收藏 分享(赏)

江苏省海门市证大中学2020届高三高考模拟英语试题(十二) WORD版含答案.doc

上传人:a**** 文档编号:562628 上传时间:2025-12-10 格式:DOC 页数:13 大小:148.88KB
下载 相关 举报
江苏省海门市证大中学2020届高三高考模拟英语试题(十二) WORD版含答案.doc_第1页
第1页 / 共13页
江苏省海门市证大中学2020届高三高考模拟英语试题(十二) WORD版含答案.doc_第2页
第2页 / 共13页
江苏省海门市证大中学2020届高三高考模拟英语试题(十二) WORD版含答案.doc_第3页
第3页 / 共13页
江苏省海门市证大中学2020届高三高考模拟英语试题(十二) WORD版含答案.doc_第4页
第4页 / 共13页
江苏省海门市证大中学2020届高三高考模拟英语试题(十二) WORD版含答案.doc_第5页
第5页 / 共13页
江苏省海门市证大中学2020届高三高考模拟英语试题(十二) WORD版含答案.doc_第6页
第6页 / 共13页
江苏省海门市证大中学2020届高三高考模拟英语试题(十二) WORD版含答案.doc_第7页
第7页 / 共13页
江苏省海门市证大中学2020届高三高考模拟英语试题(十二) WORD版含答案.doc_第8页
第8页 / 共13页
江苏省海门市证大中学2020届高三高考模拟英语试题(十二) WORD版含答案.doc_第9页
第9页 / 共13页
江苏省海门市证大中学2020届高三高考模拟英语试题(十二) WORD版含答案.doc_第10页
第10页 / 共13页
江苏省海门市证大中学2020届高三高考模拟英语试题(十二) WORD版含答案.doc_第11页
第11页 / 共13页
江苏省海门市证大中学2020届高三高考模拟英语试题(十二) WORD版含答案.doc_第12页
第12页 / 共13页
江苏省海门市证大中学2020届高三高考模拟英语试题(十二) WORD版含答案.doc_第13页
第13页 / 共13页
亲,该文档总共13页,全部预览完了,如果喜欢就下载吧!
资源描述

1、2020年高考英语模拟试题(十二)第一部分:听力(共两节)第一节(共5小题) 听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. Where are the speakers probably now? A.In a hotel.B.At an airport.C.On a train. 2. What happened to the painting Simpsons Mother? A.It was burned.B.It was stained.C.It was to

2、rn. 3. What is the woman unsatisfied with about the table? A.Its color. B.Its size.C.Its shape. 4. What does the man probably want to do?A.Sell his car. B.Buy a second-hand car.C.Have his car repaired.5. What are the speakers probably talking about?A.A country B.A friend.C.A book. 第二节(共15小题) 听下面5段对话

3、或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,每小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. When will the man leave for the airport tomorrow at the latest? A.At 4:00 am. B.At 5:00 am. C.At 8: 00 am. 7. What is the man going to do now? A.Make a call.B.Collect his key. C.Make

4、 a payment. 听第7段材料,回答第8至10题。8. What does the man suggest the woman do? A.Increase her study time. B.Make a revision schedule. C.Manage her time properly. 9. When will the speakers hold a party? A.On the 25th.B.On the 26th. C.On the 27th. 10. What will the woman do next? A.Prepare food.B.Play some mu

5、sic.C.Revise for the exams. 听第8段材料,回答第11至13题。11. How did the woman feel about the Paris Film Festival this year? A.Disappointed.B.Surprised.C.Interested.12. Who is Dalton Thompson? A.A screenwriter.B.An actor. C.A doctor. 13. What does the woman say about Carrie Barker? A.She loves the Beatles. B.Sh

6、e is promising. C.She will change her career. 听第9段材料,回答第14至17题。14. How long had the woman worked abroad after university? A.For half a year.B.For a year. C.For a year and a half. 15. Where is World travels main office? A.In Spain.B.In the UK.C.In Australia.16. What is the womans job mainly about? A.

