收藏 分享(赏)

2019年高考英语外研版选修8-课时作业(四十五) Module 3 Foreign Food.docx

上传人:a**** 文档编号:572045 上传时间:2025-12-10 格式:DOCX 页数:7 大小:28.85KB
下载 相关 举报
2019年高考英语外研版选修8-课时作业(四十五) Module 3 Foreign Food.docx_第1页
第1页 / 共7页
2019年高考英语外研版选修8-课时作业(四十五) Module 3 Foreign Food.docx_第2页
第2页 / 共7页
2019年高考英语外研版选修8-课时作业(四十五) Module 3 Foreign Food.docx_第3页
第3页 / 共7页
2019年高考英语外研版选修8-课时作业(四十五) Module 3 Foreign Food.docx_第4页
第4页 / 共7页
2019年高考英语外研版选修8-课时作业(四十五) Module 3 Foreign Food.docx_第5页
第5页 / 共7页
2019年高考英语外研版选修8-课时作业(四十五) Module 3 Foreign Food.docx_第6页
第6页 / 共7页
2019年高考英语外研版选修8-课时作业(四十五) Module 3 Foreign Food.docx_第7页
第7页 / 共7页
亲,该文档总共7页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、课时作业(四十五)选修8Module 3 Foreign Food班级:姓名:建议时间 / 40分钟基础检测.词形转换1.The school makes a (require) to the librarians that books in the library be classified by subject.2.The young athlete hurt his foot in the race. (consequent), he missed the chance to get the gold medal.3.In the good care of the nurses, the

2、 boy is(gradual) recovering from his heart operation. 4.Another argument against television is that it replaces reading as a form of (entertain).5.At the feast of New Years Eve there is an (abundant) of food and drink.单句填空6.With his work (complete),the businessman stepped back to his seat, feeling v

3、ery pleased.7.The president addressed his remarks to the young people in the college, (refer) to his notes frequently.8.You must come to the meeting (hold) tomorrow.9.He has devoted himself to(serve) the people in the poor area.10.I like to cook dishes (contain) a lot of vegetables.短语填空11.(总之),hes o

4、ne of the most promising students Ive ever known.12.His writing is so confusing that its difficult (弄清楚) what it is that he is trying to express.13.Bob and Peter (有很多共同之处) with each other, so they often go to school and go home together. 14.You really angered him by(违背) his wishes.15.The young man(放

5、火烧) the house was caught on the scene.句型训练16.We helped each other in those hard times and(结果成了好朋友).17.I watched the football match until midnight.(难怪你看上去又累又困) now.18.He walked along the street (手插入衣袋).19.Recently I bought an ancient Chinese vase (它的价格非常合理).20.Whenever talking about his success, Robe

6、rt always (把它归功于他的家庭), especially his wife.能力提升.阅读理解A new study has found the amount of antibiotics(抗生素) given to farm animals is expected to increase by two thirds over the next 15 years. Researchers are linking the growing dependence on the drugs to the increasing need for meat, milk and eggs. How

7、ever, the drugs could quicken the development of antibiotic-resistant infections(感染).Such infections are already a major public, health concern in the United States.The World Health Organization notes when people stop living in poverty, the first thing they want to do is eat better, rather than earn

8、 more money. For most people, that means their diet should contain more meat. With the rapid development of Asia, people there are eating nearly four times as much meat, milk and other milk products as they did 50 years ago.To meet the need, farmers have put many animals into smaller space. As the a

9、nimals are crowded together, the easiest way to deal with some of the problems of crowding is to give them antibiotics. Its clear that antibiotics help animals stay healthy in a crowded environment and grow faster. But bacteria can develop resistance to the drugs gradually.Nowadays, doctors find ant

10、ibiotics that once worked against the infections no longer work. The bacteria have learned ways to fight against the drugs. The heavy use of antibiotics in animals is responsible for the growth of antibiotic resistance worldwide. In the United States, at least two million people get drug-resistant i

11、nfections each year and at least 23,000 die from an infection.Europe has banned the use of antibiotics to increase animal growth. And the United States is hoping to persuade farmers to stop using antibiotics for that purpose.21.What accounts for the increasing amount of antibiotics given to farm ani

12、mals?A.The desire for new drugs. B.The less effective antibiotics.C.The outdated farm technology. D.The need for more various foods.21.What do most people want to do first when they get rid of poverty according to the WHO?A.Making a lot of money. B.Focusing more on health.C.Having more meat in their

13、 diet. D.Living in a better environment.23.What can be inferred from the passage?A.Antibiotics do harm to animals.B.Antibiotics help animals stay healthy.C.Antibiotics are used heavily in Europe.D.Antibiotic-resistant bacteria spread to people.24.Whats the passage mainly about?A.A new way of raising

