收藏 分享(赏)

2021版高考英语一轮复习 限时规范练17 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China 外研版必修3.docx

上传人:a**** 文档编号:380770 上传时间:2025-11-29 格式:DOCX 页数:10 大小:2.27MB
下载 相关 举报
2021版高考英语一轮复习 限时规范练17 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China 外研版必修3.docx_第1页
第1页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练17 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China 外研版必修3.docx_第2页
第2页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练17 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China 外研版必修3.docx_第3页
第3页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练17 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China 外研版必修3.docx_第4页
第4页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练17 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China 外研版必修3.docx_第5页
第5页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练17 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China 外研版必修3.docx_第6页
第6页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练17 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China 外研版必修3.docx_第7页
第7页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练17 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China 外研版必修3.docx_第8页
第8页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练17 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China 外研版必修3.docx_第9页
第9页 / 共10页
2021版高考英语一轮复习 限时规范练17 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China 外研版必修3.docx_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、限时规范练17 Module 5 Great People and Great Inventions of Ancient China核心素养关键词:培养学生人与社会、发明创造的素养能力意识一、阅读理解A“Garlic coffee” can be good news to coffee-loving pregnant women as a man in northeastern Japan invented the drink that looks and tastes like coffee but is made up entirely of locally grown garlic.“

2、My drink is probably the worlds first of its kind,” said 75-year-old Yokitomo Shimotai,who was a coffee shop owner in Aomori Prefecture.“It contains no caffeine so its good for those who would like to drink coffee at night or pregnant women.”Shimotai,who started the drinks sale in January 2017,said

3、the drink was accidentally made from a cooking mistake about 30 years ago,when he burned a steak and garlic while waiting tables at his shop.He mashed (捣烂) the burnt garlic with a spoon and mixed it with hot water.When he drank it,he was surprised at its “coffee-like taste” with bitterness.Shimotai

4、began researching the drink after retirement,aimed at turning it into a product.After repeating trials and errors on the best way to make it,he created a “coffee” he can be satisfied with about six years ago by using an electric furnace (火炉) to roast the garlic.After cooling it,the garlic is mashed

5、up.Shimotai took a patent on the method in 2015,and opened a workshop in neighboring Iwate Prefecture.While his drink has a pleasant smell of roasted garlic,it will not cause bad breath because it is carefully and fully roasted,according to Shimotai.The drink is now available at two souvenir shops i

6、n Aomori Prefecture,or by ordering by telephone.A packet containing one cup of garlic coffee costs 324 yen ($2.8).Orders can be made with his workshop called Techno Baisen Kobo at 0195(37)1999 in the city of Ninohe,Iwate Prefecture.1.What makes “garlic coffee” special?A.It isnt bitter at all.B.It is

7、 caffeine-free.C.It doesnt taste like coffee.D.It is especially good for night workers.2.What led to Shimotais invention of “garlic coffee”?A.A cooking mistake.B.The market competition.C.Pregnant womens demand.D.His love for garlic and coffee.3.What is the purpose of this text?A.To encourage inventi

8、on.B.To advertise “garlic coffee”.C.To introduce “garlic coffee”.D.To praise Yokitomo Shimotai.BEveryone knows chameleons (变色龙) can change color,but why do they do it? Suppose you were given these three options:(a) to match with their surroundings,(b) to get a mate,or (c) to impress humans.Most peop

9、le would choose (a).But the real answer is (b).Its not a hard-and-fast rule:there is evidence that the colorful changes of some chameleons can be a disguise.For instance,the small-sized chameleon Bradypodion taeniabronchum seems to match its surroundings more closely when facing an enemy with better

10、 color vision.For most chameleons,however,changing color is all about getting a mate.In their natural environment,most chameleons match with their surroundings pretty well,says ecologist Kristopher Karsten of California Lutheran University in Thousand Oaks.So when they change color,they tend to make

11、 themselves easier to notice.Competing males will often battle it out with a color-change fight.The color-change process doesnt work the way you might expect it to either.Most of us would think it is achieved by some kind of pigments (色素).But a study published in March 2015 suggests that the color c

12、hanges have nothing to do with chemistry at all.Instead,it turns out there are some nanocrystals (纳米晶体) within the chameleons cells.By changing the positions of these crystals,the chameleon can show different shades of color.Its not just about how chameleons look.They are also unusually good at usin

13、g their eyes.In a neat study published in July 2015,zoologists showed chameleons two objects that moved around a computer screen.The chameleons were able to split their vision,each eye independently focusing on a different object.Eventually,the chameleons seemed to make a choice,both eyes locking on

14、to the same target.This way they could do a better job of judging how far away the objects were and thus how far to shoot out their tongues.All that said,there is a lot that we still dont know about chameleons.4.Why does Bradypodion taeniabronchum change color?A.To hunt food.B.To cheat its enemies.C

15、.To make itself disappear.D.To attract humans attention.5.How do male chameleons compete with each other for a mate?A.By changing color.B.By staring at each other.C.By fighting with each other.D.By matching with their surroundings.6.How do chameleons change color?A.By producing more nanocrystals.B.B

16、y using different kinds of pigments.C.By changing the positions of their cells.D.By changing the positions of their nanocrystals.7.What is special about chameleons eyes?A.They can tell different colors.B.They can see objects from a long distance.C.They can notice objects on a computer screen.D.They

17、can focus on two objects at one time.二、七选五WhycampisgreatforchildrenIf youve been to camp,youre not surprised to hear about the advantages of summer camp.Here is a list of the most important reasons to send your kids to camp.At camp,children:Maketruefriends Camp is the place where kids make their ver

