1、高考资源网() 您身边的高考专家温馨提示: 此套题为Word版,请按住Ctrl,滑动鼠标滚轴,调节合适的观看比例,答案解析附后。关闭Word文档返回原板块。课时提升作业(五)Module 2Grammar. 选词填空although, however, but, while, though1. Shes at the age of 80, _ she still goes swimming every day. 2. Would you like to go to the movies tonight? Id like to, _ Im busy preparing for the final
2、 examination. 3. She thought I was talking about her daughter, _, as a matter of fact, I was talking about my daughter. 4. _ in poor health, she continued to carry out her duties. 5. Danny wants to go abroad for further study, _ his brother wants to stay and earn some money in their hometown. 6. _ s
3、mall, the rooms were pleasant and airy. 7. _ she was asleep, thieves broke in and stole her handbag. 8. He knows so many difficulties are in front of him. He will not, _, give up. 9. _ he loves his students, he is very strict with them. 10. He sat for a _, thinking about what Jenny had said to him.答
4、案:1. but 2. but 3. while 4. Although/Though 5. while 6. Though/Although 7. While 8. however 9. While 10. while . 句型转换1. We have to finish the difficult task tonight, no matter how long it takes. We have to finish the difficult task tonight, _ long it takes. 2. Although I admire his courage, I dont s
5、upport his plan. I admire his courage, _ I dont support his plan. 3. Although he is a little boy, he can know more knowledge. Little boy _ he is, he can know more knowledge. 4. Try though you will, you cant make it on time. _ _ you will try, you cant make it on time. 答案:1. however 2. but 3. though/a
6、s 4. Even if/though. 单句改错1. Although the weather is not fine, but we have had a high harvest this year. 2. The watch is old, but, it is in good condition. 3. Poor although he is, he is happy. 4. He said he would come, he didnt, although. 5. Im sorry, it has nothing to do with you. 6. In some places
7、women are expected to earn money but men work at home and raise their children. 7. We all admit that breaking a record is fantastic. Therefore, some challenges are not good for peoples health. 8. What many difficulties we may come across, we should try to deal with them. 答案:1.去掉but或butyet/still2. bu
8、thowever3. althoughthough/as4. althoughthough/however5. it前加but6. butwhile7. ThereforeHowever8. WhatHowever. 完成句子1. 一些国家的人们浪费水而另外一些国家的人们却没有足够的水喝。People in some countries waste water _ people in others _. 2. 尽管孩子们很难离开家人和朋友, 许多家庭还是选择把孩子送到美国。_ to leave family and friends, many families chose to send th
9、eir children to America. 3. 无论做那件事你多么后悔, 你已经做了, 这不能被改变了。_ doing that, youve done it and it cant be changed. 4. 尽管出生在芝加哥, 那位作者却因为关于纽约的小说而出名。_born in Chicago, the author is famous for his novel about New York. 5. 昨天, 我在市区走的时候踩空了狠狠摔了一跤, 不过不严重。Yesterday, I was walking downtown when I missed my foot and
10、had a bad fall, _, _. 6. 那些男孩喜欢打篮球, 而那些女孩中的许多人通过打乒乓球放松。The boys enjoy playing basketball _ by playing ping-pong. 7. 尽管夜晚天气冷, 但是他睡得很香因为工作一整天后他累极了。Cold _, he slept soundly because he was so tired after working for a whole day. 8. 羽毛慢慢地落地而石头降落快得多。Feathers fall to the ground slowly,_. 9. 尽管他二十多岁, 可他走起路来
11、像老人。Though he is in his twenties, _. 10. 第一部分很容易做; 然而, 第二部分花了好几个小时。The first part was easy to do; the second, _, _. 答案:1. while; dont have enough to drink 2. Although/While it was hard for children 3. However/No matter how much you regret 4. Although(he was)5. nothing serious; though 6. while many o
12、f the girls relax 7. though/as the night air was 8. while stones fall much faster 9. yet he walks like an old man 10. however; took hours. 语法填空阅读下面材料, 在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。Tom: Hello, Sue. Its Tom. Sue: Hi, Tom. Tom: Ive been trying 1. (get)in touch with you. Sue: Really? Ive been at home
