收藏 分享(赏)

2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx

上传人:a**** 文档编号:379459 上传时间:2025-11-29 格式:DOCX 页数:19 大小:38.84KB
下载 相关 举报
2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx_第1页
第1页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx_第2页
第2页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx_第3页
第3页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx_第4页
第4页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx_第5页
第5页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx_第6页
第6页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx_第7页
第7页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx_第8页
第8页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx_第9页
第9页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx_第10页
第10页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx_第11页
第11页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx_第12页
第12页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx_第13页
第13页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx_第14页
第14页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx_第15页
第15页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx_第16页
第16页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx_第17页
第17页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx_第18页
第18页 / 共19页
2022届高考英语一轮复习题型组合训练(DAY 2) WORD版含解析.docx_第19页
第19页 / 共19页
亲,该文档总共19页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2022届高考英语一轮复习题型组合训练(Day 2)今日训练内容:完型填空+阅读理解+语法填空+书面表达一、完型填空I was always complaining about wind or rain. Although it was nothing unusual for the arrival of wind or rain, it caused inconvenience for me to go out, and sometimes it even created an awful atmosphere, so I 1 it strongly.On a rainy day a met

2、eorologist (气象学家) I met was very 2 at my great anger caused by rain that made a little inconvenience for me.He asked, “Have you ever seen typhoon? Do you know what would happen to the world if there were no typhoon?” I shook my head. I had no experience of how overwhelming it was when it 3 everythin

3、g away in its way.“Well, let me tell you,” the meteorologist said. “Without it the 4 of fresh water will be more serious, for it is a great 5 of water supply on earth. Without it, there would be a greater imbalance in the distribution of 6 . The equatorial area that receives the most sunshine on ear

4、th 7 entirely on typhoon to disperse (驱散) heat. Without typhoon the tropics would be even 8 while the frigid zones much colder. As a result the temperate zones (温带) would 9 from the world.”Ignorance made me 10 . I disliked wind only because it ruffled (吹乱) my hair. I hated rain merely because I had

5、to carry an umbrella. But I had no idea at all that typhoonsomething much more violent, something a thousand times more 11 than wind or rainwas a(n) 12 to the existence of mankind. 13 no road on earth goes all the way on level ground, theres no person in the world who can do whatever he pleases. Wro

6、ng as it is for people to guard against typhoon, it is advisable for a man to stop to think for a moment before he complains. “ 14 typhoon disappeared all together? What would the world become then?” The 15 will keep him calm and lead him closer to truthhe will be better aware of the world he lives

7、in.1AblamedBrefusedCfoughtDpunished2AexcitedBpuzzledCdelightedDencouraged3AfrightenedBwashedCsweptDswung4AsupplyBshortageCwasteDamount5ApowerBresourceCsourceDstrength6AtimeBwealthCenergyDwarmth7AmovesBreliesCkeepsDholds8AbetterBcoolerChotterDwarmer9AremoveBescapeCmoveDdisappear10AshortsightedBanxiou

8、sCfrightenedDworried11AfrighteningBappealingCdisturbingDexciting12AsuccessBadvantageCleadDmust13AAsBSinceCWhileDWhen14AWhat aboutBHow comeCEven ifDWhat if15AanswersBtheoriesCcomplaintsDphenomena二、阅读理解APopularization has in some cases changed the original meaning of emotional (情感的) intelligence. Many

9、 people now misunderstand emotional intelligence as almost everything desirable in a persons makeup that cannot be measured by an IQ test, such as character, motivation, confidence, mental stability, optimism and “people skills.” Research has shown that emotional skills may contribute to some of the

10、se qualities, but most of them move far beyond skill-based emotional intelligence.We prefer to describe emotional intelligence as a specific set of skills that can be used for either good or bad purposes. The ability to accurately understand how others are feeling may be used by a doctor to find how

11、 best to help her patients, while a cheater might use it to control potential victims. Being emotionally intelligent does not necessarily make one a moral person.Although popular beliefs regarding emotional intelligence run far ahead of what research can reasonably support, the overall effects of th

12、e publicity have been more beneficial than harmful. The most positive aspect of this popularization is a new and much needed emphasis (重视) on emotion by employers, educators and others interested in promoting social well-being. The popularization of emotional intelligence has helped both the public

13、and researchers re-evaluate the functionality of emotions and how they serve people adaptively in everyday life.Although the continuing popular appeal of emotional intelligence is desirable, we hope that such attention will excite a greater interest in the scientific and scholarly study of emotion.

