1、期末测试卷学校:_ 姓名:_ 考试时间:60分钟;考试分值:120分题号一二三四五六七总分得分一、单项选择(共15小题,每题1分,共15分)1. -Have you ever seen _ Chinese movie Wolf Warriors 2?-Sure. Its such an exciting film that I want to see second time. ()A. the; aB. an; /C. a; aD. the; the【答案】A【解析】考查冠词。第一个空,特指战狼2这部电影。用定冠词the。第二个空,a second time表示又一次、再一次的意思。2. I
2、find _ very important to study English well. ()A. it wasB. itC. thatD. this【答案】B【解析】根据题干,可知考查句型主语+find it+形容词 to do sth,某人发现做某事是的。it是形式宾语3. I dont know where to go this summer vacation?Why not visiting Suzhou ? There are many places of interest there. ()A. suggestB. wonderC. considerD. encourage【答案】
3、C【解析】suggest建议;wonder想知道;consider考虑;encourage鼓励;根据句意我不知道这个暑假要去哪里?为什么不_去苏州呢?那里有很多名胜古迹。可知空格处词义为考虑,consider doing sth考虑做某事。4. -Do you know the Pakistani girl Malala?-Of course, her _ makes the whole world shocked and she becomes the youngest winner of the Nobel Peace Prize. ()A. applicationB. agreement
4、C. attentionD. achievement【答案】D【解析】application应用;申请;agreement协议;同意;attention注意;achievement成就。根据语境可知她的成就让全世界为之震惊,她也成为了最年轻的诺贝尔和平奖获得者。5. Have you heard of the famous Huawei company? Sure. Its one of the greatest companies _ make us Chinese proud. ()A. whichB. thatC. whatD. who【答案】B【解析】根据题干,可知考查定语从句,先行词
5、是the greatest companies,指物,作主语,先行词被最高级修饰,关系代词只能用that。6. There a number of books in the library. The number of the books getting bigger and bigger. ()A. are; isB. are; areC. is; areD. is; is【答案】A【解析】a number of 很多,作主语时,动词用复数形式;the number of的数量,作主语时,用动词第三人称单数形式。结合题干,第一空用are,第二空用is。7. What will you do
6、with these old computers?We will have to use them unless new ones . ()A. buyB. will buyC. will be boughtD. are bought【答案】D【解析】根据语境可知除非买新的,否则我们将不得不使用它们,电脑应该是被使用,故用被动语态。unless引导的条件状语从句规则;若主句为一般将来时,那么从句常用一般现在时表将来主将从现,故使用一般现在时的被动语态。8. -Could you tell me _yesterday?-Yes. To take back my dictionary. ()A.
7、what did you come here forB. why you came hereC. how did you come hereD. when you came here【答案】B【解析】在英语中,宾语从句是主语语序,因此答案A、C都不正确;从To take back my dictionary这里表示为了取回我的字典,这里表示目的,询问目的用why。9. The girl is so helpful that she devoted all her spare time she had _ others. ()A. to helpB. helpingC. to helpingD.
8、 helped【答案】C【解析】devote sth to doing sth固定搭配,表示 致力于做某事上devote后面跟to doing10. What about watching a horror movie after finishing the work? Are you kidding me? I dont want to get _ before going to sleep. ()A. scaredB. boredC. relaxedD. worried【答案】A【解析】scared害怕的;bored无聊的;relaxed放松的;worried担心的。根据工作结束后看部恐怖
9、电影怎么样?可知我可不想在睡觉前就害怕。11. A lot of people wont realize the importance of health _ they lose it. ()A. beforeB. whenC. sinceD. until【答案】D【解析】before在以前;when在时候;since自以来;until 直到为止,四者都是连词notuntil直到才,由题干许多人直到失去健康才意识到健康的重要性。可知,空格是用until, 因此答案应是until。12. Tell us something about Sydney, OK? Im sorry. _ Jack _
10、 I have ever been there. ()A. Either;orB. Neither;norC. Both;andD. Not only;but also【答案】B【解析】根据Im sorry,推出两个人都没去过A或者或者B两者都不 C两者都 D不仅而且,选项B正确。13. It _ that the man with blood on his shirt had nothing to do with this murder. ()A. turned outB. turned onC. turned downD. turned off【答案】A【解析】turn out结果是,tu
11、rn on打开;turn down调低;tuen off关上根据语境可知原来衬衫上有血的那个人与这起谋杀案无关。14. You cant see my WeChat moments(微信朋友圈)_we become good friends. ()A. becauseB. ifC. thoughD. unless【答案】D【解析】because因为,引导原因状语从句; if 如果,引导条件状语从句;though虽然,引导让步状语从句;unless:如果不,除非,引导条件状语从句;根据句意如果我们没有成为朋友,你不能看到我的微信朋友圈和语法可知,要填除非,如果不,其它选项语意不通。15. Put
12、ting on a happy face not only helps to make friends, but also makes us feel better. . ()A. Id love toB. Im with you on thatC. You are welcomeD. Its my pleasure【答案】B【解析】根据 Putting on a happy face not only helps to make friends,but also makes us feel better,结合选项,A我很愿意 B我同意你的看法 C不客气D乐意效劳,可知选项 B 符合题意。句意
