1、徐州市2022高考英语一轮完形填空和阅读理解基本训练(5)附答案 Foresters are people who work with trees and know a lot about them. Occasionally, foresters have problems, and the foresters in southern Indiana have had many problems.The foresters were doing an experiment. They wanted to grow walnut (胡桃) trees by planting walnuts i
2、n the ground. If they succeeded, the foresters would be able to control the location of the trees. Also, this method would be much cheaper than transplanting or moving nut trees that were grown in plant nurseries (苗圃) . So the foresters planted their walnuts, and thats when the squirrels (松鼠) starte
3、d causing trouble. Shortly after the nuts were planted, the squirrels dug them up for tasty snacks (快餐) .The foresters tried to keep the squirrels away from the walnuts. Mothballs (卫生球) were used as a warning, but they didnt work. Then, the foresters tried dipping the walnuts in kerosene (煤油) , but
4、that didnt stop the squirrels either. The foresters continue to search for a method that will really work. But until they find one, the squirrels can continue to have their walnut snacks and the foresters will have to transplant trees!( )36. Foresters are people who .A. look after the forest and wor
5、k with trees B. feed squirrels in the forestC. catch squirrels that steal walnuts D. transplant trees( )37. What were the foresters trying to do with the walnuts?A. Plant food for squirrels. B. Control the location of the trees.C. Move the trees closer to the squirrels. D. Get squirrels to eat them.
6、( )38. The underlined word “transplanting” probably means “ ”.A. planting B. moving C. growing D. buying( )39. What did the squirrels do to the walnuts that were dipped in kerosene?A. Left them alone. B. Continued to eat them.C. Hid them in trees D. Put them into the earth.( )40. According to the st
7、ory, which of the following is not true?A. Mothballs didnt prove to be a good method of stopping the squirrels from eating the walnuts.B. The squirrels found the walnuts tasty.C. The squirrels started eating mothballs instead of walnuts.D. The forester havent found a good way to prevent the squirrel
8、s from eating the walnuts.参考答案- ABBBC,*结束 In the Caucasus region of the Soviet Union, nearly 50 out of every 100,000 people live to celebrate their 100th birthday, and many dont stop at 100! By comparison, in America only 3 people in 100,000 reach 100. But these Soviet old people arent alone. The Pa
9、kistani Hunzas, who live high in the Himalaya Mountains, and the Vilacbambans of the Andes Mountains in Ecuador seem to share the secret of long too.These peoples remain healthy in body and spirit despite the passage of time. While many older persons in industrial societies become weak and ill in th
10、eir 60s and 70s, some Soviet Georgians, aged 110 to 140, work in the fields beside their great- great- grandchildren. Even the idea of aging is foreign to them. When asked, “At what age does youth end?”, most of these old people has no answer. Several replied, “Well, perhaps at age 80.” The very you
11、ngest estimate was age 60.What accounts for this ability to survive to such old age, and to survive so well? First of all, hard physical work is a way of life for all of these long-lived peoples. They begin their long days of physical labor as children and never seem to stop. For example, Mr. Rustam
12、 Mamedov is 142 years of age. He remember his life experiences: the Grimean War of 1854; the Turkish War of 1878; the Bolshevik Revolution in 1917. His wife is 116 years old. They have been married for 90 years. Mr. Mamedov has no intentions of retiring from his life as a farmer. “Why? What else wou
13、ld I do?” he asks. Oh, he has slowed down a bit. Now he might quit for the day after 6 hours in the field instead of 10.All these people get healthful rewards from the environment in which they work. They all come from mountainous regions. They live and work at elevations of 5,000 to 12,000 feet (1,
14、660 to 4,000 meters) above sea level. The air has less oxygen and is pollutionfree. This reduced-oxygen environment makes the heart and blood vessel system stronger.Another factor that may contribute to the good health of these people is their isolation. To a great extent, they are separated from th