14、It is our hope that in coming decades, advances in science will offer new perspectives (视角) from which to study how people manage their lives. Emotional intelligence, with its focus on both head and heart, may serve to point us in the right direction.16What is a common misunderstanding of emotional

15、intelligence?AIt can be measured by an IQ test.BIt helps to exercise a persons mind.CIt includes a set of emotional skills.DIt refers to a persons positive qualities.17Why does the author mention “doctor” and “cheater” in paragraph 2?ATo explain a rule.BTo clarify a concept.CTo present a fact.DTo ma

16、ke a prediction.18What is the authors attitude to the popularization of emotional intelligence?AFavorable.BIntolerant.CDoubtful.DUnclear.19What does the last paragraph mainly talk about concerning emotional intelligence?AIts appeal to the public.BExpectations for future studies.CIts practical applic

17、ation.DScientists with new perspectives.BIn the desert of Peru, 300 kilometers from Lima, one of the most unusual artworks in the world has mystified people for decades. Seen from the ground, it looks like lines scratched into the earth. But from high above, these marks are huge images of birds, fis

18、h and seashells, all beautifully carved into the earth.The Nazca lines are so difficult to see from the ground that they werent discovered until the 1930s, when pilots spotted them while flying over the area. In all, there are about 70 different human and animal figures on the plain, along with 900

19、triangles, circles, and lines.Researchers have figured out that the lines are at least 1,500 years old, bat their purpose is still a mystery. A Swiss writer named Erich von Dniken wrote that the Nazca lines were designed as a landing place of UFOs. However, it would probably be very tricky to land a

20、 spaceship in the middle of pictures of dogs and monkeys.In the 1940s, an American explorer named Paul Kosok suggested that the drawings were a chronicle of the movement of the stars and planets. He called Nazca “the largest astronomy book in the world”. Later, an astronomer tested his theory with a

21、 computer, but he couldnt find any relation between the lines and movements in space.Another explanation is that the lines may have been made for religious reasons. British researcher Tony Morrison investigated the customs of people in the Andes Mountains and learned that they sometimes pray by the

22、side of the road. If s possible that in the past, the lines of Nazca were created for a similar purpose. The largest pictures may have been the sites for special ceremonies. But the local people have never constructed anything this big.Recently, two other scientists, David Johnson and Steve Mabee, h

23、ave speculated that the lines could have been related to water. Nazca is one of the driest places in the world and received only 2 cm of rain every year. While Johnson was searching for ancient water sources in the area, he noticed that some waterways built by ancient people were connected with the

24、lines. Johnson believes that the Nazca lines are a giant map of the underground water in the area. Other scientists are now searching for evidence to prove this.20Why werent the Nazca lines discovered for a long time in history?AThey were located in an inaccessible desert.BThey were not easy to see

25、from the ground.CThey were not recorded in any history book.DThey were covered by some beautiful figures.21Which of the following statements is TRUE?APaul Kosok found that the lines showed a starts movement.BErich von Dniken once saw a UFO landing near the Nazca lines.CTony Morrison thought the line

26、s had something to do with religion.DDavid Johnson and Steve Mabee unearthed a waterway system under the lines.22_ view on the purpose of the lines hasnt been proved wrong.AErich von DnikensBPaul KosoksCTony MorrisonsDDavid Johnson and Steve Mabees23Which of the following might be the best title of

27、the passage?AThe Origins of NazcaBThe History of NazcaCThe Mysteries of NazcaDThe Discovery of NazcaCHibernation is a complex solution to a simple problem. In winter, food is scarce. To survive this seasonal starvation, animals, such as the arctic ground squirrel and black bear, hibernate so that ph

