1、限时规范练34(选修6Module 4)核心素养关键词:培养学生人与自我、积极人生的素养能力意识一、阅读理解Scott and Daniel Harry are enjoying everyday tasks like shopping and washing for the first time following their move to an accommodation support house in Kurwongbah,north of Brisbane last year.Disability Services Queenslands Strengthening Non-Gov
2、ernment Organisations project provided an accommodation support model that would enable residents like Daniel and Scott to live more independently.The house is just one of many accommodation support services funded through the project.The five-bedroom house provides 24-hour care for up to four indiv
3、iduals with complex needs,including medical support.Care and staffing levels are varied and flexible,depending on each residents requirements.Scott and Daniel,who have a severe form of Duchenne Muscular Dystrophy,require 24-hour support in all activities of daily living.Before they moved to the hous
4、e,they lived with their family.Scott says living at home was difficult as it placed a physical and emotional strain (负担) on their parents who had to wake them several times each night to reposition them or place them on breathing machines.“We were heavyhearted,” says Scott,who is planning to write a
5、 book about his life experiences.“But our parents now have a lot more time for themselves.We now manage ourselves on a day-to-day basis.”Daniel is an enthusiastic gardener,taking care of his own vegetable garden.The men share the house with one other young man,and they go to rugby league games,meeti
6、ng up with friends.Leeding Care Australia provides the care service at Kurwongbah.Manager Lee Garniss says setting up the facilities has not been without its challenges.“It is an unconventional model of care,” Lee says.“The home is Scott and Daniels home,however,it is also a workplace for their supp
7、ort staff.Balancing these two requirements has been a challenge for all.”“We have experienced a bit of a learning phase over the last twelve months.However,by working as a team we try our best to meet the needs of both residents and staff and I think we have achieved the right balance.”1.What do we
8、know about the house Scott and Daniel live in now?A.It was built by their parents.B.It can accommodate four residents.C.It belongs to a governmental project.D.Its located in the center of Brisbane.2.Why did Scott and Daniels parents wake up frequently at night? A.To help them do exercise.B.They were
9、 making a lot of noise.C.To check on their breathing.D.They were under emotional pressure.3.How did Scott feel while living with his parents?A.A bit guilty.B.Quite happy.C.Very proud.D.Slightly angry.4.What was a challenge while setting up the facilities?A.Lack of fund.B.No workplace.C.Inexperienced
10、 staff members.D.Satisfying both staff and residents needs.二、完形填空Born in Senegals capital of Dakar,Seydou was interested in Chinese culture even in his childhood and hoped to visit China when he grew up.After 1 from a local high school,he came to know about the CRBCs scholarship offer and 2 the oppo
11、rtunity to finally 3 China with his own eyes.Upon arrival in China he faced many 4.The first setback was language,because without the 5,there isnt much you can do in China.In order to 6 as quickly as possible to his 7 life,his first priority was to learn Chinese,which 8 a great challenge for the you
12、ng man.At first,as the obvious science student,he tried to find some sort of general 9 rule between Chinese characters and their 10.But later,he found none.There are 11 small hints to guess the pronunciation,but each time,he has to 12 the dictionary to double check.Moreover,after 13 a new word or se
13、ntence,he must look for a way to 14 it in our daily life.His efforts are paying 15:Just six months after his arrival in China,he won first place at the Changan Universitys Chinese CRBC speech competition for international students.1.A.graduatingB.judgingC.removingD.separating2.A.appealed toB.jumped
14、atC.put forwardD.turned down3.A.admireB.meetC.seeD.interview4.A.challengesB.friendsC.strangersD.dialects5.A.courseB.behaviourC.qualificationD.language6.A.rebuildB.changeC.adaptD.settle7.A.comfortableB.newC.realD.normal8.A.presentedB.rejectedC.demandedD.urged9.A.commonB.logicalC.perfectD.unique10.A.m
