收藏 分享(赏)

2025版高考英语一轮总复习 必修第三册 Unit 5 The Value of Money提能训练.doc

上传人:a**** 文档编号:346132 上传时间:2025-11-27 格式:DOC 页数:10 大小:50.50KB
下载 相关 举报
2025版高考英语一轮总复习 必修第三册 Unit 5 The Value of Money提能训练.doc_第1页
第1页 / 共10页
2025版高考英语一轮总复习 必修第三册 Unit 5 The Value of Money提能训练.doc_第2页
第2页 / 共10页
2025版高考英语一轮总复习 必修第三册 Unit 5 The Value of Money提能训练.doc_第3页
第3页 / 共10页
2025版高考英语一轮总复习 必修第三册 Unit 5 The Value of Money提能训练.doc_第4页
第4页 / 共10页
2025版高考英语一轮总复习 必修第三册 Unit 5 The Value of Money提能训练.doc_第5页
第5页 / 共10页
2025版高考英语一轮总复习 必修第三册 Unit 5 The Value of Money提能训练.doc_第6页
第6页 / 共10页
2025版高考英语一轮总复习 必修第三册 Unit 5 The Value of Money提能训练.doc_第7页
第7页 / 共10页
2025版高考英语一轮总复习 必修第三册 Unit 5 The Value of Money提能训练.doc_第8页
第8页 / 共10页
2025版高考英语一轮总复习 必修第三册 Unit 5 The Value of Money提能训练.doc_第9页
第9页 / 共10页
2025版高考英语一轮总复习 必修第三册 Unit 5 The Value of Money提能训练.doc_第10页
第10页 / 共10页
亲,该文档总共10页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 5 The Value of Money .阅读理解A(2024浙江1月高考题)Tom Sawyer Play Is an Adventure A 35-minute hand-clapping, foot-stomping musical version of a Mark Twain favorite returns with this Tall Stacks festival. “Tom Sawyer: A River Adventure” has all the good stuff, including the fence painting, the graveyard,

2、the island and the cave. It is adapted by Joe McDonough, with music by David Kisor. Thats the local stage writing team that creates many of the Childrens Theatre of Cincinnatis original musicals, along with the holiday family musicals at Ensemble Theatre. This year Nathan Turner of Burlington is Tom

3、 Sawyer, and Robbie McMath of Fort Mitchell is Huck Finn. Turner, a 10th-grader at School for Creative and Performing Arts, is a familiar presence on Cincinnatis stages. He is a star actor of Childrens Theatre, having played leading roles in “The Legend of Sleepy Hollow” and “The Wizard of Oz”, and

4、is fresh from Jersey Production “Ragtime” McMath is a junior at Beechwood High School. He was in the cast of “Tom Sawyer” when it was first performed and is a Childrens Theatre regular, with five shows to his credit. This summer he attended Kentuckys Governors School for the Arts in Musical Theatre.

5、Note to teachers: Childrens Theatre has a study guide demonstrating how math and science can be taught through “Tom Sawyer”. For downloadable lessons, visit the official website of Childrens Theatre.语篇导读:本文是一篇应用文。文章主要介绍由马克吐温的作品所改编的音乐剧汤姆索亚:河上历险记。1Who wrote the music for “Tom Sawyer: A River Adventure

6、”? A ADavid Kisor.BJoe McDonough.CNathan Turner.DRobbie McMath.解析:细节理解题。根据第二段中的“It is adapted by Joe McDonough, with music by David Kisor.(本剧由乔麦克多诺改编,大卫基索作曲。)”可知,本剧是由大卫基索作曲的。故选A。2What can we learn about the two actors? C AThey study in the same school.BThey worked together in “Ragtime”CThey are expe

7、rienced on stage.DThey became friends ten years ago.解析:细节理解题。根据第四段可知Turner是一名创意与表演艺术学校的10年级学生,是辛辛那提舞台上的常客。他是儿童剧院的明星演员,曾在睡谷的传说和绿野仙踪中担任主角,也是新泽西制作公司Ragtime的新成员。根据第五段可知McMath是汤姆索亚首演时的演员,也是儿童剧院的常客,演出了五场。综合以上信息可知,这两位演员在舞台上经验丰富。故选C。3What does Childrens Theatre provide for teachers? D AResearch funding.BTra