7、Giving talks.B.Leading the tour.C.Contacting the journalists. 17. What does the woman enjoy doing now? A.Learning to be a writer.B.Working as a manager.C.Working with TV presenters. 听第10段材料,回答第18至20题。18. How does the speaker recommend seeing the harbor? A.By ferry.B.By car.C.On foot. 19. In which di

8、rection is the Sydney Opera House from Macquarie Street? A.East.B.South.C.North.20. Which place do local people usually go to? A.Taronga Zoo.B.Bondi Beach.C.Hyde Park. 第二部分:英语知识运用(共两节)第一节: 单项填空(共15小题) 请认真阅读下面各题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。21. Thousands of volunteers were working to _ food and blankets

9、 to the earthquake victims. A.compareB.accustomC.attachD.distribute 22. They called for a(n) _ on both sides to break the barrier in the world trade talks. A.advantageB.impressionC.compromiseD.congratulation23. An energetic financial system should encourage innovation, but not _ overall financial st

10、ability.A.in line withB.at the expense of C.in sympathy withD.At the bottom of 24. It was a pure coincidence _ Julia and I toured the University of Oxford on the same day. A.thatB.HowC.WhatD.Which 25. By January this year, Huaweis 5 G smartphone shipments _ 10 million, ranking second in the global m

11、arket. A.are exceededB.had exceededC.would have exceededD.Were exceeded 26. The airport manager said regret fully there was no _ explanation for the helicopter crash. A.sincereB.abstractC.apparentD.sensitive 27. Despite all our efforts _ the school, the authorities decided to close it. A.saveB.saved

12、 C.having savedD.to save 28. James got _ when he found his roommate had used his laptop without telling him. A.on cloud nineB.hot under the collarC.around the clockD.down in the dumps 29. His stubborn resistance to anything new eventually _ the patience of his superior. A.wore outB.tried out C.held

13、out D.figured out 30. Usually, I am sensible with money, as I have to be, _ I dont earn that much. A.unlessB.ThoughC.So that D.Given that 31. Who told you that Just in had won a scholarship to Eton? _! Its true. A.Dont worryB.Never you mindC.Dont hurryD.Nothing serious 32. The new tax law came into

14、effect last May, _ white-collar workers have benefited a lot from it. A.whenB.through which C.for thatD.since when 33. Lucks says he is resigning from the company. What a pity! Im sure he _ to work with us if Mr. Smith showed him a little kindness. A.continuedB.will continueC.would continueD.had con

15、tinued 34. The public opposed the kind of city planning that involves big development and renewal projects that _ historic buildings. A.slow downB.link upC.tear downD.mix up 35. Ding Talk, _ to offer online services for schools, has appealed to teachers since February. A.adaptedB.adaptingC.to be ada

16、ptedD.having adapted第二节: 完形填空(共20小题)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。Emily James was a senior banker. On December 23, she received a call from a man named Eugenio, a bank 36 whose pay check had been placed on hold.“This meant that he had no means to 37 the money, which amounted to overs, $1,00

17、0. It left him 38 before Christmas and he could not 39 to buy presents for his kids. Emily said she spent more than an hour trying to help Eugenio, but 40 it was in vain. On Christmas Eve, Eugenio called her again. He was at a gas station, unable to 41 his tank as he had 42 funds. Emily knew that Eu

18、genio was just a few miles away so she told him that shed be there 43 30 minutes. Emily said that she did get 44 from her superior to leave. She 45 Eugenio $20 in cash and he was so grateful for her help. Emily went back to the bank and finished her 46. But a week later, she arrived at work only to

19、find the regional manager of her branch waiting for her. “She said, Were sorry; we cannot keep your 47, Emily said. The manager cited an “unauthorized 48 with a customer,” as the 49 for her firing. This was the first time she had every 50. She had always been an exemplary worker. “I just dont unders

20、tand why you wouldnt help someone knowing it was something you could 51,” Emily said. While Emily 52 hoped to be her job back, now shes not sure she wants to at back to an environment that did not 53 her act of kindness. However, shes so 54 by all the support she has been getting. As her story went

21、viral(走红) several companies have 55 her on social media, looking to have her on their tears. 36. A.managerB.accountantC.guardD.client 37. A.donateB.accessC.saveD.invest 38. A.brokeB.weak C.lonely D.disabled 39. A.hesitateB.remember C.afford D.pretend 40. A.thankfullyB.hopefully C.uncertainty D.unfor

22、tunately 41. A.enterB.fillC.replace D.clean 42. A.unconditionalB.appealing C.insufficient D.remaining 43. A.withinB.sinceC.till D.before 44. A.creditB.attention C.permissionD.insurance 45. A.finedB.owedC.paid D.handed 46. A.shiftB.holiday C.term D.investigation 47. A.secretB.promise C.relationship D

23、.employment 48. A.agreementB.interaction C.check D.conflict 49. A.processB.criterionC.reason D.basis 50. A.disciplinedB.supported C.stuckD.infected 51. A.trustB.use C.fix D.find 52. A.originallyB.gradually C.actually D.rarely 53. A.catchB.valueC.change D.Imitate 54. A.touchedB.convinced C.scared D.c

