收藏 分享(赏)

吉林专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练12Units5_6八下试题202003211153.docx

上传人:a**** 文档编号:943217 上传时间:2025-12-19 格式:DOCX 页数:6 大小:40.36KB
下载 相关 举报
吉林专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练12Units5_6八下试题202003211153.docx_第1页
第1页 / 共6页
吉林专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练12Units5_6八下试题202003211153.docx_第2页
第2页 / 共6页
吉林专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练12Units5_6八下试题202003211153.docx_第3页
第3页 / 共6页
吉林专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练12Units5_6八下试题202003211153.docx_第4页
第4页 / 共6页
吉林专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练12Units5_6八下试题202003211153.docx_第5页
第5页 / 共6页
吉林专版2020中考英语复习方案第一篇教材考点梳理课时训练12Units5_6八下试题202003211153.docx_第6页
第6页 / 共6页
亲,该文档总共6页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时训练(十二)Units 5-6(八下)(限时:30分钟).用括号内所给单词的适当形式填空1.Sometimes I like taking a walk in the park covered with (fall) leaves.2.The price of houses kept (rise) every day in those days. They couldnt afford to buy one.3.Children should keep away from(match). They cause fire easily.4.The baby finally fell asle

2、ep when the wind was (die) down.5.As the (lead) of the team, he is very strict with his members.单项选择6.Look at new dress I bought on Taobao. It suits me well. A.aB.anC.the7.Lily has a beautiful . Listen! She is singing in the next room!How nice!A.noiseB.soundC.voice8.2019呼和浩特改编Ben was helping his mot

3、her when the rain began to beat heavily the windows.A.againstB.acrossC.above9.2019襄阳改编How strange! You sit in your room for a long time, Li Ming.I just want to be quiet for a while. Im sorry, Dad. I failed the test again.A.in silenceB.in personC.in public10.2019内江改编Cathy is afraid of dogs. She will

4、run away she sees it.A.ever sinceB.althoughC.as soon as 11.I called you several times last night but you didnt . What happened?A.stay upB.pick upC.hang up12.2019襄阳改编The sun shines .Wed better wear our sunglasses to avoid getting sunburned.A.softlyB.fastC.bright13.How happy the grandparents are!Yes,

5、they for fifty years.A.have marriedB.have been marriedC.have got married14.2019龙东I came back home yesterday, my mother was looking a magazine.A.While; throughB.When; throughC.When; around15.I saw Mr.Smith in the office at ten yesterday morning.Thats impossible. He an English party with us then.A.has

6、B.hadC.was having .2019衡阳改编完形填空One day a boy16 his home to find the Bird of Happiness. He 17 the bird to bring warmth, flowers and trees to his village.Before long, he met a monster(怪兽) with a black beard(胡子). The monster asked him 18 he was going. The boy told him.“Ill tell you where it is,” the mo

7、nster said, but you must kill someone for me. If you dont, Ill take away all your food and drink.” The boy19 so the monster took all of them away. Before long, the boy was very20 and thirsty. Then he met a monster with a white beard.“Ill tell you where the Bird of Happiness is,” the monster said, “b

8、ut you must blind someone 21 me. If you dont, Ill blind you.” The boy refused, and the monster blinded him. At last, the boy reached the top of the mountain where the Bird of Happiness lived. He lay before the bird, nearly dead.Then the bird touched his eyes and he could22 again. The bird fed him, b

9、uilt up his strength and carried him home.23 the bird landed in the boys 24, the countryside all around turned green. Flowers and other plants grew and everyone lived in peace. It was all 25 the brave boy brought the Bird of Happiness home to them.()16.A.got toB.leftC.missedD.reached ()17.A.wantedB.

10、hadC.madeD.found()18.A.whatB.whenC.whichD.where()19.A.agreedB.refusedC.answeredD.asked ()20.A.hungryB.excitedC.fullD.happy ()21.A.toB.forC.ofD.at ()22.A.listenB.hearC.speakD.see()23.A.As soon asB.ThoughC.IfD.While()24.A.factoryB.villageC.schoolD.hole ()25.A.whenB.soC.becauseD.as.2019德州改编还原短文The Insi

11、de of the WorldWhen I was a very little boy, I was always asking questions.One day when I was walking with my nurse along the city street, I asked, “Jane, whats under the street?” “Oh, just dirt(尘土),” she replied. “And what is under the dirt?” “Oh, more dirt,” she replied.26. So I asked again, “Well

12、, whats under that?” “Oh, nothingI dont knowwhy are you always asking so many questions?” she asked.I knew there must be something under that. 27. I also heard that Chinese lived on the other side of the world, head down. I wanted to find out if that was true.28., down, down, down, till I came throu

13、gh on the other side, and then I would know. I was a very little boy, you see. With a small shovel(铁锹), I started a hole in the back yard behind the grapevines(葡萄藤). No one knew what I was doing. 29.Then one evening my father asked, “Whats that hole in the back yard?” 30. He didnt laugh when I told

14、him, but he asked me if I knew how far I would have to dig.I hadnt dug through the world, but I did know how far it was.根据短文内容,将下面方框内的句子还原到文中空白处,使短文内容完整、通顺(每个选项只能用一次)。 A.I knew my secret was outB.I wasnt satisfied with her answerC.And I just wanted to know what it wasD.So I made up my mind I would d