13、:换上一张快乐的脸不仅有助于广交朋友,而且也会使我们心情舒畅我同意你的看法。二、完形填空阅读下面短文,掌握其大意,然后从所给的四个选项中选出一个最佳答案. (共15小题,每小题1分,共15分)I have had thousands of classes since I started school nine years ago. But only one (1) was the most important. It happened last term just after I had got a (2) result in an exam. I was sad and had lost m
14、y confidence. I decided to go to a class which can tell me how to be (3) . The speaker walked into the room. But he did not start talking (4) a teacher. Instead,he held up a twenty yuan note(钞票)!Who wants this?he asked. Unsurprisingly,(5) of us in the class held up our hands. The speaker smiled. The
15、n he put up the note on the blackboard and asked the same question. Again,we all put up our hands. The speaker smiled again,but (6) nothing. Suddenly,he threw the note onto the floor!Then he asked the same (7) a third time. I didnt (8) what the speaker was doing. Why was he asking the same question
16、again and again?I didnt know what to do. I wanted the note,(9) I put my hand up again. After a while,he (10) the note and started to laugh. You have all just told me how to become successful,(11) said to us with the note in his hand. The note is worth(值得)twenty yuan. It is (12) worth twenty yuan,eve
17、n though I throw it on the floor. You are like the note. No matter (13) happens to you,you still have your worth(价值). When I heard those words,I was deeply moved. Suddenly,I (14) I was worth a lot. I may have done badly in an exam,but it doesnt (15) I cant do well in the future. If I believe in myse
18、lf,I will be successful!(1)A. classroomB. subjectC. classD. school(2)A. sameB. goodC. luckyD. bad(3)A. comfortableB. successfulC. famousD. rich(4)A. likeB. forC. aboutD. by(5)A. bothB. neitherC. allD. none(6)A. saidB. boughtC. sawD. wanted(7)A. studentB. teacherC. questionD. way(8)A. rememberB. unde
19、rstandC. noticeD. find(9)A. soB. thoughC. ifD. or(10)A. took outB. threw awayC. picked upD. put down(11)A. youB. heC. sheD. they(12)A. neverB. sometimesC. hardlyD. always(13)A. whenB. whoC. whatD. how(14)A. realizedB. forgotC. dreamedD. decided(15)A. knowB. meanC. thinkD. complain(1)【答案】C【解析】考查名词。四个
20、选项都是名词classroom教室;subject课程;class班级、课;school学校根据上文I have had thousands of classes since I started school nine years ago所说,自从九年前我开始上学以来,我上过无数堂课,故知此处指的是课堂。句意:但是只有一堂课是最重要的。(2)【答案】D【解析】考查形容词。四个选项都是形容词same相同的;good好的;lucky幸运的;bad坏的、差的根据下文I was sad and had lost my confidence所说,我非常沮丧并丧失了信心,可知考试结果很不好句意:这件事发生
21、在上学期,也就是我刚刚考试成绩不好之后。(3)【答案】B【解析】考查形容词。四个选项都是形容词。comfortable舒适的;successful 成功的;famous著名的;rich富有的;根据前文描述可知,因为考试成绩不好,所以此时我最想的就是成功。(4)【答案】A【解析】考查介词。四个选项都是介词。like像一样;for 为了;about关于;by通过。根据句子其他部分可知句意:但是他并没有像一个老师一样开始讲课。(5)【答案】C【解析】考查代词。四个选项都是代词。both两人;neither没有人;all所有人;none没有人;根据Unsurprisingly,可知,我们所有人都举起了
22、手。(6)【答案】A【解析】考查一般过去时四个选项都是动词过去式said说;bought购买;saw看见;waited等待;根据上文The speaker smiled again所说,演讲者再次微笑;而根据转折连词but可知,他什么也没说。(7)【答案】C【解析】考查名词。四个选项都是名词。student学生;teacher老师;question问题;way方式、道路。根据上文Who wants this?he asked所说,演讲者问过一个问题,即谁想要它。因此,在此他又一次问这个问题。(8)【答案】B【解析】考查否定句。四个选项都是动词原形。remember记得;understand 明
23、白;notice注意;find 发现,感到。根据下文Why was he asking the same question again and again可知,我不明白这个演讲者正在做什么。(9)【答案】A【解析】考查连词。四个选项都是连词。so因此;though尽管、虽然;if如果;or或者。空格前后两句有因果关系,即前因后果,故用so连接。句意:我想要这张钞票,于是我再次举起了手。(10)【答案】C【解析】考查一般过去时及短语pick up。四个选项都是动词过去式短语took out掏出;threw away扔掉;picked up捡起;put down放下。根据上文Suddenly,he
