收藏 分享(赏)

山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc

上传人:a**** 文档编号:373798 上传时间:2025-11-29 格式:DOC 页数:27 大小:95KB
下载 相关 举报
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第1页
第1页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第2页
第2页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第3页
第3页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第4页
第4页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第5页
第5页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第6页
第6页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第7页
第7页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第8页
第8页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第9页
第9页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第10页
第10页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第11页
第11页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第12页
第12页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第13页
第13页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第14页
第14页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第15页
第15页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第16页
第16页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第17页
第17页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第18页
第18页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第19页
第19页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第20页
第20页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第21页
第21页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第22页
第22页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第23页
第23页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第24页
第24页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第25页
第25页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第26页
第26页 / 共27页
山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题.doc_第27页
第27页 / 共27页
亲,该文档总共27页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、山东省济南市章丘区第四中学2021届高三英语上学期第一次教学质量检测(8月)试题 本试卷分第卷(选择题)和第卷(非选择题)。第卷 1 至 6页,第卷7 至8页。满分150分,考试用时120分钟。 请考生按规定用笔将所有试题的答案涂、写在答题卡上,否则无效。第卷注意事项:1 答第卷前,考生务必将自己的姓名、准考证号填写在答题卡上。2 选出每小题答案后,用铅笔把答题卡上对应题目的答案标号涂黑。如需改动,用橡皮擦干净后,再选涂其他答案标号。不能答在本试卷上,否则无效。第一部分:听力(共两节,满分30分)第一节 (共 5 小题;每小题 1.5 分,满分 7.5 分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个

2、小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Who won the race this year? A. Mark. B. Ron. C. Ken.2. What is the mans problem? A. He wants more money.B. He wants to leave earlier.C. He wants to stop walking to school.3. Where are the speakers? A. In the mall.B

3、. At the museum.C. On the street.4. What is the conversation mainly about? A. The weather. B. A school. C. Roads. 5. What will the woman probably do? A. Ride the bicycle.B. Catch the bus.C. Drive the car.第二节(共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分) 听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对

4、话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How old was the woman when they played the game last time? A. 6. B. 11. C. 21.7. Which ball was worth the least points? A. The red oneB. The green one.C. The blue one.听第7段材料,回答第8、9题。8. Which floor are the speakers on? A. The fir

5、st. B. The second. C. The third.9. What is the relationship between the speakers? A. Strangers.B. Family members.C. Friends.听第8段材料,回答第10至12题。10. What is the man? A. A news writer.B. A business owner.C. A teacher.11. What is the woman going to do first? A. Call the guests.B. Reserve the restaurant.C.

6、 Pick up the decorations.12. How is the woman reacting towards the man? A. Annoyed. B. Confused. C. Comforting.听第9段材料,回答第13至16题。13. Why didnt the woman like the scene? A. An animal died.B. She had too many questions.C. The main character couldnt save the town.14. How did the man feel by the end of t

7、he film? A. Scared. B. Sad. C. Content.15. What will the speakers probably do at home? A. Go to sleep right away.B. Eat some popcorn.C. Watch television.16. Where will the woman go first? A. The bathroom.B. The parking lot.C. The front hall.听第10段材料,回答第17至20题。17. What suggestion is given to “reduce”?

8、 A. Using electric products.B. Using fewer plastic bags.C. Riding your bike to work.18. How are plastic bottles wasted according to the talk? A. People throw away about 700 plastic bottles per hour.B. A person throws away about 7 pounds of plastic bottles per day.C. Americans throw away about 60 mil

9、lion plastic bottles per day.19. Which color can is used for food leftovers? A. Blue. B. Green. C. White.20. How can people order new recycling containers? A. By phone.B. Through the mail.C. On the website.第二部分:阅读理解(共两节,满分35分)第一节(共10小题;每小题2.5分,满分25分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AClar

10、a packed her things at the Patent Office and went to her boss. “Its been a pleasure working with you, but Im quitting my job.” She turned and left.“What are you doing home so early?” asked her sister Sally.“The Civil War is taking its toll on the Union soldiers. I need to help them.”Sally chewed her

11、 lips and looked around the room. “Im going with you.”The two volunteered at the Washington Hospital. After several months, Clara became unsettled. “Sally, this isnt enough. I need to help the soldiers in the field and on the front lines. Im leaving in the morning.”Sallys brows rose into her forehea

12、d. “Sally! You cant. Its too dangerous.”“The front line soldiers who need help are in greater danger.”Clara got donations where she could and used her own savings to buy supplies. She traveled from battle to battle with three army wagons. She also organized men to give first aid, carry water, and pr