24、onfused 55. A.risen up againstB.stayed away fromC.hung out withD.reached out to 第三部分:阅读理解(共15小题)请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。AIf youre thinking of visiting the academia Gallery of Florence, your most likely targets are the huge marble(大理石的) sculptured created by Michelangelo, and above all

25、, the well-known David. If you explore the museum with a bit more time, the academia will offer you much more in the less crowded halls.The Hall of the Colossus The academia welcomes visitors in the Hall of the Colossus, which takes its name from the huge models of the Dioscuri of Monte Cavallo whic

26、h were displayed in this large hall in the 19th century. Your glance will fall upon the large number of panel paintings hanging on the four walls, such as works by Perugino. You might feel shocked at first sight but if you take a seat around Giambolognas plaster(石膏), you may comfortably enjoy this r

27、ich renaissance collection and recognize two of the most important works. The Galleria museum, as Florences second most popular museum, also often has a long line. Despite the slightly higher cost of entrance, you could reserve your tickets online. Museum of Musical Instruments If you go crazy for o

28、pera, theater and classical music, the Academia is one of the best places you should visit. It hosts in fact the Grand dual collection of 40 instruments on show in the museum wing belonging to the Luigi Cherubini Conservatory. The collection shows that music played a primary role in the official cel

29、ebrations of the Medicean Court. Discover the roots of the invention of the piano and explore the collection of violins, violoncellos and wind instruments. Admission Full 12. Reduced 2 + 4 pre-booking fee + online commissions depending on where you book online. Opening Hours Ticket office c loses at

30、 6:20 pm; the museum starts closing at 6:40 pm. Open from 8:15 am to 6:50 pm, Tuesdays through Sundays, entrance every 15 minutes. *Closed on Mondays, January 1, May 1, and December 25. 56. What can we learn about the academia Gallery of Florence? A.It dates back to the 19th century. B.at is visitor

31、s favorite museum in Italy. C.It caters for classical painting and music lovers. D.It is attached to the Luigi Cherubini Conservatory. 57. What are visitors encouraged to do? A.Pay for tickets in cash to obtain a discount. B.Arrive at the ticket office no later than 6:30 pm. C.Queue up at the entran

32、ce 15 minutes earlier. D.Exit the museum 10 minutes prior to its closure. BThree years ago, Will Glad stone studied the endangered blue-footed booby(蓝脚鲣鸟) in his fifth-grade science class. He learned its population had declined by 50 percent in the past 60 years. Most kids would have closed their bo

33、ok and forgotten about the endangered bird. But not Will. He was attracted by this “really cool bird”.Will wanted to do something to help, and began staring at his feet. He came up with the idea of selling blue socks, so everyone could have blue feet like the blue - footed boo by. His dad helped fin

34、d someone to make the socks, and they held a logo(标识) contest online. His younger brother Matts also wanted to be a part of the project, and came up with The Blue Feet Foundation(BFF) name. Together, the boys were ready to raise money to help save the blue-footed booby. At first, no one took the two

35、 kids seriously, and it was three months before they sold any socks. However, they have now sold more than 3,000 pairs of socks, with orders coming in from all 50 states and across 30 countries. They have already raised more than 40,000 for their cause. And, in 2017, they funded an exploration for D

36、r. David J. Anderson, a world-famous expert in blue-footed boobies, to study the population decline. The BFF has also attracted a large following on social media. Their followers post photos wearing the foundations signature blue socks making appearances all over the world, including the Grand Canyo

37、n, the Great Wall of China and Stonehenge. “More people know about the blue-footed booby because of us,” says matt. Both boys understand the impact of giving back to the community. “We need to inspire people to help everyone else, so the world gets better,” Matts says. As for the future of the found

38、ation, Matts says, “I hope we go out of business, because that means we saved the blue-footed booby.” 58. What did Will do to help the blue-footed booby? A.He distributed books about it. B.He sold blue socks to raise money for it. C.He made explorations with experts in it.D.He held contests online f

39、or ideas of protecting it. 59. What does matt expect of the BFF? A.Itll finally close down. B.Itll include more experts in birds. C.Itll save other endangered species.D.Itll expand its business to more countries. 60. What can we learn from the passage? A.Opportunity favors those with a curious mind.

