收藏 分享(赏)

2020-2021学年高中英语 Unit 1 Cultural heritage Reading for Writing(基础练)同步作业 新人教版必修2.doc

上传人:a**** 文档编号:389773 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:6 大小:348.50KB
下载 相关 举报
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Cultural heritage Reading for Writing(基础练)同步作业 新人教版必修2.doc_第1页
第1页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Cultural heritage Reading for Writing(基础练)同步作业 新人教版必修2.doc_第2页
第2页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Cultural heritage Reading for Writing(基础练)同步作业 新人教版必修2.doc_第3页
第3页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Cultural heritage Reading for Writing(基础练)同步作业 新人教版必修2.doc_第4页
第4页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Cultural heritage Reading for Writing(基础练)同步作业 新人教版必修2.doc_第5页
第5页 / 共6页
2020-2021学年高中英语 Unit 1 Cultural heritage Reading for Writing(基础练)同步作业 新人教版必修2.doc_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、1.1 Reading and ThinkingUNIT 1 基础练.单句填空1.We will know more about our history by _cultural understanding.2.The number of medical schools reached 18 in the early 1990s and _(remain) around that level since.3. We are confident that the environment will be improved by our_(far) efforts to reduce polluti

2、on.4.Chinas image is improving steadily,with more countries_ (recognize) its role in international affairs.5. All the problems, _expected, had been settled and the manager felt rather satisfied.6. He decided that he would drive all the way home instead of putting_ at a hotel for the night .7.After m

3、any centuries,most of the ancient Great Walls fell_ruins.8.While _(spend) up work on the project , we must pay attention to ensuring its quality.9. Wed appreciate your_(leave) as fast as possible after the meeting.10. At the end of her performance, she _(present) with a big bunch of roses.【答案】1 prom

4、oting 2 has remained 3 further 4 recognizing 5 as 6up 7 into 8 speeding 9 leaving 10 was presented.短语填空1.For every Chinese,May4,1919isa_(有历史意义的)day.2.D_ cameras can take and process photos quickly.3.What are the_ (品质)that a great leader should have?4.Tom is so independent that he never asks his pare

5、nts_(观点).5. The major goal of understanding history is to preserve national_(传统).6.They export their products to makets_(普及) the world.7. The advertisements are intended to improve the countrys_(形象).8.He_(引用)a passage from the ministers speech.9. Could you_(认出)your umbrella among a hundred others?10

6、.In_(对比)to his brother,he was always more patient with others .【答案】1.historic 2 Digital 3 qualities 4 opinion 5 traditions 6 throughout 7 image 8 quoted 9 identify 10 contrast.课文语法填空The first group of 10 intangible cultural heritage 1 (workshop) opened on March 16,2019 in Nyemo County, southwest Chi

7、nas Tibet Autonomous Region. In 2018, the Ministry of Culture and Tourism 2 (identify) the first group of 10key support areas of poverty alleviation(扶贫)via intangible cultural heritage and planned 3(establish) numerous workshops there. Nyemo County was on the list as it is home 4 about 10 items of i

8、ntangible cultural heritage at all levels.After setting up the workshops, Tibetans 5 have been struggling to make a living in poor areas will have a chance to make 6 (they) way out. Basang has been learning the skills of making Xoleg paper for three years. At present, Basang earns 3,000 yuan a month

9、 7 his family has achieved poverty relief thanks to his new skills.China has spent 300 million yuan on 8 (protect) the intangible cultural heritage of Tibet Autonomous Region over the past 13 years. And more support 9 (give) to the region to develop relevant training and 10 (promote) activities late

10、r.【答案】1.workshops 2.identified 3.to establish 4.to 5.who/that 6.their 7.and 8.protecting 9.will be given10.promotion 、阅读选择Youll be blind by the time youre twenty-five,a doctor at Childrens Hospital predicted. Your blood sugars are much too high . It consumed me . No matter where I was or what I was

11、doing , it was overhead like a dark cloud , waiting for just the right opportunity to break open and destroy my world.I liked painting. Losing myself in painting filled me with peace. Painting provided me with the only place where I could escape from those threatening words.When I was twenty-one, my

12、 right eye went blind. Precisely three months after my twenty-fifth birthday, I had a massive hemorrhage(大出血)in my left eye because of an accident.For the next twenty years, vision came and went. I went through many eye operations in an attempt to keep my vision. But after one final operation,I lost

13、 the battle and all remaining vision.And I buried all dreams of painting.Desperate,I enrolled in(注册)a sixteen-week program for the blind and visually impaired(损伤的).I learned personal adjustment and the use of a computer with adaptive software. A whole new world opened up to me through this program.J