13、epare food for the wounded. After many months of battlefield after battlefield, Clara told her friend Rachel. “I finally received official permission to bring supplies to battlefields. The wounded soldiers are so appreciative of all I do, theyve named me the “Angel of the Battlefield.”“Thats wonderf

14、ul,” said Rachel. “You certainly deserve the recognition. Youre one of the bravest women I know.”After the Civil War ended, Clara went to Europe to rest her body and mind. So many years of helping soldiers and their families had worn her down.While visiting Switzerland, Clara learned of the Internat

15、ional Red Cross. Its mission to help war victims around the world aroused Claras interest and excitement. It also sparked an idea.When she returned home, Clara worked to establish an American Red Cross. She even met with President Hayes to discuss it. Finally, on May 21, 1881, the American Red Cross

16、 was formed. A month later, Clara was elected president of the organization.21. Where did Clara first volunteer to help the Union soldiers?A. Switzerland.B. The Patent Office.C. The front lines.D. The Washington Hospital.22. Which of the following words best describes Claras character?A. Fearless an

17、d devoted.B. Generous and energetic.C. Humorous and brave. D. Considerate and confident.23. What is the text mainly about?A. The suffering brought by the Civil War.B. The development of the American Red Cross. C. Womens contributions to the American peace.D. A great woman who introduced Red Cross in

18、to USA.BTiny as they are, bats have the ability to “see” in the dark by using a special skill called echolocation (回声定位法). They make noises and wait for sound waves, or an echo, to bounce back off objects. They can tell the distance of various objects by how quickly the sound waves bounce back off t

19、hem. If no sound bounces back, they can then fly forward. This special ability has been copied in the human world for a long time, such as in submarines and planes. But apart from helping vehicles “see” where they are, what if blind people could use echolocation for themselves? American Daniel Kish,

20、 who is blind, is known as “Batman”. This isnt because he walks around in a cape (披风) and a mask, but because he has a bat-like ability to locate where he is through sharp clicks he makes by moving his tongue against the roof of his mouth. Kish is so skilled at echolocating that he can ride a bike a

21、nd hike on his own.Recently, a research carried out at the University of Durham in England shed some light on the power of human echolocation. Kish, as well as other volunteers, worked with a group of scientists who studied the way blind people listen to the echoes that they produce from clicks. The

22、 team found that people were capable of hearing even very faint echoes, ones far fainter than had been previously thought. Lore Thaler, lead scientist of the group, said, “We found that in some conditions, they were really faint-about 95 percent softer than the actual clicks, but the echolocators we

23、re still able to sense this.”Andrew Kolarik, another expert in echolocation, told BBC News that echolocation “can be very useful at providing information at face or chest height” and could help people “avoid objects like low hanging branches that might not get detected by the cane or a guide dog”.Ac

24、cording to BBC News, echolocation is a skill blind people can acquire and develop, just like learning a language. As Kolarik said, “Teaching echolocation skills could provide blind people with the means of exploring new places.”24. What does “this special ability” in Paragraph 2 refer to? A. The abi

25、lity to make noises in the dark. B. The ability to bounce back off objects. C. The ability to measure the distance quickly. D. The ability to use sound waves to echolocate.25. What do we know about Daniel Kish from the text? A. He is fond of riding a bike and hiking alone. B. He is able to hear echo

26、es he produces from clicks. C. He is called “Batman” because he looks like a bat.D. He conducted the experiment to circulate echolocation.26. What is Kolariks attitude towards the future use of echolocation in blind people? A. Ambiguous. B. Hopeful.C. Tolerant.D. Doubtful.27. Whats the best title fo

27、r the text? A. Echolocation in Human World.B. A Very Special Batman. C. Finding New Way to “See”.D. A Breakthrough in echoing.COn some level, offices exist to inspire in-person collaboration. But many of the basic technologies that employees now used to work together often encourage them to work vir

28、tually independent of one another.“They wear their headphonesheadphones are the new wallsto signal they are involved in high-concentration work and not available for chat,” says Stowe Boyd, a social critic whose research focuses on the future of work. Such behavior is indicative of a wider workplace

29、 trend. As office-communication technologies have become more advanced, more and more employees are avoiding direct interaction with their co-workers. Experts say this is a shift that is likely to continue. Emerging technologies even suggests a futureperhaps decades away, but maybe soonerin which of

30、fices are populated by employees who engage in virtually no work-focused, face-to-face contact whatsoever.It isnt to say co-workers wont connect. Even as employees make the transition to “individual” work, they may begin to communicate in new ways that are as engaging as real-life interactions. Virt