40、B.Even kids can make a difference to the world.C.Getting close to birds adds to the joy of kids life. D.Success is often followed by giving back to society. CFeeling lost in translation? In “The Hitchhikers Guide to the Galaxy,” the sci-if world crafted by Douglas A dams, youd just put a bright yell

41、ow bagel fish in your ear and simply be able to understand any mix of languages around you. While we arent quite there yet, language is becoming less of a barrier. “Understanding is going to become the new normal,” says Dave Limp, Amazons senior vice president of devices and services. To that end, t

42、odays technology is helping to interpret and translate the world around us in ways that are in real time. Yet for all the gains achieved in translation over the past several years, dont count on your phone, smart speaker, PC or ear device breaking down all the language barriers anytime soon or provi

43、ding an excuse to skip French class. Last year, researchers at the University of California, San Francisco found that the machine learning algorithm(算法) Goggle rolled out in 2017 was 92% accurate in translating a doctors orders from English to Spanish and 81% accurate from English to Chinese. Only 2

44、% of the errors in Spanish and 8% in Chinese may have the potential to cause “clinic ally significant harm.”“Great if Im in the 92%, not so great if Im in the 8% as a patient who is being communicated something exactly the opposite of what the doctor (wanted to tell me),” says Jost Zetzsche, a spoke

45、sperson at the American Translators Association. Translation works best in controlled environments, or where there a lot of data training the models. Theres a lot more data between English and Spanish, for example, than Finnish to Burmese. In training the systems, an intermediary(中间的) language such

46、as English may be used, rather than a direct pairing from one less common language to another. A big breakthrough came in 2016 with the use of deep “neutral(神经的) network” technology that allowed machines to understand the context of an entire sentence, improving fluency. Earlier systems were limited

47、 because they had to break sentenced up into chunks(块). Many factors can throw things off, especially when a persons speaking. Think different accents, vocal speeds and audible disrupt ions such as “um” s and “uh” s. In addition, idioms and cultural specific phrased may not translate. “Translation i

48、s typically a literal interpretation of whats there as opposed to the meaning and the context,” says Rob Thomas, general manager of IBM Data and Watson AI. The literal English translation for the Spanish phrase “no hay mal porque bien no vengas,” says Andrew Ochoa, CEO and founder of Waverly Labs in

49、 Brooklyn, is “theres no bad that for good doesnt come.” What youre really trying to say: “Every cloud has a silver lining. These translation models are designed to pick up on that, but it doesnt always work perfectly,” Ochoa says. 61. The first paragraph serves as a(n) _A.commentB.advertisementC.in

50、troductionD.prediction 62. What does Jost Zetzsche think of Googles machine translation? A.It is inaccurate in controlled environments. B.at causes potential danger in some cases. C.It has made progress beyond his expectations. D.at has built a bridge between doctors and patients. 63. Which breakthr

51、ough was achieved in 2016 with translation machines? A.The translation was context-specific.B.Literal translation was avoided.C.Long sentenced could be translated.D.An inter me diary language was involved.64. What does the example of the translation of “no hay mal porque bien no vengas” show? A.Huma

52、n translators will never be replaced.B.Useless information should be ignored in translation. C.It is not easy to translate Spanish into English. D.Translation machines still have a long way to go. DLate civil rights pioneer Viola Desmond was chosen to appear on the $10 bill after the Bank of Canada

53、requested submissions for iconic(偶像的) Canadian women to be featured on the bill. News that she had been selected came several months after the announcement that slave-turned-abolitionist harries Tubman would appear on the $20 bill in the U. S. It was a long road to get Desmond on the bill. When Desm

54、ond ultimately beat out the competition, however, Canadian Prime Minister Justin Trudeau called her selection a “fantastic choice.” He described Desmond as a “businesswoman, community leader, and courageous fighter against racism.” So, why were her contributions to society so important that she was

55、chosen on the nations currency? Desmond was born on July 6, 1914, in Halifax, Nova Scotia. Later she developed an interest in cosmetology(美容学) due to the shortage of black hair care products available in her area. The fact that her father worked as a barber must have inspired her as well. Halifaxs b

56、eauty schools were off limits to black women, so Desmond traveled to Mont real to attend the Field Beauty Culture School, one of the rare institutions that accepted black students. She also traveled to the U. S. to get the expertise she sought. She even trained with Madam C.J. Walker, who became a m

57、illionaire for pioneering beauty treatments and products for African Americans. After Desmond received the training she needed, she not only opened a salon of her own but also erected a beauty school because she wanted to provide opportunities for other black women. Following in the footsteps of Mad

58、am C. J. Walker, Desmond also launched a beauty line called Vis Beauty Products. However, Desmond took the stand that would make her a hero in the black community after her car broke down on Nov. 8, 1946, during a trip she took to sell beauty products in New Glasgow, Nova Scotia. Informed that fixin