28、ysiological shifts keep them alive despite the lack of food, water and movement. Researchers and doctors alike are interested in how these hibernation tricks could help humans with their own health.THREAT: StrokeINSIGHT: Blood flow in the brain of a hibernating arctic ground squirrel drops to a tent

29、h of normal. Typically such oxygen shortage would cause a stroke. But these squirrels can survive all winter because their metabolism lowers to 2 percent of its summer raterequiring much less oxygen to maintain. If doctors could similarly lower the metabolism of a human patient immediately after a s

30、trokeperhaps by cooling the bodythey might prevent permanent brain damage, says Brian Barnes, a biologist at the University of Alaska Fairbanks.THREAT: DiabetesINSIGHT: People who gain a lot of weight often stop responding to insulin, which regulates the amount of glucose that cells take up from the

31、 blood. Yet grizzly bears gain 100 pounds or more each autumn and somehow avoid diabetes. A recent study found that the grizzlies fat cells become more sensitive to insulin as they prepare for the winter, allowing the bears to keep processing and storing sugar. Scientists at biotechnology company Am

32、gen are now testing whether making slight changes to the same protein that controls sensitivity in diabetic humans could have similar results.THREAT: OsteoporosisINSIGHT: If a human were to lie still for long periods without food, his or her bones would slowly degrade. A black bear, however, emerges

33、 from its cave after winter just as strong as ever because its bone is recycled at 25 percent of normal levels during hibernation. Researchers at Colorado State University are now trying to identify the hormones that control this extreme limit on bone turnover. They aim to create a drug for people a

34、t risk for osteoporosis that similarly protects bone density.THREAT: Heart DiseaseINSIGHT: During heart surgery, a patient becomes short of oxygen when the heart stops beating. To cope, the body switches from aerobic to anaerobic metabolism. Unfortunately, the change creates lactic acid, which can k

35、ill cells if it builds up. Damage of this kind does not occur in hibernating arctic ground squirrels, likely because they break down more fats than sugars even after the heart has slowed to just one beat per minute. Researchers at Duke University and the University of Alaska Fairbanks are now workin

36、g to identify how this species prioritizes fat as fuel in low-oxygen conditions. Finding a way to get heart surgery patients to do the same may reduce injury to organs during procedures.24What is the passage mainly about?AWhat humans can learn from animals that sleep for months on end.BWhat health t

37、hreats humans are facing while they are under treatment.CHow humans can survive from the same tough conditions as animals do.DHow health threats can be avoided if humans are with certain animals.25How grizzly bears process sugar in the autumn may give insights into how to deal with_.AstrokeBdiabetes

38、CosteoporosisDheart disease26Which of the following statements is true according to the passage?AMetabolism usually consumes a small amount of oxygen.BFat cells are less sensitive to insulin than other cells.CLying still for a long time will affect bone density.DDoctors are seeking ways to keep pati

39、ents hearts beating in surgery.DOne of the greatest challenges in caring for such intelligent animals as chimpanzees (猩猩) is providing them with enriching experiences. Every day, the chimpanzees at Project Chimps receive morning and evening food-based enrichment devices, but caregivers are always lo

40、oking for more ways to keep the chimps mentally engaged. With 79 chimpanzees, each with their distinctive personality, care staff often find that different chimps react differently to new enrichment.Last year, we began inviting musicians to perform for chimps to see what they may respond. A violin p

41、erformance received quite the response. Additional musicians were lined up to visit but the coronavirus has stopped the activities, which we hope to resume in the near future.This past week, we brought an electric piano for the chimps to investigate. Some chimps, like twins Buttercup and Clarisse, w

42、ere immediately interested and could not wait to tap out a few notes. Others, like Emma, were more interested in trying to take it apart. 29-year-old Precious has very little tolerance for the piano. She sat off to the side for a few minutes, but eventually she decided that was enough. She called an

43、 end to the enrichment session by throwing a handful of waste at the piano. Receiving her message loud and clear, we removed the piano.We could never have guessed how 33-year-old Luke would react to it. As with many retired lab chimpanzees, Luke has some anxiety issues. He seems particularly distrus