24、 threw the note onto the floor所说,他把钞票扔在地板上,所以,这次他从地板上捡起钞票(并且大笑)。(11)【答案】B【解析】考查人称代词。四个选项都是人称代词you你、你们;he他;she她;they他们根据上文After a while,he (40)the note and started to laugh所说,过了一会儿,他把钞票捡起,开始大笑因此说这句话的人是他,即演讲者句意:他把钞票拿在手中对我们说。(12)【答案】D【解析】考查副词。四个选项都是副词never从不;sometimes有时;hardly几乎不;always 总是根据上文The note
25、is worth twenty yuan所说,钞票价值20元。故本句说:它总是值20元。(13)【答案】C【解析】考查状语从句及no matter+特殊疑问词结构。四个选项都可引导状语从句。when何时;who谁;what何事(物);how如何。从句中缺少主语,且该主语指事物,故用what引导。no matter what不管什么。句意:无论你发生了什么事情。(14)【答案】A【解析】考查一般过去时。四个选项都是动词过去式。realized意识到;forgot忘记;dreamed梦想到;decided决定。根据句子其他部分可知句意:突然我意识到自己的价值(价值很大)。(15)【答案】B【解析】
26、考查否定句。四个选项都是动词原形know知道;mean意味着;think认为;complain抱怨;结合语境可知句意:它并不意味着我在将来不能做好。三、阅读理解阅读下列短文,从所给的A. B. C. D四个选项中选出最佳答案. (共15小题,每小题2分,共30分)ARenault Mnage: This 2seat luxury car provides a comfortable driving experience. But its powerful engine means you had better beprepared for a big fuel( 燃料) bill each w
27、eek. Its fantastic look willmake you the focus(中心) of all attention. Company: Renault, France. Price:E 85,000Fiat 500: Although expensive, it will soon pay for itself with the money you save on petrol( 汽 油 ). It has the most efficient and cleanest petrol powered engine. It has 4 seats and it is perf
28、ect for a family. Company: Fiat, Italy. Price:E 35,000Land Rover Discovery: With 7 seats, this car is suitable for all driving conditions. It has good control for driving in the city and the power for rough roads and carrying heavy things. But it consumes(消耗) lots of fuel. Company: Land Rover, Brita
29、in. Price:E 51,999Hyundai i20: 4 seats inside. Perfect for short journeys but doesnt have the power to make long distance driving enjoyable and comfortable. Still, at this price you cant complain and youll be smiling when you have to fill up the tank too. It really saves fuel. Company: Hyundai, Kore
30、a. Price:E 8,000(1)John needs to drive his two sons to school and he likes European cars. What may he choose? A. Hyundai i20 or Fiat 500. B. Fiat 500 or Land Rover Discovery. C. Renault Mnage or Fiat 500. D. Land Rover Discovery or Hyundai i20. 【答案】B【解析】推断题。根据Fiat 500It has 4 seats and it is perfect
31、 for a familyCompany: Fiat, Italy Land Rover Discovery:With 7 seats,this car is suitable for all driving conditionsCompany: Land Rover, Britain可知Fiat 500和Land Rover Discovery都符合John的要求。(2)Which of the following cars are greener? A. Hyundai i20 and Fiat 500. B. Renault Mnage and Fiat 500. C. Land Rov
32、er Discovery and Hyundai i20. D. Renault Mnage and Land Rover Discovery. 【答案】A【解析】细节理解题根据Fiat 500:It has the most efficient and cleanest petrol powered engine Hyundai i20:It really saves fuel 可知Hyundai i20和Fiat 500是更加绿色环保的。(3)If you choose a Land Rover Discovery, you will . A. spend less money on fu
33、elB. take 5 people at most each timeC. be more friendly to the environmentD. be able to drive on rough roads【答案】D【解析】细节理解题。根据Land Rover Discovery:It has good control for driving in the city and the power for rough roads and carrying heavy things可知如果你选择Land Rover Discovery,你可以在粗糙的路面上驾驶。(4)Hyundai i20
34、 can . A. hold seven peopleB. save fuelC. provide a comfortable driving experienceD. make long distance driving comfortable. 【答案】B【解析】细节理解题根据 Hyundai i20:It really saves fuel可知Hyundai i20可以节约燃料。(5)Which of the following is true? A. Each car above has 4 seats. B. The four cars are made by European co
35、mpanies. C. Land Rover Discovery is the second most expensive of above. D. Both Renault Mnage and Fiat 500 consume lots of fuel. 【答案】C【解析】细节理解题。根据Renault Mnage: Price:E 85,000Fiat 500:Price:E 35,000Land Rover Discovery: Price:E 51,999Hyundai i20 :Price:E 8,000可知 Land Rover Discovery是四种车中第二贵的。B One d
