1、无锡市2022高考英语一轮完形填空和阅读理解(精品)训练(8)附答案完形填空Sams uncle had an old bird which sat in its cage all day. One day his uncle said, “It is too expensive to 26 that bird. We will get rid of it.” But Sam wanted to 27 the bird. Sams grandfather told him that the bird was once a famous 28 bird. Now 29 people knew i
2、t. His grandfather took the bird out, and then quickly took his arms away. The bird opened its huge 30 and flew into the sky. After a few minutes, it 31 with a small rabbit, cut it open and started to 32 it. The next morning, Sam asked his uncle out. Sam did 33 his grandfather had done, but the bird
3、 34 to the ground and stood still. Sams uncle 35 . Later his grandfather told him that the bird only hunted in late afternoon when light was less 36 . Sam asked his uncle to come out before 37 . This time the bird caught a mouse. His uncle was quiet with 38 , but laughed again, “We cant eat mice, so
4、 this bird is 39 .” And he sold the bird without telling Sam.Before Sam found the bird was 40 , two angry men arrived in a car. They 41 his uncle and said, the bird couldnt hunt and they wanted their money back. Sams uncle looked 42 and said, “I have spent it. But dont worry!” He 43 at Sam, “Sam wil
5、l show you 44 to make the bird hunt! Its a great bird, isnt it, Sam?” Sam opened the door of the car and took out the 45 . It flew away and disappeared forever.26. A. feed B. buy C. wash D. sell27. A. know B. find C. keep D. buy28. A. singing B. sleeping C. eating D. hunting29. A. some B. no C. many
6、 D. few30. A. mouth B. wings C. tail D. eyes31. A. dealt B. returned C. met D. parted32. A. watch B. search C. eat D. help33. A. as B. for C. since D. after34. A. fell B. rose C. walked D. ran35. A. shouted B. cried C. laughed D. nodded36. A. attractive B. pleasant C. poor D. strong37. A. bed B. sup
7、per C. lunch D. breakfast38. A. patience B. surprise C. joy D. sadness39. A. harmful B. strange C. cheap D. useless40. A. leaving B. gone C. dying D. cooked41. A. shouted at B. smiled at C. looked after D. took after42. A. impressed B. worried C. satisfied D. bored43. A. waved B. pointed C. aimed D.
8、 jumped44. A. what B. why C. where D. how45. A. money B. coat C. bird D. everything参考答案2645 ACDDB BCAAC DBBDB ABBDC *结束The campaign is over. The celebrations have ended. And the work for US president-elect Barack Obama has begun. The 47-year-old politician rose to the highest post because of his sta
9、nd against the war in Iraq and his plans to fix a weak economy. But what will the first 47-year-old African-American president do for race relations? Obamas victory appears to have given blacks and other minorities a true national role model. For years, many looked to athletes and musicians for insp
10、iration. As Darius Turner, an African-American high school student in Los Angeles, told the Los Angeles Times, “Kobe doesnt have to be everybodys role model anymore.” Recent polls(民意测验)also suggest that Obamas victory has given Americans new optimism about race relations. For example, a USA Today po
11、ll found that two-thirds of Americans believe relations between blacks and whites “will finally be worked out”. This is the most hopeful response since the question was first asked during the civil rights revolution in 1963. However, its still too early to tell whether Obamas presidency will begin t
12、o solve many of the social problems facing low-income black communities. Although blacks make up only 13 percent of the US population, 55 percent of all prisoners are African-American. Such numbers can be blamed on any number of factors on Americas racist past, a failure of government policy and the
13、 collapse(瓦解)of the family unit in black communities. It is unlikely that Obama will be able to reverse (扭转) such trends overnight. However, Bill Bank, an expert of African-American Studies, says that eventually young blacks need to find role models in their own communities. “Thats not Martin Luther
14、 King, and not Barack Obama,” he told the Los Angeles Times. “Its actually the people closest to them. Barack only has so much influence.” In the opinion of black British politician Trevor Phillips, Obamas rise will contribute more to multiculturalism than to race relations in the US. “When the G8 m