31、ual reality, for example, could “hold 3-D meetings around a digital meeting table where employees are not physically in says Martin Ford, an author who studies artificial intelligence and robots, among other things.Whats the upside of a chat-free future, in which colleagues work together in close ph

32、ysical space but never need to talk person-to-person? For one, it may make work experiences more efficient by stopping gossipy distractions that can get in the way of serious affairs. It also may safeguard employees from physical disturbance, a growing workplace concern, says Jamais Cascio, an autho

33、r and futurist.But there are possible problems. Virtual environments have the potential to reduce social inhibitions (抑制), which could lead to conflicts. Its also possible that technology will create a more impersonal atmosphere. Without the water cooler-style chat that can make work life more vibra

34、ntresearch suggests informal office jokes can boost productivityoffice relationships could start to resemble the interactions we have with strangers in public spaces.Eventually, some experts believe, with technologies making their way into offices, humans may remove themselves from the workplace alt

35、ogether, though not in the sense that they will be replaced by robots, as many have predicted. 28. According to Stowe Boyd, what can be widely seen in workplaces? A. Technologies are used as a barrier against casual chat.B. Direction interactions are resisted but cannot be avoided. C. In-person coll

36、aboration is the best way to promote efficiency. D. Face-to-face contact is the guarantee of high-concentration work.29. What can we infer from Paragraph 4? A. Coworkers prefer to keep closely connected. B. Employees engage in developing far-away relationships.C. Technologies allow for new forms of

37、office-communication. D. 3-D meetings have completely replaced real-life interactions. 30. Whats the authors purpose in writing the passage?A. To forecast a new workplace trend caused by technologies.B. To encourage employees to make better use of technologies. C. To stress the importance of combini

38、ng work and technologies. D. To introduce the effects of technologies on how employees interact. 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Weve all heard the phrase, “Work smarter, not harder.” When it comes to studying, there are some very specific ways you can improve your effe

39、ctiveness without adding loads of extra work. Create a game plan. Before you begin your study session, create a game plan for exactly how you will study. Consider what you will study, how long youll spend on each subject and what study methods you will use. 31 Take at least 10 minutes before your st

40、udy session to map out your game plan.Outline your notes. Taking the time to boil your notes down to a standard outline can help you grasp the overall concepts youre studying. You certainly can borrow or copy someone elses notes, but you must work hard to put everything in your own words. 32 Many ti

41、mes, understanding the big picture is just as important as remembering all the individual facts. Outlining allows you to file individual facts under larger ideas.Maintain balance. Balance can be difficult to maintain in school but its crucial for success. 33 Seek to carry out a balanced life. Make s

42、ure to maintain a social life and develop hobbies outside of school. Stay in touch with your family and keep them informed of your school progress. Its certainly a challenge, but living in balance will keep you on the path to success. 34 If you want to do well in school, you simply have to do it. Bu

43、t there are specific ways to study better. To make the most of your limited time. 35 By following the methods above, you can raise the quality of your studying sessions without necessarily increasing the quantity.A. To keep from spinning your wheels.B. Theres no way to get around studying.C. Write o

44、ut your notes by hand during class.D. If you dont, youll fail to understand the larger concept.E. This allows you to study the right materials at the right time.F. The last thing you want to do is bury yourself in a mountain of books.G. Dont spend all your time studying or all your time hanging with

45、 friends.第三部分:语言运用(共两节,满分45分)第一节:完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Back on the first day of school, Ms. Ryan told all the children that at the end of the year there would be a class party. Everyone was very excited. Slowly but 36 , fall turned into wint

46、er and winter turned into spring. Soon it was time to 37 the party. Ms. Ryan posted a list of things for students to bring. All the food would be 38 witheveryone. Logan 39 cupcakes.One night, Mom said to Logan, “I cant believe tomorrow is the 40 day of school. How time 41 !” Logan dropped his fork.

