收藏 分享(赏)

江苏省扬州中学教育集团树人学校近五年九年级上学期期末英语试题分类汇编:缺词填空.doc

上传人:a**** 文档编号:563016 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:8 大小:44.50KB
下载 相关 举报
江苏省扬州中学教育集团树人学校近五年九年级上学期期末英语试题分类汇编:缺词填空.doc_第1页
第1页 / 共8页
江苏省扬州中学教育集团树人学校近五年九年级上学期期末英语试题分类汇编:缺词填空.doc_第2页
第2页 / 共8页
江苏省扬州中学教育集团树人学校近五年九年级上学期期末英语试题分类汇编:缺词填空.doc_第3页
第3页 / 共8页
江苏省扬州中学教育集团树人学校近五年九年级上学期期末英语试题分类汇编:缺词填空.doc_第4页
第4页 / 共8页
江苏省扬州中学教育集团树人学校近五年九年级上学期期末英语试题分类汇编:缺词填空.doc_第5页
第5页 / 共8页
江苏省扬州中学教育集团树人学校近五年九年级上学期期末英语试题分类汇编:缺词填空.doc_第6页
第6页 / 共8页
江苏省扬州中学教育集团树人学校近五年九年级上学期期末英语试题分类汇编:缺词填空.doc_第7页
第7页 / 共8页
江苏省扬州中学教育集团树人学校近五年九年级上学期期末英语试题分类汇编:缺词填空.doc_第8页
第8页 / 共8页
亲,该文档总共8页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、江苏省扬州中学教育集团树人学校近五年九年级上学期期末英语试题分类汇编缺词填空江苏省扬州中学教育集团树人学校2019-2020学年初三第一学期期末英语试题六、缺词填空(共10 空;每空1 分,计10 分)根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。With the development of our technology in the modern society, there are more and more robots w (66) for humans in different areas. We all know that the robots can do ma

2、ny things even heavier and more dangerous jobs w (67) getting tired and bored. Perhaps sometime in the future robots will have brains. And they can do w (68) they are asked to. As a result, people can be set f (69) from those tiring and boring jobs and they will have l (70) work to do. For example,

3、in a car factory, a person will guide a robots arm and hand through the steps of the new job. The robots electric b (71) will store the information away, memorizing the steps, so next time it can repeat the same movements without a human operator.Robots can help people a lot, but they can also be to

4、o much t (72) . Some robots are not flexible enough and if they catch viruses u (73) or if they are not up to s (74) , they may make something in a complete mess.In my opinion, the robots are very useful and they can help us in a lot of d (75) ways. I am sure we can get many benefits from them by ta

5、king good care of them.答案:66. working 67. without 68. whatever (what) 69. free 70. less 71. brain 72. trouble 73.unluckily 74. standard 75. different江苏省扬州市扬州中学教育集团树人学校2018-2019学年九年级上学期期末英语试题根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。Mark Twain is someone Americans are taught to love. Older relatives, English te

6、achers and the media always praise him. But when you actually take the time to read The Adventures of Tom Sawyer, you find that his work is more w_66_ than you could ever imagine.The novel describes a young boy named Tom sawyer growing up in a small town a_67_ the Mississippi River. He explores the

7、countryside on a riverboat with his friends, falls in love with girls, starts secret clubs and s_68_for treasure. Twains idea of childhood is magical-a time of imagination, wonder and, of course, adventure.More importantly, t_69_ the eyes of Tom Sawyer, Twain c_70_ makes fun of US culture. For examp

8、le, Tom hates going to church, and Twain uses scenes of Tom there to make fun of religion(宗教) and its old traditions.Twains writing is full of these kinds of critical(批判的) points about c_71_and politics.Thats w_72_he is so loved in the US- he wasnt afraid to state his opinions, and he did so clearly

9、.He also believed strongly in w_73_ right to vote in elections and gave a famous speech on the subject, c_74_ “Votes for Women”, in 1901.“Tom was a great hero once more- the pet of the old, the envy of the y_75_,” Twain writes in Tom Sawyer. But he could just as well be describing himself.【答案】66. wo

10、nderful 67. along 68. searches 69. through 70. cleverly 71. culture 72. why 73. womens 74. called 75. young【解析】文章大意:文章主要介绍了美国著名小说家马克吐温的小说汤姆索娅历险记和他的作品风格。他从未停止过批判美国的社会和文化。他还强烈相信妇女在选举中应该拥有选举权。【66题详解】句意:你发现他的作品比你想象的还要精彩。根据所给空前面的“is more”可知,应该填的是形容词,由后文“than you could ever imagine”可知,应该是精彩的,wonderful意为“精

