1、第一单元过关检测(时间:90分钟满分:120分)第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共12小题;每小题2.5分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AEarth Day is celebrated every year on April 22.Take some time to find out about how one man,who was determined to change the way we treated our planet,didnt stop until he had made a difference.In 1
2、963,Senator Gaylord Nelson wasnt happy with the Earths condition.He wanted to clean up the planet,and solve pollution and environmental problems.A senator(参议员)is someone US citizens choose to help make laws,so Gaylord had a lot of power.He went to John F.Kennedy,the President at the time,with his id
3、eas.The President agreed that the planets environment was a serious issue,so President Kennedy went around the country on a five-day tour to promote the idea of cleaning up the planet.People began making small changes but it wasnt enough.A few years later,Senator Nelson decided to put one day aside
4、every year for the cause of saving the planet.On April 22,1970,the first Earth Day was celebrated.More than 20 million people took part in Earth Day activities in 1970.Since then,Earth Day has become an international holiday.People all over the world are doing something to make the Earth a cleaner,b
5、etter place.A rock band named Dramarama wrote a song about Earth Day in 1993 called WhatAreWeGonnaDo. Encouraging your family to recycle on a regular basis is a good way to help the Earth.1.What did President Kennedy do to promote the idea of cleaning up the Earth?A.He named Gaylord Nelson senator.B
6、.He went around the country on a five-day tour.C.He cleaned his office every day.D.He decided to put one day aside for Earth Day.解析:细节理解题。由第二段第五句可知肯尼迪总统为了促进这种观点的推行而“wentaroundthecountryonafive-daytour”。答案:B2.Which of the following is better for us to do to help the Earth?A.To work hard to be a senat
7、or.B.To take a five-day tour around the world.C.To take part in Earth Day activities every year.D.To recycle on a regular basis.解析:细节理解题。文章最后一句表明帮助地球保持清洁比较好的方法就是“定期地回收废旧物品”。答案:D3.Which of the following about Earth Day is NOT true according to the passage?A.Earth Day is celebrated on April 22 every y
8、ear.B.Earth Day has become an international holiday since 1970.C.Earth Day is celebrated by 20 million people every year.D.Dramarama wrote WhatAreWeGonnaDo about Earth Day in 1993.解析:细节理解题。文章中只提到在1970年庆祝时有两千多万人参加,而不是每年都是这么多人。答案:C4.Whats the best title of the passage?A.A Founder of Earth DayB.The Fou
9、ndation of Earth DayC.How to Protect the EarthD.A Senator and the President解析:主旨大意题。由全文可知,本文主要介绍“地球日”是如何诞生的。答案:BBLow-CostGiftsforMothersDayGiftNo.1Offer to be your mothers health friend.Promise to be there for any and all doctors visits whether a disease or a regular medical check-up.Most mothers al
10、ways say “no need”,but another set of eyes and ears is always a good idea at a doctors visit.The best part?This one is free.GiftNo.2Help your mother organize all of her medical records,which include the test results and medical information.Put them all in one place.Be sure to make a list of all of h
11、er medicines and what times she takes them.“Having all this information in one place could end up saving your mothers life,”Dr.MarieSavard said.GiftNo.3Enough sleep is connected to general health conditions.“Buy your mother cotton sheets and comfortable pillows to encourage better sleep,”Savardsaid.
12、“We know that good sleep is very important to our health.”GiftNo.4Some gift companies such as Presents for Purpose allow you to pay it forward this Mothers Day by picking gifts in which 10 percent of the price you pay goes to a charity(慈善机构).Gift givers can choose from a wide variety of useful but i
13、nexpensive thingsmany of which are “green”and then choose a meaningful charity from a list.When your mother gets the gift,she will be told that she has helped the chosen charity.5.What are you advised to do for your mother at doctors visits?A.Take notes.B.Be with her.C.Buy medicine.D.Give her gifts.