8、ining opportunities.CTechnical support.DEducational resources.解析:细节理解题。根据尾段中的“Note to teachers: Childrens Theatre has a study guide demonstrating how math and science can be taught through Tom Sawyer. (给老师们的提示:儿童剧院有一份学习指南,展示了如何通过汤姆索亚教授数学和科学。)”可知,儿童剧院为教师提供了教育资源。故选D。B(2023山东省淄博市一模)“We set out for Dove

9、r and Calais in ten minutes, ”Fogg announced.A puzzled grin appeared on Passepartouts round face:clearly he had not understood.“Monsieur is going to leave home?”“Yes, ”replied Phileas Fogg.“We are going around the world.”Passepartouts eyes widened.He raised his eyebrows, held up his hands and seemed

10、 about to collapse.“Round the world!”he murmured.“In eighty days, ”responded Mr.Fogg.“So we dont have a moment to lose,” “But the cases?”gasped Passepartout.“We wont have any cases, ”Fogg replied.“Only a bag with two shirts and three pairs of stockings for me in it, and the same for you.Well buy our

11、 clothes on the way.Bring down my raincoat and traveling cloak, and some strong shoes, although we will do little walking.Hurry up!”Passepartout tried to reply, but he could not.He mechanically began to make preparations for departure.Around the world in eighty days!Was his master a fool?No.Was this

12、 a joke, then?They were going to Dover; good!To Calais;good again!After all, Passepartout, who had been away from France for five years, wouldnt be sorry to set foot in his own country again.Perhaps they would go as far as Paris, and it would do his eyes good to see Paris once again.By eight oclock

13、Passepartout had packed the bag.Then, still feeling troubled, he went down to see Mr.Fogg.Mr.Fogg was completely ready.Under his arm was a book containing timetables showing the arrival and departure of steamboats and trains.He took the bag, opened it, and slipped a roll of notes into it.“You havent

14、 forgotten anything?”Fogg asked.“Nothing, Monsieur.”“My raincoat and cloak?”“Here they are.”“Good!”“Take this bag, ”Fogg said, handing it to Passepartout.“Take good care of it because there are twenty thousand pounds in it.”Passepartout nearly dropped the bag, as if the twenty thousand pounds were i

15、n gold, and weighed him down.Passepartout and his master then left the house and at the end of Saville Row they took a taxi and drove rapidly to Charing Cross.(Adapted from Around the World in Eighty Days, by Jules Verne)语篇导读:文章改编自法国著名作家儒勒凡尔纳的代表作八十天环游地球。4How did Passepartout react to the idea of the

16、 journey at first? B AHe argued with Mr.Fogg.BHe was quite puzzled.CHe was thankful for the idea.DHe was unhappy about it.解析:细节理解题。根据文章第一段中的“A puzzled grin appeared on Passepartouts round face:clearly he had not understood.(路路通的圆脸上露出困惑的笑容,显然他没有听懂。)”可知,路路通一开始对旅行这一想法的反应是很困惑的。故选B。5From the third paragr

17、aph, it can be inferred that C .AMr.Fogg had read many booksBMr.Fogg was a slave ownerCMr.Fogg liked to be well dressedDMr.Fogg had already packed for the journey解析:推理判断题。根据文章第三段中的“My raincoat and cloak?Here they are.Good!”的对话可知,福格先生很讲究穿着。故选C。6Passepartout felt pleased about C .Athe fact that Mr.Fog

18、g wanted his companyBthe length of time he would be awayCthe opportunity the journey would give himDthe preparation he had made for the journey解析:细节理解题。根据文章第二段中的“After all, Passepartout, who had been away from France for five years, wouldnt be sorry to set foot in his own country again.(毕竟,路路通已经离开法国

