1、UNIT 5EDUCATIONSection CWRITING WORKSHOP & VIEWING WORKSHOP & READING CLUB & CHECK YOUR PROGRESS课后篇巩固提升必备知识基础练.单词拼写1.Cheerfulness doesnt always i happiness.答案imply2.The object is no longer in (运动).答案motion3.She occupied herself with (常规) office tasks.答案routine4.In future,we will r class size to 20 s
2、tudents.答案restrict5.Can I a an appointment for Monday?答案arrange6.This ticket does not (使有权利) you to travel first class.答案entitle7.He was p and had not even listened to Marys words.答案preoccupied8. (全部的),this is a very useful book.答案Overall9.This (设施) is open to both new and existing borrowers.答案facil
3、ity10.I cant arrange everything around your (时间表)!答案timetable.单句语法填空1.I found that you were a lovely and humorous lady after (get) along with you for a week.答案getting2.Ever since the beginning,they have been very (support) and helpful to us in our growth.答案supportive3.The two biologists found,to the
4、ir surprise,that both groups of birds (survive) equally well.答案survived4.I had to keep the video camera readily (access) in case I saw something that needed to be filmed.答案accessible5.I (compare) my answers with the teachers and found I had made a mistake.答案compared6.All of our products have receive
5、d warm welcomes,winning great (popular) both at home and abroad.答案popularity7.This species (originate) in West Asia and has become the most important food for Chinese.答案originated8.Wed better (large) the reading room by knocking through the wall between the two small rooms.答案enlarge9.It can be (bene
6、fit) to share your feelings with someone you trust.答案beneficial10.There is an (education) benefit in allowing pictures to tell the story,rather than the spoken word.答案educational.用适当的介词或副词填空1.I dont ever want to go anything like that again.答案through2.This method gives you a goal to focus .答案on3.I th
7、ought she understood sure the kind I wanted.答案for4.What does it take to graduate university?答案from5.We must pay attention to the rise in pollution the same time.答案at6.Some students pointed out that studying overseas enables them to adapt every aspect abroad.答案to7.If you have finished with those tool
8、s,please put them .答案away8.Her books have been translated 24 languages.答案into9.Your grade will be based four papers and a final exam.答案on.短语填空rather than,take out,go through,set up,for sure,put away,be based on,be preoccupied with,be translated into,graduate from1.Eating more than needed is not heal
9、thy.答案for sure2.The teacher asked us to the books neatly in the bookcase.答案put;away3.Now I know what you always have to !答案go through4.Some of her books six different languages over the past several years.答案have been translated into5.What made you choose the one the other?答案rather than6.They the tho
10、ught of the coming holiday at that time.答案were preoccupied with7.How many teeth did the dentist ?答案take out8.The novel his travels in India.答案is based on9.When students college,many of them do not know how they want to spend their working lives.答案graduate from10.He has just his own business but it w
11、ill take him a while to get established.答案set up.完成句子1.爬山时我们可以享受温暖的阳光,欣赏美丽的风景。(while+doing) ,we enjoyed the warm sunshine and a beautiful view.答案While climbing the mountain2.是时候堆个雪人了。(Its time to do sth) snowman.答案Its time to make a3.作为点心,水果比巧克力更有益于健康。(rather than)Its healthier to snack on fruit .答案
12、rather than chocolate4.是语言还是什么其他问题让你很难适应那里的生活?(adapt to)Was it the language or something else that made it hard for you to there?答案adapt to the life5.除非有必要,你最好不要查字典。(unless+adj.) ,youd better not refer to the dictionary.答案Unless necessary关键能力提升练.阅读理解A主题语境:人与自我语篇类型:应用文Calling all poets!Time for Kids
13、has a challenge for you:Write a rhyming poem and enter it in the TFK Poetry Contest.It must be a poem that does not copy another poets work.How to enter:This contest begins at 12 pm on May 14 and ends at 12 pm on July 15.To enter online,visit and follow instructions to submit the following:(a)an ori
14、ginal and previously unpublished poem;(b)the entrants first name only and email address;(c)a parents email address.Limit one entry per person or email account.Judging:All entries will be judged by poet Kenn Nesbitt,based on the following criteria:creativity and originality (50%),use of language and