15、e pressures and worried of industrial society.Inherited factors also play some role. Most of the longest-lived people had parents and grandparents who also reached very old ages. Good family genes may, therefore, be one factor in living longer.Finally, although these three groups dont eat exactly th
16、e same foods, their diets are similar. The Hunzas, Vilacbambans, and Soviets eat little animal meat. Their diets are full of fresh fruits, vegetables, nuts, grains, cheese, and milk. They never eat more food than their bodies need.It is clear that isolation from urban pressures and pollution, clean
17、mountain air, daily hard work, moderate diets, good genes, and a youthful approach to life all contribute to the health and remarkable long life of all these people.( )41. What kinds of things contribute to the remarkable long life of these peoples? A. Moderate diets B. Clean mountain air. C. Daily
18、hard work. D. All the above factors(因素).( )42. How do you think the author feels about these long-lived people?A. He is impressed with them B. He doesnt care.C. He doesnt like them. D. He admires them.( )43.According to the passage, the phrase “the passage of time” means .A. have time to do what the
19、y want B. being on timeC. time going by D. limited time( )44. In the passage, why does the author describe Mr. Mamedov?A. An example of a typical long life among these people.B. An example of an unusual long life among these people.C. An explanation of why he is still healthy.D. An example of why hi
20、s wife died early than him.( )45. What is the main subject of this article?A. Mr. Mamedovs life. B. A description of several societies where people live a long time.C. Suggestions for how you can live long life.D. People are healthy in mountainous regions. 参考答案-DACAB*结束OLYMPIA, March 24Luo Xuejuan,
21、a swimming gold medalist at the Athens 2022 Olympic Games, became the first Chinese person to relay the Olympic Flame in Greece on Monday, receiving the flame from the first Olympic torchbearer(火炬手),Greek Alexandros Nikolaidis.Despite her previous experience as a torchbearer in the Beijing leg of th
22、e Athens 2022 torch relay, Luo felt honored and proud of being chosen as the first Chinese torchbearer, the Xihua News Agency reported Luo as saying in an interview.She talked about the great responsibility(责任) that she felt, as she believed she was representing every Chinese athlete and even Chines
23、e person by running her leg of the relay.Regarding missing the torch lighting ceremony because she had to be in an assigned location to wait for the flame, Luo felt no regret. “Even though I couldnt see it, I was able to feel the flame light and knew that it was happening at a place nearby,” she sai
24、d.Luo expressed her belief that even if people couldnt communicate with words, the Olympic Flame enables the transmission of the Olympic spirit and brings smiles wherever it might go. In Luos mind, the Olympic spirit represents purity, competition, friendship, enthusiasm, peace and harmony.56. Why d
25、idnt Luo see the torch lighting ceremony?A. She was late for the ceremony. B. She was not allowed to go there.C. She waited for the flame as the next torchbearer. D. The ceremony took place at a place far away.57. Choose the best explanation for the underlined word “leg” in Paragraph Three.A. One of
26、 the long parts that connect the feet to the rest of the body. B. The part of a pair of trousers.C. One of the long thin parts on the bottom of a table. D. One part of a journey or race.58. Which of the following is TRUE according to the passage?A. Luo Xuejuan was the first Olympic torchbearer in Gr
27、eece.B. Luo had never been selected as a torchbearer before.C. Luo believed that the Olympic flame helped communication among people.D. Luo felt regretful because she missed the torch lighting ceremony.59. Whats the best title of the passage?A. Luo Xuejuan: A Swimming Gold Medalist. B. The Torch Lig
28、hting CeremonyC. The Torch Relay Had Begun D. Luo Xuejuan: the First Chinese Torchbearer of Athens Torch Relay60. This passage is most likely to be seen in a _.A. novel B. newspaper C. magazine D. textbook参考答案-5660 CDCDB*结束(*)(2022北京卷)I used to hate being called upon in class mainly because I didnt