13、 all day. Tom: 2. your line is always busy. Sue: Oh, maybe there was 3. wrong with the phone. Tom: I see. Im calling to invite you to dinner tonight. Sue: What? I can hardly hear what you are saying 4. Im struggling to listen. Tom: Im calling to invite you to dinner tonight. Sue: The 5. (connect)is
14、too bad. We must have got our lines crossed. Tom: Now can you hear me clearly? Sue: Yeah. Oh, Tom, you said something about us 6. (have)dinner tonight? Tom: Yes. Sue: Id like to, 7. , I cant because my mother has a cold 8. my father is on business. I have to stay at home to look after her. Tom: Oh,
15、what a pity! Youd better make 9. appointment with a doctor for your mother as soon as possible. Sue: Yes. Thank you. Tom: Ill call you back 10. (late). Bye. Sue: Bye. 1. 【解析】to get。try to do sth. 试图做某事。2. 【解析】But。此处意为“我一直试图联系你, 但是你的电话总占线”。3. 【解析】something。There is something wrong with sth. 为固定句式, 意为
16、“某物出毛病了”。4. 【解析】although/though。前后为转折关系, 故用although或though引导的让步状语从句。5. 【解析】connection。空格处作主语且前面有定冠词修饰, 故填connect的名词形式connection。6. 【解析】having。介词about后用动词-ing形式, 此处的us是having dinner的逻辑主语。7. 【解析】however。前后句为转折关系且有逗号隔开, 故用however而不用but。8. 【解析】while。前后句表示对比, 故用while。9. 【解析】an。make an appointment预约, 是固定短
17、语。10. 【解析】later。本句意为“我稍晚些给你打回去”, 故用later“随后, 以后”。. 完形填空(2014泉州高一检测)The moon had gone behind a cloud and there werent many stars in the sky. I saw a flame(火焰)in my neighbours1. I thought he was having a midnight fast food so I went back to my2. Soon, there was a3smell in the air and I guessed somethi
18、ng was wrong. 4, I jumped out of bed and went downstairs to5. I saw fire coming out of my neighbours kitchen. Right away, I6, “Fire! Fire! ”But there was no one nearby to7my shouts for help. I8into my house, called the Fire Department and went back to my neighbours house. I rang the doorbell, hit on
19、 the door and9my neighbours name but there was no10. I managed to11the house and rescued a cat and a rabbit. I tried to throw water through the kitchen window12it was no use; the fire was too strong. 13, a fire engine arrived and soon the firemen put out the fire. They arrived just14as the fire was
20、going to15to the other rooms in the house. When my neighbour came back, he was16because his kitchen was burnt down, but he thanked me for calling the Fire Department and for saving his17. He wanted to give me some money in return but I did not18it. Weeks later, my neighbour repaired and restored his
21、 kitchen. He19me to his new kitchen and there he gave me a medal that he had20ordered from a factory. It made me very happy. 【文章大意】作者邻居家的厨房半夜着火了, 作者报警并闯入邻居家, 救出了他的宠物, 消防队员及时赶到扑灭了大火, 事后邻居给作者定制了一个奖牌表示感谢。1. A. sitting roomB. bathroomC. kitchenD. bedroom【解析】选C。词语复现题。根据下文I saw fire coming out of my neigh
22、bours kitchen. 可知。2. A. chair B. tableC. bedD. sofa【解析】选C。词语复现题。根据下文I jumped out of bed and went downstairs to. 可知。3. A. bigB. hotC. specialD. burning【解析】选D。词义辨析题。作者闻见了正在燃烧的东西的味道, 所以知道出了事情。burning燃烧的; big大的; hot热的; special特别的。4. A. After a whileB. All the timeC. Once in a whileD. At once【解析】选D。背景常识题
23、。根据常识可知, 当知道出事了, 会立刻跳下床。at once立刻。5. A. examineB. searchC. listenD. smell【解析】选A。背景常识题。根据常识可知, 当闻到了燃烧的东西的味道, 自然应该检查一下究竟是什么东西在燃烧。examine检查。6. A. saidB. shoutedC. receivedD. smiled【解析】选B。词语复现题。根据下文But there was no one nearby tomy shouts for help. 可知。7. A. hearB. noticeC. askD. watch【解析】选A。前后照应题。根据后面的sh
24、outs可知。8. A. walkedB. rushedC. cameD. stepped【解析】选B。逻辑推理题。因为邻居家着火, 所以用rush来描述作者当时紧张的情况最为贴切。9. A. called inB. called upC. called outD. called for【解析】选C。词义辨析题。作者来到邻居家的房子外面, 按门铃、敲门、喊邻居的名字。call out呼喊, 喊出; call in召集; call up打电话; call for要求, 需要。10. A. answerB. lightC. soundD. fire【解析】选A。逻辑推理题。根据下文When my
25、neighbour came back, he wasbecause his kitchen was burnt down, but he thanked me for calling the Fire Department and for saving his. 可知邻居当时不在家。answer回答, 回复; light灯光; sound声音; fire火。11. A. break downB. break outC. break upD. break into【解析】选D。逻辑推理题。因为邻居不在家, 所以作者不得不破门而入。break into破门而入; break down出故障, 垮