15、rhyme (25%) and appropriateness to contest theme (25%).Winners will be notified by email during the month of August and must respond within five days.Eligibility(资格):Open to legal citizens of the United States who are elementary school students and are 8 to 13 years old at the time of entry.Prizes:O
16、ur judge will select four semi-finalists (半决赛选手),from which one winner and three finalists will be chosen.The winner will receive an online class taught by Kenn Nesbitt.All the semi-finalists will receive a signed copy of Bigfoot Is Missing,which is worth about $275.The semi-finalists poems will be
17、published at .【语篇导读】本文是一篇应用文。文章主要介绍了诗歌比赛的报名方式、参赛资格、评比标准及奖品等内容。 1.How long will the poetry contest last?A.One month.B.Two months.C.Three months.D.Four months.答案B解析细节理解题。根据第二段第一句“This contest begins at 12 pm on May 14 and ends at 12 pm on July 15.”可知,该诗歌比赛持续2个月。2.What does the poetry contest value mos
18、t?A.Whether the poem is novel.B.Whether the poem is humorous.C.Whether the poem is written in rhyme.D.Whether the poem is suitable for the contest theme.答案A解析推理判断题。根据第二段中的“an original and previously unpublished poem”和第三段中的评判标准“creativity and originality (50%)”可推知,此次诗歌比赛最看重诗歌是否新颖、有创意。选项中的novel在此为形容词,
19、意为“新奇的;新颖的”。3.What can the semi-finalists win?A.A $275 bonus.B.An online class.C.The position of the assistant editor.D.A signed copy of Bigfoot Is Missing.答案D解析细节理解题。根据最后一段第三句可知,所有半决赛选手都会获得一本带签名的大脚怪失踪了。B主题语境:人与自我语篇类型:记叙文It was an amazing feeling to be acknowledged for the Pride of Britain award at
20、No.10 Downing Street.The last thing you expect when doing something as ordinary as picking your son up from a sleepover is to end up saving three peoples lives in a plane crashbut thats exactly what happened to me in May this year.I think I was acting unconsciously.I jumped out,leaving Giacomo in th
21、e car.The plane was upside down and flames were coming out of the drivers seat and I could hear screaming.I think there must have been roughly half a minute between getting the first and last person out.Then another guywho turned out to be Joel Snarrarrived on the scene to help at just the right tim
22、e.I dont think Id have been able to get the pilot outhe was a big guy.There is no way he would have survived if Joel hadnt been there.I could tell straight away Joel had a military background by how he conducted himself.Wed just got all three of them to a safe distance when the aircraft was complete
23、ly swallowed by the flames.Giacomo and I stared at each other,almost laughing in relief.The emergency services arrived pretty quickly,and we were at the scene for a couple of hours while they dealt with the fire and cleared the roads.Afterwards I spoke to the family,and that the first time the emoti
24、on of the whole thing hit me.I kept randomly bursting into tears.Thankfully,Stuart Moore,the pilot,and his nephew and niece Jack Moore,19,and Billie Manley,16,have all since made a full recovery.Jack and Billie were suffering a lot more than I was.Although they were safe,the memory of being inside t
25、hat burning plane would have been more of an emotional scar.【语篇导读】本文是一篇记叙文。文章主要讲的是作者在目击一架飞机失事后救出了三个人的惊心动魄的故事,这让他获得了英国骄傲奖。4.What do we know about the author?A.He prided himself on being helpful.B.He regretted having saved the family.C.He was overcome by fear and despair then.D.He was well equipped wi
26、th first-aid knowledge.答案A解析细节理解题。根据第一段及下文作者在目击一架飞机失事后救出了三个人可知,他为自己乐于助人而感到自豪,故A项正确。5.What is the fourth paragraph mainly about?A.Joel Snarrs character.B.The importance of teamwork.C.The rescue process.D.An investigation of the air crash.答案C解析段落大意题。通读该段可知,该段主要讲的是作者和Joel Snarr在飞机失事后救出三个人的过程,故C项正确。6.Wh
27、y did the author and Giacomo almost laugh in relief?A.It was a narrow escape.B.They both appreciated Joels help.C.They both survived the crashing plane.D.The emergency services arrived in time.答案A解析推理判断题。结合第四段内容可推知,作者刚刚经历了惊心动魄的营救过程,终于在飞机被火焰完全吞噬前救出了全部的人,所以此刻才会和Giacomo 一起几乎如释重负地大笑,a narrow escape意为“死里