36、ay a lonely girl found two weak birds while she was walking in the woods (树林). She took them home and put them in a small cage. She fed them with love and the birds grew strong. Every morning they greeted her with a beautiful song. The girl loved them very much and wanted their singing to last forev
37、er. One day the girl left the cages door open. The larger and stronger of the two birds flew out of the cage. The girl watched worriedly as it circled (盘旋) high above her. She was afraid that it would fly away and she would never see it again. So when it flew close,she grasped (抓) at it wildly. She
38、was very happy that she held it tightly within her hand! Suddenly,she felt something had happened to the bird. She opened her hand and was surprised to find the bird was dead. Her love for the bird killed it. She noticed the other bird jumping in the cage. She could feel that it wanted to be free. I
39、t hoped to fly into the clear,blue sky. She lifted (举起) it from the cage and flew it into the air. The bird circled once,twice,three times When the bird was flying happily in the sky,she was so glad. Just then the bird flew closer and sat softly on her shoulder. It sang the sweetest song she had eve
40、r heard. The fastest way to lose love is to hold it tight. The best way to keep love is to let it fly!(1)The girl loved the two birds very much because . A. they greeted her every morningB. they didnt eat much foodC. they liked staying in the cage quietlyD. they were hungry but very strong【答案】A【解析】推
41、理判断题,文中写道The girl loved them very much and wanted their singing to last forever,小女孩很喜欢它们并且想要一直听他们唱歌,因此可以推测小女孩是因为想要听它们唱歌,所以对他们喜爱有加。(2)One day the girl forgot to close the door to the cage and of the two birds flew out of the cage. A. the sickB. the femaleC. the larger and strongerD. the white and blu
42、e【答案】C【解析】推理判断题,文中写道The 1arger and stronger of the two birds flew out of the cage,两个之中更大更强壮的那一只飞了出来。(3)The girl held the bird tightly in her hand because she was afraid that . A. it would be killedB. it was feeling coldC. the other bird felt lonelyD. it would fly away【答案】D【解析】推理判断题,小女孩之所以去抓鸟,是因为She
43、was afraid that it would fly away and she would never see it again小女孩害怕这只鸟都飞走了,就再也见不到它,所以伸手去抓,但是本意并没有想把它杀了。(4)The girl felt that the other bird when it was jumping in the cage. A. wanted to see what happenedB. wanted to eat somethingC. wanted to sing a beautiful song againD. wanted to be free【答案】D【解
44、析】推理判断题,文中写道She noticed the other bird jumping in the cageShe could feel that it wanted to be free,笼子里的小鸟在跳,小女孩感觉得到它想出来重获自由,所以选择D。(5)What does the story want to tell us? A. The birds are easily killed. B. The cage is used to keep birds. C. To keep love is to let it fly. D. We should protect the enda
45、ngered birds. 【答案】C【解析】主旨归纳题,文中最后一段写道The fastest way to lose love is to hold it tightThe best way to keep love is to let it fly!想要留住爱的最好的方式就是放手,这就是这篇文章的主旨。之前文章介绍的关于两只鸟的故事只是在说明解释这句话。CJane Eyre(简爱)tells the story of a good and independent woman, who does not depend on others and does not give up even
46、facing many difficulties. Jane is poor and an orphan(孤儿)and is treated badly by her rich aunt and cousins. She is sent away to a school where the pupils are treated very badly. Jane remains strong, because she knows she is good. And when she had the chance to run away, she does. Jane takes a job in
47、the house of a rich man called Mr Rochester. Jane falls in love with Mr Rochester who is twenty years older than her. Jane is sad when Rochester brings a beautiful woman Blanche to his house. Jane thinks Rochester will marry Blanche. So she decides to leave. Rochester asks her to stay but she will n
