收藏 分享(赏)

2022版新教材英语人教版选择性必修第二册基础训练:UNIT 3 FOOD AND CULTURE SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.docx

上传人:a**** 文档编号:726646 上传时间:2025-12-13 格式:DOCX 页数:7 大小:144.04KB
下载 相关 举报
2022版新教材英语人教版选择性必修第二册基础训练:UNIT 3 FOOD AND CULTURE SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.docx_第1页
第1页 / 共7页
2022版新教材英语人教版选择性必修第二册基础训练:UNIT 3 FOOD AND CULTURE SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.docx_第2页
第2页 / 共7页
2022版新教材英语人教版选择性必修第二册基础训练:UNIT 3 FOOD AND CULTURE SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.docx_第3页
第3页 / 共7页
2022版新教材英语人教版选择性必修第二册基础训练:UNIT 3 FOOD AND CULTURE SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.docx_第4页
第4页 / 共7页
2022版新教材英语人教版选择性必修第二册基础训练:UNIT 3 FOOD AND CULTURE SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.docx_第5页
第5页 / 共7页
2022版新教材英语人教版选择性必修第二册基础训练:UNIT 3 FOOD AND CULTURE SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.docx_第6页
第6页 / 共7页
2022版新教材英语人教版选择性必修第二册基础训练:UNIT 3 FOOD AND CULTURE SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGE WORD版含答案.docx_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时评价作业基础达标练.单句语法填空1. When Alice came to, she did not know how long she had lain (lie)there.2. She was surprised to find the fridge empty; the children had eaten (eat)everything!3. It was the second time that Tom had been punished (punish) so seriously.4. She said that she hadnt gone (not go)to the G

2、reat Wall yet.5. I had meant (mean)to visit you, but an unexpected thing happened.6. His village had been flooded (flood) in the heavy rain, so he moved to his parents house.7. I had wanted (want)to lend you some money, but you didnt ask.8. The play had started (start)when we got to the theatre.9. B

3、y the end of June they had treated (treat)over 10,000 patients.10. I surfed the Internet and saw (see) an online advertisement, so I sent an email, saying that I wanted the job.11. The universities in Britain have taken (take) in many students from China and other Asian countries over the past few y

4、ears.12. The interviewer was interested in the grades I had got (get) in the exams.13. His newly-written novel had been translated (translate) into English by the end of last month.14. Well have to wait in line. The fast-food restaurant has been (be) short-handed for weeks.15. She had wanted (want)

5、to help you but she had no time then.句型转换1. The chef had set up a farm-to-table restaurant before his new cookbook was published.A new farm-to-table restaurant had been set up by the chef before his new cookbook was published.2. They had finished their dinner by the time Sam joined them.Their dinner

6、 had been finished by the time Sam joined them.3. I had hardly seen her when I got off the bus.Hardly had I seen her when I got off the bus.4. He had no sooner arrived than she went away.No sooner had he arrived than she went away.5. “You have finished the homework, havent you?” my mother asked.My m

7、other asked me whether I had finished the homework.完成句子1. 我们前天本打算来看你的, 但我们太忙了。We had intended to come and see you the day before yesterday, but we were too busy.2. 我觉得很难听懂这个讲座, 因为我到的时候它已经开始了。I found the lecture hard to follow because it had started when I arrived.3. 他跟我说他昨天看过那部电影了。He told me that he

8、 had seen the film the day before.4. 上个月末, 他刚写的小说已被翻译成了英语。His newly-written novel had been translated into Englishby the end of last month. 5. 我到家的时候, 她的作业还没有完成。Her homework had not been finished when I got home.素养综合练. 阅读理解Tibetan FoodButter TeaWhen making butter tea, one needs to stir the yak butte

9、r and tea until they blend well. Butter teas aroma can easily fill ones nostrils, and it is an essential daily drink for Tibetans. Butter tea can strengthen the body, nourish the soul, coordinate dispositions, make the soul calm, and keep out the cold. It contains Tibetans comprehension and wisdom o

