收藏 分享(赏)

2021-2022学年新教材人教版英语必修第一册学案:WELCOME UNIT 泛读技能初养成 WORD版含解析.DOC

上传人:a**** 文档编号:381644 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:5 大小:96.50KB
下载 相关 举报
2021-2022学年新教材人教版英语必修第一册学案:WELCOME UNIT 泛读技能初养成 WORD版含解析.DOC_第1页
第1页 / 共5页
2021-2022学年新教材人教版英语必修第一册学案:WELCOME UNIT 泛读技能初养成 WORD版含解析.DOC_第2页
第2页 / 共5页
2021-2022学年新教材人教版英语必修第一册学案:WELCOME UNIT 泛读技能初养成 WORD版含解析.DOC_第3页
第3页 / 共5页
2021-2022学年新教材人教版英语必修第一册学案:WELCOME UNIT 泛读技能初养成 WORD版含解析.DOC_第4页
第4页 / 共5页
2021-2022学年新教材人教版英语必修第一册学案:WELCOME UNIT 泛读技能初养成 WORD版含解析.DOC_第5页
第5页 / 共5页
亲,该文档总共5页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、阅读P8课文,选出最佳选项1Which of the following statements is true about Ann according to the passage?AAnn is a Grade 10 student from South Africa.BAnns favourite subjects are dancing and skating.CAnns dream is to be an engineer when she grows up.DAnn often reads short stories in her spare time.2Which of the f

2、ollowing is not the correct understanding of the sentence “Youll never see me without a book or a pen”?AThando often carries a book or a pen.BThando often works hard in school.CThando is always in the library or in the computer lab.DThando likes to collect books and pens.3Whats the main purpose of t

3、he two passages?ATo introduce information.BTo write student profiles.CTo look for a friend.DTo make a good impression.答案13CDAWords and Phrases知识要点1look forward to 盼望;期待(教材P6)Tom is looking forward to meeting the new exchange student.汤姆渴望见到新来的交换生。例1The students are looking forward to having an opport

4、unity to explore society for reallife experience.学生们盼望有一个踏足社会寻求现实生活经验的机会。例2Im looking forward to your early reply.我期待着你的早日回复。知识拓展look down on/upon看不起look through 浏览;仔细查看;审核look up 向上看;查阅look back on 回顾look into 调查即学即练单句语法填空A good teacher never looks down on/upon slow students.Im really looking forwa

5、rd to seeing (see) you again.They are looking into the cause of the accident.Look through your notes before the exam.I like to look back on my high school days,which are among the happiest in my life.知识要点2curious adj.好奇的;求知欲强的(教材P8)Im curious about everything.我对每样东西都很好奇。例1Chinese students are curiou

6、s about the school life of American students.中国学生对美国学生的校园生活感到好奇。例2Im curious to know what they are talking about.我很想知道他们正在谈论什么。知识拓展(1)be/become curious about 对感到好奇be curious to do sth. 极想做某事Its curious that. 真奇怪(2)curiosity n. 好奇;好奇心out of curiosity 出于好奇with curiositycuriously 好奇地meet/satisfy ones c

7、uriosity 满足某人的好奇心即学即练单句语法填空/完成句子He stared at the picture curiously (curious)Im curious to_know (know) how many satellites have been sent into space up to now.Out of curiosity (curious), the man followed the guide into the hall.I was curious_to_find_out what she had said.我真想弄清楚她说了些什么。小片段填空Children ar

8、e always curious about everything they see and hear.They will ask different kinds of questions out of curiosity.To meet their curiosity,wed better answer them patiently.(curious)知识要点3either.or.或者或者(教材P8)If Im not in class,Im either in the library or in the computer lab.如果我不上课,我要么在图书馆要么在计算机实验室。句式分析(1

9、)either.or.要么要么;不是就是;或者或者,常用来连接两个平行结构。(2)若连接两个主语时,其谓语动词应与最近的一个主语在人称和数上保持一致,即“就近原则”。(3)有类似用法的还有:neither.nor.,not only.but also.,not.but.,.or.,there be句型等。例1Either he or I am to go to the laboratory.不是他就是我要到实验室去。例2Sightseeing is best done either by tour bus or by bicycles.观光最好要么乘巴士,要么骑自行车。即学即练单句语法填空/完

10、成句子Are(be) either you or I going there tomorrow?Not only the students but also their teacher is(be) enjoying the film.There is(be) a table and two chairs in the room.Not I but you are_the_first to run to the goal in the competition.是你不是我在比赛中跑了第一名。细节理解题的题干和正确选项特点之一替换关键词例题剖析When I was growing up in Am

11、erica,I was ashamed of my mothers Chinese English.Because of her English,she was often treated unfairly.People in department stores,at banks,and at restaurants did not take her seriously,did not give her good service,pretended not to understand her,or even acted as if they did not hear her.方法技巧:细节理解

12、题经常把文中关键词转化替换成同/近义词,设置题干或正确选项。做题时要先准确理解原文中答案所在句子的意义,然后快速在选项中找出与原文意义相同的词或句子。Why was the authors mother poorly served?AShe was unable to speak good English.BShe was often misunderstood.CShe was not clearly heard.DShe was not very polite.A由题干中poorly served定位到文中treated unfairly,根据本段内容理解,C项偷换概念;D项无中生有;B项

13、与题干并非因果关系,故选A项。即学即练True to its name, Door Step School (DSS) sets up a school right at the doorstep of kids who cant get formal education due to a variety of reasons.Why is the organisation named “Door Step School”?AIt is different from formal schools.BIt is usually built near students houses.CIt sets up schools in areas with large populations.DIt provides education wherever children can easily go.D细节理解题。根据文章中“True to its name, Door Step School sets up a school right at the doorstep of kids who cant get formal education due to a variety of reasons.”可知DSS学校设立学校都是在方便孩子去上学的地方,故选D项。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1