1、高考资源网() 您身边的高考专家四川省广安市2015高考英语学案:阅读理解练习(7)及答案解析(8月)【英语卷(解析)2015届浙江省“温州八校”高三返校联考(201408)】 A Here are a few tips to help you, the workaholic, re-focus and get the best out of life. EIGHT HOURS OF SLEEP! Make it a point to get at least eight hours of sleep and plenty of rest. Dont believe that you can
2、always catch some sleep or rest later. Your body cannot make up for lost sleep or rest time because it is not physiologically possible. STRICTLY FAMILY ON WEEKENDS! Resolve to make Saturdays and Sundays strictly for family time. And stick to this! Mondays until Fridays you make an excuse not to rela
3、x and spend time with your family because its work time, why not make a similar excuse for Saturdays and Sundays? I cant work today because Im spending time with my family. GET SOME FOOD IN! Make sure you get food in your stomach. Workaholics are known to be food-skippers. If you cant afford to get
4、off your desk or from doing paperwork, have food delivered to you. Its always a good idea if you have crackers on your drawer to ease the hunger pangs. CONFINE WORK! Resolve to confine work in your office. Dont bring work to your home! Keep those files in your office desk where they belong. Practice
5、 working only within your working hours. If you have an eight-to-five working schedule, stick to it. WORK UP THOSE MUSCLES! Exercise, exercise, exercise! Set aside at least an hour each day or every other day for exercise. You body needs to be conditioned, and working non-stop isnt going to give it
6、the proper physical conditioning it needs. Since most workaholics tend to have their behinds stuck on their chairs, its even more important that you get some exercise. MAKE A PLAN! Plan your day. Work on only one or two things at a time. Its much easier to work on something and finish it first and t
7、hen move on to the next rather than do a number of things all at the same time and never finish or accomplish anything at the end of the day. Make out a list of priorities. Write down things that need to be worked on immediately or are urgent, keeping the least ones at the bottom of your list. After
8、 youve done this, be guided by this list. Turning this activity into a habit will also help you manage your time better, be more organized, and accomplish more. 41. The passage is intended for _. A. those who are hardworkingB. those who consider work the center of their life C. those who keep themse
9、lves healthy and alive D. those who live a busy, successful and happy life42. According to the passage, which of the following is not mentioned as a practical tip for a workaholic?A. Dont be food-skippersB. Dont have your behinds stuck on your chairsC. Make up for lost sleep whenever possibleD. Make
10、 sure of time available for your family43. By making a plan, the author mean _.A. working on only one or two things each dayB. finishing a number of things at onceC. organizing your time and finishing urgent things firstD. accomplishing as much work as possible at any given moment44. The underlined
11、word “confine” in paragraph 5 possibly means _.A. give up B. start C. practice D. restrict 45. If there were one more tip, it could be _. A. WORK TO LIVE B. LIVE TO WORK C. MAKE WORK YOUR LIFE D. STOP TO ENJOY WORKING【答案】【知识点】C7 社会生活类【文章综述】本文对工作狂们提出如何更好的聚集生活,提高效率的方法及建议。【答案解析】41.B 推断题。根据开篇第一句话提到Here
12、are a few tips to help you, the workaholic, re-focus and get the best out of life下面这些建议来帮助那些工作狂们,聚焦生活,故选B项。42.C 推断题。根据文章黑色的标题所提到的 EIGHT HOURS OF SLEEP充足的睡眠STRICTLY FAMILY ON WEEKENDS周末在家;GET SOME FOOD IN!保证食物的正常摄入。CONFINE WORK限制工作, WORK UP THOSE MUSCLES进行锻炼 MAKE A PLAN制定计划,故C项没有提到。43.C 细节理解题。根据最后一段提
13、到Its much easier to work on something and finish it first and then move on to the next rather than do a number of things all at the same time and never finish or accomplish anything at the end of the day.做好计划,计划好时间,完成必须完成的工作,故选C项。44.D 词意猜测。根据文中提到Dont bring work to your home! Keep those files in your
14、 office desk where they belong.不要带工作回家,故限制自己的工作,所以选D项。45.A 推断题。根据最后一句话提到Turning this activity into a habit will also help you manage your time better, be more organized, and accomplish more.把这种行为转化成一种习惯,将帮你更好的利用时间,下一步提到工作的意义,故选A项。阅读理解。Beginning college is exciting: new ideas to explore, new challeng
15、es to be met and many decisions to be made. Your future begins here.However, you will find college life is different from your previous school environment. Many of us can be easily overwhelmed(压垮) by the details of running a well-balanced life. While some of us may have the know-how, I guess there a