14、 farm animals.B.The advantages of using antibiotics.C.The reason for banning the use of antibiotics.D.The negative effect of antibiotics in farm animals.完形填空I used to believe politeness was a thing of the past, but I had to change my thinking after my experience in a happening coffee place with two

15、of my grown-up daughters. The place was 25 so we had to climb a 26 and steep(陡的) flight of stairs in order to find an empty table. After 27 coffee and snacks, we were going down the stairs one by one, leaving hardly any 28 for another person to either climb up or come down.Just as I was in the middl

16、e of my way down, a gentleman 29 the restaurant through the main entrance, which was right 30 the staircase. I was sure I would be 31 roughly by this man who would want to go up in a hurry. I kept coming down as fast as I could, 32 the banister(扶手). My 33 were already down, looking up at me 34, hopi

17、ng I would reach them 35 the stranger started up the stairs, knowing I was a nervous sort. Nearly reaching them, I 36 the man still standing near the 37. I reached my daughters and passed the 38 at the entrance door which he 39 holding open. Looking back on this matter, all three of us felt 40 that

18、we did not even thank the 41 gentleman who was actually holding the door open for us ladies to 42 through before going up. Such well-mannered people are hard to find these days, when jostling(推撞) and pushing is 43 in our advanced but aggressive(好斗的) society. The gentleman in the coffee place restore

19、d my faith in human 44.25. A.cold B.noisy C.crowded D.decorated26. A.narrow B.broken C.dark D.short27. A.delivering B.making C.enjoying D.ordering28. A.time B.space C.pace D.step29. A.left B.blocked C.checked D.entered 30. A.above B.in front of C.behind D.at the top of 31. A.punished B.pulled C.atta

20、cked D.pushed32. A.making way for B.sitting on C.holding on to D.jumping over33. A.colleagues B.daughters C.friends D.neighbours34. A.worriedly B.excitedly C.doubtfully D.patiently35. A.before B.once C.unless D.if36. A.imagined B.heard C.sensed D.noticed37. A.door B.table C.window D.counter38. A.man

21、ager B.stranger C.waiter D.cook39. A.appreciated B.suggested C.admitted D.kept40. A.bad B.grateful C.delighted D.heartbroken41. A.courageous B.generous C.polite D.responsible42. A.drive B.search C.run D.pass43. A.popular B.common C.avoidable D.favourable 44. A.feelings B.emotions C.kindness D.behavi

22、our.语法填空阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。One day, a beggar found a leather purse that someone 45. (drop) in the marketplace. Opening it, he discovered it contained 100 pieces of gold. Then came a shout from a merchant, “A reward! A reward to 46. has put his hands on my leather purse!”Being an honest

23、man, the beggar came forward and handed the purse 47. the merchant, saying, “Here is your purse. May I have the reward now?” “Reward?” The merchant mocked(嘲弄), 48. (greedy) counting his gold. “Why, originally I had 200 pieces of gold in my purse. But now there are only 100 pieces 49. (remain) here.

24、Beyond doubt, you have taken possession of the missing ones! Go away 50. Ill tell the police.”The truthful beggar insisted that he 51. (be) innocent and that he should take this matter to the court.In court, after listening to both sides of the story patiently, the judge said, “I believe you both an

25、d it is time that I did 52. (just) to this case! Merchant, you stated that the purse you lost contained 200 pieces of gold, which is a considerable sum. However,” he added, “the one 53. (find) by this beggar had only 100 pieces of gold. Therefore, it couldnt be yours.”And 54. that, the judge gave th

26、e purse and all the gold to the beggar. On hearing the judgement, the merchant collapsed to the ground. 课时作业(四十五).1.requirement2.Consequently3.gradually4.entertainment5.abundancepleted7.referring8.to be held9.serving10. containing.11.In short/In conclusion/In a word/In brief/All in all12.to make out

27、13.have a lot/much/a great deal in common14.going against15.setting fire to.16.ended up becoming good friends17.No wonder/Its no wonder that you look so tired and sleepy18.with his hands in his pockets19.whose price was very reasonable20.owes it to his family.【文章大意】 本文是一篇说明文,主要讲述了随着生活水平的提高,人们对肉、牛奶和鸡

28、蛋等食物的需求量也大幅上升。因此越来越多的抗生素被注入动物体内,以此来增加食物的供应量。但是抗生素的滥用也带来了很多问题,人们食用这种肉后对药物产生抗药性,每年有大量的人死于感染。所以现在欧洲已经开始禁止在动物生长过程中注入抗生素。21.D细节理解题。根据文章第一段第二句和第二段中“With the rapid development of Asia, people there are eating nearly four times as much meat, milk and other milk products as they did 50 years ago.”可知,随着人们生活水平

