1、Unit4FriendsforeverSectionAStartingout&UnderstandingideasA级必备知识基础练.单句填空1.She preferred (live) with the animals and study them rather than (teach) at the university.2.All the good traditional customs must (deliver) to the younger generations.3.To make sure that he was at home,I called him up advance.
2、4.The man is a (crime).How could the people elect him to office?5.The course is designed for students who are familiar computers.6.The site is extremely expensive (maintain)and it will cost between three and five million yuan to repair it.7.My piano playing has improved (significance) since I starte
3、d with a new teacher.8.The Internet (able) us to exchange ideas with many others to check our claims.9.The policeman went through his suitcase,but he didnt find anything (usual).10.After all,we tend (do) what we like doing and what we delight in.短语填空make friends,be up to,communicate with,thanks to,k
4、eep in touch with,share with,lose track of,keep in mind,throw the baby out with the bathwater,in view1.In order to avoid your friend,youd better call your friend now and then.2. our hard work,we can fulfill the task on time.3.The Internet has replaced the phone as a quick way to family and friends.4
5、.Its very important to as many English words and phrases as possible.5.We should enter nature,get to know nature,and with nature.6.Not knowing the language here,I found it hard to local people.7.Whats he lately?I havent seen him for days.8.Therefore,it seems to me that we when we insist on changing
6、our plan.9.The data is privileged information,not to be the general public.10.There was nobody in the street for everyone gather around to watch the Spring Festival Gala program.完成句子1.当你想抽烟时,无论你在做什么,(停下来去)找点儿别的事做!when you want to smokedo something else!2.教他自力更生这很重要。we teach him how to do things for
7、himself.3.尽管他们很累,他们还是熬夜准备报告。,they stayed up preparing the report.4.正如一句谚语所说的:“千里之行,始于足下。”:“A journey of a thousand miles starts with a single step.”5.在接下来的半小时里,如果这个问题必须要解决会怎样?this problem has to be solved in the next half hour?B级能力素养提升练.阅读理解My 10-year-old Donna said,“Mum,I made a new friend at schoo
8、l today.Can she come over tomorrow?” Donna was a shy girl and I wanted her to make some friends to bring her out of her shell.“Sure,honey,that sounds great,” I said,thinking back to my own best friend,Lillian.We lived across the street from each other in Washington Heights,New York.We met at the age
9、 of 10,too.Like my daughter,I was shy,but Lillian drew me out.She was one of the friendliest people in school,with shiny black hair and a mile-wide smile.In senior high school,Lillian went on a trip to Florida.This was the first time we had to be away from each other for a few days.“Ill be back soon
10、,” she told me.But three days later,Lillians sister told me that she had fallen into a river and hadnt come out any more.Soon,my family moved to New Jersey.Whenever I thought of her,tears came into my eyes.The next day Donna brought her new friend home.“Hi,Mrs.Loggia,” the little girl said.Her hair
11、was so shiny and black and she shot me a big smile.“My name is Laura.”My daughters new friend was so much like Lillian.I was still puzzled(迷惑) when Lauras mum came to pick her up later that afternoon.I opened the door to let her in.“Judy!” she cried.“Its me,Lillians sister,from Washington Heights.”