14、解析:细节理解题。由GiftNo.1中的第二句“Promisetobethereforanyandalldoctorsvisitswhetheradiseaseoraregularmedicalcheck-up.”可知,此处建议读者在医生来访时要陪伴母亲。故本题答案为B项。答案:B6.What can be a gift of organization for your mother?A.Keeping her medical information together.B.Buying all gifts for her from one company.C.Making a list of
15、her medical check-ups.D.Storing her medicines in a safe place.解析:细节理解题。根据GiftNo.2中的“Helpyourmotherorganizeallofhermedicalrecords,which.”可知A项正确。答案:A7.Where can you find a gift idea to improve your mothers sleep?A.In Gift No.1.B.In Gift No.2.C.In Gift No.3.D.In Gift No.4.解析:细节理解题。由GiftNo.3中的内容可知本题答案为C
16、项。答案:C8.Buying gifts from Presents for Purpose allows mothers to .A.enjoy good sleepB.be well-organizedC.get extra supportD.give others help解析:细节理解题。由GiftNo.4中的最后一句可知本题答案为D项。答案:DCIts time to do something for your fatherthe man who for many people has been an encouragement and support since birth.The
17、 third Sunday of June is Fathers Day.The holiday honors not only fathers,but also all men who act as father figures,such as stepfathers,uncles and grandfathers.The idea of Fathers Day came from the love and appreciation of an American lady called Sonore Smart Dodd in 1909.Dodd wanted a special day t
18、o honor her father,WilliamSmart.Heraised six children by himself on a countryside farm in Washington after his wife died during the birth of their sixth child.When Dodd became an adult,she realized the selflessness her father has shown in raising his children as a single parent.It was her father who
19、 did all for his children.In the eyes of his daughter,William Smart was a courageous,selfless and loving man.Dodds father was born in June,so she chose to hold the first Fathers Day celebration in Washington on June 19th,1910.In 1924,US President Calvin Coolidge supported the idea of a national Fath
20、ers Day.Finally,in 1966,President Lyndon Johnson declared the third Sunday of June as Fathers Day.So this is a perfect chance to let your father know what he means to you.To show your love and respect,you need not buy an expensive gift.You can send him a home-made card;you can call him every day;eve
21、n you can give him a sweet smile when he comes back from work.All these little things are easy for us to do,but they can show your care and love to your father.9.Fathers Day always falls on .A.the same day every yearB.the third Sunday of JuneC.the last day of JuneD.June 16th each year解析:细节理解题。根据第二段第
22、一句可知答案为B项。答案:B10.Which of the following was NOT used to describe Dodds father?A.Loving.B.Selfless.C.Courageous.D.Humorous.解析:细节理解题。由“WilliamSmartwasacourageous,selflessandlovingman”可知D项没提及。答案:D11.Who declared the third Sunday of June as Fathers Day?A.President Coolidge.B.President Washington.C.Presi
23、dent Johnson.D.President Lincoln.解析:细节理解题。由倒数第二段中的“PresidentLyndonJohnsondeclaredthethirdSundayofJuneasFathersDay”可知答案。答案:C12.Whats the best title for this passage?A.Being a Good FatherB.Fathers DayC.Dodds FatherD.Showing Love to Your Father解析:标题归纳题。本文介绍的是父亲节的来历,故B项作为文章的标题最佳。答案:B第二节(共5小题;每小题2分,满分10分
24、)阅读下列短文,根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。We live in the Internet age when much business is conducted online.How shall we mark the special occasions?13 There are large numbers of websites available online that focus on electronic cards,or e-cards in short.14 Cards have been a popular way to e
25、xpress ones feelings and gratitude.Earlier,there were traditional cards handpicked for special occasions but now,those are being replaced by e-cards.E-cards are friendly in the world,which means you can send them to anyone around the world,to your friends,relatives,family,cousins,children,colleagues