10、f survival.Tibetan NoodlesThe favorite wheat-based food of Tibetans is the local noodles. When a bowl of Tibetan noodles is presented, the delicate color of the vessel, the clear soup, the thick noodles and the pleasant diced beef, along with a small bowl of hot sauce make people lick their lips. No

11、 wonder someone exclaimed, after having a big meal in a Tibetan noodle restaurant, “This is not only the liveliest Tibetan meal, but also represents the vigorousness of Tibetans.”Stone-Pot ChickenThe stone-pot chicken is perhaps the most distinctive dish in Tibet. The pot is made of natural stones o

12、n the shores of the Yarlung Tsangpo River. These stones are hollowed (挖) out and soaked in the water of Yarlung Tsangpo for thirty days before being used as pots. This especially delicious dish is made by putting Tibetan chicken and dozens of Chinese herbs into the pot and stewing it for several hou

13、rs.Tibetan YogurtAfter tasting Tibetan yogurt, your concept of yogurt might be completely changed. The yogurt in Tibet is thick and strong, but its very sour. Even with sugar and honey, people who taste it for the first time still wince at this sourness. However, if you begin to like this yogurts or

14、iginality, then every time you have this yogurt, it will seem like a festival treat.1. If you want to get relaxation and keep warm, what can you take?A.The butter tea.B.The Tibetan yogurt.C.The stone-pot chicken.D.The Tibetan noodles.2. What is special about the stone-pot chicken?A.It can strengthen

15、 the body.B.Its pot is delicate and colorful.C.Its pot is made of natural stones.D.The chicken is thick and strong.3. Whats the purpose of this passage?A.To compare some famous Tibetan food.B.To introduce some famous Tibetan food.C.To attract people to making Tibetan food.D.To make comments on some

16、famous Tibetan food.答案:1. A解析:1.语篇解读 本文是一篇应用文。文章介绍了西藏的一些特色食物。【命题立意】细节理解题。【解题思路】根据题干中的 get relaxation and keep warm 可知对应的原文是 Butter Tea 中的 Butter tea can strengthen the body, nourish the soul, coordinate dispositions, make the soul calm, and keep out the cold. 由此可知,如果想放松和保暖,你应该喝酥油茶。故选A。答案:2. C解析:2.【命

17、题立意】细节理解题。【解题思路】根据题干中的 the stone-pot chicken 可知对应原文Stone-Pot Chicken 中的 The pot is made of natural stones on the shores of the Yarlung Tsangpo River. 由此可知,石锅鸡的特别之处是它的锅是由天然的石头做成的。故选C。答案:3. B解析:3.【命题立意】主旨大意题。【解题思路】本题可用排除法, 文章不存在对比,也没有对每道食物进行评价,也没有出现吸引读者去做这些食物的语句,只是客观地介绍了西藏的一些特色食物。故选B。深度解析词汇积累1. stir v

18、.搅拌;微动2. essential adj.基本的;安全必要的3. delicate adj.微妙的;精美的,雅致的4. no wonder 难怪5. distinctive adj.独特的,有特色的;与众不同的难句分析原句:However, if you begin to like this yogurts originality, then every time you have this yogurt, it will seem like a festival treat.句意:然而,如果你开始喜欢这种酸奶的独特,那么每次你喝这种酸奶时,就好像是一次节日盛宴。分析:本句为主从复合句。主

19、句为 it will seem like a festival treat,if引导条件状语从句,every time 引导时间状语从句。.语法填空A(2020黑龙江大庆铁人中学高二上学期期中)Who is smarter? A human being or artificial intelligence (AI)? The question 1 (sweep) across the world a few weeks ago when a Google-developed program called AlphaGo defeated the best player in the world

20、. So, what comes next?Some people are worried, saying that the rapid development of artificial intelligence could mean the end 2 the human race. So are we really about to live in the world 3 (show) in the movies?“Not quite,” answered John Markoff of The New York Times, 4 is optimistic about the futu

