收藏 分享(赏)

2021版高考英语一轮复习 限时规范练24 Unit 12 Culture Shock B 北师大版必修4.docx

上传人:a**** 文档编号:380812 上传时间:2025-11-29 格式:DOCX 页数:14 大小:2.27MB
下载 相关 举报
2021版高考英语一轮复习 限时规范练24 Unit 12 Culture Shock B 北师大版必修4.docx_第1页
第1页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练24 Unit 12 Culture Shock B 北师大版必修4.docx_第2页
第2页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练24 Unit 12 Culture Shock B 北师大版必修4.docx_第3页
第3页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练24 Unit 12 Culture Shock B 北师大版必修4.docx_第4页
第4页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练24 Unit 12 Culture Shock B 北师大版必修4.docx_第5页
第5页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练24 Unit 12 Culture Shock B 北师大版必修4.docx_第6页
第6页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练24 Unit 12 Culture Shock B 北师大版必修4.docx_第7页
第7页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练24 Unit 12 Culture Shock B 北师大版必修4.docx_第8页
第8页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练24 Unit 12 Culture Shock B 北师大版必修4.docx_第9页
第9页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练24 Unit 12 Culture Shock B 北师大版必修4.docx_第10页
第10页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练24 Unit 12 Culture Shock B 北师大版必修4.docx_第11页
第11页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练24 Unit 12 Culture Shock B 北师大版必修4.docx_第12页
第12页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练24 Unit 12 Culture Shock B 北师大版必修4.docx_第13页
第13页 / 共14页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练24 Unit 12 Culture Shock B 北师大版必修4.docx_第14页
第14页 / 共14页
亲,该文档总共14页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、限时规范练24 Unit 12 Culture Shock B核心素养关键词:培养学生人与社会、了解身体语言的思维意识限时规范练第48页一、阅读理解AA mobile phone game will be used to help international students deal with “culture shock” and university life in Britain.The game called C-Shock is the idea of University of Portsmouth games technology expert Nipan Maniar who

2、,himself,arrived in the UK from India five years ago as an international student.Nipan said the game would act as a “mobile mummy” for new students.“I found some parts of British culture very different to what I was used to in my own culture in India,” Nipan said.“I thought it would be great to have

3、 a learning tool to help people deal with the culture shock because if you have not experienced such things before,its hard to know how to act properly.”The game follows an international student arriving in the UK for the first time.The aim of the game is to reduce the characters “culture shock” by

4、performing a series of tasks that introduce things and pictures that are related to culture shock.The games beginning is a students first day at university in the UK.The student is shown a map of the university and is given tasks to find certain locations.Clicking on pictures along the way warns the

5、 student about what to expect in terms of culture shock for example,it is acceptable for students to drink alcohol.“C-Shock could be used to guide students through events such as course registration (注册) and help them with basic information like getting to a bank.You could put a whole city guide int

6、o the game so the new student can settle into a new city very quickly,” Nipan said.The game is in the final stage of development and is expected to be downloaded from the University of Portsmouth website later this year.【篇章导读】本文是说明文。朴次茅斯大学专家开发游戏辅助解决留学生面临的文化冲击。1.WhatcausedNipantodevelopC-Shock?A.Anew

7、studentsstory.B.Theuniversityssupport.C.Hispersonalexperience.D.Hisfriendsencouragement.答案C解析推理判断题。根据第二段中的“IfoundsomepartsofBritishcultureverydifferent.myowncultureinIndia”可知,Nipan自己的文化冲击经历促使他开发这款游戏。2.What can be learned about the character in the game?A.Hes a “mobile mummy”.B.Hes a student from Ind

8、ia.C.He visits the UK very often.D.He needs to complete some tasks.答案D解析细节理解题。根据第三段中的“Theaimofthegame.performingaseriesoftasks.”可知,游戏中的人物需要完成多项任务。3.What information can C-Shock users get?A.Maps of city roads.B.Different types of alcohol.C.Where to get a tourist guide.D.How to register for a course.答

9、案D解析细节理解题。根据倒数第二段中的“C-Shockcouldbeusedtoguidestudentsthrougheventssuchascourseregistration”可知,C-Shock的用户会获得课程注册方面的信息。4.How is Nipans game going?A.Its nearly ready.B.Its in the first stage.C.Its free to download online.D.Its been put on the market.答案A解析细节理解题。根据最后一段中的“Thegameisinthefinalstageofdevelop

10、ment”可知,这款游戏的设计到了收尾阶段。BSpider-Man is one of the most successful characters in history.But the character nearly didnt get off the ground,the creator Stan Lee admitted.Lee told reporters in Tokyo he came up with the idea while watching a fly climb a wall and wanted to create a superhero with the same