15、eets, the four most important people in the room will be the president of China, the prime minister of India, the prime minister of Japan and Barak Obama,” he told Londons The Times newspaper. “It will be the first time weve seen that on our television screens. That will be a huge psychological shif
16、t (心理转变) for both the white people and the colored ones in the world.”47. For years, before Obama was elected president of the US, _. A. Kobe was the only role model for all the blacks B. blacks could only find role models on the basketball court C. minorities in America couldnt find role models in
17、their real life D. American blacks had no role model who was successful in political area48. According to Bill Bank, _. A. its better for young blacks to find role models in those who are close to them B. young blacks should not be so much influenced by Obama C. blacks should find other role models
18、because Obama is far from their reality D. Obama is not the proper role model for African-Americans49. What would be the best title for this passage? A. The First African-American President B. Americas New Role Model C. Obama- A Successful Black . D. Choosing a Right Role Model50. What will be the h
19、uge psychological shift Trevor mentioned at the end of the passage? A. The other three leaders all support Obama. B. Obama is an African-American president. C. None of the four leaders is white. D. The other three leaders except Obama are from Asian countries.参考答案- D. DABC*结束AHowever, this illegal s
20、haring of musica form of music piracyis doing harm to the music industry. Industry experts estimate that US $4.3 billion in worldwide sales was lost to music piracy last year. These lost profits could force record companies to stop producing the music of many popular artists. That would hurt both mu
21、sicians and music fans alike.Music producers are puzzled about how to fight music piracy. Their efforts to fight piracy using the law have had only limited success. The music industry did win a legal victory against Napster, a famous music website. The courts ordered Napster to stop giving away copy
22、righted music from their site. But a number of other music-sharing networks have sprung up in its place.These new networks are made up of thousands, or even millions, of individuals. Unlike Napster, theres no one company controlling the distribution(发行) of music over each network. So its nearly impo
23、ssible to stop the illegal activities.Now people in the music industry have decided that “if you cant beat them, join them”. Theyve begun to offer legal alternatives to online music piracy. Major music producers have given companies like Apple Computer permission to sell their music online. Apples i
24、Tune Music Store allows computer users to legally download any song for 99 cents.Will these new measures save the music industry from piracy? That depends on whether music fans are willing to pay 99 cents for a song that they can download illegally for free. Unfortunately, many people believer music
25、 should be free. The music industry, however, hopes to persuade these music fans to change their tune.56.These text is written to_.A.discuss music piracy on the InternetB.introduce the popularity of online musicC.persuade music fans to give up downloading musicD.protect copyrighted music from being
26、downloaded illegally57.Which of the following statements is NOT true?A.Some online file-sharing services are responsible for music piracy.B.Napster, a famous music website, broke down because of its piracy.C.There have been no perfect measures to put an end to piracy.D.Legal sharing of music is avai
27、lable at Apples iTune Music Store.58.Which of the following statements would the writer agree with?A.The only effective way to fight music piracy is to stop it by law.B.Music lovers will be persuaded to pay for online music in time.C.It is certain that no one will be willing to pay for online music.