59、g her car would take a day, Desmond decided to see a film at New Glasgows Rose land Theater. But when she entered the theater, she was told that she had a balcony ticket, not a ticket for the main floor. So, Desmond, who was nearsighted and needed to sit downstairs to see, went back to the ticket bo

60、oth to correct the situation. There, the cashier said she wasnt allowed to sell downstairs tickets to blacks. The black businesswoman refused to sit in the balcony and returned to the main floor. There, she was roughly forced out of her seat, arrested and held overnight in prison. Because it cost 1

61、cent more for a main floor ticket than for a balcony ticket, Desmond was charged with tax evasion(逃税). She paid a $20 fine and $6 in court feds to be released from custody(拘留).When she arrived home, Desmond hired a lawyer, Frederick Bissett, to represent her in court. But the lawsuit he filed agains

62、t the Rose land Theater proved unsuccessful because Bissett argued his client was wrong fully accused of tax evasion instead of pointing out that she was discriminated against based on race. Unlike the U. S., Jim Crow wasnt the law of the land in Canada. So, Bissett may have won had he pointed out t

63、hat this private movie theater attempted to force blacks to be segregated(隔离).Although Desmond finally lost, her efforts inspired black Nova Scotians to demand equal treatment and put a spot light on racial injustice in Canada.Desmond didnt see justice in her lifetime. She wasnt considered innocent

64、until April 14, 2010, when the governor of Nova Scotia issued an official pardon. Two years later Desmond was featured on a Canadian postage stamp and in the childrens book “Viola Desmond Wont Be Budged.” Also, Faith Nolan recorded a song about her. A documentary about Desmonds life, “Journey to Jus

65、tice,” debuted in. 2000. Fifteen years later, the government recognized Nova Scotia Heritage Day in Desmonds honor. In 2016, the businesswoman was featured in a Historic a Canada “Heritage Minutes,” a quick dramatized look at key events in Canadian history. 65. What can be learned about Desmond from

66、 the first two paragraphs? A.She attempted to abolish slavery in Canada.B.She took part in the struggle against racism. C.Her selection was challenged by Just in Trudeau. D.Her image would appear on American dollar bank notes. 66. Desmond chose to study in the Field Beauty Culture School because _.A

67、.she wanted to fulfill her fathers dream B.it offered her favorite cosmetology courses C.it held no prejudiced toward colored people D.she hoped to study with Madam C.J. Walker 67. What does the underlined word “erected” in Paragraph 4 most probably mean? A.Sped up.B.Set up.C.Looked into.D.Checked i

68、nto. 68. What happened to Desmond when she was at the theater? A.She received unfair and violent treatment. B.She was informed that her car was stolen. C.She wrongly bought a downstairs ticket. D.She lost her ticket and was fined $20. 69. According to Paragraph 6, we can infer that Jim Crow might be

69、 a law _.A.regulating entertainment B.advocating womens rights C.fighting against tax evasion D.supporting racial segregation 70. What is the last paragraph mainly about? A.Delayed justice in Desmonds lifetime. B.Desmonds success as a businesswoman. C.Desmonds influence on Canadian history. D.Canada

70、s recognition of Desmonds bravery. 第四部分:任务型阅读(共10小题)请认真阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词。注意:每个空格只填一个单词。Social Jet LagIn a perfect world, Id go to sleep at night when tired and wake up after about eight hours of refreshing sleep at a time determined by my internal body clock. But this rarely happen

71、s. Between my older daughters swim team practiced that begin before dawn and my younger daughters gymnastics practiced that run well past my ideal bed time, Im often torn between late nights and early mornings. If I happen to get one day on the weekend that neither of them has practice, my alarm clo

72、cks are turned off and I will sleep in as long as I want. But research shows that by catching up on sleep on the weekend, I may actually be causing a form of “social jet lag” that makes it easier for me to suffer from some chronic(慢性的) diseases. Till Roenneberg, a scientist at the Institute of Medic

73、al Psychology at Ludwig Maximilian University in Munich, Germany, coined the term social jet lag to describe the effect great changes in sleep patterns can have on the body. Roenneberg noticed many adults tend to sleep in on the weekend to make up for poor sleep during the week or to accommodate lat

74、e nights of socializing over the weekend. These adults think theyre being healthy by catching up on sleep when they can, but Roenneberg found that changes in sleep patterns actually disturb body systems that rely on a circadian(生理的) rhythm, like cell repair and digestion. A study conducted by Duke U

75、niversity Medical Center analyzed the sleep patterns of almost 2,000 participants between the ages of 54 and 93 to determine if social jet lag would affect their health. Researchers found that those who slept irregular hours on the weekend were more likely to suffer from higher blood sugar levels an

