attacker was actual

99、ly able to steal a brainprint from an authorized user,the authorized user could then reset their brainprint.”中的attacker可知答案。76.答案Problems/Disadvantages解析根据第八段第一句“The problem,so far,is that the brain signal is still not as.”中的problem可知答案,或者用其同义词disadvantages,注意首字母大写。77.答案less解析根据第八段第一句“The problem,so

100、 far,is that the brain signal is still not as accurate as scanning someones fingerprint.”中的not as accurate as转换得出答案。78.答案scale解析根据第八段第二、三句“Thats OK.brainprint isnt going to be mass-produced any time soon.where the number of authorized users is small.”可得出答案。79.答案place解析根据第二段“Brainprint.like a fingerp

101、rintthat could eventually replace passwords.”中的replace可知,此处应转换成短语take the place of,意为“代替,取代”。80.答案better/good解析将最后一段“Better keep your memory sharp,at least a little while longer.”中的句式结构进行转换可得出答案。第五部分书面表达(满分25分)81.请认真阅读下面短文,并按照要求用英语写一篇150词左右的文章。It is important to note that employers expect individual

102、s to use their imaginations to develop their ideal job descriptions.Therefore,individuals are free to deliver descriptions that are a little more attractive than the job they are applying for.For example,an interview candidate for an outside sales position can list her ideal job as one that allows h

103、er to travel every day,give sales presentations to managers and company owners,and close at a specific number of sales per day.However,it is acceptable for the interview candidate to also paint a visual picture of her “dream” clients and co-workers that would maximize her chances of success and cont

104、entment within her job position.写作内容1.用约30个单词概述以上主要内容;2.人们对职业各有不同的理想;3.我理想的职业是做一名心理学家;4.我怎样为我理想的职业做准备。写作要求1.写作过程中不能直接引用原文语句;2.作文中不能出现真实姓名和学校名称;3.不必写标题。评分标准内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。参考范文It is important for us to describe our ideal jobs.A salesman travels every day and promotes products or services to diffe

105、rent people.The more he sells,the more successful he feels.There are various kinds of jobs,but different people are attracted by different jobs because everyone has his own interest and destination.Many people consider an ideal job as a means of making more money and living more comfortably.Others i

106、nsist on seeking for jobs interesting and meaningful to meet their spiritual needs.As far as my ideal job is concerned,I want to be a psychologist.I have made up my mind to realize my dream.I have been interested in psychology for a long time.I believe being a psychologist can help lots of people lead a happier life.However,it isnt easy for me to become a qualified psychologist.Apart from studying hard,I need to widen knowledge in the specialized field.Ill make every effort to live up to the name of a qualified psychologist.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1