48、ot. She tells him she loves him and says that she is poor and not beautiful, but it does not mean that she has no feelings. She speaks to Rochester as a spiritual equal. Rochester asks Jane to marry him and she agrees, but on the day of the wedding she finds out that Rochester is already married. Ja
49、ne decides to leave and even though Rochester says his wife is mad and begs Jane to stay, she cannot. Jane will not stay with a man who is already married. She has no family to protect her and no money, but she is proud and she wants to do the right thing. When Jane Eyre by Charlotte Bronte was firs
50、t published, it was called an autobiography(自传). In Jane Eyre, Charlotte Bronte, like Charles Dickens, shows the doublestandards in Victorian Britain. The poor and especially orphans were not given any protection by the law, they were seen as animals not humans. The rich lived a life of luxury(奢侈) a
51、nd by giving a little money to charity they thought they had done their best. (1)What does the underlined independent mean in the first paragraph? A. 坚强的B. 大方的C. 自立的D. 严谨的【答案】C【解析】词意推断题根据Jane Eyre(简爱)tells the story of a good and independent woman, who does not depend on others and does not give up
52、even facing many difficulties简爱(Jane Eyre)讲述了一个善良而 independent 的女人的故事,她不依靠别人,即使面对很多困难也不会放弃。可推知是独立的,自立的的意思。(2)Jane doesnt marry Rochester because . A. Rochester is twenty years older than herB. Jane thinks Rochester will marry BlancheC. Rochester is already marriedD. Jane has no family to protect her
53、 and no money【答案】C【解析】细节理解题根据 Rochester asks Jane to marry him and she agrees, but on the day of the wedding she finds out that Rochester is already marriedJane will not stay with a man who is already married可知简不嫁给罗切斯特,因为罗切斯特已经结婚了。(3)In this passage, how many names in the book are mentioned? A. Two.
54、 B. Three. C. Four. D. Five. 【答案】B【解析】细节理解题。根据Jane Eyre(简爱)Jane falls in love with Mr Rochester who is twenty years older than herJane is sad when Rochester brings a beautiful woman Blanche to his house可知提到了书中的三个人物。(4)The doublestandards in Victorian Britain refers to . A. the unequal rights between
55、 men and womenB. the different thoughts between adults and childrenC. the huge differences between the rich and the poorD. the different lives between material and spiritual worlds【答案】C【解析】推断题。根据In Jane Eyre, Charlotte Bronte, like Charles Dickens, shows the doublestandards in Victorian Britain. The
56、 poor and especially orphans were not given any protection by the law, they were seen as animals not humansThe rich lived a life of luxury(奢侈) and by giving a little money to charity they thought they had done their best像查尔斯狄更斯(Charles Dickens)一样,夏洛特勃朗特(Charlotte Bronte)在简爱(Jane Eyre)中展示了维多利亚时代英国的do
57、ublestandards穷人,尤其是没有受到法律保护的孤儿,他们被视为动物而不是人类。富人过着奢侈的生活,并通过给慈善机构一点钱,他们就认为自己已经尽最大力了。可知指的是:贫富人之间的巨大差异。(5)The passage is mainly about . A. British life in the 19th centuryB. English literatureC. Charlotte Bronters life and worksD. the book Jane Eyre and its value【答案】D【解析】主旨大意题根据Jane Eyre(简爱)tells the sto
58、ry of a good and independent woman, who does not depend on others and does not give up even facing many difficultiesIn Jane Eyre, Charlotte Bronte, like Charles Dickens, shows the doublestandards in Victorian Britain可知本文主要是介绍简爱这本书的主要内容以及这本书的价值。四、任务型阅读(共10分,每小题1分)How to Make the Time for Your Persona
