1、Unit 2 Poems Learning about language课时作业第一节 阅读理解My wife passed away seven and a half years ago, and I went through a huge depression(消沉), the worst time in my life. I even wanted to end my life. I continued to work as a smalltown doctor at my medical clinic in Kilauea, Hawaii. My kids had gone to li
2、ve on the mainland, and I was alone. On a family trip, we turned on the TV and saw the second plane crash into the World Trade Center. I said to my kids,“Im going to Afghanistan.” International Medical Corps sent me to set up 20 clinics in some provinces where people had no health care. Eventually,
3、the clinics were serving 27,000 patients a month. I had such a sense of accomplishment, a sense of purpose. My depression went completely away.I go wherever disasters strike: Indonesia after the tsunami, Pakistan after the earthquake. I was just in Kenya.After their presidential election, at least a
4、 thousand people were killed and hundreds of thousands were forced out. We set up mobile clinics in an area with 19,000 refugees(难民)Measles broke out, one of the biggest killers of kids in refugee camps, and it spread like wildfire. Water and medical equipment were also problems. When my wife passed
5、 away, I thought my life was done. But really, it was just getting started.At the end of her life, my wife fell into a coma(昏迷). I held her head in my hands and told her of all the places we would visit, the exciting adventures we would have. I think about this moment many times during my “adventure
6、s”. I did not know then how prophetic(先知的) those words would be. She is with me still.1The first country where the author provided people with medical care is _APakistanBIndonesiaCKenya DAfghanistanD解析:细节理解题。根据文中第一段的I said to my kids,“Im going to Afghanistan.”和Eventually, the clinics were serving 27
7、,000 patients a month.可知答案。2The underlined word “Measles” in Paragraph 2 probably refers to “_”Aa kind of polluted waterBa kind of fireCa kind of medicineDa kind of diseaseD解析:推理判断题。根据划线后的one of the biggest killers of kids in refugee camps, and it spread like wildfire可知,这是一种疾病爆发了,导致了严重后果。故选D项。3The a
8、uthor and his wife _Aloved each other very muchBexperienced a lot of exciting adventures Clived on the mainland Dwould travel to many places togetherA解析:推理判断题。根据文中第一段的My wife passed away seven and a half years ago, and I went through a huge depression(消沉), the worst time in my life. I even wanted to
9、 end my life.可知答案。4From this passage we know that the author _Agot over his wifes deathBwas a famous doctorCwas always in depressionDexperienced many disastersA解析:推理判断题。根据文中第一段最后一句My depression went completely away.可知答案。第二节 完形填空Years ago, when I arrived to speak at a high school in Louisiana, I hear
10、d a lot about a student called Wild Man Longhaired, platethrowing.Teachers and students thought _1_ of him. Unlike Wild Man, there was a student who had been a _2_ to everyone. Zachary was a kid who helped with all the games and dances. But he had a _3_, and for years Zach had been in a wheelchair(轮
11、椅) controlled by _4_, moving from class to class.A month before I arrived, Zachs condition got worse and he _5_ an electric wheelchair to stay at school._6_ it, he would have to leave school.It turned out that Zach couldnt _7_ the new electric chair, so his only _8_ was to check out. When the day of
12、 Zachs _9_ came, all the teachers and students got together in a hall. Zach _10_ it was his last day at school.The student president was introduced and he then _11_ everyone when he introduced Wild Man Without saying a word, Wild Man _12_ Zach and brought him to the center of the stage(舞台). Wild Man