47、“Oh no!” he cried. “I 42 to tell you before, but tomorrow is the class party. Im 43 to bring cupcakes for everyone.”Logans mom 44 . “Logan, I dont think theres enough time to 45 cupcakes before bed. Youll have to go to the party 46 cupcakes. Next time, please let me know sooner.”“Im sorry,” Logan sn

48、iffed, trying to 47 his tears.“Well,” Mom 48 him, “I guess we have time to bake the cupcakes, but they will be too 49 to put icing on them tonight. The icing will melt.But I have a(n) 50 .”Immediately Logan and Mom set to work. Mom cracked the eggs 51 Logan added the oil. Together they mixedthe batt

49、er(面糊) and 52 it into the cupcake pan.While the cupcakes were in the oven, Logan asked, “What about the icing?” Mom pulled out brightly colored sprinkles(糖屑). “I know we 53 use these for ice cream, but you can pack them with the cupcakes and let your friends 54 cupcakes. How does that sound?”Logan s

50、miled. His classmates would 55 to decorate their own cupcakes. “It sounds great!” said Logan. “Thanks, Mom. Youre the best.” 36. A. casuallyB. surely C. predictablyD. unavoidably 37. A. attendB. delayC. planD. end 38. A. sharedB. associatedC. cookedD. distributed39. A. took awayB. made up forC. gave

51、 awayD. signed up for40. A. newB. lastC. middleD. special41. A. fliesB. dragsC. changesD. waits 42. A. happenedB. managedC. regrettedD. forgot43. A. allowedB. forced C. supposedD. recommended44. A. frownedB. repeatedC. explainedD. agreed45. A. bakeB. buyC. orderD. design46. A. instead ofB. regardles

52、s ofC. with D. without47. A. hideB. wipe awayC. hold backD. dry48. A. remindedB. comfortedC. interruptedD. greeted49. A. freshB. warmC. sweet D. cold50. A. ideaB. problemC. planD. agenda51. A. soB. becauseC. butD. while52. A. pushedB. threwC. spoonedD. slid 53. A. hardlyB. alreadyC. evenD. usually54

53、. A. make B. decorateC. taste D. deliver55. A. declineB. choose C. loveD. hate第卷注意:将答案写在答题卡上。写在本试卷上无效。第三部分:语言运用(共两节,满分45分)第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Each year, the women of Olney, England, and Liberal, Kansas, compete in 56 unusual footrace. Dressed in 57 (apron) and

54、 headscarves, they wait at both towns starting lines. Each woman holds a frying pan 58 one pancake inside. At the signal, the women flip their pancakes and they are off.This “pancake racing” tradition is said to have started on Shrove Tuesday, 1445, in Olney, 59 is the day before the Christian seaso

55、n of Lent(大斋期) begins. During Lent, many people decide to give up sugary or fatty foods.Legend says that in 1445, an Olney woman 60 (make) pancakes to use up some of her sugar and cooking fats before Lent. She lost track of time and 61 (sudden) heard the church bells ring, signaling the 62 (begin) o

56、f the Shrove Tuesday service. 63 (realize) that she was going to be late for church, she 64 (race) out, still wearing her apron and headscarf and holding her frying pan with a pancake in it.In the following years, the womans neighbors imitated her dash to church, 65 pancake racing was born. Olney wo

57、men continue this Shrove Tuesday tradition more than five hundred years later. 第四部分:写作(共两节,满分40分)第一节 应用文写作(满分15分)假定你是李华,最近,你在英语学习上遇到一些困难。请给你的英国朋友Alex 写一封邮件,向他求助。内容包括:1. 你的困难;2. 寻求帮助。注意:1. 词数80左右;2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。_第二节(满分25分)阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。续写的词数应为150左右。Brownie and Harry were ne

58、ighbor dogs in Stowe, a beautiful and peaceful town in Lamoille County, Vermont, United States, who met everyday to play together, running after each other joyfully. Like pairs of dogs you can find in most any neighborhood, these two loved each other and played together so often that they had worn a

59、 path through the grass of the field between their respective houses.One evening, Brownies family noticed that Brownie hadnt returned home as usual. They went looking for him with no success. Brownie still didnt show up the next day, and, despite their efforts to find him, by the next week he was st

60、ill missing.Curiously, the other dog, Harry, showed up at Brownies house alone one day. He barked, jumped and pestered(纠缠) Brownies human family, showing that he was filled with anxiety. Busy with their own lives, the family just ignored the nervous little neighbor dog and decided to let the missing

61、 dog go.Harry refused to take “no” for an answer. Ted, Brownies owner, was steadily disturbed by the angry, determined little dog. One morning Harry followed Ted about, barking more insistently, then rushing toward a nearby empty lot and back, as if to say, “Follow me, please!Is very urgent!”Eventua

62、lly, Ted went after the mad Harry across the empty lot as Harry paused to race back and bark encouragingly. The little dog led the man under a tree, past some tree jungles, to a lonely spot a half mile from the house. There Ted found his beloved Brownie, and he was alive, with one of his front legs