44、tful of anything new, including people, food, and enrichment. But when we presented the chimps with the piano, Luke was the first to investigate. We could not believe our eyesthis usually anxious chimpanzee bravely chose to explore something new!To us at Project Chimps, this is what it is all about:

45、 giving chimpanzees the freedom to choose. We are honored to be part of their journey.27Why do chimpanzees respond differently to new enrichment?AThey are of different genders.BThey have natural curiosities.CThey are as intelligent as humans.DThey have their unique characters.28Who showed the least

46、interest in the piano?AButtercup and Clarisse.BEmma.CPrecious.DLuke.29What does the underlined word “resume” in Paragraph 2 mean?AContinue.BSuspend.CMonitor.DRegulate.30What is the text mainly about?AHow caregivers care for the retired chimpanzees.BWhat care staff do to enrich chimpanzees daily life

47、.CHow chimpanzees are trained through various enrichment.DWhat Project Chimps does to observe and study wild chimps.三、语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。Thousands of years ago, the West Lake in Hangzhou was connected to the sea. The Qiantang River, not far away from the West Lake, 31(enter) the sea

48、 in the eastern part of this area. The solid material such as sand, stones and mud carried by the river 32(eventual) settled at the bottom and blocked the connection between the West Lake and the sea, 33 (make) it an inland water.Since the ninth century AD, the breathtaking scenery of the West Lake

49、in all seasons 34(appear) time and again in poems, stories and legends. 35 impresses people most is that there are about 630 legends of the West Lake alone. Su Dongpo wrote a poem to praise the West Lake 36 compare it to Xizi, a Chinese legendary 37(beautiful). From then on, the West Lake got anothe

50、r elegant name Xizi Lake.In 2011, West Lake Cultural Landscape of Hangzhou was included 38 the World Heritage List. It is now visited by an endless stream of 39(visitor) from home and abroad. Perhaps some of them will add 40(they) own stories to West Lakes wealth of literature.四、书面表达假定你是李华,你校上周末在火车站

51、组织了一次志愿者活动。请你为校英语报写一篇短文,报道此次活动,内容包括:1. 时间和地点;2. 目的和过程;3. 你的感悟。注意:1. 词数100左右;2. 题目已为你写好。A Meaningful Volunteer Activity 2022届高考英语一轮复习综合训练参考答案1-15:ABCBC DBCDA CDADA【解析】这是一篇夹叙夹议文。文章讲述了作者总是抱怨风或雨,因为它们给自己造成了不便,直到作者听到气象学家解释台风的重要作用后,才意识到自己目光短浅,认识到台风比风或雨更猛烈,比风或雨更令人不安一千倍的东西是人类生存所必须的。1考查动词词义辨析。句意:虽然刮风下雨并没有什么不正

52、常的,但它给我的外出带来了不便,有时甚至造成了一种糟糕的气氛,所以我强烈地责怪它。A. blamed责备;B. refused拒绝;C. fought打架;D. punished惩罚。根据上文“it caused inconvenience for me to go out, and sometimes it even created an awful atmosphere”可知糟糕的天气给作者带来了不便,因此作者责怪天气。故选A。2考查形容词词义辨析。句意:在一个下雨天,我遇到一位气象学家,他对我因为下雨给我带来一点不便而大发雷霆很是不解。A. excited激动的;B. puzzled困惑

53、的,不解的;C. delighted高兴的;D. encouraged受到鼓舞的。根据后文“at my great anger caused by rain that made a little inconvenience for me”结合后文气象学家解释下雨的作用,可知气象学家对于作者责备天气感到困惑。故选B。3考查动词词义辨析。句意:我从来没有经历过,当它把一切都卷走的时候,它是多么的势不可挡。A. frightened使害怕;B. washed清洗;C. swept清扫,席卷;D. swung摇摆。根据常识和后文“everything away in its way”可知,台风会把一切

54、卷走,sweep away“一扫而空”。故选C。4考查名词词义辨析。句意:没有它,淡水的短缺将会更严重,因为它是地球上水供应的一大来源。A. supply供给;B. shortage缺乏;C. waste废物;D. amount数量。根据后文“fresh water will be more serious”可知没有台风,淡水的短缺会更严重。故选B。5考查名词词义辨析。句意:没有它,淡水的短缺将会更严重,因为它是地球上水供应的一大来源。A. power力量;B. resource资源;C. source来源;D. strength力量。根据后文“of water supply on earth