18、y best friends.Free from the social expectations pressuring them at school,camp encourages kids to relax and make friends easily.1Every day,friendships are created.Learnsocialskills Coming to camp means joining a community where everyone must agree to work together and respect each other.When they l

19、ive in a small room with others,kids solve problems,and see the importance of open communication.2Growmoreindependent3Managing their daily choices in the safe,caring environment of camp,children welcome this as a chance to grow in new directions.Camp helps kids develop who they are.Experiencesuccess

20、andbecomemoreconfident Camp helps children build self-confidence.With its non-competitive activities and different chances to succeed,camp life really improves young people.4Camp teaches kids that they can.SpendtheirdaybeingphysicallyactiveAs children spend so much time these days inside and mostly

21、sitting down,camp provides a wonderful chance to move.5Camp is action!A.Camp builds teamwork.B.Theres achievement every day.C.Running,swimming,jumping,climbing!D.All the fun at camp draws everyone together.E.It is easy for kids to develop what they like to do.F.Camp is the perfect place for kids to

22、practice making decisions for themselves.G.When kids take a break from the Internet,they rediscover their creative powers.三、语法填空1. (cover) one third of the Earths surface,grasslands sometimes 2. (know) by many names,such as savannah or plains.The health of grasslands depends 3. how much animals feed

23、 on native plants.If too many animals feed on the plants,the area could become a desert.But too little feeding can also be bad for grasslands.The Great Plains,4. are famous for supporting large cattle ranches (畜牧场),cover a large area in the middle of the United States.5. (make) their businesses more

24、 successful by feeding more cattle and sheep without destroying the environment of grasslands,a growing number of local ranchers are joining with 6. (environment) groups willingly nowadays.7. (compare) with the ranchers,these groups pay more attention to the 8. (protect) of the health of grasslands.

25、And one of their 9. (goal) is to protect native plants and animals.After years of effort,they have increased the income for local ranches,and at 10. same time,they have protected the Great Plains.限时规范练17(必修3Module5)一、【篇章导读】本文是说明文。一位日本老人用大蒜作为原料发明了一款特别的咖啡。1.B细节理解题。由第二段中的“Itcontainsnocaffeine”可知,大蒜咖啡不含

26、咖啡因成分。2.A细节理解题。由第三段中的“.thedrinkwasaccidentallymadefromacookingmistakeabout30yearsago”可知,Shimotai因为一次烹饪失误意外做成了这种咖啡。3.C写作目的题。本文主要介绍了大蒜咖啡发明的契机以及其制作过程,有关它的生产与销售文中只是略有提及,故选C项。【篇章导读】本文是说明文。文章介绍了变色龙变色的原因、方法及其眼睛的特殊之处。4.B细节理解题。由第二段中的“.thereisevidencethatthecolorfulchangesofsomechameleons.facinganenemywithbet

27、tercolorvision”可知,有些变色龙改变身体颜色是为了伪装自己,而Bradypodiontaeniabronchum这种变色龙便是其中的一个例子,它碰到色彩视感强的敌人时,会变成与周围环境更接近的颜色,以迷惑敌人。5.A细节理解题。由第三段中的“Competingmaleswilloftenbattleitoutwithacolor-changefight.”可知,雄性变色龙决斗的方式是“变色大战”。6.D细节理解题。由第五段中的“Bychangingthepositionsofthesecrystals.differentshadesofcolor”可知,变色龙通过改变细胞内纳米晶

28、体的位置来显示不同的颜色,从而达到改变身体颜色的效果。7.D细节理解题。由倒数第二段中的“Thechameleonswereabletosplit.independentlyfocusingonadifferentobject.”可知,变色龙的两只眼睛可以同时分别聚焦在不同的物体上面。二、【篇章导读】本文是议论文。文章论述了参加夏令营活动给孩子们带来的好处。1.D根据该段的主题Maketruefriends及下文中的“Everyday,friendshipsarecreated.”可知,夏令营中有趣的活动让大家聚到一起并建立起真挚的友谊。2.A根据上文中的“Learnsocialskills”

29、及“Comingtocampmeansjoiningacommunitywhereeveryonemustagreetoworktogetherandrespecteachother.”可知,夏令营可以帮助孩子们建立团队精神。3.FF项中的内容与该段主题“Growmoreindependent”相照应,故选F项。4.BB项中的achievement与该段的主题Experiencesuccess相照应,故选B项。5.C根据下文中的“Campisaction!”可知,夏令营包括很多体育活动。三、1.Covering考查动词-ing形式做状语的用法。grasslands与cover之间是逻辑上的主谓

30、关系,且cover所表示的动作与谓语动作同时发生,故填Covering。2.areknown考查一般现在时的被动语态。由语境可知,设空处是对一般情况的描述,应用一般现在时,又因为grasslands与know之间是被动关系,故填areknown。3.on/upon考查介词。dependon/upon意为“取决于”。4.which考查关系代词。设空处引导非限制性定语从句,补充说明TheGreatPlains,且在从句中做主语,故填which。5.Tomake考查不定式做状语的用法。由语境可知,当地牧场与环保小组合作是为了使他们的生意更成功,故填Tomake。6.environmental考查形容词做定语的用法。设空处做定语修饰groups,表示“有关环境的”,故填environmental。7.Compared考查过去分词做状语的用法。compare与thesegroups之间是逻辑上的动宾关系,且compare所表示的动作已完成,故填Compared。8.protection考查名词。由设空处前面的the可知,应填名词,故填protection。9.goals考查名词复数。“oneof+their+可数名词复数形式”表示“他们的之一”。10.the考查定冠词。atthesametime意为“同时”。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1