19、五年了,现在要再次回到自己的国家,他是不会感到不开心的。)”可知,路路通非常高兴这次旅行能给他回到自己的祖国的机会。故选C。7What surprised Passepartout when Mr.Fogg handed him the bag of the money? D AMr.Foggs attitude to it.BThe size of the bag.CThe weight of the money in it.DThe amount of the money in it.解析:推理判断题。根据文章最后一段中的“Take good care.in it.Passepartout

20、 nearly dropped the bag, as if the twenty thousand pounds were in gold, and weighed him down.(路路通在听到福格先生说完包里的钱数后差点儿把包弄掉了,就好像那两万英镑是用金子做的,把他压得直不起腰来。)”可推知,当福格先生把装钱的袋子递给路路通的时候,让路路通吃惊的是袋子里的钱的数目。故选D。C(2023石家庄市质检)Bob Shahmardi was 4 years old when he developed a severe disease.Success rates of the disease

21、were relatively low at that time, but his family was lucky to live in a community that was helpful when they didnt have many resources and it was at that time that Make-A-Wish stepped in.Through that organization, the Shahmardi family got to enjoy a trip to Walt Disney World Resort in Florida.Then t

22、he 4-year-old hugged a character actor as part of a wish granted to him and his family by the organization.“It wasnt just going on a trip.It was more about how we got through that hard time.It was fun for me, but it was a lifeline for my parents,” said Bob.Thirty years later, Bob and his wife, Jill

23、Welch, decided to turn their wedding into a fundraiser for the Make-A-Wish Foundation.Their wedding guests financed two wishes for local children, more being planned.Many donated generously to the cause, spending more, perhaps, than they might have if they had bought the couple a wedding gift like f

24、ine china or a kitchen appliance.Bob said their donation to the Make-A-Wish Foundation isnt going to be “one and done”The two plan on continuing to contribute more.Gloria Jetter Crockett, president and chief executive officer of the organization, said she felt it amazing to have someone who benefite

25、d come back to pay it forward to other kids looking for wishes.Contrary to the popular belief, Gloria stressed that wishes arent given to critically ill children as a “last wish”, but are given as a part of the treatment process.The organization granted at least 165 wishes last year.This year Gloria

26、 hopes to grant somewhere between 199 and 299 wishes, depending on funding.语篇导读:本文讲述了小时候受益于Make-A-Wish基金会的鲍勃成年后将爱心传递下去的故事。8Which of the following helped Bob realize his wish? B AThe hospital. BMake-A-Wish.CThe community. DDisney World.解析:细节理解题。根据第一段中的“it was at that time that Make-A-Wish stepped in.

27、Through that organization, the Shahmardi family got to enjoy a trip to Walt Disney World Resort in Florida.”可知,是Make-A-Wish基金会帮助鲍勃实现了愿望。故选B。9What made Bobs wedding special? A ACollecting money for local kids. BReceiving expensive gifts.CThe attendance of officials. DThe number of the guests.解析:细节理解题

28、。根据第二段中的“decided to turn their wedding into a fundraiser for the Make-A-Wish Foundation.Their wedding guests financed two wishes for local children, more being planned.”可知,鲍勃的婚礼的特别之处在于宾客会为帮助当地的孩子实现愿望而筹集善款。故选A。10What does the underlined part “one and done” in Paragraph 2 mean? A AOne-off. BNon-stop.

29、CSizable. DPersonal.解析:词义猜测题。根据画线部分后的“The two plan on continuing to contribute more.”可知,二人计划继续做更多贡献,这说明他们的募捐不会只进行一次。one-off意为“只发生一次的”,与画线部分意思相近。故选A。11What did Gloria think of the wish given to Bob? C AIt was a fun experience. BIt was a lifeline.CIt was a certain treatment. DIt was a last wish.解析:推理判

30、断题。根据最后一段中的“Gloria stressed that wishes arent given to critically ill children as a last wish, but are given as a part of the treatment process”可知,格洛丽亚认为Make-A-Wish基金会帮助鲍勃实现的愿望属于治疗过程的一部分。故选C。.七选五(2024杭州市检测)My heart went out to the drama teacher I read about in a recent news item.Each parent from her