55、”指台风是地球水供应的来源,应用source。故选C。6考查名词词义辨析。句意:没有它,热量的分布就会出现更大的不平衡。A. time时间;B. wealth财富;C. energy能量;D. warmth温暖,热量。结合后文提到没有台风,热带地区会更热,而寒带会更冷,可知没有台风,热量的分布就会出现更大的不平衡。故选D。7考查动词词义辨析。句意:地球上日照最多的赤道地区完全依靠台风来散热。A. moves移动;B. relies依靠;C. keeps保持;D. holds持有。根据地理知识和后文“entirely on typhoon to disperse heat”指赤道地区依靠台风散热

56、,rely符合语境。故选B。8考查形容词词义辨析。句意:如果没有台风,热带地区会更热,而寒带会更冷。A. better更好的;B. cooler更凉爽的;C. hotter更热的;D. warmer更温暖的。根据后文“while the frigid zones much colder”可知热带更热,寒带更冷。故选C。9考查动词词义辨析。句意:结果就是,温带将从世界上消失A. remove去除;B. escape逃走;C. move移动;D. disappear消失。根据上文提到寒带更冷,热带更热和后文“from the world”可知,此处是指温带从世界上消失,disappear符合语境。

57、故选D。10考查形容词词义辨析。句意:无知使我目光短浅。A. shortsighted目光短浅的;B. anxious焦虑的;C. frightened害怕的;D. worried担心的。结合上文可知作者仅仅因为天气给自己造成了不便就责备天气,没有意识到下雨的重要作用,可见此处指无知使作者目光短浅。故选A。11考查形容词词义辨析。句意:但我根本不知道台风比风或雨更猛烈,比风或雨更令人不安一千倍的东西是人类生存所必须的。A. frightening令人恐惧的;B. appealing吸引人的;C. disturbing令人不安的;D. exciting激动的。根据第一段中“I was alway

58、s complaining about wind or rain.”可知作者本来抱怨刮风下雨,而台风是比风或雨更令人不安一千倍的东西。故选C。12考查名词词义辨析。句意:但我根本不知道台风比风或雨更猛烈,比风或雨更令人不安一千倍的东西是人类生存所必须的。A. success成功;B. advantage优势;C. lead领导;D. must必须的事物。根据后文“to the existence of mankind”以及上文介绍的台风的作用,可知台风是人类生存所必须的。故选D。13考查连词词义辨析。句意:就像世界上没有一条路是平坦的一样,世界上也没有一个人可以随心所欲。A. As正如,像一样

59、;B. Since自从;C. While虽然;D. When当时候。引导方式状语从句,表示“像一样”应用as。故选A。14考查固定短语辨析。句意:如果台风全部消失了怎么办?A. What about怎么样;B. How come怎么会;C. Even if即使;D. What if假设将会怎么样。根据后文“typhoon disappeared all together”可知是在假设台风如果全部消失会怎么样,what if符合语境。故选D。15考查名词词义辨析。句意:答案会让他保持冷静,引导他更接近真理他会更好地了解他所生活的世界。A. answers答案;B. theories理论;C. c

60、omplaints投诉;D. phenomena现象。上文“typhoon disappeared all together? What would the world become then?”提出了两个问题,所以此处是指问题的答案。故选A。16D17B18A19B【解析】本文是一篇说明文。文章介绍了情商的定义以及对有关于情商未来研究的期望。16细节理解题。通过文章第一段“Research has shown that emotional skills may contribute to some of these qualities (研究表明,情商技巧可能有助于这些品质的形成)”可知,情

61、商指的并不是一个人的积极品质。故选D项。17推理判断题。通过文章第二段“The ability to accurately understand how others are feeling may be used by a doctor to find how best to help her patients, while a cheater might use it to control potential victims. (医生可能利用这种准确理解他人感受的能力来找到最好的帮助病人的方法,而骗子可能利用这种能力来控制潜在的受害者)”可推知,作者在文章第二段中提到“医生”和“骗子”是举