63、falling into a steel trap. At that moment, Ted understood the strange behavior of Harry. Feeling regretful, Ted now wished he had taken Harrys earlier appeals seriously. However, Harry had done more than simply led Brownies human owner to his trapped friend. Ted noticed something quite remarkable be

64、fore him and was shocked that the amount of love that the dog has for his partner could be so outstanding.Paragraph 1:In a circle around the injured dog, there were some remains of meals. Paragraph 2:Brownie was saved and taken home by his owner Ted.英语参考答案第一部分:听力(每小题1.5分,共30分)1-5 BCCAB 6-10 BCBAB 11

65、-15 ACACC 16-20 ABCBA第二部分:阅读理解(共两节,35分)第一节(每小题2.5分,共25分)A篇 21-23 DAD B篇 24-27 DBBC C篇 28-30 ACD 第二节(每小题2分,共10分)31-35 EDGBA第三部分:语言运用(共两节,45分)第一节:完形填空(每小题1.5分,共30分)36-40 BCADB 41-45 ADCAA 46-50 DCBBA 51-55 DCDBC第二节:语法填空(每小题1.5分,共15分) 56. an 57. aprons 58. with 59. which 60. was making 61. suddenly 62.

66、 beginning 63. Realizing64. raced 65. and/so 第四部分:写作(共两节,满分40分)One possible version:Dear Alex,With the college entrance examination approaching, my anxiety about the English learning is increasing, So I am writing to seek some guidance on how to improve it.English writing is really a big challenge f

67、or me. First of all, my vocabulary is not large, which makes it impossible for me to choose right and authentic words and phrases. Besides, English grammar becomes a bottle-neck of my English writing, the sentences I construct being much more like a Chinese sentence than an English one.Should you be

68、 kind enough to give me any help, I would be grateful to you. Yours, Li Hua 第二节:读后续写(满分25分)【文章大意】 两只小狗Brownie和Harry是邻居, 每天会一起玩, 以至于两家之间的草地上已经被踏出了一条小径。一天傍晚, Brownie突然不见了踪影, 它的主人苦寻无果便决定放弃。但Harry却不断到Brownie 主人家, 狂吠, 乱跳, ”纠缠”着Brownie 的主人一家,通过它坚持不懈的”纠缠”, Brownie的主人跟随着它找到了被困的Brownie。【写作指导】Paragraph 1的开头是”

69、在受伤的Brownie四周, 有一圈残羹剩饭”, 文章中最后一段讲到”Harry不仅仅只是带领Brownie的主人来到它被困的朋友跟前”, 由此可知, 这些食物是Harry给Brownie带来的,本段应描述在Brownie 被困的日子里, Harry是如何带食物给Brownie的,并且上文提到两只小狗的感情十分深厚, 在这期间, Harry应该会一直陪伴和保护着Brownie。Paragraph 2的开头是”Brownie被它的主人Ted救下并带回家”, 由此可知, 接下来可能会描述Brownie被带回去接受治疗, 伤好后, 两只小狗又开始一起开心地嬉戏玩耍,且可以根据情节进一步延伸,如两只小

70、狗的友情也进一步拉近了两家人的距离。One possible version:Paragraph 1:In a circle around the injured dog, there were some remains of meals. It turned out that Harry had been visiting Brownie regularly in order to keep his friend alive. Everyday Harry took half of his dog food here to Brownie. Harry tried his best to b

71、eg the owner to ask for more leftovers and then he came out with the food. Each night Harry stayed with Brownie to protect him from other meat-eating animals, leaning close to Brownie to keep hi warm and encourage him to keep his spirits up.Paragraph 2:Brownie was saved and taken home by his owner T

72、ed. His front leg was treated by an animal surgeon. He was attended so carefully and very soon he recovered. Everyday Harry came to see him and played with him happily. For many years thereafter, the two families still watched the faithful friends having fun and chasing each other down that well-wor

73、n path between their houses. The two dogs not only set up their own friendship but also made the two families harmonious and close together.答案解析第二部分 阅读理解第一节 A【文本大意】本文是“人与社会”主题下的一篇记叙文。文章讲述了Clara Barton是一名勇敢的女性,她在内战时帮助受伤的士兵,最后还建立了美国红十字会。【试题解析】21. D 细节理解题,考查学生准确寻求并理解信息的能力。 【解析】根据第五段“The two volunteered