31、 class insisted that she cast their own child as Snow White. This reminded me of my seventh grade musical“The Adventures of Tom Sawyer”I desperately wanted to play the role of Becky, the female lead who was Toms girlfriend. 1.BFor starters, Becky had to sing numerous solos, and I couldnt carry a tun

32、e.I also didnt have long blonde curls like pretty Linda Wright who won the part.I was assigned the non-singing role of Miss Watson, the maid.I had to wear an ugly dress.And I had only one line to learn, “Thats what I say.” 2.F Miss Watson was onstage in quite a few scenes, and got to repeat “Thats w

33、hat I say” throughout the play.At last, our production was put onstage.Imagine my surprise when Miss Watson made the audience laugh out loud each time I piped with “Thats what I say”I hadnt known that sheor Icould be funny, or that her character was important in moving the plot along. 3.DThat night,

34、 I began to understand that being the star may not be any more fun than being a standout in a supporting role.Each person, onstage and backstage, is essential in theater.Without everyone doing their part, the play would be dull as dishwater. 4.A If everyone is a star, then nothing gets done.Its all

35、noise and chaos.And so I believe all children should get the opportunity to play Miss Watson, to become someone they didnt know they wanted to be. 5.GASo it is in life.BIt was not to be.CIt was anything but a great part.DMy Miss Watson turned out to be a hit.EIt took the entire cast to make a good s

36、how.FThere was an advantage, in my opinion, though.GI would hope all children could be a hit in life.语篇导读:本文主要讲述了作者小时候在一次戏剧表演中扮演了一个小角色,并取得成功的经历。作者认为所有的孩子都应该有机会扮演小角色,并希望每个孩子都能在生活中取得成功。解析:1空前一句讲到了作者很想出演Becky这个角色,但结合下文中的“I couldnt carry a tune.I also didnt have long blonde curls like pretty Linda Wrigh

37、t who won the part”可知,作者并没有如愿,B项符合语境。故选B。2空前一句讲到了“I had only one line to learn”,而空后则讲到Miss Watson这个角色需要在整个剧的很多场景中重复这句台词,这无疑是好的方面,因此F项“然而,在我看来,有一个优势。”符合语境。故选F。3分析语境寻线索:结合空前的“Miss Watson made the audience laugh out loud each time I piped with Thats what I say”可知,作者饰演的 Miss Watson在那次表演中很受欢迎对比选项定答案:D项“我

38、演的 Miss Watson很受欢迎。”符合语境。故选D。4分析语境寻线索:根据空前的“Without everyone doing their part, the play would be dull as dishwater.”可知,空前讲到了舞台上每个演员都很重要,空后一句讲到了“If everyone is a star, then nothing gets done.”,由此可知,空前空后将舞台表演和生活实际结合在了一起对比选项定答案:A项“生活中亦是如此。”承上启下,符合语境。故选A。5结合全文内容可知,最后一段总结上文,空前一句讲到“我相信所有的孩子都应该有机会扮演 Miss W

39、atson, 成为一个他们不知道自己想成为的人”,空处应该会紧扣文章主题“小角色也能大放异彩”来表达作者的期待,故G项“我希望每个孩子都能在生活中获得成功。”符合语境。且G项中的“all children”对应上句中的“all children”。故选G。.语法填空(2024山西省调研)China is developing a new-generation launch vehicle 1.to send(send) astronauts to the moon, which will be completed by 2030.The new rocket will be 90 meters

40、 tall, and able to lift 27 tonnes of payload (有效载荷) to the lunar orbit, CGTN learned from the 14th Airshow China 2.held (hold) in south Chinas Zhuhai City, during which a model of the rocket 3.was displayed (display)The diameter(直径) of 4.its (it) core will be similar to that of the Long March-5 heav

41、y-lift rocket, which is five meters.The Long March-5 is Chinas most 5.powerful(power) launch vehicle curtently in operational service, 6.with a maximum payload capacity of 25 tonnes to low Earth orbit (LEO)It has been used to send Chinas three space station modules, 7.weighing(weigh) about 66 tonnes