76、d blood pressure and a heart attack. In an earlier study published in Current Biology, researchers found that social jet lag was directly associated with rising body mass index, a key marker in diagnosing obesity(肥胖症). Additional studies have found similar links between changes in sleep patterns and

77、 chronic health conditions. A study published in JAMA Neurology found that older adults who reported changes in sleep patterns also had rising accumulation of the beta-amyloid proteins(蛋白质), which are known as signs of Alzheimers disease So what can you do to reduce your health risks? In a perfect w

78、orld sleep would get more respect. School administrators, employers and individuals would manage activities based on sleep patterns rather than trying to squeeze sleep into the cracks of our lives. But because most of us dont want to change jobs keep kids out of school or miss meeting with our frien

79、ds, the best we can do is to keep our sleep schedules as consistent as possible during the week and on the weekend so that our bodies a rhythm.Social Jet LagIntroduction Due to the older daughters swim team practices and the younger daughters gymnastics practices, the authors internal body clock is

80、(71) _.The concept of Social jet lag refers to the phenomenon that great changes in sleep patterns (72) _ the body.(73) _ of social jet lag Social jet lag can make people suffer (74) _. According to a study conducted by Duke University Medical Center, social jet lag could (75) _ blood sugar levels a

81、nd blood pressure and cause a heart attack. According to a study published in Current Biology, social jet lag could result in unhealthy weight (76) _ According, to a study published in JAMA Neurology, social jet lag may (77) _to Alzheimers disease in older adults.Suggestions on (78) _ social jet lag

82、 Try to achieve a balance between your activity management and regular sleep pattern (79) _. Try not to (80) _ your sleep schedules for social life on the weekend.第五部分:书面表达请阅读下面文字,并按照要求用英语写一篇150词左右的文章。The Chinese government has launched an all-out battle against the novel corona virus(新型冠状病毒). The g

83、overnment has done its best to hospitalize all suspected cases and put all close contacts in isolation(隔离) for observation. Great institutional advantaged have been shown during this battle. Under the uniformed command and coordination(协调) of the central government, the whole country has strengthene

84、d disease control efforts. Each section in China is playing its role in this battle something that would be impossible in most other countries. After the outbreak of the virus, the Chinese government immediately shared information on the virus with the World Health Organization and other countries,

85、making contributions to international anti-virus cooperation. It has been widely praised by the international community for its openness and transparency in the anti-virus fight. 【写作内容】1. 用约30个词概述上述信息的主要内容;2. 在这次抗击新型冠状病毒的战役中,体现出了什么样的中国精神?3. 这种精神有什么现实意义?请用23个理由或论据支撑你的看法。【写作要求】1. 写作过程中不能直接引用原文语句;2. 作文

86、中不能出现真实姓名和学校名称;3. 不必写标题。【评分标准】内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当。2020年高考英语模拟试题(十二)听力材料、参考答案及部分解析参考答案l-5 BBCAC6-10 BCCBC11-15 ABBCC16-20 CBACB21-25 DCBAB26-30 CDBAD31-35 BDCCA36-40 DBACD41-45 BCACD46-50 ADBCA51-55 CABAD56-60 CDBAB61-65 CBADB66-70 CBADD 71. disturbed72. affect / influence73. Harm / Dangers74. physic

87、ally 75. increase / raise76. gain77. contribute / lead78. avoiding 79. maintenance80. sacrifice / changeOne possible version: The Chinese government has made great achievements and contributions in the battle against the novel corona virus, which is highly spoken of by the international community. I

88、n this battle, the Chinese people have shown great courage, determination and fearless spirit. Under the guidance of the central government, the whole country has operated in order. A large number of medical teams and donations have been sent to Hubei province. More importantly, doctors and nurses h

89、ave been devoting themselves to combating the virus and bringing hope to infected tents. Those among them who lost their lives are heroes and should be respected forever. The Chinese spirit shown in this battle is important for us to achieve the Chinese Dream. First, on the path to realizing the Chi

90、nese Dream, we still have many challengers ahead, which we will need courage to overcome. Second, realizing the Chinese Dream is a matter for the whole country, so we should attach great importance to national unity. 部分解析单项填空:21. D。本题考查动词辨析。句意:数以千计的志愿者正在给震后灾民分发食物和毯子。distribute分发,符合语境。compare比较;accus