62、例子来阐明下文的观点情商高并不一定能使一个人成为有道德的人。故选B项。18推理判断题。通过文章第三段“the overall effects of the publicity have been more beneficial than harmful. The popularization of emotional intelligence has helped both the public and researchers (宣传的总体效果一直是利大于弊。这种普及最积极的方面是雇主、教育者和其他对促进社会福利感兴趣的人对情感进行了新的、迫切需要的强调。情商的普及帮助了公众和研究人员)”可推

63、知,作者认为情商普及是对人们有利的。故选A项。19推理判断题。通过文章最后一段“we hope that such attention will excite a greater interest in the scientific and scholarly study of emotion. It is our hope that in coming decades, advances in science will offer new perspectives from which to study how people manage their lives. (我们希望这种关注将激发人

64、们对情感科学和学术研究的更大兴趣。我们希望在未来的几十年里,科学的进步将为研究人们如何管理自己的生活提供新的视角)”可推知,本段主要谈了对未来关于情商研究的期望。故选B项。20B21C22D23C【解析】这是一篇说明文。主要说明了在距离利马300公里的秘鲁沙漠里,世界上最不寻常的艺术品之一几十年来一直让人们感到困惑,那就是纳斯卡线条。这些线条至少有1500年的历史,但它们的用途仍是个谜,因此人们纷纷对此进行了猜测。20细节理解题。根据第二段中“The Nazca lines are so difficult to see from the ground that they werent dis

65、covered until the 1930s, when pilots spotted them while flying over the area.(纳斯卡线条从地面上很难看到,直到20世纪30年代,飞行员在飞越该地区时发现了它们)”可知,历史上很长一段时间没有发现纳斯卡线条因为从地上看不清楚。故选B。21细节理解题。根据第五段中“Another explanation is that the lines may have been made for religious reasons. British researcher Tony Morrison investigated the

66、customs of people in the Andes Mountains and learned that they sometimes pray by the side of the road. If s possible that in the past, the lines of Nazca were created for a similar purpose. The largest pictures may have been the sites for special ceremonies.(另一种解释是,划定这些界限可能是出于宗教原因。英国研究人员Tony Morriso

67、n调查了安第斯山脉居民的习俗,发现他们有时会在路边祈祷。如果可能的话,过去的纳斯卡线条也是为了类似的目的而创造的。最大的照片可能是举行特殊仪式的地点)”可知,C选项“Tony Morrison认为线条与宗教有关”正确。故选C。22细节理解题。根据最后一段中“Other scientists are now searching for evidence to prove this.(其他科学家正在寻找证据来证明这一点)”可知,David Johnson和Steve Mabee关于这些线的目的的观点并没有被证明是错误的。故选D。23主旨大意题。根据第二段“The Nazca lines are s

68、o difficult to see from the ground that they werent discovered until the 1930s, when pilots spotted them while flying over the area. In all, there are about 70 different human and animal figures on the plain, along with 900 triangles, circles, and lines.(纳斯卡线条从地面上很难看到,直到20世纪30年代才被发现,当时飞行员在飞越该地区时发现了它

69、们。平原上总共有大约70个不同的人类和动物形象,以及900个三角形、圆形和线条)”结合文章主要说明了在距离利马300公里的秘鲁沙漠里,世界上最不寻常的艺术品之一几十年来一直让人们感到困惑,那就是纳斯卡线条。这些线条至少有1500年的历史,但它们的用途仍是个谜,因此人们纷纷对此进行了猜测。可知,C选项“纳斯卡的秘密”最符合文章标题。故选C。24A25B26C【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍了人类可以从冬眠的动物身上学到的一些帮助人类保持健康的知识。24主旨大意题。根据第一段中“Hibernation is a complex solution to a simple problem. In

70、winter, food is scarce. To survive this seasonal starvation, animals, such as the arctic ground squirrel and black bear, hibernate so that physiological shifts keep them alive despite the lack of food, water and movement. Researchers and doctors alike are interested in how these hibernation tricks c