28、逃生”,故A项正确。7.What is the best title for the text?A.An Unforgettable AwardB.A Crashing PlaneC.A Thrilling RescueD.An Exciting Experience答案C解析主旨大意题。文章第一、二段引出主题:作者在目击一架飞机失事后救出了三个人。其后的段落围绕具体的营救过程和事故的其他方面展开,故C项最适合作本文的标题。C主题语境:人与社会语篇类型:说明文Education appears to protect older adults especially women,against m
29、emory loss,according to a study by investigators at Georgetown University Medical Center.The study tested declarative memory in 704 older adults (5898 years of age).Declarative memory refers to our ability to remember events,facts,and words,such as where you put your keys or the name of that new nei
30、ghbor.The investigators found that their memory performance became progressively worse with aging.However,more years of early-life education countered these losses,especially in women.For example,the declarative memory abilities of an 80-year-old woman with a bachelors degree would be as good as tho
31、se of a 60-year-old woman with a high school education.So,four extra years of education make up for the memory losses from 20 years of aging.“Simply said,learning brings about learning,” says the studys senior investigator,Michael Ullman.“Since learning new information in declarative memory is easie
32、r if it is related to knowledge we already have,more knowledge from more education should result in better memory abilities,even years later,” adds the studys lead author,Jana Reifegerste.“Evidence suggests that girls often have better declarative memory than boys,so education may lead to greater kn
33、owledge gains in girls,” says Ullman.“Education may thus particularly benefit memory abilities in women,even years later in old age.”The study tested individuals in a non-Western population.Participants varied in the number of years of education,from none at all to graduate studies.“Future research
34、is needed to test whether the findings can be generalized to other populations,” Ullman says.“These findings may be important,especially considering the rapidly aging population globally,” Reifegerste says.“The results argue for further efforts to increase access to education.”“Education has also be
35、en found to delay the beginning of Alzheimers disease,” Ullman says.“We believe that our findings may shed light on why this occurs.”【语篇导读】本文是一篇说明文。本文主要介绍了一项研究发现教育似乎能预防老年人,尤其是老年女性的记忆力丧失。8.What does the underlined word “countered” in Paragraph 2 probably mean?A.Canceled.B.Changed.C.Replaced.D.Reduced
36、.答案D解析词义猜测题。画线词countered所在句的上句句意是“调查人员发现,他们的记忆表现会随着变老而逐渐恶化”。又结合画线词所在句中的However可知,此处表转折,由此可推断出画线词所在句的句意是“然而,更多的早年教育会抵消这些损失,尤其是在女性身上”,故D项正确。9.What may the research findings help to do?A.Slow down the process of aging.B.Promote the development of education.C.Advance the study of Alzheimers disease.D.En
37、sure the equal rights of womens education.答案C解析细节理解题。根据最后一段的内容可知,教育也被发现会延迟阿尔茨海默病的发作,这项研究的发现可能会使人们对为什么会发生这种情况有更多的了解。故C项正确。10.What does the passage mainly talk about?A.Declarative memory abilities fail with aging.B.Women should try to obtain a bachelors degree.C.Learning regularly helps improve old ad
38、ults memory.D.Early-life education helps prevent memory loss in old age.答案D解析主旨大意题。本文主要介绍了一项研究发现教育似乎能预防老年人的记忆力丧失,故D项正确。.语篇填空主题语境:人与社会语篇类型:说明文Louis Pasteur was a French scientist who developed cures for many dangerous 1.(illness).He also successfully invented a way to kill bacteria in milk and make i
39、t safe to drink.Pasteur was born in 1822,in France.He was a courageous student who 2.(frequent) asked questions,searched for answers and challenged incorrect ideas.He 3.(receive) a Doctor of Science degree in 1847.While 4.(work) at the University of Lille,Pasteur discovered fermentation,a chemical c
40、hange used to make bread,cheese and other foods involved germs.He showed that heat killed the germs that cause fermentation.This 5.(discover) led to his invention of a process for destroying harmful germs in food,which became 6.(know) as pasteurization (巴氏灭菌法).In the 1870s,Louis Pasteur sought to fi
41、nd a cure for anthraxa disease 7. mainly affects cattle.Firstly,he found anthrax was much more likely if farmers buried dead sheep with the disease in fields.Pasteur advised farmers not 8.(bury) any dead animals in areas where cattle may eat growing grass in the future.In 1881 he conducted an experi