14、aws and Window-Eyes are leading software for the blind, my instructor told me. You can use the Internet, e-mail and Microsoft with all its tools and features. Its amazing! Hope went up for the first time in years. By learning how to use hot keys to control the mouse, you can use Microsoft Access,Exc

15、el and Powerpoint, my instructor added.For the next several years, I learned that when one door closes, another door opens. There are plenty of choices available for the blind and visually impaired through the gift of technology.Not only do I have a speaking computer,but I have a speaking watch , al

16、arm clock and calculator.1. What does the underlined word it in Paragraph 1 refer toA. The right opportunity.B.Losing sight in the future.C. Consuming too much sugar.D.The childrens hospital.2. What happened when the author was 25 years old?A . He gave up painting .B. He went blind completely.C. He

17、injured one of his eyes.D. He picked up a new hobby.3.What brought a turning point to the author?A.A special course.B.A meaningful event.C. An inspiring speech. D. An important interview.4.What does the author intend to tell us?A. No pain, no gain.B.Every man has his price.C. Nothing is impossible t

18、o a willing heart.D.Be optimistic in the face of lifes difficulties.【答案】1.B 2.C 3.A 4.D【分析】本文是一篇记叙文。作者的左眼失明,右眼视力严重受损,但作者没有气馁,一个特殊的课程给作者带来了一个转折点。文章告诉我们:当一扇门关上时,另一扇门就会打开。1.代词指代题。根据第一段开头“ Youll be blind by the time youre twenty-five,a doctor at Childrens Hospital predicted.可知,一位儿童医院的医生预测作者25岁时会失明。it指的是

19、“在未来会失明”,故选B。2.细节理解题。根据第三段第二句可知,作者25岁时左眼受伤。故选C。3.推理判断题。根据第四段可知,“一个特殊的课程”给作者带来了一个转折点。故选A。4.主旨大意题。根据最后一段第一、二句可知,作者告诉我们面对生活中的困难,要保持乐观。故选D。、七选五New Virus Details Show Challenges for Outbreak Control At first, scientists were relieved that the new virus, COVID-19,wasnt as dangerous as those that caused SA

20、RS,Ebola or some other recent infectious diseases . 1_ . Here are some of the challenges.Multiplying infectionsAccording to the existing data, the infection rate for SARS is 3 while the ordinary flus infection rate is about 1.1. Now, based on the first 425 confirmed COVID-19 cases, each infection le

21、d to 2.2 more infections on average. 2_. Yet we dont know whether the new virus is weakening or is still learning what it can do.Varying incubation periods(潜伏期)Scientists estimated(估计)the average incubation period was roughly five days, but said it could last up to two weeks. 3_.People can move away

22、 from where they got it and not even remember places where they may have been exposed.Spreading in stealthAnother big worry is that one person with no symptoms can also infect others. On Thursday, scientists reported that a woman who was not ill at the time spread the virus to a man in Germany durin

23、g a business trip there . 4_Testing gaps5_.At present,a few types of test kits(工具包)have been developed. But they are not accurate enough. Scientists are not sure how many false alarms or missed cases each might give at any point in time. That leaves a key gap.Although scientists are still faced with

24、 so many challenges,they are confident that the new virus will be put under control soon.A. More testing equipment should be provided at onceB. Its still a struggle to determine who is or is not infectedC. Such a long potential incubation period can be a problemD. The rate is a bit lower than SARS b

25、ut much higher than ordinary fluE. That is a very low infection rate compared with that of SARS and EbolaF. Then he infected several other coworkers before showing any symptomsG.However,new details show how challenging it could be to control this outbreak【答案】1. G 2.D 3.C 4.F 5.B【分析】语篇导读本文是一篇说明文。文章主要

26、介绍了新型冠状病毒疫情难于防控的原因。1. 根据全文标题及空前“一开始,科学家感到宽慰的是,新型冠状病毒并不像那些引起非典、埃博拉或其他近期爆发的传染性病毒那样危险”可推断,下文很可能会出现转折,由此可知,G项“然而,新披露的细节却表明控制这次病毒的爆发可能十分困难”符合题意。故选G。2.通过比较非典、普通流感及新型冠状病毒的传染率可推断,D项“这个传染率比非典略小,但又远高于普通流感”符合题意。故选D。3.根据空前“科学家估计平均潜伏期约为5天,但可能持续长达两周”可知,C项“如此长的潜伏期是个大问题”符合题意。故选C。4.根据本小节的标题及上文“周四,科学家报告说,一名当时没有确诊的女性在德国出差期间将病毒传染给了一名男性”可知,F项“然后在出现症状前,他又传染了几个同事”符合题意。故选F。5.本节主要介绍目前检测新型冠状病毒中存在的困难,如测试结果不可靠导致误报及漏报,由此可知,B项“确定一个人是否被感染还有困难”适合作本段主题句。故选B。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1