42、, into LEO.In addition to 8.the new rocket for manned mission, China is also developing a new crewed capsule and a lunar lander, 9.which will be able to send three astronauts to the lunar orbit and allow two of them to land on the moon.Meanwhile, China is also working on a series of reusable space l

43、aunch and transport systems that will 10.significantly(significant) boost its space shuttle capability, lower costs and empower future development in this area.语篇导读:文章主要介绍了中国正在研制新一代运载火箭,以便将航天员送上月球,该项目将于2030年完成。解析:1考查非谓语动词。句意:中国正在开发新一代运载火箭以便将航天员送上月球,该项目将于2030年完成。根据语境可知,此处应用动词不定式作目的状语。故填to send。2考查非谓语

44、动词。句意:中国国际电视台从在中国南部珠海市举行的第14届中国航展上(在此期间,展出了一个火箭模型)获悉,新型火箭将高90米,能够将27吨有效载荷送入月球轨道。动词hold 和被修饰词Airshow China 是逻辑上的被动关系,所以此处应用过去分词形式,表示被动,作后置定语。故填held。3考查动词的时态和语态及主谓一致。句意见上一题解析。根据句意可知,这句话描述的是过去的事情,主语a model of the rocket和动词display是被动关系,所以谓语动词用一般过去时的被动语态,主语为单数,谓语动词用单数。故填was displayed。4考查代词。句意:它的核心直径将与长征五

45、号重型运载火箭的直径相似,即五米。分析句子结构和意思可知,此处需要形容词性物主代词,作定语,修饰后面的名词core。故填its。5考查词性转换。句意:长征五号是中国目前投入运行的最强大的运载火箭,最大有效载荷能力为25吨,可进入近地轨道(LEO)。分析句子结构和意思可知,此处需要形容词,意为“强大的”,作定语,修饰后面的名词短语launch vehicle。故填powerful。6考查介词。句意见上一题解析。根据句子结构和意思可知,此处为 with的复合结构,表示“有”。故填with。7考查非谓语动词。句意:它已被用于将中国三个重约66吨的空间站模块送入近地轨道。根据句意可知,本句中的 wei

46、gh意思为“重量是”,是连系动词,无被动形式,所以此处用现在分词形式,表示主动。故填weighing。8考查冠词。句意:除了用于载人任务的新型火箭外,中国还正在开发一个新的载人太空舱和一个月球着陆器,这将能够将三名航天员送入月球轨道,并允许其中两名航天员登月。根据句子结构和意思可知,此处new rocket for manned mission 是特指,所以用定冠词the。故填the。9考查定语从句。句意见上一题解析。根据句子结构和意思可知,设空处引导非限制性定语从句,先行词“a new crewed capsule and a lunar lander”指物,关系词在定语从句中作主语,用关系

47、代词which。故填which。10考查词性转换。句意:与此同时,中国还正在开发一系列可重复使用的航天发射和运输系统,这将大大提高其航天飞机的能力,降低成本,并为该领域的未来发展提供动力。此处修饰动词boost, 应用副词significantly。故填significantly。.应用文写作(2024重庆市质检)假定你是新华中学学生会主席李华,你校将举办“用英语讲好中国故事”的演讲比赛。请给外教David 写邮件邀请他来做评委。内容包括:1演讲相关信息(时间、地点等);2询问对方的意向。注意:1.写作词数应为80左右;2请按如下格式在答题卡的相应位置作答。Dear David,Yours,

48、Li Hua参考范文:Dear David, I am Li Hua, chairman of the students union of Xinhua High School.Delighted and privileged, I am writing to invite you to be a judge at our English speech contest “Telling Chinas Stories Well in English”Aimed at spreading glorious Chinese history and cultivating national confi

49、dence, the speech contest is due to take place in our school auditorium on Apr.15th.It starts at 9:00 am.and will last for about 2 hours.Nine contestants will compete in the final, each delivering two speeches, a prepared one and an impromptu one based on a topic chosen by the English teachers.The judges will score and comment on their performances at the end of the competition.It would be our greatest honor if you could accept our invitation and get your time spared.If you have any more questions, feel free to call me.Looking forward to your prompt reply.Yours, Li Hua

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1