12、Yes,my daughters friend looked familiar.She was Lillians niece(侄女).1.Who is my daughter?A.Lillian.B.Donna.C.Judy.D.Laura.2.The underlined words in the first paragraph “to bring her out of her shell” mean .A.to help her become less shyB.to help her become smartC.to help her live happilyD.to help her
13、walk out of her house3.Laura looked familiar to the writer because she .A.was Lillians nieceB.was as old as her daughterC.was from Washington HeightsD.had shiny black hair and a big smile4.Why did the writer lose her best friend?A.Because she moved to New Jersey.B.Because they were different from ea
14、ch other.C.Because her best friend travelled to Florida.D.Because her best friend lost her life on a trip.七选五Americans use the word “friend” in a very general way.They have school friends,work friends,sports friends and neighborhood friends.These friendships are based on common interests.1 Because A
15、merican society is one of rapid changes,American friendships develop quickly.People from the United States may at first seem friendly.2 They exchange information about their family,hobbies and work.They may smile warmly and say,“Have a nice day” or “See you later”.But American friendliness is not al
16、ways an offer of true friendship.So we should learn how Americans view friendship to help us avoid misunderstandings.1.Be willing to take the first step.Dont wait for them to approach you.Americans in another country may not know you can speak English.They may be embarrassed if they cant speak your
17、language.2.3 Ask them where theyre from,why they came to your country,etc.Remember to be careful to avoid personal questions about age,salary and appearance.3.Show an interest in their culture,their country or their job.Americans like to talk about themselves!4.Invite them to join you for dinner or
18、just for coffee or tea.Try to set a specific time.Americans sometimes make general invitations like “Lets get together sometime”.Often this is just a way to be friendly.45.5 Maybe theyre just being friendly.But maybe they do want to be your good friends.It will take time to tell.After all,there are
19、some differences between the two cultures.A.Dont expect too much at first.B.It is not always a real invitation.C.Use small talk to open the conversation.D.Americans often chat easily with strangers.E.Dont pay a visit to Americans without being asked.F.When the shared activity ends,the friendship may
20、 fade.G.Americans value strong life-long friendships with non-Americans.SectionAStartingout&Understandingideas.1.tolive;teach2.bedelivered3.in4.criminal5.with6.tomaintain7.significantly8.enables9.unusual10.todo.1.losingtrackof2.Thanksto3.keepintouchwith4.keepinmind5.makefriendsmunicatewith7.beenupto
21、8.throwthebabyoutwiththebathwater9.sharedwith10.inview.1.Whateveryouredoing2.Itsimportantthat3.Althoughtheywereverytired4.Asonesayinggoes5.Whatif.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章主要讲述了作者的女儿交到了新朋友Laura,这让她想起了自己已故的好友Lillian,作者最后了解到女儿的朋友Laura居然是Lillian的侄女。1.B细节理解题。根据文章第一段“My10-year-oldDonnasaid,Mum,Imadeanewfriendatsc
22、hooltoday.”可知Donna是作者的女儿。故选B项。2.A词义猜测题。根据第一段“DonnawasashygirlandIwantedhertomakesomefriendstobringheroutofhershell.”可知,作者想让害羞的唐娜交些朋友,“tobringheroutofhershell”是她这样做的目的,结合常识和选项可知,作者这样做是为了让女儿不再害羞,所以画线部分表示“让她不再害羞”,与tohelpherbecomelessshy同义。故选A项。3.D细节理解题。根据第二段最后一句中对Lillian的外貌描写“withshinyblackhairandamile
23、-widesmile”和倒数第二段倒数第二句对Laura的外貌描写“Herhairwassoshinyandblackandsheshotmeabigsmile.”可知,因为Laura有着跟Lillian一样乌黑的秀发和灿烂的微笑,所以作者认为Laura有似曾相识的感觉。故选D项。4.D细节理解题。根据第三段“Inseniorhighschool,LillianwentonatriptoFlorida.”和“Butthreedayslater,Lillianssistertoldmethatshehadfallenintoariverandhadntcomeoutanymore.”可知,Lil
24、lian在佛罗里达旅行时,掉进河里,去世了,所以作者失去了她的好友Lillian。故选D项。.【语篇解读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了美国人如何看待友谊,以帮助我们避免误解。1.F根据上文“Thesefriendshipsarebasedoncommoninterests.”和下文“BecauseAmericansocietyisoneofrapidchanges,Americanfriendshipsdevelopquickly.”可知,美国人的友谊基于共同的兴趣,发展得很快,但是也有可能不会长久。F项中的“sharedactivity”和“commoninterests”对应,F项“当
25、共同的活动结束时,友谊可能会消失”符合语境。故选F项。2.D根据上文“PeoplefromtheUnitedStatesmayatfirstseemfriendly.”和下文“Theyexchangeinformationabouttheirfamily,hobbiesandwork.Theymaysmilewarmlyandsay,HaveanicedayorSeeyoulater.”可知,空处说明美国人很友好,并善于交谈。D项中的“chateasily”和“exchangeinformation”对应。D项“美国人经常很容易和陌生人聊天”符合语境。故选D项。3.C空处为段落主题句。根据下文
26、“Askthemwheretheyrefrom.salaryandappearance.”可知,本段主要讲述了如何开启谈话。C项“用闲聊来开启对话”符合语境。故选C项。4.B根据上文“AmericanssometimesmakegeneralinvitationslikeLetsgettogethersometime.Oftenthisisjustawaytobefriendly.”可知,空处说明这样的邀请只是客套话,不是真正的邀请。B项“它并不总是一个真正的邀请”符合语境。故选B项。5.A空处为段落主题句。根据下文“Maybetheyrejustbeingfriendly.therearesomedifferencesbetweenthetwocultures.”可知,本段主要说明对于美国人的友谊不要有很大的期待。A项“一开始不要期望太多”符合语境。故选A项。7