74、 at the Washington Hospital.”可知Clara一开始在Washington Hospital帮助联邦军队,故选D。22. A 推理判断题,考查学生根据文章提供的事实和线索,进行逻辑推理的能力。【解析】根据全文内容可知,A项“无畏的和有奉献精神的”符合,而B项的energetic精力充沛的,C项的humorous幽默的,和D项的confident自信的都无从得知,故错误。23. D 推理判断题,考查学生根据文章提供的事实和线索,进行逻辑推理的能力。 【解析】由全文内容可知,本文主要讲了Clara勇敢地帮助受伤的士兵,最后建立了美国红十字会,可推断出作者写本文主要是为了介

75、绍美国红十字会的起源,故选D。B【文本大意】本文是“人与自我”主题下的一篇说明文。文章讲述了盲人向蝙蝠学习,利用回声定位法来判断路障,从而保证顺利出行的一项新的科学研究。【试题解析】24. D词义猜测题,考查学生根据上下文推断生词词义的能力。【解析】根据文章第一段对蝙蝠回声定位法的阐述,可知蝙蝠的特殊能力(this special ability)是指利用声波的反弹来判断是否可以向前飞行。故选D。25. B细节理解题,考查学生准确寻求并理解信息的能力。 【解析】根据第二段“Kish is so skilled at echolocating that he can ride a bike an

76、d hike on his own.”可知,Daniel Kish擅长回声定位法才有能力骑车和徒步,而不是说他喜欢一个人骑车和徒步,故排除A。根据“This isnt because he walks around in a cape (披风) and a mask, but because he has a bat-like ability to locate where he is through sharp clicks he makes by moving his tongue against the roof of his mouth.”可知,Kish被称为蝙蝠侠是因为他向蝙蝠一样能

77、利用回声定位法,故排除C。Kish是参与实验的志愿者,并非实验的操作人员,故D选项错。正确选项是B。26. B 观点态度题,考查学生在理解文章总体内容的基础上,重点把握Kolarik表明自己观点的语句并能正确理解的能力。【解析】根据第五段Kolarik说到回声定位法“can be very useful”and “help people avoid objects like low hanging branches that might not get detected by the cane (盲杖) or a guide dog”可知,他认为在回声定位法能帮助盲人解除某些路障,提高出行的愉

78、快体验,因此对盲人有利,有推广的意义。故选B。27. C主旨大意题,考查学生归纳、概括文章主要内容的能力。【解析】文章主要讲述了科学家们发现盲人在出行时可以学习蝙蝠,利用回声定位法来判断可能存在的路障,从而保证出行的顺利。A选项“Echolocation in Human World”范围太大,文章的研究仅限于盲人,不正确。B选项“A Very Special Batman”,文章是一项科学研究,不是围绕一个人物展开,不正确。D选项 “A Breakthrough in echoing”,文章研究的是回声定位法,而不是回声,不正确。C选项“Finding New Way to See”,紧扣文

79、章内容盲人利用回声定位法来出行,犹如“神眼相助”,故选C。C【文本大意】本文是“人与社会”主题下的一篇说明文。办公室引进技术,原本为了促进员工更好地合作,而实际上员工们却用作隔绝闲聊的遮挡物。新技术的引进,改变了办公室成员互动的模式,办公场所将逐渐失去它原本所具有的功能。比如,虚拟现实可以通过3-D技术使处于不同地点的员工“聚”在一个虚拟的会议室开会。隔绝了办公室闲聊的工作模式有利有弊,但科学家预言,随着人工智能等新科学技术的发展,尽管人类的工作岗位不会为之取代,但办公场所的意义将发生很大的变化,今后人类办公可能不再需要统一的办公场所。【试题解析】28. A推理判断题,考查学生根据文章提供的事

80、实和线索,进行逻辑推理的能力。【解析】分析前三段的逻辑关系可知,“Such behavior is indicative of a wider workplace trend.”指的是Stowe Boyd提及的“They wear their headphonesheadphones are the new wallsto signal they are involved in high-concentration work and not available for chat”,也就是第一段提到的现象“many of the basic technologies that employees

81、 now used to work together often encourage them to work virtually independent of one another”,由此可以推断出A选项正确,员工们用新技术来隔绝闲聊,避免直接交流。29. C 推理判断题,考查学生根据文章提供的事实和线索,进行逻辑推理的能力。【解析】第四段主题句是“It isnt to say co-workers wont connect.”,然后阐述了办公室员工如何利用科学技术进行全新的交流模式,还以“virtual reality”举例证明。C项符合题意,故选C。30. D 推理判断题,考查学生根据