26、掉; break out(战争、火灾等)爆发; break up分解, 关系破裂。12. A. andB. butC. becauseD. so【解析】选B。逻辑推理题。分析句子结构可知, 前后两个分句为转折关系。13. A. LuckilyB. SadlyC. UnfortunatelyD. Suddenly【解析】选A。词义辨析题。作者无计可施之际, 消防车来了当然是幸运的事。luckily幸运地; sadly悲伤地; unfortunately不幸地; suddenly突然地。14. A. in timeB. on timeC. at a timeD. at times【解析】选A。词义
27、辨析题。在大火即将燃烧到别的房间的时候消防车来了, 所以很及时。in time及时; on time准时; at a time一次; at times有时。15. A. reachB. spreadC. goD. cover【解析】选B。词义辨析题。大火即将蔓延到其他房间。spread蔓延; reach延伸; go去; cover覆盖。16. A. gladB. sadC. luckyD. angry【解析】选B。背景常识题。邻居回来发现厨房被烧掉了当然会难过。17. A. childrenB. parentsC. lifeD. pets【解析】选D。逻辑推理题。根据上文I managed t
28、othe house and rescued a cat and a rabbit. 可知。18. A. expectB. wantC. acceptD. get【解析】选C。前后照应题。邻居想给作者一些钱作为回报但作者没有接受。19. A. orderedB. beggedC. suggestedD. invited【解析】选D。词义辨析题。几周后, 邻居的厨房修好了, 邀请我去他的新厨房。invite邀请; order命令; beg乞求; suggest建议。20. A. mainlyB. particularlyC. speciallyD. naturally【解析】选C。词义辨析题。邻
29、居给作者专门定制了一个奖牌表示感谢。specially专门地; mainly主要地; particularly尤其; naturally自然地。. 阅读理解(2014东莞高一检测)Many facts suggest that children are overweight and the situation is getting worse, according to the doctors. I feel there are a number of reasons for this. Some people blame the fact that we are surrounded by
30、shops selling unhealthy, fatty foods, such as fried chicken and ice cream, at low prices. This has turned out a whole generation of grown-ups who seldom cook a meal for themselves. If there were fewer of these restaurants, then probably children would buy less take-away food. There is another argume
31、nt that blames parents for allowing their children to become overweight. I agree with this, because good eating habits begin early in life, long before children start to visit fast food shops. If children are given fried chicken and chocolate rather than healthy food, or are always allowed to choose
32、 what they eat, they will go for sweet and salty food every time, and this will carry on throughout their lives. There is a third reason for this situation. Children these days take very little exercise. They do not walk to school. When they get home, they sit in front of the television or their com
33、puters and play computer games. Not only is this an unhealthy pastime(消遣), it also gives them time to eat more unhealthy food. What they need is to go outside and play active games or sports. The above are the main reasons for this problem, and therefore we have to encourage young people to be more
34、active, as well as steering them away from fast food shops and bad eating habits. 【文章大意】本文主要讲述了导致儿童超重的几大因素。1. According to the text, what kind of children may eat more unhealthy food? A. Those who often take exercise. B. Those who often watch TV. C. Those who often have meals at home. D. Those who o
35、ften walk to school. 【解析】选B。细节理解题。根据文章第三段When they get home, they sit in front of the television or their computers and play computer games. Not only is this an unhealthy pastime, it also gives them time to eat more unhealthy food. 可知。2. The author thinks that children are becoming overweight becaus
36、e. A. their parents often cook meals for themB. they are too busy to go out and playC. they cant choose what to eatD. there are too many fast food shops around【解析】选D。细节理解题。根据文章第二段可知。3. The underlined word “steering” in the last sentence most probably means“”. A. forcingB. guidingC. drivingD. moving【解析】选B。词义猜测题。此处steer与encourage属于同一范畴, 结合句意“因此我们必须鼓励年轻人更积极, 同时引导他们远离快餐店和不好的饮食习惯。”可知。4. The main purpose of the text is to. A. tell a storyB. provide factsC. give adviceD. compare opinions【解析】选C。写作意图题。本文主要讲述影响儿童超重的几个因素, 因此作者是在提出忠告。关闭Word文档返回原板块高考资源网版权所有,侵权必究!