收藏 分享(赏)

2020-2021学年人教版选修六课时作业:UNIT 3 A HEALTHY LIFE READING WORD版含答案.docx

上传人:a**** 文档编号:575859 上传时间:2025-12-10 格式:DOCX 页数:7 大小:217.47KB
下载 相关 举报
2020-2021学年人教版选修六课时作业:UNIT 3 A HEALTHY LIFE READING WORD版含答案.docx_第1页
第1页 / 共7页
2020-2021学年人教版选修六课时作业:UNIT 3 A HEALTHY LIFE READING WORD版含答案.docx_第2页
第2页 / 共7页
2020-2021学年人教版选修六课时作业:UNIT 3 A HEALTHY LIFE READING WORD版含答案.docx_第3页
第3页 / 共7页
2020-2021学年人教版选修六课时作业:UNIT 3 A HEALTHY LIFE READING WORD版含答案.docx_第4页
第4页 / 共7页
2020-2021学年人教版选修六课时作业:UNIT 3 A HEALTHY LIFE READING WORD版含答案.docx_第5页
第5页 / 共7页
2020-2021学年人教版选修六课时作业:UNIT 3 A HEALTHY LIFE READING WORD版含答案.docx_第6页
第6页 / 共7页
2020-2021学年人教版选修六课时作业:UNIT 3 A HEALTHY LIFE READING WORD版含答案.docx_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、Unit 3 A Healthy life reading课时作业第一节. 阅读理解AWe are a local business that has been operating for 25 years and we would love to introduce you to the wonders of the Yorkshire Dales underground.We will meet you at the parking place nearest the cave and directions will be given on booking. Everyone will c

2、hange into the caving kit (装备) at the road head and walk a short distance to the cave before beginning your adventure underground. The trips involve walking in a stream way, some stooping (俯身) and some crawling. There are some simple climbs, a few deep pools and a waterfall to deal with too. You jus

3、t need a reasonable amount of fitness and flexibility (柔韧性) to move through the cave as there is bending and some short crawling sections.Minimum age is 8 years old. We are licensed to take children without a parent with them if necessary.The trips start at 5:00 pm. and finish by 8:00 pm.What we sup

4、ply: Caving suits, helmets, lights, belts, rain boots, and all safety equipment.What to wear: Each person should wear warm clothing ie. trousers (NOT jeans), two pairs of socks, underwear, two layers of upperbody wear (e.g. sweatshirt/pullover etc.), at least one of which should have full length arm

5、s. At certain times of the year, a hat, gloves and a scarf are also recommended.What to bring: A complete change of clothes and a towel as you will get WET, a bag for your wet clothes.What we will need from you before the event: A contact number for when you are in the area; the names of participant

6、s and their feet sizes, approximate height and build (S, M, L, XL, XXL, etc.)The age of any under 18s: We will provide you with a medical form or parental consent (同意) form as appropriate on booking.Charges: Adult 25.00, Child 25.00.Other charges:Booking is essential.For further information or to bo

7、ok, contact:Tel: 01 729 824 455Email: infoyorkshiredalesguides.co.ukWeb: www.yorkshiredalesguides.co.uk语篇解读:本文介绍了一家旅游公司去约克郡河谷旅行的行程安排、提供的服务,以及游客需准备的衣服、随身携带的物品等相关事项。1Where will the participants in this event meet?AAt the entrance of the cave.BAt the parking place.CAt the information table.DIn the craw

8、ling area.解析:选B细节理解题。根据第二段第一句“We will meet you at the parking place nearest the cave .”可知,集合地点是在停车场。故选B项。2Before you start the trip, you are advised to _.Aexercise for a certain period of timeBbring your own safety equipmentCbring extra clothes to change intoDbring at least two Tshirts解析:选C细节理解题。根据“

9、What to bring: A complete change of clothes and a towel as you will get WET, a bag for your wet clothes.”可知,需要多带一套衣服以便在被淋湿的时候更换。故选C项。3Teenagers under 18 years old _.Ashould be accompanied by their parentsBwill be charged less than adultsCmust have a signed medical form or parental consent formDwill

10、go on a different route specially prepared for them解析:选C细节理解题。根据“The age of any under 18s: We will provide you with a medical form or parental consent (同意) form as appropriate on booking.”可知,18岁以下的游客需要提供签字生效的体检表或家长同意书。故选C项。BI was attending a party one night and during the dinner, the man sitting nex