11、abilities.“Somehow calling him flyman didnt sound dramatic (戏剧化的) enough.What else could he be? Mosquito man? Then I said:Spider-Man.And it sounded so dramatic,” said Lee.Lee decided to make his new creation a teenager and give him “many personal problems.”“He wont have enough money,he lives with hi

12、s aunt who is ill and needs medicine and he has to take care of her.And hes also got to fight the bad people,” he said.He took the idea to his publisher,who said,“Stan,that is the worst idea I have ever heard.” Superheroes have to be adults and cannot have any problems and thats why they are superhe

13、roes,said his boss.Lee was allowed to add a Spider-Man story into the last edition of a book,though.It became an immediate hit.“Just for fun,to get it out of my system,I put Spider-Man in that last edition and forgot about it,” he said.“A month later,after all the sales numbers were in,my boss came

14、running into my office and said,Remember that character Spider-Man we both liked so much? Lets make him a regular feature.”“And thats how Spidey was born,” said Lee,who admitted to driving around the streets of Tokyo in a “Super Mario” car the previous evening,was asked how he kept so active.“Being

15、busy is the best medicine there is.As long as youre not busy being a bad person,” he said.As for how he came up with the idea of Spider-Man,the answer was simple:“Im very lucky.”【篇章导读】本文是记叙文。文章主要介绍了风靡全球的畅销书角色蜘蛛侠的创作过程。5.WhatdidStanLeemeanbytheunderlinedpartinParagraph1?A.Spider-Manwasunabletostandont

16、heground.B.Spider-Mandidnthaveasuccessfulstart.C.Spider-Mandidnthaveapropername.D.Spider-Manwasclimbingallthetime.答案B解析句意理解题。根据第二、三段的内容可知,Spider-Man的诞生可谓一波三折。由此可推知,StanLee是说,一开始这个角色的市场化并不成功。6.What was the biggest problem Lee faced back then?A.He was poor.B.He was in bad health.C.His idea wasnt accep

17、ted.D.His boss wasnt kind to him.答案C解析推理判断题。根据第二段中的“Hetooktheideato.saidhisboss.”可知,一开始StanLee关于Spider-Man的构想并没有得到认可。7.What can we infer from Paragraph 3?A.Lee took his bosss suggestion seriously.B.Lees boss loved Spider-Man at first sight.C.Lees boss changed his mind about Spider-Man.D.Lee always k

18、new Spider-Man would be popular.答案C解析推理判断题。根据第三段中的“Amonthlater,afterallthesalesnumbers.makehimaregularfeature.”及第二段中的“Superheroeshavetobeadults.superheroes,saidhisboss.”可知,看到销售数字一路攀升,StanLee的老板对于Spider-Man的看法有了改观。8.What words can be used to describe Lee?A.Creative and humorous.B.Honest and friendly.

19、C.Brave and patient.D.Polite and caring.答案A解析推理判断题。综合全文可知,StanLee创造力十足,创作了备受欢迎的Spider-Man,再结合最后一段中StanLee答记者问的内容“Beingbusyisthebestmedicinethereis.Aslongasyourenotbusybeingabadperson.”可知,这位老人还十分风趣幽默。二、完形填空Popular music is also called pop.It is any type of music that a large number of people1.It is d

20、ifferent from folk music,which is the 2music and songs of common people.Its 3 different from classical music,which is often more formal or artistic.There are many types of popular music,4 rock,country,rap,rhythm and blues (or R&B),the blues and jazz.It is very5 for popular music to be popular for on

21、ly a short time.New songs regularly 6 hit songs.Even 7 of popular music lose popularity.The styles of big band,soul and disco are no longer as popular as they once were.8,some songs and styles have remained popular for 9.Popular music developed out of many styles of religious,folk,and classical musi

22、c.In the 1800s concert bands and traveling musical groups brought10 music to more and more people.In the late 1800s and early 1900s the United States became a(n)11 center of popular music.Songwriters in New York City wrote many popular songs,12 African Americans created jazz and other new forms of p

23、opular music.In the early 1900s phonograph records (留声机唱片) appeared,so people could 13 music in their homes.14 the first radio stations began playing popular songs.Rock and roll,a mixture of country and blues music,15 in the 1950s.It became wildly popular with young people.Rock is 16 the best-known

24、form of popular music.In the late 20th and early 21st centuries,radio,television,movies,and the Internet17popular music to grow and to change.These 18 made it possible for millions of people to hear a single 19 at the same time.They also helped to 20 popular music into the huge business that it is t