29、like attention drawn to myself. And _1_ otherwise assigned(指定)a seat by the teacher, I always _2_ to sit at the back of the classroom.All this _3_ after I joined a sports team. It began when a teacher suggested I try out for the basketball team. At first I thought it was a crazy _4_ because I didnt
30、have a good sense of balance, nor did I have the _5_ to keep pace with the others on the team and they would tease me. But for the teacher who kept insisting on my “ _6_ for it”, I wouldnt have decided to give a try.Getting up the courage to go to the tryouts was only the _7_ of it! When I first sta
31、rted _8_ the practice sessions, I didnt even know the rules of the game, much _9_ what I was doing. Sometimes Id get _10_ and take a shot at the wrong directionwhich made me feel really stupid. _11_, I wasnt the only one “new” at the game, so I decided to _12_ on learning the game, do my best at eac
32、h practice session, and not be too hard on myself for the things I didnt _13_ “just yet”I practiced and practiced. Soon I knew the _14_ and the “moves”. Being part of a team was fun and motivating. Very soon the competitive _15_ in me was winning over my lack of confidence. With time, I learned how
33、to play and made friends in the _16_friends who respected my efforts to work hard and be a team player. I never had so much fun!With my _17_ selfconfidence comes more praise from teachers and classmates. I have gone from “_18_” in the back of the classroom and not wanting to call attention to myself
34、, _19_ raising my handeven when I sometimes wasnt 100 percent _20_ I had the right answer. Now I have more selfconfidence in myself.本文讲述了我由不自信到自信的转变。我原先是一个很不自信的学生,不愿意受到别人的关注,经常选择坐在教室的后面。但是,在老师的鼓励下,我参加了篮球队。在学习打篮球的过程中,我学会了与别人合作,交到了朋友,提高了自信。1. A. as B. until C. unless D. though答案:C。as当的时候;until直到;unles
35、s除非;though尽管。此处表示“除非老师另行指定座位”,unless otherwise除非另。2. A. hoped B. agreed C. meant D. chose答案:D。否则我总是选择坐在教室的后面。hope to do希望做某事;agree to do同意做某事;mean to do意欲做某事;choose to do 选择做某事,宁愿做某事。3. A. continued B. changed C. settled D. started答案:B。由后文可知,这一切在我加入运动队之后都改变了。4. A. idea B. plan C. belief D. saying答案:
36、A。刚开始我认为加入篮球队是个疯狂的想法。idea主意,想法;plan 计划;belief 信念,信仰;saying谚语。5. A. right B. chance C. ability D. patience答案:C。因为我既没有好的平衡感,也没有在队中与别人并驾齐驱的能力,他们会取笑我。right权利;chance机会;ability 能力;patience耐心。6. A. going B. looking C. cheering D. applying答案:A。要不是坚持让我尝试一下的那个老师的话,我不会决定尝试一下。go for it努力争取;冒险尝试。7. A. point B. h
37、alf C. rest D. basis答案:B。鼓起勇气去尝试仅仅是这件事的一半,从后文来看还有更困难的事。point 点;half一半;rest 其余的;basis基本,根本。8. A. enjoying B. preparing C. attending D. watching答案:C。当我开始参加练习赛的时候,我不知道比赛规则。enjoy喜欢,享受;prepare准备;attend参加;watch观看。9. A. less B. later C. worse D. further答案:A。我连比赛规则都不知道,更不用说我要做什么了。much less更不用说;much later更晚些
38、;much worse 更糟糕的是;much further更远。10. Acommitted B. motivated C. embarrassed D. confused答案:D。有时候我会脑子里很混乱,朝错误的方向投篮这使我感到很愚蠢。get confused糊涂的,混乱的。11. A. Interestingly B. Fortunately C. Obviously D. Hopefully答案:B。所幸的是,我不是运动队当中唯一一个新手。interestingly 有趣的是;fortunately 幸运的是;obviously很显然;hopefully但愿。12. A. focus
39、 B. act C. rely D. try答案:A。因此我决定集中注意力学习这项运动。focus on集中于;act on对起作用;rely on依赖;try on试穿。13. A. want B. do C. support D. know答案:D。我决定在每一场练习赛当中尽自己最大的努力,对那些我不知道的东西,不要对自己要求过高。want想,想要;do做;support支持;know知道。14. A. steps B. orders C. rules D. games答案:C。不久我知道了运动的规则和招数。step步骤;order命令,订单;rule规则;game运动。rules与第三段
40、的第二句话相对应。15. A. role B. part C. mind D. value答案:B。不久,我内心争强好胜的一面胜过了缺乏信心的部分。role角色,任务,作用;part部分,角色,职责;mind思想;value价值。16. Aprocess B. operation C. movement D. situation答案:A。随着时间的推移,在这个过程当中我学会了如何打球,并且交上了朋友。process过程;operation经营,运转,手术;movement运动,活动;situation情形。17. A. expressed B. improved C. preserved D.
41、 recognized答案:B。我的自信心与日俱增,随之而来的是来自老师和同学的表扬。由前文可知我以前不自信,现在自信,故自信心“有了提高”。expressed表达的;preserved保存的, 蜜饯的, 腌制的;recognized公认的。18. Adreaming B. playing C. relaxing D. hiding答案:D。由第一段可知,我经常坐在教室后面,不想引起别人的注意,故此处表示“我从一个躲在教室后面、不想引起别人注意的学生变成了一个”。dream梦想;play玩耍,表演;relax放松;hide躲藏。19. A. by B. for C. with D. to答案:D。从躲在教室后面到主动举起手来。from.to.从到。20. A. lucky B. happy C. sure D. satisfied答案:C。尽管有时候我不百分之百地确信我有正确答案。lucky幸运的;happy快乐的;sure确信;satisfied满意的。 - 9 -