11、t to me told a humorous story and spoke of the quotation: “Theres a divinity that shapes our ends. Roughhew (粗凿) them how we will.”The storyteller mentioned that the quotation was from the Bible. He was wrong. I knew that; I knew it positively. There couldnt be the slightest doubt about it. And so,

12、to get a feeling of importance and display my high quality, I appointed myself as an unwelcome committee member to correct him. He_stuck_to_his_guns. “What? From Shakespeare? Impossible! Absurd! That quotation was from the Bible.”Frank Gammond, an old friend of mine, was seated at my left hand, who

13、had devoted years to the study of Shakespeare, so the storyteller and I agreed to submit the question to him. Frank listened, kicked me under the table and then declared, “Dale, you are wrong.”On our way home, I demanded an explanation from Frank, “Frank, you knew that quotation was from Shakespeare

14、.”“Yes, of course,” he replied. “But we were guests at a festive occasion. Why prove to a man he was wrong? Why not let him save his face? He didnt ask for your opinion. He didnt want it. Why argue with him?” The man who said that taught me a lesson Ill never forget. I not only had made the storytel

15、ler uncomfortable, but had put my friend in an embarrassing situation. How much better it would have been if I hadnt become argumentative.Nine times out of ten, an argument ends with each of the competitors more firmly convinced than ever that he is absolutely right. You cant win an argument. You ca

16、nt because if you lose it, you lose it; if you win it, you lose it.语篇解读:这是一篇夹叙夹议文。在一场争论中,大部分情况下双方都不会改变自己持有的观点,反而会更加坚定。因此不要轻易与他人争论。4At the party, the author tried to get a feeling of importance by _.Atelling a humorous storyBshowing off his rich knowledgeCteaching the storyteller a lessonDcorrecting

17、the storytellers mistake解析:选D细节理解题。根据第二段中的“And so, to get a feeling of importance and display my high quality . to correct him”可知,为了获得一种被看重的感觉,作者纠正了那位讲故事的人的错误。5The underlined sentence in Paragraph 2 means that _.Athe storyteller realized he was wrongBthe storyteller didnt change his mindCthe storyte

18、ller felt sorry for what he saidDthe storyteller wanted to fight with the author解析:选B句意理解题。根据画线句后面的“What? From Shakespeare? Impossible! Absurd! That quotation was from the Bible”可知,他听到作者的指正后并没有改变自己的观点,因此B项与画线句语义一致。6How did the author feel about the event that happened at the party in the end?ARegret

19、ful.BThankful.CSatisfied.DConfused.解析:选A推理判断题。根据第五段中的“How much better it would have been if I hadnt become argumentative”可推知,作者后来对自己在宴会上的行为感到非常后悔。7What does the author learn from his friend Frank?AHave an open mind.BRespect others opinion.CNever get into an argument.DAvoid making mistakes in public.

20、解析:选C推理判断题。根据文章内容尤其是最后一段中的“You cant win an argument. You cant because if you lose it, you lose it; if you win it, you lose it.”可推知,作者从朋友那里得到的启示是:不要轻易与他人争论。第二节. 完形填空Having moved often,I have developed a love of decluttering(清理).Standing in front of my wardrobe(衣柜)at least once every couple of months,

21、I consider what can go. As a result,every time some clothes will _1_ up at the charity shop.Occasionally such a _2_ may see something newtome come home from the store which I think can add a different energy to my wardrobe. So its _3_.If however,I havent worn it within a few weeks,then _4_I am not a

22、s in love with it as I thought. Its then _5_ back to the store on the next trip.I was _6_ a year ago,and weight fell off me. As none of my old clothes _7_ any more,I released them to the charity store. So my wardrobe nearly became _8_.As my health has improved and weight has _9_,I could buy new item

23、s in a _10_ I was before the weight loss. I dont though. Thats _11_ I am not what I was before. I dont need to _12_ myself as who I once was.We dont actually need lots of _13_ to express ourselves creatively. I hold no interest in fashion. I have grown into myself and have my own _14_.With this in m

24、ind,however,my _15_ of decluttering still stands and it doesnt belong only to wardrobes. It _16_ to all areas of our lives. Of course,the best form of decluttering is to _17_ ourselves of outdated thoughts. Like with all forms of decluttering,saying goodbye to _18_ patterns that no longer serve us c