21、re.“We think that, for the human being, things like sight and balance are natural 5 ordinary in our life. Also, we humans are better at making 6 (adjust) to the surroundings. We have a long way to go before AI can 7 (true) begin to be similar to the human brain, even though the technology can be gre

22、at.”“Our fate (命运) is in our own 8 (hand),” he added.“Since technology depends on the value of 9 (it) creators, we can use technology 10 (improve) the world.”1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 答案:1.swept解析:1.语篇解读 本文语篇类型是说明文,主题语境是科学与技术。人工智能在许多领域击败了人类,但这能说明人工智能可以取代人类大脑吗?时间状语 a few weeks ago 常与一般过去时连用。答案:2

23、. of解析:2. the end of意为“的终结”。答案:3. shown解析:3.过去分词短语 shown in the movies 作定语,修饰 world。答案:4. who解析:4.关系代词who指代先行词John Markoff,引导非限制性定语从句,并在从句中作主语。答案:5. and解析:5.natural 与 ordinary 为并列关系,故用and连接。答案:6. adjustments解析:6.空白处所填词在句中作make的宾语,故用 adjust 的名词形式;adjustment 常用复数形式。答案:7. truly解析:7.空白处所填词在句中修饰谓语动词,故用tr

24、ue的副词形式。答案:8. hands解析:8.根据句意“他补充说:我们的命运掌握在我们自己的手里”可知,此处用hand的复数形式。答案:9.its解析:9.空白处所填词在句中作定语,修饰名词creators,故用形容词性物主代词its。答案:10.to improve解析:10.此处结构为 use sth. to do。B(2020安徽黄山屯溪一中高二下学期期中)Eating at restaurants hasnt always been known as the best choice for people 1 are trying to keep a healthy diet. It

25、is 2 (extreme) hard for people to avoid food that isnt so good for them when dining out. However, you dont have to give 3 your love of restaurants. There are ways that you can eat healthier food when dining out while you can still enjoy the experience.One method is to take time 4 (read) the nutritio

26、n information. Some restaurants post it on their menus or their website. If you know youre going to visit 5 certain restaurant, you should check the website first. If no nutrition information 6 (list), you should check the menu at the restaurant before you order.Another way is to think about not eat

27、ing cream or butter sauces. Instead, consider 7 (choose) a sauce that could add a rich flavour to your food without extra calories (卡路里).All restaurants have water available. Whether it is free or you have to buy it, you should choose to drink water over other drinks like beer or soda, which 8 (cont

28、ain) a lot of calories.Eating out doesnt have to be an unhealthy 9 (decide) as long as you make wise choices. You could still enjoy all of the benefits of dining out and be 10 (please) with your choices later on.1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 答案:1. who/that解析:1.语篇解读 在餐馆吃饭并不是人们最好的选择,尤其是对那些想要保持健康饮食的人来

29、说,但仍有一些办法让你享受这次经历。考查定语从句。设空处引导定语从句,修饰先行词people且在从句中作主语,故填who/that。答案:2. extremely解析:2.考查副词。设空处修饰形容词hard,故填副词extremely。答案:3. up解析:3.考查固定搭配。give up意为“放弃,停止”。答案:4. to read解析:4.考查不定式作状语的用法。take time to do sth. 意为“花时间做某事”。答案:5. a解析:5.考查不定冠词。a certain某一,修饰可数名词单数,故填a。答案:6. is listed解析:6.考查一般现在时的被动语态。information与list之间是被动关系,且此处表示一般情况,故填 is listed。答案:7. choosing解析:7.考查动词-ing形式作宾语的用法。consider doing sth. 意为“考虑做某事”。答案:8. contains解析:8.考查主谓一致。which 指代 beer or soda,谓语动词用第三人称单数形式。答案:9. decision解析:9.考查名词。由an unhealthy可知,此处应填名词decision。答案:10. pleased解析:10.考查形容词作表语的用法。be pleased with sth. 意为“对某事满意”。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1