59、l GoalsOne of the biggest challenges in trying to achieve any personal goal is that we want to put them off until tomorrow, or next week, in order to finish more important things at work and home. Maybe the following can help you find the time for your personal goals. 1. Make one goal at a timeOften
60、 the problem is that you try to make too many goals at once. You have a list of things you want to finish and because of that you never start. Its very difficult to pay attention to too many goals at once. So catching one goal at a time is enough. 2. Be sure you really want itIts not enough to say,
61、It would be nice to learn French or It would be cool to do yoga(瑜伽) every morning. It has to be something you really want. Ask yourself why you want to achieve this goal, and how much you want it. 3. Show that Youre seriousTell as many people as you can about your goal. Write down your goal carefull
62、y. If you cant even write it down, youre not serious. Then write out a plan, with dates and actions. Think about problems, and write down your ways to solve them. The plan shows youre serious. 4. Make it your top taskYou all have many things to do in your lives, from school or work to family. If you
63、 put all these first, you wont ever find the time for your goal. Instead, if we make our goal our top task, well make the time. With these steps, your goals surely come true. Four (1) to make the time for your personal goalsMake one goal at a time You never start (2) you have a list of things to fin
64、ish. Its not(3) to pay attention to too many goals at once. Catching one goal at a time is enough. Be sure you(4) want itYour (5) has to be something you really want. Ask yourself the(6) for achieving the goal and how much you want it. Show that youre serious Tell as many people as (7) about your go
65、al. Write down your goal, plan and ways of (8) the problems. Make it your top taskThere are many things for you to do in your lives. You wont make the time for your goal (9) you put your goal first. With the steps, you will surely(10) your goals. (1)【答案】steps /ways/tips/suggestions【解析】考查名词。根据文章最后一段第
66、一 行With these steps,your goals surely come true有了这些步骤,你的目标一定会实现。文章上面列出了四个步骤,step意为步骤, way意为方法 , tip/suggestion意为建议,都可以填入,由前面的four可知,应该填可数名词复数, 故答案填steps /ways/tips/suggestions(2)【答案】because【解析】考查连词。根据1、Make one goal at a time段落第一、二行You have a list of things you want to finish and because of that you
67、 never start你有一一个你想完成的事情的清单,因此你永远不会开始。可知因为你有一系列事情要完成,because意为因为 。(3)【答案】easy【解析】开学形容词。根据1、Make one goal at a time段落第二、 三行Its very difficult to pay attention to too many goals at once很难同时注意太多的目标。可知这里是不容易, easy意为容易的。(4)【答案】really【解析】考查副词。根据第二个标题2 Be sure you really want it确定你真的想要它 , really意为真地,故答案填ra
68、lly(5)【答案】goal【解析】考查名词。根据2 Be sure you really want it所在段落第二行It has to be something you really want一定是你真正想要的。这里的it指goal目标。(6)【答案】reason(s)【解析】考查名词。根据2 Be sure you really want it所在段落第二、三行Ask yourself why you want to achieve this goal, and how much you want it问问你自己,为什么你想实现这个目标,以及你有多想要它可知是你想实现这个目标的原因, r
69、eason意为原因 ,是可数名词,可以有一一个原因,也可以有多个原因,所以填单复数都行。(7)【答案】possible【解析】考查形容词。根据3Show that Youre serious段落第一行Tell as many people as you can about your goal告诉尽可能多的人你的目标assb can .as possible意为尽可能。(8)【答案】solving【解析】考查动名词。根据3Show that Youre serious段落第二、三行 Think about problems, and write down your ways to solve t
70、hem想想问题,写下你解决问题的方法可知解决问题的方法, solve意为解决 ,由前面的of可知,这里填入动名词。(9)【答案】unless【解析】考查连词根据4Make it your top task段落第一、二、三行If you put all these first, you wont ever find the time for your goal Instead, if we make our goal our top task,well make the time如果你把这些放在第一位,你就永远找不到实现目标的时间相反,如果我们把目标作为我们的首要任务,我们就会腾出时间。可知除非