11、彩的”,故填wonderful。【67题详解】句意:这部小说描写了一个名叫汤姆索耶的小男孩在密西西比河沿岸的一个小镇上长大。根据所给空前面的“growing up in a small town”和后面的“the Mississippi River”可知,应该是沿着,along意为“沿着”,故填along。【68题详解】句意:他和朋友们一起在河船上探索乡村,爱上女孩,开秘密俱乐部,寻宝。根据所给空后面的“for treasure”可知,应该是寻宝,search for意为“寻找”,由前文“starts secret clubs and”可知,应该填的是动词的第三人称单数形式,search的第三

12、人称单数形式是searches,故填searches。【69题详解】句意:更重要的是,通过汤姆索耶的眼睛。根据所给空后面的“the eyes of Tom Sawyer”可知,应该是通过,through意为“通过”,故填through。【70题详解】句意:吐温巧妙地取笑了美国的文化。根据所给空后面的“makes fun of”可知,应该填副词修饰动词,由后文“For example, Tom hates going to church, and Twain uses scenes of Tom there to make fun of religion(宗教) and its old trad

13、itions”可知,应该是巧妙地,cleverly意为“巧妙地”,故填cleverly。【71题详解】句意:吐温的作品充满了这些关于文化和政治的批评观点。根据所给空后面的“and politics”可知,应该填的是名词文化,culture意为“文化”,故填culture。【72题详解】句意:这就是为什么他在美国如此受人爱戴他不怕说出自己的观点,而且说得非常清楚。根据所给空后面的句子“he is so loved in the US- he wasnt afraid to state his opinions, and he did so clearly”以及thats why意为“那就是的原因

14、”,故填why。【73题详解】句意:他还强烈地支持妇女在选举中的享有投票权。根据后文“Votes for Women”可知,应该是妇女的权力,women和right是所属关系,所以要用名词所有格,可数名词变复数,结尾不是以s结尾的单词,变名词所有格时在结尾加s,故填womens。【74题详解】句意:1901年发表了一篇著名的演讲,题目是“妇女选举权”。根据前文“gave a famous speech on the subject”和后文“Votes for Women”可知,应该是被叫做,过去分词作后置定语,called意为“被叫做”,故填called。【75题详解】句意:汤姆又成了一位伟大

15、的英雄老人的宠儿,年轻人的羡慕。根据前文“the pet of the old”可知与老年人相对应应该是年轻人,the young意为“年轻人”,故填young。江苏省扬州市扬州中学教育集团树人学校2017-2018学年九年级上学期期末英语试题根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完善,在答题卡标有题号的横线上,完整第写出空缺处各单词的正确形式(每空一词)A ceremony where boys become crocodile menWhen does a teenager grow up and become an adult? In many countries, i

16、t h_66_ on your 18th birthday, but in some parts of the world, you have to do something special to e_67_the world of grown-ups.On an Oceanian island, some people live near the Sepik River, which is full of crocodiles. They believe that crocodiles made the earth and its people. When it is time for t_

17、68_ boys to become men, a “crocodile ceremony” takes place.The boys are taken to small house c_69_ the “Crocodile Nest”. In the house, the boys are told to think of their crocodile “fathers and mothers”. Old people in the village say that if the boys think of their crocodile p_70_, they will be stro

18、nger and braver because the ceremony will cause great pain. To take their minds off the p_71_, the boys tell jokes in the house, rather than just stay s_72_. Surprisingly, some of the boys even sleep d_73_ the most painful parts of the ceremony! It will be eight weeks before they leave the house.Whe

19、n the boys f_74_ leave the crocodile house, there is singing and dancing in the village to w_75_ the new crocodile men.【答案】66. happens 67. enter 68. teenage 69. called 70. parents 71. pain 72. silently 73. during 74. finally 75. welcome【解析】【分析】本文是一篇说明文。主要介绍了大洋洲一个岛上“鳄鱼成人”仪式的过程。【66题详解】句意:在一些国家,在你18岁的生

20、日就发生了。根据上文When does a teenager grow up and become an adult?(一般现在时)青少年什么时候长大为成年人呢。根据句意表示18岁就发生了。it是第三人称单数,谓语动词用第三人称单数形式。故答案填happens。【67题详解】句意:你要做一些特别的事情来进入成人世界。根据the world of grown-ups可知是进入成人的世界。to后跟动词原形,故答案填enter。【68题详解】句意:青年男孩什么时候成为男人呢?一个“鳄鱼成人”就发生了。根据第一句话When does a teenager grow up and become an a

21、dult?可知是青年人成年。故答案填teenage。【69题详解】句意:这些男孩被带去一个叫鳄鱼巢的小房间。small house和the “Crocodile Nest”是被动关系,表示被叫做,call叫做。句子成分分析可知are taken是真正谓语,所以空格处要用非谓语形式。故答案填called。【70题详解】句意:村子里的老人说如果这些男孩们会想起他们的鳄鱼父母。根据上文In the house, the boys are told to think of their crocodile “fathers and mothers”在房子里,男孩们被告诉要想起他们的鳄鱼爸爸妈妈。故这里填