26、 and numerous others.15 There are Thank-you Cards,BirthdayCards,InvitationCards,RomanticCards,SeasonalCards,CongratulationCards,and Cards for Special Events.In other words,you have cards for any occasion.Many sites offer the cards free.16 Almost all the e-cards are available online for print.If you
27、have an office party and want to make it exceptional,printable Invitation Cards are not difficult to find.You can also give them printable Thank-you Cards and then Congratulation Cards to honor the best colleagues for their contributions and efforts.17 Just register with an online e-card website,loo
28、k through the different kinds of cards,select your cards,download and print the cards you like.You get everything,basically nothing spent at your side.With e-cards,send your messages and best wishes to any person around the globe.A.Why do we send cards anyway?B.E-cards are in fashion these days.C.Wh
29、at types of cards are there?D.Where can we find the suitable cards we like?E.Therefore,what do you need to do to print e-cards?F.E-cards are more convenient than traditional cards.G.Inaddition,you also have printable e-cards and those are free too.答案:1317 BACGE第二部分英语知识运用(共两节,满分45分)第一节完形填空(共20小题;每小题1
30、.5分,满分30分)阅读下面短文,掌握其大意,然后从1837各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。April 1st is a day on which,in some countries,people try to play tricks on others.If one 18 in tricking someone,one laughs and says,“April Fool!” and then the person who is tricked 19laughs,too.One April 1st,a country bus was going along a 20
31、road when it slowed down and stopped.The driver 21 turned switches and pressed buttons,but nothing happened.22he turned to the passengers with a worried look on his face and said,“This poor bus is getting 23.It isnt going as well as it used to.24 only one thing to do if we want to get home today.Ill
32、25three.I want you all to 26 forward suddenly as hard as you can.This should 27 the bus started again but if it doesnt,Im afraid theres nothing else I can do.Now,all of you lean back as 28 as you can in your seats and get 29.”The passengers all pressed back 30their seats and waited anxiously.Then th
33、e driver turned to the 31and asked,“Are you ready?” The passengers barely had enough 32to answer,“Yes.”“One!Two!Three!” counted the driver.The passengers all leant forward 33 and the bus started 34 at a great speed.The passengers breathed more 35 and began to smile with relief.But their smile turned
34、 into 36and laughter when the driver 37cried,“April Fool!”18.A.likesB.enjoysC.succeedsD.joins解析:succeedindoingsth“成功地做某事”。由下文“.thepersonwhoistricked.”可知是成功地捉弄了某人。答案:C19.A.sadlyB.hardlyC.usuallyD.also解析:also与too语意重复,应排除D项;由too及上下文判断被捉弄的人也很高兴,排除A、B两项;被捉弄的人“通常”也会笑。答案:C20.A.windingB.ice-coveredC.highD.c
35、ity解析:由acountrybus中的country一词可推知,道路应是“蜿蜒曲折的”。答案:A21.A.anxiouslyB.happilyC.carelesslyD.nervously解析:由aworriedlook排除B、C两项;nervously“紧张不安地”;anxiously“焦急地”,更符合公共汽车受困后司机的心情,故选A项。答案:A22.A.ButB.ThenC.BecauseD.Therefore解析:此处应用then表示司机一系列动作的顺承,上下句不存在因果或转折关系,故A、C、D三项均错误。答案:B23.A.expensiveB.oldC.poorerD.weak解析:
36、getold与poorbus吻合,突出年久失修,容易出故障之意,符合语境。C项poorer与前面的poor重复;A、D两项不合前后语境。答案:B24.A.It isB.We have no choiceC.HaveD.There is解析:“Therebe+sth+todo”意为“有某事要做”,是常用固定句型。答案:D25.A.askB.shoutC.giveD.count解析:由后文中的“One!Two!Three!countedthedriver.”可知选D项。答案:D26.A.goB.leanC.lookD.get解析:司机要求乘客前倾借助冲力发动车,由后文“Thepassengersa
37、llleantforward.”可知,B项与此相符合。答案:B27.A.getB.causeC.allowD.lead解析:getthebusstarted意为“发动公共汽车”,getsthdone意为“使被做”。答案:A28.A.farB.longC.suddenD.hardly解析:向后倾得越远,向前的冲力会越大,司机要求人们尽力向后倾,只有far符合语境。答案:A29.A.startedB.wellC.stillD.ready解析:司机让人们做好准备。getready“做好准备”。答案:D30.A.againstB.onC.toD.at解析:乘客们都紧靠在座位上焦急地等待司机下指令。此处