71、ould help humans with their own health.(冬眠是一个简单问题的复杂解决方案。冬天食物匮乏。为了在这种季节性的饥饿中生存下来,动物,如北极地松鼠和黑熊,会冬眠,这样生理上的变化使它们在缺乏食物、水和运动的情况下仍能生存。研究人员和医生都对这些冬眠技巧如何帮助人类保持健康感兴趣)”结合文章主要介绍了4个人类可以从冬眠的动物身上学到的一些帮助人类保持健康的知识。可知,这篇文章的主要内容是人类可以从连续睡几个月的动物身上学到什么。故选A。25细节理解题。根据THREAT: Diabetes部分中“Yet grizzly bears gain 100 pounds

72、or more each autumn and somehow avoid diabetes. A recent study found that the grizzlies fat cells become more sensitive to insulin as they prepare for the winter, allowing the bears to keep processing and storing sugar.(然而,灰熊每年秋天都会增重100磅或更多,而且不知怎么就能避免患糖尿病。最近的一项研究发现,灰熊的脂肪细胞在为冬天做准备时对胰岛素更加敏感,这使得灰熊能够继续处

73、理和储存糖分)”可知,灰熊在秋天处理糖的过程可能会给我们提供一些关于如何处理糖尿病问题的见解。故选B。26细节理解题。根据倒数第二段中“If a human were to lie still for long periods without food, his or her bones would slowly degrade.(如果一个人长时间不吃东西而躺着不动,他或她的骨头就会慢慢退化)”可知,C选项“长期躺着不动会影响骨密度”正确。故选C。27D28C29A30B【解析】这是一篇记叙文。主要讲述了“黑猩猩计划”的护理人员如何通过各种方法丰富黑猩猩的生活的故事。27细节理解题。根据第一段

74、最后一句“With 79 chimpanzees, each with their distinctive personality, care staff often find that different chimps react differently to new enrichment. (有79只黑猩猩,每只都有各自独特的个性,护理人员经常发现,不同的黑猩猩对新事物的反应不同)”可知,每只猩猩都有自己独特的个性,所以对新事物会有不同的反应;选项D意为“他们有自己独特的性格”,与原文相符。故选D项。28细节理解题。根据第四段前三句的“29-year-old Precious has ve

75、ry little tolerance for the piano. She sat off to the side for a few minutes, but eventually she decided that was enough. She called an end to the enrichment session by throwing a handful of waste at the piano. (29岁的Precious对钢琴的承受力很小。她在一旁坐了几分钟,但最后她觉得已经够了。她向钢琴扔了几个垃圾,以此结束了丰富的演奏)”可知,Precious对钢琴最不感兴趣。故选

76、C项。29词义猜测题。根据划线词所在句“Additional musicians were lined up to visit but the coronavirus has stopped the activities, which we hope to resume in the near future. (更多的音乐家排队等着来为黑猩猩们演奏,但冠状病毒已经导致这个活动停止了,我们希望在不久的将来恢复这个活动)”,可知这个让音乐家给猩猩演奏乐器的活动因为新冠病毒被迫中止,但是我们希望在不久的将来能恢复这个活动,即继续进行这个活动。选项A意为“继续”,与原文相符。故选A项。30主旨大意题。

77、根据第一段前两句“One of the greatest challenges in caring for such intelligent animals as chimpanzees (猩猩) is providing them with enriching experiences. Every day, the chimpanzees at Project Chimps receive morning and evening food-based enrichment devices, but caregivers are always looking for more ways to

78、keep the chimps mentally engaged. (照顾像黑猩猩这样聪明的动物最大的挑战之一是为他们提供丰富的生活体验。每天,“黑猩猩计划”的黑猩猩都会收到早晚的伴随食物一起的丰富体验,但护理人员总是在寻找更多的方法让黑猩猩保持精神状态)”,以及最后一段“To us at Project Chimps, this is what it is all about: giving chimpanzees the freedom to choose. We are honored to be part of their journey. (对于从事黑猩猩计划的我们来说,这就是它的全