22、父母亲2人,复数形式。故答案填parents。【71题详解】句意:为了让他们的思想远离疼痛,男孩们在房间里讲笑话。根据上文they will be stronger and braver because the ceremony will cause great pain.因为这个仪式会产生巨大的疼痛感所以他们会变得更强大和勇敢。故这里是疼痛的意思,pain是不可数名词。故答案填pain。【72题详解】句意:为了让他们的思想远离疼痛,男孩们在房间里讲笑话,而不是只沉默地呆着。根据上文the boys tell jokes in the house讲笑话来代替沉默。动词stay后跟副词形式。沉默

23、地silently。故答案填silently。【73题详解】句意:令人吃惊的是,在仪式最令人疼痛部分的时候有些男孩甚至睡着了。根据句意和句子成分分析,some of the boys 主语,even sleep谓语 d_8_ the most painful parts of the ceremony!时间状语,所以空格处缺少引导时间状语的介词,在期间。故答案填during。【74题详解】句意:当男孩们最终离开鳄鱼房间时。When the boys主语, f_9_ leave谓语 the crocodile house宾语,所以空格地方缺少副词,表示最后。故答案填finally。75题详解】句

24、意:当男孩们最终离开鳄鱼房间时,村子里唱歌和跳舞来欢迎新的鳄鱼男人们。根据there is singing and dancing歌声和舞蹈来欢迎,to后跟动词原形。故答案填welcome。【点睛】短文填空是英语中难度比较大的题目之一,不仅要考虑句子的意思,成分,时态之外,还要有大量的词汇基础。当对答案不确定时,可以根据上下文来核对答案。如第9题,在分析句子中成分齐全后,可以考虑副词,介词等。再理解文章后是,男人们历经艰辛终于离开了鳄鱼房间,所以考虑是时间副词。江苏省扬州中学教育集团树人学校2016-2017学年九年级第一学期期末考试英语试题六、缺词填空(共 10 空;每空 1 分,计 10

25、分)根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。In 2013, an ancient tomb( 墓 ) was found in Xihu Town of Yangzhou. Archaeologistsconfirmed that it b 66to Emperor Yang and Empress Xiao of Sui Dynasty (581-618). Also a large number of objects with historical and c67 value were found.Emperor Yang was considered as one

26、 of the cruelest Emperors in Chinese history. He killed many people, i68 his brother. He had been the king of Guangling for 10 years and fell in l 69with Yangzhou. In order to come to Yangzhou easily, he had t70of people build the Grand Canel, the mother river of Yangzhou. But it b 71people a lot of

27、 suffering. As a result, people all over the country fought against him. F72 ,he was hanged by his soldiers during his third travel in Yangzhou. And the Sui Dynasty e73 .Now a mausoleum(陵墓) is being built to p74 the tomb by the local government. In the future, it will be one of the most important a7

28、5of Yangzhou.答案66.belonged/ belongs 67.cultural 68.including 69.love 70.thousands 71.brought 72.Finally 73.ended 74.protect 75.attractions江苏省扬州中学教育集团树人学校2015届九年级上学期期末考试英语试卷六、缺词填空(共10空;每空1分,计10分)根据短文内容和首字母提示,在下文空格处填入适当的词使短文完整。(每空一词)Nowadays, more and more young people are becoming too proud and over-

29、confident. They think they can do e 66 . So they simply ignore(忽视) their old parents, and believe that their parents experienced thoughts are out of date. Actually I used to be one of them, but after h 67 a story told by my father, I changed my mind completely. Now I would like to s 68 it with all o

30、f you.Once, theres a young man w 69 looked down on the old. He always thought that the old were just nuisances (麻烦事) in your busy life, a useless life that was going to be over. He also did this to his father. One day, the father and the son happened to meet each other in the garden. The son suggest

31、ed that they should take a walk t _70_ . As they walked, a beautiful garden came into their sight. The son pointed to one of the prettiest flower and said, “We young people are like this sweet flower, so healthy, so energetic, and full of spirit. What about you oldsters? Just l 71 the falling leaves

32、 from a dying tree.”Hearing this, the father smiled but said nothing. They continued the walking in s 72 . When they passed a shop, the father stopped and went in, he bought a walnut(核桃)and showed it to his son, slow and kind, he said, “We old are like this walnut. Weve experienced many hard events

33、in life. So we built up such a strong shell, and at the same time we also built up a pure inner world. Every fruit is so full-grown.”“But every fruit was born by f _73_.” Refuted(反驳) the son.“Yes, but not every flower can bear fruit.”From then on, I always keep this story in my m 74 . It has taught me a lot. We should try to be a flower that can bear fruit. We also have to know that our parents arent nuisances, b 75 experienced walnuts, works of nature.答案66.everything 67. hearing 68.share 69. who 70. together 71.like 72.silence 73. flower 74. mind 75.but

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1