25、reates space to breathe. It also makes _19_ for new ways of thinking.I wish you the courage to break away from all that no longer _20_ you and make room for fresh energy to flow.【语篇导读】本文是一篇夹叙夹议文。作者从经常搬家过程中养成了清理衣柜的习惯。一次疾病康复过后,作者虽对表达自我有了新的认识,但清理橱柜的爱好未改,并想到把该爱好应用到生活的各个领域中去,那么我们就会有创新。1.A.stayB.throw C.g

26、oD.end答案D由后文知,“我”把从衣柜中清理出来的衣服都送到了慈善店。end up结束;以结束,end up at the charity shop最终去了慈善店。故选D。2.A.tripB.shop C.rideD.dream答案A从家到慈善店是一段行程,trip 通常指近距离的为了办事或消遣而进行旅行,并且往往要回到出发点(即指双程),符合语境,故选A。3.A.uniqueB.welcome C.unusualD.imaginable答案B从家到慈善店这一来回趟,既把自己不需要的衣服处理掉了,有时又能为自己的橱柜增添新内容,因此该行程是受欢迎的(welcome),故选B。4.A.sud

27、denlyB.gradually C.obviouslyD.eventually答案C买来的新衣服好几个星期都不穿,很显然(obviously)不喜欢,故选C。5.A.donated B.pulled C.sold D.bought答案A把自己不喜欢的衣服送到慈善店,实际上是捐赠(donate),故选A。6.A.aloneB.active C.awayD.ill答案D由8空后的一句“As my health has improved and weight has _9_.”随着我的健康状况好转,我的体重恢复了,可知此时我病了。ill生病的,符合语境,故选D。7.A.workedB.existe

28、d C.fittedD.matched答案C“我”由于生病,变瘦了,没有一件衣服合身了。表示尺寸大小的合适用fit,故选C。8.A.unattractiveB.emptyC.smallD.full答案B“我”把不合身的衣服都送到了慈善店,衣柜当然几乎是空的(empty)了,故选B。9.A.returnedB.reducedC.balancedD.kept答案A随着“我”的健康状况好转,体重也会恢复(return)。reduce减少,balance保持平衡,keep保持,均不合常理,故选A。10.A.designB.formC.shapeD.size答案D“我”体重恢复后,应该购买和原先一样尺寸

29、的衣服。in a size以一种尺寸,故选D。11.A.untilB.whenC.becauseD.why答案C前文说“我”不再购买像以往那样的衣服;该处说“我”不是以前的“我”了,是对前面的情况作以原因说明,故选C。12.A.expressB.teachC.behaveD.enjoy答案A由后文“We dont actually need lots of _13_ to express ourselves creatively.”事实上我们不需要许多衣服才能创造性地表达自己,与该空所在句照应,故选A。13.A.strengthB.energyC.clothesD.words答案C见上题解析。

30、14.A.styleB.mannerC.characterD.gesture答案A由前文作者的话“我们不需要许多衣服才能创造性地表达自己,我对时尚不感兴趣”,再由该句的前半句“我已长成了自我”,所以此处应是“我”有自己的风格。style风格,符合语境,故选A。15.A.fearB.confidenceC.envyD.love答案D“我”康复后,虽然对于表达自我有了新的认识,但话锋一转,“我”喜欢清理的爱好依旧。love爱好,符合语境,故选D。16.A.refersB.appliesC.adaptsD.adds答案B前文“我”喜欢清理的爱好不仅仅属于衣柜;该处应是它应用于(apply to)“我

31、”生活的各个领域。refer to参考;涉及;指的是;adapt to适应,适合,改编; add to增添,增加,增进,均不符合语境,故选B。17.A.convinceB.warnC.robD.rid答案D清理我们思想就是去除我们那些陈旧的观念。rid sb/sth of.使某人/某物摆脱,符合语境。convince sb of使某人承认,使某人确信;warn sb of提醒某人注意某事; rob sb of 抢劫某人某物,均不符合语境,故选D。18.A.thinkingB.acting C.livingD.performing答案A该段都是在说清理我们思想上的垃圾,故选A。19.A.plansB.spaceC.moneyD.sense答案Bmake space 与前文的create space同义,都是为新思想创造空间的意思。20.A.attractB.delightC.serveD.change答案C该段内容实际上是对上一段内容的进一步升华,前文有“that no longer serve us”此处应是that no longer serve you,故选C。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1