38、用against表示“靠着”,又如:standagainstthewall“靠墙站着”。答案:A31.A.backB.sideC.seatD.front解析:司机刚才在回头对乘客讲话,现在要开动车,故转向“前方”。答案:D32.A.strengthB.forceC.breathD.interest解析:人们正用力后倾,故呼吸不畅,几乎喘不过气来。答案:C33.A.gentlyB.suddenlyC.happilyD.carefully解析:由前文司机要求乘客leanforwardsuddenly可知B项正确。答案:B34.A.upB.offC.outD.forward解析:startup“开动
39、,发动”;startoff“动身,出发”;startout“启程,动身,着手干”。答案:A35.A.easilyB.hardC.comfortablyD.often解析:车开动了,人们松了一口气,呼吸“轻松”了。B、C、D三项不符合语境。答案:A36.A.happinessB.troubleC.surpriseD.disappointment解析:对于愚人节的把戏,人们往往又“惊”又喜,A项与laughter语意重复。答案:C37.A.friendlyB.aloudC.quietlyD.merrily解析:由第一段及常识可知,成功愚弄别人的人很高兴,故选D项。答案:D第二节(共10小题;每小题
40、1.5分,满分15分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Tim:Hi,Susan.Ive been 38.(wonder) when Id run into you.What are you busy with?Susan:Nice to meet you here,Tim.Im buying some Christmas gifts for those 39. work with me,but its really 40.headache.Tim:Maybe I could give you some advice.Firstly,you should
41、consider 41.(divide) them into different groupswho are the people that are your friends as well as your workmates and who are the people you dont know well but see pretty much daily.Susan:OK,then 42.should I do?Tim:For the friends,you can buy 43.(they) some personal gifts.Chocolate,for example.Susan
42、:This is what I always give,but I know one of my friends,Mary,is 44.a diet.Tim:Does she like fruit or coffee?Anyway,think of the gift that you know your friend likes.Susan:Well,I think fruit is helpful to keep 45.(health).What about others?Tim:You can send them cards.Susan:Christmas cards?Tim:Yes,yo
43、u can afford them.More 46.(important),it reminds them that youre thinking of them.Susan:Thank you for your suggestion,Tim.You 47.(help)me out.答案:38.wondering39.who40.a41.dividing42.what43.them44.on45.healthy46.importantly47.have helped第三部分写作(共两节,满分35分)第一节短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请
44、你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处,每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线()划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。Last Sunday,I spent my lucky money on the special gift for Grandma.Early in the morning,I went to a cellphone store and choose a
45、cellphone with large buttons specially designing for seniors.I gave it to Grandma when I visited her at the weekend.Upon receive the cellphone,Grandma was very happy and eager to learn why to use it.I patiently explained several important function she needed.Grandma learned carefully and wanted have
46、 a try.With my help,she successful called one of her friends.That afternoon Grandma proudly told her neighbors that she must make calls with the new cellphone I bought it her.They all praised how thoughtful I was.答案:第一句:thea第二句:choosechose;designingdesigned第四句:receivereceiving;whyhow第五句:functionfunc
47、tions第六句:wanted后加to第七句:successfulsuccessfully第八句:mustcould;去掉it第二节书面表达(满分25分)假设一批外国友人要在中国过春节,他们想了解中国过春节的情况。请你根据下面的要点写一篇100词左右的英语短文。1.春节是中国的重大节日。2.节前人们要大扫除。3.全家人在一起吃年夜饭。4.孩子们会得到压岁钱。5.年初一穿新衣服,走亲访友,互相祝福。参考词汇:春节the Spring Festival;压岁钱lucky money in red paper参考范文:As you know,the Spring Festival in China
48、is a grand festival.We celebrate it cheerfully.Before the festival,people have a thorough cleaning everywhere.The day before the festival is eve.In the evening,the whole family will sit together,have a great dinner and watch TV until midnight.Themoney,which is called “lucky money in red paper”,is given to children by elders as a gift.On the first day of the new year,all the people,old and young,put on new clothes,pay a visit to their friends and relatives,and wish each other good luck in the new year.