91、tom使习惯于;attach 使依附。22. C。本题考查名词辨析。句意:他们呼吁双方作出让步以打破世界贸易谈判中的障碍。compromise妥协,符合语境。advantage 优势;impression印象;congratulation 祝贺。23. B本题考查短语介词辨析。句意:一个充满活力的金融体系应鼓励创新,但不会以牺牲整本的金融稳定为代价。at the expense of 以代价,符合语境。in line with 与一致;in sympathy with支持;at the bottom of在的底部。24. A。本题考查名词性从句。设空处引导同位语从句解释 coincidence

92、 的具体内容,从句句意完整,不缺成分,故选 that。25. B。本题考查时态和语态。根据时间状语 By January this year 可知,本句用过去完成时;句子主语与 exceed 之间是主动关系,故选 had exceeded26. C。本题考查形容词辨析。句意:机场经理遗憾地说这次直升机失事没有明显的原因。 apparent明显的,符合语境。sincere 真诚的;abstract抽象的; sensitive 敏感的。27. D。本题考查非谓语动词。Despite 是介词,故设空处应填非谓语动词; effort (s) to do sth. 为作出的努力,故选 to save。2

93、8. B。本题考查习语。根据 without telling him可推断, hot under the collar 愤怒的,符合语境。on cloud nine 狂喜; around the clock 夜以继日; down in the dumps 气馁。29. A。本题考查短语动词辨析。句意:他始终不愿接受任何新事物,最终让上司失去了耐心。 wear out 使逐渐消失,符合语境。try out测试;hold out 伸出; figure out 弄清楚。30. D。本题考查状语从句。句意:考虑到自己挣得不多,我用钱通常比较精打细算,这也是迫不得已。 given that 考虑到,符合

94、语境。unless除非; though 尽管; so that 以致。31. B。本题考查交际用语。根据 Its true 可知, lever you mind ( 表明不会告诉对方 ) 不要问别管,符合语境。 Dont worry 别担心;Dont hurry别着急; Nothing. serious 没什么要紧。32. D。本题考查定语从句。分析句子结构可知,逗号后面是一个非限制性定语从句,修饰 last May; 根据句意可知选 since when。33. C。本题考查虚拟语气。根据 What a pity和if Mr. Smith showed him a little kindne

95、ss 可知,答语主句部分表示对将来的虚拟,故选 would continue。34. C。本题考查短语动词辨析。句意:公众反对那些破坏古建筑的城市发展和更新项 tear down 拆除,符合语境。slowdown 减慢; link up 连接;mix up 混合。35. A。本题考查非谓语动词。分析句子结构可知,设空处应填非谓语动词;DingTalk 与 adapt之间在逻辑上是被动关系,且根据 since February可知,该动作已发生,故选 adapted。完型填空:主题语境:人与自我做人与做事虽然 Emily 因为帮助顾客被原来的公司解雇,但她的善举最终得到了很多支持,其他公司也向她

96、抛出了橄榄枝。36. D。根据下文中 with a customer 可知,Eugenio是银行的客户 ( client ). 37. B。38. A。39. C。根据上文中 whose. paycheck had been placed on hold (工资支票被冻结 )可知,他没办法取出(access)那笔钱,在圣诞节前他手头没钱(broke),没有足够的钱(could not afford) 给孩子们买礼物。40. D。根据 it was in vain 可知,很不幸( unfortunately ) Emily 的努力白费了。41. B。根据 a gas station 可知,Eug

97、enio 准备给他的车加油 ( fill )。42. C。根据下文中$20 in cash 可知,Eugenio 手头的钱不够 ( insufficient )。43. A。根据 just a few miles away可推断,Emily将在30分钟之内( within )到达加油站。44. C。根据 her superior 可知,Emily 得到了上司的允许( permission )离开工作岗位。45. D。根据 grateful for her help 可知,Emily 给了( handed) Eugenio 加油的钱。46. A。根据上文中get to leave可推断,Emil

98、y返回银行完成她的轮班工作 ( shift ). 47. D。根据下文中 her firing 可知,经理说不能保留她的工作( employment )了。 48. B。49. C。根据上文中 Emily 接到 Eugenio 的电话给他送钱可知,公司解雇 Emily 的理由( reason ) 是她与顾客之间的互动( interaction )没有经过授权。50. A。根据下文中 She had always been an exemplary worker 可知,这是 Emily 第一次被责罚( disciplined )。51. C。Emily 对公司的做法很纳闷:知道自己能解决( fi

99、x )某些问题时,为什么不给别人提供帮助?52. A。根据 now she. snot. sure 可知,原先( originally ) Emily 还想回到原来的公司上班。53. B。根据公司把她解雇可知,这家公司算重视 ( value ) Emily 的善举。54. A。根据 However 及 all the support she has been getting 可知,得到其他人的支持 Emily 很感动(touched)。55. D。根据 looking have her on their team可知,有好几多公司向 Emily 伸出了援手( reached out to )。