71、你把目标放在第一位,否则你不会为你的目标腾出时间unless意为 除非 。 (10)【答案】achieve/realize【解析】考查动词。根据文章最后一段第一行With these steps, your goals surely come true有了 这些步骤,你的目标一定会实现 , achieve/realize意为实现 。五、阅读与回答问题(共10分,每小题2分)Many of us dont realize how important eye care is. It is said that if you take care of your body,then you can su
72、rely be healthy. That is why our eyes should be given a lot of care. Then what can we do? Should we take some medicine? No. Natural eye care should be put in a number one place. There are several causes leading to poor eyesight like not enough food, genes (基因) and age. Televisions, computers and rea
73、ding are also the causes of having poor eyesight. If you happen to work in front of the computer, it is best to take a break every once in a while. Something dirty can cause redness and they will make you feel uncomfortable. It is bad for your eyes, too. If this happens, the best way is to clean you
74、r eyes by using cold water. You must also try your best to protect your eyes from harmful things. For example, wearing sunglasses can serve as a great way to protect your eyesight from UV rays in the strong sunlight. Some foods will do good to your eyesight. Remember that vitamins A is good for eyes
75、. Try to eat the food that has vitamin A. And you should do eye exercises because exercise protects your eyesight, too. If a person exercises regularly and eats the right kind of food, his eyes will stay in good condition for a long time. All above are natural ways of eye care that help us keep heal
76、thy eyes. Being happy all the time can be good to a persons eyesight, too. In a word, eye care is very important, no matter how old a person is. Answer the following questions with no more than 5 words except. (1)Do many of us pay much attention to the importance of eye care?(2)What should be put in
77、 a number one place on eye care?(3)How can we clean our eyes if something dirty comes into our eyes?(4)What kind of food is good for eyes?(5)How can you keep eyes healthy besides eating healthy food and doing eye exercises?(自拟一句话)(1)【答案】No,we dont【解析】细节理解题。根据Many of us dont realize how important eye
78、 care is可知许多人不注意保护视力。(2)【答案】Natural eye care【解析】细节理解题。根据Natural eye care should be put in a number one place可知自然的视力保护应该放在第一位。(3)【答案】By using cold water【解析】细节理解题。根据 If this happens, the best way is to clean your eyes by using cold water可知有脏的东西进入眼中,应该用冷水冲洗。(4)【答案】The food with vitamins A【解析】细节理解题。根据 S
79、ome foods will do good to your eyesight Remember that vitamins A is good for eyes可知含有维生素A的食物对眼睛有好处。(5)【答案】By trying to eat the food that has vitamin A【解析】开放性试题(达到意思即可)根据 Some foods will do good to your eyesight Remember that vitamins A is good for eyes可知含有维生素A的食物对眼睛有好处。六、词汇根据句意和汉语提示写出单词,完成句子。(共10分,每
80、小题1分)1. Our hometown is trying her best to develop its (工业). 【答案】industry【解析】工业。英语表达是:industry。不可数名词。2. Miss Brown is one of the teachers I have ever met. (严格的)【答案】strictest【解析】严格的。英语表达是:strict;形容词,one of the+形容词最高级+名词复数,表示最之一。3. Im strongly smoking because it may cause cancer. (反对)【答案】against【解析】be
81、 against反对,against是介词,后跟动名词。4. Dont worry! You are sure to win the competition (成功地). 【答案】successfully【解析】成功地。英语表达是:successfully,副词。5. Correct (发音)of the words can help us remember them easily. 【答案】pronunciation【解析】考查翻译填空根据汉语提示及其英语句子,可知要翻译的部分为:发音英语表达是pronunciation,名词。6. I your sister for you as we m
82、et in the street. (mistake)【答案】mistook【解析】根据met,可知时态是一般过去时,mistake的过去式是mistook。7. Can you give me the names? I need to fill in this form. (direct)【答案】directors【解析】根据thenames,可知是指的名字是direct对应的名词所有格,names是复数形是,所以是复数形式的所有格。8. The more knowledge you have, the youll be in spirit. (wealth)【答案】wealthier【解析