25、oday.【篇章导读】本文是说明文。文章主要介绍了流行音乐的相关知识。1.A.tryB.enjoyC.shareD.remember答案B解析根据上一句中的Popular可知,流行音乐为大多数人所“喜爱(enjoy)”。2.A.quietB.lightC.seriousD.traditional答案D解析根据该句中的folkmusic可知,民间音乐是一些普通人所创作出的“传统的(traditional)”乐曲。3.A.alsoB.neverC.justD.already答案A解析根据上一句中的“Itisdifferentfromfolkmusic.”可知,此处接着说明流行音乐“也(also)”

26、有别于古典音乐。4.A.except for B.because ofC.such asD.instead of答案C解析该空后的“rock,country,rap,rhythmandblues(orR&B),thebluesandjazz”是列举的流行音乐的几种类型,因此选C项。5.A.interestingB.commonC.difficultD.terrible答案B解析根据常识可知,流行音乐流行时间不长实属“常见(common)”。6.A.improveB.influenceC.controlD.replace答案D解析根据上一句中“popularmusictobepopularfor

27、onlyashorttime”可知,新推出的歌曲经常会“替代(replace)”那些曾经的热门歌曲。7.A.playersB.writersC.typesD.concerts答案C解析根据下一句“Thestylesofbigband,soulanddiscoarenolongeraspopularastheyoncewere.”可知,甚至连流行音乐的“类型(types)”也可能会失去人气。8.A.However B.BesidesC.MoreoverD.Anyhow答案A解析上一句中的“nolongeraspopularastheyoncewere”和该空后的haveremainedpopul

28、ar之间是转折关系,因此选A项。9.A.daysB.weeksC.monthsD.years答案D解析根据该段首句中的“bepopularforonlyashorttime”可知,较这些昙花一现的流行乐曲不同的是,有的歌曲或类型会持续相当长的时间,因此填years才能表达此处的强烈对比。10.A.folkB.popularC.classicalD.religious答案B解析根据上一句中的Popularmusic以及整篇文章主要介绍流行音乐可知,此处指19世纪时,一些管乐团和旅行音乐团体将“流行(popular)”音乐带给越来越多的群体。11.A.safeB.strangeC.importan

29、tD.unusual答案C解析根据下一句中的“SongwritersinNewYorkCitywrotemanypopularsongs.”和“AfricanAmericanscreatedjazzandothernewformsofpopularmusic”可知,19世纪末20世纪初,美国是一个“重要的(important)”流行音乐中心。12.A.andB.butC.sinceD.so答案A解析“纽约市的词曲作者写了很多广受欢迎的歌曲”与“非洲裔美国人创作出了爵士和其他形式的流行音乐”之间为并列关系,故填and。13.A.createB.recordC.turn upD.listen to

30、答案D解析根据该句中的phonographrecordsappeared可知,留声机唱片的出现使得人们能够在家“听(listento)”音乐。14.A.OnceB.SoonC.RecentlyD.Finally答案B解析根据上下文介绍流行音乐的发展历程可知,“很快(Soon)”早期的广播电台开始播放流行歌曲。然后在20世纪50年代“出现了(appeared)”摇滚音乐。15.A.changedB.continuedC.increasedD.appeared答案D解析见上题解析。16.A.stillB.onlyC.againD.even答案A解析根据上一句“Itbecamewildlypopul

31、arwithyoungpeople.”和该句中的is可知,摇滚乐现在“仍然(still)”是众所周知的流行音乐的一种类型。17.A.taughtB.expectedC.helpedD.warned答案C解析在20世纪和21世纪交替之际,广播、电视、电影以及网络“促进了(helped)”流行音乐的发展和变化。18.A.examplesB.inventionsC.advantagesD.activities答案B解析上一句中的“radio,television,moviesandtheInternet”是“发明(inventions)”。19.A.wordB.answerC.noticeD.son

32、g答案D解析根据全文介绍音乐的语境可知,数以百万计的人们可以在家同时收听同一首“歌(song)”。20.A.makeB.bringC.introduceD.add答案A解析根据我们日常生活中所见的媒体网络对于音乐的广泛宣传可知,这些发明也“成就了(make)”流行音乐这一巨大的产业。三、短文改错Dear Mr Smith,I am Li Hua.At this moment,Im honored to express our sincerely thanks to you in behalf of my classmates.We do appreciate everything what y

33、ou have done for us.We had been very lucky to have you as our English teacher in the past few years.With your help,everyone has made progresses in both English learning or school life.We have been enjoyed your teaching and guidance a lot.Your humorous stories,big smiles and encouraged words have alr

34、eady rooted in our memories.Since he will leave soon,we wish you pleasant journey back home and a happy life there.We will miss you.Thanks again,Mr Smith.Yours truly,Li Hua答案第二句:sincerelysincere;inon第三句:whatthat 或删除what第四句:hadhave第五句:progressesprogress;orand第六句:删除been或enjoyedenjoying第七句: encouragedencouraging第八句:heyou;you后加a

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1