100、阅读理解:A篇主题语境:人与社会文学、艺术与体育本文是佛罗伦萨学院美术馆的旅游指南。56. C。细节理解题。根据 The Hall of the Colossus中 panel paintings, enjoy this rich Renaissance collection 及 Museum of Musical Instruments中 classical music 可知,佛罗伦萨学院美术馆适合古典绘画和音乐爱好者。57. D。细节理解题。根据 Opening Hours 中 the museum starts closing at 6:40 pm 及 Open from 8:15 am

101、 to 6:50 pm 可知,鼓励游客在闭馆前10分钟离开。B篇主题语境:人与自然环境保护上五年级的 Will 在课堂解到濒临灭绝的蓝脚鲣鸟,深受触动。他与弟弟Matty一起创办公益组织,拯救这种鸟类。58. B。细节理解题。根据第二段中的 Will 二段中的 Will wanted to do something selling blue socks 以及 the boys were ready to raise money to help save the blue-footed booby 可知,Will 想到了卖蓝色袜子来筹钱保护蓝脚鲣鸟。59. A。细节理解题。根据最后一段中的 As

102、 for the future we saved the blue - footed booby.”可知,对于蓝脚基金会的未来,Matty希望破产,因为这意味着蓝脚鲣鸟不再濒危,不再需要拯救。60. B。推理判断题. 通读全文可知,本文讲述了五年级的 Will 和弟弟 Matty 一起创办了公益组织,拯救濒临灭绝的蓝脚鲣鸟, 并取得了一定成功。由此可推知,即使是孩子也能改变世界。C篇主题语境:人与社会科学与技术本文介绍了机器翻译的发展及目前存在的不足。61. C。推理判断题。本文围绕机器翻译展开,第一段举这本书中的例子就是为了引出话题。62. B。推理判断题。根据第四段中 Only 2% of

103、 the errors “clinically significant harm.” 和第五段中 something exactly the opposite of what the doctor ( wanted to tell me ) 可知, Jost Zetzsche认为尽管错误率不高,但是那百分之八的错误也可能会误导患者,有潜在风险。63. A。细节理解题。根据倒数第四段中 that allowed machines to understand the context of an entire sentence, improving fluency 可知,机器翻译在 2016 年取得

104、重大突破,翻译时不再把句子拆分成语块,而是将句子作为一个整体放在语境中来考虑。64. D。推理判断题。根据最后一段最后一句可知,机器翻译还需要继续改进。D篇主题语境:人与社会历史本文讲述了知名商人和维权人士 Viola Desmond的一生及其头像被印上加拿大10元钞票的原因。65. B。细节理解题。根据第二段中的 courageous fighter against racism可知, Desmond参加了反对种族主义的斗争。66. C。细节理解题。根据第三段中的 Desmond traveled to Montreal. accepted black students可知,Desmond

105、选择去蒙特利尔的一所美容学校学习是因为那里接受黑人学生,没有种族歧视。67. B。词义猜测题。根据第四段中划线词前的opened a salon 和其后的 beauty school以上launched a beauty line 可推知,本段讲述Desmond学成归来后的创业情况,她不仅开了一家自己的美发沙龙, 还“成立”了一所专为黑人女性学习技能的美容学校,并且还并发了自己的美容产品销售链。68. A。细节理解题。根据第五段中的 There, she was roughly forced out of her seat, arrested可知,Desmond 由于拒绝回到黑人专用的包厢看电

106、影而被强行带出影院,被捕入狱,因此受到了不公平的暴力对待。69. D。推理判断题。根据第六段中的 Bissett argued his client was wrongfully accused based on race 和 Bissett may have won to be segregated可知,Desmond 败诉的原因是她的律师辩称她被错误地指控逃税,可如果她的律师指出她在影院受到了种族隔离或种族歧视,那她有可能胜诉;再根据本段中可能胜诉的依据是 Jim Crow wasnt the law of the land in Canada。由此可推知,Jim Crow 在美国极有可能是一项支持种族隔离的法律,而加拿大没有这项法律,故加拿大不会支持种族隔离,这样 Desmond 就有可能胜诉。70. D。段落大意题。本段从多个角度讲述加拿大最终对 Desmond 反对种族歧视的勇敢行为的认可。

展开阅读全文
相关资源
猜你喜欢
相关搜索

当前位置:首页 > 英语

Copyright@ 2020-2024 m.ketangku.com网站版权所有

黑ICP备2024021605号-1