13、 then _13_ himself and disappeared backstage. Seconds later, he reappeared driving a new and shiny electric wheelchair. After _14_ Zach in the chair, he showed Zach how to use it and let Zach _15_ around the stage. With tears streaming from their faces, two thousand teachers and students _16_ and cl
14、apped for five minutes.Were they just _17_ Zach and the fact that he could now _18_ in their school? No, they were also cheering for Wild Man, who got Zach a new _19_ by collecting money from his friends.So, its _20_: we shouldnt judge(评判) a book by its cover.1A.muchBhighlyCnothing DbadlyD解析:根据上一句中的
15、Longhaired, platethrowing可知,大家对Wild Man评价“不好(badly)”。2A.mirror BfriendCwinner DproblemB解析:根据本句开头的Unlike Wild Man和下一句Zachary was a kid who helped with all the games and dances.可知,Zachary是大家的“朋友(friend)”。3A.dream BchanceCdisease DquestionC解析:根据该空后的for years Zach had been in a wheelchair(轮椅)可知,Zach得了一种
16、“病(disease)”。4A.computers BhandsCthe teacher Dthe mouthB解析:根据下文描述Zach需要电动轮椅可知,他之前使用的是“手动(controlled by hands)”轮椅。5A.designed BboughtCneeded DborrowedC解析:根据该空前的Zachs condition got worse可知,Zach的病情加重,因此“需要(needed)”电动轮椅。6A.Except BBesideCWithout DBeyondC解析:该空后的he would have to leave school是“没有(Without)”
17、电动轮椅的后果。7A.stop BaffordCdrive DuseB解析:根据下文Wild Man筹集资金给Zach买新的电动轮椅可知,Zach“买不起(couldnt afford)”新的电动轮椅。8A.pity BchoiceCwish DadviceB解析:由于买不起新的电动轮椅,因此Zach的“选择(choice)”只能是离校。9A.leaving BteachingCreturn DvisitA解析:根据上文中的leave school和check out可知,到了Zach该“离开(leaving)”学校的那天。10A.promised BrememberedCdecided Dt
18、houghtD解析:Zach“心想(thought)”那天是他上学的最后一天了。11A.surprised BtrustedCwelcomed DprotectedA解析:根据上文人们对Wild Man的评价不好可知,当主持人介绍Wild Man时,所有人感到“吃惊(surprised)”。12A.talked about Bthrew awayCwalked to Dlaughed atC解析:根据该空后的brought him to the center of the stage(舞台)可知,Wild Man向Zach“走过去(walked to)”。13A.asked BexcusedC
19、introduced DenjoyedB解析:根据该空后的disappeared backstage可知,Wild Man因需暂时离场向大家“致歉(excused)”。14A.discovering BcontrollingCfreeing DplacingD15A.run BmoveCplay DdanceB解析:Wild Man把Zach“安顿(placing)”到电动轮椅上,并教给他如何操作使用,让Zach借助新轮椅在舞台上来回“移动(move)”。16A.stood up Brushed inCwoke up Dsat backA解析:根据本句中的With tears streamin
20、g from their faces和clapped for five minutes并结合当时的场景可知,所有师生都“站起来(stood up)”为舞台上发生的一切鼓掌。17A.waiting for Bfeeling sorry forCmaking fun of Dcheering forD解析:根据下一句中的they were also cheering for Wild Man可知,此处填cheering for。18A.remain BhelpCappear DstartA解析:Zach有了新的电动轮椅后可以继续“留在(remain)”学校学习。19A.book BseatCcha
21、ir DlifeC解析:根据上文中的driving a new and shiny electric wheelchair和下文中的by collecting money from his friends可知,Wild Man给Zach买了新的“轮椅(chair)”。20A.great BtrueCstupid DsadB解析:根据全文的描述可知,我们不应该以书的封皮来评判一本书的好坏是“正确的(true)”。第三节 语法填空My friend had a chance to make a trip to Hong Kong 1.on July 25, 2015. He had dreamed
22、 about 2.visiting (visit) it since his boyhood and it was the first time that he 3.had_been(be) there. The following was what he had seen4Arriving (arrive) there, he was impressed by its beautiful scenery and tall buildings. It is said 5.that Hong Kong has the most skyscrapers in the world.Wherever
23、he went, he saw many smiling faces there. People in Hong Kong were kind, generous, easygoing and ready 6.to_help(help) others. Much to his surprise, he saw that people there always kept order in public places. Although crowds of people 7.were_waiting(wait) for the next train at the subway station, t
24、hey were talking in such a low voice as not to disturb one another. Chinese and English are their official languages. English is 8.widely (wide) used in governments, markets, service centers and other fields.9Staying(stay) there for only a week was a good experience for him, 10.which he will never forget.