42、ment to try out his vaccine(疫苗) for anthrax,which was 9. success.Pasteur died in 1895,in Saint-Cloud,France.On his last day he remarked,“I should like to be younger,so as to devote myself 10. the study of new diseases.”答案与解析【语篇导读】本文是一篇说明文。文章主要介绍了法国化学家、细菌学家巴斯德在巴氏灭菌及炭疽疫苗研究方面取得的重大成就。1.illnesses考查名词复数。设
43、空处作宾语,表示“疾病”,由many可知,此处应用名词复数,故填illnesses。2.frequently考查副词。设空处作状语修饰谓语动词,表示“常常”,所以填副词frequently。3.received考查动词时态。由in 1847可知,设空处表示的动作发生在过去,应用一般过去时。4.working考查非谓语动词。此处动词-ing形式在句子中作状语。Pasteur与work之间是逻辑上的主谓关系,且由While可知,work表示的动作与谓语动作同时发生,故填working。5.discovery考查名词。根据空格前的限定词This可知填名词,作主语,意为“发现”。6.known考查形容
44、词。设空处作表语,which在此指代process,因为know与process之间是逻辑上的动宾关系,故填known。7.that/which考查关系代词。设空处引导限制性定语从句,修饰disease,且在从句中作主语,故填that/which。8.to bury考查非谓语动词。此处动词不定式作宾语补足语。advise sb not to do sth意为“建议某人不做某事”。9.a考查不定冠词。success在此是抽象名词具体化的用法,表示“一件成功的事”。10.to考查介词。devote oneself to.意为“致力于”。.应用文写作假设你是红星中学高三学生李华。你们班上周组织了一次
45、以“劳动最光荣”为主题的社会实践活动。请根据以下四幅图的先后顺序,写一篇英文周记,记述整个过程。注意:词数80左右。提示词:西瓜watermelon参考范文Last week,a social activity,whose subject is“Labour is the most glorious”,was organized by our school to develop the students love for labour.First,our teacher told us the importance of labour and the meaning of the social
46、 activity.After packing my suitcase,I as well as my classmates set off for our destinationa farm in the morning.The moment we arrived there,we started to help the farmers harvest watermelons,for which the farmers praised us.We arrived home in the afternoon,tired but pleased.While having dinner,I tol
47、d my parents what we had done on the farm.They were also delighted and satisfied with the social activity.读后续写阅读下面材料,根据其内容和所给段落开头语续写两段,使之构成一篇完整的短文。I found myself dealing with worries right before the new school year started.My neighbor Ollie and I were skateboarding in the park when we happened to s
48、ee some kids from my school.“I wish summer wasnt ending,” said Rose.“But at least Ill be in Ms Ramirezs class.My brother had her last year.Shes so nice.”“I got Mr Nishimoto,” said Jack.“Ive heard he brings his guitar and plays funny songs.”“Id love to have a singing teacher!” I said.“I have Ms Newma
49、n,and I know nothing about her.”“Oh no!” said Alex.“Im sure shes the one people call the mean,green homework machine.”“I dont listen to rumors (谣言).” I said with a smile.But part of me thought,“What if what Alex said is true?” And thats when the worry button got pushed in my brain.And as you know,on
50、ce the worry button gets pushed,one worry can turn into lots and lots of worries surprisingly quickly.That night,I had a wild dream.I was searching for my perfect first-day-of-school suit,but a hungry goat got to it first and ate it up.So I was stuck wearing the only thing left in my housea swimsuit
51、.So how does someone wearing a swimsuit get to school?By swimming,of course.And since swimming through the busy streets of San Francisco isnt easy,I arrived at school really late.By the time I made it to my classroom,it was almost lunchtime.“Youre late!” shouted a terrible green monster (怪兽).“Now yo
52、ull have to do ten times as much homework!Every night,forever!”I woke up with my heart racing.That afternoon,Ollies grandma,Abuela,asked if I was looking forward to school starting.“Um,not exactly.” I said.And I started describing my frightening dream.The more I described it,the sillier it sounded.B
53、y the end of my story,Ollie,Abuela and I were laughing so hard that we could hardly catch our breath.注意:续写词数应为150左右。Abuela said she thought there might be some information about the teachers on our schools website.Abuela also suggested I make a list of my worries,and that helped too.参考范文Abuela said
54、she thought there might be some information about the teachers on our schools website.She suggested I do a little research.On the website,we finally found a picture of Ms Newman,who was actually a smiling human,not a terrible monster.Beside her photo was a description of her hobbies and her pet dog.