15、eaningB.spellingC.formationD.pronunciations11.A.alwaysB.onlyC.eventuallyD.dierectly12.A.buyB.observeC.consultD.question13.A.learningB.inventingC.pssingD.teaching14.A.attendB.describeC.useD.write15.A.backB.outC.upD.off三、读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。For many years,I had a recu
16、rring(重复出现的) dream.I was a little girl again,rushing about,trying to get ready for school.“Hurry,youll be late for school,”my mother called to me.“I am hurrying,Mom!What did I do with my books?”Deep inside I knew where the dream came from.It was about some unfinished business in my life.As a kid,I l
17、oved everything about school.I loved books,teachers,tests and homework.Most of all I longed to someday march down the aisle(通道) to receive my diploma.That seemed more appealing even than getting married.But at 15,I had to drop out because my parents couldnt afford tuition(学费).My hope of getting a di
18、ploma was dead,or so I thought.Pretty soon,I married and had three children,and I thought,“There goes my diploma.”Even so,I wanted my children to be educated.But Linda,our youngest child,had juvenile arthritis(幼年型关节炎) in her hands and knees,which made it impossible for her to function in a normal cl
19、assroom.I felt really sorry for her and I didnt want her to live her life with regret.I didnt give up hope of her being back to school in some way.One day,I saw an ad in the newspaper for evening courses.“Thats the answer,”I said to myself.Linda always feels better in the evening,so Ill just sign he
20、r up for night school.Linda was busy filling out enrollment(入学) forms when the secretary said,“Mrs Schantz,why dont you come back to school?”I laughed,“Theres no way!Im 55!”But he persisted,and before I knew what I had done,I was enrolled for classes in English and crafts.“This is only an experiment
21、,”I warned him,but he just smiled.So,I told myself to try for just a semester and to see if it would work.Anyway,my dream was still there in my heart.Paragraph 1:It was exciting to go to school again butParagraph 2:Linda and I saw each other through the time.限时规范练34(选修6Module 4)一、【篇章导读】本文是记叙文。文章介绍了一
22、项让Scott兄弟俩可以更加独立地生活的残疾人住宿支持服务。1.B细节理解题。由第三段的“The five-bedroom house provides 24-hour care for up to four individuals with complex needs.”可知,这个房子可以住4个人。2.C细节理解题。由第四段的“their parents who had to wake them several times each night to reposition them or place them on breathing machines”可知,父母晚上起来是因为要查看Scot
23、t和Daniel两兄弟的呼吸状况。3.A推理判断题。由第四段的“it placed a physical and emotional strain on their parents”和第五段Scott说的“We were heavy-hearted”可知,他感到内疚。4.D细节理解题。由倒数第二段的“The home is Scott and Daniels home,however,it is also a workplace for their support staff.Balancing these two requirements has been a challenge for a
24、ll”可知,同时满足服务人员和被照顾者的需求是个挑战。二、【篇章导读】本文是记叙文。出生于塞纳加尔首都达喀尔的Seydou从小就对中国文化感兴趣。高中毕业后他获得了一个奖学金计划提供的中国之旅的机会。文章叙述了他在中国学习汉语的经历。1.ASeydou高中毕业后了解到CRBC提供的奖学金项目。根据后面的from结构也知答案为A项。2.Bjump at表示“欣然接受;急迫地接受”之意。此处表示“他立马接受了这个去中国的机会”。3.C根据后面的with his own eyes可知,此处表示“亲眼目睹”之意。4.A根据后面叙述的语言障碍等可知,刚来到中国,他面临很多的挑战。5.D根据上文可知,第一
25、个障碍就是语言问题。不懂汉语,在中国很多事情都做不了。因此,此处是指上文的language。6.C根据后面内容可知,此处表示“为了尽快适应在中国的新生活,他优先选择学汉语”。短语adapt to“适应”之意。7.B他要适应的就是刚来中国的新生活。8.A学习汉语给这个年轻人带来了巨大的挑战。动词present表示“提出;呈现;赠送;介绍”等意思。9.B作为理科生,他努力寻找汉字和他们的发音之间的逻辑规律。理科生善于逻辑推理。10.D根据下文的guess the pronunciation可知,此处表示汉字的发音。11.B根据but转折关系可知,想要猜出汉字的发音,仅仅只有很小的暗示。12.C每次
26、,他都不得不查阅字典来进行重复检查。13.A每当学了一个汉字或句子后,他都要寻找在日常生活中可以用上它的方式。14.C此处表示学习汉字后,想在日常生活中的实践运用。15.D他学习汉语所付出的努力得到了回报。短语pay off表示“取得回报”之意。三、Paragraph 1:It was exciting to go to school again but it was no game.Sitting in a classroom full of kids was awkward,even if most of them were respectful and encouraging.Durin
27、g the day,I was still a busy married woman having loads of housework to do.In the evening,I was a hardworking student working on my courses. To my surprise,both Linda and I did very well in night school.I went back again the next semester,and my grades steadily improved.Paragraph 2:Linda and I saw e
28、ach other through the time.When I was down,Linda encouraged me,“Mom,you cant quit now!”And when she was down,I encouraged her.I have to say it was a time which was really hard on both of us.But neither of us gave up.At last,I got my diploma.To my surprise,almost all of my classmates voted for me to be class speaker,and I got a $3,000 college scholarship.The unfinished business in my dreams was eventually finished.