15、ig down through the worldE.I wanted to keep it a secret until I had dug all the way through.2019济宁改编回答问题Tom works in a big company and he is often very busy. One day, when he came out of the office, it was late in the evening. There was no bus at that moment, so he had to walk home. The street was v

16、ery dark and he could hardly see anything. So he had to walk along slowly and carefully. Just at that time, Tom found a man with a lantern coming in the distance.“If I go with that person, I will be able to see well,” he thought.When the man with a lantern got nearer, Tom found he was coming with a

17、cane(手杖) in his hand. Tom thought this was strange and asked, “Why are you walking so slowly with a cane even when you have a lantern?”The man said,“You know, Im blind. That is why I use this cane to walk.” Tom laughed, “Ha, ha, ha. Youre blind? Then why do you carry a lantern? You dont need a lante

18、rn if you cant see.”The man with the lantern answered,“Yes, I cant see. And this lantern cannot help me, but it can help others in the dark. I know better than anyone else how it feels when you cannot see.”Tom didnt say anything for a long time. Then he said sorry to the man.31.When did Tom come out

19、 of the office that day? 32.What did the man carry the lantern for? 33.Tom didnt know how it felt when someone couldnt see, did he? 34.Why did Tom say sorry to the man? 35.What do you think the best title of the passage is? 【参考答案】.1.fallen2.rising3.matches4.dying5.leader.6.C7.C根据“Listen! She is sing

20、ing in the next room!”可知是指莉莉有甜美的嗓音。故选C。8.A考查介词辨析。句意:当雨开始猛烈地拍打窗户的时候,本正在帮助他的妈妈。beat against意为“拍打”,故选A。9.A考查介词短语辨析。联系下句“我就想安静一会儿。抱歉,爸爸,我又一次考试失败了。”推知上句句意为“多么奇怪啊!李明,你默默地坐在房间里很长时间了。”故选A。10.C11.B12.C考查副词词义辨析。联系下句“我们最好戴上太阳镜以防被晒伤。”推知上句句意为“阳光很强。”故选C。13.B14.B考查连词和动词短语辨析。句意:昨天我回到家的时候,我妈妈正在浏览一本杂志。When引导的时间状语从句用一

21、般过去时,主句用过去进行时;look through意为“浏览”;look around意为“向周围看”。分析句子可知选B。15.C句中的then相当于at ten yesterday morning,表示过去某个时刻正在做某事要用过去进行时,故选C。.主旨大意本文是一则寓言故事,讲述了一个男孩离家去寻找幸福之鸟,他要小鸟把温暖、鲜花和树木带到他的村庄。虽然他遇到了两个怪兽的刁难,但他没有屈服,最后梦想成真。16.B由句中的“to find the Bird of Happiness”可判断,男孩离开家去寻找幸福之鸟。leave home意为“离开家”。故选B。17.A前文提到他想去寻找幸福之

22、鸟,此句应表示“他想让幸福之鸟把温暖、鲜花和树木带到他的村庄。”这里是want sth./sb to do sth.结构。故选A。18.D由下文的句子“Ill tell you where it is”可判断,怪兽问男孩去哪里。故选D。19.B由句子“If you dont, Ill take away all your food and drink.”和“so the monster took all of them away”可判断,男孩拒绝了怪兽的要求。refuse意为“拒绝”,符合句意。故选B。20.A由上文内容可知,怪兽把男孩所有的食物和饮料全都拿走。由此可知男孩这时又渴又饿。故选A

23、。21.B由上下文可判断,这只怪兽要男孩让别人失明。再由上文的“but you must kill someone for me”可知,这里用介词for。故选B。22.D由句子“Then the bird touched his eyes”可推断,男孩又能“看见”。故选D。23.A由下文中的主句“the countryside all around turned green”可知,本句为时间状语从句,故用as soon as。24.B由上文的“bring warmth, flowers and trees to his village”可知,小鸟到了男孩的村庄。故选B。25.C村里发生的变化都

24、是因为这位勇敢的男孩把幸福之鸟带了回来,由此可判断所填写词引导的句子表原因。故选C。.主旨大意本文是一篇记叙文,讲的是小作者因好奇地球的另一面是什么而做的一个小实验。26.B根据上文的“she replied.”和下文的“So I asked again”可知,作者并不满意她的回答。 27.C根据上文的“I knew there must be something under that.”可知,我只想知道地底下到底是什么。28.D根据下文的“down, down, down, till I came through on the other side, and then I would kno

25、w.”可知作者是想用铁锹挖个洞,做个试验。 29.E根据上文的“No one knew what I was doing.”可知作者想隐藏这个秘密,直到找出答案。 30.A根据上文中爸爸的问话“Whats that hole in the back yard?”可知,秘密已经泄露。.主旨大意汤姆在一家大公司工作,经常很忙。一天,当他走出办公室时已经很晚了。那时已经没有公共汽车,他不得不步行回家。路上很黑,他几乎什么也看不见。因此,他不得不缓慢而小心地沿街走。就在这时,他遇见了一个提着灯笼的人。这是一个盲人,汤姆还嘲笑了他。那位盲人说“灯笼不能帮助我,但它可以帮助黑暗中的其他人,我比任何人都更清楚,看不见时的感觉”。听到那个人的话之后,汤姆羞愧地说不出话来。然后,他向那个人道歉。31.It was late in the evening.32.He carried the lantern for helping others in the dark.33.No.(No, he didnt.)34.Because he laughed at the man and didnt respect the man.35.A Blind Man with a Lantern

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1