55、The minute I learned some facts about my new teacher was the minute my worry button finally switched off.Abuela also suggested I make a list of my worries,and that helped too.Being able to see my worries on paper made it much easier to talk about them and to plan ahead.I realized I needed to prepare
56、 something for my school a few days early.I also made sure I knew exactly when the school bus would arrive,and I printed out a map of the school with directions to my new classroom.And I was sure my school life was going to be just fine once I got used to it.高分写作如何描写图画请仔细观察下面的图画,按要求用英语写一篇80词左右的短文。内容
57、要求:1.描述画面;2.概述其含义;3.谈谈个人感想。注意:1.题目和开头已写好,不计入总词数;2.可适当发挥,使文章内容充实、行文连贯。Roses given,fragrance in handAs is vividly shown in the picture,一、审题定调图画类作文主要以图画为载体,附带少量文字提示或说明,要求考生从观察入手,通过对画面内涵的理解,发挥想象力,按照一定的要求把图画内容准确、生动地加工成书面语言。写作时可遵循以下步骤:Step 1:观察图片。要读懂图片,联想其背景,并了解其深层的含义。Step 2:描述图片。简要描述图画的内容,为下文做好铺垫。Step 3:
58、说理议论。要联系现实,说清道理。针对图片进行联想,挖掘图中隐含的有教育意义的内容,联系现实生活进行说理,对人能够起到激励作用。此部分是文章的重点,切忌轻描淡写。Step 4:升华结尾。结尾要言简意赅,画龙点睛,起到升华的作用。Step 5:锤炼语言。使用高级词汇和句式,恰当运用连接词语与过渡句,增加文章的亮点。二、谋篇布局第一段:描述图画,点出寓意,提出讨论的主题。图画中有一朵玫瑰花和两只手。结合给出的标题 “Roses given,fragrance in hand”可知,本文要表达“送人玫瑰,手留余香”的道理。第二段:举例论证、发表观点。生活中,很多人不愿意帮助别人,怕惹来麻烦。其实,我们
59、在帮助别人的同时,也是在帮助自己。而且帮助别人会给自己带来快乐。第三段:总结全文,得出结论。当别人遇到困难时,我们不要犹豫,要积极主动地帮助别人,这样,我们的社会就会更加和谐美好。三、核心词汇与句式1.as is shown in the picture正如图片所示2.be beneficial to sb对某人有益3.hold the view that.持有的观点4.cause trouble to sb为某人惹麻烦5.be indifferent to sb对某人漠不关心6.lend a hand to sb帮助某人7.be concerned about sb关心某人8.be in t
60、rouble处于困境中9.make a difference起作用;有影响10.take pleasure in doing sth从做某事中获得快乐11.We should contribute more to building a harmonious society.我们应该为建设和谐社会多作贡献。12.It is a traditional virtue to help others.帮助他人是传统美德。13.Helping others is helping ourselves.帮助别人就是帮助我们自己。14.Its a pity that people are becoming m
61、ore and more indifferent to each other.很遗憾人们彼此之间变得越来越漠不关心。15.A small act of kindness can make a great difference.小的善举能起到巨大的影响。四、连句成文参考范文Roses given,fragrance in handAs is vividly shown in the picture,roses given,fragrance in hand,which means helping others is beneficial both to others and to ourselv
62、es.Its a pity that people are becoming more and more indifferent to each other.Some people hold the view that helping others will cause trouble to us.In my opinion,we should help others because everyone needs help.Whats more,we can take pleasure in offering help,which contributes to building a harmo
63、nious society.Therefore,dont hesitate to help others.A small act of kindness can make a great difference.如今随着智能手机和电子设备的普及,“低头族”现象兴起。人们沉溺于手机等电子设备,因而忽略了自己和他人的沟通交流,甚至在家庭聚会上也只顾玩手机而不和长辈聊天,使老人感到失落万分。请根据图画写一篇英文短文。注意:1.词数80左右;2.可适当发挥,以使行文连贯。参考范文As can be seen from the picture,a big family gets together to h
64、ave a big dinner.But the young just bury themselves in playing with their cell phones,totally ignoring their parents.There is no doubt that cell phones have a negative effect on our lives.Heavy use of cell phones widens the distance between teenagers and their elders.Worse still,addiction to cell ph
65、ones will lead to teenagers poor performance at school.Its time to limit the use of cell phones and communicate with our family members face to face,which helps build a harmonious family atmosphere.文化意识Lifelong learningWhen education fails to keep pace with technology,the result might well be inequa
66、lity.If a large number of employees fail to update their skills,society starts to fall apart.This fundamental insight seized reformers in the Industrial Revolution,and therefore universal schooling advanced.Later,automation in factories and offices created new demands for college graduates.The combi
67、nation of education and innovation,spread over decades,has led to remarkable prosperity (繁荣).Today,robotics and artificial intelligence call for another education revolution.This time,however,working lives are changing so fast that simply getting more schooling in before the age of 22 is probably no
68、t enough.People now must also be able to acquire new skills throughout their working lives.The classic model of education is breaking down.One reason is the need for new,and constantly updated skills.Manufacturing increasingly calls for brainwork,rather than physical labor.Pushing people into ever-h
69、igher levels of formal education at the start of their lives is not the best approach.The market is innovating to enable employees to learn “on the job” in new ways.By offering degrees online,universities are making it easier for professionals to improve their skills.Lifelong learning starts at school.The curriculum needs to teach children how to study and think,making them better able to gain new skills later in life.