83、】根据making many great,可知make many great achievements取得了许多伟大的成就。many接复数形式。9. China has been making many great in every field these years. (achieve)【答案】achievements【解析】根据making many great,可知make many great achievements取得了许多伟大的成就many接复数形式。10. Every morning a lot of people watch the of the national flag
84、at Tiananmen Square. (raise)【答案】raising【解析】根据watch theof the national flag ,可知是指观看升旗仪式,此处是名词raising升起。七、根据短文内容及首字母提示,填写所缺单词。(共10小题,每小题1分)More and more people are using mobile phones now. Smart phones are used as televisions,cameras,and m(1) players. They are also used for s(2) emails or surfing the
85、Internet. If someone talks about mobile phones, many Chinese people will think of Huawei. In China,even in the world,Huawei is a w(3) . Ren Zhengfei built Huawei company in 1987. The company sold about 58,4 m(4) smart phones in the first season of 2019. Huawei has got the s(5) place at the mobile ma
86、rket. Now, Huawei has been the l(6) in the field of 5G. It has more than 75,000 top engineers and scientists on r(7) . They try their best to bring digital and h(8) technology to every person and place. Its more convenient for m(9) People to live in a rapid way. What a useful technology 6G is!We are
87、 looking forward to seeing a stronger Huawei. It provides a faster and better communication way for us. It also brings C(10) in China to the world. (1)【答案】music【解析】考查名词。根据句意,手机被用来当做电视,相机和_,可推出需要填入music,构成music player,表达音乐播放器。(2)【答案】sending【解析】考查动词。根据句意,他们也被用来_邮件或者上网。可推出需要填入一个动词,表示发送,用send,结合前面有介词for
88、,动词要用ing形式,用sending。(3)【答案】wonder【解析】考查名词。根据句意,在中国,甚至在世界上,华为是一个_,可推出需要填入一个名词,表示奇迹,用wonder。(4)【答案】million【解析】考查名词根据句意,这个公司在2019年的第一个季度就卖了58.4_的手机,可推出需要填入一个单位,结合m开头,需要用million。(5)【答案】second【解析】考查序数词。根据句意,华为已经在手机市场获得了_的位置。结合s开头,可推出需要填入一个序数词second。(6)【答案】leader【解析】考查名词。根据句意,现在,华为已经在5G领域是_,结合l开头,可推出需要填入一
89、个名词,表示领导者,用leader。(7)【答案】research【解析】考查名词。根据句意,在_上它有超过7.5万顶尖工程师和科学家。结合r开头,可推出需要填入一个名词,表示研究,用research。(8)【答案】high【解析】考查形容词。根据句意,他们进他们最大的努力带来数据和_科技给每个人和每一个地方,结合h开头,可推出需要填入一个形容词,表示高的,用high。(9)【答案】modern【解析】考查形容词。根据句意,对于_人来说生活在高节奏里是更加方便的。结合m开头,可推出需要填入一个形容词,表示现代的,当代的,用modern。(10)【答案】Created【解析】考查动词。根据句意,
90、它给我们提供了一个更快更好的交流方式,同时也把_在中国走向世界,结合C开头,可推出需要填入一个动词,表示创造,主语是it,所以动词要用过去分词Created。表示被创造。八、书面表达(20分)安全,牵系每个人的生活,为增 强中学生的安全意识,提高自我保护能力. 请你以How to keep safe为主题,根据以下要点提示写一篇100词左右的安全倡议书. (开头已给出,不计入总词数)注意事项:How to keep safeInternet safetyRoad safetyFood safety1. look through healthy web pages2. dont meet efr
91、iends alone3. 1. obey traffic rules2. avoid listening to music while riding3. 1. dont eat junk food2. read instructions and dates carefully3注意事项:1. 词数: 100词左右(文章开头已给出,不计入总词数);2. 文中不能出现真实姓名、校名等信息;3. 文章必须包含所提供的主要信息,并作适当发挥. Dear all:_. As teenagers, we should always keep safety in our mind. 【范文】Dear al
92、l:Safety is very important for students But how can we keep safe? Here are some of my suggestionsFirst of all, we should use the network carefully We should look through healthy web pages Dont meet efriends alone Dont post some of your personal information on the Internet(上网安全) Second, we should obe
93、y the traffic rules Avoid listening to music when cycling You cant cross the road when its red When we cross zebracrossing, stop and look right and left,then go across the road fast【高分句型一】(交通安全)Third, dont eat junk food Read instructions and dates carefullyNever eat bad food Eating the food that goes bad will do harm to out health【高分句型二】I hope you can have a healthy body(饮食安全)As teenagers, we should always keep safe in mind