28、D.There is a long way for music industry to go in fighting piracy.参考答案- A:ABD *结束(2022福建卷)Diana Velez does everything with maximum effortand at maximum speed.That _1_learning a new language,completing two certificates and opening a store.When arriving in Canada in 2022,she had one_2_:to have what sh
29、e had back home in Colombia.“I didnt want to _3_ what I do,like so many who come to a new country,“she said.“I_4_ to open a store here in Canada but knew I had to _5_myself properly.”Diana quickly realized that making her dream of shop ownership in Canada a _6_ meant going to school to get the_7_edu
30、cation and certification.“My experience of owning a shop and working as a designer in Colombia gave me _8_ in my abilities,but I couldnt speak the language and I had to _9_how to do things in Canada.It was like having to _10_ all over again,”said Diana._11_ she found just the help she needed for her
31、 relaunch (重新开张) _12_ continuing education at George Brown College.She began taking _13_ for both the Essential Skills in Fashion Certificate and the Image Consulting Certificate in May 2022._14_Diana met with the language barrier,she was always going_15_ while at college.By the end of October 2022,
32、she had completed all certificate requirements. Within two years after her _16_ in Canada,Diana at last achieved her _17_ goal when her new store opened its doors in Torontos Sheppard Centre.She was on the fasttrack to _18_.Looking back,Diana,a fashion (时装) designer,_19_ her achievements to the goal
33、 she set,the education she received from the college,and_20_,the efforts she made.Now Diana is very happy doing what she is doing. 本文讲述了来自哥伦比亚的Diana通过自己的努力,最后克服语言等困难在加拿大获得成功的故事。1A.requires BencouragesCincludes Dadvises答案:C。句意:Diana Velez干任何事情都用最大的努力,用最快的速度。这包括学习一门新语言,完成两个学历证书和开一家商店。require需要,要求;enco
34、urage鼓励;include包括在内;advise建议,劝告。由句意可知C项正确。2A.goal BmemoryCchoice Dproblem答案:A。句意:2022年到达加拿大时,她有一个目标:把她拥有的带回哥伦比亚。goal目标;memory 记忆;chioce选择;problem问题。由句意可知A项正确。3A.continue BchooseCchange Dlose答案:C。句意:她说“我不想像许多来到一个新的国家的人一样改变我做的事。”continue继续;choose选择;change改变;lose失去。由句意可知C正确。4A.demanded BdecidedCagreed
35、Dhesitated答案:B。句意:我决定在加拿大开家商店,但我知道我自己得好好准备。demand要求;decide决定;agree同意,赞成;hesitate犹豫。由句意可知B项正确。5A.teach BprepareCenjoy Dpersuade答案:B。上文中说到“我”要好好准备。teach教;prepare准备;enjoy喜欢,享受;persuade说服。由句意可知B项正确。6A.reality BfactCchallenge Dwonder答案:A。句意:Diana很快意识到使她成为加拿大一家店主的梦想成为现实意味着到学校里去获得必要的教育与学历证书。reality现实;fact事
36、实;challenge困难,挑战;wonder奇迹。由句意可知A项正确。7A.physical BprivateCprimary Dnecessary答案:D。上文提到她得到学校里去获得必要的教育与学历证书。physical体力的;private私人的;primary原始的,最初的;necessary必要的。由句意可知D项正确。8A.pressure BjudgementCinfluence Dconfidence答案:D。句意:我在哥伦比亚拥有一家商店和作设计者的经历给了我在能力方面的信心。pressure 压力;judgement判断;influence影响;confidence信心。由句
37、意可知D项正确。9A.put away Bdepend onClearn about Dlook into答案:C。 句意:但是我不会说法语,我得了解在加拿大怎么做事。put away 把收好;depend on 依赖,依靠;learn about了解;look into调查。由句意可知C项正确。10A.advance BstartCsuffer Dwork答案:B。句意:这像从头再开始。advance 前进;start开始;suffer受苦;work工作。由句意可知B项正确。11A.Naturally BGraduallyCLuckily DClearly答案:C。句意:幸运的是,她通过在G
38、eorge Brown大学受教育找到了重新开张所需要的帮助。naturally 自然地;gradually逐渐地;luckily幸运地;clearly清晰地。由句意可知C项正确。12A.through BforCbefore Dwith答案:A。上文提到,她通过在George Brown大学受教育。through通过;for为了;before在之前;with带有,伴随。由句意可知A项正确。13A.notes BresponsibilitiesCchances Dcourses答案:D。句意:2022年5月,她开始上时尚证书基本技巧与形象咨询证书所需要的课程。note笔记;responsibil
39、ity责任;chance机会;course课程。由句意可知D项正确。14A.Though BAsCSince DOnce答案:A。句意:虽然Diana遇到了语言障碍,但是在上大学时她总是不断努力。though虽然;as当的时候,虽然(只用倒装语序);since既然,自以来;once一旦。由句意可知A项正确。15A.around BbackCahead Dout答案:C。上文提到,她上大学时总是不断努力。go ahead不断努力,符合句意。16A.adventure BarrivalCperformance Djourney答案:B。句意:在她到加拿大两年之后,Diana最后实现了她最初的目标。
40、adventure冒险;arrival到达;performance表现;journey旅行。由句意可知B项正确。17A.original BcommonCanother Ddistant答案:A。original 最初的;common常见的;another另一个;distant遥远的。根据句意知Diana最后实现了她最初的目标可知选A项。18A.success BwealthCglory Dhappiness答案:A。句意:她快速成功。success成功;wealth财富;glory荣耀,光荣;happiness幸福。由句意可知A项正确。19A.adds BconnectsCdevotes Dowes答案:D。句意:回顾过去,Diana,一个时装设计者,把她的成功归功于她在大学受的教育,最重要的是,她的努力。add增加;connect连接;devote致力于;owe.to把归功于。由句意可知D项正确。20A.after all Babove allCat least Dat first答案:B。上文提到,最重要的是,她把成功归功于她的努力。after all毕竟;above all最重要的是;at least至少;at first首先。由句意可知B项正确。 - 9 -