16、re more of us who can benefit from learning about the experiences of other who have walked the college halls before you.The following you may find of use about life on campus.1. Plan well. There are so many new things to do at a new college or university, social and academic(学术的). Give yourself time
17、 to make new friends and become familiar with the campus, but dont forget why you are there. Give some time for social activities and manage your time wisely. 2. If you dont have a “system” for planning your time now (like a day time, a computer date book), get one. Most of all, dont depend on your
18、memory.3. Dont miss the guidelines, restrictions, rules and regulations of all kinds can usually be found in your student handbook. Consider them well-balanced food for thought. What dates are important? What pieces of paper need to be handed in? What can/cant you do in your student residence(住处)? W
19、ho has authority for what? What do you need to complete to graduate?4. Write the word “STUDY” on the walls of our bedroom and bathroom, and maybe it will help to write it on a piece of paper and stick it on the telephone, TV and the kitchen table. Consider this you are paying thousands of dollars fo
20、r courses. You pay every time you have to repeat or replace a course.1. What is the main purpose of the passage?A. To offer advice on college life.B. To explain why college life is exciting.C. To describe the importance of college life.D. To persuade you to go to college 2. From the passage, we can
21、know .A. one will have more freedom at collegeB. one will make more friends at collegeC. one prepares for ones future career and life at collegeD. professors at college will provide you with many new ideas3. What is the probable meaning of the underlined word “know-how” (in Paragraph 2)?A. An unders
22、tanding of how things are going at college.B. A practical knowledge about how to behave and what to do at college.C. College halls where rules and regulations are presented.D. An environment completely different from the one youre used to.4. According to the passage, college students . A. neednt lea
23、rn from those who went to college before themB. should spend as much time as possible on social activitiesC. should have a “system” for planning their timeD. are supposed to repeat or replace at least one course【参考答案】14、ACBC【英语卷(解析)2015届宁夏银川一中高三上学期第一次月考(201408)】DPeople are being tricked into Faceboo
24、k with the promise of a fun, free service without realizing theyre paying for it by giving up loads of personal information. Most Facebook users dont realize this is happening. Even if they know what the company is up to, they still have no idea what theyre paying for Facebook because people dont re
25、ally know what their personal data is worth.The biggest problem, however, is that the company keeps changing the rules early on you keep everything private. That was the great thing about Facebook. You could create your own little private network. Last year. The company changed its privacy rules so
26、that many things; your city, your photo, your friends names were set, by default (默认)to be shared with everyone on the Internet.According to Facebooks vice-president Elliot Schrage, the company is simply making changes to improve its service, and if people dont share information. They have a “less s
27、atisfying experience.Some critics think this is more about Facebook looking to make more money. In original business model, which involved selling ads and putting them. At the side of the pages totally, who wants to took at ads when theyre online connecting with their friends? The privacy issue has
28、already landed Facebook in hot water in Washington. In April. Senator Charles Schumer called on Facebook to change its privacy policy. He also urged the Federal Trade Commission to set guidelines for social networking sites. “I think the senator rightly communicated that we had not been clear about
29、what the new products were and how people could choose to use them or not to use them,” Schrage admits. I suspect that whatever Facebook has done so far to invade our privacy, its only the beginning,which is why Im considering cancelling my account. Facebook is a handy site, but Im upset by the idea
30、 that my information is in the hands of people I dont know. Thats too high a price to pay.47. What do we learn about Facebook from the first paragraph?A. It is a website that sends messages to users who want to get married.B. It earns money by putting on advertisements.C. It makes money by selling i
31、ts users personal data.D. It provides loads of information to its users.48. What does the author say about most Facebook users?A. They are unwilling to give up their personal information.B. They dont know their personal data enriches Facebook.C. They dont identify themselves when using the website.D