82、文章提供的事实和线索,进行逻辑推理的能力。【解析】文章讲述了新技术的引进,改变了办公室成员互动的模式,办公场所将逐渐失去它原本所具有的功能。因此,文章主要研究新的科学技术对办公室成员互动模式的影响以及由此改变了办公场所的意义。D项符合题意,故选D。第二节【文章大意】文章主要介绍了提高学习效率的一些具体的方法。31. E 根据本段的小标题及前后句的信息此处主要指计划的重要性。32. D承接上句的建议,这里表示一个假设的情况。33. G这一段主要是讲平衡。34. B 最后一段是总结全文。35. A 与前一句结构并列。第三部分 语言运用第一节【文章大意】主要讲述母亲和孩子如何在时间很紧的情况下一起为

83、学校party准备纸杯蛋糕的故事。 36. B副词辨析题。季节交替是一个缓慢而确定的过程。37. C动词辨析题。根据上下文可知。到了学年结束,开始计划打算party了。38. A动词辨析题。食物同学们一起带来,一起分享。39. D动词短语辨析题。此处sign up for 意为主动申领某项任务。40. B形容词辨析题。从第一段可知,他们是在学年结束的时候举行party, 因此选last。41. A 动词辨析题。How time flies意为时间飞逝。42. D动词辨析题。从上下文可知我应该是忘了。43. C动词辨析题。Be supposed to 表示应该。44. A动词辨析题。从下文可知,

84、准备cupcake时间很紧。妈妈皱眉表示担心。45. A动词辨析题。没有足够时间烤制。46. D动词辨析题。时间不足,所以只能不带cupcake而去参加party。47. C动词辨析题。Hold back tears 意为抑制眼泪。48. B动词辨析题。从上下文可知,妈妈在安慰他。49. B 形容词辨析题。从下文“The icing will melt.”可知warm。50. A名词辨析题。I have an idea.意为我想到办法了。51. D连词辨析题。此处While用作并列连词。52. C动词辨析题。此处意为用匙舀。53. D副词辨析题。我们通常是把糖屑撒在冰淇淋上面。54. B 动词

85、辨析题。用糖屑点缀 cupcake。55. C 动词辨析题。同学们会喜欢自己点缀他们的 cupcake。第二节【命题意图】考查学生在阅读理解的基础上运用词汇知识的能力。【文章大意】本文是一篇说明文,讲述了煎饼赛跑节的由来。【试题解析】56. an 考查冠词。【解析】根据后面的形容词unusual,该词由元音开头,故填an。57. aprons 考查名词复数。 【解析】根据主语they可知,参赛选手们系着围裙,应该用复数形式,故填aprons。58. with 考查介词。【解析】根据语义可知,每个妇女拿着一个煎锅,里面放着一个煎饼,考查了with的复合宾语结构。59. which 考查定语从句。

86、【解析】根据语境“This “pancake racing” tradition is said to have started on Shrove Tuesday, 1445, in Olney, 59 is the day before the Christian season of Lent begins.”可知,此处是定语从句,先行词是Shrove Tuesday,属于分割式定语从句,考生需要仔细分析语意才能正确把握题意,故填which。60. was making 考查谓语动词。【解析】根据下文,当时她正在做煎饼,为了在大斋节前用光所有的糖和脂肪,所以用过去进行时。61. sudde

87、nly 考查副词。【解析】用副词修饰动词,故填sudden的副词形式suddenly。62. beginning 考查词形变换。【解析】根据语境可知,教堂的钟声预示着忏悔星期二的开始,故填begin的名词形式beginning。63. Realizing 考查非谓语动词。【解析】根据语境可知,此处是原因状语“因为意识到要迟到了”,故用非谓语动词的主动式Realizing。64. raced 考查谓语动词。【解析】 根据上下文,意识到要迟到了,她冲了出去。所以用一般过去时。65. and/so 考查并列连词。【解析】分析句子结构可知,空格前是逗号,空格后引导并列句,两句之间是顺承或者因果关系,故

88、填and或so。 第四部分 写作第一节 【写作思路】该题要求考生根据所给信息写则一封求助信,属于半开放性的作文,考生有一定的发挥空间。考生在解答此题时,首先要注意该文的体裁为书信,语言相对来说较正式。其次,求助的内容要齐全。根据要点可适当增加细节以及过渡性语言,以使行文连贯。 【范文赏读】见上文第二节【范文赏读】见上文附:听力参考材料Text 1W: I cant believe you got second place in the race! That was amazing, Ken.M: Thanks, Rita. But I really wanted to be the champ

89、ion this year. Ron is just too fast; he always beats me.W: At least you beat Mark this year.Text 2M: Im sick and tired of having to walk to school every day! W: Well, if you saved your money, you could buy a car and you wouldnt have that problem. Or you could just leave earlier with me in the mornin