79、部意义:给予黑猩猩选择的自由。我们很荣幸能成为他们旅程的一部分)”可知,本文主要讲述了参与“黑猩猩计划”的护理人员为了丰富黑猩猩的生活而采取的各种措施;选项B意为“护理人员如何丰富黑猩猩的日常生活”,与原文相符。故选B项。31entered32eventually33making34has appeared35What36and37beauty38on39visitors40their【解析】这是一篇说明文。本文介绍了杭州西湖的历史演变和文化积淀。31考查动词时态。句意:钱塘江在离西湖不远的东部入海。分析句子成分可知,所设空处作谓语,由上下文语境可知,讲述过去的历史,应用一般过去时态。故填en

80、tered。32考查副词。句意:河水携带的沙石泥等固体物质最终沉淀在湖底,堵塞了西湖与大海的连接,使之成为内陆水。分析句子成分可知,所设空处作状语,修饰句中谓语,意为“最终”,所以应用副词。故填eventually。33考查非谓语动词。句意:河水携带的沙石泥等固体物质最终沉淀在湖底,堵塞了西湖与大海的连接,使之成为内陆水。分析句子结构可知,“_3_ (make) it an inland water”作结果状语,所给词意为“造成,致使”,表主动,所以应用现在分词形式。故填making。34考查动词时态。句意:自公元九世纪以来,西湖四季宜人的美景多次出现在诗歌、故事和传说中。根据其前时间状语“S

81、ince the ninth century AD (从公元九世纪开始)”可知,该句应使用现在完成时态,表示过去的动作或状态持续到现在,对现在造成的影响。故填has appeared。35考查主语从句。句意:最让人印象深刻的是,仅西湖就有大约630个传说。分析句子结构可知,“_5_ impresses people most”为主语从句,在该从句中缺少主语成分,应用what引导,指代“最让人印象深刻的事/物”。故填What。36考查并列连词。句意:苏东坡写了一首诗赞美西湖,并把它比作中国传说中的美人西子。分析句子成分可知,所设空后“compare it to Xizi”与其前的“praise

82、the West Lake”两个动作为并列关系,共用同一个不定式符号“to”,做目的状语,所以应用并列连词连接这两个动作。故填and。37考查名词。句意:苏东坡写了一首诗赞美西湖,并把它比作中国传说中的美人西子。“a Chinese legendary _7_”做“Xizi”的同位语,所以应用名词,意指“美人”,由a可知,应用名词单数形式。故填beauty。38考查介词。句意:2011年,杭州西湖文化景观被列入世界遗产名录。on the list为固定搭配,意为“在名册中”。故填on。39考查名词。句意:现在,来自国内外的游客络绎不绝。根据其后的定语“from home and abroad

83、(来自于国内外的)”可知,此处应用名词复数。故填visitors。40考查物主代词。句意:也许他们中的一些人会为西湖的文学财富增添自己的故事。根据句中主语“they”和其后的“own stories (自己的故事)”可知,此处应用形容词性物主代词作定语,意为“他们的”。故填their。A Meaningful Volunteer ActivityA volunteer activity was organized by our school in the railway station last weekend. The activity was designed to help the pa

84、ssengers who needed help. Meanwhile, our teachers required us to seize the chance to spread kindness. Twenty students including me actively took part in the activity and we devoted ourselves to helping the passengers. We helped to carry luggage and led the way for them. In addition, we bought some w

85、ater and food to the elderly passengers. This volunteer activity was meaningful and valuable. Through the activity, we developed a good relationship. More importantly,I learned that even a small kindness can make a big difference to others and warm up their hearts.【解析】本篇书面表达属于应用文,要求考生为校英语报写一篇短文,报道此次

86、志愿者活动,内容包括:时间和地点;目的和过程;感悟。1.词汇积累设计:designprogram/plan与此同时:meanwhileat the same time机会:chance opportunity致力于:devote oneself tocommit oneself to/apply oneself to2.句式拓展合并简单句原句:This volunteer activity was meaningful and valuable. Through the activity, we developed a good relationship.拓展句:This volunteer activity was so meaningful and valuable that through the activity, we developed a good relationship.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1