32、. They care very little about their personal information.49. Why does Facebook make changes to its rules according to Elliot Schrage?A. To provide better service to its users.B. To obey the Federal guidelines.C. To improve its users connectionD. To expand its business.50. Why does the author plan to
33、 cancel his Facebook account?A. He is dissatisfied with its present service.B. He finds many of its users untrustworthy.C. He doesnt want his personal data badly used.D. He is upset by its frequent rule changes.【答案】【知识点】C7 社会生活类【文章综述】文章的主题围绕当下很受欢迎的社交网站Facebook,揭露其将用户资料出售给广告商。而大多数用户并未意识到这一点,因为他们并没有意识
34、到个人资料的重要性。作者的态度和立场非常鲜明,并表示考虑注销自己的账户。【答案解析】47. C。解析:细节理解题 AB没有提及;人们被骗到Facebook因为它承诺服务是免费的,而没有意识到他们通过放弃大量的个人信息已经付钱了(Facebook通过卖用户的信息来挣钱)。48. B。解析:细节理解题 根据第二段Most Facebook users dont realize this is happening. they still have no idea what theyre paying for Facebook because people dont really know what
35、their personal data is worth.绝大多人并没有意识到自己的个人信息对Facebook是有价值的。49. A。解析:细节理解题 根据第四段中的the company is simply making changes to improve its service,50. C。解析:细节理解题 根据文章最后两句but Im upset by the idea that my information is in the hands of people I dont know. Thats too high a price to pay.可知作者就是对个人信息泄漏这件事情不满。
36、阅读理解。A recent study of ancient and modern elephants has come up with the unexpected conclusion that the African elephant is divided into two distinct(不同的) species.The discovery was made by researchers at York and Harvard Universities when they were examining the genetic relationship between the anci
37、ent woolly mammoth and mastodon to modern elephantsthe Asian elephant, African forest elephant, and African savanna elephant.Once they obtained DNA sequences (序列)from two fossils (化石), mammoths and mastodons, the team compared them with DNA from modern elephants. They found to their amazement that m
38、odern forest and savanna elephants are as distinct from each other as Asian elephants and mammoths.The scientists used detailed genetic analysis to prove that the African savanna elephant and the African forest elephant have been distinct species for several million years. The divergence of the two
39、species took place around the time of the divergence of Asian elephants and woolly mammoths. This result amazed all the scientists.There has long been debate in the scientific community that the two might be separate species, but this is the most convincing scientific evidence so far that they are i
40、ndeed different species.Previously, many naturalists believed that African savanna elephants and African forest elephants were two populations of the same species, despite the elephants significant size differences. The savanna elephant has an average shoulder height of 3.5 metres while the forest e
41、lephant has an average shoulder height of 2.5 metres. The savanna elephant weighs between six and seven tons, roughly double the weight of the forest elephant. But the fact that they look so different does not necessarily mean they are different species. However the proof lay in the analysis of the
42、DNA.Alfred Roca, assistant professor in the Department of Animal Sciences at the University of Illinois, said, “We now have to treat the forest and savanna elephants as two different units for conservation purposes. Since 1950, all African elephants have been conserved as one species. Now that we kn
43、ow the forest and savanna elephants are two very distinctive animals, the forest elephant should become a bigger priority (优先) for conservation purposes.”本文讲述了一项新的科学发现:通过对非洲森林大象和非洲草原大象DNA的鉴定,科学家们得出结论:它们是两种不同的物种。我们要保护这些珍稀动物。1One of the fossils studied by the researchers is that of _Athe Asian elephan
44、t Bthe forest elephant Cthe savanna elephant Dthe mastodon elephant 答案:D。细节理解题。由第3段第一句话“.two fossils,mammoths and mastodons.”可知D项正确。2The underlined word “divergence”in Paragraph 4 means “_ ”Aevolution Bexhibition Cseparation Dexamination 答案:C。词义猜测题。科学家门一直在证明非洲森林大象和非洲草原大象是两种不同的物种,他们之间的分歧使科学家们大为惊讶。3Th
45、e researchers conclusion was based on a study of the African elephants _.ADNA Bheight Cweight Dpopulation答案:A。细节理解题。由倒数第二段最后一句话“However the proof lay in the analysis of the DNA”可知。4What are Alfred Rocas words mainly about?AThe conservation of African elephants.BThe purpose of studying African elepha
46、nts.CThe way to divide African elephants into two units.DThe reason for the distinction of African elephants.答案:A。推理判断题。由文章最后一段“.for conservation purposes”可知A项正确。5Which of the following can be the best title for the passage?ANaturalists Beliefs about ElephantsBAmazing Experiments about ElephantsCAn Unexpected Finding about ElephantsDA Long Scientific Debate about Elephants答案:C。主旨大意题。全文讲述了关于非洲大象的一项意外的发现。- 8 - 版权所有高考资源网