29、的提高,人们对肉、牛奶和鸡蛋等食物的需求量也大幅上升。因此越来越多的抗生素被注入动物体内,以此来增加食物的供应量。故选D项。22.C细节理解题。根据第二段中“The World Health Organization notes when people stop living in poverty,the first thing they want to do is eat better, rather than earn more money.For most people, that means their diet should contain more meat.”可知,人们脱离贫困后

30、想做的第一件事就是吃得更好,即吃的肉更多了。故选C项。23.D推理判断题。根据倒数第二段中“In the United States, at least two million people get drug-resistant infections each year and at least 23,000 die from an infection.”可知,抗生素的滥用也带来了很多问题,人们食用这种肉后对药物产生抗药性,每年有大量的人死于感染。故选D项。24.D主旨大意题。本文主要讲述了随着人们对肉、牛奶和鸡蛋等食物的需求量的大幅上升,越来越多的抗生素被注入动物体内,以此来增加食物的供应量

31、。但是抗生素的滥用也带来了很多问题。因此,本文主要讲述了在农场动物体内滥用抗生素的弊端。故选D项。.【文章大意】 本文是一篇记叙文,作者讲述了一件体现了人们善良、礼貌的小事。在狭窄的楼梯前,一位陌生人没有匆忙挤上楼梯,而是选择为作者和她的女儿们开门,等待她们先行离去。25.C根据空后内容可知,作者不得不上楼去找空座,由此推断喝咖啡的人很多,地方非常拥挤,故选C。26.A根据下文中“leaving hardly anyfor another person to either climb up or come down.”可知,楼梯很窄,只能一个人通过,故选A。27.C根据空后内容可知,作者和女儿

32、们喝完咖啡下楼,故选C。28.B根据语境可知,楼梯很窄,当一个人通过时,楼梯上几乎就没有别人通过的空间了,故选B。29.D根据下文发生的故事可知,一个绅士走进饭店,故选D。30.B根据语境可知,作者在楼梯上时看到了门口进来一位绅士,由此推断门口正对着楼梯,故选B。31.D根据下文的讲述可知,作者认为因为楼梯很窄,那位进来的顾客在上楼时会把自己挤到一边,故选D。32.C根据语境判断,作者下楼的时候扶着楼梯的扶手。make way for前往; sit on坐在之上; hold on to抓住; jump over跳过。故选C。33.B根据上文可知,作者是和两个女儿一起来饭店的,故选B。34.A因

33、为楼梯很窄,而作者下楼的时候恰好又遇到其他顾客要上楼,所以女儿们担心作者会被挤到。worriedly 担心地; excitedly兴奋地; doubtfully 怀疑地; patiently耐心地。故选A。35.A在当时的情况下,只有作者在另一位顾客上楼之前走下楼梯才不会被挤到,故选A。36.D空后内容是作者看到的情形,故选D。37.A根据上文“through the main entrance”可知,那位顾客进门后一直站在门口等作者下楼,故选A。38.B根据文章内容可知,作者和这位顾客素不相识,故选B。39.D根据下文“who was actually holding the door op

34、en for us ladies tothrough before going up.”可知,这位绅士一直为作者和女儿们开着门,故选D。40.A根据空后内容可知,作者和女儿们没有向这位为她们开门的先生道谢,所以懊悔自己的行为,故选A。41.C一直为陌生人开着门,等别人下楼,这是礼貌的行为。42.D根据上文可知,这位先生一直在开着门等作者和女儿们通过,故选D。43.B根据空前内容可知,作者认为很难再找到这种举止良好的人了,所以她认为推推撞撞是如今常见的现象,故选B。44.C这位绅士的行为举动展现出了人性的善良,故选C。.【文章大意】 本文是一篇记叙文,主要讲述了一个乞丐捡到一个商人的钱包之后所发

35、生的故事。45.had dropped考查动词时态。drop发生在谓语动词found之前,表示过去的过去,故用过去完成时。46.whoever考查连接词。whoever引导宾语从句,在从句中作主语,表示 “无论谁”。47.to考查介词。固定词组搭配hand sth to sb意为“把某物递给某人”,故用介词to。48.greedily考查副词。副词一般修饰形容词、副词、动词甚至整个句子,作状语,故用副词greedily修饰动词count。49.remaining考查非谓语动词。remain和are之间没有连词,故用非谓语动词。pieces与remain是主谓关系,故用现在分词。50.or考查连词。根据语境可知此处应填连词or,意为“否则”,连接并列句。51.was考查动词时态。insist在语境中意为“坚持认为”,后不跟虚拟语气,故根据主从句时态一致的原则可知此处用一般过去时。52.justice考查词性转换。固定词组搭配do justice to sth意为“为伸张正义”,故用名词作谓语did的宾语。53.found考查非谓语动词。find和句子主语the one构成逻辑上的动宾关系,表示被动和完成,故用过去分词作后置定语。54.with/after考查介词。此处表示 “随着”或“在之后”的含义,故用介词with/after。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 语文

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1