90、g.Text 3 W: Excuse me, whats the best way to get there? Should I go down this 1st Street and then turn onto Main Street when I see the mall? M: I usually just pay for a taxi to get to the museum. Its very cheap.Text 4W: Do you think school will be closed tomorrow? The roads are supposed to be really

91、 bad after the snow tonight.M: I hope so. We havent had a snow day this season yet.W: I dont like the cold, but I prefer it to the heat.Text 5W: I need to go to the school to pick up the book I left. Can you drive me in the car?M: Youre going to have to take public transport or ride your bicycle bec

92、ause I need to finish my work.W: But the bicycle is broken!Text 6W: I want to play Sunshine Ball for my 21st birthday.M: We havent played that game since we made it 10 years ago! What were the rules again? The green ball was two points and the red ball was three, right?W: Yes, and the blue ball was

93、a single point. You guys always used to fight each other, while I was busy getting points.M: Oh yeah, you were so much better than Dave and he used to get so angry!W: I guess, but Dave was only six, and you did beat him on his birthday that one time. I bet he is still angry after all these years.Tex

94、t 7 M: Excuse me, can you tell me where the perfume is? I need a gift for my sisters birthday. The store map says its on this floor of the building. I looked all over and couldnt find it though. W: You can find perfume right across from the jewelry section on the floor above us. That section moved t

95、o the third floor last month. We actually have a special going on in that department as well. If you buy a necklace or a ring, you will get a free bottle of perfume! M: Oh wow, thats great! I will buy my mother the more expensive item, and give my sister the perfume!W: Thats a good idea. There are s

96、ome very nice rings; you should buy your mother one of those.M: No, I will get something else. She only wears one ring, which is her wedding ring. She says having things on her fingers is very uncomfortable.Text 8 M: I am going to need your help to get things done before the opening day of my store.

97、W: Sure, no problem.M: Thanks! First things first, please call the people on this guest list and confirm they are coming. Then, the rest of the items that need to be done are on this list.W: One, pick up table decorations from Phils. Two, pick up posters from Signs Now Store and three, call 368 Rest

98、aurant to confirm food delivery.M: Thats only todays list. Also, please make the calls first before picking up the items.W: Sure. How many lists do you have?M: One for each day until the opening. If I dont keep a list, I will be a complete mess!W: Thats extra precise of you. I would just keep one lo

99、ng list. OK, what else?M: I need you to send me a text message every hour to let me know everything is going to be okay.W: Ha-ha! OK.M: All I can do is worry. There is so much to do!W: One day at a time. Let me get started and I will check in with you soon.Text 9W: At first, it was scary, but in the

100、 end, it was just sad! The main character got so sick, but the worst part was when the horse died! I hated that scene so much! It just makes me think of my pets at home and how I need to hug them now.M: I thought it was quite a bitter-sweet film actually. The main character achieved everything he wa

101、nted and saved the town! By the end of it, I didnt have any questions and I felt like everything had been done really well.W: Im going to have bad dreams if I go to sleep now, can we go home and watch something nice, like a cartoon show?M: As long as I can lie down. I ate way too much popcorn and no

102、w my stomach hurts! I might need to use the bathroom before I leave actually.W: Okay, Ill go with you because I want to wash my hands anyway. When you finish in there, just meet me in the front hall, and Ill go get the car from the parking lot. I might be a while. That was a long movie and my legs a

103、re tired from sitting down for so long!M: Take your time.Text 10The following is a public service announcement from the city of Los Angeles.Did you know that an average American throws away seven pounds of garbage each day? Did you know that sea levels have risen more in the last century than in the

104、 last two thousand years? The fact is our earth is warming at an alarming rate. Here are some helpful tips for you and your family to help protect our environment.REDUCE. Use cloth bags for your groceries instead of plastic. It reduces the amount of waste that ends up in our garbage dumps and oceans

105、. Using less electricity also greatly helps to reduce air pollution.REUSE. When we reuse, we are also reducing pollution, because burning garbage gives off harmful gases into the atmosphere. It is said that about sixty million plastic bottles are thrown away each day in America. So just by switching

106、 to a reusable glass water bottle, you are making a difference.RECYCLE. Each family should have a black garbage can and a green can for food waste. In addition, you will have three blue cans for your paper, plastic and metals. More information about recyclable materials will be in the mail or on the website www.lacity.org. If you do not have recycling containers, please call City Services at 213-473-8888. Lets work together to make our city a safer, healthier, and more beautiful place to live in.

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1